Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

19 τρόποι για να διατηρήσετε το κίνητρό σας όταν δυσκολεύεστε...!!!!

Το πρώτο μισό της υλοποίησης ενός στόχου είναι η έναρξη και ο ενθουσιασμός που χρειάζεται για να ξεκινήσετε. Το δεύτερο μισό όμως, είναι να κρατήσετε τον εαυτό σας κινητοποιημένο όταν δεν αισθάνεστε τον ίδιο ενθουσιασμό όπως όταν ήταν στην αρχή.Ίσως κάτι νέο έχει έρθει στη ζωή σας και ο παλιός στόχος σας δεν είναι και τόσο σημαντική προτεραιότητα πια. 

Ίσως, να έχετε παραμελήσει μία ή δύο μέρες τον στόχο σας και τώρα δεν μπορείτε να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη ώστε να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο. Ίσως να τα θαλασσώσατε και αποθαρρυνθήκατε. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε στον εαυτό σας ενθουσιασμό και πάλι ώστε να συνεχίσετε, θα φτάσετε τελικά να πετύχετε τον στόχο σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλλά αν παραιτηθείτε, δεν θα πετύχετε τίποτα. Είναι επιλογή σας. Υλοποιήστε τον στόχο σας ή παραιτηθείτε. Ορίστε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να σταματήσετε να παραιτείστε αλλά να συνεχίζετε προς το στόχο σας:

1. Συγκρατήστε τον εαυτό σας
Όταν αρχίζω με ένα νέο πρόγραμμα άσκησης ή οποιοδήποτε νέο στόχο, πραγματικά, είμαι ασυγκράτητος να ξεκινήσω. Είμαι γεμάτος από ενθουσιασμό και ο ενθουσιασμός μου δεν γνωρίζει όρια. Ούτε καν έχω την αίσθηση του αυτο-περιορισμού. Νομίζω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Δεν περνάει πολύς καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι έχω περιορισμούς, και να αρχίσω να παρατηρώ τον ενθουσιασμό μου να αρχίζει να εξασθενεί.

Λοιπόν , ένα μεγάλο κίνητρο που έχω μάθει είναι ότι όταν έχεις τόσο πολύ ενέργεια κατά την έναρξη του στόχου σου, και θέλεις να ξεκινήσει άμεσα, τότε θα πρέπει να κρατήσεις λίγο την ορμή σου. 

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να κάνει ότι θέλει να κάνετε. Αφήστε τον εαυτό σας να κάνει μόνο το 50-75 τοις εκατό από αυτό που θέλει να κάνετε. Παράλληλα, σχεδιάστε μια πορεία δράσης, όπου σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να αυξάνετε τις ενέργειές σας.

Για παράδειγμα , αν θέλω να πάω για τρέξιμο, φαντάζομαι ότι μπορώ να τρέξω 2 χιλιόμετρα για αρχή. Όμως, αντί να αφήσω τον εαυτό μου να με παρασύρει να το κάνω, ξεκινάω με στόχο να τρέξω μόνο ένα χιλιόμετρο. 

Όταν διανύσω αυτό το χιλιόμετρο, θα πω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω περισσότερα! Αλλά δεν θα με αφήσω. Μετά από αυτή την προπόνηση, θα προσβλέπω την επόμενη προπόνηση, όπου θα αφήσω τον εαυτό μου να κάνει 1.5 χιλιόμετρο. Κρατάω την ενέργειά μου σαν το δυναμικό άλογο που χρειάζεται χαλιναγώγηση. Αξιοποιώ τον δυναμισμό μου σταδιακά ώστε να δώσω περισσότερα την επόμενη φορά.

2. Απλά ξεκινήστε
Υπάρχουν κάποιες μέρες, όπου δεν αισθάνεστε θα θέλετε να βγείτε από την πόρτα για ένα τρέξιμο, ή να ασχοληθείτε με τις ντουλάπες του σπιτιού, ή με ότι είναι αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε εκείνη την ημέρα για το στόχο σας. Λοιπόν, αντί να σκεφτόσαστε το πόσο δύσκολο είναι, και πόσο καιρό θα πάρει, πείτε απλά στον εαυτό σας ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε.

Έχω έναν κανόνα που έχω θέσει σε λειτουργία, βάζω τα παπούτσια μου και κλείνω την πόρτα πίσω μου. Μετά από αυτό, όλα ρέουν φυσικά. Θα βαριόσασταν να σηκωθείτε να πάρετε την αντιβίωσή σας στην ώρα της, ενώ γνωρίζετε ότι αυτό θα σας κάνει καλό; 

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο όταν κάθεστε στον καναπέ σας, σκέφτεστε το τρέξιμο και το αίσθημα της κόπωσης ή της βαρεμάρας, το κάνουν να φαίνεται δύσκολο. Πιστέψτε με, μόλις ξεκινήσετε, τίποτε δεν θα είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζατε ότι θα ήταν. Αυτή η συμβουλή δουλεύει πάντα για μένα. Απλά ξεκινήστε!

3. Ακεραιότητα στον λόγο σας
Αν έχετε δεσμευτεί δημοσίως, κρατήστε την ακεραιότητα του λόγου σας απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που σας εμπιστεύεται. Δεσμευτείτε να αναφέρετε την πρόοδό σας καθημερινά, ή κάτι αντίστοιχο με τον στόχο σας, και επιμείνετε σε αυτό! Αυτή η υπευθυνότητα θα σας βοηθήσει να θέλετε να γίνουν όλα καλά, γιατί δεν θέλετε να αναφέρετε ότι έχετε αποτύχει.

4. Μετατρέψτε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές
Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες κινητοποίησης και σας προτείνω να την εξασκείτε καθημερινά. Είναι σημαντικό να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας, και να αναγνωρίζετε τις αρνητικές σκέψεις. Για αρχή, απλά περάστε λίγες μέρες να παρακολουθείτε την κάθε αρνητική σκέψη που φέρνει αυτή η φωνούλα μέσα στο κεφάλι σας. Στη συνέχεια, μετά από μερικές ημέρες, προσπαθήστε να μετατρέψετε τις αρνητικές σκέψεις, και να τις αντικαταστήσετε με μια αντίστοιχη θετική σκέψη.

Παράδειγμα, μπορεί να σκεφτείτε: «Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνω!». Αντικαταστήστε αυτή την αρνητική σκέψη με μια θετική, όπως: «Μπορώ να το κάνω αυτό! Αν μπορεί αυτός να το κάνει, τότε μπορώ και εγώ!». Ακούγεται τετριμμένο και απλό, αλλά λειτουργεί πάντα. Αλήθεια!

5. Σκεφτείτε τα οφέλη
Η σκέψη για το πόσο δύσκολο είναι κάτι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους. Για παράδειγμα το να ξυπνάς νωρίς, ακούγεται τόσο σκληρό! Απλά και μόνο να το σκέφτεσαι σε κάνει να νοιώθεις κούραση! Όμως, αντί να σκέφτεστε πόσο δύσκολο είναι κάτι, σκεφτείτε τι θα «κερδίσετε» και πως θα ωφεληθείτε από αυτό.

Για παράδειγμα, αντί να σκέφτεστε πόσο δύσκολο είναι να ξυπνήσετε νωρίς, επικεντρωθείτε στο πόσο καλά θα αισθανθείτε όταν τελειώσετε τις δουλειές σας νωρίς, και πόσο πιο γεμάτη και καλύτερη θα είναι η ημέρα σας. Σκεφτόμενοι τα οφέλη από κάτι που κάνουμε, βοηθάει και ενεργοποιεί.

6. Ενθουσιαστείτε και πάλι!
Σκεφτείτε γιατί χάσατε τον ενθουσιασμό σας… μετά σκεφτείτε γιατί ήσασταν ενθουσιασμένοι στην αρχή. Μπορείτε να κερδίσετε πίσω αυτόν τον ενθουσιασμό; Τι σας έκανε να θέλετε να πετύχετε το στόχο; Τι σας έκανε να είστε παθιασμένοι με αυτό; Προσπαθήστε να ανοικοδομήσετε αυτόν τον ενθουσιασμό, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και αυξήστε την ενέργειά σας.

7. Διαβάστε γι 'αυτό
Όταν χάνω το κίνητρό μου, απλά διαβάζω ένα γνωμικό, ένα άρθρο ή ένα βιβλίο παρακίνησης σχετικά με τον στόχο μου. Με εμπνέει και με αναζωπυρώνει. Για κάποιο λόγο, η ανάγνωση του ίδιου του στόχου βοηθά, παρακινεί και επικεντρώνει την ενέργεια που δίνουμε στο στόχο μας. Έτσι, να διαβάζετε το στόχο σας κάθε μέρα, ειδικά όταν δεν αισθάνεστε κινητοποιημένοι.

8. Βρείτε φίλους ομοϊδεάτες
Μερικές φορές, το να παραμείνεις κινητοποιημένος από μόνος σου, είναι δύσκολο. Βρείτε κάποιον με παρόμοιους στόχους (τρέξιμο, να κάνει δίαιτα, οικονομικά, κλπ) και εξετάστε αν θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί σας. Συνεργαστείτε με τον σύντροφό σας, έναν συγγενή ή τον καλύτερο φίλο σας στους στόχους που μπορεί να έχετε να υλοποιήσετε. Δεν είναι ανάγκη οι στόχοι να είναι κοινοί. Αυτό που χρειάζεται είναι να παρακινεί και ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον για να πετύχει τον στόχο του.

Μια εναλλακτική είναι να γίνετε μέλος μιας ομάδας που έχει τον ίδιο στόχο με εσάς και μέσα από την δυναμική της ομάδας να κινητοποιείστε. Προσωπικά, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω το ποδήλατό μου από το Σύνταγμα και να πάω στην Κινέττα διανύοντας 60χλμ. Η κινητοποίηση και η ενθάρρυνση που είχα μετέχοντας σε μια ποδηλατική ομάδα, ήταν τεράστια!

9. Διαβάστε ιστορίες έμπνευσης και παρακίνησης
Η έμπνευση, για μένα, μπορεί να προέρχεται και από άλλους που έχουν επιτύχει αυτό που θέλω να πετύχω εγώ, ή που κάνουν κινήσεις για να το πετύχουν αυτή τη στιγμή. Διαβάζω blogs, βιβλία, περιοδικά και ψάχνω στο Google για ιστορίες ή ανθρώπους που έχουν κοινό στόχο με εμένα και τον έχουν πετύχει.

10. Επενδύστε στις επιτυχίες σας
Κάθε μικρό βήμα στην πορεία σας είναι μια επιτυχία. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για το γεγονός ότι έχετε ήδη αρχίσει να υλοποιείτε τον στόχο σας! Κάντε το συνέχεια για δύο ημέρες! Επιβραβεύστε κάθε μικρή στιγμή ορόσημο στην πορεία αυτή. Στη συνέχεια, πάρτε αυτό το συναίσθημα επιτυχίας και αναπτύξτε το με άλλο ένα μικρό βήμα.

Για παράδειγμα, προσθέστε 2-3 λεπτά στην άσκηση ρουτίνας. Με κάθε νέο βήμα (και κάθε βήμα θα πρέπει να διαρκεί περίπου μία εβδομάδα), θα νιώθετε ακόμα πιο επιτυχημένος. Κάντε κάθε βήμα πολύ, πολύ μικρό, και δεν θα αποτύχει ποτέ. Μετά από λίγο καιρό, τα μικρά βήματα που θα προσθέτετε συνεχώς θα αποτελούν μια μεγάλη πρόοδο και μια μεγάλη επιτυχία!

11. Αν φύγει θα ξανάρθει
Η κινητοποίηση δεν είναι ένα σταθερό πράγμα που είναι πάντα εκεί για σένα. Έρχεται και φεύγει, σαν την παλίρροια. Απλά, συνειδητοποιείστε ότι ενώ μπορεί κάποια στιγμή να φεύγει, δεν το κάνει μόνιμα. Θα επανέλθει. Απλά εστιάστε και περιμένετε να έρθει πίσω. Εν τω μεταξύ, διαβάζετε τον στόχο σας, ζητήστε βοήθεια, και κάντε μερικά από τα άλλα πράγματα που αναφέρονται εδώ μέχρι το κίνητρό σας να έρθει πίσω.

12. Ζητήστε βοήθεια
Είναι δύσκολο πετύχουμε κάτι από μόνοι μας. Όπως ανέφερα και παραπάνω, η δύναμη της ομάδας είναι πολύ μεγάλο κίνητρο. Ζητήστε βοήθεια από ομάδες, ή άτομα που έχουν τον ίδιο στόχο. Δεν θα μπορούσα να φτάσω στην Κινέττα με το ποδήλατο, αν δεν είχα δίπλα μου άλλους συν-ποδηλάτες οι οποίοι αγκομαχούσαν το ίδιο με εμένα. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που θέλεις να τα παρατήσεις, οι άλλοι είναι εκεί να σε ενθαρρύνουν και να σε εμψυχώσουν να συνεχίσεις.

Δεν θα μπορούσα να είχα πετύχει αυτό τον στόχο χωρίς αυτή την ομάδα. Βρείτε την υποστήριξή που έχετε ανάγκη από το διαδίκτυο, είτε με απευθείας επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες group, forums και sites τα οποία είναι πολύ χρήσιμα.

13. Χαρτογραφήστε την πρόοδό σας
Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο σημειώνοντας ένα «Χ» στο ημερολόγιό σας, ή δημιουργώντας ένα απλό λογιστικό φύλλο, ή χρησιμοποιώντας online λογισμικό που παρακολουθεί την πρόοδό σας. Δίνει πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση να κοιτάτε πίσω την πρόοδό σας και συνειδητοποιείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε. 

Πιθανόν, να έχετε σημειώσει κάποιες χαμηλότερες επιδόσεις στο γράφημά σας. Αυτό είναι εντάξει. Μην αφήνετε μερικές χαμηλές επιδόσεις να σας σταματήσει από το να συνεχίσετε. Προσπαθήστε, την επόμενη φορά να έχετε καλύτερες επιδόσεις.

14. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας συχνά
Για κάθε μικρό βήμα στην πορεία, επιβραβεύστε την επιτυχία σας και δώστε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή. Βοηθάει αν γράψετε από πριν την κατάλληλη ανταμοιβή για κάθε βήμα, έτσι ώστε να μπορείτε να προσβλέπετε σε αυτές τις ανταμοιβές. 

Με τον όρο «κατάλληλη» εννοώ 
1) να είναι ανάλογη με το μέγεθος του στόχου (δεν ανταμείβουμε τον εαυτό μας επειδή κάναμε ένα χιλιόμετρο τρέξιμο με πολυτελή κρουαζιέρα στις Μπαχάμες!) και 

2) να μην καταστρέφει το στόχο σας, για παράδειγμα αν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, δεν ανταμείβουμε την ημέρα της υγιεινής διατροφής με μια πάστα σοκολάτας! Είναι αυτοκαταστροφικό.

15. Θέστε μίνι-στόχους
Μερικές φορές μεγάλοι ή μακροπρόθεσμοι στόχοι μπορεί να είναι δυσβάσταχτοι. Μετά από λίγο χρόνο κυνηγώντας τον στόχο αυτό, μπορεί να χάσουμε το κίνητρό μας, γιατί έχουμε μπροστά μας ακόμα μερικούς μήνες ή ίσως και ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. 

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί το κίνητρο για έναν και μοναδικό στόχο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Λύση: να έχουμε μικρότερους στόχους κατά μήκος της πορείας προς υλοποίηση του μεγαλεπήβολου στόχου. Με λίγα λόγια, σπάστε τον στόχο σας σε μικρότερα στάδια τα οποία θα είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα.

16. Συνεργαστείτε με έναν Coach
Αυτός τουλάχιστον θα σας παρακινεί να αναλάβετε δράση και να είστε συνεπείς. Η συμβουλή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε στόχο και παρόλο που μπορεί να είναι μια ακριβή λύση, είναι σίγουρο ότι δουλεύει και φέρνει αποτέλεσμα.

Αν κάνετε κάποια έρευνα, μπορεί να βρείτε οικονομικούς coach, ή κάποιον γνωστό σας που θα παρέχει καθοδήγηση ή παροχή συμβουλών δωρεάν. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να μην δώσετε χρήματα στον φίλο σας αλλά με κάποιον τρόπο θα πρέπει να ανταμειφτεί η υπηρεσία του.

17. Ποτέ μην αφήσετε τον στόχο σας για δύο ημέρες στη σειρά
Ο κανόνας αυτός λαμβάνει υπόψη του την φυσική τάση μας να χάνουμε ημέρες που και που. Δεν είμαστε τέλειοι. Αν χάσατε μια μέρα στην πορεία του στόχου σας δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό. Όσον αφορά την δεύτερη μέρα είναι δικαίωμά σας να αισθανθείτε μια τεμπελιά, αλλά ΟΧΙ! Δεν θα χάσετε δύο ημέρες στη σειρά!

18. Χρησιμοποιήστε οραματισμό
Οραματιστείτε την επιτυχή έκβαση του στόχου σας με μεγάλη λεπτομέρεια. Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε πώς ακριβώς θα είναι όταν θα έχετε πετύχει τον στόχο σας. Τι βλέπετε, τι ακούτε, πώς αισθάνεστε, τι μυρίζετε, τι γεύεστε; Πως είναι όταν μπορείς να «γευτείς» την επιτυχία; 

Πώς σας φαίνεται; Χρησιμοποιείστε όλες τις αισθήσεις σας στο έπακρο. Τώρα, εδώ είναι το επόμενο σημαντικό σημείο: κάντε το κάθε μέρα. Τουλάχιστον για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσετε το κίνητρό σας ζωντανό ειδικά αν ο στόχος σας είναι μακροπρόθεσμος.

19. Δημιουργήστε την ευχαρίστηση και πάλι
Κανείς δεν μπορεί να αφοσιωθεί σε κάτι για πολύ καιρό, ειδικά αν θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι δυσάρεστο και ότι θα ανταμειφτεί μετά από μήνες μόχθου. Θα πρέπει να υπάρχει διασκέδαση, χαρά, ενδιαφέρον για αυτό, κάθε μέρα, αλλιώς δεν θα παραμείνετε και πολύ στο στόχο σας. 

Βρείτε τα ευχάριστα πράγματα στην καθημερινότητά σας, για παράδειγμα την ομορφιά του πρωινού καθώς κάνετε την άσκησή σας, την ικανοποίηση που έχετε όταν αναφέρετε τα αποτελέσματά σας στους ανθρώπους σας, την ευτυχία που νιώθετε όταν βλέπετε τον εαυτό σας να πετυχαίνει τους στόχους του! 




Οι κρυμμένες επιθυμίες κάθε ζωδίου...!!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι πραγματικά εμπνέει κάθε ζώδιο και το κάνει να θέλει να σηκωθεί το πρωί;

Κάθε ζώδιο έχει μια κρυφή επιθυμία για κάτι το οποίο είναι τόσο ευρηματικό που δε θα σταματούσε σε τίποτα μέχρι να το καταφέρει ή να το αποκτήσει.

Ας δούμε ποιες είναι οι κρυμμένες επιθυμίες κάθε ζωδίου.

Ο Κριός θέλει να είναι ηγέτης και να πετύχει μεγάλα πράγματα στη ζωή του.

Ο Κριός είναι το πιο αποφασιστικό ζώδιο. Έχει γεννηθεί ηγέτης που ονειρεύεται πολλά

Ο Ταύρος επιθυμεί την ασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Ο Ταύρος ποθεί ασφάλεια με κάθε τρόπο και την απαιτεί σε κάθε τομέα της ζωής του.

Ο Δίδυμος επιθυμεί την ποικιλία, καινούργιες εμπειρίες και να μάθει καινούργια πράγματα

Ο Δίδυμος διψά για γνώση που ποτέ δεν ικανοποιείται πλήρως και διασκεδάζει το να προσπαθήσει κάτι καινούργιο.

Ο Καρκίνος επιθυμεί να νιώσει συναισθηματικά, ρομαντικά και οικονομικά ελεύθερος.

Η ελευθερία είναι πάντα στο μυαλό του Καρκίνου και δεν σταματά μέχρι να την πετύχει.

Ο Λέων επιθυμεί τον σεβασμό και τον έπαινο. Συνεχώς.

Αν δεν επαινέσετε ένα Λέοντα για τις επιτυχίες του τότε πιστέψτε μας… θα καταλάβετε.

Ο Παρθένος επιθυμεί την αγάπη σαν «ναρκομανής».

Ο Παρθένος έχει εμμονή με την αγάπη και την επιθυμεί σαν ναρκωτικό. Τη μοιράζει και την δέχεται όπου και αν πάει.

Ο Ζυγός επιθυμεί ισορροπία και σαφήνεια

Ο Ζυγός δεν επιθυμεί τίποτα άλλο από την αληθινή ισορροπία και σαφήνεια στη ζωή. Όταν όλα είναι σε τέλεια ισορροπία ο ζυγός είναι ευχαριστημένος.

Ο Σκορπιός επιθυμεί να φτάσει στην κορυφή και να νικήσει την υπεροχή.

Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά αποφασισμένος και δεν εγκαταλείπει ποτέ μια πρόκληση. Αγαπά όσο τίποτα άλλο να αποδείξει πως οι άλλοι είναι λάθος και να πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

Ο Τοξότης επιθυμεί να κάνει καινοτομίες και αλλαγές στον κόσμο.

Ο Τοξότης δεν φοβάται να επεκταθεί και να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και θα επιχειρήσει να κάνει καινοτομίες και αλλαγές στον κόσμο που θα επηρεάσουν πολλές ζωές.

Ο Αιγόκερως επιθυμεί τον θαυμασμό από τους φίλους και την οικογένειά του.

Οι Αιγόκεροι έχουν μια δυνατή επιθυμία θαυμασμού και επιδοκιμασίας για τα κατορθώματα τους από την οικογένεια και τους φίλους.

Ο Υδροχόος έχει την επιθυμία να ξεχωρίσει από το πλήθος και να αναγνωρισθεί γι αυτό.

Ο Υδροχόος μισεί να «αναμιγνύεται» και έχει την κρυφή επιθυμία να ξεχωρίσει και να επαινεθεί γι αυτό.

Ο Ιχθύς επιθυμεί να κάνει πραγματικότητα τις άγριες φαντασιώσεις και τα όνειρα του.

Ο Ιχθύς δεν θέλει τίποτα άλλο από το να κάνει τις συχνά τρελές αλλά κάποιες φορές ευφυείς ιδέες και όνειρα πραγματικότητα. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: AWAKENGR.COM VIA ZODIACFIRE

Κάντε διαλογισμό εύκολα : 16 κλειδιά για να τα καταφέρετε…!!!!

Ο διαλογισμός είναι ένα ήπιο, σχεδόν αντιληπτό ρέμα στο οποίο θα βιώσετε μια ριζική αλλαγή του κέντρου της βαρύτητας. Η παρουσία σας, περιορισμένη από τον χρόνο και τον χώρο, παχιά και βαριά, αυτή που θεωρούσατε ως εαυτό σας, μετατρέπεται σε κάτι πανάλαφρο αλλά ευρύ, χωρίς όρια και διαστάσεις. Το μεγάλο πλάσμα που δεσμεύεται με την γη και συνήθιζε να ήταν ο εαυτό σας, είναι πλέον ελεύθερο από τα δεσμά του και αρχίζει να ανυψώνεται.

Ακολουθούν 16 κλειδιά για έναν εύκολο διαλογισμό :

1. Ο διαλογισμός δεν δημιουργεί μια τεχνητή ησυχία αλλά επιτρέπει στις βαθύτερες διαστάσεις της εγρήγορσης να αναδυθούν. Αυτή είναι η βαθιά εσωτερική ησυχία που απαρτίζει τον πραγματικό πυρήνα του ανθρώπου.

2. Ο πραγματικός διαλογισμός γίνεται χωρίς προσπάθεια.

3. Ο πραγματικός διαλογισμός είναι πάντα χωρίς σκοπό και ποτέ το αποτέλεσμα μιας δραστηριότητας, αλλά Παρουσία στον χώρο της Συνειδητότητας. Αυτή η φυσική αβίαστη Παρουσία είναι ο διαλογισμός ο ίδιος.

4. Οι βαθύτερες διαστάσεις Εγρήγορσης, η αφυπνισμένη Συνείδηση, ο κόσμος της Ησυχίας, είναι πέρα από τον Νου.

5. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τον διαλογισμό με κάποια τεχνική συγκέντρωσης, αλλά με την απερίγραπτη αλλά εμπειρική ζώσα κενότητα. Συνειδητή ύπαρξη στον χώρο της Συνείδησης.

6. Βυθιστείτε ολοκληρωτικά στην αίσθηση του «Είμαι», αποτρέποντάς το από να συνδεθεί με σκέψεις και ιδέες στις λειτουργίες του Μυαλού.

7. Προσπαθήστε να βρείτε την ησυχία, την ησυχία του «Είμαι» και μείνετε μέσα σε αυτό.

8. Στο μεταξύ, προσπαθήστε να εντοπίσετε την ίδια την Συνείδηση. Μη βλέπετε μόνο αυτό στο οποίο κοιτάζετε αλλά επίσης από που και με τι ένταση το κοιτάζετε. Ποιοι είστε κατά τη διαδικασία της παρατήρησης;

9. Να είστε στην κατάσταση από την οποία αναδύεται η συνειδητοποίηση. Να είστε στην πηγή της συνειδητοποίησης, όπου μπορείτε να δείτε την ίδια την συνειδητοποίηση.

10. Μην ανησυχείτε για τις διεργασίες του μυαλού σας. Μείνετε απλά στην αίσθηση του «Είμαι». Μην προσδιορίζετε. Μην ερμηνεύετε. Μείνετε στην αίσθηση του «Είμαι».

11. Όποτε η προσοχή σας απομακρύνεται, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με τις σκέψεις σας, προσπαθώντας να εκδηλωθεί σε κάποια ιστορία, φέρτε την πίσω στην κατάσταση του «Είμαι» και κρατήστε την εκεί.

12. Έπειτα μια καινούργια διάσταση Εγρήγορσης ανοίγεται μέσα σας. Ο χώρος που ανοίγεται με αυτόν τον τρόπο και η Παρουσία που εμφανίζεται, είναι τώρα εκεί για να τα παρατηρήσετε. Η προσοχή σας μπορεί να τα αρπάξει. Βιώνετε το γεγονός ότι είστε Συνείδηση και αισθάνεστε τη δουλειά του Νου.

13. Βιώνουμε μια τελείως καινούργια διάσταση του εαυτού μας και αυτή η διάσταση είναι στην πραγματικότητα αρχαία, απερίγραπτη, ζώσα, ατελείωτη και μέσα της οι αισθήσεις του σώματος, τα συναισθήματα και οι σκέψεις καθώς και τα υλικά αντικείμενα εμφανίζονται και εξαφανίζονται σαν τα κύματα στην επιφάνεια του ωκεανού.

14. Ξέρουμε ότι υπάρχει. Ότι είναι η μία και μοναδική Ζωή και ταυτόχρονα είναι η ουσία μέσα μας που αποκαλούμε «Εγώ» (η αίσθηση του «εγώ»)

15. Υπάρχει ως κάτι αρχαίο, ένας ζωντανός κενός χώρος μια Συνείδηση που έχει συνείδηση της ύπαρξής της και συγκροτεί τα πάντα. Τίποτα δεν υπάρχει έξω από αυτό και ό,τι υπάρχει έχει γεννηθεί μέσα του. Μέσα στον χώρο του και την παρουσία του.

16. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ηρεμία, βαθιά ησυχία, γαλήνη και αγάπη που διαποτίζει τα πάντα. Ξέρουμε ότι το μυστηριώδες «κάτι» είναι πέρα από τον χρόνο. Δεν έχει αρχή και τέλος, ποτέ δεν γεννήθηκε και ποτέ δε θα πεθάνει. 




Μετάφραση: awakengr.com via powerofconsciousness

Ο μεγαλύτερος εθισμός των ζωδίων αποκαλύπτεται…!!!!

Ευτυχώς ή δυστυχώς – κάθε ζώδιό έχει τουλάχιστον 2 εθισμούς που εμφανίζονται κατά καιρούς. Κάποια ζώδια μπορούν να εθιστούν στην αδρεναλίνη, άλλα στο βρώμικο φαγητό και άλλα στην υπερκατανάλωση στα ψώνια. Εδώ βλέπουμε σε τι είναι απελπιστικά εθισμένο κάθε ζώδιο.

Κριός : Τα κάνει όλα υπερβολικά γρήγορα.
Ο Κριός επιβαρύνεται όλη του τη ζωή με το να «πηγαίνει με 100 χλμ την ώρα» ξοδεύοντας όλη του την ενέργεια σε ένα στόχο. Όταν επιβαρυνθεί πολύ ωστόσο, τότε εμφανίζεται η αδράνεια - και η κατάθλιψη. Συνήθως εθίζεται σοβαρά στην καφεΐνη και πίνει τον καφέ του σκέτο. Όταν ο εθισμός του καθιερωθεί μπορεί να καταναλωθεί από τον στόχο του οπότε να προσέχετε τον Κριό με τα τρία εσπρέσο.

Ταύρος : Ανεξέλεγκτες θερμίδες.
Ο Ταύρος έχει μια εμμονή με το φαγητό. Αγαπά να χαλαρώνει στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνοντας κάθε είδους λιχουδιάς που μπορεί να βρει. Λατρεύει τα πάντα από το τηγανητό βρώμικο φαγητό μέχρι τα γαλλικά τυριά. Μέχρι βέβαια αυτή η αγάπη αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερη και οι φίλοι του διακριτικά πρέπει να του προτείνουν την εγγραφή σε ένα γυμναστήριο.

Δίδυμος : Γνώση και διεύρυνση του μυαλού
Μιλώντας νευρολογικά ο Δίδυμος έχει έναν «πεινασμένο» εγκέφαλο με εμμονή στην απορρόφηση γνώσεων. Βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση της αλήθειας και του αρέσει να βλέπει το σύμπαν με ένα διαφορετικό τρόπο. Είναι άτομο που σκέφτεται σε βάθος οπότε μην εκπλαγείτε αν γίνει εντελώς επίμονος όταν ανακαλύψει ένα καινούργιο θέμα που τον ενδιαφέρει.

Καρκίνος : Υπέρ-αναλύει τα πάντα.
Πολύ συχνά ο Καρκίνος πιάνει τον εαυτό του να υπέρ-αναλύει τα πάντα. Είναι μια εμμονή που είναι δύσκολο να σταματήσει. Σε πολύ κακές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκριτική και αυτό με τη σειρά του στην αυτό- απέχθεια. Κάποιες φορές βοηθάει  και το να κάνετε ένα βήμα πίσω για να ανανεωθείτε και να αποκτήσετε καινούργια αντίληψη. Αν αφήσετε τις ανησυχίες να κυριαρχήσουν μπορούν να σας τρελάνουν.

Λέων : Ο εαυτός του.
Κάποιες φορές ο Λέων είναι υπερβολικά εγωιστής. Μπορεί να αποκτήσει εμμονή με την εμφάνιση του και την επιδίωξη να μείνει νέος. Έτσι, αθλείται σαν τρελός ή μπορεί να καταφύγει στην πλαστική χειρουργική. Δεν είναι κάτι σπουδαίο αν το έχει υπό έλεγχο- αλλά αν δεν είναι προσεκτικός μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Παρθένος : Υγιεινή και καθαριότητα
Ο Παρθένος τείνει να τρελαίνεται με την καθαριότητα και δεν μπορεί να βλέπει τα πράγματα ακατάστατα. Αν μπει σε ένα δωμάτιο γεμάτο σκουπίδια νιώθει έναν εξαναγκασμό να τα καθαρίσει και να το οργανώσει. Έως ένα βαθμό δεν είναι κακό αλλά αν η εμμονή γίνει υπερβολική μπορεί να οδηγήσει σε ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Καλύτερα να μην ανακατεύετε πολύ το σπίτι τους!

Ζυγός : Ψώνια
Ο Ζυγός είναι γνωστός για τον εθισμό του στα ψώνια. Όταν όλα πάνε λάθος ή δεν νιώθει καλά τα ψώνια είναι η θεραπεία του. Σκέφτεται ότι ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια θα ολοκληρώσει το σύνολο ή ένα τρίτο διακοσμητικό θα δημιουργήσει το τέλειο  Φενγκ Σούι στο μπάνιο. Όταν τα μεταφορικά φορτηγά εμποδίζουν την κυκλοφορία ίσως είναι καιρός να ξεκόψετε από τις πιστωτικές!

Σκορπιός : Σεξουαλική επαφή
Ο Σκορπιός είναι παθιασμένο ον με εθισμό στην φυσική επαφή και στην ωμή ευχαρίστηση. Είναι γνωστός για την τρέλα του με την σεξουαλική επαφή και τους πειραματισμούς του. Όταν του αρέσει κάποιος/α πολύ η λαγνεία μπορεί να κυριαρχήσει, κάνοντας τον να είναι έμμονος με την επιθυμία. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, με ένα Σκορπιό δε θα βαρεθείς ποτέ!

Τοξότης: Τυχερά παιχνίδια και ρίσκα
Ο Τοξότης είναι από την φύση του ριψοκίνδυνος και ενθουσιάζεται με το να ρισκάρει τις πιθανότητες. Αλλά κάποιες φορές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλητικούς εθισμούς σε ότι έχει σχέση με τα τυχερά παιχνίδια. Είτε αυτά είναι πόκερ, ιππόδρομος ή στοίχημα στο ποδόσφαιρο- απλώς αγαπά λίγο ταραχή. Όσο υπάρχει μέτρο δεν είναι κακό αλλά θα πρέπει να προσέχει να μην το ξεπεράσει.

Αιγόκερως : Η δουλειά του
Ο Αιγόκερως είναι παραγωγικός και αποφασισμένος εκ φύσεως - αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει λίγο παραπάνω επίμονος όσον αφορά την δουλειά του. Είναι γνωστό ότι βυθίζεται σε κάθε εργασία του μέχρι να την ολοκληρώσει. Δεν βλέπει κάποιο νόημα στο να αφήσει κάτι στην μέση - αλλά χρειάζεται να είναι προσεκτικός ώστε να μην φτάσει στο σημείο να καταρρεύσει.

Υδροχόος : Αλκοόλ
Όταν ο Υδροχόος κουραστεί να ακούει τις φωνές στο κεφάλι του τις πνίγει με ένα ποτό - ή δέκα. Απολαμβάνει οτιδήποτε από ακριβά ποτά μέχρι το φτηνό κρασί. Όταν δεν νιώθει καθόλου καλά καταφεύγει στο αλκοόλ για να ναρκώσει τα συναισθήματα του. Όταν το παρακάνει, μην σκεφτείτε καν να τον ξυπνήσετε!

Ιχθύς : Δεν υπάρχει κάποια διάκριση - σε όλα!
Σε τι δεν είναι εθισμένος ο Ιχθύς; Αυτή είναι η ερώτηση. Όταν δεν νιώθει καλά μπορεί να αναζητήσει το κοντινότερο υποκατάστατο, είτε αυτό είναι φαγητό, αλκοόλ ή οτιδήποτε άλλο. Έχει εθιστική προσωπικότητα και μπορεί να κολλήσει σε κακές συνήθειες από τις οποίες χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξεκόψει. Δεν φημίζεται για τον αυτοέλεγχο του.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: AWAKENGR.COM VIA ZODIACFIRE.COM

Προσοχή…..Παντρεμένος ή όχι αυτό πρέπει να το διαβάσετε…!!!!

Όταν ο άντρας της, της ζήτησε διαζύγιο, αυτή δέχτηκε υπό έναν όρο… Όταν μπήκε στο σπίτι το βράδυ, η γυναίκα του, του χάρισε ένα μεγάλο χαμόγελο την ώρα που σέρβιρε το δείπνο. Κάθισε απέναντι της στο τραπέζι , της έπιασε το χέρι και της είπε : «Έχω κάτι να σου πω»…

Σήκωσε το βλέμμα και παρατήρησε μόνο πόνο στα μάτια της…

Οι λέξεις δεν έβγαιναν πια με ευκολία από το στόμα. Ήξερε ότι αυτό το βράδυ η γυναίκα του έπρεπε να μάθει οπωσδήποτε την αλήθεια. Ότι θέλει να χωρίσουν…

Έθεσε το θέμα ήρεμα. Εκείνη δεν φάνηκε να ενοχλείται από τα λόγια του, τον κοίταξε και τον ρώτησε με χαμηλή φωνή: «Γιατί;» Απέφυγε την ερώτησή της, κίνηση που την εκνεύρισε περισσότερο. Πέταξε με δύναμη το πιρούνι που κρατούσε προς το μέρος του την ώρα που του φώναξε: «Δεν είσαι άντρας»!

Εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησαν. Εκείνη δεν σταμάτησε να κλαίει …

Ο σύζυγος ήξερε ότι η γυναίκα του ήθελε να μάθει το λόγο που της ζητούσε διαζύγιο. Αυτό που δεν ήξερε όμως ήταν, αν θα μπορούσε να της δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. Η αλήθεια ήταν ότι είχε σταματήσει πια να νιώθει πράγματα για την γυναίκα του. Δεν την αγαπούσε πια. Όταν την κοίταζε αυτό που αισθανόταν για εκείνη ήταν λύπη…

Έκανε ένα χαρτί μοιράζοντας τα πράγματά τους. Έδινε στην γυναίκα του το σπίτι τους, το αυτοκίνητό τους και το 30% των μετοχών της εταιρείας του. Εκείνη το πήρε, του έριξε μια ματιά και το έσκισε σε πολλά μικρά κομμάτια…

Η γυναίκα που είχε περάσει σχεδόν δέκα χρόνια μαζί της, πλέον του φαινόταν μια ξένη.

Λυπήθηκε για τα χρόνια και την ενέργεια που της στέρησε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Τότε εκείνη γύρισε, τον κοίταξε και ούρλιαξε δυνατά. Ήταν αυτό που περίμενε να δει. Μια κραυγή που στην πραγματικότητα έμοιαζε με ένα είδος απελευθέρωσης. Η ιδέα του διαζυγίου, η οποία του είχε γίνει εμμονή για αρκετές εβδομάδες, φάνηκε τώρα να γίνεται πιο σίγουρη, πιο πραγματική.

Την επόμενη μέρα, γύρισε πολύ αργά στο σπίτι και βρήκε την γυναίκα του να γράφει κάτι σε ένα χαρτί στο τραπέζι, δίπλα στο φαγητό…Δεν έφαγε αλλά πήγε κατευθείαν για ύπνο.

Αποκοιμήθηκε πολύ γρήγορα γιατί ήταν πολύ κουρασμένος. Είχε περάσει μια γεμάτη μέρα με την Τζέιν, την γυναίκα που είχε πάρει στην καρδιά του την θέση της γυναίκας του.

Κάποια στιγμή τη νύχτα ξύπνησε και είδε την γυναίκα του στην ίδια θέση, σκυμμένη στο χαρτί κάτι να γράφει. Απλά δεν τον ενδιέφερε, επέστρεψε στο υπνοδωμάτιο και συνέχισε τον ύπνο του.

Όταν ξύπνησε το πρωί βρήκε την γυναίκα του να τον περιμένει. Του παρουσίασε τους όρους για να δεχτεί το διαζύγιο.

Δεν ήθελε τίποτα από εκείνον, ούτε το σπίτι, ούτε το αυτοκίνητο αλλά ούτε και τις μετοχές της εταιρείας του. Αυτό που του ζήτησε ήταν το διαζύγιο να μην βγει άμεσα, αλλά σε ένα μήνα. Του ζήτησε επίσης αυτό το διάστημα να προσπαθήσουν να ζήσουν όσο γίνεται πιο φυσιολογικά.

Ο λόγος ήταν απλός : Ο γιος τους έδινε σε ένα μήνα εξετάσεις και ένα διαζύγιο θα τον αποσυντόνιζε.

Οι όροι δεν τον απογοήτευσαν. Αλλά η γυναίκα του δεν σταμάτησε μόνο σε αυτούς, είχε κάτι ακόμη να του πει…

Του ζήτησε να της θυμίσει πως την είχε μεταφέρει στο νυφικό δωμάτιο την ημέρα του γάμου τους. Του ζήτησε να το κάνει αυτό κάθε μέρα για όλο το μήνα μέχρι να βγει το διαζύγιο. Κάθε πρωί να την σηκώνει από το κρεβάτι και να την πηγαίνει στην πόρτα πριν φύγει για την δουλειά του. Ο άντρας νόμιζε ότι η γυναίκα του ήταν τρελή.

Για να κάνει όμως τις τελευταίες ημέρες μαζί της λίγο πιο υποφερτές, αποδέχθηκε το περίεργο αίτημά της.

Όταν ο άντρας είπε στην ερωμένη του, τους όρους του διαζυγίου της συζύγου του, εκείνη γέλασε : «Δεν έχει σημασία τι κόλπα κάνει, το διαζύγιο θα βγει θέλει δεν θέλει» είπε περιφρονητικά.

Το ζευγάρι για πολύ μεγάλο διάστημα πριν συμβούν όλα αυτά δεν ακουμπούσε ο ένας τον άλλον. Έτσι όταν την πρώτη ημέρα ο άντρας σήκωσε την γυναίκα για να την μεταφέρει στην πόρτα, ο γιος τους που είδε τη σκηνή αντέδρασε με πολύ μεγάλη έκπληξη : «Ο μπαμπάς κρατά τη μαμά στην αγκαλιά του!»

Τα λόγια του έφεραν στον άντρα μια αίσθηση πόνου. Εκείνη έκλεισε τα μάτια και του ψιθύρισε: «Μη του πεις τίποτα ακόμη για το διαζύγιο»…

Έγνεψε καταφατικά. Από το υπνοδωμάτιο στο σαλόνι, στη συνέχεια στην πόρτα, κουβαλούσε την γυναίκα του σχεδόν δέκα μέτρα στην αγκαλιά του ώσπου την άφησε και έφυγε για την δουλειά του.

Την δεύτερη ημέρα, όλο αυτό έγινε πολύ πιο εύκολα. Εκείνη έσκυψε για λίγο το κεφάλι της προς το μέρος του καθώς την μετέφερε και εκείνος συνειδητοποίησε ότι είχε πολύ καιρό να κοιτάξει την γυναίκα του προσεκτικά.

Συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μικρή πια. Υπήρχαν λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπό της, τα μαλλιά της ήταν γκριζαρισμένα! Ο γάμος τους είχε αφήσει τα σημάδια πάνω της. Για ένα λεπτό αναρωτήθηκε τι της είχε κάνει…

Την τέταρτη ημέρα, όταν την σήκωσε, ένιωσε μια περίεργη και πολύ γνώριμη αίσθηση οικειότητας. Αυτή ήταν η γυναίκα που του είχε χαρίσει δέκα χρόνια από τη ζωή της.

Την πέμπτη και την έκτη μέρα, κατάλαβε ότι το αίσθημα οικειότητας όλο και μεγάλωνε. Αποφάσισε να μην μιλήσει καθόλου στην ερωμένη του για αυτό.

Έβλεπε κάθε πρωί την γυναίκα του στην αγκαλιά του και δεν μπορούσε να θυμηθεί τα ρούχα της. Κανένα από τα φορέματα της δεν του φαίνονταν οικείο.

Τότε συνειδητοποίησε ότι είχε αδυνατίσει τόσο πολύ που κανένα από τα παλιά της ρούχα πια δεν της έκαναν. Ίσως για αυτό μπορούσε και να την σηκώνει τώρα τόσο εύκολα.

Τότε κατάλαβε. Η γυναίκα του επέφερε για πολύ μεγάλο διάστημα και αυτός δεν μπόρεσε ποτέ να το δει. Έκρυβε τόσο πόνο και πίκρα στην καρδιά της. Υποσυνείδητα άπλωσε το χέρι του για να αγγίξει τα μαλλιά της.

Τον διέκοψε ο γιος του : «Μπαμπά, ήρθε η ώρα να αφήσεις τη μαμά»…

Για αυτόν, η εικόνα του πατέρα του, να μεταφέρει την μητέρα του είχε γίνει μέρος της ζωής του. Η γυναίκα του έκανε νόημα να έρθει πιο κοντά και τον αγκάλιασε σφιχτά.

Ο άντρας γύρισε το πρόσωπό του μακριά, γιατί φοβήθηκε ότι αυτή η εικόνα μπορεί να του αλλάξει γνώμη για το διαζύγιο.

Αλλά δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό του το πόσο είχε αδυνατίσει…

Την τελευταία ημέρα πριν βγάλουν το διαζύγιο, την σήκωσε για την τελευταία τους διαδρομή αλλά δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα βήμα. Την κράτησε σφικτά και της είπε ότι δεν είχε καταλάβει ότι η ζωή τους δεν είχε πια οικειότητα.

Έφυγε για το γραφείο αλλά κάπου στη διαδρομή έστριψε. Πάτησε πολύ το γκάζι του αυτοκινήτου του για να φτάσει γρήγορα. Έφτασε στην πολυκατοικία και βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς να κλείσε την πόρτα.

Νόμιζε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Χτύπησε την πόρτα και όταν η ερωμένη του την άνοιξε της είπε : «Συγνώμη Τζέιν δεν θέλω πια το διαζύγιο»!

Εκείνη τον κοίταξε με κατάπληξη και στη συνέχεια άγγιξε το μέτωπό του «Έχεις πυρετό;»

Απομάκρυνε το χέρι της από το κεφάλι του:«Συγνώμη αλλά δεν θέλω πια διαζύγιο. Ο γάμος μου ήταν βαρετός ίσως γιατί δεν εκτιμούσα τις λεπτομέρειες της ζωής μου, όχι γιατί δεν αγαπώ πια την γυναίκα μου»…

Τώρα συνειδητοποιώ ότι από την μέρα που μπήκαμε μαζί στο σπίτι μέχρι…το θάνατό μας θα πρέπει να είμαι μαζί της!

Η Τζέιν του έδωσε ένα δυνατό χαστούκι και στη συνέχεια έκλεισε την πόρτα και ξέσπασε σε δάκρυα.

Ο άντρας έφυγε ανακουφισμένος. Στο δρόμο προς τη δουλειά του συνάντησε ένα ανθοπωλείο στο δρόμο. Παρήγγειλε ένα μπουκέτο λουλούδια για τη γυναίκα του. Όταν η πωλήτρια τον ρώτησε τι να γράψει στην κάρτα, χαμογέλασε και της υπαγόρευσε: «Θα σε μεταφέρω στην πόρτα μέχρι να πεθάνω»!

Εκείνο το βράδυ ο άντρας έφτασε σπίτι, με τα λουλούδια στα χέρια του και ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες, αλλά όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο, είδε κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να περιμένει:

Η γυναίκα του ήταν νεκρή…

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, είχε καρκίνο για μήνες αλλά ήταν τόσο απασχολημένος με την Τζέιν που δεν μπόρεσε ποτέ να το παρατηρήσει…

Ήξερε ότι θα πεθάνει σύντομα και ήθελε να γλυτώσει τον άντρα της από την αρνητική αντίδραση του γιου σε περίπτωση που έπαιρναν διαζύγιο. Έτσι στα μάτια του παιδιού ο πατέρας του ήταν ένας στοργικός σύζυγος…

Οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής είναι αυτές που πραγματικά έχουν σημασία σε μια σχέση.

Δεν είναι το σπίτι, το αυτοκίνητο, η περιουσία, τα χρήματα. Αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ευτυχία, αλλά δεν μπορούν να χαρίσουν την ευτυχία…

Βρείτε τρόπους για να γίνετε φίλος με τον άνθρωπο σας και να κάνετε εκείνα τα μικρά πράγματα που δημιουργούν οικειότητα…

Αν δεν μοιραστείτε το άρθρο…κανένα πρόβλημα…

Αν το κάνετε,μπορείτε απλά να σώσετε έναν γάμο! 




Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δε φαντάζεστε τι κάνει ο κουρκουμάς στον οργανισμό. Ίσως το πιο ισχυρό μπαχαρικό που υπάρχει για την υγεία...!!!!

Πρόκειται ίσως για το μπαχαρικό που όμοιό του δεν υπάρχει.
Περισσότερες από 5.000 έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, αναφέρονται θετικά στον κουρκουμά και στις ιδιότητές του.Η σύνθεσή του αποτελείται από 300 περίπου συστατικά, που επηρεάζουν τόσο το νευρικό σύστημα όσο και τις αντιδράσεις του οργανισμού.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κατανάλωσή του σε κάποιες περιπτώσεις, είναι το ίδιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως και τα φάρμακα του εμπορίου.

Περιέχει ουσίες με αντιβιοτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δηλαδή λειτουργεί ως μέθοδος θεραπείας, που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς δεν έχει παρενέργειες στον οργανισμό.
Οι ειδικοί δεν έχουν σταματήσει να μελετούν τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ιδιότητες του κουρκουμά :
Πρόκειται ίσως για το πιο ισχυρό μπαχαρικό που υπάρχει.

Ο κουρκουμάς ενισχύει την παραγωγή εγκεφαλικών κυττάρων.Σε αυτή την άποψη κατέληξαν ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ιατρικής, αφού χορήγησαν σε πειραματόζωα ποσότητα κουρκουμά σε ενέσιμη μορφή.

Οι εγκεφαλικές απεικονίσεις έδειξαν, ότι η λήψη κουρκουμά συνέβαλε στην ανάπτυξη νευρικών κυττάρων.

Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι, ότι η κατανάλωση κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να αποκαθιστά και να διορθώνει μόνος του τις βλάβες που προκύπτουν.

Καταπολεμά το μετατραυματικό στρες
Μια ακόμη ελπιδοφόρα ανακάλυψη, έκαναν ψυχολόγοι από πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Τα αποτελέσματα μελέτης, έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμά, μπορεί να καταπολεμήσει το μετατραυματικό στρες και άλλα είδη διαταραχών, χωρίς να χρειαστεί λήψη φαρμάκων.

Το πείραμα που έκαναν έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η ουσία που κάνει τον κουρκουμά κίτρινο, έχει την ιδιότητα να απαλύνει τις άσχημες αναμνήσεις.

Έδωσαν σε ποντίκια να φάνε κουρκουμά και στη συνέχεια τα έβαλαν να ακούσουν έναν ήχο που υπό φυσιολογικές συνθήκες τα τρομάζει.

Όσα είχαν καταναλώσει κουρκουμά δεν αντέδρασαν, ενώ εκείνα που δεν είχαν καταναλώσει πανικοβλήθηκαν.

Είναι αντικαταθλιπτικό
Η κατανάλωση κουρκουμά έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, για την ακρίβεια μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά το αντικαταθλιπτικό φάρμακο prozac.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα οφείλονται και πάλι στην κουρκουμίνη, που έχει όμοια επίδραση με την δραστική ουσία των αντικαταθλιπτικών, τη φλουοξετίνη.

Ερευνητές έδωσαν σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη κάψουλες κουρκούμης, σε άλλους prozac και στους υπόλοιπους συνδυασμό.

Όταν αξιολογήθηκε η κατάστασή τους, αποδείχτηκε ότι τα άτομα που λάμβαναν κουρκουμά, είχαν τα ίδια αποτελέσματα με εκείνους που έπαιρναν prozac.

Δηλαδή η κατανάλωση κουρκουμά ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα δεν έχει τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Στις παρενέργειες που προκαλούν τα αντικαταθλιπτικά περιλαμβάνονται οι τάσεις αυτοκτονίας, η αύξηση βάρους, η ταχυκαρδία και άλλα.

Πως να χρησιμοποιήσετε τον κουρκουμά :

Στο μαγείρεμα: Βάλτε τον στην κατσαρόλα με το νερό που θα βράσετε μακαρόνια ή ρύζι.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι κουρκουμά στο μπριαμ ή στα ψητά λαχανικά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό και δίνει μια διακριτική γεύση στο φαγητό.

Στη σαλάτα: Βάλτε μικρή ποσότητα στο ελαιόλαδο ή στη βινεγκρέτ και ανακατέψτε τη σαλάτα.

Στο τσάι: Δοκιμάστε να αναμίξετε ένα κουταλάκι κουρκουμά με λίγο μέλι.

Πιείτε το ζεστό. Αν νιώθετε το κρυολόγημα να «πλησιάζει», είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να το αποτρέψει. Αν είστε ήδη κρυωμένοι, θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να ανακάμψει.

Σε συνδυασμό με πιπέρι: Ρίξτε και λίγο κουρκουμά μαζί με το πιπέρι στα φαγητά. Έτσι, ενισχύεται η δράση του κουρκουμά.

Για τον πονόλαιμο: Ανακατέψτε ένα κουτάλι της σούπας κουρκουμά και μισό κουτάλι της σούπας αλάτι σε 250ml νερό. Κάντε γαργάρες 3 φορές την ημέρα. Ο πονόλαιμος θα υποχωρήσει άμεσα.




ΠΡΟΣΟΧΗ - Σχόλιο The Secret Real Truth : Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση και προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, ή προτού αποφασίσετε να εφαρμόσετε κάποια συμβουλή, την οποία "κάπου μάθατε", "κάποιος σας είπε", ή "κάπου διαβάσατε", ενημερώστε και ζητήστε την συμβουλή ενός γιατρού.

Κανένα πρόβλημα δεν ξεκινά από τα παιδιά, όλα από τους γονείς ξεκινάνε….!!!!

Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα της pop psychology, είναι όμως στην επικαιρότητα από την εποχή του Οιδίποδα.

Το 1948 ο Robert k. Merton όρισε επιστημονικά την αυτοεκπληρούμενη προφητεία ως την επιβεβαίωση των ασυνείδητων αρνητικών ή θετικών προσδοκιών μας με τη μορφή των συνεπειών των επιλογών μας.

Με άλλα λόγια… ένας άνθρωπος μένει από λάστιχο στη μέση του πουθενά αλλά δεν μπορεί να το αλλάξει γιατί δεν έχει γρύλο.

Από μακριά διακρίνει ένα αχνό φως και όλο ελπίδα σκέφτεται ότι ίσως ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού μπορεί να του δανείσει έναν.

Προχωρώντας προς το σπίτι σκέφτεται ότι ο άλλος άνθρωπος θα του ανοίξει την πόρτα και φιλόξενα θα προσφερθεί να τον βοηθήσει.

Όσο προχωράει σκέφτεται ότι μπορεί να τον ρωτήσει γιατί ξέμεινε από κάτι τόσο σημαντικό. Μπορεί να μην έχει γρύλο.

Μπορεί να έχει και να μην θέλει να του τον δώσει.

Μπορεί να είναι ένας τρελός κι απλά να τον βρίσει.

Όσο πλησιάζει στο ξένο σπίτι η ελπίδα γίνεται επιφύλαξη και η επιφύλαξη καχυποψία.

Όταν τελικά φτάνει, χτυπάει την πόρτα, κάποιος του ανοίγει κι ο άνθρωπός μας του λέει: «βρε αϊ στο διάολο κι εσύ κι ο γρύλος σου».

Είναι δύσκολο για τον σύγχρονο άνθρωπο να επιβιώσει σε έναν τόσο απαιτητικό κόσμο, που συνεχώς αλλάζει, χωρίς κάποιου είδους μπούσουλα, κατηγοριοποίηση ή διαχωρισμό.

Στην προσπάθειά μας να προβλέψουμε το μέλλον, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, φτιάχνουμε ασυνείδητα σενάρια, βασισμένα σε προβλέψεις και προσδοκίες οι οποίες έχουν την τάση να επιβεβαιώνονται μέσα από τις επιλογές μας. Η επίδραση των προσδοκιών μας αποδεικνύεται πολλές φορές ισχυρότερη από τη δύναμη της φύσης και την κοινή σύμπτωση.

Βαθιά πίσω στα 80′s ανακάλυψα μια πολύ πετυχημένη κωμωδία, το Trading Places που αναλύει αυτό το δίλημμα “φύση VS ανατροφή”. 

Δυο πλούσιοι κι εκκεντρικοί επιχειρηματίες στοιχηματίζουν στη δύναμη της κληρονομικότητας ενάντια στην επιρροή του περιβάλλοντος.

Με ψευδή στοιχεία, παγιδεύουν και προφυλακίζουν ένα από τα πιο χαρισματικά στελέχη τους, τον Dan Aykroyd, και στη θέση του βάζουν έναν μικροαπατεώνα που μόλις βγήκε από την φυλακή, τον Eddie Murphy.

Ο μορφωμένος και καλοαναθρεμμένος διευθυντής μπλέκει με τον υπόκοσμο και, με κόλπα και απατεωνιές, προσπαθεί να πάρει τη θέση του πίσω.

Ο μικροαπατεώνας από την άλλη προσαρμόζεται στην καλή ζωή και χρησιμοποιεί την ευφυία του για το καλό της εταιρείας που του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι προσδοκίες των δυο πλούσιων κυρίων άλλαξαν μέσα σε μια μέρα τη ζωή των δυο ανθρώπων… άρα τοπεριβάλλον είναι πολύ πιο δυνατό από την ανθρώπινη φύση.

Με ενθάρρυνση και επιβράβευση σχεδόν όλοι μπορούν να προοδεύσουν και να αναδείξουν τις ικανότητές τους, ακόμη και ξεπερνώντας τους φυσικούς τους περιορισμούς.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας επηρεάζει ασυνείδητα τις πράξεις και τις επιλογές μας και τελικά εκπληρώνει την προφητεία που είχαμε από την αρχή στο μυαλό μας για τον καθένα.

Οι γονείς που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους ως χαρισματικά τα ενθαρρύνουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, στη διεκδίκηση της επιτυχίας και στη διάκριση.

Όταν τελικά επιτυγχάνουν δεν παύουν να είναι κοινοί άνθρωποι, προικισμένοι όμως με υψηλή αυτοπεποίθηση και κίνητρο για επιτυχία.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι σύγχρονες μελέτες αξιολογούν τα υιοθετημένα παιδιά ως πιο ευτυχισμένα κι επιτυχημένα από τα παιδιά που μεγαλώνουν με τους φυσικούς τους γονείς.

Η ανάγκη των θετών γονιών να αποδείξουν ότι αξίζουν αυτό που η φύση τους στέρησε, δηλαδή την ευκαιρία να μεγαλώσουν παιδιά, τους κάνει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ανατροφή του θετού παιδιού.

Το παιδί, με τη σειρά του, αναγνωρίζει την αφοσίωση των γονιών του ως μια ξεχωριστή τύχη και δίνει κι αυτό τον καλύτερό του εαυτό για ν’ αποδείξει ότι την αξίζει.

Πριν από χρόνια, ήρθε στο γραφείο μου μια νεαρή μητέρα με δύο παιδιά.

Το πρώτο της παιδί ήταν ένα κοριτσάκι 9 ετών με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. 

Το μικρότερο ήταν ένα αγοράκι μόλις 2 ετών. Μπροστά στο υπερκινητικό παιδί, το βρέφος ήταν παιχνιδάκι για την ταλαιπωρημένη αυτή κοπέλα κι έτσι του έδειχνε, χωρίς φυσικά να το καταλαβαίνει, ξεκάθαρη προτίμηση.

Το μεγαλύτερο κοριτσάκι, που ήταν δικαιολογημένα απαιτητικό και κουραστικό, το αντιμετώπιζε με δυσαρέσκεια.

Στην ουσία δεν είχε ποτέ αποδεχτεί το πρόβλημά του και η γέννηση του δεύτερου παιδιού με την ταμπέλα του φυσιολογικού την έκανε να αμφισβητεί ακόμα περισσότερο την γονιδιακή ατυχία του πρώτου της παιδιού.

Το αντιμετώπιζε, λοιπόν, ως παραπτωματικό κι όχι ως υπερκινητικό.

Το παιδί άρχισε να παίρνει πράγματα από τα άλλα παιδάκια στο σχολείο. Μετά το πρώτο περιστατικό, η μητέρα αποφάσισε να με συναντήσει.

Βδομάδα με τη βδομάδα ερχόταν όλο αγωνία να μου αναφέρει τα ευρήματα των ερευνών της.

Έψαχνε καθημερινά την τσάντα της κόρης της αναζητώντας ξένα αντικείμενα, νόμιζε πως έχανε δικά της πράγματα, ακόμη και χρήματα και πάντα κατηγορούσε την κόρη της.

Οι συνεχείς καβγάδες στιγμάτιζαν το παιδί που άρχισε ν’ αναπτύσσει παραπτωματική συμπεριφορά και στο σχολείο.

Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος έπρεπε να βοηθήσω τη μητέρα να καταλάβει ότι όλη αυτή η εμμονή της με την παραπτωματικότητα ήταν ουσιαστικά μια άρνηση στο πραγματικό πρόβλημα της κόρης της, για το οποίο ένιωθε φοβερές ενοχές, ότι της το είχε κληροδοτήσει ή προκαλέσει άθελά της.

Ένα τυχαίο περιστατικό που απ’ την αρχή χαρακτηρίστηκε ως κλοπή έφτανε για ν’ αποκαλύψει στο παιδί τις χαμηλές προσδοκίες της μητέρας του απ’ αυτό.

Συνεχίζοντας στον φαύλο κύκλο που η μητέρα είχε χαράξει ουσιαστικά αποδείκνυε πόσο εμπιστευόταν την κρίση της.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά για ν’ αλλάξει η συμπεριφορά και των δυο, μητέρας και κόρης, και να σπάσει ο φαύλος κύκλος στον οποίο είχαν εγκλωβιστεί.

Ποιος μπορεί να πει ότι δεν έχει ζήσει κάτι τέτοιο;

Ένας καθηγητής που μας παίρνει με κακό μάτι αρκεί για να μας κάνει να παρατήσουμε το μάθημά του και να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε και τόσο ικανοί σ’ αυτό.

Μια δυναμική γυναίκα που μπορεί να καταφέρει πολλά θεωρείται από τους άντρες χειριστική, την αντιμετωπίζουν είτε με αντίσταση είτε με υποχωρητικότητα κι αυτή όσο πεισμώνει τόσο πιο διεκδικητική και ηγεμονική γίνεται.

Ένας ευπαρουσίαστος και κοινωνικός άντρας είναι ελκυστικός για πολλές γυναίκες και ως εκ τούτου θεωρείται επιρρεπής στην απιστία, οπότε αντιμετωπίζεται εξαρχής επιφυλακτικά, δεν μπορεί να νιώσει οικειότητα κι εμπιστοσύνη μέσα στη σχέση του και κάποια στιγμή στρέφεται “κάπου αλλού” επιβεβαιώνοντας την προφητεία της συντρόφου του.

Μήπως ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στους άλλους ανθρώπους;

Μήπως είναι καλύτερα να αφήσουμε τις εικασίες και τις προβλέψεις και να πέσουμε με τα μούτρα στις ισότιμες σχέσεις;

Όταν το λέω αυτό στους ανθρώπους δυσανασχετούν, ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι και πάντα μου ζητούν οδηγίες και διευκρινίσεις.

Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι κι εγώ χαράμιζα τη ζωή μου και σαμποτάριζα τις σχέσεις μου πριν την ψυχοθεραπεία.

Εκεί έμαθα για τις ισότιμες σχέσεις και υπήρξε για μένα μια αποκάλυψη ή πιο σωστά μια απελευθέρωση.

Το να εκφράζεσαι άνετα, άμεσα, να λες αυτό που νιώθεις, να διεκδικείς τις ανάγκες σου χωρίς αναστολές σε αλλάζει ως άνθρωπο.

Και η μαγεία είναι ότι δεν γίνεσαι πιο εγωιστής, όπως πολλοί φοβούνται, αλλά πιο ευαίσθητος και ανοιχτός στις ανάγκες των άλλων.

Ο σεβασμός στον εαυτό μας μας κάνει να σεβόμαστε και τον συνάνθρωπό μας περισσότερο. Κι έπειτα όλες μας οι σχέσεις αποκτούν νόημα.

Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται αυτό που μόνο η ψυχοθεραπεία μέσω της αυτογνωσίας μπορεί να μας προσφέρει, ας θυμόμαστε ότι τα παιδιά, ως ανήλικα, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να τους δείχνουμε σεβασμό καιαποδοχή.

Μόνο έτσι θα νιώθουν ελεύθερα να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους και να αγωνίζονται για τα δικά τους όνειρα κι όχι για τις δικές μας προσδοκίες.

Όταν έρχονται τα δύσκολα, όταν πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, ας μην ξεχνάμε ότι πολλά παιδιά είναι παγιδευμένα στις δικές μας επιλογές και ματαιώσεις και παλεύουν για να μας επιβεβαιώσουν ή να μας αφυπνίσουν.

Οπότε, κανένα πρόβλημα δεν ξεκινάει από τα παιδιά, όλα ξεκινάνε από τους γονείς και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνειδητή αλλαγή όλης της οικογένειας κι όχι με τον προσωπικό αγώνα του πιο αδύναμου κρίκου.

Αλλάξτε τώρα… μη σκέφτεστε πως θα το ζητήσετε, όπως ο τύπος στο ανέκδοτο με τον γρύλο! 




madamefigaro.gr/psypost.org/lara shaes
PSYCHOLOGOS-MARIAKORAKA.GR
Μαρία Κορακά -Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109

Παίρνοντας πληροφορίες από τον ανώτερο εαυτό μας. Ανοίγοντας το τρίτο μάτι...!!!!

Είμαι ο αιώνας της σοφίας, μια ακτίνα 
Τελετουργικό : Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Αυτό το τελετουργικό φέρνει διαύγεια σκέψης και βαθιά γνώση. Θα σας βοηθήσει να βιώσετε το έκτο ταντρικό κλειδί: Κοίτα μέσα σου, είσαι το φως.

Συγκέντρωση, προσοχή, εστίαση, διεύρυνση και ολοκλήρωση: αυτά τα στοιχεία αναπτύσσονται στο τρίτο μάτι και ανοίγουν την πόρτα στη δυνατότητά μας να είμαστε δημιουργικοί στον κόσμο. Η καθημε­ρινότητα μας εξαντλεί με τις συνεχείς απαιτήσεις που μας επιβάλλει. 

Στη ρίζα αυτής της κατάστασης βρίσκεται η ανάγκη για προσοχή, και το γεγονός ότι ο κόσμος μας στρέφει συνεχώς προς τα έξω. Αυτή η διαδικασία μας αδειάζει και μας προκαλεί έντονο στρες. Γιατί; Επειδή, παρότι μεταδίδουμε ενέργεια, η ενέργεια αυτή δεν ξαναγυρίζει σε μας με τον ίδιο τρόπο.

Να ποια είναι τα τρία κλειδιά για προσωπική επιτυχία στη ζωή : η ικανότητα να δεχτούμε και να αναλάβουμε τη δύναμη του Μάρτυ­ρα, τη δύναμη που δίνει η βαθιά γνώση και τη δύναμη της αποδο­χής.

Η τελετουργία αυτή θα σας δοθεί σε τρία μέρη. Μπορείτε να τα εκτελέσετε το ένα μετά το άλλο ή το καθένα ανεξάρτητα από τα άλ­λα.

Σκοπός :
Να δείτε τον εαυτό σας ως την Πηγή από την οποία πηγάζουν και στην οποία επιστρέφουν τα πάντα.

Να αποκτήσετε κυριαρχία πάνω στην προσοχή και στη συγκέντρωση και να σιγουρέψετε μέσα σας αυτές τις ικανότητες ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Να μένετε συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας ως πηγή όλων των ενεργειών και αντιλήψεών σας σε οποιαδήποτε στιγμή.

Να αναπτύξετε την τέχνη της παρατήρησης: να βλέπετε χωρίς να επηρεάζεστε ή να ταυτίζεστε με αυτό που βλέπετε.

Να δώσετε στην ευφυΐα σας τον εσωτερικό χώρο που χρειάζεται για να γίνει δημιουργική.

Να μάθετε το μυστικό που θα σας επιτρέψει να είστε χαλαροί σε κάθε κατάσταση.

Να γνωρίσετε ότι η συνείδησή σας είναι απεριόριστη.

Προετοιμασία :
Χρειάζεστε μισή με μία ώρα κατά την οποία δεν θα σας ενοχλή­σει κανείς.

Διαμορφώστε έναν ιερό χώρο — απλό και τακτικό.

Τοποθετήστε μπροστά στο σημείο που θα καθίσετε ένα λευκό κερί πάνω σε ένα πιάτο ή σε ένα κηροπήγιο. Φροντίστε να έχετε σπίρτα ή αναπτήρα.

Καθίστε σε καρέκλα ή σε μαξιλάρι.

Να έχετε μαζί σας κλειστό ένα σημειωματάριο. Όταν τελειώσετε, θα κρατήσετε σημειώσεις.

Εφαρμογή :

Κλείστε τα μάτια και αναπνεύστε βαθιά και ήσυχα. Μείνετε σιω­πηλοί.

Διώξτε, συνειδητά, την ένταση από τους μυς γύρω από τα μάτια, το πιγούνι, το στόμα, έως ότου νιώσετε χαλαρό όλο το πρόσωπο.

Φανταστείτε, επίσης, ότι χαλαρώνετε τους μυς γύρω από τα μά­τια στο εσωτερικό της κεφαλής, ώστε να επιβραδυνθούν οι αυτόματες κινήσεις των ματιών.

Τώρα, με προσοχή, συγκεντρώστε την προσοχή σας πίσω από τα κλειστά σας βλέφαρα, στο κέντρο της κεφαλής. Απολαύστε το σκοτά­δι που υπάρχει εκεί. Στείλτε την αναπνοή σας σ’ αυτό το σημείο. Αν συναντήσετε ανησυχία ή πολλές σκέψεις ή εικόνες, παρακολουθήστε την αναπνοή σας και συνεχίστε να κοιτάτε εκεί, αγνοώντας όλη αυτή τη φλυαρία. Αναπνέετε βαθιά.

Τώρα, συγκεντρώστε τη συναίσθησή σας στο τρίτο μάτι. Εστιά­στε την προσοχή σας στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, πίσω από τα μάτια, που παραμένουν κλειστά. Είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνει με πίεση — ένα χαλαρό κοίταγμα. Συνεχίστε να είστε συγκεντρωμέ­νοι στην αναπνοή σας.

Μείνετε μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό χώρο. Κοιτάτε την εσωτερική σας ύπαρξη, παρατηρείτε τι υπάρχει εκεί. Είναι η συνείδηση που αναπαύεται στον εαυτό της, η πηγή της ύπαρξής σας. Ό,τι μπορεί να παρατηρηθεί, οι σκέψεις σας, δεν είστε εσείς. Ό,τι, όμως, δεν μπορεί να παρατηρηθεί είναι ο Μάρτυρας, ο πραγματικός σας εαυτός.

Συνεχίστε την άσκηση για δέκα λεπτά καθημερινά.
Μετά από μία εβδομάδα, εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Κοιτάξτε τους ανθρώπους μέσα από αυτό το κέντρο, από το τρίτο μάτι. 

Όταν το κάνετε, προσέξτε το εξής : μπορείτε να βλέπετε με τα μάτια σας και, συγχρόνως, να βλέπετε τον εαυτό σας να βλέ­πει. Ένα τμήμα σας δεν εμπλέκεται άμεσα με το αντικείμενο της εμπειρίας σας. Αυτό το τμήμα είναι ο Μάρτυρας.

Σιγά σιγά θα αποκτήσετε την εξής επίγνωση: Είστε σε επαφή με τον εαυτό σας, συγκεντρωμένοι στο τρίτο μάτι σας, ενώ συγχρόνως κοιτάτε και αλληλεπιδράτε με ανθρώπους και πράγματα έξω από εσάς.

Υποδείξεις :
Αυτή η άσκηση ενεργεί πολύ διακριτικά. Ασκεί ισχυρότατη επί­δραση, που εκδηλώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Θα σας δώσει την ικανότητα να παραμένετε προσεκτικοί και επιμελείς για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να εστιάζετε την προσοχή σας εκεί που θέλε­τε χωρίς να κουράζεστε. Γίνεστε περισσότερο παραγωγικοί καταβάλ­λοντας μικρότερη προσπάθεια.

Στην αρχή, μπορεί να νομίσετε πως το μόνο πράγμα που εισβάλ­λει στη συνείδησή σας όταν κλείνετε τα μάτια σας και στρέφεστε μέ­σα σας είναι σκέψεις και εντυπώσεις που στροβιλίζονται χωρίς ειρμό. Φροντίστε να τις αφήσετε να κάνουν το δικό τους χωρίς να σας ταρά­ξουν, κι εσείς να συνεχίσετε να εστιάζετε την προσοχή σας μέσα σας, στο κέντρο ανάμεσα στα φρύδια.

Κάποια στιγμή, το τρίτο μάτι ανοίγει και αρχίζετε να αποκτάτε «βαθιά γνώση», δηλαδή, την ικανότητα που σας παρέχει αυτή η εσωτερική οπτική να συνδυάζετε την εξωτερική με την εσωτερική αντίληψη.

Βαθιά γνώση σημαίνει ότι μπορείτε να δέχεστε πληροφο­ρίες με διαισθητικό τρόπο, από αόρατες πηγές: εσωτερικούς καθοδη­γητές, τον ανώτερο εαυτό σας, το Θεό ή τη Θεά. Αυτή η ικανότητα μπορεί να γίνει πολύτιμος οδηγός στη ζωή σας και να σας βοηθήσει να αποφεύγετε αναρίθμητες παγίδες, βεβιασμένες αποφάσεις, αμφιβο­λίες σχετικά με αυτό που κάνετε και το γιατί, ακόμα και το να εξαρτιέστε από την επιρροή άλλων ανθρώπων, κ.α.




MARGOT ANAND
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ

Η μεγαλύτερη περιουσία σου είναι το παιδί σου...!!!!

Είναι η ζωή σου, η ανάσα σου, πες του το, δείξ’ του το.
Μέσα από την πράξη σου μπορείς να του μάθεις πολλά, με την υπομονή σου και την επιμονή σου, δεν θα περάσει από δρόμους πόνου, αλλά κατανόησης. Θυμήσου με πόσες επαναλήψεις έμαθες αυτά που γνωρίζεις και μην έχεις απαίτηση να μάθει με την πρώτη και τη δεύτερη.

Σεβάσου τον χώρο του και τον χρόνο του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσεται αρμονικά και σωστά. Εκείνες τις στιγμές που είναι αφοσιωμένο μέσα στον δικό του κόσμο, του παιχνιδιού, μη του αποσπάς την προσοχή. 

Αλλά με σεβασμό και ευγένεια μπορείς να του πεις : «μπορώ να σε απασχολήσω λίγο?» Όπως θέλεις εσύ να σεβαστούν την στιγμή της δικής σου χαλάρωσης και της δική σου διασκέδασης το ίδιο θα διδάξεις στο παιδί σου μέσα από την πράξη σου.

Όταν καθίσετε για φαγητό σεβάσου τη στιγμή αυτή και μη το στέλνεις κάθε τόσο να σου φέρει το αλάτι, τις χαρτοπετσέτες κλπ με την δικαιολογία «είσαι μικρότερος». Αλλά δοκίμασε να το βάλεις να συμμετέχει στο στρώσιμο του τραπεζιού μαζί σου. Κάντο να μοιάζει με παιχνίδι παρατηρητικότητας και για τους δύο. 

Έτσι θα αρχίσει να νοιάζεται μέσα από αυτό το παιχνίδι και δεν θα νιώθει ο «δούλος» της ιστορίας. Δεν θα μετατραπεί στη συνέχεια της ζωής του σε υποτακτικό άνθρωπο, αλλά σε άνθρωπο με αξίες και σεβασμό. 

Τα παιδιά είναι καθρέφτες μας, καθρεφτίζουν τις πράξεις μας μέσα στον χώρο τους και τα ξεσπάσματα που έχουν είναι ίδια με τα δικά μας . Ενώ στο έξω περιβάλλον τους θα μιλήσουν όπως εμείς.

Έτσι κι αλλιώς τα πρότυπα του παιδιού μας είμαστε εμείς. Από μας θα πάρει τις βάσεις του. Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό, αλλά θετικό. Γιατί το παιδί μας, μας θαυμάζει και θαυμάζει κάθε μας πράξη. Μέσα από τον θαυμασμό αυτόν λοιπόν αντιγράφει συμπεριφορές και πράξεις. Αφού το κάνει η μαμά και ο μπαμπάς θα το κάνω κι εγώ. 

Για τα παιδιά σας είστε οι ήρωές τους οι πραγματικοί και από τα παραμύθια που διαβάζουν γεννιούνται μέσα στη φαντασία τους οι φανταστικοί. Εκεί στην προσπάθειά τους να σας κάνουν να νιώσετε περήφανοι γι’ αυτά κάνουν ότι κάνουν. Όταν τα μαλώνετε τα φέρνετε σε αμηχανία γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τι κάνουν λάθος, μέσα από την αντιγραφή τους ως προς εσάς. 

Αν μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την αντιγραφή αυτή θα έχουμε άλλη μεταχείριση ως προς το παιδί, αλλά θα μπορέσουμε να δούμε τις δικές μας κινήσεις. Αφού το παιδί είναι καθρέφτης μας καθρεφτίζει δικές μας συμπεριφορές. Έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας με οδηγό το παιδί μας ως δάσκαλό μας. 

Η διδασκαλία που θα μείνει σε ένα παιδί, είναι όταν η πράξη και ο λόγος να είναι ένα και το αυτό. Η σταθερότητα θα του δώσει τις πρώτες βάσεις για την ασφάλεια και την πίστη στον εαυτό του.

Μπορεί αυτή τη στιγμή η κρίση να έχει φέρει πολλά παιδιά σε κατάσταση άσχημη, όμως μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι συνεργάτες μας αν μαζί τους, με λόγια που δέχεται ένα παιδί το βάλουμε μέσα στη ζωή.

Το παιδί δεν τρέφεται με τα δώρα και τα πολλά χρήματα, αλλά η σωστή τροφή είναι αυτή που γεμίζει την ψυχή του και τον συναισθηματικό του κόσμο η αγάπη, στοργή τρυφερότητα.

Ένα βήμα που επίσης θα δώσει στο παιδί την αίσθηση ότι είναι άνθρωπος, είναι η δική σας συγνώμη, η δική σας παραδοχή ότι «ναι έκανα λάθος, συγνώμη παιδί μου». Αυτός είναι ένας «φακός» ισορροπίας και από το παιδί προς τον εαυτό του και από το παιδί προς εσάς αλλά και από σας προς εσάς.




Δωροθέα 

Την οργή την έχεις αναζητήσει μέσα σου ?

Όσο μεγαλύτερη είναι η θλίψη τόσο μεγαλύτερη είναι και η οργή.

Η οργή πιάνει χώρο από το βάρος της, το οποίο σου απαγορεύει την εσωτερική χαρά.

Η οργή είναι ένας εσωτερικός «σύμβουλος». Ο οποίος μας δείχνει μία ένσταση με ένταση. Η οργή σημαίνει «έχασα τον έλεγχο».

Μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου, μέχρι που θέλω να έχω τον έλεγχο ? Γιατί θέλω να έχω τον έλεγχο ? Τι θέλω να ελέγχω ?

Σε κάθε έναν από μας υπάρχουν εσωτερικές «μπάλες» ενέργειας. Αυτές οι μπάλες συνήθως γεμίζουν από συναισθήματα. Το ζητούμενό μας είναι να φτάσουν αυτές οι «μπάλες» να γεμίσουν απόλυτα με αγάπη. 

Αυτές οι «μπάλες» είναι τα κύτταρά μας. Έτσι όταν κάποιες μπάλες μας είναι γεμάτες από οργή, δεν μένει χώρος για την χαρά. Κι έτσι η χαρά μοιάζει επιφανειακή. Νιώθουμε ότι δεν «κρατάει» για πολύ και έτσι είναι. 

Γιατί μέσα μας υπάρχει η οργή. Η οργή ακουμπάει τις διπλανές μας «μπάλες» και τους μεταδίδει την θλίψη με αποτέλεσμα οι «μπάλες» μας αυτές αφού η μία ακουμπάει την άλλη να επηρεάζονται και να μας αλλάζουν εντελώς την πυκνότητα στο σώμα μας.

Τι θα πει αλλάζει η πυκνότητα στο σώμα ? Εμείς την καταλαβαίνουμε ?

Αλλάζει η πυκνότητα στο σώμα, θα πει «μπούκωσα», θα πει «πνίγομαι», θα πει «νιώθω χωρίς ενέργεια». Είναι ακριβώς όπως η αίσθηση του να είμαστε σε έναν χώρο που έχει πολλή κάπνα και δεν μπορούμε να πάρουμε καλή ανάσα. Είναι σαν την αίσθηση που έχουμε όταν βρισκόμαστε σε μέρος που έχει πολύ θόρυβο. 

Αυτά βιώνει το σώμα μας όταν αλλάζει η πυκνότητά του και τα εκδηλώνει με τρόπους ανάλογους ή θα αλλάξουμε διάθεση ή θα νιώθουμε ότι δεν έχουμε δυνάμεις ή θα έχουμε μικρόπονους.

Η οργή όταν υπάρχει μέσα στο σώμα και συσσωρεύεται μέσα σε αυτό εκδηλώνεται ως θλίψη. Κατά κάποιο τρόπο μαγκώνει όλο το νευρικό μας σύστημα και θα γίνουμε πιο ευέξαπτοι σε αρκετούς τομείς.

Η θλίψη λοιπόν που μπορεί να νιώθω είναι «δεμένη με ένα σχοινί» από την άλλη μεριά με την οργή μας. Η οργή μας, μας λέει ότι «χάσαμε» τον έλεγχο. Νιώθουμε έρμαια των καταστάσεων, των υποχρεώσεων και των σχέσεών μας.

Άρα όταν νιώθω θλίψη και αισθάνομαι «βάρος» εσωτερικά και συναισθηματικά ας ρωτήσω τον εαυτό μου. Ποιον έλεγχο νιώθω ότι έχασα ? Που και σε ποιο σημείο αισθάνομαι ότι η ζωή με ελέγχει και νιώθω ότι δεν έχω τον τρόπο να ελευθερωθώ ?

Οι ερωτήσεις αυτές με τη συχνότητά τους και την επανάληψή τους θα μας οδηγήσουν να αποκτήσουμε «εικόνα» και να δούμε την αιτία της οργής μας η οποία μετατράπηκε σε θλίψη. Θα μας οδηγήσουν να δούμε σε ποιους τομείς «χάσαμε» τον έλεγχο.

Μέσα από αυτές τις εικόνες μπορώ να μιλήσω με τον εαυτό μου και να του εξηγήσω πως δεν είναι πάντα εφικτό να έχω τον έλεγχο και πως δεν είναι όλα δική μου ευθύνη. Πώς η ζωή είναι ένας απρόβλεπτος σύμβουλος ο οποίος μας παραθέτει καθημερινά νέα κομμάτια είτε τα έχουμε επιλέξει, είτε όχι, είτε τα έχουμε προβλέψει, είτε όχι.

Απαλλάσσουμε το μυαλό μας αργά και σταδιακά από τύψεις και ενοχές που συνοδεύουν την οργή μας και η ζωή μας ως αποτέλεσμα, έχει μετατραπεί σε αργή και επίπονη στασιμότητα στους τομείς της οργής μας. Δηλαδή στους τομείς που εμείς θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους που χάσαμε τον έλεγχο.

Αντί λοιπόν για την οργή και την αργή στασιμότητα βάζω στο μυαλό μου την λέξη αρχή και εξηγώ στον εαυτό μου ότι μπορώ αυτό το απρόβλεπτο να το μετατρέψω σε πρόκληση ανάβασης. Όπου θεωρώ ότι έχω ή είχα την ευθύνη ζητάω συγνώμη με μία προσευχή και συγχωρώ και απαλλάσσω εμένα και την όποια κατάσταση.

Καλό είναι να θυμάμαι πως η θλίψη και η οργή δεν είναι καλοί σύμβουλοι στη ζωή μου γιατί με οδηγούν είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση. Δηλαδή να φέρομαι αμυντικά και επιθετικά. Και αυτή την συμπεριφορά την κάνω κυρίως στον εαυτό μου. 

Και αυτός που λαμβάνει όλο αυτό το μήνυμα είναι το ίδιο μου το σώμα. Το οποίο, όπως είπαμε και παραπάνω αλλάζει πυκνότητα και συχνότητα της αλλαγής θα με φέρει αντιμέτωπο με απώλειες συναισθηματικές και ασθένειες.

Όσο αδειάζουμε από την θλίψη - οργή θα γεμίζουμε από την δική μας εσωτερική αρμονική χαρά η οποία θα «εμβολιάσει» εκ νέου τα κύτταρά μας και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί σε όλο μας το σώμα, στην διάθεσή μας και τελικά στο περιβάλλον μας. Όλα ξεκινούν από μέσα μας και η θεραπεία επίσης από μέσα μας θα αρχίσει. Με το να συζητήσω με τον εαυτό μου όλα όσα τον βαραίνουν.




Δωροθέα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Βρες ελπίδα μέσα στον άδικο κόσμο που σε περιβάλλει με αυτές τις 4 συμβουλές...!!!!

«Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι πραγματικό.» ~ Πάμπλο Πικάσο

Ο κόσμος είναι τόσο άρρωστος. Όλα μοιάζουν να χρειάζονται λύτρωση. Η επικαιρότητα μας γεμίζει κάθε μέρα με δέος και θλίψη. Αυτές οι παράξενες και αλλόκοτες εποχές είναι μια πρόκληση για πολλούς από μας.

Μερικοί από εμάς είμαστε αρκετά ευαίσθητοι. Νιώθουμε τον πόνο του καθενός. Έχουμε αυτό που το λένε ενσυναίσθηση και νοιαζόμαστε για κάθε άτομο, για κάθε ζώο και ολόκληρο τον κόσμο που μας περιβάλλει. 

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε μέσω της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αλλά τα αποθέματα προσφοράς που έχουμε δεν αρκούν για να εξαλείψουμε την φτώχεια από παντού και να σώσουμε μόνοι μας τον κόσμο.

Τέτοιες σκέψεις μας γεμίζουν με απελπισία. Νιώθουμε πως δεν έχουμε αρκετούς πόρους και χρόνο για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του καθενός, αλλά θα θέλαμε να το κάνουμε. Και αν δεν ικανοποιηθεί αυτή μας η παρόρμηση, καταρρακωνόμαστε από την αποτυχία μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βρίσκουμε την ισορροπία μεταξύ της διαρκής ανάγκης για δοτικότητα και της παραίτησης όταν έρχονται τα δύσκολα. Πώς μπορούμε να γαλουχήσουμε την αισιοδοξία μας σε αυτές τις αβέβαιες ημέρες;

Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι φέρονται άσχημα όταν περνάνε στενοχώριες
Το να αναρωτιόμαστε αν κάποιος έχει καλό ή κακό χαρακτήρα, μια συνηθισμένη αρνητική παγίδα στην οποία πέφτουμε. Αν κάποιος μας πληγώσει, τείνουμε να πιστεύουμε ότι σε όλα του είναι κακόβουλος. Χρειάζεται να αποστασιοποιηθούμε από τέτοιες σκέψεις για να καταλάβουμε πως τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά.

Είναι δύσκολο να δούμε τους άλλως ως ανθρώπινα αδύναμα πλάσματα σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά πρέπει να το κάνουμε για να διατηρήσουμε την ελπίδα μας ζωντανή. 

Οι άνθρωποι όταν πληγώνονται βγάζουν ένα κακό εαυτό προς τα έξω και συχνά επιτίθενται, βγάζουν μίσος, ή δρουν εγωιστικά. Αισθάνονται πως ένα μεγάλο μέρος του εαυτού τους έχει σπάσει και προσπαθούν να το αντισταθμίσουν κάνοντας τους άλλους να αισθανθούν άσχημα.

Δεν λέω ότι η συμπεριφορά τους θα πρέπει να γίνεται ανεκτή. Οπωσδήποτε, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τη συμπεριφορά τους, αλλά ταυτόχρονα είναι και ανθρώπινα όντα που έχουν αδυναμίες. 

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι άνθρωποι σαν εσάς και είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχουν τις δικές τους στενοχώριες. Αυτό ισχύει και για τις πιο ακραίες περιπτώσεις, για τον συνεργάτη που τσακωθήκατε στη δουλειά, το αφεντικό, τους πολιτικούς.

Ο κόσμος δεν είναι γεμάτος από κακούς ανθρώπους, αλλά από δυστυχισμένα άτομα που χρειάζονται αγάπη. Αναγνωρίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση και τις αδυναμίες που αυτή εμπεριέχει, είναι μια όμορφη πρόκληση για προβληματισμό. Αυτή θα είναι μια συνεχής δια βίου άσκηση.

Απάντησε με αγάπη, όταν κάποιος αρχίσει να σου επιτίθεται
Όλοι μοιάζουν εξαντλημένοι συναισθηματικά στις μέρες μας. Το βάρος όλου του κόσμου πέφτει στους ώμους μας. Λόγω τις προσπάθειάς τους να αντεπεξέλθουν σε κάθε είδους πρόκληση, οι άλλοι μπορεί να γίνουν λίγο πιο οξύθυμοι ή αγενείς μαζί σας.

Δείξτε τους τον καλύτερό εαυτό σας και απαντήστε τους με ευγένεια. Αν κάποιος σας φερθεί με ανώριμο τρόπο ή γίνει λίγο αγενής μαζί σας, προσπαθήστε να δώσετε τόπο στην οργή και αφήστε τον να φύγει. Μην αφήνετε τις προσβολές τους να σας επηρεάζουν. Δείξτε τους πως καταλάβατε ότι ξεσπούν πάνω σας επειδή έχουν κακή διάθεση και αρνηθείτε ευγενικά να παίξετε το παιχνίδι τους.

Να παίρνεις την πρωτοβουλία να βοηθάς όποιον έχει ανάγκη
Μην ρωτάς κάποιον αν χρειάζεται κάτι. Πάρε την πρωτοβουλία και δώσ’ του μια βοήθεια. Μια ανθρώπινη πράξη μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κινήτρων και ελπίδας. Αν δείτε κάποιον και αντιληφθείτε πως χρειάζεται κάποιου είδους βοήθεια, ρωτήστε τον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτόν.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές και απλές πράξεις. Μια μέρα, πριν από λίγους μήνες, ήμουν άσχημα για κάτι προσωπικό και κάθισα σε ένα πεζούλι στο πεζοδρόμιο με κατεβασμένο το κεφάλι. 

Ένας ξένος με πλησίασε και με ρώτησε απαλά αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει για μένα. Αρνήθηκα από αξιοπρέπεια τη βοήθεια και αυτός απλά ακούμπησε το χέρι του στον ωμό μένοντας δίπλα μου για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, είπε μερικά ενθαρρυντικά λόγια και συνέχισε στο δρόμο του.

Αυτή η μικρή χειρονομία με έκανε να αισθάνομαι πολύ λιγότερο μόνος εκείνη την στιγμή. Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ανάλογα με τις δυνάμεις μας. Εάν αισθάνεστε πως κάποιος σας χρειάζεται, μην τον προσπεράσετε, αλλά σταματήστε και ενδιαφερθείτε.

Να θυμάσαι καθημερινά ότι η Μαγεία είναι μέρος της πραγματικότητας
Στο γραφείο μου έχω σημειώσει ένα απόφθεγμα του Πικάσο που λέει, «Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι πραγματικό». Όταν χάνω την ελπίδα μου, αυτό μου θυμίζει ότι ο κόσμος που θέλω να ζήσω γίνεται πραγματικότητα μέσω της φαντασίας μου. Αναδύεται στη πραγματικότητα γιατί εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τον κόσμο μας.

Είναι ενθαρρυντικό να ξέρουμε πως τη μαγεία που έχουμε μέσα μας κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Θα υπάρχει πάντα μέσα μας και κανείς δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει ό, τι και αν κάνει. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας αυτή την έμφυτη αξία που έχετε.

Ό, τι βάζετε με την φαντασία είναι ρεαλιστικό και η υλοποίησή του είναι εφικτή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά για την οικοδόμηση ενός πιο ευγενικού και τρυφερού κόσμου. Αν καταλάβετε πως βρίσκουν κίνητρο από το μαγικό κόσμο που υπάρχει μέσα τους, θα αποκαλύψετε και τον δικό σας που υπάρχει και σε σας.




share24.gr