Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η προσευχή γίνεται με 3 οδηγούς....!!!!

Το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή.

Η εκπομπή της προσευχής ανάλογα από ποιον οδηγό γίνεται έχει και ανάλογη μορφή.

Όταν το μυαλό προσεύχεται, σχηματίζει. Δίνει δηλαδή το μυαλό στην ελπίδα σχήμα, μέγεθος.

Όταν η καρδιά προσεύχεται ανάλογα με το τι έχει μέσα της η καρδιά θα δώσει και το ανάλογο χρώμα, είτε σκούρο= θλίψη, πόνος, φόβος, είτε ανοιχτό = πίστη ακατάπαυστη.

Ενώ όταν η ψυχή προσεύχεται η προσευχή μεταφέρεται αυτόματα στα ουράνια και μετατρέπεται σε ευλογία.

Όταν η ψυχή συνεργαστεί με την ανοιχτή καρδιά τότε ο άνθρωπος γεμίζει από φως και η προσευχή του γίνεται μέσα από το Άγιο Πνεύμα. 

Το Άγιο Πνεύμα έχει την ιδιότητα να ζεσταίνει τον πιστό και να τον μετασχηματίζει αργά και σταδιακά. Αφού το Άγιο Πνεύμα γίνεται ο Πνευματικός σύμβουλος που διαπαιδαγωγεί τον πιστό, μέσα από καθοδήγηση στο τι να μελετήσει και ποιες προσευχές να λέει. 

Όλο αυτό όταν το Άγιο Πνεύμα το δώσει ως οδηγό στον πιστό και ο πιστός κάνει υπακοή τότε μετά από ένα διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι από 8 μήνες αλλά και μετά από 10, 15 ακόμη και πάνω από 20 χρόνια, ο ίδιος ο Κύριος εμφανίζεται στον πιστό και αρχίζει Εκείνος πια να συνεργάζεται με την Φώτιση για να οδηγήσει τον πιστό στην Θέωση. Δηλαδή στο να γνωρίζει την ενέργεια του Θεού. 

Οι τρεις αυτοί συνεργάτες του πιστού, το Άγιο Πνεύμα, ο Ιησούς και ο Θεός καθοδηγούν τον πιστό στο να βάλει στη ζωή του την προσευχή του ως ένα αμερόληπτο ρυθμικό ρολόι για να τον μετατρέψουν σε Φως.

Άρα όταν η προσευχή γίνεται με οδηγό το μυαλό, πάντα θα είναι σε κίνδυνο.

Καθώς ακόμη κι εμείς που δεν έχουμε τη σοφία του Θεού, όταν το παιδί μας, μας ζητήσει κάτι που έχει να κάνει με το μυαλό του, δεν θα του το πάρουμε ακόμη και να έχουμε την δυνατότητα. Αντίθετα αν το παιδί μας, μας ζητήσει κάτι που έχει ανάγκη, θα αναζητήσουμε τους τρόπους να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να του το πάρουμε.

Άρα την ώρα που κάνουμε προσευχή..ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας. 

Ποιος προσεύχεται τώρα ? 

Το μυαλό, η καρδιά ή η ψυχή? 

Κι αν προσεύχεται η καρδιά ποιο μέρος της προσεύχεται, ο φόβος, η λύπη ή η πίστη ? 

Και έτσι θα ξέρουμε ακριβώς ότι ο Θεός, μας ακούει μεν αλλά δεν γίνεται να κάνει αυτά που του ζητάει το μυαλό ή ο φόβος. Γιατί ο Θεός θέλει πίστη, αγάπη και αφοσίωση. Δηλαδή να κάνει προσευχή το ανοιχτό μέρος της καρδιάς μας και η ψυχή μας. Τα οποία αυτά δύο σημεία δεν ορίζουν σχήμα και μορφή στην ελπίδα, αλλά αφήνονται με πίστη στην Θεία Πρόνοια.




Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου