Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τα χρώματα του Πλούτου : Ποιες αποχρώσεις να χρησιμοποιήσετε για να φέρετε οικονομική ευημερία στη ζωή σας...!!!!

Σύμφωνα με το φενγκ σούι υπάρχουν κάποια χρώματα που ευνοούν την οικονομική ευημερία σε ένα σπίτι και μπορούν να ενισχύσουν τον πλούτο ενός νοικοκυριού. Ποια είναι αυτά; Και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας; 

Μοβ
Το μοβ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στο φενγκ σούι και είναι ένα χρώμα που βοηθάει πολύ στην ενίσχυση της οικονομικής ευημερίας. Ωστόσο, επειδή σαν χρώμα έχει απίστευτη ενέργεια, θέλει λίγη προσοχή στη διακόσμηση. Επιλέξτε παλ μοβ για τους τοίχους σας και βάλτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού μικρά μοβ διακοσμητικά για να ενισχύσετε την ενέργειά του. 

Το μοβ είναι το πιο δυνατό ενεργειακά χρώμα σύμφωνα με το φενγκ σούι.

Πράσινο
Το πράσινο είναι ακόμα ένα χρώμα που χρησιμοποιείται πολύ και σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι το σύμβολο της ανάπτυξης και της ζωτικότητας. Βάψτε σε παλ πράσινο τους τοίχους του υπνοδωματίου σας και ενισχύστε με καφέ και πράσινα διακοσμητικά που θα φέρουν οικονομική ευημερία στη ζωή σας. Πράσινο της Ελιάς : Το Απόλυτο Χρώμα της Εποχής

Το πράσινο είναι ένα από τα βασικά χρώματα του πλούτου σύμφωνα με το φενγκ σούι.

Χρώματα του νερού
Το νερό θεωρείται σύμβολο αφθονίας και τα χρώματά του, σύμφωνα με το φενγκ σούι, είναι το μπλε και το μαύρο. Συνδυάζοντάς τα θα φέρετε πλούτο στη ζωή σας και θα έχετε αφθονία στο νοικοκυριό σας. Το μπλε είναι ένα χρώμα που είναι πολύ δημοφιλές για το βάψιμο των τοίχων, τη φετινή σεζόν, και υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις για να επιλέξετε όποια ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Ενισχύστε τη διακόσμηση με μαύρα διακοσμητικά όπως κεριά, ένα βάζο ή ένα φωτιστικό και δείτε τη ζωή σας να μεταμορφώνεται. 

Greek Blue : Το Χρώμα που έχει Γίνει Ανάρπαστο σε όλο τον Κόσμο
Το μπλε και το μαύρο είναι τα χρώματα του νερού. Συνδυάστε τα μεταξύ τους για να φέρετε αφθονία χρημάτων στη ζωή σας.

Καφέ
Το ξύλο είναι ένα υλικό που έχει συνδεθεί με την υγεία και τη ζωτικότητα και εκφράζει αφθονία, ενώ χρησιμοποιείται για να ενισχύει τον πλούτο και την ευημερία σε ένα σπίτι. Τα χρώματα που συνδέονται με το ξύλο είναι το καφέ και το πράσινο. Αν επιλέξετε μια παλ πράσινη απόχρωση για τους τοίχους σας, τότε μπορείτε να την ενισχύσετε με καφέ και ξύλινα διακοσμητικά. 

Το καφέ είναι ένα από τα βασικά χρώματα αφθονίας. Συνδυάστε το με γκρι, λευκό ή κίτρινο για ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα. 

Χρώματα της Γης
Αν θέλετε οικονομική ευημερία και πλούτο στο σπιτικό σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα της Γης, που είναι το μπεζ και το φωτεινό κίτρινο. Αυτά τα δύο χρώματα είναι φανταστικές επιλογές για διακόσμηση του σπιτιού, ειδικά αν δεν είστε φαν των έντονων αποχρώσεων. Βάψτε τους τοίχους σε ένα απαλό μπεζ και ενισχύστε με πράσινα ή μοβ διακοσμητικά που θα δώσουν περισσότερη ζωντάνια στον χώρο σας. 

Το μπεζ και το κίτρινο είναι δύο χρώματα που ταιριάζουν πολύ σε κάθε χώρο του σπιτιού. 

Χρώματα των μετάλλων 
Σύμφωνα με το φενγκ σούι οι μεταλλικές αποχρώσεις είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για να φέρετε οικονομική ευημερία στη ζωή σας. Το γκρι και το λευκό ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και μάλιστα είναι πολύ στη μόδα φέτος στη διακόσμηση του σπιτιού. 

Χρησιμοποιήστε το γκρι σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας, βάφοντας τους τοίχους στις αμέτρητες αποχρώσεις του. Εναλλακτικά βάψτε τους τοίχους σε λευκό χρώμα και ενισχύστε τη διακόσμηση με γκρι διακοσμητικά. 

Οι μεταλλικές αποχρώσεις φέρνουν οικονομική ευημερία.

Αυτά είναι τα βασικά χρώματα του πλούτου και φυσικά μην ξεχάσετε το χρυσό που είναι μια από τις πιο βασικές αποχρώσεις που φέρνουν ευημερία και πλούτο σε ένα σπίτι. 

Χρησιμοποιήστε το χρυσό στη διακόσμηση του σπιτιού σας για μεγαλύτερη οικονομική ευημερία. 

Χρησιμοποιήστε το χρυσό σε λεπτομέρειες, όπως φωτιστικά, βάζα, μπολ, διακοσμητικά και απολαύστε μια χρονιά γεμάτη πλούτο, ευημερία και καλές οικονομικές απολαβές 




Αν σου λείπει η Αγάπη μην την ψάχνεις μέσα σε σεξουαλικές σχέσεις..Αν θέλεις αγάπη ζήτα αγάπη...!!!!

Η μεταστοιχείωση της σεξουαλικής ενέργειας σε πνευματική, θεία δημιουργική δύναμη.

Κάνουμε λάθος όταν προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε την αγάπη με την σεξουαλικότητα. Φαίνεται αρκετά φυσικό, ας πούμε, για τις γυναίκες, που δεν ένιωσαν ποτέ και την παραμικρή έκφραση αγάπης, από άψυχους, βαρετούς και χωρίς ενδιαφέρον συζύγους, να πιστεύουν πως η τρυφερότητα, που δείχνει ο άνδρας που ενδιαφέρεται για τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια της σύντομης περιόδου του σεξουαλικού ενθουσιασμού, συνιστούν αγάπη κι επομένως να θέλουν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τους συζύγους, όσο πιο συχνά μπορούν.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ενδιαφέρονται πρωταρχικά για τη σεξουαλική επαφή αυτή καθ’ εαυτή, αλλά πως επιθυμούν ένα μικρό κομμάτι αγάπης. 

Εάν ο σύζυγος τις απογοητεύσει και εάν βρουν την ευκαιρία – και σχεδόν πάντα τη βρίσκουν! – προσπαθούν τότε να πάρουν αγάπη από έναν άλλο άνδρα και να βιώσουν τη σεξουαλικότητα στην πληρότητά της. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το κάνουν εξαιτίας της έλλειψης σωματικής ικανοποίησης. Το σώμα επιθυμεί τη σεξουαλική ικανοποίηση λιγότερο συχνά, απ’ όσο κανείς φαντάζεται.

Οι άνδρες επιθυμούν την εκτίμηση και τον θαυμασμό των γυναικών. Αν ο άνδρας δεν πάρει αυτή την αναγνώριση από το σπίτι, σίγουρα θα συναντήσει κάποια άλλη γυναίκα, που θα τον θαυμάσει και κατόπιν θα φαίνεται, όπως γίνεται συνήθως, λες κι αυτό που ήθελε ήταν μόνο σεξ. Τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα, ψάχνουν για αγάπη από τον εραστή ή την ερωμένη τους.

Κάνουν λάθος, όμως, να πιστεύουν πως αυτό είναι που παίρνουν από τον άλλο σύντροφο. Συναντιούνται μυστικά επειδή αυτό που πάντα περιμένουν είναι η σεξουαλική επαφή σε μια κατάσταση σεξουαλικού ενθουσιασμού. 

Και η σεξουαλικότητα μιμείται την αγάπη. Ωθεί στην τρυφερότητα και τον εναγκαλισμό, σπρώχνει τους εραστές να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον, να ανακουφίζουν ο ένας τον πόνο του άλλου, μέσα από τις αποκαλύψεις της σεξουαλικότητας, λες και αυτό που ανταλλάσσεται είναι η αληθινή αγάπη.

Τι ακολουθεί μια τέτοια εμπειρία; Απογοητεύσεις, μια πικρή γεύση στο στόμα, αλληλοκατηγορίες ή φοβερή μοναξιά και στην περίπτωση των γυναικών, συνήθως ένα απεγνωσμένο αίσθημα εκμετάλλευσης και προδοσίας.

Κανείς από τους δυο δεν έδωσε πραγματική αγάπη, αλλά μόνον περίμεναν να πάρουν, επομένως δεν πήρε κανείς! Η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί από την κενή, καθαρά σωματική σεξουαλικότητα.

Και η ανθρωπότητα λαχταρά, λιώνει γι’ αγάπη!

Αυτές οι αμέτρητες φτωχές, νεαρές ψυχές, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από παιδιά και οι οποίοι εξαιτίας του «πολιτισμένου τρόπου ζωής», που δεν ενθαρρύνει την αγάπη, τη στερήθηκαν ίσως από τους γονείς τους, παρέδωσαν τον εαυτό τους στις σεξουαλικές περιπέτειες και τις υπερβολές, γιατί ψάχνουν γι’ αγάπη.

Όλοι αυτοί οι ψυχικά ασθενείς άνθρωποι, νεαροί ή ηλικιωμένοι, μπορούν να θεραπευτούν μόνο από την αγάπη και όχι από τη φθηνή σεξουαλική επαφή ή από την προσπάθεια να τους απελευθερώσει κάποιος από τις σεξουαλικές τους αναστολές και να τους πείσει να ζήσουν μια ασύστολη, προκλητική, χωρίς διάκριση, σεξουαλική ζωή.

Πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους, νέοι και ηλικιωμένοι, αναζητούν συμβουλή, πώς να επανακτήσουν τη χαμένη σωματική και πνευματική τους αγνότητα, μετά από μια τόσο ανεύθυνη ψυχοθεραπεία. 

Εάν κάποιος τους δείξει έστω και λίγη αγάπη και κατανόηση, επιστρέφουν στη ζωή θεραπευμένοι και έτοιμοι να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας. Δεν έτυχε ποτέ να συναντήσουμε κάποιον που να υπέφερε από «καταστολές» ή «τραύματα» εξαιτίας της επανάκτησης της αγνότητας. Όταν μιλάμε για «αγνότητα», εννοούμε βέβαια, όχι μια εγκρατή αγάπη-ζωή, αλλά επίσης μια υγιή ζωή, βασισμένη στην αγάπη.

Μετά από αυτή τη μετακίνηση στην ακραία αδιάκριτη «ανεκτικότητα» και τις λανθασμένες αντιλήψεις για σεξουαλική «ελευθερία», που δημιουργήθηκαν από την «καταστολή» και τις «τραυματικές εμπειρίες», ας προσπαθήσουμε να φέρουμε το εκκρεμές στο κέντρο και να αποκτήσουμε μια φυσιολογική αντίληψη της σεξουαλικότητας.

Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των μεγάλων μυστών, που δε θεωρούν τη σεξουαλική ενέργεια σαν μια αρρωστημένη δύναμη, αλλά κατανοούν το μυστικό της και γνωρίζουν, πως αποτελεί το μοναδικό μέσο με το οποίο τα ανθρώπινα πλάσματα μπορούν να φτάσουν στον τελικό στόχο – Θεό. Εδώ ξανά η άπειρη σοφία, από την οποία διέπεται ολόκληρη η δημιουργία, αποκαλύπτει τον εαυτό της.

Ακριβώς όπως η άγνοιά μας και μόνο μας φέρνει γνώση, έτσι η σεξουαλική ενέργεια από μόνη της μας φέρνει την απελευθέρωση από αυτήν, από τη σεξουαλική ενέργεια. Η σεξουαλική ενέργεια μες ελευθερώνει από τις ίδιες τις σεξουαλικές επιθυμίες, τις οποίες η ίδια γεννά και ξανά μας οδηγεί από την κατάσταση του θνητού, από τον θάνατο, στη λύτρωση, την ανάσταση, τη ΖΩΗ.

Οι αλχημιστές του Μεσαίωνα, οι Ροδόσταυροι, έδειξαν αυτή την εξελικτική διαδικασία πολύ έξυπνα : ο σοφός φτιάχνει τη φιλοσοφική λίθο τοποθετώντας το δέντρο της ζωής του μέσα σ’ ένα κάδο γεμάτο από το ελιξίριο της ζωής. Αυτό θερμαίνεται συνεχώς από τη φωτιά του δράκου, τη σεξουαλική ενέργεια, για να κάνει το δέντρο να ανθίσει.

Ας μην απεχθανόμαστε επομένως τη σεξουαλικότητα και ας πάψουμε να τη θεωρούμε σαν μια κακοήθη δύναμη, που μειώνει τον άνθρωπο στο επίπεδο του ζώου ή, τουλάχιστον, ας μη την μεταμορφώνουμε σε μια τέτοια δύναμη.

Ας αντιμετωπίσουμε τη σεξουαλική ενέργεια σαν το κλειδί, που ανοίγει για μας την πόρτα ανάμεσα στο πνεύμα και τον κόσμο της ύλης, από το υψηλότερο στο κατώτερο, αλλά επίσης και από το κατώτερο στο υψηλότερο.

Ας τη θεωρήσουμε, επομένως σαν τη θεία ώθηση, που μας καθιστά ικανούς να δημιουργούμε επόμενες γενιές, να αναπαράγουμε τη ζωή από επάνω προς τα κάτω μέσα στο σώμα, αλλά επίσης και να μεταμορφώνουμε τον άνθρωπο εξυψώνοντας τον πάνω από τη θηριωδία του, σε ένα πνευματικό άνθρωπο, βοηθώντας τον να κατακτήσει τον θάνατο.

Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γιατί, εάν η σεξουαλική εμπειρία χρησιμοποιηθεί κατάλληλα, μας δίνει τέτοια ευτυχία και στα δύο μονοπάτια.

Στο μονοπάτι προς τα κάτω είναι σύντομη και εφήμερη. Στο μονοπάτι που πάει ψηλά είναι αιώνια ευτυχία.

Ας χρησιμοποιήσουμε τη φωτιά της, για να κάνουμε το δικό μας δέντρο της ζωής να ανθίσει και ν’ αποκτήσει καρπούς.

Θα πρέπει να θυμόμαστε : ο πρωτόγονος άνθρωπος εξακολουθεί να βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Μέσα στο ζωώδη εγωισμό ζει εντός του εαυτού του εντελώς απομονωμένος και αποκλεισμένος.

Η καρδιά του εξακολουθεί να είναι νεκρή και δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το νόημα της αγάπης. Η σεξουαλική ενέργεια, η στοιχειακή φωτιά, είναι η μόνη που μπορεί να ζεστάνει τη νεκρή καρδιά του, για πρώτη φορά.

Και αν ακόμα κατά τη σύντομη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης μπορεί να βιώσει και να εκφράσει ένα ανεπαίσθητο δείγμα αγάπης, δεν παύει κι αυτό να είναι το πρώτο φως της θείας αγάπης. Μέσα από την σεξουαλικότητα γνωρίζει καταρχήν την ευτυχία που παίρνεις, όταν δίνεις. 

Και παρ’ όλο που η ανατέλλουσα αγάπη του δεν είναι τίποτα άλλο από μια ζωώδη επιθυμία, ένα πάθος, η διέγερσή του, έστω και ασυνείδητα έστω και για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αποτελεί ήδη μια ώθηση προς την ενότητα, προς την αγάπη!.

Έστω και αν καταρχήν βιώνει αυτή την ώθηση προς την αγάπη μόνο στο σώμα και επομένως, μπορεί μόνο να ψάχνει για σωματική ικανοποίηση, δεν παύει να αποτελεί η τάση του αυτή την πρώτη αντανάκλαση της πνευματικής ενότητας μέσα στο μεγάλο Εαυτό, τον οποίο ο άνθρωπος ασυνείδητα αναζητά και ο οποίος, μετά από μακρά εξέλιξη, ίσως και μετά από αιώνες, θα βρει γιατί αυτή είναι η μοίρα του.

Η σεξουαλική ενέργεια δημιουργεί μια εσωτερική ανησυχία, που δεν μας αφήνει να μείνουμε ακίνητοι. Συνεχώς μας σπρώχνει και μας παροτρύνει να βρούμε το εσωτερικό μονοπάτι, μετά από πολλές αναζητήσεις. 

Σε κάποια απρόσμενη στιγμή, σε κάποια από τις ζωώδεις ορμές, τη «νύχτα», στο σκοτάδι της ασυνειδησίας, η επίγνωση του εαυτού μας γεννιέται, ακριβώς όπως το ιερό παιδί γεννήθηκε σε μια φάτνη ανάμεσα σε ζώα , μέσα στη «νύχτα» μέσα στο σκοτάδι.

Και ο άνθρωπος που ξεκινά το θαυμαστό μονοπάτι, αποφασίζει να ταξιδέψει, από το πρώτο ξύπνημα της συνείδησής εντός του Εαυτού, στην παραδείσια συμπαντική συνείδηση, στο σκοπό. Καθώς σταδιακά αποκτά συνείδηση εντός του εαυτού του, κατά τη διάρκεια του μακρινού δρόμου, εξελίσσεται μέσα σ’ αυτόν η ικανότητα να ελέγχει τη δημιουργική ενέργεια σε όλες τις εκδηλώσεις και να τη χρησιμοποιεί μόνο με τη θέλησή του.

Εάν φτάσει μια φορά στο ύψιστο επίπεδο, την πηγή της θείας δύναμης, θα μπορέσει να μεταστοιχειώσει τις χαμηλότερες μορφές ενέργειας της θείας, δημιουργικής δύναμης, στις υψηλότερες μορφές τους και με τις υψηλότερες πνευματικές μορφές της ενέργειας θα καταστεί ικανός να ελέγξει και να οδηγήσει τις χαμηλότερες μορφές και να εκφράσει όλες αυτές τις ενέργειες, μέσα από τα αντίστοιχα νευρικά κέντρα.

Ας προσπαθήσουμε, όμως, να γνωρίσουμε αυτή τη δύναμη, ας προσπαθήσουμε, με τη βοήθεια της, να σκαρφαλώσουμε ψηλότερα στην εξελικτική κλίμακα και έτσι να βοηθήσουμε τη σεξουαλική ενέργεια να μεταστοιχειωθεί στους υψηλότερους κραδασμούς της, σε πνευματική δύναμη.

Όπου υπάρχει συνείδηση, εκεί δραστηριοποιείται η δημιουργική δύναμη.
Ελίζαμπεθ Χέικ




Τελικά, παντρευόμαστε τους γονείς μας ;

Τι είδους ανθρώπους διαλέγουμε και πώς καταλήγουν να μας θυμίζουν τον μπαμπά και τη μαμά…

Γιατί, λοιπόν, επιλέγουμε να παντρευόμαστε συντρόφους που μοιάζουν με αντανάκλαση του χαρακτήρα ενός από τους δύο γονείς μας;

Συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια, χωρίς στην αρχή να γίνεται αντιληπτό : ο άνθρωπος που επέλεξαν για να περάσουν τη ζωή τους, ή έστω ένα μεγάλο μέρος της, κάπως θυμίζει έναν από τους δύο γονείς. Συνήθως στον χαρακτήρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και η εξωτερική εμφάνιση παραπέμπει στα χρώματα των γονιών. 

Eπιστήμονες και μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι παράξενο, καθώς συνήθως κυνηγάμε αυτό που μοιάζει με αντανάκλαση, δική μας, αλλά και του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε και αναπτυχθήκαμε ως προσωπικότητες.

Ακόμη κι αν αυτό το περιβάλλον δεν ήταν το ιδανικό, η τάση είναι αυτή : να σχετιστούμε με ανθρώπους που το θυμίζουν – ακόμη κι αν δεν ήταν το απόλυτα καλό και επωφελές για εμάς – κυρίως, επειδή είναι η τελευταία άγκυρα οικειότητας, από την οποία μπορούμε να πιαστούμε για να συνεχίσουμε παρακάτω. 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων και συγγραφέα James Watkins η επιρροή των γονιών μας σε ζητήματα προσωπικής ζωής ξεκινά, όταν πια κοπεί ο ομφάλιος λώρος και διακοπεί η κοινή μας ζωή : με λίγα λόγια τα… προβλήματα ξεκινούν, όταν εγκαταλείψουμε την πατρογονική εστία και αρχίσουμε να κάνουμε τις δικές μας – φαινομενικά – ελεύθερες επιλογές.

Εκεί, όμως, είναι που μέσα στη ζούγκλα των άλλων, υποσυνείδητα ψάχνουμε στοιχεία που θα μας καθησυχάσουν ως προσωπικότητες, θα θυμίζουν κάτι από την ασφάλεια του σπιτιού μας, ό,τι κι αν σημαίνει ασφάλεια για τον καθέναν μας. Σε σχετικό του άρθρο ο Watkins στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στο βιβλίο Getting the Love You Want του ψυχιάτρου, Dr. Harville Hendrix, ο οποίος είναι κατατοπιστικός στο γιατί οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν και να παντρεύονται συντρόφους που μοιάζουν με αντανάκλαση του χαρακτήρα ενός από τους δύο γονείς τους.

Οι λόγοι που παραθέτει είναι αρκετά πειστικοί. Διαλέγουμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί....

- Γιατί, λοιπόν, επιλέγουμε να παντρευόμαστε συντρόφους που μοιάζουν με αντανάκλαση του χαρακτήρα ενός από τους δύο γονείς μας; Η ουσία της συμβίωσης βρίσκεται πίσω από αυτό που συνηθίζουμε κοινή φιλοσοφία και στόχοι. 

Αν ο σύντροφος μας, μας κρίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μας κρίνει ο μπαμπάς ή μαμά αισθανόμαστε – ασχέτως αν μας θυμώνει – ότι έχουμε πολλά κοινά μ’ αυτόν τον άνθρωπο, ότι οι αξίες μας είναι παρόμοιες και αυτή είναι μία συνταγή που θα έχει επιτυχία. 

- Θεωρούμε ότι υπάρχει υπόβαθρο – συναισθηματικό, ψυχολογικό, οικονομικό ίσως – που δεν θα μας προδώσει, δεν θα μας αφήσει ακάλυπτους τη δύσκολη στιγμή, δεν θα μας αναγκάσει να τραπούμε σε φυγή, όταν κάποια κρίση πλησιάσει τη δική μας πόρτα. 

Κάποιος που στις συμπεριφορές μοιάζει με τους γονείς μας, ενδόμυχα θεωρείται ως εγγύηση προστασίας, ακόμη κι όταν τα γεγονότα διαψεύδουν αυτή την ελπίδα.

Γι’ αυτό και χωρίζουν δύσκολα ζευγάρια που η σχέση τους στηρίζεται σ’ αυτούς τους άξονες, ακόμη κι όταν συντρέχουν όλοι οι λόγοι για να χωρίσουν. 

- Και μετά, όπως γράφει ο Watkins, είναι και οι κοινές ή έστω παρόμοιες συναισθηματικές ανάγκες. Κάποιος που επαναλαμβάνει ένα γνώριμο μας μοτίβο συμπεριφοράς, ερμηνεύεται πιο εύκολα και τείνουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το μοτίβο συναντάται σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες συναισθηματικές ρίζες. 

Για παράδειγμα, αν ο πατέρας συνήθιζε να μην εκδηλώνει τα αισθήματα του, χωρίς ωστόσο αυτό να μαρτυρά ανυπαρξία συναισθηματικού κόσμου, το αντίθετο μάλιστα, τότε η συνύπαρξη με έναν άνθρωπο που αποφεύγει να εκφράζεται, φαντάζει εύκολη στην αποκωδικοποίηση, Σε κάθε περίπτωση, ασυναίσθητα, ακολουθούμε έναν μπούσουλα – κατά τον Watkins – που, φυσικά, δεν σημαίνει ότι οδηγεί πάντα σε ασφαλή μονοπάτια, ωστόσο οδηγεί σ’ εκείνα που γνωρίζουμε – ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε – καλύτερα.




lifo.gr – Με στοιχεία από τα jameswatkins.com
και τα phsycologytoday.com

Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας ώστε να απαλλαχτείτε από συνήθειες – 10 μέθοδοι για να δημιουργήσετε νέες νευρικές οδούς...!!!!

Όταν κατανοήσουμε πώς δημιουργούνται οι νευρικές οδοί στον εγκέφαλο, μπορούμε να πάρουμε το “μπροστινό κάθισμα” για να κατανοήσουμε πραγματικά πως να απαλλαχτούμε από ανεπιθύμητες συνήθειες. Οι νευρικές οδοί είναι σαν λεωφόροι των νευρικών κυττάρων που μεταδίδουν μηνύματα. 

Ταξιδεύουμε μέσω της λεωφόρου πολλές φορές, και το μονοπάτι γίνεται ολοένα και πιο γνώριμο και σταθερό. Μπορείτε να πάτε σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή μάρκα τσιγάρων για την άνεσή σας ξανά και ξανά, και αυτό σχηματίζει ένα μονοπάτι στον εγκέφαλο. 

Το ελπιδοφόρο γεγονός, πάντως, είναι ότι ο εγκέφαλος αλλάζει συνεχώς και μπορείτε να σφυρηλατήσετε νέες οδούς, οπότε να δημιουργήσετε νέες συνήθειες. Αυτό είναι που ονομάζεται νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου. 

Συνήθιζα να οδηγώ με το ένα πόδι στο φρένο και το άλλο στο γκάζι, και να εκπαιδεύσω τον εαυτό ώστε να οδηγώ μόνο με το ένα πόδι. Χρειάστηκε κάποιος χρόνος, καθώς είχα ένα ισχυρό νευρικό μονοπάτι για οδήγηση με δύο πόδια. Αλλά επειδή είχα τη θέληση να το κάνω, έφτιαξα ένα νέο μονοπάτι, και επανακαλωδίωσα ή επαναπρογραμμάτισα το μυαλό μου.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μία συμπεριφορά ή σκέψη ή εξαρτήσεις απευθείας από τον εγκέφαλο. Εξαιτίας της νευροπλαστικότητας, τις συνεχώς μεταβαλλόμενες δυνατότητες του εγκεφάλου, όλα είναι δυνατά. 

Οι άνθρωποι που είχανε εγκεφαλικά επεισόδια μπορούν να επανεκπαιδεύσουν τους εγκεφάλους τους ώστε να λειτουργούν και πάλι μέσω της κατασκευής νέων νευρικών οδών. Οι καπνιστές, οι λαίμαργοι και πολλοί άλλοι μπορούν να μάθουν νέες συμπεριφορές και στάσεις και να αλλάξουν τη ζωή τους. Είτε εργάζεστε με άλλους και τις συνήθειές τους είτε εργάζεστε με τις δικές σας (ή και τα δύο), μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις αντιλήψεις για την ενίσχυση της επιτυχία σας. 

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ 

1. Αναγνωρίστε τη συνήθεια που θέλετε να αλλάξετε και θέστε την πρόθεση 
Πρέπει να αλλάξει η λάμπα 

2. Παρατηρήστε τι κάνει στη ζωή σας η παλιά συνήθεια – νευρική οδός 
Κοιτάξτε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, και πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται σε αυτή τη συνήθεια, και δείτε τι αποτελέσματα δημιουργείτε στη ζωή σας. Γίνετε ο μάρτυρας, και να έχετε επίγνωση. 

3. Μετατοπίστε την προσοχή σας 
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για να δημιουργήσετε μια νέα νευρική δίοδος, παίρνετε την εστίαση από την παλιά συνήθεια, και στη συνέχεια, αυτή η παλιά συνήθεια φεύγει τελικά μακριά. Για παράδειγμα, μη δίνετε σημασία στα ντόνατς και στα γλυκίσματα· Πάρτε την προσοχή σας από αυτά και εστιάστε την σε θρεπτικά, υγιεινά, νόστιμα φαγητά. 

4. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας 
Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες νευρικές οδούς, όχι μόνο με νέες συμπεριφορές, αλλά και μέσα από τη φαντασία. Απλά φανταστείτε τις νέες συμπεριφορές ξανά, και ξανά, και ξανά. Επαναλάβετέ το συχνά στο μυαλό σας, έτσι ώστε να οικοδομήσετε νέους δρόμους. Στρέψτε το μυαλό σας και επανεκπαιδεύστε το. 

5. Διακόψτε τις σκέψεις και τα πρότυπα σκέψεων όταν προκύπτουν 
Πείτε “όχι” ή “άκυρο”, όταν μία παλιά σκέψη ή παρόρμηση έρχεται, και πείτε, “δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό πια.” Στη συνέχεια, στρίψτε προς τη νέο νευρική οδό που χτίζετε και συνεχίστε να προχωράτε προς τη σωστή κατεύθυνση. 

6. Χρησιμοποιείστε την τακτική της αποστροφής 
Αυτά είναι σκουπίδια 

7. Δημιουργήστε ένα συγκεκριμένο πλάνο και επιλέξτε τι να κάνετε μ’ αυτό 
Όταν γίνεστε συγκεκριμένοι, είναι πιο εύκολο να κατασκευάσετε νέες νευρικές οδούς. Το “επισημοποιείτε”. Αποφασίστε αν θέλετε να ασκηθείτε αντί να υπερκαταναλώσετε τροφές ή αν θέλετε να φάτε φρούτα αντί για γλυκά. Απλά επικεντρωθείτε στη νέα σας επιλογή. 

Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε βεβαιώσεις ώστε να ενισχύσετε τις επιλογές σας. Αυτό μπορεί να είναι “Είμαι ελεύθερος(η)”, ή “Είμαι σε έλεγχο”. Ενισχύστε το αυτό με ενεργειακές θεραπείες όπως Τεχνικές Απελευθέρωσης Συναισθημάτων (EFT) ή άλλες τεχνικές. 

8. Μεταμορφώστε τα εμπόδια 
Κοιτάξτε τι είναι στο δρόμο. Κοιτάξτε τι έχετε κερδίσει από τις παλιές συνήθειες (ή εγκεφαλικά μονοπάτια). Κοιτάξτε το στρες στη ζωή σας και πώς μπορείτε να το χειριστείτε διαφορετικά. Μεταφέρετε το μυαλό σας στον τόπο της δυνατότητας. Χειριστείτε τα συναισθήματα και τις σκέψεις και επιλέξτε μία νέα λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στο μυαλό σας.

9. Συνδεθείτε με την Ύψιστη Πηγή σας για έμπνευση και υποστήριξη 
Ακούστε στην εσωτερική σας καθοδήγηση. Ξέρετε ότι έχετε την δύναμη μέσα σας, και ως εκ τούτου έχετε μεγάλη δύναμη. Ο διαλογισμός δημιουργεί νέους τρόπους και αλλαγές στον εγκέφαλο. Οι πραγματικές μελέτες έχουν γίνει στους εγκεφάλους των μοναχών για να δείξουν την επίδραση του διαλογισμού σε νευρωνικά κυκλώματα του εγκεφάλου. 

10. Μεταμορφωθείτε και κάντε τη μετατόπιση – αλλαγή Γνωρίστε ότι η μεταμόρφωση είναι πάντα δυνατή και ότι μπορείτε να δημιουργήσετε νέα μονοπάτια στον εγκέφαλό σας κάθε φορά που είστε έτοιμοι να κάνετε τη μετατόπιση. Όταν κρατάτε το μυαλό σας στον “Μπορώ να το κάνω!” χώρο, παίρνετε μία σαφή αίσθηση πως έχετε τελειώσει με την παλιά λεωφόρο και βρίσκεστε σε μία νέα τώρα.




Από το Visual Meditation 

4 υπερ-δυνάμεις ενός ατόμου με μεγάλη ενσυναίσθηση...!!!!

Πολλά άτομα με ενσυναίσθηση ή πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι, νιώθουν ότι η ικανότητά τους να αισθάνονται τόσες πολλές συναισθηματικές ενέργειες στο περιβάλλον τους, είναι κατάρα. Αλλά με τις πρόσφατες έρευνες να δείχνουν ότι τα άτομα με ενσυναίσθηση είναι στην πραγματικότητα άτομα με ψυχικές ικανότητες, ίσως να θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητες της ενσυναίσθησης που έχετε, αντί να τις κρύβετε ή να παραπονιέστε για την ύπαρξή τους. 

Ακολουθούν 4 υπερ-δυνάμεις των ατόμων με ενσυναίσθηση που μπορείτε να αναπτύξετε και εσείς : 

1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ 
Το να διαβάζει κάποιος το μυαλό δεν είναι κάποιο κόλπο. Όλοι μας το κάνουμε μέχρι ένα βαθμό, λαμβάνοντας σήματα από την γλώσσα του σώματος και τις λεκτικές συνομιλίες.

Ένας επιδέξιος μη λεκτικός αποκωδικοποιητής μπορεί να πει αν κάποιος ψεύδεται, αν κάποιος είναι χαρούμενος ή λυπημένος (ακόμα και αν ισχυρίζεται ότι είναι το αντίθετο) ή αν χειραγωγεί άλλους με την ομιλία του και τις χειρονομίες του. Όλοι μπορούμε να γίνουμε «πνευματιστές», αντιλαμβανόμενοι τις αντιφάσεις στα λόγια κάποιου και στη γλώσσα του σώματός του, αλλά τα άτομα με ενσυναίσθηση το πάνε ένα βήμα παρακάτω. 

Πολλά άτομα με ενσυναίσθηση λαμβάνουν ψυχικές εικόνες, δηλώσεις, τόνους/χροιές ή μυρωδιές ενστικτωδώς, οι οποίες υποδηλώνουν σε αυτούς μια πραγματικότητα πέρα από αυτή που αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. 

Αν αντιλαμβάνεστε αυτές τις ενέργειες απρόθυμα, μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτές και να δείτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ακόμα δυνατότερη ψυχική εμπειρία, εξελίσσοντας τις δεξιότητές σας σε ικανότητες πλήρους Υπερ-αισθητηριακής αντίληψης. 

Τότε μπορείτε κυριολεκτικά να μπείτε στη θέση του άλλου και να ξέρετε ακριβώς πώς νιώθει. Φανταστείτε αυτή την ικανότητα. Πόσες ζημιές, παρεξηγήσεις ή διαφωνίες θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει; 

Πόση επιτυχία θα μπορούσατε να είχατε βιώσει μαθαίνοντας από τα λάθη των άλλων; Να ξέρετε αν ο άλλος ψεύδεται ή λέει την αλήθεια; Ανεκτίμητο. Αντί να αποφεύγετε την ικανότητα της ενσυναίσθησής σας να νιώθετε τα πάντα, χρησιμοποιήστε την για να διαβάζετε πραγματικά το μυαλό των άλλων. 

2. ΓΙΝΕΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ 
Αν έχετε αυτή την τρελή ικανότητα να συναισθάνεστε τους άλλους, γιατί να μην την αντιστρέψετε και να την χρησιμοποιήσετε για δικό σας όφελος; Τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι ολοκληρωτικά αποκομμένοι από τα ίδια τους τα συναισθήματα. Εσείς δεν είστε. 

Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα μεγάλο βάρος, όμως αν είστε ικανοί να αναπτύξετε οξυδέρκεια και να εστιάσετε στη δική σας συναισθηματική ανάπτυξη, αυτό το χάρισμα μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη υπερ-δύναμή σας. Η πράξη του να ακούτε τα ίδια σας τα αισθήματα και τις σκέψεις σας είναι ενσυναίσθηση του εαυτού σας. 

Είναι συμπόνοια στην πράξη. Θα μπορούσε ολοκληρωτικά και απόλυτα να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι επισκέπτεστε την οικογένεια για τις διακοπές ή για λίγες μέρες και ένας από τους θείους σας, σας λέει : «Δεν ξέρεις ότι αυτός ο πρόεδρος (ή πρωθυπουργός) θα καταστρέψει το έθνος;». 

Ο εσωτερικός σας διάλογος ως άτομο με ενσυναίσθηση μπορεί να είναι κάτι σαν «Θεέ μου, δεν έχει ιδέα πως κάθε άτομο επηρεάζει αυτή τη χώρα και αυτόν τον πλανήτη και εκείνοι που κάνουν κουμάντο δεν είναι πρόεδροι ούτε πολιτικοί και ίσως να μην είναι καν από αυτόν τον πλανήτη! Τι ηλίθιος!». 

Κάπως έτσι θα μοιάζει η συναισθηματική σας πυροδότηση σχετικά με μια απλή δήλωση που μπορεί να κάνει κάποιος από την οικογένειά σας. Αλλά αν μπορούσατε να ανταποκριθείτε ευγενικά σε αυτά τα αισθήματα και να μάθετε πώς να επικοινωνείτε με αγάπη, με τα άτομα γύρω σας; 

Και αν λέγατε μέσα σας «Ουάου, ακούγοντας τι είπε μόλις τώρα ο θείος μου με κάνει να ανησυχώ, μέχρι και με πανικοβάλει επειδή αυτή η δήλωση δεν συμφωνεί με τον κόσμο που εγώ βλέπω ή τον τρόπο που πιστεύω πως είναι σχηματισμένο το Σύμπαν και φοβάμαι ότι θα μαλώσω με τον θείο μου». Αυτό μοιάζει με υπερ-δύναμη! 

Θα μπορούσατε να πείτε στο θείο σας από αυτή τη συναισθηματική άποψη και επίγνωση : «Ναι, όλοι χαλάμε τον κόσμο λιγάκι ή τον φέρνουμε πιο κοντά στον παράδεισο κάθε μέρα με τις σκέψεις μας, τις ενέργειές μας και τις πράξεις που κάνουμε». Αυτή η δήλωση μπορεί να μπει στο κεφάλι του ή να είναι η αφορμή για να γίνει ένας άλλος τελείως διαφορετικός διάλογος που θα είναι περισσότερο εναρμονισμένος με αυτό που είστε. 

3. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ 
Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τις αρνητικές επιρροές που είναι αόρατες στον κόσμο σήμερα. Τα άτομα με ενσυναίσθηση έχουν έντονα επίγνωση αυτού του γεγονότος. Ένα άτομο με ενσυναίσθηση μπορεί ακόμα και να μπει σε έναν χώρο όπου έγινε πριν λίγη ώρα μια αρνητική συζήτηση ή μια πράξη και παρόλο που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή, μπορεί να νιώσει και να αισθανθεί την αρνητική ενέργεια που έχει παραμείνει στον χώρο. 

Αντί να είστε θύματα αυτής της ευαισθησίας στην ενέργεια, ψάξτε πρώτα για την θετική ενέργεια και μεταμορφώστε αυτή την αρνητική ενέργεια. Κάντε ένα ήσυχο πεντάλεπτο καθημερινό διαλογισμό Tonglen. 

Φέρτε φυτά με μεγάλη και υψηλή ενέργεια σε ένα μέρος με χαμηλή ενέργεια ή απλά να λέτε εμψυχωτικές κουβέντες και σκέψεις στους ανθρώπους γύρω σας οι οποίοι επίσης επηρεάζονται από την αρνητικότητα. Ακόμα καλύτερα, εστιάστε στο χιούμορ και μοιραστείτε το! 

Ακόμα και η πιο άθλια κατάσταση έχει μια αστεία πλευρά. Χρησιμοποιήστε το γέλιο για να δημιουργήσετε οικειότητα και δεκτικότητα, εκεί που δεν υπήρχαν! 

4. ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ! 
Μήπως τα λάθος σεντόνια σας κάνουν να βγάζετε καντήλες; Μήπως κάποιες συγκεκριμένες μυρωδιές σας προκαλούν απέχθεια; Μήπως οι μη βιολογικές τροφές σας προκαλούν τρομερές γαστρεντερικές διαταραχές; Μήπως χρειάζεστε ησυχία για να κοιμηθείτε και λίγο χρόνο μόνοι σας ώστε να ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές, τις εικόνες, τους ήχους και τα συναισθήματα που απορροφήσατε όλη την ημέρα; 

Αντί να κοιτάτε αυτό το χαρακτηριστικό σαν να ήταν φορτίο, χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας. Θα μπορούσατε να γίνετε αρωματοποιός και να συμβουλεύατε τις εταιρείες πώς να αφαιρούν τα χημικά και να προσθέτουν φυσικά αρώματα στα προϊόντα τους. 

Θα μπορούσατε να βοηθήσετε τους άλλους να τρώνε ένα άρτια προετοιμασμένο φαγητό με το να είστε ένας σεφ βιολογικής μαγειρικής. Θα μπορούσατε να χτίζατε και να βελτιώνατε ήσυχους χώρους όπως κήπους, βιβλιοθήκες ή δωμάτια διαλογισμού που δεν χρειάζεστε μόνο εσείς αλλά και που οι άλλοι θα καταχαίρονταν, χωρίς καν να έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήθελαν απεγνωσμένα το χάρισμά σας. 

Χρησιμοποιήστε αυτές τις ευαισθησίες για να φτιάξετε ένα ειρηνικό και ήρεμο καταφύγιο στον κόσμο και οι δεξιότητές σας της ενσυναίσθησης δε θα είναι πλέον κατάρα αλλά θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής σας. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: AWAKENGR.COM VIA THEMINDUNLEASHED.COM 
PHOTO CREDITS: WEHEARTIT.COM

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Την επόμενη φορά που θα κρίνεις κάποιον σκέψου...!!!!

1 ....ότι οι άλλος μπορεί να καθρεφτίζει την συμπεριφορά σου τις πεποιθήσεις σου, τους φόβους σου.

2.... οι άλλος μπορεί να καθρεφτίζει τον τρόπο που εσύ φέρεσαι στον εαυτό σου.

3 ....ότι εσύ μπορεί να φέρθηκες με τον ίδο τρόπο σε άλλους.

4 ...ότι έδωσες στον άλλο αυτό το ρόλο για να μάθεις και να εξελιχθείς και επομένως είσαι συνδημιουργός της εμπειρίας που βίωσες ή κρίνεις,

5...ότι κάθε φορά που κρίνεις κάποιον συμβάλλεις στο να δημιουργηθεί αυτή η συμπεριφορά ξανά και συντονίζεσαι με άτομα ίδιας συμπεριφοράς μέχρι να μάθεις.

6...ότι η συμπεριφορά του άλλου χαρακτηρίζει τον άλλο αλλά ο τρόπος που αντιδράς αφορά εσένα.

7....ότι κάθε φορά που κρίνεις τον άλλο κρίνεις τον εαυτό σου και δεν τον αποδέχεσαι.

8....ότι έχεις εσωτερικές συγκρούσεις με τους άλλους επειδή έχεις συγκρούσεις με τον εαυτό σου.

9..ότιi ο άλλος είναι ένα Θεϊκό και πνευματικό ον .

10...ότι ερμηνεύεις την συμπεριφορά του σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σου και επομένως θίγεσαι ή στεναχωριέσαι εξαιτίας αυτών των πεποιθήσεων δηλαδή παρερμηνεύεις. Κάθε φορά που αισθάνεσαι θυμό ή μνησικακία προγραμματίζεσαι για να προσελκύσεις ίδιες εμπειρίες και να βιώσεις τα ίδια συναισθήματα.

11...ότι ζεις από το παρελθόν και δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια νέα ιστορία ,με αγάπη και εσωτερική αρμονία.

13.. ότι με τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα μας εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας.

14..ότι δείχνοντας συμπόνια και κατανόηση για την ιστορία του άλλου, τις τραυματικές εμπειρίες του σημαίνει ότι δείχνουμε συμπόνια και κατανόηση στον εαυτό μας δηλαδή δείχνουμε αγάπη χωρίς όρους για εμάς και για τους άλλους.

15...ότι μπορείς να στείλεις αγάπη και θεϊκό φως για να βοηθήσεις τον άλλο να θυμηθεί την πνευματικότητα του.

16...ότι Αγαπώ χωρίς όρους δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι την πράξεις κάποιου.

17...ότι όλοι είμαστε ψυχές σε εξέλιξη.

18...αν θα ασκούσες αυτή την κριτική αν το το άτομο που επικρίνεις είναι παρόν και ακούει αυτό που λες.

Την επόμενη φορά αντί να κρίνεις κάποιον μπορείς να επιλέξεις Αγάπη, Συμπόνια. Μπορείς να κάνεις Reframe δηλαδή να δεις την κατάσταση διαφορετικά. Την επόμενη φορά απλά σκέψου αν θα μιλήσεις από την Καρδιά ή από το νου.




Σεβαστή Βόλα

Όταν ο χάρτης του προσώπου σου...σου ανακαλύπτει τα όργανα του σώματος σου...!!!!

                        Κινέζικος χάρτης προσώπου

Όταν ένα από τα μεγαλύτερα όργανα μας – το δέρμα μας, αρχίζει να δίνει συμπτώματα, αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Και τι είναι αυτό, μπορούμε να δούμε από το πρόσωπό μας.

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, κάθε μέρος του προσώπου μας αντιπροσωπεύει ορισμένα όργανα του σώματός μας, και όταν συμβαίνει ανισορροπία, αυτή φαίνεται στο πρόσωπό μας.

Τα σημάδια είναι τα σπυράκια, εξάνθημα και η αλλαγή του χρώματος του δέρματος .

Μέτωπο : της ουροδόχου κύστης και του λεπτού εντέρου

Αιτία: Πάρα πολλά λίπη και τα μεταποιημένα τρόφιμα, αιτίες αργή πέψη, καθώς και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ζάχαρη και το ξενύχτι, το άγχος.

Θεραπεία : Ωμά τρόφιμα, άφθονο νερό, η αποχή αλκοόλ και καλό ύπνο.

Ανάμεσα στα φρύδια : συκώτι

Αιτία : Το στομάχι σας εργάζεται πάρα πολύ και δεν παίρνει τα υπόλοιπα που χρειάζεται. Μπορεί να τρώτε πολύ κρέας και ίσως να είστε αλλεργικοί σε ορισμένα συστατικά.

Θεραπεία : Υγιές και φρέσκο ​​φαγητό, συνιστάται, καθαρός αέρα, ασκήσεις όπως η γιόγκα, γρήγορο περπάτημα και τον διαλογισμό.

Φρυδιών τόξο : τα νεφρά

Αιτία : Πάρα πολύ κάπνισμα, το αλκοόλ, κακή κυκλοφορία, αδύναμη καρδιά

Θεραπεία : Πολύ καθαρό νερό, κόψτε την καφεΐνη, ζαχαρούχα ποτά και το αλκοόλ. Ελέγξτε εάν έχετε αφυδατωθεί.

Μύτη : καρδιά

Αιτία : Κλειστούς χώρους, μολυσμένος αέρα, αέρια, πρησμένο στομάχι, κακή κυκλοφορία. Υψηλή πίεση του αίματος μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου.

Θεραπεία : Ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση, ακολουθήστε το επίπεδο χοληστερόλης . Βιολογικό πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις τοξίνες. Η άσκηση είναι υποχρεωτική.

Άνω μέρος των παρειών : πνεύμονες

Αιτία : Το άσθμα, η ρύπανση, το κάπνισμα … ..είναι επίσης μια ευκαιρία για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας

Θεραπεία : Μακριά από μολυσμένο αέρα και καπνού. Εάν καπνίζετε, να σταματήσετε το κάπνισμα . Ξεκινήστε με σωματικές δραστηριότητες.

Μάγουλα : πνεύμονες και τα νεφρά

Αιτία : Το κάπνισμα, το στρες και κακά τρόφιμα, καθώς και η ζάχαρη

Θεραπεία : Μειώστε τα κρέατα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ποιότητας καλλυντικά προϊόντα.

Στόμα και το σαγόνι : στομάχι

Αιτία : Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά λιπαρά, ζάχαρη και τα διεγερτικά όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ. Αυτό το μέρος είναι που πλήττονται περισσότερο από τη χρήση αυτών των τροφίμων. Μένοντας μέχρι αργά, καθώς και το άγχος μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία.

Θεραπεία : Ξεκινήστε μια διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να επέλθει ισορροπία. Τρώτε πολλά φρούτα. Αν τα προβλήματα συνεχίσουν να επισκεφθείτε ένα γιατρό.

Σαγόνι και το λαιμό : ορμόνες

Αιτία : Πάρα πολύ αλμυρά τρόφιμα, τα μπαχαρικά και όχι αρκετό νερό. Μερικές φορές η υπερβολική καφεΐνη.

Θεραπεία: Μειώστε το αλάτι, μπαχαρικά και καφεΐνη. Αλλά, να πίνουν περισσότερο νερό .




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Το σώμα σου ακούει τις σκέψεις σου - Το πείραμα που λίγοι γνωρίζουν...!!!!

Η φυσική μας παρουσία, η φυσική μας κατάσταση, το σώμα μας είναι έρμαιο. Ακούγεται βαρύ, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ευχάριστο σε αυτήν την πραγματικότητα είναι ότι είναι έρμαιο του ίδιου μας του εαυτού.

Γιατί προσαρμόζεται και αποτελεί αντικείμενο και αποτέλεσμα όχι μόνο των πράξεων και των ενεργειών μας αλλά κυρίως των σκέψεων, των διαθέσεων, των αποφάσεων, ακόμα και της φαντασίας μας!

«Ψυχοσωματικό είναι αυτό που σου συμβαίνει»… όλοι το λέμε. Εκτός όμως από εμάς, το λένε και έρευνες από έγκριτα πανεπιστήμια και αναγνωρισμένοι επιστήμονες, που αποδεικνύουν ότι έχουμε τη δύναμη να αξιοποιήσουμε το νου και την φαντασία μας, για να πετύχουμε εκπληκτικά ευεργετικά αποτέλεσματα στο σώμα μας, στην εξωτερική μας εμφάνιση και κατά συνέπεια στην ψυχολογία μας.

Ο νους γυμνάζει το σώμα
Οι επιστήμονες προσπάθησαν επί δεκαετίες να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσει ένα σώμα δυνατούς, καλοσχηματισμένους μυς. Το δεδομένο ήταν: αν δεν ιδρώσεις, αποτέλεσμα δεν βλέπεις. Όταν όμως ήρθε η ώρα να διερευνηθεί ο πραγματικός ρόλος του εγκεφάλου στη μυική ανάπτυξη, το επιστημονικό κατεστημένο δέχτηκε ένα ισχυρό σοκ.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Bishop’s University στο Κεμπέκ του Καναδά, εστιάστηκε σε τρεις ομάδες ατόμων. Η πρώτη ακολούθησε τη συνηθισμένη ζωή της, η δεύτερη ασκήθηκε 3 φορές εβδομαδιαίως γυμνάζοντας ένα συγκεκριμένο μυ και η τρίτη απλώς άκουγε οδηγίες από ακουστικά, εκτελώντας με τη φαντασία της τις ασκήσεις της δεύτερης ομάδας.

Όπως αποδείχτηκε, η πρώτη ομάδα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, η δεύτερη αύξησε τη δύναμη του συγκεκριμένου μυός κατά 28% και η τρίτη, που απλώς φανταζόταν ότι ασκείται, δυνάμωσε τον μυ κατά 24%! 

Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βιωματική εμπειρία και η φανταστική ενέργεια έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα στη συμπεριφορά και στον εγκέφαλο. Δηλαδή είτε κάνεις κάτι με τη φαντασία σου είτε το κάνεις πραγματικά, το σώμα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο.

Να πηγαίνεις στη δουλειά σαν να πηγαίνεις στο γυμναστήριο
Σύμφωνα με την ψυχολόγο – ερευνήτρια και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Harvard Ellen Langer, αν κάποιος θεωρήσει την καθημερινή εργασία του σαν μια άσκηση που ωφελεί την υγεία του, θα δει την οργανική του κατάσταση να βελτιώνεται. 

Στην πρωτοποριακή μελέτη της ψυχολόγου, οι επιστήμονες εξήγησαν στο μισό προσωπικό καθαριότητας ενός μεγάλου ξενοδοχείου πως οι καθημερινές εργασίες που έκαναν ήταν ό,τι χρειαζόταν το σώμα τους για να γίνει πιο υγιές, ενώ δεν έκαναν καμία αντίστοιχη ενημέρωση στις υπόλοιπες εργαζόμενες.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα οι ενημερωμένες καμαριέρες έχασαν βάρος, ελάττωσαν την πίεση του αίματος και το ποσοστό του λίπους στο αίμα, έχασαν πόντους στην περιοχή της μέσης και μείωσαν τον δείκτη μάζας σώματος σε αντίθεση με τις άλλες μισές συναδέλφους τους, οι οποίες δεν παρουσίασαν καμία σωματική μεταβολή. 

Πώς συνέβη αυτό; Απλά οι πρώτες πίστεψαν ότι η δουλειά τους ήταν ικανή να προξενήσει θετικές αλλαγές στο σώμα τους.

Όπως φάνηκε, ο εγκέφαλος των γυναικών ανταποκρίθηκε θαυμάσια στην νέα προοπτική που του δόθηκε. Σύμφωνα με την Ellen Langer: «Οι αντιλήψεις αλλάζουν το σώμα και το βάρος σας. Αν πιστεύετε ότι ασκείστε, το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί σαν να γυμνάζεται πραγματικά. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο βαθειά είναι η επίδραση του νου στη φυσική μας κατάσταση».

Επιστροφή στη νιότη
Στις αρχές του 2010 ήρθαν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα ενός παράξενου πειράματος, που παρέμενε μέχρι τώρα κρυφό. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε το 1979 από την ίδια ψυχολόγο : Ένας αριθμός ηλικιωμένων χωρίστηκε σε δυο ομάδες και μεταφέρθηκε σε ένα απομονωμένο ησυχαστήριο έξω από τη Βοστώνη. 

Η πρώτη ομάδα διέμεινε σε ένα τεχνητό περιβάλλον, όπου ο χρόνος είχε γυρίσει μια εικοσαετία πίσω (στo 1959). Οι συμμετέχοντες καλούνταν, υποκρινόμενοι, να ενεργούν και να συζητούν σαν να ζούσαν την εποχή που ήταν 20 χρόνια νεότεροι. Μέσα στο καταφύγιό τους άκουγαν μουσική και έβλεπαν ταινίες της περιόδου εκείνης, μιλούσαν για τον Κάστρο, την Αβάνα και την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου της NASA.

Μια εβδομάδα μετά η ομάδα των ηλικιωμένων που έζησε πάλι τον νεότερο εαυτό της ξανάνιωσε στην κυριολεξία. Ένας άνδρας πέταξε το μπαστούνι του, άλλος ήταν έτοιμος να παίξει ποδόσφαιρο και όλοι μετέφεραν μόνοι τους τις βαλίτσες τους. 

Οι μετρήσεις που πραγματοποίησε η Langer απέδειξαν ότι όλες οι παράμετροι της υγείας των ηλικιωμένων αυτής της ομάδας, η οποία είχε γυρίσει πίσω στο χρόνο, είχαν βελτιωθεί περισσότερο από αυτές της δεύτερης ομάδας. Η μνήμη, οι γνωστικές ικανότητες, η ταχύτητα του βηματισμού, η επιδεξιότητα, η όραση και η ακοή τους ήταν εντυπωσιακά ανανεωμένες, ενώ η αρθρίτιδα είχε περιοριστεί και η πίεση του αίματος είχε μειωθεί.

Η Dr Langer δημοσίευσε τα στοιχεία αυτής της μελέτης το 1981 με συνοπτικό τρόπο, φοβούμενη, ως νέα ακαδημαϊκός τότε, μήπως απορριφθεί. Μετά από 30 χρόνια συνεχούς έρευνας πάνω στα θέματα της διασύνδεσης νου και σώματος και διαθέτοντας πλέον την αυτοπεποίθηση μιας αναγνωρισμένης καθηγήτριας του Harvard, αποφάσισε να εκθέσει όλα τα γεγονότα. 

Η άποψή της σχετικά με τα γηρατειά είναι : «Ενθαρρύνοντας το μυαλό των ηλικιωμένων να σκέφτεται σαν να ήταν νεότερο, το σώμα ακολουθεί και γίνεται και αυτό νεότερο».

«Ψυχοσωματικό είναι» λέμε και στο μυαλό των περισσοτέρων αυτή η διαπίστωση έχει αρνητική φόρτιση. Το ευχάριστο είναι ότι είναι στο χέρι μας και κυρίως στο μυαλό μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στις προτεραιότητες και στις επιθυμίες μας, η ψυχοσωματική διεργασία να έχει θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα. 

Πες το, πίστεψέ το και θα γίνει. Αν βγει από την ψυχή σου και το μυαλό σου το υποστηρίξει, το σώμα σου δεν έχει καμία άλλη επιλογή. Θα υπακούσει και θα εφαρμόσει.

Αν πιστεύεις ότι είσαι γέρος, είσαι γέρος. Αν πιστεύεις ότι είσαι νέος, είσαι νέος. Αν πιστεύεις ότι έχεις δυνάμεις, μπορείς να κάνεις το αδύνατο. Αν πιστεύεις ότι δεν έχεις δυνάμεις, είναι αδύνατο να κάνεις οτιδήποτε. Σκέψου, αποφάσισε και κάνε. Το σώμα σου δεν ακούει κανέναν άλλο. Μόνο εσένα.




μέσω awakengr.com

Αχ ρε μάνα, πρόλαβες να γεράσεις αλλά όχι να ζήσεις...!!!!

Στο πρώτο άκουσμα του καινούριου τίτλου που μου δόθηκε, πλημμύρισα με δάκρυα. Δάκρυα χαράς. Ήταν τόσα πολλά, που θεώρησα πως ήταν αρκετά για να μην κλάψω ποτέ ξανά.

Γελάστηκα όμως.

Γιατί τη δεύτερη φορά που μου δόθηκε ξανά ο ίδιος τίτλος, αυτός του «μαμά» είχα ακριβώς την ίδια αντίδραση.

Κάπως έτσι ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στη ζωή μου.

Με λέτε υπερπροστατευτική και αυστηρή όμως μοναδικό μοχλό βάζω την αγάπη μου για εσάς. Μεγαλώσατε αρκετά και ξεχνάτε όλα όσα έχω κάνει. Για εσάς.

Θυμάστε τα βράδια που ήσασταν μικρά και κοιμόσασταν και εγώ ερχόμουν να σας σκεπάσω μη τυχόν και κρυώσετε;

Άγρυπνος φρουρός. Εγώ.

Τώρα όμως φύγατε από το σπίτι και έχετε τη δική σας ζωή, τα δικά σας προβλήματα, τη δική σας καθημερινότητα. Θεωρείται δεδομένη την παρουσία μου, όμως ξεχνάτε. Ξεχνάτε ότι δε θα είμαι για πάντα εδώ. Μαζί με εσάς, η ζωή τρέχει και για εμένα.

Πήγαινε στη λαϊκή αγορά και πέρασε από την κεντρική πλατεία, αφηρημένη όπως πάντα στις σκέψεις της. Παρατηρούσε δύο γυναίκες κοντά στην ηλικία της πιασμένες αγκαζέ, να εισβάλλουν συνωμοτικά στο κομμωτήριο της γειτονιάς. Άθελα της, έπιασε τα μαλλιά της. Τα δάχτυλα της γλίστρησαν στην στραβοπιασμένη της αλογοουρά. Μαλλιά στοιβαγμένα επιπόλαια.

Πότε ήταν η τελευταία μου φορά στο κομμωτήριο;

Φτιάχνει πάλι τις χάρτινες βαρκούλες της πίνοντας έναν βιαστικό καφέ, πριν φύγει βιαστικά για τη δουλειά της.

Πώς θα έμοιαζε η δική μου βάρκα; Τι τίτλο θα μπορούσα να της βάλω;

Κατευθύνθηκε στον ολόσωμο καθρέφτη της κρεβατοκάμαράς της να αντικρίσει το είδωλό που εμφανίζεται στο τζάμι.

Παρατημένη γαλέρα. Μια παρατημένη και αφρόντιστη γαλέρα. Σκισμένα πανιά το αφυδατωμένο μου δέρμα, σκουριασμένες καδένες οι χαραγμένες μου ρυτίδες και σαπισμένα ξύλα τα μαλλιά μου. Ακριβώς σαν μια παρατημένη γαλέρα.

Ύστερα στη δουλειά. Τα πόδια της και η μέση της ίσα που την κρατάνε. Νιώθει να την εγκαταλείπουν λίγο-λίγο κάθε μέρα.

Αυτή είναι η ζωή μου τόσα χρόνια. Τι παραπονιέμαι τώρα; Μια ζωή άριστα προγραμματισμένη, αλλά με χαμηλά λιπαρά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς ιδιαίτερο χρώμα. Ευτυχώς όταν γυρίσω σπίτι προλαβαίνω να κάνω ένα μπάνιο και να διαβάσω λίγο από το βιβλίο μου, θα μαγειρέψω κάτι γρήγορο για αύριο και θα κοιμηθώ νωρίς.

Δεν πρόλαβε να μπει σπίτι και το τηλέφωνο άρχισε τα ντριν.

«Τι θα φτιάξεις για αύριο;» ρωτούσε η κόρη της στην άλλη γραμμή

«Ξέρεις έχω εξάωρο και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω και ο Αποστόλης μου πιθύμησε τα γεμιστά σου.»

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα προγραμματίσει κάτι, αλλά σκεφτόμουν κάτι πιο εύκολο γιατί ….»

«Εντάξει λοιπόν! Θα περάσω αύριο πριν την απογευματινή σου βάρδια να τα πάρω. Φίλησε μου τον μπαμπά!»

«τουτ τουτ τουτ τουτ…»

Σιωπή. Αυτή η άρρωστη σιωπή, γεμάτη μυρωδιά μούχλας και κλεισμένης υγρασίας από αγέννητα όνειρα. Γιατί δακρύζουν τα όνειρα όταν δε γεννιούνται; Γιατί υγραίνουν τα μάτια; Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο όπου αποτύπωνε τόσα χρόνια τη σκέψη της, τη φαντασία της, τη ζωή της. 

Έβγαλε τις ντομάτες από το ψυγείο και άρχισε να τους βγάζει τα σπλάχνα. Η βάρδια της δεν είχε τελειώσει. Φρόντισαν άλλοι να επιμηκυνθεί το ωράριο της.

Την επόμενη μέρα ήρθε ο γιος της για να πάρει και αυτός τις προμήθειες του.

«Μάνα τι καλό μας έφτιαξες σήμερα;»

«Γεμιστά γιαβρί μου. Τα ζήτησε η αδερφή σου.»

«Καλά ρε μάνα ανάπηρη είσαι; Τόσες μέρες σου ζητάω παπουτσάκια και εσύ φτιάχνεις γεμιστά που ξέρεις ότι δεν τα τρώω! Πάλι κάνα burger θα φάω, έλεος ρε μάνα!»

Και η πόρτα έκλεισε πίσω του, το ίδιο βίαια όσο οι λέξεις που εκτόξευσε.

Ανάπηρη; Ναι. Με μια αναπηρία που δε φαινόταν. Με μια αδυναμία εκ γενετής. Με μια μόνιμη ανεπάρκεια να αρθρώσει τις λέξεις που της έρχονταν στο στόμα. Ναι λοιπόν. ΑΝΑΠΗΡΗ. Και δυστυχώς, χωρίς πατερίτσες.

Το βράδυ γύρισε από τη δουλειά και χώθηκε ξανά στο δωμάτιο με τις εκκρεμότητες. Την κουζίνα της.

«Σου έφτιαξα παπουτσάκια που τα ζήτησε και ο γιός σου.» Φώναξε η κουζίνα στον καναπέ. Και ο καναπές δεν απάντησε. Τι να απαντήσει άλλωστε; Σε ευχαριστώ; Θα ακουγόταν αστείο ακόμη και αν δεν είναι. 

Τι αξία είχαν κάτι παπουτσάκια ακόμη; Κοντά 30 χρόνια η κουζίνα προσφέρει τις υπηρεσίες της στον καναπέ. Ποια μυρωδιά θα μπορούσε να κάνει αυτά τα παπουτσάκια διαφορετικά; Ποια γεύση θα μπορούσε να συνεπάρει τους γευστικούς κάλυκες του καναπέ; 

Ποια μυρωδικά και μπαχάρια θα ξυπνούσαν έναν ενθουσιασμό βάφοντας τα μάτια του λαμπερά; Κανένα. Και εκείνη το ήξερε καλά αυτό.

Σκεφτόταν τη ζωή της πάλι.

Ο κόσμος προχωράει και εγώ τι κάνω;

Ήταν μια εργαζόμενη μαμά. Μια εργαζόμενη σύζυγος. Μια εργαζόμενη γυναίκα. Είχε προλάβει να ψωνίσει, όχι όμως και να τακτοποιήσει. Είχε προλάβει να μαγειρέψει, όχι όμως και να καθαρίσει. Είχε προλάβει να γεράσει, όχι όμως και να ζήσει.




Ειρήνη Τσικρίκα 
wp.loveletters.gr

9 παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα μας ως άμυνα και δεν γνωρίζαμε...!!!!


Το σώμα είναι μια σύνθετη συλλογή πολλών βιολογικών κύκλων και συστημάτων που συχνά είναι δύσκολο να κατανοηθούν πλήρως. Ένα τέτοιο σύστημα αποτελεί το σύνολο των μηχανισμών άμυνας. Μας προστατεύουν 24ώρες την ημέρα από διάφορα πράγματα που θα μπορούσαν να μας βλάψουν. 

Παρακάτω θα μάθετε 9 συναρπαστικά πράγματα για το σώμα που μπορεί να μην γνωρίζατε πως αποτελούν μηχανισμούς άμυνας. 
                                  Χασμουρητό 
                                      © shutterstock.com 
Ο κύριος σκοπός του χασμουρητού είναι να κρυώσει τον εγκέφαλο αφότου έχει υπερθερμανθεί ή υπερφορτωθεί.
                                     Φτέρνισμα 
                                        © istockphoto 
Συνήθως, φτερνιζόμαστε, όταν οι ρινικές δίοδοι γεμίζουν με πάρα πολλά αλλεργιογόνα, μικρόβια, σκόνη ή άλλες ερεθιστικές ουσίες. Το φτέρνισμα είναι ο τρόπος του σώματος να απαλλαγούμε από αυτά τα «σκουπίδια». 
                                         Τέντωμα 
                                      © shutterstock.com 
Οι άνθρωποι τεντώνονται ενστικτωδώς για να προετοιμάσουν το σώμα τους για τα φυσικά φορτία που αναμένεται να αναλάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
                                       Λόξιγκας 
                                         © gettyimages 
Όταν τρώμε πολύ γρήγορα, μεγάλη ποσότητα ή καταπίνουμε μεγάλα κομμάτια τροφής, το πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να ερεθιστεί. Αυτό, συνδέεται στενά με το στομάχι και το διάφραγμα μας. Το αποτέλεσμα είναι ο λόξιγκας. 
                              Μυοκλονικός σπασμός 
                                             © fotolia 
Πρόκειται για το παράξενο τράνταγμα που νιώθει κανείς όταν ξαπλώνει, αποκοιμιέται και το σώμα του κλονίζεται για ένα δευτερόλεπτο σαν να υπέστη ηλεκτρικό σοκ. Σε αυτή τη στιγμή, όλοι οι μύες σας συσπώνται με αποτέλεσμα να ξυπνάτε και να τινάζεστε από το κρεβάτι. 

Το φαινόμενο προκαλείται επειδή η συχνότητα της αναπνοής σας πέφτει γρήγορα, ενώ ο σφυγμό σας επιβραδύνει μόνο πολύ ελαφρά και οι μυς σας είναι χαλαροί. Περιέργως, ο εγκέφαλός ερμηνεύει αυτές τις ενέργειες ως προάγγελο θανάτου. Γι 'αυτό προσπαθεί να σας σώσει δίνοντάς σας ένα τράνταγμα. 
                      Ρυτίδιασμα του δέρματος 
                                              © hottubbliss 
Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο δέρμα των χεριών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Το φαινόμενο αυτό προκαλείται όταν το σώμα αντιμετωπίζει μια αυξημένη ποσότητα υγρασίας και καταλαβαίνει ότι το περιβάλλον μπορεί να είναι ολισθηρό. Έτσι, το δέρμα των χεριών σας αρχίζει αμέσως να αλλάζει με τρόπο που θα καταστήσει ευκολότερο για σας να πιάσετε λείες επιφάνειες. 
                                Απώλεια μνήμης 
                                                               © twine 
Η απώλεια της μνήμης συμβαίνει συχνά μετά από δυσάρεστες εμπειρίες. Ο εγκέφαλος διαγράφει κυριολεκτικά τις πιο φοβερές στιγμές από τις αναμνήσεις μας. 
                                     Ανατριχίλα 
                                                                   © flickr 
Η πρωταρχική λειτουργία της ανατριχίλας είναι να μειωθεί το ποσό της θερμότητας που χάνει το σώμα μας μέσα από τους πόρους του δέρματος, οι οποίοι στη συνέχεια καθιστούν ευκολότερο να ζεσταθούμε σε κλιματολογικά αφιλόξενες συνθήκες. 
                                       Δάκρυα 
Εκτός από το ότι ενεργεί ως προστασία για το βλεννογόνο του ματιού μας, όταν ξένα αντικείμενα έρθουν σε επαφή με αυτό, τα δάκρυα χρησιμεύουν ως μέσο «συναισθηματικής άμυνας.» Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε στρεσογόνες καταστάσεις ο οργανισμός δημιουργεί μια νέα, ισχυρή πηγή ερεθισμού, προκειμένου να αποσπάσει ένα πρόσωπο από τον πόνο που αντιμετωπίζει. 

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες για το σώμα μας που εργάζεται για να μας προστατεύσει κάθε μέρα. Θυμηθείτε να ηρεμήσετε. Το σώμα έχει αναλάβει τα πάντα!




Η απίστευτη δύναμη του παντζαριού – Μπορεί να γιατρέψει αυτές τις 12 ασθένειες...!!!!

Το χρώμα των λαχανικών αποκαλύπτει πολλά για τη θρεπτική τους αξία. Οι χρωστικές ουσίες μαρτυρούν την παρουσία πολλών ευεργετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.

Τα παντζάρια έχουν ένα βαθύ πορφυρό χρώμα με αρκετές παραλλαγές ανάλογα την ποικιλία. Τρώγονται κρύα στις σαλάτες, αλλά και ζεστά στο φαγητό. Για χιλιετίες είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους και τις θετικές επιδράσεις στο σώμα.

12 Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση παντζαριὠν

1. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Η ουσία βετανίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα πατζάρια, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών όγκων. Μάλιστα, το φαρμακευτικό σκεύασμα Adriamycin που χορηγείται στη χημειοθεραπεία περιέχει συνθετική βετανίνη. Γιατί να μην προστατευτείτε λαμβάνοντας αυτή την ισχυρή ένωση κατ ‘ευθείαν από τα παντζάρια; (1).

2. Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την σωστή πέψη των τροφών στο πεπτικό σύστημα, καθαρίζουν την εσωτερική μεμβράνη των εντέρων και δεσμεύουν τις τοξίνες οδηγώντας τες έξω από τον οργανισμό.

3. Συμβάλει στην αποτοξίνωση του ήπατος
Οι φυτοχημικές ουσίες βεταΐνη, βηταλαϊνης, και πηκτίνη που περιέχει το παντζάρι υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία του ήπατος. Η βεταϊνη αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και έτσι προλαμβάνει την λιπώδη νόσο του ήπατος και άλλες ασθένειες και βλάβες που έχουν σχέση με αυτό. Από την άλλη πλευρά, η βηταλαϊνη είναι ένας ισχυρός αντι-φλεγμονώδης και αντιοξειδωτικός παράγοντας ενώ η πηκτίνη βοηθά στην πέψη.

4. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Τα νιτρικά άλατα, που απαντώνται σε λαχανικά όπως τα παντζάρια και σε άλλα φυλλώδη λαχανικά, μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο σώμα. Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος. 

Έτσι, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη φυσική απόδοση, και λειτουργεί σαν θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία (2). Το αμινοξύ βεταϊνη, που είδαμε και πιο πριν, αποτρέπει επίσης τη συσσώρευση ομοκυστεΐνης (ένα άλλο αμινοξύ) στο αίμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα.

5. Περιέχει σίδηρο
Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο από τη διατροφή τους, πράγμα που οδηγεί στην κόπωση σε πιο ήπια μορφή και σε αναιμία στην ακραία περίπτωση έλλειψης. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους στερώντας από τα κύτταρά του σώματός το οξυγόνο. Επίσης, τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο.

6. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Η έμμηνος ρύση και εμμηνόπαυση είναι γνωστό ότι προκαλούν ορμονική ανισορροπία. Τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα παντζάρια βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών και αυξάνουν την παραγωγή οιστρογόνων ελαχιστοποιώντας τα μηνιαία σκαμπανεβάσματα της διάθεσης. Επιπλέον, ο σίδηρος βοηθά στην παραγωγή αιμοπεταλίων, μειώνοντας την κόπωση και την ευερεθιστότητα. Τέλος, η βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ) βοηθά στη ρύθμιση της έμμηνου ρύσης.

7. Σταθεροποιεί τη διάθεση και την ψυχική υγεία
Τα παντζάρια περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προωθεί το αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης. Επίσης, η βεταΐνη προκαλεί την παραγωγή της ένωσης SAM-e μέσω του μεταβολισμού (ως το αποτέλεσμα της σύνθεσης αμινοξέων), η οποία είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. (3) Επιπλέον, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και να προλάβει την άνοια.

8. Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την απόδοση
Τροφοδοτεί τους μύες με αυξημένη ροή αίματος πλούσια σε σίδηρο, νιτρώδη και μαγνήσιο. Μια μελέτη στο Washington University School of Medicine στο St. Louis του Μιζούρι έδειξε ότι η μυϊκή δύναμη αυξάνετε σημαντικά σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση χυμού παντζαριού (4).

9. Φροντίζει το δέρμα
Το φυλλικό οξύ είναι μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Επίσης, μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του δέρματος και επαναφέρει την φυσική χρώση του δέρματος στην περίπτωση της λεύκης (5, 6).

10. Αποτρέπει προβλήματα και δυσμορφίες στο έμβρυο
Το φυλλικό οξύ έχει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη χημική ένωση διασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού του εμβρύου και αποτρέπει τον κίνδυνο των δυσμορφιών όπως η δισχιδής ράχη (7). 

Τα παντζάρια ελαττώνουν επίσης το άγχος που μεταφέρει το έμβρυο στη μητέρα με τη βελτίωση της πέψης και της ανοσίας του οργανισμού, καθώς και την πρόληψη της οστεοπόρωσης και του πόνου στις αρθρώσεις που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη.

11. Καταπολεμά τη φλεγμονή
Αυτή η κόκκινη ρίζα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που αντιμετωπίζουν τις βλάβες των κυττάρων και έχει αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής και καρκίνου (8).

12. Κατεβάζει την υψηλή αρτηριακή πίεση
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα παντζάρια έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη ροή του αίματος εξασφαλίζοντας έτσι την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. 

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η καθημερινή λήψη ενός ποτηριού χυμού παντζαριού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση, ακόμη και σε αυτούς των οποίων η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν ελέγχεται από τη φαρμακευτική αγωγή. (9).

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.