Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αυξάνοντας τις Δονήσεις μας με τον πιο Εύκολο κ Άνετο Τρόπο + Βίντεο…!!!!

Η συστηματική ακρόαση της συχνότητας 432Hz, όταν αντηχεί στο σώμα μας, μας απελευθερώνει από συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και διευρύνει τη συνείδησή μας …

Η συχνότητα στα 432Hz, μας επιτρέπει να συντονιστούμε με τη σοφία του σύμπαντος, της Θείας νοημοσύνης και της ψυχής μας. Προάγει την ενότητα αντί το διχασμό. Διευρύνει τις καρδιές μας και μας κάνει περισσότερο συμπονετικούς …

Ένας άνθρωπος που αντηχεί με την συχνότητα 432Hz και 528Hz, τις συχνότητες της αγάπης, βιώνει εσωτερική ειρήνη, αρμονία, πληρότητα και ευδαιμονία …

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αρχίσει ήδη να αναγνωρίζει αυτά που μας έχουν πει εδώ και αιώνες οι αρχαίοι μύστες και σοφοί. Ότι στο σύμπαν, τα πάντα δονούνται. Όλα, έως το μικρότερο σωματίδιο της ύλης. Αυτά που μπορούμε και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από τις πεπερασμένες τις αισθήσεις μας …

Η πιο στοιχειώδης κατάσταση δόνησης είναι αυτή του ήχου. Τα πάντα έχουν ένα βέλτιστο εύρος δόνησης – συχνότητας. Ονομάζουμε αυτό τον ρυθμό συντονισμό. Όταν συνηχούμε με αυτό τον ρυθμό, βιώνουμε ισορροπία. Κάθε όργανο, κάθε κύτταρο του οργανισμού μας, απορροφά και εκπέμπει ήχους σε μια ιδιαίτερη βέλτιστη συχνότητα συντονισμού …

Θα πρέπει συστηματικά να ακούμε ήχους σε 432hz και 528hz (εδώ). Όταν αντηχεί στο σώμα μας, μας συνδέει και μας εναρμονίζει με τον υλικό, τον συναισθηματικό και πνευματικό εαυτό μας …

Για μεγαλύτερο βιωματικό αποτέλεσμα, ακούστε αυτό τον ήχο για 30 συνεχής ημέρες ή οποιονδήποτε αντίστοιχο της δικής σας επιλογής …
Θα με θυμηθείτε …
Μαρία Πέππα 

Ο Πραγματικά καλός μαθητής είναι αυτός που είναι καλά και στην υπόλοιπη ζωή του...!!!!

Καλός μαθητής είναι αυτός που τα καταφέρνει με το σχολείο και τα μαθήματα αλλά όχι σε βάρος της προσωπικής...του ευτυχίας, όταν δηλαδή υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις σχολικές επιδόσεις αλλά και την ευχαρίστηση, το παιχνίδι, την παρέα με συνομηλίκους, την τεμπελιά και το χασομέρι, απαραίτητο συστατικό ιδιαίτερα της εφηβικής ηλικίας.

Είναι όχι μόνο άχρηστο αλλά και πολύ επικίνδυνο να είναι κάποιος πρώτος μαθητής και μια μέρα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει επειδή «κάηκε το σύστημα». 

Καλός μαθητής είναι κι αυτός που οι επιδόσεις του δεν είναι πάντα οι ίδιες αλλά μπορεί να πέφτουν όταν κάτι σοβαρό τον απασχολεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου ούτε για τους γονείς του και κατά συνέπεια ούτε για τον ίδιο.

Καλός μαθητής είναι κι αυτός που είναι καλός σε ορισμένα μαθήματα και σ’ άλλα λιγότερο. 

Καλός μαθητής είναι κι αυτός που παίρνει μέτριους βαθμούς και είναι ευχαριστημένος, έχει ενδιαφέροντα, πράγματα που αγαπάει και προσπαθεί γι’ αυτά, έστω κι εξωσχολικά. Ίσως πρέπει να γίνουμε λίγο πιο γενναιόδωροι με τον τίτλο του καλού μαθητή και να τον διευρύνουμε.

Πολλές έρευνες πάνω στους έφηβους και νέους ενήλικες διαπίστωσαν: Μόνο 25% περίπου των εφήβων θεωρούν τις εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις πολύ σημαντικές για να τα καταφέρουν στη ζωή τους. 

Άλλοι τόσοι πιστεύουν ότι οι καλοί βαθμοί είναι σημαντικοί αλλά όχι πρωταρχικής σημασίας για την κατοπινή πορεία ενός ανθρώπου. Το υπόλοιπο 50% των νέων είναι πεπεισμένοι ότι οι σχολικοί βαθμοί δεν έχουν σημασία για την επαγγελματική σταδιοδρομία, μελλοντικούς μισθούς και αναγνώριση. Μήπως δεν έχουν και πολύ άδικο;

Καλός μαθητής είναι μόνο ο πρώτος μαθητής ή αυτός που είναι ανάμεσα στους πρώτους; Δυστυχώς, εμείς οι γονείς σπρωγμένοι εν μέρει από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες κι εν μέρει από το σχολικό σύστημα τείνουμε να παίρνουμε σαν βασικότερο κριτήριο αξιολόγησης του καλού μαθητή τις μελλοντικές πιθανότητες που έχει (όπως τις εκτιμάμε βέβαια οι ίδιοι χρόνια πριν) να πάει καλά στις εκάστοτε πανελλήνιες και να μπει σε μια «καλή σχολή». 

Ίσως όμως, για το καλό των παιδιών κυρίως, να είναι προτιμότερο να αξιολογούμε τις σχολικές επιδόσεις την κάθε στιγμή χωρίς ν’ αλλοιθωρίζουμε προς το μέλλον, σύμφωνα με τις προσπάθειες που καταβάλλουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις υπόλοιπες «επιδόσεις» σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Η «συνταγή»;
Μιλώντας λοιπόν γι’ αυτόν τον πιο «διευρυμένο» καλό μαθητή μπορούμε να δούμε τι χρειάζεται και τι μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να τα πηγαίνει καλά στο σχολείο.

Τα παιδιά χρειάζονται ενθάρρυνση για να γίνουν αυτόνομα
Το σχολείο είναι δουλειά του παιδιού. Μια σχολική σταδιοδρομία που αρχίζει με «έχουμε να κάνουμε μαθήματα» και συνεχείς παραινέσεις των γονιών στο παιδί για να μελετήσει μπαίνει πάνω σε κακές βάσεις. 

Η αυτονομία μαθαίνεται σιγά-σιγά πριν και μετά την αρχή στο σχολείο, όταν οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τα ενθαρρύνουν να κάνουν πράγματα μόνα τους, να συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους σε δουλειές του σπιτιού, να έχουν φίλους και να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους. Η αναγνώριση και εκτίμηση αυτού που προσπαθεί ένα παιδί είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται μεγάλη γενναιοδωρία εκ μέρους των γονιών και ίσως κάτι παραπάνω. 

Πρέπει να είναι όσο πιο ειλικρινής γίνεται. Ένα καθήκον των γονιών είναι να αναγνωρίσουν μέσα τους και να μετριάσουν όσο γίνεται την τελειομανία και την υπέρμετρη φιλοδοξία τους σε σχέση με τα παιδιά τους, γιατί δεν υπάρχει το τέλειο παιδί όπως δεν υπάρχουν οι τέλειοι γονείς. 

Σχετικά με τα μαθήματα του σχολείου αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευθούμε το παιδί ότι θα βρει τον δικό του ρυθμό και τρόπο και ότι όσο περισσότερη η πίεση τόσο λιγότερες οι πιθανότητες ότι θα συμβεί αυτό.

Βοήθεια στην οργάνωση της δουλειάς
Αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο γιατί η ανησυχία των γονιών βάζει σε δοκιμασία την υπομονή τους. Επειδή όμως οι φωνές και ο θυμός τελικά δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα είναι πιο ουσιαστικής σημασίας να βοηθήσουν το παιδί τους να βρει τρόπους να είναι πιο συστηματικό. 

Να βρει πού του αρέσει να διαβάζει, ποια ώρα, να μην το αφήνουν περισσότερο από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (ανάλογο της ηλικίας του, π.χ. όχι παραπάνω από μισή με μία ώρα στην πρώτη τάξη, μία με μιάμιση στη δευτέρα και την Τρίτη κοκ.), να κοιτάει πρώτα τι έχει και μετά ν’ αρχίζει, να κάνει μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα, να εναλλάσσει γραπτές με προφορικές ασκήσεις για να μένει συγκεντρωμένο. 

Όλα αυτά είναι ουσιαστικής σημασίας και πολλά παιδιά πελαγώνουν γιατί δεν μπορούν να οργανώσουν τη μελέτη τους και όχι τόσο γιατί δυσκολεύονται με το περιεχόμενο.

Τα παιδιά χρειάζονται τη στήριξη των γονιών
Προσοχή όμως : όχι για να τους υπενθυμίζουν συνέχεια ότι έχουν κι άλλα μαθήματα, ότι δεν τα πήγαν αρκετά καλά στην τελευταία ορθογραφία ή στο τεστ και για να τα κρατάνε καθισμένα 4 ώρες στην καρέκλα μέχρι να τελειώσουν τη μελέτη τους. Χρειάζονται τους γονείς για βοήθεια σε ό,τι δεν καταλαβαίνουν και δυσκολεύονται. 

Για να έχουν ένα ανοιχτό αυτί όταν έστω και μικροπροβληματάκια με τη συμμαθήτρια, τη δασκάλα, τον γυμναστή, τον καλύτερο φίλο, τον καθηγητή της χημείας τους προκαλούν ανησυχία, ένταση, λύπη.

Ο ρόλος των γονιών είναι να μην συγχέουν τον μαθητή με το παιδί και να δίνουν στο παιδί τους να καταλαβαίνει ότι μια αποτυχία στο σχολείο δεν σημαίνει γι’ αυτούς ότι απογοητεύονται απ’ αυτό ή ότι κλονίζεται η αγάπη τους γι’ αυτό. 

Αυτό μπορεί πολλοί γονείς να το θεωρούν αυτονόητο «αλίμονο, εγώ το παιδί μου το αγαπάω ό,τι κι αν κάνει, ό,τι μαθητής κι αν είναι» πολύ συχνά όμως άλλα μηνύματα του δίνουν. Με την πρόθεση να του δείξουν ότι «πρέπει να το πάρει στα σοβαρά», το τιμωρούν, το μαλώνουν ή δείχνουν μόνο την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση τους χωρίς να προσπαθήσουν καν να καταλάβουν πώς είναι για το ίδιο το παιδί και να το βοηθήσουν. 

Για να ξεπεράσουν όμως τις δυσκολίες τους τα παιδιά χρειάζονται ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ακούσουν και να καταλάβουν. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν να ζητούν βοήθεια όταν την χρειάζονται και να μην εγκαταλείπουν όταν κάτι δεν πάει καλά. Χρειάζονται γονείς που καταλαβαίνουν ότι πραγματικά καλός μαθητής είναι μόνο αυτός που είναι καλά και στην υπόλοιπη ζωή του.




Από την Λουίζα Βογιατζή, Ψυχολόγος, Σύμβουλος Προσωποκεντρικής Προσέγγισης

Η αρνητική συμπεριφορά του παιδιού είναι απόρροια της ανατροφής του...!!!!

Ακούμε πολλές φορές γονείς να λένε ότι έχουν πεισματάρικο παιδί, απαιτητικό, δύσκολο παιδί. «Ήταν έτσι από τότε που γεννήθηκε» ή «είναι στον χαρακτήρα του…». Είναι όμως έτσι; Τι πραγματικά συμβαίνει με το πείσμα των παιδιών, τι κρύβεται από πίσω και πως μπορούμε να χειριστούμε ένα πεισματάρικο παιδί; Μήπως η συμπεριφορά του παιδιού είναι απόρροια της ανατροφής του;

Τα παιδιά είναι ο καθρέπτης των γονέων έλεγαν παλαιότερα. Η συμπεριφορά του παιδιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συμπεριφορά του γονέα και τις αντιδράσεις του. Στην κάθε αρνητική συμπεριφορά του παιδιού θα πρέπει ο γονέας να αναζητήσει το δικό του μερίδιο ευθύνης, το δικό του σφάλμα, τις δικές του αδυναμίες. 

Η συμπεριφορά του παιδιού είναι απόρροια της ανατροφής του, της ανατροφής που έχει λάβει από τους γονείς του, και η ανατροφή δεν είναι μονόπλευρη διαδικασία ούτε είναι εύκολη. 

Μέσα από τις δυσκολίες και της διάδραση της σχέσης παιδιού γονέα, έρχεται η εξέλιξη, η ανάπτυξη και η βελτίωση. Δεν μαθαίνει μόνο το παιδί αλλά και ο γονέας. Επιπλέον, του δίνεται η ευκαιρία να αναγνωρίσει και να υπερνικήσει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του.

Σύμφωνα με τους αναπτυξιολόγους, το παιδικό πείσμα είναι μέρος της ανάπτυξης του παιδιού και συναντάται κυρίως κατά το τρίτο με τέταρτο έτος της ηλικίας του. Σε αυτή την φάση το παιδί δοκιμάζει τα όρια του, τα όρια του γονέα, την αυτονομία του, διερευνά το ''εγώ'' του. Τι γίνεται όμως όταν το πείσμα παραμένει και εντείνεται;

Πότε γίνεται ελαττωματική αυτή η συμπεριφορά του παιδιού;

Πίσω από το πείσμα του παιδιού κρύβεται μια προβληματική και δυσλειτουργική κατάσταση. Το πείσμα κρύβει αβεβαιότητα, αδυναμία και πολλές φορές φόβο. Αυταρχικοί και απαιτητικοί γονείς οι οποίοι προσπαθούν να επιβληθούν στο παιδί τους με φωνές και θυμό έρχονται πιο συχνά αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές καθώς ξεσπά ένας αγώνας ανάμεσα στο παιδί και στον γονέα. 

Το πείσμα του παιδιού είναι η άμυνα του, είναι το«όπλο» του όταν αισθάνεται ότι απειλείται. Πολλές φορές παίρνει και μορφή εκδίκησης. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα γίνεται αγώνας, το ντύσιμο, το διάβασμα ή το μάζεμα των παιχνιδιών καταλήγει σε φασαρία. Φασαρία σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα ο γονέας να μην έχει άλλες αντοχές και το παιδί να μην θέλει να συνεργαστεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε γονέας είναι να δει με ψυχραιμία το δικό του σφάλμα. Μήπως έχει πληγώσει τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση του παιδιού του; Μήπως το παιδί αισθάνεται παραμελημένο; 

Μήπως αισθάνεται ότι δεν ακούγεται; Μήπως έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους γονείς; Πολλές φορές οι γονείς πέφτουν σε τέτοια σφάλματα εν αγνοία τους, όχι ηθελημένα. Η κατανόηση και η καλή επικοινωνία με το παιδί αφοπλίζει τέτοιες πεισματικές συμπεριφορές.

Είναι σημαντικό ο γονέας να συζητάει με το παιδί. Να κατεβαίνει στο ύψος του, να του δείχνει κατανόηση λέγοντας π.χ. «καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι θυμωμένος…». Είναι προτιμότερο να πούμε «Έλα να κάνουμε το τάδε..» παρά να δώσουμε εντολή «κάνε αυτό!». 

Με παρότρυνση και προτροπή θα δούμε ότι και το παιδί θα είναι πιο συνεργάσιμο. Βασικό κομμάτι είναι να διδάξουμε στο παιδί πως οι συμπεριφορές του έχουν συνέπειες και αντίκτυπο, όπως όλων μας. 

Έτσι θα αυξηθεί και η υπευθυνότητα του. Αντί να φωνάζουμε, εκφράζουμε με ηρεμία το συναίσθημα μας και δείχνουμε την απογοήτευση μας όταν η συμπεριφορά του παιδιού π.χ. «αυτό που έκανες δεν μου άρεσε, δεν ήταν ωραία συμπεριφορά, είμαι απογοητευμένη κτλ».

Επίσης, δεν χαρακτηρίζουμε το παιδί αλλά πάντα την πράξη και την συμπεριφορά του.

Του δίνουμε εναλλακτική και του εξηγούμε ήρεμα για ποιο λόγο ή συμπεριφορά του δεν είναι αποδεκτή. Το «θα κάνεις έτσι επειδή το λέω εγώ» ή « διότι έτσι πρέπει να γίνει!» δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος δώστε του την ευκαιρία να σας μιλήσει, να σας εξηγήσει γιατί φέρεται έτσι. Με αυτό τον τρόπο το παιδί αισθάνεται ότι μπορεί να εισακουστεί και ότι ο γονέας λαμβάνει την γνώμη του παιδιού υπόψιν.




Μαρία Κατσαούνη – Ψυχολόγος Υγείας (MSc)

Δεν θέλω να είμαι καλή, θέλω να είμαι καλά...!!!!

Διανύοντας την Τρίτη δεκαετία της ζωής μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η διασφάλιση της ψυχικής μου υγείας αφού από αυτήν πηγάζουν διάφορα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά την διάρκεια της ζωής μας! 

Προβλήματα υγείας που άλλοτε είναι ήπια αλλά μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά, πως πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας με κάθε τρόπο! 

Άλλοτε όμως είναι τόσο σοβαρά σε σημείο που κινδυνεύει ακόμη και η ίδια μας η ζωή! Mερικά από αυτά είναι τα λεγόμενα ψυχοσωματικά, ψυχολογικά όπως διατροφικές και αγχώδης διαταραχές καθώς και πολλά άλλα.

Παλιότερα, το μόνο για το οποίο νοιαζόμουν ήταν να μην δυσαρεστήσω τους άλλους! Δίσταζα να πω όχι σε μια έξοδο ακόμη και αν δεν ήθελα, με ανθρώπους που δεν με ενδιέφεραν. Λέγοντας πάντα ναι, μπορεί να ικανοποιούσα τους άλλους, αλλά το μόνο που κατάφερνα ήταν να καταπιέζω και να κάνω κακό στον εαυτό μου!

Σήμερα αυτό έχει αλλάξει! Δεν θέλω πια να είμαι καλή, θέλω να είμαι καλά! Πλέον δεν διστάζω να πω όχι σε πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν! Είτε είναι μια έξοδος, μια κοινωνική εκδήλωση, μια συνάντηση με ανθρώπους που δεν έχω κοινά ενδιαφέροντα, μια εξυπηρέτηση! 

Λέγοντας Όχι – βάζοντας τα λεγόμενα όρια - προστατεύω τον εαυτό μου και την ψυχική μου υγεία! Αυτό που έχει σημασία είναι να πηγαίνουμε κάπου για να περάσουμε καλά και όχι να σκεφτόμαστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε γιατί πρέπει!

Προστάτεψε και εσύ τον εαυτό σου! Βγάλε από την ζωή σου ανθρώπους που δεν σου προσφέρουν χαρά και σου δημιουργούν προβλήματα! Μείνε με όσους σε καταλαβαίνουν χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις… ανθρώπους που δεν φοβάσαι να μιλήσεις μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν! 

Βάλε όρια! Πες ΟΧΙ σε ό,τι δεν σε ενδιαφέρει χωρίς να σε νοιάζει τι θα σκεφτούν για σένα! Εξάλλου το πιο σημαντικό είναι πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε καλά με αυτόν! Το πώς μας βλέπουν οι άλλοι είναι δικό τους πρόβλημα!




Photo: Author/Depositphotos
Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Απίστευτο Τέστ : Η κάθε μια από τις επιλογές σας δείχνει την προσωπικότητα σας...!!!!

Η συζήτηση για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αυτής της εβδομάδας φαίνεται να έχει ξεκινήσει από αυτή την απλή εικόνα.

Δεδομένου ότι η φωτογραφία άρχισε να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, η συζήτηση έχει ενεργοποιήσει τα μέσα κοινωνικής μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ορισμένοι αναγνώστες ισχυρίστηκαν ότι εκείνος στη φωτογραφία, η δράση του οποίου σκοπεύει να βλάψει τον εαυτό του, είναι η πιο ηλίθια, αλλά όλοι έχουν διαφορετική άποψη.

Κοιτάξτε την εικόνα και πείτε μας, ποια από τις τέσσερις είναι η πιο χαζή; Κάθε μία από τις επιλογές σας μπορεί να αποκαλύψει ένα μέρος της προσωπικότητάς σας.
Αν επιλέξατε το #1
Δυστυχώς, είστε ένας άνθρωπος που συχνά παραιτείται. Πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να επηρεάσετε την κατάσταση ούτως ή άλλως, έτσι αποδέχεστε τους όρους που σας δίνονται. Ποτέ δεν αμφισβητείτε και γενικά προτιμάτε να συμπεριφέρεστε ήσυχα και ειρηνικά, επειδή οι διαμάχες και τα σκάνδαλα σας κάνουν να στενοχωριέστε. Είστε ένας πολύ καλός και ειλικρινής άνθρωπος.

Αν επιλέξατε το #2
Είστε ο άνθρωπος που μερικές φορές παίρνει βιαστικές αποφάσεις. Δεν δίνετε χρόνο για να αναλύσετε την κατάσταση, έτσι ώστε να μην κάνετε λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Πολλοί άνθρωποι σας βρίσκουν πεισματάριδες.

Αν επιλέξατε το #3
Είστε ένας παρορμητικός άνθρωπος που πάντα φτάνει ως το τέλος. Ποτέ δεν τα παρατάτε και πάντα αγωνίζεστε για τα δικαιώματά σας μέχρι την τελευταία στιγμή. Μπορείτε να γίνετε ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, καθώς η στρατηγική σκέψης είναι ένα από τα χόμπι σας! Σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσατε σίγουρα να πετύχετε.

Αν επιλέξατε το #4
Είστε ένας πραγματικός επαναστάτης! Μερικές φορές είστε έτοιμοι να πολεμήσετε ακόμη και εναντίον στον εαυτό σας, απλώς για να αποδείξετε κάτι. Όλα αυτά τα «παιχνίδια», όμως, σας κάνουν να μην σκέφτεστε λογικά. Είστε γεννημένος επαναστάτης.




Tilestwra, thepressroom.gr

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα...!!!!

Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.

Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.

Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.

Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.

Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.

Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.

Αν σπείρεις συγχώρεση, θα θερίσεις συμφιλίωση.

Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.

Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.

Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.

Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.

Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.

Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.

Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.

Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.

Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.

Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.

Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.

Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.

Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.

Ένας αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας».

Οι νέοι ξαφνιάστηκαν!

Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. «Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξανάρθετε εδώ μετά από ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ’ αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε, κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!»

Ένα αγόρι που λεγόταν Λίνγκ, ήταν κι αυτός εκεί εκείνη τη μέρα και, όπως όλοι οι άλλοι, πήρε ένα σπόρο.

Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα, κι αυτός φύτεψε το σπόρο του και τον πότισε προσεχτικά. Και κάθε μέρα του άρεσε να τον ποτίζει και να παρακολουθεί αν είχε φυτρώσει.

Ύστερα από τρεις εβδομάδες περίπου, μερικοί από τους άλλους νέους άρχισαν να μιλούν για τους σπόρους τους και τα φυτά τους, που είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν.

Ο Λίνγκ παρακολουθούσε το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωνε. Πέρασαν τρεις εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες, πέντε βδομάδες, κι ακόμα τίποτα. Τώρα όλοι οι άλλοι μιλούσαν μ’ ενθουσιασμό για τα φυτά τους, ο Λίνγκ όμως δεν είχε φυτό και αισθανόταν αποτυχημένος.

Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμα δεν είχε φυτρώσει τίποτα στη γλάστρα του. Άρχισε να πιστεύει ότι είχε σκοτώσει το σπόρο του. Όλοι οι άλλοι είχαν δέντρα και ψηλά φυτά, αλλά αυτός τίποτα. Όμως ο Λίνγκ δεν έλεγε τίποτα στους φίλους του. Απλά περίμενε να φυτρώσει ο σπόρος του.

Τελικά ο χρόνος πέρασε και ήρθε η μέρα που όλοι οι νέοι του βασιλείου θα πήγαιναν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση.

Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν ήθελε να πάει με μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει.

Ο Λίνγκ αισθανόταν αδιαθεσία στο στομάχι, αλλά επειδή ήταν έντιμος, παραδέχτηκε ότι η μητέρα του είχε δίκιο κι έφυγε για το παλάτι με την άδεια γλάστρα του. Όταν έφτασε εκεί, έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που είχαν καλλιεργήσει οι άλλοι νέοι. 

Ήταν όμορφα φυτά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα. Πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν: «Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο».

Όταν έφτασε ο αυτοκράτορας, εξέτασε την αίθουσα και χαιρέτησε τους νέους. Ο Λίνγκ προσπάθησε να κρυφτεί στο πίσω μέρος της αίθουσας.

«Τι μεγάλα φυτά, δέντρα και λουλούδια καλλιεργήσατε!», είπε ο αυτοκράτορας. «Σήμερα ένας από σας θα εκλεγεί ο επόμενος αυτοκράτορας!»

Ξαφνικά διέκρινε το Λίνγκ με την άδεια γλάστρα του, στο πίσω μέρος της αίθουσας. Αμέσως διέταξε τους φρουρούς να τον φέρουν μπροστά του. Ο Λίνγκ κατατρόμαξε. «Ο αυτοκράτορας γνωρίζει ότι είμαι αποτυχημένος», σκέφτηκε. «Ίσως με σκοτώσει».

Ήλθε όμως μπροστά στον αυτοκράτορα, κι αυτός τον ρώτησε πώς λέγεται. «Λέγομαι Λίνγκ» απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν.

Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι.

Κοίταξε τον Λίνγκ και κατόπιν ανήγγειλε στο πλήθος:«Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Το όνομά του είναι Λίνγκ!»

Ο Λίνγκ δεν μπορούσε να το πιστέψει! Δεν είχε καταφέρει ούτε το σπόρο του να κάνει να φυτρώσει! Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας;

Τότε ο αυτοκράτορας είπε: «Πριν από ένα χρόνο, σαν και σήμερα, έδωσα στον καθένα σας από ένα σπόρο. Σας είπα να τον πάρετε, να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν. 

Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου φέρατε δέντρα, φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ’ έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει μια γλάστρα που είχε μέσα το δικό μου σπόρο. Γι’ αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας!

Πρόσεχε, λοιπόν, τι σπέρνεις τώρα. Αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσεις αύριο. Οι σπόροι που σπέρνεις θα κάνουν τη ζωή χειρότερη ή καλύτερη, τόσο τη δική σου όσο και αυτών που θα έλθουν μετά.

Να είσαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα απολαύσεις τους καρπούς της εντιμότητας και της ακεραιότητάς σου ή θα πληρώσεις για τις εγωιστικές επιλογές που έσπειρες σήμερα.




Ο άνθρωπος δεν εκτιμάει αυτό που έχει μέχρι που να το χάσει...!!!!

Αχάριστοι είναι οι άνθρωποι.
Ηλίθια φέρονται και πληγώνουν κάθε πλάσμα στο διάβα τους. Δεν ξέρουν να δέχονται το καλό. Δε φαντάζονται πως ότι είναι δίπλα τους είναι το ιδανικό. Αχάριστοι είναι και ανέντιμοι. Τίποτα δεν τους είναι αρκετό και κανείς δεν τους κάνει ευτυχισμένους.

Έως ότου φύγει. Μέχρι τη μέρα που θα ψάχνουν εκείνο που δεν τους ικανοποιούσε. Τη μέρα που δε θα είναι τίποτα δίπλα τους. Ούτε αυτό που θεωρούσαν δεδομένο. Τότε θα δουν πως, τελικά, ήταν το μοναδικό που ήθελαν.

Οι άνθρωποι δε θα σου πουν ποτέ ευχαριστώ. Δε θα παραδεχτούν ποτέ πως η ζωή τους είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν τους γεμίζει κανείς. Καμία αγάπη δεν είναι τέλεια. Κανείς έρωτας δεν είναι ιδανικός. Κανένας δεν είναι αυτός που τους αξίζει. Όποια κι αν είναι η πλευρά που βλέπουν, στιγμή δε θα καταλάβουν τι θέλουν και τι όχι. Ώσπου να το χάσουν, το ξαναλέω.

Όμοια με αυτούς κι εσύ…
Τα μάτια σου είναι τυφλά. Δε θες να κοιτάξεις δίπλα σου και να παραδεχθείς πως το έχεις ήδη. Εκεί είναι αυτό που φτιάχτηκε για να σε γεμίσει. Κοντά σου έχεις εκείνο που το λένε “μισό”. Δικό σου είναι και το περιμένουν στη γωνία να στο κατασπαράξουν. Αλλά για σένα δε μετρά.

Γιατί, καλέ μου; Ξέρω δεν είσαι μόνο εσύ.
Έχω δει να πέφτουν και να ζητούν συγνώμη. Έχω διαβάσει σε ιστορίες για εκείνους που τους κάνει παρέα η μοναξιά, μιας κι έχασαν αυτό που δεν εκτίμησαν. Τους έχω συναντήσει εκείνους που αναπολούν το παρελθόν κι εύχονται να το άλλαζαν. Εύχονται να μπορούσαν να εκτιμήσουν το δεδομένο.

Μα όσα κι αν δω ή ακούσω, ένα μόνο δεν κατάλαβα. Γιατί είμαστε αχάριστοι οι άνθρωποι; Γιατί δεν μπορεί να μας προειδοποιήσει η ζωή; Γιατί να μη ξέρουμε τι μέλλει να μετανιώσουμε; Γιατί αφήνουμε τόσο εύκολα τους ανθρώπους να φεύγουν;

Δε θα σου πω να αλλάξεις. Γεννιέται ο άνθρωπος, μάτια μου. Άνοιξε τα μάτια σου, θα σου πω. Δε θες να γυρίζεις το μυαλό σου και να μετράς τι έχασες.

Ότι έφυγε, δε γυρνάει.
Μια φορά σου χαρίζεται η ζωή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Κανείς δεν μένει για πάντα.




Έφης Μπαμπούρη.

37 από τις πιο δυνατές φράσεις του Αριστοτέλη Ωνάση που άφησαν ιστορία...!!!!

Ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη, σε σχετικά εύπορη για την περιοχή και την εποχή εκείνη οικογένεια. Ήταν το δεύτερο παιδί των γονιών του. Είχε προηγηθεί η Άρτεμις, δυο χρόνια πριν.

Ο πατέρας του Σωκράτης Ωνάσης ήταν ένας από τους πλουσιότερους καπνέμπορους και επιχειρηματίες της Σμύρνης. Η μητέρα του Πηνελόπη Δολόγλου παντρεύτηκε στα 17 της χρόνια, αλλά πέθανε νέα στα 33 της. Έξι μήνες μετά, ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε την Ελένη, από την οποία ο Αριστοτέλης απέκτησε δύο αδελφές, τη Μερόπη και την Καλλιρρόη.

Η γιαγιά του, Γεσθημανή, ήταν πολύ θρήσκα και ονειρευόταν για τον εγγονό της να γίνει παπάς. Από μικρός ήταν παπαδάκι και του άρεσε να μαθαίνει απ’ έξω τους βυζαντινούς ψαλμούς. Ξεστράτισε, όμως, ως μαθητής, παρότι φοίτησε στα καλύτερα σχολεία.

Με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο πατέρας του βρέθηκε στη φυλακή. Η επιχείρησή τους περιήλθε στα χέρια των Τούρκων και η αποθήκη τους κάηκε. Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Αριστοτέλης αποφάσισε να ξενιτευτεί για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη για εκείνον και την οικογένειά του.

Ας δούμε 37 από τις καλύτερες φράσεις :

1. Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός.

2. Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.

3. Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης.

4. Φρόντιζε το σώμα σου. Να είσαι, όσο καλός μαζί του γίνεται. Να μην σε απασχολούν οι λεπτομέρειες. Κοίτα εμένα, δεν υπάρχει τίποτα από τον Έλληνα θεό στην εμφάνισή μου.

5. Αλλά δεν έχασα τον χρόνο μου κλαίγοντας για τις δυσάρεστες πτυχές του εαυτού μου. Και να θυμάσαι, τα πράγματα είναι μόνο, όσο άσχημα, εσύ πιστεύεις ότι είναι

6. Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον.

7. Ποτέ δεν κατάλαβα την προτροπή «την υπογραφή σου και το κάτω το κεφάλι σου να προσέχεις που τα βάζεις». Έτσι χάνεις σίγουρα και στις δουλειές και στη ζωή.

8. Θα 'ρθει μία μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις Τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση

9. Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει.

10. Να τρως μέτρια. Όταν έχεις κάτι επείγον να φροντίσεις, να αποφεύγεις τα μεγάλα γεύματα και το κρασί. Το να χάνεις χρόνο στο τραπέζι, όταν το μυαλό σου είναι στη δουλειά που πρέπει να γίνει, είναι ακόμα ένας τρόπος, για να συντομεύσεις την ύπαρξή σου

11. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

12. Να είσαι είτε πλούσιος είτε εχθρός του πλούτου. Τα κατανοώ και τα δύο. Αλλά ποτέ μην φθονείς τους πλουσίους και παράλληλα να προσπαθείς να τους ευχαριστείς

13. Μετά από κάποιο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν πια σημασία. Παύουν να είναι ο σκοπός. Το παιχνίδι είναι αυτό που μετράει.

14. Η μητέρα μου πέθανε, όταν ήμουν 6 ετών. Αν είχε ζήσει, ίσως να μην είχα δουλέψει όσο σκληρά έχω δουλέψει.

15. “Οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα. Μπορεί πριν λίγες εβδομάδες, να ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Μετά έρχεται η ασφάλεια και τα παράπονα και οι γκρίνιες ξεκινούν γύρω από κάθε είδους μηδαμινότητα

16. Άλλοι έχουν πολλά λεφτά κι άλλοι τίποτα. Είναι σαν κάποιον που δεν βρίσκει νερό ούτε για να ξεδιψάσει και σαν έναν άλλο που ψάχνει να βρει γέφυρα να περάσει το νερό.

17. Για να είσαι επιτυχημένος, φρόντισε να φαίνεσαι μαυρισμένος, μείνε σε ένα εντυπωσιακό κτίριο, ακόμα κι αν μένεις στο κελάρι, σύχναζε σε καλά εστιατόρια, ακόμα κι αν πίνεις μόνο ένα ποτό και αν δανειστείς, δανείσου πολλά

18. Αν δεν έχεις λεφτά, πάρε δάνειο. Ποτέ μη ζητάς μικρά ποσά. Ζήτα όσα χρειάζεσαι, και πάντα να τα ξεπληρώνεις το συντομότερο δυνατό.

19. Οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους.

20. “Θα καταλάβεις, ότι αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα κερδίσεις τη συμπάθειά τους.

21. Για να πετύχεις στις επιχειρήσεις, πρέπει να καταφέρεις τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ.

22. Στο μυαλό μου, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου. Μία μέρα, αυτό που θα καταφέρω, θα σας εντυπωσιάσει

23. Δεν έχω ούτε φίλους ούτε εχθρούς, μόνο ανταγωνιστές.

24. Είναι οι πιο σκοτεινές στιγμές μας, που πρέπει να εστιάσουμε, για να δούμε το φως

25. Περίμενε να έρθει η νύχτα και μην γιορτάζεις πριν γίνουν πράξη οι σκέψεις σου. Τότε, απόλαυσε ένα καλό γεύμα με την παρέα των φίλων σου και προσπάθησε, να αποφύγεις τις επαγγελματικές συζητήσεις στο τραπέζι

26. Θα καταλάβεις, ότι αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα κερδίσεις τη συμπάθειά τους.

27. Αν κάποιος είναι μέτριος, θα περάσει εύκολα απαρατήρητος. Αν είναι εξωφρενικά επιτυχημένος, είναι ύποπτος

28. Είμαι τόσο πλούσιος, όσο μόνο εγώ ξέρω να γίνομαι.

29. Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης

30. Ποτέ δεν κατάλαβα την προτροπή ‘την υπογραφή σου και το κάτω το κεφάλι σου, να προσέχεις πού τα βάζεις’. Έτσι χάνεις σίγουρα και στις δουλειές και στη ζωή.

31. Μισώ την όπερα. Πρέπει να έχω «λεπτό αυτί». Όσο και να προσπαθώ να συγκεντρωθώ, πάντα μου ακούγεται σαν να είναι Ιταλοί σεφ, που φωνάζουν συνταγές για ριζότο ο ένας στον άλλον.

32. Για να πετύχεις στις επιχειρήσεις, πρέπει να κάνεις τους άλλους να δουν, αυτό που βλέπεις εσύ

33. Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα μεγάλα, σκέψεις μεγάλες και να λες λόγια μεγάλα

34. Είναι δικός μου νόμος στις επιχειρήσεις, να είμαι αυτός που αγοράζει, όχι αυτός που πουλάει

35. Όσο πιο πολλά έχεις, τόσο περισσότερο ξέρεις, ότι δεν έχεις

36. Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν σημασία. Παύει να είναι ο στόχος. Το παιχνίδι είναι που έχει σημασία

37. Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Δεν πίστεψα ποτέ, ότι στον κόσμο που ζούμε, τα συναισθήματα θα μπορούσαν να υπερνικήσουν κάθε λογική στις επιχειρήσεις.

Οι καλύτερες συμφωνίες και το καλύτερο σεξ γίνονται έξω από τα καθιερωμένα.

Η Λευκάδα και συγκεκριμένα το Νυδρί τίμησαν τον Ωνάση στήνοντας ένα άγαλμα εις μνήμην του.

Δικό μου σχόλιο :
Κάποιες φράσεις επαναλαμβάνονται....αλλά είμαι υποχρεωμένη να κρατήσω το κείμενο όπως το βρήκα...ευχαριστώ για την κατανόηση...!!!




Ενδυνάμωση και καθαρισμός του ενεργειακού μας πεδίου...!!!!

Η προστασία από τις αρνητικές ενέργειες 
Κάθε ζωντανό πλάσμα περιβάλλεται από το δικό του ενεργειακό πεδίο, το οποίο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και όλα τα συναισθανόμενα όντα. Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει πως τα πάντα είναι ενέργεια και το κάθε τι έχει τη δική του ενεργειακή σφραγίδα. 

Ζούμε μέσα σε ένα ωκεανό ενέργειας, ένα ολογραφικό κόσμο στον οποίο υπάρχουμε όλοι και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Η επιστημονική απόδειξη βοηθά αρκετούς στην κατανόηση πως ο καθένας μας επηρεάζει το περιβάλλον του και οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του. 

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα βεβαρημένα ενεργειακά πεδία όπως για παράδειγμα αυτό του εργασιακού χώρου, της περιοχής που κατοικούμε, ίσως της οικίας όπου μένουμε ή ακόμη και με άλλους ανθρώπους που σκέφτονται ή δρουν με ένα αρνητικό τρόπο. 

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να βαρύνουν το ενεργειακό μας πεδίο και μειώνουν τις αντιστάσεις μας δίνοντας χώρο στους χαμηλούς κραδασμούς. 

Η προστασία από τις αρνητικές ενέργειες και η ενδυνάμωση των ατόμων είναι ένα βασικό θέμα όχι μόνο στο πνευματικό μονοπάτι αλλά και ως ένας τρόπος πρόληψης για την προστασία των προσωπικών μας ενεργειών. 

Αυτή την περίοδο εισρέουν στον πλανήτη μας πολύ υψηλές δονήσεις με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι χαμηλοί κραδασμοί πολύ γρήγορα. Επιπλέον καθώς περνάμε μέσα από την 4η διάσταση τώρα (για τη μετάβασή μας στην 5η) οι σκέψεις και τα συναισθήματα τείνουν να υλοποιούνται πιο άμεσα. Έτσι βιώνουμε τις επιδράσεις τους πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι στα προηγούμενα χρόνια. 

Προστασία της Αύρας 
Δηλώνοντας καθημερινά ότι δέχεστε ΜΟΝΟ τις θετικότερες των ενεργειών γύρω σας και ότι αντανακλάτε κάθε αρνητική ενέργεια όπως ένας καθρέφτης, προγραμματίζετε το υποσυνείδητο σας να απορρίπτει ΚΑΘΕ μη συμβατή ενέργεια του περιβάλλοντος χώρου σας. 

Κάποιοι άλλοι τρόποι προφύλαξης της αύρας σας είναι: 
– Καθημερινή σωματική άσκηση 
– Καθημερινός διαλογισμός 
– Οραματισμός μίας πλήρους φωτεινής αύρας. 

– Αποφυγή οπτικής ή σωματικής επαφής με αρνητικούς ανθρώπους 
– Αποφυγή ανθρώπων που μιλάνε δυνατά ή είναι φορτισμένοι συναισθηματικά 

Τέλος…. 
1) Κοιταχτείτε στον καθρέφτη (μέσα στα μάτια σας) 

2) Χαμογελάστε για αυτό που βλέπετε 

3) Και δηλώστε τρεις φορές δυνατά……»ΣΕ ΑΓΑΠΩ» 
Η αύρα αποδυναμώνεται από : 
(αριστερή εικόνα) 

– Θόρυβο 
– Αρνητικές σκέψεις 
– Άγχος 
– Κακή διατροφή 
– Υπερβολική κούραση 
– Κατανάλωση «βαριών» ενεργειακά τροφών (νεκρών ζώων )

– Έλλειψη φυσικής άσκησης 
– Έλλειψη καθαρού αέρα 
– Τοξικές ουσίες (κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά κτλ.) 
– Επαφή με αρνητικούς ανθρώπους ή «ενεργειακά ζόμπι»
– Sex χωρίς συναισθήματα 

Η αύρα ενδυναμώνεται από : 
(δεξιά εικόνα) 

– Θετικές σκέψεις 
– Φυσική άσκηση 
– Επαφή με τη φύση και τα ζώα 
– Διαλογισμό 
– Περπάτημα με γυμνά πόδια στο γκαζόν, την παραλία κτλ. (γείωση) 

– Κοίταγμα στον ήλιο (λίγο μετά την ανατολή και λίγο πριν τη δύση) 
– Ξεκούραση (ύπνο) 
– Κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φως και νερό (φρούτα, λαχανικά) 

– Ευχάριστη μουσική 
– Χρώματα που μας ταιριάζουν 
– Επαφή με θετικούς ανθρώπους 
– Sex με συναισθήματα 

ΨΥΧΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
Η βασικη τεχνικη προστασιας ολων των σοβαρων παραδοσεων ειναι να οραματιζεσαι τον εαυτο σου σε λευκο φως, απαλο, λαμπερο, ακτινοβολο. 

Ακομα καλυτερα αν σε φωτιζει – φορτιζει, μια Θεικη Συμπαντικη ακτινα λευκου φωτος απο τον ουρανο. 

Αν ομως αισθανεσαι σωματικη η συναισθηματικη ενταση καλυτερα να χρησιμοποιησεις λευκογαλαζο φως που χαλαρωνει και οι ιδιοτητες της ενεργειας του ειναι : αγαπη, χαρα, δυναμη, γαληνη. 

Βοηθαει μια απλη, λιγολογη, απο την καρδια προσευχη προς τον Θεο του αληθινού σύμπαντος. ΟΧΙ προς μεσαζοντες του, ΟΧΙ σαν ικετης. 

Καποιες αλλες δυνατες τεχνικες ειναι για προχωρημενους ειτε στον οραματισμο ειτε στο καθαρισμα της μαυριλας του υποσυνειδητου τους. 

Μια απαραιτητη δικλειδα ασφαλειας ειναι για το οτιδηποτε, ειναι να ζητας προκαταβολικα την ευλογια – βοηθεια – προστασια του Θεου, αλλιως να γινει κατι ακομα καλυτερο. Π.χ : ''Για το μεγαλυτερο καλο το δικο μου και ολων των εμπλεκομενων στην διαδικασια. Γεννηθητω το θελημα Σου''. ''Με αβλάβεια των πάντων και κοσμική αρμονία''. 

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
Η ασπίδα προστασίας είναι ένα ενεργειακό κουκούλι το οποίο μας προστατεύει από κάθε είδους εισροές αρνητικών ενεργειών μέσα στην αύρα μας. 

Πριν επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για μάς η (για τους αγαπημένους μας ) είναι πολύ σημαντικό να «καθαριστούμε» ενεργειακά. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε είτε με ένα διαλογισμό κάθαρσης ή μέσω ενός εξαγνιστικού λουτρού. Το τρεχούμενο νερό είναι φορέας εξαγνισμού. 

Μπορείτε επίσης να γεμίσετε νερό την μπανιέρα σας και να προσθέσετε αλάτι θαλασσινό σε κρυστάλλους και σόδα μαζί. Οτιδήποτε από τα παραπάνω και αν επιλέξετε πρέπει να έχετε συνειδητή πρόθεση τον καθαρισμό σας. Ακόμα και απλό μπάνιο να κάνετε όταν έχετε πρόθεση τον καθαρισμό των «σωμάτων» σας τότε αυτό να ξέρετε ότι συμβαίνει. 

Αφού λοιπόν έχετε κάνει τον καθαρισμό σας σκεφτείτε τι χρώμα και τι σχήμα θα έχει η ασπίδα σας. Από τα πιο συνηθισμένα σχήματα που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι το ωοειδές ή της σφαίρας. Όσο αναφορά το χρώμα θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα. 

Για άτομα υπερευαίσθητα στις ενέργειες καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν πάνω από ένα χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση πολύ καλό είναι το πρώτο στρώμα να είναι λευκό, το δεύτερο πράσινο και ένα τρίτο βιολετί που θα σφραγίζει την αύρα. Καθίστε αναπαυτικά σε καρέκλα με τα πέλματα σας να ακουμπάνε στο έδαφος, σε στάση διαλογισμού. Κλείστε τα μάτια σας πάρτε βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε το σώμα σας. 

Μόλις νοιώσετε ήρεμοι και χαλαροί οραματιστείτε μια λευκή μπάλα φωτός να κατεβαίνει από τον ουρανό και να διαχέεται γύρω από το σώμα σας δημιουργώντας το σχήμα της ασπίδας που έχετε επιλέξει. Δείτε την ασπίδα σας ξανά και καθαρά, δυναμώστε την έτσι ώστε η εικόνα που θα δημιουργήσετε να είναι καθαρή, και διαυγής. 

Η ασπίδα σας δημιουργεί στα πεδία σας απόλυτη προστασία είναι αδιαπέραστη και οτιδήποτε προσκρούει επάνω της εξοστρακίζεται στο σύμπαν. Σας γεμίζει ενέργεια, φως , ζωή σας κάνει δυνατούς και ενισχύει θεραπευτικά όλα τα σώματα σας. Επιτρέπει να εισρέουν θεραπευτικές, εξαγνιστικές, ζωογονητικές ενέργειες και απαγορεύει οτιδήποτε αρνητικό. Σιγά – σιγά πάρτε βαθιές αναπνοές, νιώστε το σώμα σας και ανοίξτε τα μάτια σας. 

Τώρα έχετε δημιουργήσει την ατομική σας ασπίδα προστασίας. 
Δυναμώνετε την ασπίδα σας κάθε μέρα με την άσκηση αυτή για 21 έως 40 μέρες κατόπιν κάντε την άσκηση μια φορά την εβδομάδα ώστε να την θεωρείτε αναπόσπαστο μέρος του εαυτού σας. Αργότερα μπορείτε να επαναλαμβάνετε την άσκηση μια φορά το μήνα. 




computershealer 

Είστε ματιασμένοι ; Ακολουθήστε τις παρακάτω προσευχές & θα διώξετε τον εχθρό από δίπλα σας & το μάτι μια και καλή…!!!!

Έχετε κακό μάτι....
Νιώθετε χάλια - Είστε ματιασμένοι και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Ακολουθήστε και τις παρακάτω προσευχές και θα διώξετε τον εχθρό από δίπλα σας και το πονηρό μάτι μια και καλή…

Το «μάτι» είναι η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που πηγάζει από φθόνο ή ζήλια και εξαπολύει κάποιος εναντίον μας μέσα από τα μάτια του.

Η παράδοσή μας έχει διάφορους τρόπους να καταλύει το μάτιασμα. Άλλος είναι με λιβάνισμα, άλλος με αλάτι, άλλος με λάδι, ενώ πάντοτε υπάρχει μια προσευχή που το άτομο που ξεματιάζει λέει σιωπηλά. Λέγεται πως καλό είναι να μην εκμυστηρεύεται η εκάστοτε προσευχή από γυναίκα σε γυναίκα απευθείας.

Μετά το ξεμάτιασμα ζητήστε από το άτομο να μετακινηθεί. Οι παλιοί έλεγαν «κουνήσου λιγάκι» ή «χτύπα τα πόδια σου στο πάτωμα», χωρίς να ξέρουν το γιατί. 

Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο φεύγει η κολλημένη αρνητική ενέργεια και ανανεώνεται η ενέργεια. Κάποιοι ζητούν να φτύσει ο άλλος τον κόρφο του ή φτύνουν τον δικό τους. Άλλοι θέλουν να κοιτάξει ο άλλος μακριά στον ορίζοντα. Όλα είναι σωστά και έχουν το λόγο τους.

Τόσο το άτομο που ξεματιάζει όσο και το άτομο που το ξεματιάζουν χασμουριέται στη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό γίνεται γιατί διαλύεται η αρνητική ενέργεια που είναι μέσα μας. Μάλιστα, όσο περισσότερα είναι τα χασμουρητά, τόσο ισχυρότερο είναι και το μάτι.

Στην ερώτηση «εάν μπορούμε να ξεματιαστούμε μόνοι μας»,που συχνά απασχολεί τους περισσότερους, είναι δύσκολο, θέλει επιμονή και προσπάθεια, ενώ δεν λειτουργεί και πάντοτε. 

Αυτός που ξεματιάζει «παίρνει» το μάτι από αυτόν που το έχει. Όταν το κάνουμε μόνοι μας μπορεί να καταλήξουμε να χασμουριόμαστε για πολλή ώρα (πράγμα που θα γίνει εάν μας ξεματιάσει και κάποιος άλλος), ή να κάνουμε εμετό.

Οι προσευχές του ξεματιάσματος λέγονται μια ή τρεις φορές. Εάν την ώρα που λέτε την προσευχή μπερδεύετε τα λόγια σας ή χασμουριέστε,σίγουρα το άτομο έχει μάτι.

«Πάτερ ημών»
Η πιο απλή προσευχή για το ξεμάτιασμα είναι να πείτε το «Πάτερ ημών» τρεις φορές.

Η προσευχή της Παναγίας
Η Κυρά η Δέσποινα εντύθηκε, εστολίστηκε, εμυροβολήθηκε. Στο τρίστρατο εκάθισε. Πονηρός οφθαλμός την είδε και την εμάτιασε. Την βλέπει ο Υιός της ο μονογενής και της λέει «Τι έχεις Δέσποινα και Κυρά και Μητέρα μου και είσαι αρρωστημένη;» Κι εκείνη του απάντησε «Πονηρός οφθαλμός με είδε και με εμάτιασε και πόνεσε το κεφάλι μου». Και γυρνάει ο Γιος της και της λέει «Και δεν ξέρεις, μάνα Μου, να πεις «ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά;»

Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά. Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά. Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά.

Η προσευχή της γης
«Εικοσιπέντε Δεκεμβρίου Χριστός γεννάται. Η ημέρα εκείνη και τούτη μία λογάται. Στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας, του Άγιου Παντελεήμονα και (όνομα ατόμου), πάρε γης το βάρος του και δώς του την υγειά του. Της υγειάς του να “ναι».

Η προσευχή των Αγίων Αναργύρων
«Ιησούς Χριστός επέρασε και πάλι ξαναπέρασε.Το ραβδί του ακούμπησε τον όφη και την όφισσα και την κακιά γειτόνισσα. Άγιοι Ανάργυροι θαυματουργοί, Κοσμά και Δαμιανέ, δωρεά ελάβατε, δωρεά να δώσετε του (όνομα) το κακό να σκορπίσετε. Ιησούς Χρισός νικά κι όλα τα κακά σκορπά, η κυρά η Παναγιά που σκορπίζει τα κακά».

Αλατόνερο
Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε με το χέρι σας μια χούφτα αλάτι (χοντρό ή ψιλό). Ανακατέψτε λέγοντας την προσευχή. Στο τέλος ζητήστε να διαλυθεί το μάτι όπως το αλάτι διαλύεται στο νερό. Χύστε το νερό στην τουαλέτα και πλύντε το ποτήρι αμέσως.

Λουλούδια επιταφίου
Πείτε την προσευχή και ταυτόχρονα κάψτε στο λιβανιστήρι λουλούδια επιταφίου για το κακό μάτι αλλά και για καθαρισμό της ενέργειας.

Λάδι
Βάλτε σε ένα μικρό ποτήρι νερό και στάξτε τρεις σταγόνες λάδι. Πείτε την προσευχή. Επαλείψτε το μέτωπο του ατόμου με λίγο νερό. Η παράδοση θέλει το λάδι να διαλύεται μαζί με το κακό μάτι.

Αγριμονιά και απήγανος
Κάψτε αγριμονιά και απήγανο μαζί με λιβάνι στο θυμιατό και λιβανίστε το άτομο για να καθαρίσει. Οι αρνητικές ενέργειες απωθούνται και καθαρίζει η αύρα του.




Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Έρωτας είναι η Ζωή....!!!!!

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου - απ’ τα τέσσερα μου - μονίμως ερωτευμένο.

Στα προνήπια με την Μαρία του ρολογά. 
Στην α’ και β’ δημοτικού με την Θανασούλα. 
Στην Γ’ με την Αριάδνη. 
Στην Δ’ Ε’ και Στ’ με την Βέρα. 

Στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου με την Μελίνα. 
Της Βέρας, στην Δ’ τάξη, της έστειλα σε γράμμα επίσημη πρόταση γάμου. Έπεσε στα χέρια του δασκάλου και κλήθηκε η μάνα μου στο σχολείο για να με συνετίσει. 

Στην Μελίνα έστειλα - εγώ ντρεπόμουν, τα' δωσα στον φίλο μου τον Νίκο να της τα’ αφήσει στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού της - λίγα ευωδιαστά λουλούδια και μια επιστολή με άγνωστο αποστολέα. Αργότερα πλανόδιος και πλανεμένος στις σαρκικές διαδρομές της αυτοαναζήτησης προσέκρουα, τραυματίζοντας εαυτόν και αλλήλους, πάνω σε εξίσου με μένα μπερδεμένους καθρέφτες.

Κι ο κατάλογος της περιπέτειας - με προσδοκίες χωρίς ελπίδα - ατέλειωτος.

Λένε πως οι από πάντα ερωτευμένοι, οι μόνιμα κι ασυγκράτητοι ερωτύλοι από τα γεννοφάσκια τους - όπως εγώ - είναι ψυχές πρώιμα στερημένες. Στερημένες το γάλα και το μέλι της ζωής. Την ψυχική παρουσία και φροντίδα του μητρικού προτύπου, και την βασική αίσθηση επάρκειας και εσωτερικής σιγουριάς που δίνει στο νεοφερμένο πλάσμα την βεβαιότητα πως ο κόσμος είναι μέρος ασφαλές, θρεπτικό κι άξιο να το ζει κανείς.

Είναι ψυχές βασανισμένες από απλήρωτα κενά που, επειδή δεν γέμισαν στην ώρα τους, γυρεύουν, όπως τα δύστυχα βαμπίρ, μες της νύχτας την θολούρα συνεχώς νέο αίμα για να τραφούν. Με την ελπίδα κάποτε να ξεδιψάσουν την ελλειπτική κι αφυδατωμένη από μητρική και πατρική αγάπη ζωή τους.

Εξαντλημένες από πόνο βουβό και μυστικό, αγιάτρευτο και βαθύ.

Λες και μια απύθμενη έλλειψη κινητοποιεί τον έρωτα. Μια κραυγή απελπισίας αναμοχλεύει τα έγκατα του ανθρώπου, εκείνου που γεννήθηκε σε έδαφος σεισμογενές, σαθρό, και ανήλιαγο. Μια κραυγή που, με την μάσκα της επιθυμίας για τον άλλον, ψάχνει δρόμο να αρθρωθεί, να ελευθερωθεί από την τραγική βεβαιότητα της προσωπικής αναξιότητας, και να ελευθερώσει.

Ζητάει ο λάτρης του έρωτα να λυτρωθεί από το ψυχικό ρήγμα πάνω στο οποίο χτίστηκε η ύπαρξή του ολόκληρη. Να βρει την γη της επαγγελίας «εξ' ης ρέει μέλι και γάλα». Να πάψει επιτέλους να ανησυχεί για το αν μπορεί να γίνει αγαπητός. Να βρει στους ξένους - φορώντας τους οικείες μουτσούνες - την αγάπη που δεν γνώρισε, το έλεος της ανάπαυσης που δεν του χαρίστηκε όταν πολύ το χρειαζόταν.

Πως όμως να λυτρωθεί κανείς από μια λαβωματιά που ποτέ δεν άγγιξε με τα ίδια του τα χέρια!; Απ’ την πληγή, που αν κι αφανής, ρυθμίζει υπόγεια ανέκαθεν κάθε του κίνητρο και κίνηση!; Πώς να μείνει αμόλυντος και ακέραιος από κείνο το σκουριασμένο καρφί που, επειδή κατάπιε το δέρμα του, δεν ανιχνεύεται όσο κανείς το αναζητά στην επιφάνεια;!

Οι αθεράπευτα ερωτικοί κι ερωτευμένοι σιγοψήνονται από ανεπαίσθητο, αόρατο πόνο. Κάνουν την αγωνία τους δοξάρι, το παραδίδουν στον έρωτα, κι αυτός ο μαέστρος το κάνει τραγούδι. Τεντώνει αυτί η βαθειά ψυχή κι ακούει την μελωδία. Μερώνει και για λίγο και παρηγοριέται από τον βουβό της θρήνο. 

Λαχταρά αυτό που δεν γνώρισε και γι αυτό το φοβάται; Ή ζητάει αυτό, το επώδυνο, που επειδή το γνώρισε καλά αλλά δεν το θυμάται, το φοβάται; και το προσεγγίζει αναζητώντας το αμφιθυμικά, όπως ο δολοφόνος σπρώχνεται από μια δύναμη που δεν την ελέγχει προς τον «τόπο του εγκλήματος»; 

Γυρεύοντας το σε αφιλόξενες αγκαλιές σαν να θέλει αυτήν την φορά να κάνει το ανέγγιχτο τραύμα κτήμα του. Υποτασσόμενος στο τραύμα του, τελικά να το υποτάξει…

Το όνειρο του έρωτα όμως υπηρετεί και μια άλλη ανάγκη που υπερβαίνει τις ψυχολογικές συνισταμένες της ανθρώπινης ύπαρξης. Πατάει πάνω τους στην αρχή για να θραφεί, να γιγαντωθεί και αργότερα να καρπίσει ουράνιες συνομιλίες, άρρητες ευωδίες.

Το όχημα του έρωτα βάζει την ψυχή στο δρόμο προς την Ιθάκη. Την αναγκάζει να αναμετρηθεί με Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Χάρυβδες και Κίρκες, όχι για να συνθλιβεί στις μάχες, όπως στα δύσκολα της διαδρομής ο αναζητητής νομίζει. Μα για να πλουτίσουν τα αμπάρια της, να μεστώσει το βλέμμα της, να στραφεί από τα κάτω προς τα πάνω. 

Ν’ ανοίξουν κι άλλο οι γήινες πληγές, να αιμορραγήσουν, να χτυπηθεί η ψυχή ως τα όρια της, κι άλλο ν’ ανοίξει. Να δει πεντακάθαρα πως το τραύμα, το πιο αρχαίο και βαθύ, δεν γιατρεύεται με την ευτέλεια της γήινης παρηγοριάς. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είναι αυτήν η θεραπεία που η αλουστράριστη ψυχή ονειρεύεται.

Ο άνθρωπος ο ερωτικός κάποια στιγμή βαθιά πληγωμένος, όχι τόσο από τις μαχαιριές της μάνας και του πατέρα του, όπως μεγάλη μερίδα της ψυχολογίας πιστεύει, αλλά από την αστοχία της δικής του επιθυμίας, βλέπει κατάματα την φτώχια του. Αγγίζει στους λερωμένους και παραμορφωτικούς καθρέφτες των άλλων την σκουριά του χρόνου, την ματαιότητα της ανακύκλωσης των ατελέσφορων σχημάτων και αιτημάτων του.

Επιθυμεί ολόψυχα την σύνδεσή του με την Αληθή Επιθυμία και σηκώνει τα χέρια στον Ουρανό. Κι ο Ουρανός, που πάντα ετοιμάζει –ερωτικός κι αυτός- την μεγάλη συνάντηση, κάνει τον Έρωτα εχέγγυο λύτρωσης, μαγιά σχέσης και επιστέγασμα ελπίδας, πίστης και αγάπης.




Grigoris Vasileiadis

Ο νόμος της έλξης και 10 τρόποι για να τον φέρεις στη ζωή σου...!!!!

Όταν δέκτης και πομπός επικοινωνούν 
Το ότι είμαστε πομποί που εκπέμπουμε σήμα κάθε στιγμή, είναι πολύ πιθανό είναι να το ξέρεις. Το ότι το σήμα μας φθάνει σε δέκτες που στέλνουν την απάντηση τους στο σήμα μας, το ήξερες; Με απλά λόγια, όποια σκέψη, συναίσθημα ή συμπεριφορά εκπέμπουμε, έρχεται η ανάλογη απάντηση. Ο νόμος της έλξης έχει τους κανόνες του. Ήρθε η ώρα να ξεσκονίσεις τον πομπό σου και να τον βάλεις ξανά σε λειτουργία για να σου φέρει όσα ονειρεύεσαι. 

Οι σκέψεις που κουράζουν 
Καθημερινά κάνουμε περίπου 50 με 70 χιλιάδες ασυνείδητες σκέψεις και το 80% είναι αρνητικές. Τελικά, είναι άθλος, που παρά την τόση αντίσταση, καταφέρνουμε και πετυχαίνουμε το οτιδήποτε στη ζωή μας. Ο εγκέφαλος μας αυτόματα σχεδόν σκανάρει και αποθηκεύει τις αρνητικές εμπειρίες. 

Έτσι έχουμε στρώματα από ιστορίες, περιοριστικές πεποιθήσεις, φόβους και μπλοκαρίσμαρα που έχουν γίνει ένα με τον τρόπο σκέψης μας. Είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε έτσι απλά να σκεφτόμαστε θετικά απλά επειδή το ψιλο-αποφασίσαμε. 

Θα πρέπει να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια για να αλλάξουμε τις συνδέσεις στον εγκέφαλο μας. Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκο και ίσως να είναι. Εκτός κι αν κάνεις τα σωστά πρώτα βήματα. 

Η αρχή 
Με το να εντάξεις στο πρόγραμμα σου συγκεκριμένες καθημερινές πρακτικές, μπορείς να ανεβάσεις τη δόνηση σου. Έτσι από μια αφετηρία ηρεμίας, σοφίας και έμπνευσης, θα πετύχεις πιο άμεσα αποτελέσματα. 

Ο νόμος της έλξης σε 10 τρόπους και ένα ποίημα που πρέπει να διαβάσεις 

Εδώ είναι 10 εργαλεία για να ξεκινήσεις να εκπέμπεις το σωστό για όσα λαχταράς, σήμα. 

- Δες σε τι επικεντρώνεις 
Ξεκίνα λοιπόν να παρατηρείς που επικεντρώνεις την προσοχή σου. Επικεντρώνεις στο τι πάει καλά ή στο τι πάει στραβά; Όταν θέλεις να ξεκινήσεις κάτι, σκέφτεσαι υπερβολικά τα εμπόδια ή μήπως δεν τα βλέπεις καθόλου; Το μυστικό είναι να δεις την κατάσταση όπως πραγματικά είναι, ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη, και μετά να βρεις λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. 

Στην αρχή μπορεί να κάνεις κάποιες λάθος εκτιμήσεις αλλά μόλις ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα καθαρά και να παίρνεις τς σωστές αποφάσεις, θα αυξηθούν τόσο η αποτελεσματικότητα σου όσο και η αυτοπεποίθηση σου. Εντέλει η αντικειμενικότητα και η στρατηγική θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. 

- Κράτησε μια λίστα με όσα σε κάνουν να ανησυχείς 
Ναι, το ξέρω. Είναι πολύ βαρετό, δύσκολο, χαζό, άβολο να κρατάς λίστα. Συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ την αποφεύγω όσο μπορώ. Όμως αυτή τη λίστα επιβάλλεται να την κάνεις. Τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να ανησυχείς για κάτι, γράψε το στη λίστα. Ο εγκέφαλος μας διψάει για ανησυχία, αφού έτσι νομίζει ότι μας προστατεύει από τους κινδύνους. 

Γράφοντας το τι σε ανησυχεί, σχεδόν αμέσως νιώθεις καλύτερα. Όταν ξαναδείς αυτή τη λίστα δέκα ημέρες μετά, θα διαπιστώσεις ότι για τα περισσότερα θέματα ανησύχησες άδικα καθώς τίποτα αυτά που φοβόσουν δεν έγινε. Ο εγκέφαλος θα έχει πια και την πρακτική απόδειξη ότι η ανησυχία είναι ένα εντελώς άχρηστο συναίσθημα. Και πάμε παρακάτω. 

- Κάνε διαφραγματική αναπνοή 
Η λύση δια πάσαν νόσον…Πολύ απλά ανάπνευσε από την κοιλιά και όχι από το στήθος. Αυτού του είδους η αναπνοή ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (το λεγόμενο rest and digest) που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να καθαρίσεις το μυαλό σου όταν θέλεις να κάνεις τις σωστές σκέψεις, που θα φέρουν τις σωστές αποφάσεις, και τις σωστές κινήσεις για όσα θέλεις να επιτύχεις. 

- Κάνε διαλογισμό 
Θα σε βοηθήσει στο να σταματήσεις να ανησυχείς και να σκέφτεσαι κάθε πιθανή καταστροφή που μπορεί να έρθει στη ζωή σου. Διαλογισμός δε σημαίνει μόνο σταματώ να σκέφτομαι. Σημαίνει ότι οι ανούσιες σκέψεις γίνονται όλο και αχνές, μέχρι που στο τέλος εξαφανίζονται. 

Ο διαλογισμός σε βοηθάει να παίρνεις τη σκέψη σου από τα αρνητικά μοτίβα πάνω στα οποία σκέφτεσαι όλη την ώρα και να ησυχάζει ώστε να βρει τον αληθινό του σκοπό. 

- Το να σκέφτεσαι κάτι, σημαίνει ότι το καλείς ακόμα κι αν δε το θέλεις 
Με απλά λόγια αν σκέφτεσαι ασταμάτητα αρρώστιες, λογαριασμούς και απολύσεις αυτά και θα έλξεις. Τώρα θα με ρωτήσεις και «γιατί δεν μου ήρθε και ο Τάκης που τόσο τον ήθελα και τον σκεφτόμουν»; Η απάντηση, λίγο πιο κάτω… 

- Επίλεξε το τι θα βλέπεις και τι θα ακούς 
Αποφεύγοντας να βλέπεις σκηνές βίας, έντασης, σκοτωμούς και σενάρια καταστροφής, δεν κάνεις μόνο χάρη στο νευρικό σου σύστημα που υπερφορτώνεται αδίκως, αλλά σταματάς να βάζεις την προσοχή σου σε όλα τα άρρωστα -κι ας φαίνονται συναρπαστικά- σενάρια. 

- Κράτησε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης 
“Graditute is the new attitude” έγραφε σε ένα studio γιόγκα που πήγαινα. Η ευγνωμοσύνη σε κάνει να δονείσαι σε υψηλές συχνότητες αποφεύγοντας όλα αυτά που μπλοκάρουν την ενέργεια σου. Διαχωρίζεις τα ουσιαστικά από τα ανούσια. Το να εκτιμήσεις πραγματικά όσα έχεις, είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να αποκτήσεις όσα θέλεις. 

- Γράψε το γιατί δίπλα σε κάθε στόχο σου 
Γράφοντας τους στόχους σου, τους κάνεις πιο ξεκάθαρους. Βρίσκοντας και το γιατί θέλεις να τους επιτύχεις, χτυπάς στο κέντρο του νόμου της έλξης. Εντοπίζοντας τη σωστή πρόθεση, γίνεσαι ένας μαγνήτης που έλκει ανθρώπους και καταστάσεις, που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το στόχο σου. (Ίσως γι’ αυτό να μην ήρθε ποτέ ο Τάκης… Ο λόγος που τον ήθελες δεν ήταν αρκετά δυνατός ή σωστός για να τον φέρει πίσω). 

- Αφιέρωσε χρόνο καθημερινά 
Οι συγγραφείς του βιβλίου «The Law of Attraction: The Basics of the Teachings of Abraham», λένε ότι αν αφιερώσεις καθημερινά 15 λεπτά στο να σκέφτεσαι δυνατά τα όνειρα και τους στόχους σου, αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητες να τα πετύχεις. 

- Να αισθάνεσαι σαν να τα έχεις ήδη καταφέρει 
Αυτό είναι και το πιο απολαυστικό κομμάτι. Αν θέλεις μια καλή σχέση, αφιέρωνε κάποια λεπτά μέσα στην ημέρα σου για να να φανταστείς πως θα νιώθεις όταν θα την αποκτήσεις και θα τη ζεις. Ζήσε στο μυαλό σου τη χαρά, τη ζεστασιά, τη συντροφικότητα, το πάθος. Σκέψου να περιγράφεις τη νέα σου ζωή σε κάποιο φίλο, και άφησε κάθε κύτταρο σου να νιώσει την ευτυχία να το κατακλύζει. Γράψε τα χαρακτηριστικά του συντρόφου, και όσα καλά μπορείς να φανταστεί ότι θα ζήσεις ή νιώσεις. 

-Και για να βρεις κι άλλη έμπνευση
υπάρχει και το ποίημα ''Επιμένω'' Χρίστου Λάσκαρη 

''Επιμένω σ’ έναν άλλο κόσμο. 
Τον έχω τόσο ονειρευτεί, τόσο πολύ έχω σεργιανήσει μέσα του που πια είναι αδύνατο να μην υπάρχει…''




Καίτη Φαρμάκη 
anewlife.gr 
Image by trulsespedal 

9 σημάδια του υπερβολικού στρες που μπορεί να αγνοείτε...!!!!

Αν και κάποιοι δεν το πιστεύουν μέσα τους πραγματικά, το στρες μπορεί να είναι η αιτία για πολλά προβλήματα υγείας. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που κάνει το στρες είναι να αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να έχουμε πόνους και αρρώστιες. Τι ακριβώς είναι το στρες; 

Το WebMD εξηγεί το στρες σαν : ''… κάθε μεταβολή στο περιβάλλον που απαιτεί από το σώμα σας να αντιδράσει και να προσαρμοστεί. Το σώμα απαντά σε αυτές τις αλλαγές με σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές αντιδράσεις. Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. 

Πολλά γεγονότα που συμβαίνουν σε εσάς και γύρω σας – και πολλά πράγματα που κάνετε μόνοι σας – βάζουν το στρες στο σώμα σας. Μπορείτε να ζήσετε την καλή ή την κακή μορφή του στρες από το περιβάλλον σας, το σώμα σας και τις σκέψεις σας''. 

Όταν έχουμε υπερβολικό στρες, ίσως να μην το αισθανόμαστε, γιατί πολλές φορές αυτό μεταμφιέζεται.

Διαβάστε 9 σημάδια του στρες που μπορεί να έχετε και να μην το γνωρίζετε. 

1.Έχετε πόνους στο σώμα σας. 
Εμείς δεν ακούμε τους ψιθύρους του σώματος μας μέχρι ο πόνος να αρχίσει να φωνάζει. Κάτω από το στρες το σώμα σας θα αρχίσει να καταρρέει. Μπορεί να αρχίσετε να έχετε πόνους στο στομάχι, διάρροια, έλκη, πόνους στο στήθος και αίσθημα παλμών, πόνους στους μύες, πονοκεφάλους, ακόμη και η αρθρίτιδα σας θα φουντώσει. 

Όταν έχετε πόνο στο σώμα σας, μην το αγνοείτε. Μην αγνοείτε τα συμπτώματα. Διερευνήστε τι συμβαίνει. Δεν είναι μόνο η διαχείριση του άγχους που θα σας βοηθήσει να επουλωθείτε. Απαιτείται η αποδοχή και η συνειδητοποίηση ότι απαιτείται αλλαγή Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ασχοληθείτε με τη διαχείριση του άγχους. 

2.Δεν κοιμάστε καλά. 
Οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου, είτε κοιμάστε πάρα πολύ από την εξάντληση ή έχετε αϋπνία, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο διαλογισμός, η άσκηση και η υγιεινή ισορροπημένη διατροφή βοηθούν στο θέμα του ύπνου. Θα πρέπει όμως τελικά να βρείτε την ρίζα του προβλήματος. Ανησυχείτε πάρα πολύ την νύχτα; 

Όταν κοιμάστε, έχετε εφιάλτες; Τα καθημερινά προβλήματα παίζονται στο υποσυνείδητο.Ο ύπνος επηρεάζεται. Το στρες εμποδίζει την ήρεμη κατάσταση του νου. Τα πρότυπα του ύπνου αλλάζουν με την ηλικία και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όμως, όταν έχετε υπερβολικό στρες, ο ύπνος είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζεται. 

Θέλω να ζήσω μια απλή,ήσυχη ζωή χωρίς στρες και άγχος. Δεν θέλω πολλά πράγματα. Απλά να είμαι ευτυχισμένη. 

3.Έχετε αυξομειώσεις στο βάρος σας. 
Τρώτε υπερβολικά ή ξεχνάτε να φάτε; Το άγχος επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και σας κάνει να παίρνετε βάρος. Μια αλλαγή στην όρεξη είναι το ραντάρ για την συναισθηματική και σωματική μας υπόσταση και πως αυτή επηρεάζεται. Εάν ανησυχείτε και δεν αντιμετωπίζετε το ζήτημα, μπορεί επίσης να χάσετε βάρος γρήγορα. 

Όταν έχουμε υπερβολικό στρες, τα κύτταρα δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο. Το φαγητό είναι ενέργεια και το τι βάζουμε στο σώμα είναι ένα σημάδι για το πώς χειριζόμαστε τα πράγματα. Τρώτε πάρα πολλά γλυκά; Δεν τρώτε αρκετά; Το σώμα είναι ένα όχημα και το πώς μπορούμε να το χειριστούμε βασίζεται στην πνευματική ικανότητα μας να ασχοληθούμε με τα συναισθηματικά ζητήματα. 

4.Σκέφτεστε συνεχώς την δουλειά ή τα προβλήματα. 
Εάν δεν μπορείτε να μην σκέφτεστε την εργασία, τα οικονομικά και άλλες προκλήσεις για λίγο για να βρείτε την ισορροπία σας, τότε, το άγχος έχει καταλάβει την ζωή σας. Ο Μαρκ Τουέιν είπε, ''Η ανησυχία είναι σαν να πληρώνεις ένα χρέος που δεν χρωστάς''. 

Δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση μέχρι να αποκολληθείτε από το πρόβλημα. Η υπερβολική συζήτηση του ότι ανησυχείτε, μπορεί να κλιμακώσει το ζήτημα και να προκαλέσει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. 

Εάν ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες μορφές επικοινωνίας από την δουλειά σας, καιρός να δείτε την πραγματικότητα και να αποφασίσετε τι είναι σημαντικό στη ζωή σας. Το άγχος σας πνίγει. 

5.Δεν μπορείτε να μείνετε ακίνητοι. 
Το να αποφεύγετε να καθίσετε ακίνητοι είναι μια τεράστια ένδειξη υπερβολικού στρες. Εάν δεν μπορείτε να πάτε μια βόλτα, να καθίσετε σε περισυλλογή, να κάνετε απαλές ασκήσεις stretching ή απλά να είστε με τις δικές σας σκέψεις, υπάρχει πιθανότητα να έχετε υπερβολικό στρες. 

Αν το άγχος σας είναι συνεχές και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε για να διαβάσετε ακόμη και ένα βιβλίο, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε αυτό που σας κάνει να μην μπορείτε να μείνετε ακίνητοι. Μερικές φορές το μυαλό είναι ο χειρότερος εχθρός. 

Ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και του φόβου σας. Το άγχος μπορεί να προκληθεί από μια ανισορροπία στο συναισθηματικό σώμα σας. Πράγματα που σπρώχνετε όλο και πιο κάτω, θα τα αισθανθείτε σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος. 

6.Δεν έχετε υπομονή με τους άλλους. 
Ένα από τα πρώτα συμπτώματα του στρες είναι η αδυναμία να έχουμε υπομονή και ανοχή με τους άλλους. Εάν ξεσπάτε ή θυμώνετε γρήγορα το πιο πιθανό είναι να βασανίζεστε από πάρα πολύ στρες στη ζωή σας. Δεν είναι εύκολο να πάρετε τον κόσμο στους ώμους σας. 

Μερικές φορές πρέπει να είμαστε ευάλωτοι και να ζητάμε βοήθεια. Η έλλειψη υπομονής με τους άλλους και τον εαυτό σας, είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε να επιβραδύνετε και να κινηθείτε πιο χαλαρά. 

7.Έχετε μεγάλες εναλλαγές στην διάθεση σας. 
Η ψυχική υγεία μας επηρεάζεται όταν αυξάνονται τα επίπεδα του στρες. Αν αισθάνεστε την μια στιγμή ευτυχισμένοι και την άλλη να κλαίτε και να θυμώνετε, οι ορμόνες σας έχουν επηρεαστεί από το άγχος. Το να τα κρατάτε μέσα σας όλα και να επωμίζεστε τα πάντα μόνοι σας δεν βοηθά. Ζητήστε βοήθεια. Μιλήστε με τους άλλους. Βρείτε το χρόνο να μάθετε τι πραγματικά σας κάνει να συμπεριφέρεστε έτσι. 

Το άγχος δεν τραυματίζει μόνο το σώμα, αλλά επίσης υπονομεύει και πληγώνει τις σχέσεις. Το στρες μπορεί να ενισχύσει αγχώδεις διαταραχές, ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές και εθισμούς (από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μέχρι το σεξ και το φαγητό) και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. 

8.Έχετε τριχόπτωση. 
Σύμφωνα με την Carolyn Jacob, MD, ιδρύτρια και διευθύντρια του Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology, ‘Συνήθως, οι άνθρωποι χάνουν περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το προσέχουν. Μερικές φορές, ένα σημαντικό άγχος μπορεί να πυροδοτήσει μια αλλαγή στη ρουτίνα των φυσιολογικών λειτουργιών του σώματός σας και να προκαλέσει ένα δυσανάλογο αριθμό τριχών να πέσουν.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανησυχητικό. Ο φυσιολογικός κύκλος των μαλλιών μπορεί να διαταραχθεί από τις σημαντικές φυσιολογικές πιέσεις που ασκεί το στρες στο σώμα σας. Έτσι,εάν αντιμετωπίζετε μια μεγάλη αλλαγή στην απώλεια μαλλιών, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο τι συναισθηματικά είναι αυτό που προκαλεί αυτές τις φυσικές αλλαγές. 

9.Έχετε απώλεια της λίμπιντο. 
Η απώλεια της λίμπιντο είναι ένα από τα θέματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται όταν είναι κάτω από την πίεση του στρες. Κάθε φορά που αυξάνονται τα επίπεδα του στρες, οι εκκρίσεις της ορμόνης του στρες επηρεάζουν την σεξουαλική ανταπόκριση μας. Το στρες προκαλεί εξάντληση και αδυναμία για κάθε είδους οικειότητα. 

Εάν αντιμετωπίζετε μείωση ή απώλεια της λίμπιντο σας, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του άγχους. Στο κάτω κάτω, το ταίρι σας δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από εξωτερικά θέματα που δεν αποτελούν μέρος της σχέση σας. Εκφράστε τον φόβο σας και τις ανησυχίες σας. Μόλις ανοιχτείτε, δεν μπορούν πλέον να σας εξουσιάζουν. 

Η ζωή μπορεί μερικές φορές είναι δύσκολη. Επωμιζόμαστε συνεχώς τεράστιες απαιτήσεις σε συναισθηματικό,σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Είναι στο χέρι μας να δούμε τον εαυτό μας και να αποφασίσουμε τι πραγματικά είναι σημαντικό. Μια μικρή πάθηση σήμερα μπορεί να μας οδηγήσει στο νοσοκομείο αύριο. 

Το άγχος είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος. Ας ακούσουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας ώστε να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ζούμε υπό συνεχές χάος.