Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν το σώμα μας πονάει…!!!!

Το σώμα είναι ο τελικός αποδέκτης της συμπεριφοράς μας προς τους εαυτούς μας, προς το περιβάλλον μας.

Το σώμα μας είναι ο «καθρέφτης» μας ο οποίος μας κάνει ανά τακτά διαστήματα ενημέρωση για το πώς «βαδίζουμε» στην ζωή μας, στην καθημερινότητά μας.

Ο κάθε μας πόνος, η κάθε μας ασθένεια, μας κατευθύνει εσωτερικά να αναζητήσουμε που «χρωστάμε» συγνώμη και που συγχώρεση.

Εκεί χρειάζεται να εστιάζουμε ότι έχουμε δυσαρμονίες στο σώμα μας. Να ψάξουμε βαθιά μέσα μας για να αναγνωρίσουμε το σημείο που εμείς ξεπεράσαμε τα όριά μας.

Ξεπερνώ τα όριά μου, όταν καταβάλλομαι συναισθηματικά, νοητικά και πρακτικά.

Συναισθηματικά θα πει ότι έχω μέσα μου θυμό, άγχος, φόβο, τύψεις, ενοχές. Όπου όλα αυτά σταδιακά αλλάζουν την ενέργεια στο σώμα μου. Τι θα πει αλλάζει η ενέργεια μου. Κι τι γίνεται αν εγώ δεν πιστεύω στην ενέργεια ?

Η ενέργεια είναι φυσική και η φυσική είναι ο λόγος που εμείς υπάρχουμε. Η φυσική είναι εκείνη που δίνει την κίνηση στα πάντα γύρω μας. Άρα η φυσική, η ενέργεια δεν έχουν να κάνουν με το τι πιστεύουμε, αλλά με την πραγματικότητα. Μπορεί να μην πιστεύω στην ενέργεια, αλλά ενέργεια είναι ο κεραυνός, η βροχή, ο σεισμός. Αυτά είναι δεμένα με τη φύση κι εμείς δεμένοι μαζί της.

Οπότε η ενέργεια στην φύση μεταβάλλεται ανάλογα με τις εποχές, είτε το πιστεύουμε, είτε όχι.

Έτσι και το σώμα μας βιώνει «χειμώνες, καλοκαίρια, άνοιξη, φθινόπωρο» ανάλογα με την δική μας εσωτερική συμπεριφορά.

Άρα όταν το σώμα μου έχει πρόβλημα καλό είναι να αναζητήσω τι υπάρχει μέσα σε αυτό από συναισθήματα, από σκέψεις και από πράξεις. 

Καθώς όλα αυτά συντελούν στην αλλοίωση του σώματός μου και μου παρουσιάζεται η ασθένεια. Ο κάθε ασθενής χρειάζεται να κάνει μία εσωτερική έρευνα για να αναζητήσει, όπως έγραψα και παραπάνω που χρωστάει συγνώμη και που συγχώρεση.

Και όσο συγχωρώ και ζητάω συγνώμη, αρχίζει το σώμα να έρχεται σε ισορροπία και παράλληλα βλέπω, αναγνωρίζω, αντιλαμβάνομαι τι χρειάζεται παράλληλα να βελτιώσω από την εσωτερική μου συμπεριφορά για να περπατήσω ένα μονοπάτι καινούργιο. 

Έτσι και ο πόνος θα φύγει από το σώμα κι εγώ θα αρχίσω να φεύγω σε απόσταση από συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις που με οδήγησαν στο σημείο του πόνου.

Κάθε φορά που ζητάω συγνώμη και κάθε φορά που συγχωρώ βγάζω από πάνω μου την φθορά.

Το σίγουρο είναι πως όσο αναζητά ο κάθε άνθρωπος στον έσω εαυτό του να βρει την λύτρωση και όσο ανακαλύπτει που χρωστάει τη συγνώμη και την συγχώρεση, θα βλέπει την βελτίωση σε πάρα πολλά κομμάτια της ζωής του, σε όλους τους τομείς.

Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτό, αν ένας άνθρωπος έχει πολύ άγχος, τότε η ενέργεια στο σώμα του μειώνεται σταδιακά. Που σημαίνει πως θα έχει προβλήματα στο στομάχι, θα έχει προβλήματα στον αυχένα, στην μέση, πονοκεφάλους, κρίσεις πανικού κλπ. 

Καθώς το άγχος τον φέρνει αντιμέτωπο με ένα μόνιμο τρέξιμο και τον οδηγεί να έχει και θυμό. Θυμό προς πάσα κατεύθυνση. Θυμό γιατί τον καθυστέρησε κάποιος, θυμό γιατί δεν τον ακούνε, θυμό γιατί δεν τον καταλαβαίνουν, θυμό με τον εαυτό του γιατί δεν του βγαίνουν τα προγράμματα.

Άρα αν αναζητήσει ο άνθρωπος αυτός, που χρωστάει συγνώμη και συγχώρεση θα δει ότι χρωστάει σχεδόν σε όλο του το περιβάλλον. Σε ανθρώπους που θύμωσε και μέσα του σκέφτηκε αρνητικά, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. 

Όταν αρχίσουμε σταδιακά την διαδρομή αυτή έρχεται το σώμα μας να μας ανταμείψει καθώς αρχίζει και η δική μας εσωτερική κατανόηση και μεταστροφή.




Τα βιώματα είναι κληρονομικά - Διαβάστε πώς οι εμπειρίες των προγόνων μας περνάνε στο δικό μας DNA...!!!!

Τελικά οι εμπειρίες είναι κληρονομικές; Πρόσφατη έρευνα απαντά σε ένα αιώνιο ερώτημα που διχάζει τους γενετιστές και τους ψυχολόγους.

Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει ότι ο Δαρβίνος και ο Φρόιντ μπήκαν σε ένα μπαρ και είδαν δύο ποντίκια, μητέρα και γιο να πίνουν τζιν. Η μητέρα του ποντικιού τους ρώτησε «Πείτε μου πώς ο γιος μου έφτασε σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση» Ο Δαρβίνος της απάντησε «κακά γονίδια» και ο Φρόιντ «κακή μητρότητα».

Για πάνω από εκατό χρόνια, οι δύο αυτές απόψεις - η φύση και η ανατροφή ή η βιολογία και η ψυχολογία έδιναν αντίθετες εξηγήσεις για ορισμένες συμπεριφορές που παρατηρούνται όχι μόνο σε ένα άτομο, αλλά περνούν και από γενιά σε γενιά.

Το 1992, δύο νέοι επιστήμονες ακολουθώντας τα βήματα του Φρόιντ και του Δαρβίνου δημιούργησαν μια νέα επαναστατική θεωρία για το πώς οι εμπειρίες της ζωής θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα τα γονίδιά του ατόμου. 

Και δεν εννοούσαν μόνο τις δικές σας εμπειρίες της ζωής, αλλά και εκείνες της μητέρας σας, της γιαγιάς σας ή και πιο πίσω.

Σε μία διεθνή συνάντηση του Cajal Institute, του παλαιότερου ακαδημαϊκού κέντρου της Ισπανίας για τη μελέτη της νευροβιολογίας παρευρέθηκαν ο Μόσε Σζιφ, μοριακός βιολόγος και γενετιστής στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ, ο οποίος δεν είχε ασχοληθεί ποτέ πριν με την ψυχολογία και τη νευρολογία και ο Μάικλ Μίανι νευροβιολόγος στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Από το 1970, οι ερευνητές γνώριζαν ότι τα σφιχτά πηνία του DNA στο εσωτερικό του πυρήνα κάθε κυττάρου χρειάζονται κάτι επιπλέον για να επιλέξουν ποια ακριβώς γονίδια να μεταγράψουν, είτε πρόκειται για κύτταρα της καρδιάς, είτε ηπατικά, είτε του εγκεφάλου.

Ένα τέτοιο επιπλέον στοιχείο είναι η ομάδα μεθυλίου, ένα κοινό δομικό συστατικό των οργανικών μορίων. Η μεθυλική ομάδα λειτουργεί σαν σελιδοδείκτης σε ένα βιβλίο μαγειρικής, που συνδέεται με το DNA μέσα σε κάθε κύτταρο για να επιλέξει μόνο τις συνταγές (δηλαδή τα γονίδια) που είναι αναγκαία για τις πρωτεΐνες του συγκεκριμένου κυττάρου.

Επειδή οι ομάδες μεθυλίου που συνδέονται με τα γονίδια, βρίσκονται δίπλα, αλλά ξεχωριστά από τον κώδικα διπλής έλικας του DNA, το πεδίο ονομάστηκε επιγενετικό.

Αρχικά αυτές οι επιγενετικές αλλαγές πιστεύεται ότι συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Αλλά πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα μοριακά κειμήλια θα μπορούσαν να προστεθούν στο DNA ακόμα και κατά την ενήλικη ζωή, ξεκινώντας έναν καταιγισμό κυτταρικών αλλαγών.

Μερικές φορές ομάδες μεθυλίου συνδέονται με το DNA, χάρη σε αλλαγές στη διατροφή, άλλες φορές, η έκθεση σε ορισμένα χημικά προϊόντα φαίνεται να είναι η αιτία. Μάλιστα ο Σφιζ απέδειξε ότι η διόρθωση επιγενετικών αλλαγών με φάρμακα θα μπορούσε να θεραπεύσει ορισμένες μορφές καρκίνου σε ζώα.

Οι γενετιστές ήταν ιδιαίτερα έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι επιγενετικές αλλαγές θα μπορούσαν να περάσουν από τους γονείς στα παιδιά, από τη μια γενιά στην άλλη.

Μια ακόμη πρόσφατη μελέτη από τον Ράντι Τζιρτλ του Πανεπιστημίου Ντιουκ έδειξε ότι όταν τα θηλυκά ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα πλούσια σε ομάδες μεθυλίου, η χρωστική ουσία της γούνας στους απογόνους τους μεταβαλλόταν. Χωρίς καμία αλλαγή στο DNA θα μπορούσαν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν ομάδες μεθυλίου και οι αλλαγές να κληρονομηθούν σαν μια μετάλλαξη στο γονίδιο.

Ωστόσο αυτό δημιουργεί ένα ακόμη ερώτημα: εάν η διατροφή και οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν επιγενετικές αλλαγές, θα μπορούσαν ορισμένες εμπειρίες – όπως η παραμέληση των παιδιών, η κατάχρηση ναρκωτικών ή άλλες σοβαρές πιέσεις – να δημιουργήσουν επιγενετικές αλλαγές στο DNA στο εσωτερικό των νευρώνων του εγκεφάλου ενός ατόμου;

Το ερώτημα αυτό κατέληξε να είναι η βάση ενός νέου πεδίου, της επιγενετικής συμπεριφοράς, που αποτελεί αφορμή για δεκάδες μελέτες και προτείνει νέες μεθόδους για να θεραπεύσει τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τις νέες μελέτες της επιγενετικής συμπεριφοράς, οι τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν μας, ή στο παρελθόν των προγόνων μας, αφήνουν μοριακά σημάδια προσκολλημένα στο DNA μας.

Εβραίοι των οποίων οι προπαππούδες κυνηγήθηκαν από τους ναζι, Κινέζοι των οποίων οι παππούδες έζησαν τα δεινά της Πολιτιστικής Επανάστασης, νέοι μετανάστες από την Αφρική των οποίων οι γονείς επέζησαν από σφαγές, ή ενήλικες κάθε εθνικότητας που μεγάλωσαν με γονείς αλκοολικούς ή τοξικομανείς, όλοι τους κουβαλάνε μαζί τους κάτι περισσότερο από αναμνήσεις.

Όπως το αλάτι μένει στα βράχια όταν υποχωρεί το κύμα, έτσι και οι εμπειρίες μας, και εκείνες των προγόνων μας, δεν έχουν φύγει, ακόμα κι αν έχουν ξεχαστεί. Γίνονται μέρος της ζωής μας, ένα μοριακό κατάλοιπο στις γενετικές σκαλωσιές μας.

Ετσι σύμφωνα με τους ερευνητές, το DNA παραμένει ίδιο, αλλά οι ψυχολογικές και συμπεριφορικές τάσεις κληρονομούνται. Μπορεί για παράδειγμα να μην έχετε κληρονομήσει μόνο τα ψηλά πόδια της γιαγιάς σας, αλλά και την προδιάθεση της προς την κατάθλιψη που προκλήθηκε από την παραμέληση που υπέστη ως νεογέννητο.




Ποια φιγούρα είδατε πρώτη ; Βρείτε ποιοι είναι οι κρυμμένοι σας φόβοι...!!!!

Υπάρχουν πολλών ειδών ψυχολογικά τεστ που μπορούν να μας πουν πολλά για το ποιοι είμαστε. Τα τεστ με εικόνες είναι δικαιολογημένα τα πιο διαδεδομένα.

Τα τεστ με εικόνες είναι αποδεικτικά στοιχεία που εφαρμόζονται στην ψυχολογία για να αποκαλύψουν βαθύτερα υποσυνείδητα συναισθήματα. Είναι ένας τρόπος για να αποκαλυφθούν οι βαθύτεροι φόβοι, αξίες, όνειρα, ταλαιπωρίες, αμφιβολίες και άλλα θαμμένα ψυχολογικά συναισθήματα. 

Συνηθίζεται να εντοπίζουμε τις αμφιβολίες και τις στοιχειώδες ιδιότητες μέσα μας, οι οποίες συνθέτουν την προσωπικότητα μας. Αυτά τα συστατικά φτιάχνουν τους παλμούς και τους υποσυνείδητους αμυντικούς μηχανισμούς μας.

Τα τεστ με κηλίδες μελάνης χρησιμοποιούνται πολύ στην ψυχολογία σήμερα. Είναι εικόνες από τυχαίες κηλίδες μελάνης που ίσως ενεργοποιούν μια υποσυνείδητη μνήμη η οποία βασίζεται στο σχήμα. Η παρακάτω εικόνα βασίζεται στην απάντηση σας. Αναδεικνύει την προσωπικότητα σας και το πως αντανακλάται στον χαρακτήρα σας.
Το τεστ είναι απλό! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα και σημειώσετε τι παρατηρήσατε πρώτο. Έτοιμοι; Ξεκινήστε!

Αν είδατε
Αν είδατε το μικρό κορίτσι είναι ένα σημάδι πως έχετε θάψει κάποια βαθιά συναισθήματα από την παιδική σας ηλικία. Θα μπορούσε να είναι ένα τραύμα από την γονική περίοδο ή ακόμα και από την βρεφική ηλικία. Ίσως χρειάζεται να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο με την μητέρα σας. 

Θα μπορούσατε επίσης να θυμηθείτε κάποια από τα προσωπικά σας συναισθήματα κατά την παιδική ηλικία. Είχατε κάποιο παιδικό τραύμα; Αν ναι, δεν πειράζει. Αλλά μην το αφήσετε να σας επηρεάσει άλλο. Ήδη σας έχει απασχολήσει αρκετά.

Την πεταλούδα
Αν είδατε την πεταλούδα πρώτα σημαίνει πως έχετε ελπίδες για το μέλλον. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζετε στην ζωή σας δε θα χάσετε ποτέ την ελπίδα. Παραμένετε τολμηροί και εξέχοντες στο γεγονός πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για εσάς στο μέλλον. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι πως είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια καινούργια φάση στην ζωή σας και η ευτυχία πρέπει να αναμένεται.

Την φράουλα
Αν παρατηρήσατε πρώτα την φράουλα στην εικόνα, αυτό δείχνει πως αναζητάτε την αληθινή καρδιά σας. Πολλοί πιστεύουν πως οι φράουλες είναι τα δάκρυα που πέφτουν από την θεά Αφροδίτη. Μπορεί να είναι ένα σημάδι πως χρειάζεται να αφήσετε τον εαυτό σας να γίνει ευάλωτος και να εμπιστευθείτε τους ανθρώπους γύρω σας.

Ένα κρανίο
Αν είδατε πρώτα ένα κρανίο τότε βλέπετε τα πράγματα λίγο διαφορετικά σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους. Το κρανίο είναι μέρος της μεγαλύτερης εικόνας και όχι κομμάτι της εικόνας από μόνο του. 

Αν παρατηρήσατε το κρανίο με την πρώτη ματιά ίσως να είναι ένα σημάδι πως έχετε έναν υποσυνείδητο φόβο για τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου. Νοιάζεστε πολύ γι αυτούς που είναι κοντά σας και δεν είστε έτοιμοι να τους χάσετε. Είναι δύσκολο για εσάς να συμβιβαστείτε με τον αναπόφευκτο θάνατο.

Τα δέντρα
Τα δέντρα δείχνουν πως είστε σε επαφή με την φύση. Αναγνωρίζονται ως οι ρίζες σας που είναι συνδεδεμένες με μια ανεπίλυτη εσωτερική σύγκρουση. Είστε ο πιο καλός στο να διαγνώσετε τον εαυτό σας με συναισθηματικά προβλήματα και γνωρίζετε πότε δεν βλέπετε τα πράγματα από την σωστή μεριά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τεστ ώστε να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τα πράγματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί. Αυτά τα πράγματα είναι δεμένα στις ρίζες μας και δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε από το να είναι εκεί. Το να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τα προβλήματα σας μπορεί να σας αλλάξει την ζωή. Όλοι είμαστε ικανοί για μια ολοκληρωμένη και χαρούμενη ζωή.




Μετάφραση: awakengr.com από evome.co

Μια ιστορία αγάπης που θα σας φτιάξει τη μέρα...!!!!

Μια υπέροχη ιστορία-απάντηση στην ερώτηση «ποια στιγμή της ζωής σου ήταν από εκείνες που “συμβαίνουν μόνο στις ταινίες”;».

«Ποια στιγμή της ζωής σου θα έλεγες ότι ήταν απ’ αυτές που “συμβαίνουν μόνο στις ταινίες”;». Αυτή η ερώτηση ενός χρήστη του Quora έχει λάβει περισσότερες από εκατό απαντήσεις. Καμία, όμως, δεν ήταν σαν την υπέροχη ιστορία του Kevin James Walsh. Διαβάστε την, και θα καταλάβετε γιατί.

«Μια φορά κι έναν καιρό, ήμουν 13 χρονών στην κατασκήνωση, και το ομορφότερο κορίτσι που είχα δει ποτέ ήρθε και μου είπε «σου πάει το μαύρο». Δεν έχω ιδέα γιατί. Πιάσαμε την κουβέντα και γίναμε φίλοι, ανταλλάξαμε ονόματα προφίλ στο Aol Instant Messenger, όπως συνηθιζόταν τότε, και κρατήσαμε επαφή για λίγο καιρό. 

Χαθήκαμε κάποια στιγμή στο λύκειο, αλλά μπορώ να πάρω όρκο ότι δεν πέρασε ούτε μία μέρα που να μην την σκέφτηκα. Ακόμα και τώρα, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εξηγήσω το γιατί –απλώς είχε κάτι που μου έμεινε.

Την τελευταία χρονιά μου στο λύκειο μου συνέβησαν διάφορα χαζά σχολικά πράγματα, που τότε έμοιαζαν με το τέλος του κόσμου, και έπαθα κατάθλιψη. Αποφάσισα να αυτοκτονήσω, έγραψα ένα σημείωμα και πήγα εκεί που σχεδίαζα να βάλω ένα τέλος σε όλα.

Περίπου πέντε με δέκα δευτερόλεπτα πριν αυτοκτονήσω, χτύπησε το τηλέφωνό μου. Έριξα μια ματιά στην οθόνη –μην πεθάνω χωρίς να ξέρω. Ήταν ένας άγνωστος αριθμός, οπότε το σήκωσα και ήταν εκείνη.

Τη ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι απλώς ένιωσε πως έπρεπε να με πάρει. Είχε περάσει ένας ολόκληρος χρόνος που δεν είχαμε μιλήσει, και εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκε ότι έπρεπε να με πάρει. Να μην τα πολυλογώ, με έπρηξε στα «τι τρέχει» μέχρι που τα ξέρασα όλα κι εκείνη με έπεισε να μην το κάνω. Δηλαδή βασικά είπε «τι; Μην το κάνεις αυτό». Κι αυτό ήταν.

Με έβαλε να υποσχεθώ πως θα της τηλεφωνήσω την επόμενη μέρα, και το κλείσαμε. Εκείνο το βράδυ ξεκίνησα να γράφω τα λόγια με τα οποία της έκανα πρόταση γάμου δέκα χρόνια αργότερα».




25 γλυκούλικα σημάδια ότι σε θέλει...!!!!

Μπορεί να μην σου το πει ευθέως – επειδή κανείς ποτέ δεν το λέει ευθέως – αλλά σίγουρα θα σου το δείξει…

Κάθε φορά που βρίσκεστε, νιώθεις φτερουγίσματα στην καρδιά. Όχι τα επικίνδυνα. Εκείνα που σε ταξιδεύουν. Και το στομάχι σου δένεται κόμπος· ξανά, όχι με την κακή έννοια. Εσύ ξέρεις πως δεν είναι φυσικά δυνατό να τον γουστάρεις περισσότερο. Πώς θα καταλάβεις, όμως, αν νιώθει κι εκείνος το ίδιο;

*Δεν μπορεί να περιμένει να ξαναβρεθείτε, και σου το ζητάει.
*Αρπάζει κάθε ευκαιρία που έχει μπροστά του για να σε αγγίξει.
*Προσπαθεί να κάθεται όσο πιο κοντά σου γίνεται.

*Καταλαβαίνεις πως προσπαθεί να σε κάνει να γελάσεις.
*Για την ακρίβεια, σου έχει πει ότι λατρεύει το γέλιο σου.
*Αν μιλάτε στο chat, σου στέλνει μερικές δεκάδες emoji.

*Γενικά είναι από τους μεγαλύτερους σου fan στα social media.
*Σου κάνει μικρά, διακριτικά κομπλιμέντα…
*…τα οποία είναι μικρά και διακριτικά, γιατί φοβάται μην καρφωθεί.

*Σίγουρα τον έχεις πιάσει να σε κοιτάει κάποια στιγμή.
*Και μόλις το κατάλαβες, γύρισε το κεφάλι και κοκκίνισε.
*Γενικά, κάθε φορά που πάει να σου μιλήσει, νιώθεις πως ίσως είναι λίιιιγο αγχωμένος.

*Δεν σταματάει να σου κάνει ερωτήσεις, γιατί θέλει να μάθει τα πάντα για ‘σένα.
*Από την άλλη, είναι κι εκείνος πρόθυμος να μοιραστεί μαζί σου όσα έχει ζήσει.
*Ίσως έχει βρει ένα χαζούλι παρατσούκλι για ‘σένα.
*Ίσως και να το λατρεύεις.

*Θα παίξει με τα μαλλιά σου. Αν τον αφήσεις, δηλαδή.
*Έχει (τουλάχιστον) προτείνει να σου μαγειρέψει.
*Προσπαθεί να προσέχει αυτά που λέει μπροστά σου, γιατί θέλει να κάνει την καλύτερη εντύπωση.

*Δεν πρόκειται να περιμένεις πάνω από δέκα λεπτά για να σου απαντήσει στα μηνύματα.
*Για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές, σου στέλνει εκείνος πρώτος.

*Μερικές φορές σου κάνει τα πιο χαζά κομπλιμέντα, όπως πόσο ωραίο είναι που βάζεις τόνους σε όλες τις λέξεις. 
*Αλλά το δέχεσαι, επειδή κάποιος έπρεπε επιτέλους να σ’ το αναγνωρίσει.

*Ζητάει την γνώμη σου για οτιδήποτε. Επειδή η γνώμη σου είναι πολύ σημαντική.
*Κάθε φορά που κοιτιέστε στα μάτια, τον βλέπεις να χαμογελάει…




Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Κατέβα πια από τα σύννεφα, ενήλικε εαυτέ μου...!!!!

Λένε πως το ύστατο σημάδι ενηλικίωσης, είναι να πατάς γερά στα δυο σου πόδια και όχι να πετάς πάνω σε ένα μεγάλο, φουσκωτό ροζ σύννεφο.

Πάντοτε, όταν το άκουγα αυτό έκανα στο μυαλό μου εικόνα, τους αυτοαποκαλούμενους ρεαλιστές, να πατούν γερά με τα δυο τους πόδια σε ένα μουντό, γκρίζο πεζοδρόμιο, φορτωμένοι με μία τσάντα προβλήματα, έγνοιες και σκοτούρες και πρόσωπο, σκυθρωπό και αγέλαστο.

Αντίστοιχα, πάνω στο ροζ συννεφάκι οραματιζόμουν ένα μικρό, σκανταλιάρικο, ξανθό αγγελάκι, να γελά με την ψυχή του και να μοιράζει χαρά στους γύρω του. Ενστικτωδώς μάλλον, χαράχτηκε μέσα μου αυτή η εικόνα, όσο αστεία και αν φαίνεται και δε λέει να φύγει.

Σαν τυπική ονειροπόλα, όμως, πέφτοντας ουκ ολίγες φορές από το σύννεφο μου, χτυπούσα δυνατά και σαφώς επώδυνα, με έντονη όμως άρνηση να ''ξυπνήσω''. 

Όσο και αν έβλεπα με τα μάτια της συνείδησης πως η πραγματικότητα δεν είναι τόσο γκρίζα όλες τις φορές, αλλά και πως θα είχα καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης εάν κατέβαινα ομαλά από τις φούσκες και ακουμπούσα έδαφος, η άρνηση μου όλο και μεγάλωνε. 

Βλέπεις είχα μάλλον, μεγάλες προσδοκίες από τους ανθρώπους γύρω μου αλλά και από τα τόσα που πίστευα πώς μου χρωστά η ζωή, για όλες τις φορές που χτύπησα στην πτώση. Για εμένα , η επιχείρηση κατάβασης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με εκατό τοις εκατό επιτυχία.

Σιγά σιγά, όπως κάθε πράγμα με το πέρασμα του χρόνου όμως, έτσι και το συννεφάκι μου άρχισε να αποδυναμώνεται. Στην αρχή απλά ξέβαψε και από ροζ έγινε άσπρο. Μετέπειτα όμως άρχισε να εξατμίζεται, έως ότου εξαϋλώθηκε ολοσχερώς και άρχισε, για χιλιοστή φορά, η διαδικασία απομυθοποίησης. 

Πρόσωπα, εικόνες και καταστάσεις που φόρτωνα με μεγάλες προσδοκίες, έφτασαν στο ναδίρ της ουτοπίας μου. Το ξανθό αγγελάκι μου άρχισε να μεγαλώνει, να βλέπει πως η ζωή δε βρίσκεται στα φουσκωτά, αλλά στο έδαφος. Να αντιλαμβάνεται πως εάν δεν προσγειωνόταν, δε θα περνούσε ευχάριστα.

Κάπως έτσι, σταδιακά και απρόθετα, γινόμαστε όλοι αυτοαποκαλούμενοι ρεαλιστές. Μα το σημαντικότερο που δεν περίμενε ποτέ να μάθει το αγγελάκι μου, είναι πως τελικά είναι ωραία και στην γη. Εκτός από το να περπατάς με τα δυο σου πόδια, μπορείς ακόμα να τρέχεις, ή και να χορεύεις. 

Να νιώθεις την δροσιά της θάλασσας, ή να πλησιάζεις τη ζεστασιά της φωτιάς.

Η τσάντα σου μπορεί να μην είναι φορτωμένη προβλήματα αλλά ελπίδες.

Το πεζοδρόμιο που πατάς, μπορεί να μην είναι γκρίζο, αλλά και κίτρινο.

Οι μεγάλες προσδοκίες που βάζεις με το νου σου, μπορεί να είναι πολύ βαριές, όχι μόνο για να τις κουβαλήσουν οι άλλοι, αλλά τελικά και ο ίδιος σου ο εαυτός.




Λίνας Δημακοπούλου.

Μεγαλώνουν οι άνθρωποι, και δεν αξίζει να χάνεις τις στιγμές τους - Συγχώρα με μπαμπά...!!!!

Μεγαλώνουν οι άνθρωποι μας.
Και παρέα μεγαλώνουμε και εμείς.
Περνάνε τα χρόνια και δεν καταλαβαίνουμε πως από παιδάκια που τρέχαμε να βρούμε ασφάλεια στην αγκαλιά των δικών μας, γίναμε μεγάλοι.

Και μετράμε τα πράγματα με λέξεις και αριθμούς.
Αυτή την στιγμή σου γράφω με πόνο ψυχής και δάκρυα που καίνε ασταμάτητα τα μάγουλα μου.

Γιατί κάθε μέρα ολοένα γκρεμίζεται ο κόσμος ο ιδανικός που πίστευα ότι ζούσα.

Οι άνθρωποι δεν είναι όσο καλοί πίστευα.
Το καλό δεν φέρνει πάντα καλό.

Πονάω γιατί μεγαλώνοντας μίκρυναν τα φτερά μου.
Αποδυναμώθηκαν.

Μέρα με την ημέρα νομίζω δεν με κρατάνε πια για να πετάω.
Μεγάλωσα και εγώ.

Παρέα με τους ανθρώπους μου.
Έφτασα στην ηλικία εκείνη που τρέμω στην ιδέα μην πάθουν κάτι κακό και εγώ δεν έχω καταφέρει να τους κάνω να νιώσουν όσο περήφανοι θα ήθελαν.

Μετράω κάθε μου στιγμή μαζί τους γιατί τρομάζω στην ιδέα στο πόσες ακόμα θα ζήσουμε παρέα.

Σήμερα σου ευχήθηκα μπαμπά χρόνια πολλά από το τηλέφωνο.

Ενώ θα μπορούσα να στο είχα πει από κοντά.
Ενώ θα μπορούσα να σε είχα αγκαλιάσει και εσύ να μου χτυπούσες αμήχανα την πλάτη.

Σε πήρα τηλεφωνο και έτρεμε η φωνή μου από τον λυγμό.
Και η δική σου από την κούραση.
Κουράστηκες.

Να είσαι για όλους και για όλα και κανένας να μην το εκτιμά.
Σε καταλαβαίνω.

Γιατί από εσένα πήρα αυτήν μου την καλοσύνη και ευγένεια ψυχής.

Και τρέμω στην ιδέα πως μεγαλώνοντας θα γίνω και εγώ σαν όλους τους άλλους.

Δεν θέλω να γίνω σαν όλους τους άλλους.
Δεν θέλω να μην εκτιμάω και να μην σέβομαι.
Να όμως που σήμερα ξέχασα τα γενέθλια σου.
Να όμως που σήμερα μοιραστήκαμε ακόμα μια στιγμή έντασης με νεύρα και φωνές.

Συγχώρα με.
Που δεν αντέχω να είμαι πια το παιδί που ήμουν.

Συγχώρα με.
Που έμαθα να λέω όχι και να κοιτάω λίγο παραπάνω εμένα και όχι τους άλλους.

Συγχώρα με.
Που έχω καταστρέψει την ζωή μου και δεν κατάλαβα πως πέρασαν τα χρόνια και ακόμα δεν με είδες όπως θα ήθελες να με δεις.

Έχω αγάπη μέσα μου.
Τόση αγάπη…

Και προσπαθώ να μην μετατραπώ σε ακόμα ένα ρομποτάκι της εποχής.

Που δεν νιώθει και μετράει τους ανθρώπους με αριθμούς.
Συγχώρα με μπαμπά.

Για τις φορές που ύψωσα την φωνή μου.
Για τις φορές που δεν άκουγα όσα έλεγες.
Για τις φορές που χανόμουν στον κόσμο μου ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παρέα.
Συγχώρα με.

Χρόνια καλά και πολλά μπαμπά.
Θα είμαι εδώ από εδώ και πέρα.
Δεν θέλω να χάσω άλλον χρόνο.
Σε αγαπάω μπαμπά.




Δήμητρα Αποστολοπούλου - loveletters.gr

15 Λόγοι που το Σκόρδο Κερδίζει σε Ανταγωνισμό τα Καλύτερα Φάρμακα...!!!!

Είτε είστε λάτρης, είτε το αποφεύγετε το σκόρδο είναι το αγαπημένο συστατικό της παγκόσμιας κουζίνας λόγω της παράξενα γλυκιάς και πιπεράτης γεύσης του. Γνωρίζατε όμως ότι το σκόρδο έχει και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας; Δείτε λοιπόν, πώς μια μικροσκοπική και πικάντικη σκελίδα μπορεί να γίνει ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο!

Πώς λειτουργεί το σκόρδο!
Το σκόρδο οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητές στην αλλισίνη, ένα φυτοχημικό συστατικό. Στην ουσία, έχει εξακριβωθεί ότι η αλλισίνη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιβιοτικές, αντικαρκινικές, αντιυπερτασικές καιλιποδιαλυτικές (χοληστερόλη) ιδιότητες. (1)

Η αλλισίνη δεν υπάρχει στο ωμό σκόρδο, αλλά παράγεται όταν λιώσουμε μια σκελίδα σκόρδο και μάλιστα αυτή η ουσία χαρίζει και το πικάντικο άρωμα - ένας μηχανισμός άμυνας του φυτού κατά την ανάπτυξη. 

Θα πρέπει να λιώσουμε ή να θρυμματίσουμε το σκόρδο και να περιμένουμε για λίγο ώστε τα ένζυμα να μπουν στη διαδικασία να δημιουργήσουν την αλλισίνη για να μας χαρίσει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Επιπλέον, όταν μαγειρεύουμε το σκόρδο σε υψηλές θερμοκρασίες το ισχυρό αυτό συστατικό καταστρέφεται.

Σας παραθέτουμε 15 λόγους για τους οποίους το σκόρδο βελτιώνει την υγεία μας – χωρίς καμία συνταγογράφηση.


15 Βεβαιωμένες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου!

Η καλύτερη συνταγή είναι να τρώτε 2-3 σκελίδες ωμού σκόρδου για να επωφελείστε από τις ιδιότητές του.

1.Καταστρέφει τον άνθρακα.
Αυτό είναι ένα φονικό βακτήριο που προσβάλει ανθρώπους και ζώα. Η αλλισίνη του φρεσκοκομμένου σκόρδου εξαλείφει αυτό (και πολλά άλλα) το βακτήριο καλύτερα από κάθε άλλο αντιβιοτικό. (2)

2. Φυσικό Αντιβιοτικό
Η ανόσια στη χρήση αντιβιοτικών είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, καθώς η κακή χρήση των αντιβιοτικών οδηγεί τα βακτήρια σε ανοσία. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα όσον αφορά απειλητικές για την υγεία ασθένειες.

Το σκόρδο σκοτώνει όλα τα κοινά βακτήρια χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό:

· Καμπυλοβακτηρίδιο Campylobacter jejuni (προκαλεί τροφική δηλητηρίαση) (3)

· Ψευδομονάδα Pseudomonas aeruginoasa (προκαλεί ουρολοίμωξη και πνευμονία) (4)

· Bacillus subtilus (προκαλεί τροφική δηλητηρίαση) (5)

· Ε. coli and Staphylococcus aureus (προκαλούν ουρολοιμώξεις, λιμώξεις του δέρματος κ.α.) (6)

· Klebsiella pneumonia (προκαλεί πνευμονία, ουρολοίμωξη, λοιμώξεις στο αίμα, μηνιγγίτιδα) (7)

· Shigella sonnei (προκαλεί διάρροια/δυσεντερίαα) (8)

· Salmonella typhi (προκαλεί τυφοειδή πυρετό) – Μια συγκεκριμένη μελέτη στην Αφρική αναφέρει τα εξής:

«Το εκχύλισμα ωμού σκόρδου παρεμποδίζει την ανάπτυξη τυφοειδούς σαλμονέλας…Αυτή η αναστολή ήταν ανώτερου βαθμού σε σχέση με τα συμβατικά αντιβιοτικά, εκτός της στρεπτομυκίνης….το σκόρδο ενδεχομένως να έχει και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες, εκτός από αντιβακτηριδιακές». (9)

· Helicobacter pylori (προκαλεί έλκη γαστροεισοφαγικού σωλήνα και καρκίνο).

«…έχει παρατηρηθεί σε μεγάλη συχνότητα απουσία [βακτηριδιακής] αντίστασης στο σκόρδο∙ ακόμη και η οξική παραγωγή μικροοργανισμών παρεμποδίζεται λόγω χορήγησης σκόρδου. 

Το Ελικοβακτηρίδιο Helicobacter pylori είναι ένα βακτήριο που ευθύνεται για πρόκληση καρκίνου του στομάχου και διάφορα έλκη. Τα περιστατικά καρκίνου του στομάχου είναι χαμηλότερα σε πληθυσμιακές ομάδες που λαμβάνουν υψηλές δόσεις σκόρδου με τη διατροφή τους». (10)
3. Καλύτερο από τα καλύτερα και πιο ισχυρά αντιβιοτικά

Η βανκομυκίνη είναι επί του παρόντος το αντιβιοτικό που χορηγείται ως έσχατη λύση, καθώς αλληλεπιδρά αρνητικά με πολλά άλλα φάρμακα και προκαλεί παρενέργειες (11, 12). Το φάρμακο αυτό καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στα έντερα, αλλά δεν μπορεί να καταστρέψει ένα πιο ευρύ φάρμα. Το σκόρδο καταστρέφει βακτήρια που ακόμη κι η βανκομυκίνη δεν μπορεί! (13)

4. Ασφαλές για την εντερική χλωρίδα.
Μέρος των προβληματισμών σχετικά με τα αντιβιοτικά φάρμακα είναι ότι ναι μεν, σκοτώνουν τα βλαβερά βακτήρια αλλά καταστρέφουν και τα μη βλαβερά. 

Δεν κάνουν διάκριση. Αυτό γεννά ανησυχίες, διότι τα προβιοτικά βακτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία έναντι παθογόνων που εισβάλλουν στον οργανισμό μας. Ωστόσο, το σκόρδο βοηθά και σε αυτό, διότι περιέχει προβιοτικούς ολιγοσακχαρίτες, δηλαδή μη αφομοιώσιμους υδατάνθρακες που τροφοδοτούν τα προβιοτικά βακτήρια του πεπτικού συστήματος, δηλαδή τα «καλά» βακτήρια. (14)

5. Πίεση Αίματος
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το σκόρδο λειτουργεί καλύτερα από φάρμακα βήτα-αποκλειστών, όπως η ατενολόλη,που ρίχνουν την πίεση. (15

Σε αντίθεση με τα φάρμακα βήτα-αποκλειστών, το σκόρδο μειώνει την πίεση μόνο στους ασθενείς που έχουν υπέρταση, άρα είναι ασφαλές για όλους. (16)

6. Προλαμβάνει τη θρόμβωση.
Μέχρι πρότινος, οι γιατροί συνιστούσαν μια ασπιρίνη για πρόληψη της θρόμβωσης, υπεύθυνης για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή η οδηγία καταργήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων Αμερικής αν και ορισμένοι τη συστήνουν ακόμη. Η αλλισίνη, ωστόσο, λειτουργεί ως φυσικό αντιπηκτικό και μάλιστα ως ένας πολύ πιο ισχυρός αναστολέας αιμοπεταλίων, σε σχέση με την ασπιρίνη. (17)

7. Σταθεροποιεί το Σάκχαρο.
Η παχυσαρκία και ο διαβήτης είναι οι ασθένειες της εποχής μας, καθώς ο οργανισμός μας είναι γεμάτος επεξεργασμένα σάκχαρα και τεχνητά γλυκαντικά που διεγείρουν την παραγωγή ινσουλίνης, οδηγώντας σε αντοχή στην ινσουλίνη. Το ωμό σκόρδο εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου και προλαμβάνει φλεγμονές ή οξειδωτικό στρες λόγω υπερβολικής κατανάλωσης σακχάρων. (18, 19)

8. Προλαμβάνει καρδιακά νοσήματα.
Τα φάρμακα στατίνης συνταγογραφούνται για τη μείωση της LDL («κακής») χοληστερίνης, καθώς η τελευταία ευθύνεται για την αρτηριοσκλήρωση και τις καρδιοαγγειακές ασθένειες. Το σκόρδο ρυθμίζει τη χοληστερόλη, την υπέρταση, βοηθά στον μεταβολισμό του λίπους, αυξάνει τα αντιοξειδωτικά επίπεδα και προλαμβάνει τη συσσώρευση αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες (20, 21, 22). 

Τα φάρμακα στατίνης είναι μερικώς αποτελεσματικά και ενδεχομένως να προκαλέσουν άλλες σοβαρές παρενέργειες, όπως ηπατική βλάβη, διαβήτη, καρκίνο και νευροεκφυλισμό.

9. Καταπολεμά το ιό HIV/AIDS και τον Καρκίνο του Στομάχου.
Το AZT (αζιδοθυμιδίνη ή διϊσοβουδίνη) είναι ένα κοκτέιλ φαρμάκων που καταπολεμά τον ανοσοϊό που προκαλεί AIDS (σύνδρομο επίκτητης ανοσανεπάρκειας) και αναστέλλει την ικανότητα αναπαραγωγής του ιού. Το AZT είναι ισχυρό και γεμάτο βλαβερές παρενέργειες, που χρησιμοποιείται και στη χημειοθεραπεία. (23)

Η αλλισίνη είναι επίσης αποτελεσματική στους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, ενώ κάποιες άλλες μελέτες προχωρούν ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι λειτουργεί καλύτερα από τα συμβατικά φάρμακα χημικοθεραπείας, χωρίς τοξικές παρενέργειες. (24, 25)

Αν και το θέμα του ιού HIV είναι υπό έρευνα, είναι γνωστό ότι το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό. 

Προειδοποίηση: το σκόρδο είναι γνωστό ότι αναστέλλει τη δράση αντιρετροϊκών φαρμάκων που χορηγούνται στη θεραπεία του ιού HIV (όπως η AZT) και αντενδείκνυται για άτομα που λαμβάνουν αυτόν τον τύπο φαρμάκων. Για όσους πάσχουν από HIV και δεν λαμβάνουν συμβατικά φάρμακα, το σκόρδο είναι μια εναλλακτική. (26)

10. Αποτοξίνωση από Μόλυβδο
Ο μόλυβδος είναι μια νευροτοξίνη βαρέων μετάλλων και βρίσκεται σε οικιακά προϊόντα, ακόμη και στην τροφή. Το σκόρδο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ασφαλές στη θεραπεία της δηλητηρίασης από μόλυβδο σε σχέση με άλλα φάρμακα. (27)

11. Προλαμβάνει τον καρκίνο του Πνεύμονα
Το σκόρδο προστατεύει και τους πνεύμονες μας. Οι οργανοσουλφικές ενώσεις του σκόρδου φροντίζουν την υγεία των πνευμόνων μας. Σύμφωνα με μία μελέτη, η χορήγηση ωμού σκόρδου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 44%, ενώ η αλλισίνη καταπολεμά την πνευμονία και διευκολύνει την πέψη.

12. Φροντίζει το πάγκρεας.
Το πάγκρεας είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ινσουλίνης, την ορμόνη που μεταβολίζει το σάκχαρο σε κυτταρική ενέργεια. Το πάγκρεας συχνά κατακλύζεται από την ποσότητα ινσουλίνης και άλλων ορμονών που πρέπει να παραγάγει για να εξουδετερώσει την υπερκατανάλωση των σακχάρων. 

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι πλέον πολύ κοινός και προκαλείται από κακή διατροφή, ενώ ο τύπου 1 (γνωστός και ως νεανικός ή ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης) είναι χρόνιος και διαφέρει από ον τύπου 2 καθώς το πάγκρεας εκκρίνει ελάχιστη ή καθόλου ινσουλίνη. (28)

Η αλλισίνη αποκαθιστά το πάγκρεας και επιτρέπει την παραγωγή ινσουλίνης, ενώ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1. (29)

13. Ασφαλές κατά την εγκυμοσύνη.
Κατά την εγκυμοσύνη συνήθως απαγορεύεται η λήψη φαρμάκων, διότι ενδεχομένως να βλάψουν το έμβρυο. Το σκόρδο ωστόσο επιτρέπεται. O β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Β (GBS) είναι ένα σύνηθες βακτήριο που προσβάλλει τις γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη. 

Εάν δεν θεραπευθεί, μπορεί να προκαλέσει ενδομήτριο θάνατο ή να περάσει στο έμβρυο. Το σκόρδο καταπολεμά αποτελεσματικά αυτή τη λοίμωξη χωρίς παρενέργειες για τη μητέρα και το παιδί. (30)

14. Θεραπεία Φυματίωσης
Η φυματίωση είναι μια από τις βασικές αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στα αναπτυσσόμενα κράτη, ενώ το βακτήριο αυτό είναι ανεκτικό στα συμβατικά αντιβιοτικά, επιτρέποντας έτσι την εξάπλωση της ασθένειας. 

Το εκχύλισμα σκόρδου καταπολεμά τα βακτήρια αναστέλλοντας τη σύνθεση των πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τη φλεγμονή (31)∙ παράλληλα λειτουργεί γρήγορα, καθώς η λοίμωξη υποχωρεί σημαντικά εντός 24 μετά την χορήγηση. (32)

15. Candida albicans.
Το «ωίδιο το λευκάζον» είναι ένας μύκητας που ζει στον πεπτικό σωλήνα και ταλαιπωρεί τις γυναίκες ως κολπική μυκητίαση. Αντιμετωπίζεται με αλοιφές, αλλά το σκόρδο έχει την τιμητική του, καθώς η αλλισίνη είναι εξίσου ή περισσότερο αποτελεσματική από τα συνήθη φάρμακα και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του μύκητα Candida. (33, 34)




Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

11 λόγοι για να πίνετε καφέ...!!!!

Οι περισσότεροι λατρεύουμε (κυριολεκτικά) την καφεΐνη. Είναι η πρώτη σκέψη κάθε πρωί και ο λόγος για να πάει καλά η μέρα μας, ανάλογα αν θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή όχι, δηλαδή.

Ο καφές, σύμφωνα με τη huffington post, μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.

Αντιοξειδωτική δράση
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης… τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.

Αγχολυτική μυρωδιά
Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους αρουραίων, που ήταν στρεσαρισμένοι λόγω έλλειψης ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν εκτεθεί στο άρωμα του καφέ, βίωσαν αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος.

Σημειώνεται δε ότι, η μελέτη αυτή δεν αφορούσε στο στρες καθ'εαυτό αλλά σε εκείνη τη μορφή που προέρχεται από την έλλειψη ύπνου. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχετε δίπλα από το μαξιλάρι σας καβουρδισμένους κόκκους καφέ για τις άυπνες νύχτες, αλλά σε ακραίες καταστάσεις δεν θα πείραζε να τους μυρίσετε.
Καφές Vs νόσος του Πάρκινσον
Η ScienceDaily ανέφερε το 2012, ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Ο συγγραφέας της μελέτης, Ronald Postuma, MD, δήλωσε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καφεΐνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά αυτό είναι μία από τις πρώτες μελέτες σε ανθρώπους που έχουν γίνει, προκειμένου να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα κίνησης για τους ανθρώπους, που ήδη έχουν την ασθένεια».

Ο καφές βοηθά το συκώτι (ειδικά αν πίνετε αλκοόλ)
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006 και περιελάμβανε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών, έδειξε ότι όσοι πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνο.

Ο Arthur L. Klatsky, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε στον Guardian, ότι η κατανάλωση καφέ φαίνεται να έχει κάποια προστατευτικά οφέλη από την αλκοολική κίρρωση και όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει ένα άτομο, τόσο μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτεί ή να πεθάνει από αλκοολική κίρρωση.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών αποφάνθηκε, ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ ή τσάι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη της εξέλιξης τέτοιων παθήσεων.
Ο καφές φέρνει ευτυχία
Μια μελέτη που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν περίπου 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν είχαν αγγίξει ποτέ καφέ στη ζωή τους. 

Και προφανώς, αυτό δεν έχει να κάνει με την καφεΐνη, καθώς και τα αναψυκτικά τύπου κόλα έχουν καφεΐνη αλλά δεν παρουσιάζουν τέτοιες …αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Honglei Chen, MD, PhD, δήλωσε στο Prevention.com ότι εικάζει πως ο καφές έχει αυτή τη δράση λόγω των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών του στοιχείων.

Μειωμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας
Μια μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεταξύ δύο και τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους άνδρες και τις γυναίκες κατά περίπου 50%.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό, βοηθώντας στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη.

Αντικαρκινική δράση…αποκλειστικά για γυναίκες
Τα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ είναι ιδιαίτερα καλά ειδικά μετά από έρευνα που διεξήγαγαν το Brigham and Women's Hospital και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Έπειτα από μελέτη 112.897 ανδρών και γυναικών άνω των 20 ετών διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από εκείνες που δεν το κάνουν.

Για καλύτερη άθληση
Οι New York Times ανέφεραν ότι σύμφωνα με επιστήμονες, ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση, μπορεί να δώσει ώθηση στην αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το ποδήλατο. 

Η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, που επιτρέπει στους μυς των αθλητών να απορροφήσουν και να κάψουν τα λίπη για ενέργεια. Κατά συνέπεια εξοικονομούν μικρά αποθέματα υδατανθράκων για αργότερα, στην άσκησή τους.

Κατά του διαβήτη τύπου 2
Ο καφές μειώνει επίσης τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη από την American Chemical Society. Ερευνητές της μελέτης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%, ενώ με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 7%.
Κατά του Αλτσχάιμερ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που είχαν υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα, εκδήλωσαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερη καφεΐνη στο αίμα τους.

Ο dr. Chuanhai Cao, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και συν-συγγραφέας της μελέτης, επεσήμανε ότι η έρευνα δεν ισχυρίζεται ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ θα προστατεύσει πλήρως τους ανθρώπους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ ή έστω να καθυστερήσει την εμφάνισή της.

Μυαλό...ξυράφι
Έρευνες αναφέρουν ότι ο καφές εκτός των άλλων, επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν, ότι όταν κάποιος έχει έλλειψη ύπνου και πιει καφέ, λίγο πολύ όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του «ξυπνούν» : ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνη.




7 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάς να βάζεις λεμόνι στο φαγητό...!!!!

Το λεμόνι αποτελεί υπερ-τροφή! Τελεία και παύλα.- 

Όχι μόνο προσφέρει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό σου, αλλά έχει ...και πολλά οφέλη στην υγεία σου.

Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο χυμό λεμονιού λέγεται ότι έχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ο λόγος που τα λεμόνια είναι τόσο χρήσιμα στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Δες παρακάτω 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να βάλεις το λεμόνι στο καθημερινό σου πρόγραμμα..

1. Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά: 
Πίνοντας μισή κούπα χυμό λεμονιού κάθε μέρα ανεβάζεις τα επίπεδα κιτρικού στα ούρα σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να σε προστατέψει από πέτρες στα νεφρά.

2. Απαλύνει τον πονόλαιμο: 
Ένα μείγμα λεμονιού με μέλι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του πόνου στο λαιμό.

3. Βοηθάει στο χάσιμο βάρους: 
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός λεμονιού περιέχει πηκτίνη, μία διαλυτή ίνα η οποία βοηθάει στην απώλεια βάρους.

4. Βοηθάει στην πέψη: Ξεκίνα την ημέρα σου σωστά αφήνοντας τον καφέ σου στην άκρη και πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό με φρέσκο λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο θα δυναμώσεις το πεπτικό σου σύστημα και θα πάρεις και βιταμίνη C.

5. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες: 
Μελέτες υποστηρίζουν την αντικαρκινική δράση του λεμονιού και γενικότερα των εσπεριδοειδών τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.

6. Δίνει κάλιο: 
Οι μπανάνες δεν είναι οι μόνες που μπορούν να προμηθεύσουν τον οργανισμό σου με κάλιο. Το λεμόνι, πέρα από τη βιταμίνη C, δίνει στον οργανισμό και κάλιο, το οποίο τον βοηθάει να είναι πιο δυνατός και ευκίνητος.

7. Ρίχνει τον πυρετό: 
Ξέχνα τις μέρες που ο πυρετός σου ανέβαινε στα ύψη. Όταν έχει υψηλό πυρετό, πιες ένα ποτήρι χυμό λεμονιού και θα τον δεις να πέφτει πολύ γρηγορότερα...




Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Θεραπεύοντας το αύριο χτίζεις ένα καλύτερο χτες για την ανθρωπότητα...!!!!

Σε αυτή την στιγμή θα σου δοθεί μια ευκαιρία να αποφύγεις να «σπαταλήσεις» τον χρόνο σου (που ακόμα δεν έχεις μάθει πόσο πολύτιμος είναι) απαντώντας σε μια μικρή ερώτηση , κάτι σαν το κόκκινο και μπλε χάπι που έχεις δει σε ταινία !

Να θυμάσαι ότι το μόνο σου προσφέρω είναι η Αλήθεια …!

Πιστεύεις ότι στο επόμενο «μέλλον» η ανθρωπότητα θα καταφέρει να πετύχει το Ταξίδι στον χρόνο;

Και για να σε βοηθήσω … είτε αύριο είτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια είτε εις το άπειρο του χρόνου …πιστεύεις ότι κάποια στιγμή η ανθρωπότητα η οποιαδήποτε άλλη μορφή «νοημοσύνης» θα καταφέρει να νικήσει τα όρια του χρόνου και να ταξιδέψει μέσα του;

Αν ΝΑΙ συνεχίζεις την ανάγνωση με ανοιχτό το μυαλό σαν αλεξίπτωτο αν ΟΧΙ σταματάς εδώ και συνεχίζεις να τρως την μπριζόλα σου ακόμα και αν μέσα σου γνωρίζεις ότι αυτή η μπριζόλα δεν υπάρχει !!

Σήμερα που διαβάζεις αυτές τις πληροφορίες οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν καταφέρει να κάνουν τηλεμεταφορά σε επίπεδο ατόμων ύλης !

Σήμερα (το σήμερα που αναφέρω σε αυτό το άρθρο με κάνει να γελάω) η ανθρωπότητα έχει φυσική θεωρεία περί ταξιδιού στον χρόνο αλλά της λείπει η ανάλογη ενέργεια που χρειάζεται για να το πετύχει !

Σήμερα η ανθρωπότητα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης κάνει εκθετικά άλματα κάθε δευετερολεπτο που περνα στην απόκτηση πληροφορίας !

Αν λοιπόν ναι , αν αύριο , αν σε χίλια χρόνια , αν κάποια στιγμή μέσα στο άπειρο οι «εκεί» κατάφεραν το ταξίδι του χρόνου ..τότε είναι και εδώ ΣΗΜΕΡΑ !!

Και όχι μόνο μια φορά αλλά δις , τρις , τετράκις φορές μέχρι να το κάνουν να πάει εκεί που πρέπει το ποτάμι της ιστορίας.

Σκέψου το σαν να ανοίγεις μια πόρτα … αυτή την πόρτα αν είναι σημαντική στιγμή της ιστορίας της γης την έχεις ανοίξει όσες φορές χρειάζεται ξανά και ξανά για να γίνουν όλα τα χρονικά ντόμινο σωστά όπως βολεύει τους «εκεί» και την δική τους ιστορία !

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
Για να αλλάξεις μια χρονογραμμή θα πρέπει να έχεις τον τρόπο να προσομοιώσεις την εξέλιξη και της παραμικρής αλλαγής και να τρέξεις τα ανάλογα σενάρια πριν το κάνεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι η αλλαγή αυτή δεν θα αλλάξει δραματικά το «μέλλον» που αποζητάς !

Θα πρέπει να έχεις κβαντικούς υπερυπολογιστες ..η άλλους υπολογιστές που τους σημερινούς υπολογιστές του βλέπουν και γελάνε !

Να σκεφθείς ότι για έναν πολιτισμό που βρίσκεται ένα εκατομμύριο έτη μπροστά στον χρόνο εμείς είμαστε απλά για αυτούς αμοιβάδες σε νόηση !!

Λογικά λοιπόν λόγω των απίστευτα μεγάλων αποκλίσεων σε ντόμινο γεγονότων μέσα στην απόσταση του χρόνου οι αλλαγές που θα ήταν δυνατόν να επιβληθούν έχουν δοκιμαστεί εκατομμύρια φορές σε παραλλαγές ώστε να πετύχουν τα αποτελέσματα που θέλουν οι «εκεί»…

(Τώρα αν αυτό θες να το πεις εικονική πραγματικότητα πλέον δεν θα είσαι και μακριά μιας και αν οτιδήποτε μπορεί να γνωρίζει το παρελθόν και το μέλλον σου και μπορεί να επιβληθεί στον χρόνο δεν είναι και πολύ μακριά από το να γράφεις έναν κώδικα για ένα 3d παιχνίδι )

Πιο απλά είναι χαζό να νομίζεις ότι κάποιος θα ερχόταν από το μέλλον να σκοτώσει τον Χίτλερ γιατί αυτό θα έφερνε δραματική αλλαγή στην ιστορία (Σκέψου και ανάποδα ότι ίσως κάποιος από το μέλλον δημιούργησε τον Χίτλερ …

γιατί η τάξη μέσα στο χάος είναι καλύτερος βηματισμός έλεγχου ) …αλλά είναι λογικό να σκεφθείς ότι κάποιος μπορεί να ήρθε και να εμπόδισε για λίγο έναν επιστήμονα να σκεφθεί το επόμενο + που θα έκανε τον αλγόριθμο του να λειτουργήσει !! Η να έκανε ένα μικρο ατύχημα μέσα σε ένα αγωγό που τρέχει η Αλίκη για να βρει τον Θεό !!!

Άρα αν θα ήθελες να γίνεις κυνηγός χρονοταξιδιωτών θα έπρεπε να έχεις τον τρόπο να βλέπεις τι είναι έτοιμο , στημένο να συμβεί …τι θέλουν όλοι να συμβεί αλλά με κάποιο παράξενο τρόπο να μην συμβαίνει !

Ένα παράδοξο όμως του χρόνου είναι και οι εμπειρίες – αναμνήσεις μας …κατά πόσο η κάθε μέρα μας είναι στην ίδια χρονογραμμή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό μιας και αν με κάποιο τρόπο κάποιος μας άλλαξε χρονογραμμή …

πχ με το να σκοτώσει την γάτα του γείτονα πριν μια εβδομάδα ενώ χτες για εμάς η γάτα ζούσε τότε ,,,εμείς με το που γίνει η επιβολή μέσω του χρόνου θα έχουμε μέσα μας και την εμπειρία ανάμνηση της κηδείας της γάτας ..ενώ στην κανονική χρονογραμμή που βιώσαμε δεν είχαμε τέτοια εμπειρία !!!

Ναι ναι ..πονοκέφαλος αλλά σε θέλω με όλη την ενέργεια σου συνειδητό εδώ μαζί μου….

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ
Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από σημάδια παράξενων επισκέψεων και συμβάντων , ακόμα και πίνακες ζωγραφικής ανά τον κόσμο έχουν με κρυφούς κώδικες δείξει ότι «κάποιοι» ερχόντουσαν εδώ από παλιά !

Οι ινδικές Βέδες μιλούν για τρομερούς πολέμους όπου τα βιμάνας πετούσαν πάνω από τα κεφάλια τους !

Οι Σουμεριακές δέλτοι ιστορούν για μια παράξενη και μυστηριώδης φυλή που μας δημιούργησε !

Η ελληνική ιστορία έχει μέσα της αποσπάσματα από ξαφνικές εμφανίσεις όντων που βοηθούσαν στις μάχες …!

Όπου και αν κοιτάξεις θα δεις την ιστορία , τα μνημεία , τους ναούς να μας μιλούν με κρυφό συμβολισμό για κάποιους που επεμβαίνουν στον χρόνο ..!

Ξανά θα στο πω να το κατανοήσεις …αν σε ένα εκατομμύριο χρόνια από σήμερα κατάφεραν οι «εκεί» άνθρωποι η μη να κατακτήσουν το ταξίδι στον χρόνο…τότε όλοι μας από τα αρχαία χρόνια ζούμε μαζί τους ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ! Και μάλιστα ζούμε την δική τους ιστορία … και όχι την δική μας !

Αν το καλό σκεφθείς η ίδια η Ζωή θέλει να εξελιχθεί να αποικίσει να φυτρώσει σε όλο το σύμπαν !

Αν το σκεφθείς χωρίς εγωισμό σίγουρα είσαι ένα μικρό μαμουδάκι μπροστά σε έναν πολιτισμό ο οποίος έχει εξελιχθεί ένα εκατομμύριο χρόνια περισσότερα από σένα ….και αν δεν είσαι μηδενιστής να πιστεύεις ότι η Ζωή καταστράφηκε πριν πετύχει το ταξίδι στον χρόνο ( μιλάμε για Ζωή όχι ανθρωπότητα ..στο μέλλον μπορεί η Ζωή να είναι οι κατσαρίδες ) τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι το ταξίδι στον χρόνο έχει ήδη επιτευχθεί!

Επι της ουσίας δεν είναι η ερώτηση στο ΑΝ …αλλά ούτε και στο ΠΟΤΕ …. γιατί επειδή ΑΝ=αλήθεια=συνέβη τότε το ΠΟΤΕ= και ΤΩΡΑ !

Φαντάσου ότι είσαι ένα ον το οποίο σπαταλά τον σκοπό της Ζωής του σε -ισμους ..όταν η ίδια η Ζωή …δηλαδή η πλατφόρμα πληροφορίας που σου παραχωρεί χώρο να έχεις συνείδηση θέλει να αποικίσει το άπειρο !

Για να γίνει αποικισμός , εξέλιξη και τροχιά προς την Αθανασία όπως προστάζει η Ζωή τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα επέλεγε έναν φορέα της (εσένα) ο οποίος επιλέγει αντί να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο σκοπό της (Αθανασία ,αποικισμός ,συμπαντική πανσπερμία) να ακολουθεί -ισμους που από την φύση τους υπηρετούν τον θάνατο … είσαι χριστιανός και θες να ψοφήσουν οι μουσουλμάνοι και τούμπαλιν είσαι αριστερός και θες να ψοφήσουν οι δεξιοί και τούμπαλιν ..κοκ κοκ κοκ!

Κάπου μέσα στον χρόνο η ζωή κατάφερε μέσα από τις συνεχόμενες αλλαγές να βρει το ον που έχει την κατανόηση του εμείς και όχι του εγώ και την διάθεση να γίνει αθάνατο...!!

Γιατί η αθανασία έχει άμεση σχέση με το τι αισθάνεσαι για το όλον γύρω σου , για τον συνάνθρωπο σου , για την ανάγκη προστασίας της Ζωής , το εμείς , την αγάπη κοκ κοκ κοκ…μόνο ένα ον μ' αυτά τα χαρακτηριστικά είναι λογικό να μπορέσει να φτάσει σε έναν υγιές αποικισμό του σύμπαντος.

Ναι ΑΛΛΑ ….

Το σύμπαν είναι διπολικό , μοιάζει να είναι σχεδόν ηλεκτρικό με κρυφούς κανόνες ηλεκτρισμού που ακόμα δεν κατανοούμε …άρα υπάρχει και το θετικό και το αρνητικό …και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι στο αύριο δεν νίκησε….το » ΚΑΚΟ»!….

Αν και καλό κακό δεν υπάρχει επί της ουσίας στο σύμπαν (αυτός είναι δηλαδή και ο στόχος , ο μη διαχωρισμός σε τίποτα παρά όλα ζωή) …θα πάω με αυτή την λογική για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις που βρίσκεσαι και που πας !

Σίγουρα δεν θα είσαι εσύ όπως είσαι σήμερα που θα βοηθήσεις την Ζωή να εξελιχτεί σωστά … δηλαδή ο πασοκισμός δεν βοηθάει την εξέλιξη της Ζωής αλλά σίγουρα βοηθάει να πας πιο γρήγορα στον θάνατο !!

Αν ο σκοπός της Ζωής είναι η αθανασία τότε όσο εσύ γαντζώνεσαι σε έναν πολιτισμό με – ισμους τόσο «ψηφίζεις» έναν καρκινικό πολιτισμό θανάτου …!!

Πως θα αλλάξεις ; … Πόσο θα αλλάξεις για να επιτευχθεί το μεγάλο σχέδιο της Ζωής ;…Αυτό θα το αποφασίσει η Ζωή με τους δικούς της ..από το «μέλλον» ..αν εσύ βέβαια παραμένεις και συνεχίζεις να αμολάς αετό!!!!

Ανοικτό το μυαλό σου είπαμε θα πέσεις αλλιώς κάτω με τα μούτρα ..!

Τα πάντα είναι επιλογή …πχ εγώ δεν έχω κανέναν -ισμο μέσα μου ..έχω όμως τεράστια ανάγκη για το εμείς και έχω τόννους αγάπη για τα πάντα …τι στο διάολο ζαβός είμαι; …όχι απλά έτυχε να το επιλέξω…!!

Αν έχεις την ελεύθερη επιλογή λοιπόν και επιμένεις να γίνεσαι βορά στα θηρία της ύλης που σε υπνωτίζουν.. δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο η Ζωή από το να σου δώσει ένα σοκ και δέος …και επειδή Ζωή = + χρόνος τότε θα στο κάνει με επιβολή από τα «μπροστά» …μιας και έτσι είναι πιο απλό από το να εξελιχθεί η ίδια σε κάτι άλλο για δισεκατομμύρια χρόνια και εσύ να επιμένεις να είσαι -ισμος θανάτου !

Να μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε η Ζωή … είμαστε οι στρατιώτες της !!

Αν αύριο πχ ξύπναγες και έλεγες ..ρε τι μαλακίες είναι αυτές ….γιατί σκοτωνόμαστε , γιατί μισούμε ο ένας τον άλλο , όλοι τον ίδιο χρόνο έχουμε Ζωής …όλοι στον ίδιο πλανήτη φυλακή είμαστε …πάμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε…τότε θα θεράπευες το ΑΥΡΙΟ και θα βοηθούσες στο ΧΤΕΣ της ανθρωπότητας να μην θέλει ..ΑΛΛΑΓΗ…ΡΕΣΕΤ …ΚΑΜΠΟΥΜ ΚΑΙ ΣΟΚ!

Βέβαια τώρα που σε έχω βάλει να σκεφθείς το ταξίδι στο χρόνο και στην επιβολή των εξελιγμένων στην ιστορία μας …μπορείς να συνδέσεις πολλά ιστορικά γεγονότα της ανθρωπότητας από χιλιάδες χρόνια πίσω …και να αναρωτηθείς όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα στο τέλος τι δίδαγμα μας έδωσαν η προσπαθούν να μας δώσουν;

Ακόμα βέβαια μπορώ να πω ότι με την καλή και θετική σκέψη μπορείς να σκεφθείς ότι αυτοί του μέλλοντος είναι ας πούμε ..άνθρωποι…μπορεί να μην είναι η να είναι το βασίλειο του «κακού» - ναι μπορεί να έχουν φτάσει στην τεχνολογία του χρόνου και ακόμα τους -ισμους τους να μην τους έχουν πνίξει - που προσπαθεί να επιβληθεί στην ιστορία μας….

βέβαια μετά ανοίγει πολύ το θέμα….ανοίγει στο κατά πόσο οι «εκεί» αμύνονται η κάνουν αντίσταση ; Έχουν οι «καλοί» τον τρόπο να κάνουν και αυτοί ταξίδια; Υπάρχει εδώ άμυνα από κάποιους σε αυτή την «απειλή»; Υπάρχουν μύστες στην εποχή μας όπου ένα ταξίδι στο παρελθόν τους κατέστησε γνωστό αυτόν το πόλεμο;

Πολλές οι ερωτήσεις και γίνεται τεράστιο το όλο θέμα…τεράστιο και ασταμάτητο!

Τι γίνεται αν στο εκεί έχουν κυριαρχήσει οι μηχανές ;…….

Δεν συνεχίζω άλλο….

Πιάσε την σκέψη του ταξιδιού στον χρόνο και αναρωτήσου αν έχει ήδη συμβεί ..ποιοι επιβάλλονται σε ποιον ;… για ποιο λόγο το κάνουν ; Ποιοι από την ιστορία μας μπορεί να ήταν ταξιδιώτες …και σκέψου λίγο το θέμα…το αυγό έκανε την κότα η η κότα το αυγό …αν και ο χρόνος δεν είναι έτσι όπως μας έμαθαν…..για αυτό η ιστορία μας έχει τόσα κενά!!!




Stranger

Ένα απλό τρικ για να μάθετε πώς ακούγεται η φωνή σας στους άλλους...!!!!

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε παρατηρήσει πως η φωνή μας στην πραγματικότητα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή που ακούμε οι ίδιοι. Αν αναρωτιέστε πώς ακούγεται η δική σας φωνή στους άλλους, δεν χρειάζεται να την ηχογραφήσετε και στη συνέχεια να την ακούσετε.

Υπάρχει ένα πολύ πιο απλό τρικ που μας δείχνει στο βίντεο που ακολουθεί ο δάσκαλος φωνητικής Chris Beatty. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε δύο φακέλους, χαρτόνια ή περιοδικά μπροστά από τα αυτιά σας και στη συνέχεια να μιλήσετε. Έτσι, θα ακούσετε την φωνή σας όπως την ακούν οι γύρω σας!

Αφαίρεση Υποσυνείδητων Εμποδίων - Γιατί ο άνθρωπος είναι αυτό που υποσυνείδητα πιστεύει ο ίδιος ότι είναι + video....!!!!

Έχω δει να συμβαίνουν θαύματα σε άνδρες και γυναίκες, σ’ όλες τις φάσεις της ζωής και σ’ όλο τον κόσμο. Θα συμβούν και σε σας, όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την μαγική δύναμη του υποσυνειδήτου σας. 

Γιατί ο άνθρωπος είναι αυτό που υποσυνείδητα πιστεύει ο ίδιος ότι είναι. Μπορείτε να φέρετε περισσότερη δύναμη, περισσότερο πλούτο, περισσότερη υγεία, περισσότερη χαρά και ευτυχία στη ζωή σας , αν μάθετε να επικοινωνείτε με την δύναμη που είναι κρυμμένη στο υποσυνείδητό σας και να την απελευθερώνετε. Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε αυτή τη δύναμη, την έχετε ήδη. 

Πρέπει όμως να μάθετε να την χρησιμοποιείτε. Πρέπει να την κατανοήσετε, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε σ’ όλους τους τομείς της ζωής σας. 
Το “Αφαίρεση Υποσυνείδητων Εμποδίων” είναι σχεδιασμένο να εισέλθει στα βάθη του υποσυνείδητού σας και να αφαιρέσει τις ψευδαισθήσεις του αυτοπεριορισμού, βομβαρίζοντάς το με χιλιάδες ισχυρές και ενδυναμωτικές υποσυνείδητες φράσεις.

*Προτείνετε να ΜΗΝ ακούτε δύωτα κύματα ή ισοχρονικούς τόνους εάν είστε έγκυος γυναίκα, εάν κάνετε χρήση βηματοδότη, κατά την οδήγηση, εάν πάσχετε από κρίσεις επιληψίας ή παρόμοια ψυχικά νοσήματα, εάν είστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Προτείνεται επίσης το άκουσμα εγκεφαλικών κυμάτων για ηλικίες άνω των 18.

Ορισμένες φράσεις που περιέχονται :
Απελευθερώνεις το παρελθόν
Πιστεύεις στον εαυτό σου
Έχεις απελευθερωθεί από όλα τα υποσυνείδητα εμπόδια

Αξίζεις το καλύτερο στη ζωή
Η ζωή σου συνεχώς βελτιώνεται
Πιστεύεις στις δικές σου δυνάμεις
Συνεχώς βελτιώνεσαι σε όλους τους τομείς

Μπορείς να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο
Κάθε μέρα πιστεύεις στον εαυτό σου ολοένα και περισσότερο
Έχεις απελευθερωθεί πλήρως από περιοριστικές πεποιθήσεις

Αποδέχεσαι το δικό σου μεγαλείο
Τώρα έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τον εαυτό σου
Αυξάνεις την επίγνωσή σου και ζεις περισσότερο συνειδητά

Εξελίσσεσαι και αναπτύσσεσαι συνειδητά
Μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις
Κάθε μέρα νοιώθεις περισσότερη ενδυνάμωση από μέσα

Πιστεύεις στις εσωτερικές σου δυνάμεις
Το σύμπαν σου στέλνει ότι είναι καλό για σένα
Αξίζεις το καλύτερο και έρχεται σε σένα τώρα

Ο πυρήνας του εσώτερου εαυτού σου είναι εντελώς απαλλαγμένος από οποιαδήποτε περιοριστική πεποίθηση
Έχεις απελευθερωθεί από τις ψευδαισθήσεις του αυτοπεριορισμού

Η ζωή είναι όμορφη και γεννήθηκες για να τη ζήσεις στο έπακρο

Έχεις τέλεια νοητική και σωματική υγεία
Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις
Έχεις απαλλαχθεί από κάθε περιορισμό τώρα

Ξέρεις ότι μπορείς
Υπέροχα θαύματα σου συμβαίνουν σε τέλειο συγχρονισμό
Έχεις μέσα σου ότι χρειάζεσαι για να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή...
Αφαίρεση Υποσυνείδητων Εμποδίων | Βίντεο Αυτοβελτίωσης