Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Οι επιδράσεις της λύπης στο σώμα...!!!

Η λύπη και η κατάθλιψη μπορούν να έχουν σοβαρές επιδράσεις στο σώμα σας, όπως απώλεια της όρεξης ή διαφορές στην αντίληψη της θερμοκρασίας.

Υπήρξε ποτέ κάποια περίοδος στη ζωή σας κατά την οποία αισθανόσασταν απαθείς και βυθισμένοι στη λύπη; Νιώσατε ποτέ τον πόνο της απόρριψης; Αισθάνεστε λύπη όταν ο έρωτας ξεθωριάζει;

Είναι δύσκολο να αποφασίσετε αν το να αισθάνεστε λύπη σας κάνει πραγματικά πιο δυνατούς ή αν σας αποδυναμώνει σταδιακά.

Το σίγουρο είναι ότι η λύπη μπορεί να μεταβάλει τα επίπεδα του άγχους στον εγκέφαλό σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες διαταραχές.

Σήμερα θέλουμε να εξηγήσουμε ποιες είναι οι επιδράσεις της λύπης στο σώμα.

Επιδράσεις από τον εγκέφαλο στο σώμα.
Όταν αισθάνεστε πεσμένοι, τα κυκλώματα στον εγκέφαλό σας για το σωματικό και το συναισθηματικό πόνο επικαλύπτονται.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις περιοχές του εγκεφάλου σας που συνδέονται με το καθαρά συγκινησιακό συστατικό στοιχείο του πόνου, αλλά και στις περιοχές που συνδέονται με τις σωματικές αντιλήψεις σας.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πυροδοτείται μια αρνητική αντίδραση στο σώμα, ειδικά στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, γεγονός που μπορεί εν δυνάμει να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, ειδικά φλεγμονωδών νόσων.

Επηρεάζει το πώς αντιλαμβάνεστε τη θερμοκρασία.
Ένα άλλο είδος επίδρασης της λύπης στο σώμα είναι ότι αυξάνει την ευαισθησία σας στο κρύο, ακόμα και όταν οι άνθρωποι γύρω σας ζεσταίνονται.

Μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν οι συμμετέχοντες αισθάνονται ότι απορρίπτονται ή απομονώνονται, αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία του δωματίου ως χαμηλότερη και επιλέγουν να φάνε ζεστές τροφές και να πιουν ζεστά ροφήματα.

Το φαινόμενο αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αίσθηση. Η θερμοκρασία του σώματός σας όντως μειώνεται όταν αισθάνεστε λύπη.

Επηρεάζει την όρεξή σας
Η λύπη μπορεί επίσης να επηρεάσει την όρεξή σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για αύξηση του βάρους, επηρεάζοντας την αρτηριακή σας πίεση. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα καρδιολογικά προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, η λύπη μειώνει την ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε τη γλυκιά γεύση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνεται ο αριθμός των υποδοχέων της γλυκιάς γεύσης στη γλώσσα σας.

Για το λόγο αυτό δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκετε την τροφή άγευστη όταν περνάτε μια περίοδο κατά την οποία αισθάνεστε λύπη.

Αυξάνει το άγχος.
Η λύπη επηρεάζει επίσης την ορμόνη που είναι γνωστή ως κορτιζόλη. Αυτή είναι σημαντική για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης καθώς και της ποιότητας του ύπνου σας.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η λύπη είναι η πιο βλαβερή κατάσταση για την ψυχολογική υγεία σας. Έχει συνδεθεί με :

· Καρδιακή νόσο

· Πνευμονική νόσο

· Ηπατική νόσο

Η κατάθλιψη, με τη σειρά της, μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση καρκίνου.

Τόσο το άγχος όσο και η κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες και να τις επιδεινώσουν.

Όταν είστε υπερβολικά λυπημένοι ή αγχωμένοι, παρατηρείτε ότι τίποτα δεν μοιάζει να λειτουργεί σωστά. Οι άμυνές σας είναι μειωμένες και ο κίνδυνος να αρρωστήσετε αυξάνεται σημαντικά.

Ποια είναι η λύση; Δεν είναι το άγχος αυτό που προκαλεί προβλήματα στο ανοσοποιητικό σας σύστημα αλλά η αντίληψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το σταματήσετε.

Ο εγκέφαλός σας έχει ανάγκη από περισσότερη ενέργεια.
Μπορεί να σας φαίνεται ασυνήθιστο το ότι ο εγκέφαλός σας είναι πιο δραστήριος όταν είστε λυπημένοι. Όμως αυτό συμβαίνει επειδή, κατά τις περιόδους στις οποίες αισθάνεστε λύπη, ο εγκέφαλός σας δουλεύει πολύ πιο σκληρά: ενεργοποιούνται περισσότερες από 70 διαφορετικές περιοχές.

Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Όταν είστε λυπημένοι, θυμάστε, σκέφτεστε, υποφέρετε και αναζητάτε αιτίες, λύσεις και εναλλακτικές επιλογές.

Υπάρχουν άνθρωποι που, όταν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις, απλώς κοιμούνται.

Ακόμα και τότε ο ιππόκαμπος, το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου και οι κροταφικοί λοβοί είναι ενεργοί. Θυμηθείτε ότι ο εγκέφαλός σας χρησιμοποιεί το 20% όλης σας της ενέργειας, αλλά κατά τις περιόδους της λύπης δουλεύει πολύ πιο σκληρά.

Αυτό προκαλεί μια αυξημένη ανάγκη για γλυκόζη για να θρέψετε τον εγκέφαλό σας. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του σας κάνει να λαχταράτε γλυκά ακόμα περισσότερο.

Εμφάνιση ασθενειών.
Όταν είστε λυπημένοι, η σεροτονίνη σας μειώνεται και αυτό μπορεί να σας επηρεάσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μπορεί ακόμα και να προκαλέσει :

· Κατάθλιψη.

· Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

· Βίαια ξεσπάσματα.

Ο συγκεκριμένος νευροδιαβιβαστής συνδέεται με την προσωπική κινητοποίηση, όμως πρέπει να είστε δυνατοί και να αντιμετωπίσετε τις στιγμές της ενδοσκόπησης προκειμένου να βρείτε τους πόρους για να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά.

Είναι πολύ πιθανό ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο θα επισκεφτείτε το γιατρό σας επειδή δεν αισθάνεστε καλά.

Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων θα δείξουν ότι η υγεία σας είναι τέλεια. Και είναι αλήθεια: σωματικά είστε εντάξει -αλλά συναισθηματικά, όχι.

Θέλετε να κλάψετε.
Το κλάμα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Όταν αισθάνεστε λυπημένοι, ο εγκέφαλός σας συσσωρεύει υπερβολικά μεγάλο άγχος και ανησυχία και πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεθυμάνετε.
Το κλάμα είναι ο τέλειος τρόπος να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από όλα όσα αισθάνεστε. Στη συνέχεια θα αρχίσουν να εκκρίνονται ενδορφίνες που θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο χαλαροί.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην αντιστέκεστε όταν αισθάνεστε την επιθυμία να κλάψετε. Ξεσπάστε και δείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν άλλες δραστηριότητες που επίσης προκαλούν έκκριση ενδορφινών, όπως το σεξ ή η άσκηση. Οι δύο αυτές επιλογές είναι επίσης αποτελεσματικές και δεν σας κάνουν κακό.

Ναι, είναι απαραίτητο να κλαίτε πότε-πότε.

Οι επιδράσεις που έχει η λύπη στη σωματική υγεία σας μπορεί να είναι εξαιρετικά αρνητικές. Δεν θα αισθάνεστε πάντα καλά, ωστόσο μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να απελευθερωθείτε από τις εντάσεις.




Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος είναι ο λόγος που υπάρχουν καθρέφτες στους ανελκυστήρες ;

Για όλα υπάρχει κάποιος λόγος. Πολλές φορές παραπάνω από ένας! Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι καθρέφτες μέσα στα ασανσέρ. 

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στους ανελκυστήρες υπάρχουν καθρέφτες; Σίγουρα πάντως όχι για κοιταζόμαστε. Ας δούμε λοιπόν τι εξυπηρετούν. 

Ο λόγος είναι μάλλον ψυχολογικός παρά μηχανικός. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώιμη βιομηχανική εποχή ξεκίνησαν να χτίζονται ψηλά κτίρια και οι πρώτοι ουρανοξύστες. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, ήταν ότι ψηλότερο είχε κατασκευαστεί μέχρι τότε. 

Λόγω του δυσθεώρητου ύψους τους, λοιπόν, όλα τα κτίρια αυτά διέθεταν ανελκυστήρες, οι οποίοι όμως είχαν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα. Ήταν πάρα πολύ αργοί με αποτέλεσμα οι χρήστες τους διαμαρτύρονταν συνεχώς. 

Εκτός όμως από το πρόβλημα της ταχύτητας, πολλοί άνθρωποι θεωρούσαν ότι τα πρώτα αυτά ασανσέρ είχαν και πρόβλημα ασφάλειας. 

Έτσι, οι κατασκευαστές ανελκυστήρων προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια αυτά σχεδιάζοντας γρηγορότερους και ασφαλέστερους ανελκυστήρες. Αυτό όμως θα έπαιρνε χρόνο και επίσης το κόστος ήταν απαγορευτικό για την εποχή εκείνη. 

Έτσι, μια εταιρία πρότεινε μια διαφορετική λύση, η οποία βασιζόταν στην άποψη ότι η ταχύτητα των ανελκυστήρων ήταν μια χαρά και ότι το πρόβλημα το είχαν οι άνθρωποι. 

Αντί, λοιπόν να ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν την ταχύτητα των ασανσέρ, ίσως θα έπρεπε να ψάξουν για ποιο λόγο ο κόσμος τους βρίσκει αργούς και τι θα μπορούσαν να κάνουν για να το αντιμετωπίσουν αυτό. 

Έτσι διεξήγαγαν μια έρευνα μεταξύ των χρηστών των ανελκυστήρων, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ασανσέρ ήταν πολύ πιο αργά από ότι ήταν στην πραγματικότητα. 

Η αίσθηση αυτή προερχόταν από το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν είχαν κάτι για να απασχοληθούν μέσα στο ασανσέρ. Μάλιστα η απραξία αυτή τους έδινε όλον τον χρόνο να προβληματιστούν για την ασφάλειά του! 

Έτσι οι μηχανικοί της εταιρίας πρότειναν την χρήση καθρεπτών μέσα στα ασανσέρ! Έτσι ο κόσμος θα παρέμενε απασχολημένος και δεν θα σκεφτόταν τόσο πολύ τον κίνδυνο ενδεχόμενης πτώσης. 

Παράλληλα, θα μειωνόταν και το αίσθημα κλειστοφοβίας που δημιουργείται δεδομένης της στενότητας του χώρου ενός ανελκυστήρα, καθώς με την εισαγωγή ενός μόνο καθρέφτη, το μέγεθος του θαλάμου εικονικά θα διπλασιαζόταν! 

Σε έρευνα που ακολούθησε οι χρήστες δήλωναν πολύ ικανοποιημένοι από την αύξηση της ταχύτητας και της ασφάλειας των ανελκυστήρων, αν και στην πραγματικότητα δεν είχε αλλάξει, τεχνικά τουλάχιστον, απολύτως τίποτα! 

Στην ουσία, το μόνο που άλλαξε ήταν η αντίληψη των χρηστών για τον χώρο και τον χρόνο. 

Μια άλλη παράμετρος που ίσως έχει να κάνει πραγματικά με την ασφάλεια είναι ότι η ύπαρξη του καθρέφτη λειτουργεί ως ένδειξη ότι ο θάλαμος βρίσκεται όντως πίσω από την πόρτα.

Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να πέσει κάποιος στο κενό αν πάει να μπει αφηρημένος σε κάποιο ασανσέρ που παρουσιάζει βλάβη.

Οπότε για τον έναν ή τον άλλο λόγο, οι καθρέφτες που μπήκαν στα ασανσέρ από τα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης τους παραμένουν ακόμη και σήμερα παρά το γεγονός ότι η ταχύτητα και η αξιοπιστία της χρήσιμης αυτής εφεύρεσης έχει βελτιωθεί σημαντικά. 




5 επιστημονικά αποδεδειγμένοι λόγοι ότι το μεγαλύτερο παιδί είναι πάντα το καλύτερο...!!!

Η αιώνια διαμάχη για το αν το μεγαλύτερο ή το μικρότερο παιδί μέσα στην οικογένεια είναι το καλύτερο έλαβε επιτέλους μια επιστημονική απάντηση, που βάζει τέλος σε όλες τις διαφωνίες. Έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις για το αν το μεγαλύτερο, το μεσαίο ή το μικρότερο παιδί μέσα στην οικογένεια παίρνει όλη την προσοχή και την φροντίδα και σύμφωνα με τους 5 παρακάτω επιστημονικούς λόγους το μεγαλύτερο παιδί αναδεικνύεται νικητής.

1. Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι περισσότερο αφοσιωμένα στην οικογένεια, πιο υπεύθυνα και πιο συγκεντρωμένα στις επιτυχίες. Τα μεγαλύτερα παιδιά συνήθως βοηθούν τους γονείς στο μεγάλωμα των μικρότερων παιδιών. Λόγω της ευθύνης που αναλαμβάνουν να προσέχουν τα μικρότερα αδέρφια του γίνονται υπεύθυνοι πιο νωρίς και κατά συνέπεια πιο επιτυχημένοι, αναφέρει ο Jeffrey Kluger, συντάκτης του Time Magazine και συγγραφέας του βιβλίου «Η επιρροή των αδελφών.»

2. Τα μεγαλύτερα παιδιά ακολουθούν ευκολότερα τους κανόνες, ενώ τα μικρότερα τείνουν να είναι επαναστάτες. Μια έρευνα που έγινε το 2003 στο Βέλγιο από έναν παιδοψυχολόγο έδειξε, ότι τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να είναι πιο συγκαταβατικά, ανταγωνιστικά και υπεύθυνα, ενώ τα μικρότερα παιδιά τείνουν να είναι πιο παιχνιδιάρικα, άτακτα και επαναστάτες. 

3. Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι γεννημένοι ηγέτες και γίνονται πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες. Φροντίζοντας τα μικρότερα αδέλφια τους, τα μεγαλύτερα παιδιά αναπτύσσουν μια αίσθηση υπευθυνότητας από αρκετά νεαρή ηλικία, η οποία βελτιώνει τις ηγετικές τους ικανότητες. Κατά συνέπεια, γίνονται περισσότερο φιλόδοξοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους τους και πετυχαίνουν στον επαγγελματικό τους τομέα. 

4. Στατιστικά, τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα από τα μικρότερα αδέλφια τους. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2007 στην Νορβηγία, τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν κατά μέσο όρο 2,3 πόντους υψηλότερο δείκτη IQ από τα μικρότερα αδέλφια τους. Θεωρητικά αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει από το γεγονός, ότι μαθαίνουν τα μικρότερα αδέλφια τους καθώς μεγαλώνουν και αυτό τους βοηθάει στο να διατηρούν για περισσότερο καιρό τις πληροφορίες. 

5. Τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι γενικά καλύτερα. To επιστημονικό περιοδικό «Έρευνα της Προσωπικότητας» δημοσίευσε το 2015 ευρήματα που έδειχναν, ότι τα μεγαλύτερα παιδιά είναι πιο ευχάριστα, πιο αφοσιωμένα, πιο επιμελή και γενικά λιγότερο νευρωτικά σχέση με τα μικρότερα αδέρφια τους. Από την άλλη πλευρά, η διαφορά των προσωπικοτήτων ανάμεσα στα μεγαλύτερα και τα μικρότερα αδέρφια είναι η τέλεια συνταγή για μια ευτυχισμένη οικογένεια που δεν θα βαριέται ποτέ. 




[huffingtonpost]

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

13 κοινά τρόφιμα και οι ασθένειες που επιβεβαιωμένα βελτιώνουν...!!!!

Τα τρόφιμα δεν είναι μόνο ευχάριστο να τα τρώμε αλλά, επίσης, θρέφουν και προστατεύουν τον οργανισμό με μια ισχυρή, ενσωματωμένη φαρμακευτικο-θεραπευτική δραστηριότητα.

Γκρέιπφρουτ – Μόλυνση : Οι σπόροι αυτού του φρούτου, σε μία δόση από 5 έως 6 κάθε 8 ώρες για δύο εβδομάδες, έχουν δειχθεί αποτελεσματικές στην εξάλειψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων στελεχών ανθεκτικών στα φάρμακα.

Ανανάς – Καρκίνος : Το ένζυμο βρομελίνη, εκχυλίζεται από τον ανανά, έχει αποδειχθεί να είναι πιο ισχυρό η χημειοτοξικός παράγοντας 5-φθοροουρακίλης στη θανάτωση του καρκίνου.

Καρπούζι – Υπέρταση : Το καρπούζι περιέχει αμινοξέα, όπως η L-κιτρουλίνη , η οποία βοηθάει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται φυσικά, ανακαλώντας την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κεράσι – Φλεγμονή / Πόνος : Ενώσεις στα κεράσια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα NSAID στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Λεμόνι – Πέτρες στα νεφρά : Η θεραπεία με λεμονάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια λογική εναλλακτική λύση για τους ασθενείς με πέτρες στα νεφρά.

Παπάγια – έλκη του δέρματος : Χρησιμοποιείται στη Τζαμάικα ως παραδοσιακή ιατρική, η νέα έρευνα δείχνει ότι η τοπική εφαρμογή των άγουρων φρούτων παπάγια για χρόνια έλκη του δέρματος δημιουργούν ένα θετικό ποσοστό ανταπόκρισης 72%.

Ρόδι – Ορμόνες : Το ρόδι είναι η ωοθήκη της καρποφορίας του φυτού ρόδι, περιέχει ισχυρά φυτικά οιστρογόνα τα οποία δεν ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των άναρχων κυττάρων,και μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα ιδανικό “back up” στην ωοθήκη για την υγεία των γυναικείων ορμονών.

Βέβαια εδώ να συμπληρώσουμε τις δύο κύριες ασθένειες για τις οποίες είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι βελτιώνονται με ρόδι. Το αντιοξειδωτικό & αντιφλεγμονώδες ρόδι αποφράσσει & το καρδιαγγειακό.

Ακτινίδια – Χοληστερόλη : Όταν χρησιμοποιείται με το βότανο κράταιγο, και εκχύλισμα από ακτινίδια βρέθηκε να είναι ανώτερο από την σιμβαστατίνη (Zocor εμπορική ονομασία) στη μείωση της χοληστερόλης σε ποντίκια που τρέφονται με δίαιτα υψηλής χοληστερόλης.

Κράνμπερι & Βατόμουρα – Λοιμώξεις : Το εκχύλισμα του μούρου έχει αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικό όσο η τριμεθοπρίμη φαρμάκου στην πρόληψη των υποτροπιάζουσων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος της αντοχής στα αντιβιοτικά / υπερ-μόλυνση και / ή την προσβολή από μύκητες.

Σαμπούκο – Γρίπη : Εάν είστε αρκετά τυχεροί θα βρείτε elderberry στα προϊόντα σας, θα διαπιστώσετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αντι-αναπνευστικό για τη θεραπεία λοιμώξεων από τους αρχαίους χρόνους. Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι περιέχει φλαβονοειδή τα οποία συγκρίνονται ευνοϊκά με το αντιικό φάρμακο Tamiflu για την πρόληψη και λοίμωξη.

Καρύδα – Γαστρικό Έλκος : Το γάλα και το νερό της καρύδας έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιελκογόνες ιδιότητες ενάντια στη φάρμακο-προκληθείσα NSAID βλεννογόνο διάβρωση.

Πλαντάγκο ή πεντάνευρο – Διάρροια : Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της διάρροιας από παραδοσιακούς πολιτισμούς ως λαϊκή ιατρική, αλλά κλινική έρευνα επιβεβαιώνει τώρα την αξία του στη διαιτητική αντιμετώπιση της επίμονης διάρροιας στα νοσηλευόμενα παιδιά.

Φράουλες – Καρδιακές παθήσεις : Πολλά κόκκινα φρούτα, όπως και τα μούρα έχουν πλέον αποδειχθεί ότι είναι πολύτιμα για την υγεία της καρδιάς, αλλά η φράουλα έχει αρχίσει να αναδύεται ως μοναδικά ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία. Η φράουλα σε σκόνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει το προφίλ των λιπιδίων και τους δείκτες οξειδωτικού στρες, και των δεικτών της αθηροσκλήρωσης, σε γυναίκες με μεταβολικό σύνδρομο.

Το εκχύλισμα φράουλας έχει επίσης αποδειχθεί ότι χαλαρώνει την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος και ξεφορτώνει τον καρδιακό μυ από την υπερβολική άσκηση. Ακόμη το εκχύλισμα φύλλων φράουλας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ροή αίματος της στεφανιαίας αρτηρίας κατά τρόπο παρόμοιο με το εκχύλισμα Hawthorn.




Η Συγκλονιστική ιστορία της Ψωροκώσταινας που έσωσε δεκάδες ορφανά από την πείνα...!!!!

Σήμερα, το παρατσούκλι της χρησιμοποιείται απαξιωτικά, για να αποδώσει την κακομοιριά και την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η ίδια όμως, υπήρξε μια ηρωική και αξιέπαινη Ελληνίδα. Η Πανωραία Χατζηκώστα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έζησε στα δύσκολα της ελληνικής Επανάστασης.

Το 1821, μετά την καταστροφή του Αϊβαλιού από τους Τούρκους, μεγάλο μέρος του πληθυσμού του σφαγιάστηκε και το υπόλοιπο βρήκε σωτηρία στα Ψαρά. Τόσο τον άντρα της, Κώστα Αϊβαλιώτη, πλούσιο έμπορο, όσο και τα παιδιά της, τους έσφαξαν μπρος τα μάτια της οι Τούρκοι. 

Η ίδια πάμφτωχη και ολομόναχη, βρέθηκε αρχικά στα Ψαρά, απ’ όπου πήρε και το προσωνύμιο Ψαροκώσταινα και έπειτα στο Ναύπλιο. Εκεί, ξεκινά ένας δυσβάστακτος αγώνας επιβίωσης, για την άλλοτε αρχόντισσα, καθώς για να βγάλει το ψωμί της, αναγκάζεται να κάνει την αχθοφόρο και την πλύστρα.

Παρά τα προβλήματά της όμως, παίρνει υπό την προστασία της ορφανά παιδιά αγωνιστών, τα οποία για να τα θρέψει, γυρνά από σπίτι σε σπίτι και ζητιανεύει. Τα χαμίνια της παραλίας την παίρνουν στο κατόπι και την φωνάζουν Ψωροκώσταινα. 

Το 1826, ενώ μαίνονταν η πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ιμπραήμ, διενεργήθηκε έρανος στην κεντρική πλατεία της πόλης, για την ενίσχυση των αποκλεισμένων μαχητών. Οι υπεύθυνοι μάταια ζητούσαν από τον πολύπαθο λαό να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η φτώχια και η εξαθλίωση ήταν συγκάτοικος σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Το παρατσούκλι της μεγαλόκαρδης Πανωραίας, συχνά σήμερα παρομοιάζεται με την ένδεια της ελληνικής οικονομίας Τότε και ενώ κανένας δεν πλησίαζε το τραπέζι, η φτωχότερη όλων, η χήρα Χατζηκώσταινα, βγάζει το ασημένιο δαχτυλίδι που φορούσε στο δάχτυλό της και μαζί με ένα γρόσι που είχε στην τσέπη της, τα ακουμπά στο τραπέζι της ερανικής επιτροπής.

«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι». Η απρόσμενη αυτή χειρονομία έκανε κάποιον από το πλήθος να αναφωνήσει : «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της» κι αμέσως ξύπνησε το ελληνικό φιλότιμο. 

Ένας, ένας όλοι άρχισαν να αποθέτουν στο τραπέζι του εράνου λίρες, γρόσια και ασημικά, ότι είχε ο καθένας από το υστέρημά του. Με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, σε μια συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος παρομοίασε το Ελληνικό Δημόσιο με την Ψαροκώσταινα.

Ο συσχετισμός αυτός άρεσε και έμεινε… Αργότερα, επί της βασιλείας του Όθωνα, οι αγωνιστές συνήθιζαν να αποκαλούν ειρωνικά την βαυαρική αντιβασιλεία «Ψωροκώσταινα» και αυτή γεμάτη περιφρόνηση ανταπαντούσε, σε όσους ζητούσαν τη βοήθεια του κράτους για να συντηρηθούν, «όλοι από την Ψωροκώσταινα ζητούν να ζήσουν»….




Με σκυμμένο κεφάλι....δεν βλέπεις ποτέ τι συμβαίνει γύρω σου...!!!!!

Θέλεις να βάλεις την ζωή σου σε τάξη….

Αλλά σου φαντάζει αδύνατον!

Επικαλείσαι τα δεκάδες προβλήματα που εμφανίζονται…

Το ένα πίσω από το άλλο…..

Που δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις…

Και να ανακτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου!

Αναρωτιέσαι γιατί να συμβαίνουν......

Σε σένα όλα τα άσχημα!

Ποιος είναι ο λόγος…..

Να συναντάς στον δρόμο σου αχάριστα άτομα….

Που σε πληγώνουν ενώ εσύ τα δίνεις όλα!

Η απογοήτευση που αισθάνεσαι…

Μαζί με τον φόβο….

Δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς ψύχραιμα!

Να δεις την πραγματικότητα….

Που «επιβάλλει» να γίνεις καλύτερος εσύ….

Όχι ο κόσμος!

Να "κοιτάξεις" μέσα σου….

Για να διαπιστώσεις τι μαθήματα πήρες…..

Από τα λάθη..…

Τα οποία δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ως άλλοθι…..

Για να δικαιολογήσουμε την στασιμότητα!!!!

Δεν γίνεται να απαιτείς από τον άλλον τα πάντα…..

Αλλά να μην προσφέρεις το παραμικρό….

Επειδή κάποια στιγμή πληγώθηκες!!!!!

Τι φταίει ο άνθρωπος να πληρώσει ατοπήματα άλλων;

Σε βλέπει μπερδεμένο……

Αγχωμένο…..

Φοβισμένο….

Και το μόνο που θέλει είναι…..

Να το βάλει στα πόδια!!!!

Αρκετά προβλήματα έχει…..

Που δυσκολεύουν την καθημερινότητα του…..

Δεν υπάρχει λόγος να "φορτωθεί" και τα δικά σου!

Επιθυμεί μια σχέση να περνάει καλά!

Αν είναι να προβληματίζεται περισσότερο…

Απ’ ότι ήδη είναι……

Προτιμά να καθίσει μόνος του! 

'Εχεις την απαίτηση να σου ανοίξει…

Την «πόρτα» της ψυχής του!

Να σε εμπιστευτεί!

Να είναι σίγουρος για σένα…..

Σαν να σε ήξερε από χτες!

Μόνο που εσύ για να λειτουργήσεις με τον ίδιο τρόπο…

Ζητάς πρώτα αποδείξεις!!!!

Παράλογο και εξωφρενικό!!!!

'Οσο δεν δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου….

Να χαλαρώσει αναλογιζόμενος…..

Πως κάθε άνθρωπος είναι ένα νέο κεφάλαιο…

Και συμπεριφερόμαστε ανάλογα…..

Θα είσαι μόνος!!!!

Ο φόβος μην σε ξεγελάσει και αυτός…

Δεν είναι ο καλύτερος «σύμβουλος»…

Για να αναπτύξεις επικοινωνία μαζί του!

Κανένας αξιοπρεπής δεν θα δεχτεί…

Να περάσει αυτού του είδους τις «εξετάσεις»…

Διότι η δική σου ανασφάλεια δεν επιτρέπει….

Να φερθείς όπως του αξίζει!

Όπως δεν θα το δεχόσουν και εσύ!

Η προσκόλληση στο παρελθόν….

Δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα!

Ότι έγινε…..έγινε!!!

Πέρασε!!!

Δεν αλλάζει!

Τα «πως» και τα «γιατί» δεν έχουν πλέον….

Κανένα νόημα!

Δεν κερδίζεις τίποτα…

Να σκέφτεσαι συνεχώς ένα πάθημα….

Που μπορεί να σε πλήγωσε πολύ….

Αλλά δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω να το διορθώσεις!

Πρέπει λοιπόν….

Να το διαγράψεις!

Στο κάτω κάτω βρε αδελφέ….

Σε πόνεσαν!

Δεν σου πήραν δα…..

Και την ψυχή!!!!!

'Ελεος!!!

Βάζεις άμεσα τελεία και παύλα….

"Σηκώνεσαι" από τα πατώματα…..

Κοιτάς μπροστά…..

Και προχωράς!!!!

Σε κανέναν…..

Δεν χαρίζεις την ζωή και τα όνειρα σου!!!!

Παίρνεις την τύχη στα χέρια σου…..

Αποφασισμένος να κάνεις ότι καλύτερο….

Για τον εαυτό σου!

Να προκαλέσεις να έρθει το καλό…..

Με θετική διάθεση!!!!

Εκτός από την απώλεια, όλα τα άλλα διορθώνονται!

Ηρέμησε…..

Χαλάρωσε…..

Και ξεμπέρδεψε τι συμβαίνει μέσα σου!!!!

Μόνο ΕΣΥ μπορείς να το κάνεις!

Ουδείς άλλος…..

Μπορεί να βάλει τάξη στον εσωτερικό σου κόσμο!

Πάρτο χαμπάρι!!!!

Μην περιμένεις κανέναν να ενεργήσει….

Για λογαριασμό σου σε αυτό το θέμα! 

Είναι αδύνατον!!!!

Γι’ αυτό….

'Ασε τα «δεν μπορώ»……

Για μια αναγκαία διαδικασία…

Που έχει σκοπό να εμπεδώσουμε…

Την ουσία των πραγμάτων!!!!

Να καταλάβουμε την πραγματική τους αξία….

Μαθαίνοντας να τα ιεραρχούμε σωστά!!!

Μεγάλωσες πια…..

Για να κρύβεις «κάτω από το χαλί»……

Ότι δεν σε βολεύει!!!!

Η ζωή κάποια στιγμή στο τραβάει…..

Απαιτώντας να καθαρίσεις όλα τα «σκουπίδια»…..

Που βρίσκονται εκεί….

Αν θέλεις να σου χαριστεί!

Μόνο έτσι μπορείς να πας παρακάτω!

«Πετώντας» τα άχρηστα……

Και "βάζοντας" σε περίοπτη θέση τα χρήσιμα!

Αν δεν βοηθήσεις τον εαυτό σου…

Δεν μπορείς να στηρίξεις κανέναν!!!!

Οποιοσδήποτε βρεθεί στο πλευρό σου…..

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο…..

Πως θα πληγωθεί!!!

Είναι αναμενόμενο αν δεν έχεις…

Ξεκαθαρίσει τι σου συμβαίνει!

Και μην βιαστείς να πεις πως…..

Δεν το θέλεις αυτό!

Στην ζωή μετράνε τα έργα…..

ΠΟΤΕ…..

Οι προθέσεις για τις οποίες…

Δεν μπορείς να πείσεις κανέναν!!!!!

'Ασε λοιπόν…..

Το παρελθόν και τις τάχα μου δυσκολίες….

Που επικαλείσαι συνέχεια…..

Και στρώσου στην «δουλειά»…..

Αν πράγματι επιθυμείς…..

Να ξεφύγεις από τα «σκοτάδια» σου….

Και να «βγεις» στο φως!!!

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από δυνατή θέληση!!!!

Είναι μια επίπονη διαδικασία…..

Που την περνάμε όλοι κάποια στιγμή!

Δεν είσαι ο μοναδικός!!!!!

Αν κοιτάξεις γύρω σου δεν υπάρχει άνθρωπος…

Χωρίς προβλήματα!

Κάποιοι επιλέγουν να τα αντιμετωπίζουν…..

Και να προχωρούν….

Ενώ άλλοι….

«Κάθονται» πάνω σε αυτά προτιμώντας…..

Να «κλαίνε την μοίρα τους»…

Δίχως να «γεύονται» το παραμικρό!!!!

Απλά κατηγορούν…

Την παλιοκοινωνία που τους έφερε σε αυτή την θέση…..

Νομίζοντας….

Πως έχουν επιτελέσει το χρέος τους!

Τώρα…

Ποιο ακριβώς…..

Μόνο εκείνοι γνωρίζουν!!!!

Σίγουρα όμως δεν μπορεί να εννοούν….

Αυτό το πολύτιμο «δώρο» που μας χαρίστηκε…

Να βιώσουμε…..

Και αντί να το εκτιμήσουν όπως πρέπει…..

Το «πετάνε» στην γωνία…..

Γιατί……

'Ολα τους φαίνονται δύσκολα…

Και αξεπέραστα!!!!!!

Οποιαδήποτε δε….

Λύση προτείνεις…..

Αντιπαραθέτουν ότι μπορείς να φανταστείς…..

Για να ΜΗΝ την υιοθετήσουν!!!!!

Βολικό!!!!

Μερικοί μάλιστα….

Φτάνουν στο ακραίο σημείο….

Να επικαλούνται ακόμα και την οικονομική κρίση….

Που τους εμποδίζει να δημιουργήσουν σχέσεις!!!!!

Λες και οι άνθρωποι μετά τον πόλεμο ήταν πλούσιοι…..

Που έβγαιναν, συναντιόντουσαν, γελούσαν.....

'Εκαναν σχέσεις……

Ερωτευόντουσαν…..

Ζούσαν ευτυχισμένοι χωρίς να τους εμποδίσει…..

Το γεγονός πως δεν είχαν χρήματα!

‘Εφτανε η σφοδρή επιθυμία τους….

Να «ρουφήξουν» την ζωή…..

Να προλάβουν να την ζήσουν….

'Οσο καλύτερα μπορούσαν!

Αυτό τους οδηγούσε να «αντλούν» χαρά…

Ακόμα και από τα πιο απλά πράγματα…..

Γιατί «έβαζαν» ψυχή σε ότι έκαναν!!!!!

Κάτι που λείπει σήμερα από τους περισσότερους!!!!

Βλέπεις μια ισοπέδωση των πάντων!

Αγνοούν ακόμα και το πιο απλό!

Ότι τα «ακριβότερα» πράγματα…

Είναι εντελώς δωρεάν!!!!

Τα ανεκτίμητα….

Δεν κοστολογούνται!!!!!

'Εμαθαν όμως τόσα χρόνια…..

Να «καλύπτουν» τα κενά τους με λεφτά….

Και τώρα που δεν υπάρχουν αρκετά…

Είναι «γυμνός ο βασιλιάς»!!!!!

Αποσυντονίστηκαν τελείως…..

Και βρέθηκαν στο «πουθενά»!!!!!

Πλέον.....

Φαίνονται καθαρά οι ατέλειες…..

Τα ελαττώματα…….

Τα «μπαλώματα» στον χαρακτήρα…..

Και αυτό δεν το αντέχει

Η κενοδοξία τους!!!!

Λυπάμαι…

Μα άλλαξαν οι καιροί!!!!

Οι συνθήκες θέλοντας ή μη…..

Φανερώνουν πλέον γρηγορότερα το ψεύτικο!

Το γνήσιο και το αληθινό…..

Αρχίζει σιγά σιγά…..

Να παίρνει την θέση που του πρέπει!

'Οσοι δεν το φέρουν…

Είναι «καταδικασμένοι» να μην περιμένουν…

Απολύτως τίποτα!!!!

Να βρίσκονται πάντα στην απέναντι όχθη…..

Χαζεύοντας αυτούς που το έχουν…

Και κυνηγούν την ζωή με όλες τους τις δυνάμεις!!!!

Τίποτα ουσιαστικό…

Δεν κερδίζεται χωρίς μόχθο!

Πρέπει να το εμπεδώσεις επιτέλους αυτό!!!!

Είναι αξίωμα!!!!!!!

Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση!

Δεν λέει πουθενά….

Πως οι επιθυμίες σου εκτελούνται αυτόματα…..

Αρκεί να τις εκφράσεις!

Σταμάτα λοιπόν την άρνηση….

Και την απαίτηση να υποστούν οι υπόλοιποι…..

Τα αποτελέσματα της «τεμπελιάς» σου!!!!

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σε δεχτεί…..

Ανώριμο και απροετοίμαστο….

Όταν πρόκειται να μοιραστεί…

Την ζωή του, μαζί σου!

Η γνωστή καραμέλα…

Για την άτιμη κοινωνία που εμπόδισε…..

Να πάρεις ότι έπρεπε…

Δεν πείθει πλέον κανέναν!!!!

Σήκωσε το κεφάλι…..

Και κοίτα γύρω σου!!!

Αυτοί που θέλουν να ευτυχήσουν…

Δίνουν σκληρό αγώνα καθημερινά!!!!

Δεν περιμένουν να «πέσει» τίποτα από του ουρανό!

Το αποκτούν με το σπαθί τους!

Με σκληρή δουλειά και χαμόγελο!!!!

Μόλις αποφασίσεις να κάνεις το ίδιο…..

Τότε θα δεις να μπαίνουν….

Όλα τα πράγματα στην θέση τους!!!!

Θέληση χρειάζεται!

Επιμονή, υπομονή…..

Και πίστη……

Πως ότι ζητάς….

Το αξίζεις με το παραπάνω!!!!!!!




Λένα Καρασάββα - lenakarasavva

Θέλει ψυχή και τόλμη η ανεξαρτησία....!!!!


Περίεργο πράγμα η ανεξαρτησία, μπορεί να αναστήσει ανθρώπους από τις στάχτες τους. Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι είναι καταραμένοι και ταυτόχρονα ευλογημένοι. Σκορπούν αλόγιστα αυτοπεποίθηση όπου βρεθούν. Η αύρα που εκπέμπουν δεν περνάει απαρατήρητη, επιβάλλει να γυρίσουν κεφάλια στο πέρασμά τους και να θαυμάσουν τον δυναμισμό τους.Παρεξηγημένοι άνθρωποι όλοι αυτοί οι λάτρεις της ανεξαρτησίας. 

Έχουν μεγάλο εκτόπισμα στην προσωπικότητά τους, ξέρουν να διεκδικούν, ξέρουν να λένε όχι, έχουν την δική τους άποψη που συχνά διαφέρει και συγκρούεται.

Δεν πηγαίνουν πάντα με τις ορέξεις των υπολοίπων και αυτό αρκετές φορές δημιουργεί αντιπάθειες, χαρακτηρίζονται σνομπ.

Είναι αρκετά ευαίσθητοι άνθρωποι οι ανεξάρτητοι αλλά και δίκαιοι.

Γνωρίζουν πολύ καλά να στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις.

Πίσω από τα λαμπερά τους χαμόγελα θα διακρίνεις πολλά δάκρυα.

Χρειάστηκε άπειρες φορές να βρεθούν απέναντι στις ανασφάλειές τους και το πιο σημαντικό από όλα να νικήσουν τις ατελείωτες, μοναχικές ώρες που πνιγόντουσαν.

Κάθε τους δάκρυ είναι και ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξαρτησία τους.

Έχουν μάθει πως το κάθε λεπτό της ζωής τους είναι πολύτιμο και πρέπει να αξιοποιείτε σωστά. Γνωρίζουν πότε και που πρέπει να σπαταλήσουν την ενέργειά τους.

Οι φίλοι τους είναι μετρημένοι στα δάχτυλα γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά η ποιότητα.

Δεν τους χρειάζονται κιόλας τους πολλούς.

Επιλεκτικοί άνθρωποι, προτιμούν λίγους και καλούς φίλους που να μπορούν να μοιράζονται τα πάντα χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις.

Απεχθάνονται την μιζέρια και όλους αυτούς που κλαίγονται συνέχεια.

Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, δεν φορτώνουν τα προβλήματά τους σε άλλους και είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα δύσκολα.

Ανθρώπους παντός καιρού τους λέω εγώ.

Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι τους όποτε νιώθουν την ανάγκη της απομόνωσης.

Μιλάμε για προσωπικότητες που δεν συμβιβάζονται εύκολα και όταν αποφασίσουν να το κάνουν πρέπει να τους αποδείξεις ότι το αξίζεις.

Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι δεν περιμένουν τίποτα και από κανέναν.

Δεν κερδίζονται με υλικές απολαύσεις.

Όσα χρειάζονται για να ικανοποιήσουν τον εαυτό τους θα τα κερδίσουν μόνοι τους.

Και ξέρεις οι ανεξάρτητοι άνθρωποι κλαίνε πολύ όταν είναι μονάχοι τους.

Κλαίνε για όλα όσα θυσίασαν με το αιτιολογικό της ανεξαρτησίας τους.

Ξέρουν πως αυτό το τίμημα το πληρώνουν ακριβά και τα υλικά τους είναι βαριά για να χτιστούν έτσι.




Μαρίσα Παππά

Χρεωκοπεῖ μόνον ὅποιος ἔχασε τὴν ζωή του…!!!!

Ἡ πραγματικὴ φτώχεια τοῦ κόσμου μας εἶναι ἡ συναισθηματικὴ χρεωκοπία.

Εἶναι ἡ πάθησις τοῦ καιροῦ μας.
Εἶναι ἡ ἀπουσία χαμογελαστῶν ἀνθρώπων γύρω μας…

Εἶναι, στὴν πραγματικότητα, τὸ ἔνστικτον ποὺ μᾶς προειδοποεῖ, ὡς ὁ μόνος πιστὸς καὶ ἀληθής μας σύντροφος, γιὰ τὰ κύματα πόνου καὶ δυσκολιῶν ποὺ θὰ κληθοῦμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε.

Κι ὅμως… Δὲν εἶναι ἔτσι… Ἡ Ζωὴ εἶναι στιγμές, μικρές, ἀπέραντες, μοναδικές. Ἡ μόνη μας περιουσία εἶναι αὐτὲς οἱ στιγμές. Μία ματιὰ στὰ παιχνιδίσματα τοῦ Ἡλίου… Ἕνα παιδικὸ χαμόγελο… Μία φιλικὴ ἀγκαλιά… Ἕνα μητρικὸ ἢ πατρικὸ χάδι…

Ἕνα ἐρωτικὸ φιλί…
Μία σκέψις γιὰ τὸ Μέλλον τοῦ κόσμου μας, ποὺ μόνον ἐμεῖς μποροῦμε νὰ κτίσουμε…

Λίγα καὶ μικρὰ χρειαζόμεθα γιὰ νὰ γευθοῦμε τὶς στιγμές μας, τὴν ζωή μας, μά, κυρίως γιὰ νὰ παραμένουμε, κάθε στιγμή, πανέτοιμοι νὰ ἀντιμετωπίσουμε κάθε μορφῆς δυσκολία, ὅποτε κι ἐὰν ἐμφανισθῇ καὶ σὲ ὅποιαν ἔκτασιν κι ἐὰν θὰ ἔχη.

Ἄλλως τέ… Γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ φθάσουμε στὸ αὔριο, πρέπει νὰ ἐκτιμοῦμε, νὰ ἀπολαμβάνουμε καὶ νὰ τιμοῦμε τὸ σήμερα, μὲ ὅλες μας τὶς δυνάμεις, ἐπιτρέποντάς του νὰ μᾶς διδάσκῃ καὶ νὰ μᾶς γεμίζῃ ἐνέργεια, ἐνᾦ παραλλήλως θὰ μᾶς προετοιμάζη καταλλήλως γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε κάθε τί, μὲ θάῤῥος, ὑπομονὴ κι ἐπιμονή.




Συγκλονιστικό και "γροθιά στο στομάχι" για το που μας έχουν φτάσει - Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι ...;;;

Ένα καλαμπόκι, γροθιά στο στομάχι

-Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι;

-Δεν έχω λεφτά κοριτσάκι μου, άλλωστε το συμφωνήσαμε, θα πάμε μία βόλτα και θα γυρίσουμε στο σπίτι για να κοιμηθείς νωρίς.

Το παιδάκι δεν αντιμίλησε. Έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε μαζί κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα. Σα να ήξερε από την αρχή ότι η επιθυμία του δεν θα είχε αντίκρισμα. Απλά την εξέφρασε σαν να πίστευε ότι ακόμη και η διατύπωσή της θα ισοδυναμούσε με την υλοποίηση αυτού του απλού παιδικού ονείρου

Ο διάλογος μεταξύ του πατέρα και της μικρής του κόρης αφοπλιστικός το απόγευμα της Δευτέρας. Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. 

Αλλά δίνει από μόνη της η στιχομυθία «τροφή» στον δημοσιογράφο που ακούει συνοδεύοντας την δική του κόρη για σκέψεις μετά από την γερή γροθιά που έφαγε στο στομάχι.

Πόσο κάνει ένα καλαμπόκι; 1,5 ευρώ κόστιζε το όνειρο του μικρού κοριτσιού. Και όμως, ο πατέρας δεν είχε λεφτά. Η ματιά του πέρασε φευγαλέα από το πρόσωπο του δημοσιογράφου που τον κοιτούσε. Και μέσα σε αυτά τα κλάσματα του δευτερολέπτου, φάνηκε σαν να άνοιξε το βιβλίο της ζωής του. Του «είπε» πολλά και τον «ρώτησε» περισσότερα.

«Δεν με ενδιαφέρει κύριε να μου μιλάς συνέχεια για ανάπτυξη. Δεν με νοιάζει να μου λες συνέχεια για το πότε θα έρθει το τρένο ή το φυσικό αέριο στην Πάτρα, ή πότε θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας Πύργου. Ναι. Μπορεί όλα αυτά να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να έλθει το πλήρωμα του χρόνου που κι εγώ θα απολαύσω το ξεχασμένο εδώ και χρόνια αγαθό της δουλειάς. 

Όμως μπούχτισα να τα ακούω και να τα διαβάζω όλα αυτά. Χωρίς να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μου, χωρίς να μπορώ ακόμη και σήμερα να αγοράσω ένα καλαμπόκι στο παιδί μου. Δεν με νοιάζει ποιος Κυβερνά ή ποιος θα κυβερνήσει. Ποιος είναι Δήμαρχος ή ποιος θα γίνει. Αυτό μπορεί να «καίει» λίγους. 

Εκείνους που έμαθαν καλά τόσα χρόνια το αλισβερίσι με την εξουσία. Ούτε ψάχνομαι για το ποιός παντρεύτηκε το Σαββατοκύριακο, ή ποιός χόρεψε στα πανηγύρια καίγοντας τραπέζια μουσκεμένα με αλκοόλ.Έπαψα να νοιάζομαι για το τι θα γίνει αύριο. Με νοιάζει το τώρα. Και σε ρωτώ κύριε δημοσιογράφε: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει για να πάρω με αξιοπρέπεια ένα καλαμπόκι στο παιδί μου;»

Κι έτσι όπως τον ρώτησε, έσφιξε το χέρι της κόρης του και συνέχισαν τον περίπατό τους. Με τα κεφάλια ψηλά, γεμάτα αξιοπρέπεια. Κι έμεινε πίσω ο δημοσιογράφος να τους κοιτά και να αναρωτιέται:

Πόσες κοινωνίες υπάρχουν και πόσες από αυτές δεν έχω γνωρίσει ακόμα;




ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Οι μέλισσες γνώριζαν ότι η γη είναι στρογγυλή εκατομμύρια χρόνια πριν τον άνθρωπο. Έχουν GPS και παίρνουν γρήγορα αποφάσεις...!!!

Οι μέλισσες κατάλαβαν πρώτες ότι η Γη είναι στρογγυλή, και όχι ο άνθρωπος. Οι μέλισσες έχουν αναπτύξει μία πολύπλοκη γλώσσα για να ενημερώνουν η μία την άλλη που βρίσκεται το καλύτερο νέκταρ και χρησιμοποιούν τον ήλιο ως σημείο αναφοράς. 

Το εκπληκτικό είναι ότι μπορούν να συνεννοούνται ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες ή τη νύχτα, υπολογίζοντας τη θέση του ήλιου στην άλλη πλευρά του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να συλλέγουν και να αποθηκεύουν πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλός τους είναι ενάμιση εκατομμύριο φορές μικρότερος από τον δικό μας. 

Ο εγκέφαλος της μέλισσας έχει περίπου 950.000 νευρώνες ενώ ο ανθρώπινος έχει από 100 μέχρι 200 δισεκατομμύρια νευρώνες. Το μέλι που παράγουν 12 μέλισσες σε ολόκληρη τη ζωή τους γεμίζει ένα κουταλάκι του γλυκού.
                   
Οι μέλισσες διαθέτουν έναν ενσωματωμένο «χάρτη» των κινήσεων του ήλιου στον ουρανό σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε θέση να προσαρμόζουν πολύ γρήγορα το χάρτη στις τοπικές συνθήκες. Όλες οι αποφάσεις για την κατεύθυνση της πτήσης τους παίρνονται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Η μέλισσα είναι επίσης το πιο ευαίσθητο από όλα τα πλάσματα όσον αφορά στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Το χρησιμοποιούν για να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους και για να φτιάχνουν τις κερήθρες στις κυψέλες τους. Αν τοποθετήσουμε ένα δυνατό μαγνήτη δίπλα σε μία κυψέλη που είναι υπό κατασκευή, θα προκύψει μία παράξενη κυλινδρική κερήθρα που όμοιά της δεν υπάρχει στη φύση. Η θερμοκρασία μιας κυψέλης είναι ίδια με εκείνη του ανθρώπινου σώματος.

Οι μέλισσες έκαναν την εμφάνισή τους πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, περίπου την ίδια εποχή με τα φυτά που φέρουν άνθη. Η οικογένεια μελισσών που παράγουν μέλι Apis, εμφανίστηκε πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος φυτοφάγου σφήκας. 
                
Οι μέλισσες μυρίζουν με τις κεραίες τους. Η βασίλισσα εκκρίνει μία χημική ουσία που ονομάζεται “βασιλική ουσία” η οποία δεν επιτρέπει στις εργάτριες να αναπτύξουν ωοθήκες. Οι μέλισσες μπορούν να διανύσουν απόσταση που φτάνει τα 12 χιλιόμετρα σε μία συνεχόμενη διαδρομή πολλές φορές την ημέρα. Το κυριότερο όμως για τον άνθρωπο είναι ότι παράγει ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό μας, που δεν έχει ημερομηνία λήξης καθώς δεν χαλάει ποτέ.




Ότι σκέφτεσαι γίνεσαι : Εσύ δημιουργείς την υγεία όπως και την ασθένειά σου...!!!

Είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα που είναι ο φόβος, το σκοτάδι και η αρνητική ενέργεια, για να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε. Η συνείδηση, σκέψη, πεποίθηση συναίσθημα, συμπεριφορά, διαμορφώνουν και επηρεάζουν άμεσα τα πάντα γύρω μας. 

Μπορεί να είμαστε υγιείς, αρκεί να σκεπτόμαστε ότι είμαστε υγιείς. 

Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, τα οποία δίνουν εντολή στους αδένες του σώματός μας να παράγουν χημικά δηλητήρια αφενός, αφετέρου μπλοκάρουν τα ενεργειακά μας πεδία τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν τις ασθένειες των διάφορων οργάνων. 

Η ζωή και η υγεία μας επηρεάζεται από 5 επίπεδα που είναι: 

1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ 
2. ΝΟΗΤΙΚΟ 
3. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ 
4. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ και 
5. ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ. 

Αν απαλλαγούμε από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, τότε απελευθερωνόμαστε και εκφραζόμαστε με συναισθήματα αγάπης, χαράς, ομορφιάς, που υπάρχουν μέσα σε όλους μας και αποκτούμε αξίες, πληρότητα, γαλήνη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, συμπόνοια, ελευθερία και είμαστε απαλλαγμένοι από το σκοτεινό πέπλο του φόβου. 

Οι σκέψεις και το όραμα είναι το σχέδιο που θέλουμε να πετύχουμε, ενώ τα συναισθήματα είναι η ενέργεια που χρειαζόμαστε, για να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο.

Κατευθυνόμαστε από τα πιστεύω μας τα οποία υλοποιούνται με τις θετικές σκέψεις που βοηθούν να υλοποιήσουμε τα πάντα. Κάθε συναίσθημα, συγκίνηση, σκέψη έχει τη δική του ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. 

Έτσι οτιδήποτε σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε στην προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Πρέπει να δουλεύουμε πάντα με το υποσυνείδητο που είναι ένας παντοδύναμος επεξεργαστής, σε σχέση με το συνειδητό. 

Το μυστικό για να πετάξουμε στο φως, είναι να οραματιζόμαστε συνεχώς αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Είναι η δημιουργική φαντασία καταστάσεων , γεγονότων και αντικειμένων που θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας, και είναι η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου που του την έδωσε ο δημιουργός του. 

Ο οραματισμός δεν είναι πραγματοποιήσιμος όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα από τα οποία θα πρέπει να απεμπλακούμε. Θα πρέπει να πείσουμε το υποσυνείδητό μας να αλλάξει προγραμματισμό και να τα βλέπει όλα τέλεια και θετικά. 

Το υποσυνείδητο καταγράφει ότι σκεφτόμαστε και οποιαδήποτε εμπειρία που έχουμε. Η θετική ενέργεια τροφοδοτεί την ύπαρξή μας δίνοντας δύναμη για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Μπορούμε να πετύχουμε τα θέλω μας αρκεί να τα φανταστούμε με οραματισμό και να τα πιστέψουμε. 

Ο διαλογισμός βοηθά στην ενεργοποίηση του ανοσολογικού μας συστήματος, και η διαίσθησή μας είναι πάντα σοφή, διότι έχει πρόσβαση στην άπειρη συμπαντική Σοφία. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι δεν πιστεύουν ούτε στη διαίσθηση, ούτε στη λογική. 

Με τη διαίσθηση έλκονται πρόσωπα και πράγματα που χρειάζονται στη ζωή του. Σκοπός του ανθρώπου στη γη είναι η ευδαιμονία, ευημερία και υγεία. Είμαστε πνεύματα, ψυχές γεμάτες φως, για να ικανοποιούμε τον ανώτερο εαυτό μας, σεβόμενοι πρωτίστως τους συμπαντικούς νόμους. 

Είμαστε υγιείς όταν ο :
1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ 
2. ΝΟΗΤΙΚΟΣ 
3. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ 
4.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ και 
5.ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία μεταξύ τους. Οι πεποιθήσεις μας και ο τρόπος ζωής μας, σκέψεις, συναισθήματα, αυτά που πιστεύουμε καθορίζουν την υγεία μας, που ενεργοποιούν ή αδρανοποιούν τα γονίδια μας. 

Το γενετικό μας υλικό, το DNA, είναι αυτό που έχει πρόγραμμα, μνήμη και εξέλιξη, από την αρχή της ζωής μας, μέχρι και το θάνατο. Να ανοίξουμε την καρδιά μας και να βρούμε τα κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες της αλήθειας του Θεού Δημιουργού, που είναι η ΑΓΑΠΗ. Δεν είναι κάτι που έρχεται απέξω ,αλλά βρίσκεται μέσα μας. 

Όλα τα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Όταν έχουμε καλές σχέσεις με τους συνανθρώπους μας, όταν αγαπάμε ανιδιοτελώς νιώθουμε πραγματική ευτυχία και έχουμε μια ζωή γεμάτη υγεία, γαλήνη, και ερχόμαστε σε επαφή με την άπειρη δύναμη του σύμπαντος. 

Η αγάπη θεραπεύει όλες τις αρρώστιες ,και όταν δεν υπάρχει κυριαρχεί η μιζέρια, δυστυχία αρρώστια. Η αγάπη είναι η κλωστή που ενώνει τα πάντα. Τα αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν την ενέργεια με αποτέλεσμα κάθε όργανο να χάνει την ενέργειά του και να ασθενεί. 

Δημιουργούνται όταν αμφιβάλλουμε ή φοβόμαστε ότι κάποια ανάγκη δεν θα πραγματοποιηθεί, ή όταν έχουμε φόβο, ή θυμό μέσα μας. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια η οποία πάλλεται σε ορισμένες συχνότητες ,όπως και όλες μας οι εκδηλώσεις. Το κυριότερο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος και λιγότερο το στρες (θυμός, θλίψη, ζήλεια, ανασφάλεια, ενοχές) και είναι η κύρια αιτία για όλους τους πόνους που υποφέρουν οι άνθρωποι. 

Το σώμα μας έχει μεγαλύτερη σοφία από το νου, γιατί θυμάται τα πάντα στο υποσυνείδητο που έχουν καταγραφεί. Ο σημαντικότερος λόγος που αρρωσταίνουμε είναι όταν απομακρυνόμαστε από το θεϊκό κομμάτι του εαυτού μας. Η ασθένεια ξεκινά από το πνευματικό και ακολουθούν νοητικό, συναισθηματικό, ενεργειακό και κυτταρικό. 

Η πίστη και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης μας οδηγούν στην αυτοθεραπεία μας. Οι ασθένειες δεν συμβαίνουν ποτέ τυχαία και θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορές. 

Τα άτομα που διαλογίζονται ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τα 2 έντονα συναισθήματα είναι της αποδοχής και της απόρριψης που ισχυροποιούν ή αδρανοποιούν το αμυντικό μας σύστημα. Τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο κόβουν την επαφή μας με τη φύση, τους συνανθρώπους μας, το σύμπαν και προκαλούνται έτσι οι διάφορες αρρώστιες. 

Βασικοί πυλώνες στην υγεία μας είναι: Η σωστή σκέψη, η ηρεμία, η γαλήνη, η σωστή διατροφή με το να αποφεύγουμε επεξεργασμένες τροφές. 

Η αποτοξίνωση πνεύματος ,σώματος με υγιεινή διατροφή, και ξεμπλοκάρισμα ενέργειας-αρνητικού προγραμματισμού. Με θετικές σκέψεις και συναισθήματα χαράς-αγάπης, ενεργοποιούνται τα γονίδια που επιμηκύνουν τη ζωή μας. 

Η ακατέργαστη τροφή είναι η καλλίτερη πηγή για να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. Η σωστή διατροφή μας ενεργοποιεί τα γονίδια όπως και ο τρόπος ζωής, η συμπεριφορά μας, καθώς και τα συναισθήματά μας. 

Πρέπει να τρεφόμαστε σωστά για να μην καταστρέφουμε τα κύτταρά μας, και ο φόβος ενεργοποιεί τα γονίδια που καταστρέφουν τη ζωή. Το πόσο θα ζήσουμε ,εξαρτάται από το πόσες φορές θα διαιρεθούν τα σωματικά μας κύτταρα. Στρες, φόβος, θλίψη, πίκρα, θυμός, ενοχές, μικραίνουν τις τελομεράσες και κατά συνέπεια μικραίνει ο αριθμός των διαιρέσεων των κυττάρων, και ο προσδόκιμος χρόνος ζωής. 

Η Κοινωνική ζωή, η συνεχής επαφή με τη φύση και το ΣΎΜΠΑΝ είναι σημαντικοί παράγοντες μακροζωίας καθώς και από το περιβάλλον σκέψεων-συναισθημάτων που επηρεάζονται από το περιβάλλον μας φυσικό και ανθρωπογενές. 

Το πόσο θα ζήσουμε εξαρτάται από τα συναισθήματα – διατροφή τρώγοντας βιολογικά ωμά ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, και φύτρα. Όταν έχουμε έλλειψη ενζύμων η τροφή δεν χωνεύεται και τα υπολείμματα τροφών πηγαίνουν στο αίμα το οποίο και δηλητηριάζουν. 

Το μαγείρεμα καταστρέφει τη θρεπτική αξία των τροφών. Αρρωσταίνουμε όταν παραβιάζουμε τους πνευματικούς ,φυσικούς και διασυμπαντικούς νόμους. Υπάρχουν βιολογικοί νόμοι που κυβερνούν το σώμα μας και πνευματικοί νόμοι που κυβερνούν το πνεύμα και τη ψυχή. 

Η αποτοξίνωση είναι και αυτή ένας σπουδαίος παράγοντας μακροζωίας., και η σωστή μας διατροφή είναι όταν τα ποσοστά είναι 30-40-30% πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια αντίστοιχα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται στην παραπλάνηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Η παχυσαρκία οφείλεται στα συναισθήματα ΦΥΓΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ. Τα αρνητικά μας συναισθήματα μπλοκάρουν τους μεσημβρινούς και η ενέργεια που κυκλοφορεί μπλοκάρει τα όργανα τα οποία χωρίς ενέργεια αρρωσταίνουν. 

Όταν είμαστε αισιόδοξοι το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενισχύεται συστηματικά. Τελικά αρρωσταίνουμε τρέφοντας το σώμα μας με αρνητικές σκέψεις- συναισθήματα και ελεύθερες ρίζες από την κακή διατροφή που καταστρέφουν τη δομή του DNA. Το φως και η αγάπη διώχνουν το σκοτάδι των αρνητικών συναισθημάτων που υπάρχουν μέσα μας. 

Η Διατροφή μας πρέπει να είναι 80-20% αλκαλική-όξινη αντίστοιχα. Κάθε τι στο σύμπαν είναι ενέργεια η οποία αλλάζει μορφή. Το ανθρώπινο σώμα ,σκέψεις, συναισθήματα, είναι ενέργεια που πρέπει να ρέει ομαλά αν θέλουμε να έχουμε, υγεία, χαρά, ευτυχία. 

Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια από τη Γη και το Σύμπαν. Το πόσο θα πετύχουμε στη ζωή μας εξαρτάται από την εικόνα, την εμπιστοσύνη, και την αξία που δίνουμε στον εαυτό μας. Η ευτυχία δε βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής!!! Κάποτε ένας από τους αγαπημένους μου φιλοσόφους, ο κορυφαίος Αριστοτέλης είχε πει: «Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής…». 

Μια φράση με βαθιά μηνύματα και προειδοποιήσεις. Πόση αλήθεια άραγε να κρύβει; Μεγάλη και αλλόκοτη από τις άλλες έχω να σας πω. Διότι, η ευτυχία δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με την ουσία της ψυχής. Εκεί λοιπόν βρίσκεται. Μέσα μας. Στα βάθη του μυαλού και της καρδιάς μας. Στο σπίτι μας. Το κακό παντού υπάρχει. Σε κάθε γωνιά. 

Όμως, το καλό μόνο σε ένα σημείο. Ποιο είναι; ΕΣΥ είσαι. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, δίπλα σου είναι. Εσύ ο ίδιος είσαι κυρίαρχος, δημιουργός αλλά και παραλήπτης των δικών σου αποφάσεων και επιθυμιών. Στα χέρια σου λοιπόν άνθρωπε βρίσκεται η ευδαιμονία, η ηθική αρετή. 

Τα πλούτη δεν δηλώνουν κανέναν τίτλο. Δεν αμφιβάλλω ότι έχουν αξία αλλά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο. Μπορεί να έχεις όλα τα πλούτη του κόσμου αλλά μέσα σου να είσαι φτωχός. Τι είδους ευτυχία μπορεί να είναι αυτή; Θα σου πω εγώ. Ανεπαρκής και αναλφάβητη δίχως συναισθήματα και παιδεία. Μια μίζερη, ζοφερή και επίπονη προσπάθεια επιβεβαίωσης και επιβίωσης. Με μόνη κάλυψη το σώμα για ομορφιά και επίδειξη. Με αυτάρκεια, ζήλεια και μιμητισμό. 

Ο σαρκασμός βασικός πλέον συνοδός της. Γιατί άραγε να μην υιοθετούμε την άλλη ευτυχία; Αυτή λοιπόν που κατάλαβες. Ναι, Για εκείνη μιλώ που φωτίζει τα μάτια των ανθρώπων από αλήθεια και ειλικρίνεια. 

Που δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και δεν ζητά ανταλλάγματα για να αποκαλυφθεί. Δεν κρύβεται από το έρεβος σαν τους δεσμώτες στο σπήλαιο αλλά προβάλλεται από ψιλά με το φως του ήλιου. Δεν βρίσκεται ούτε στην υπερβολή ούτε στην στέρηση. Μόνο στην μεσότητα. Στο πρέπει και στο είναι. Βρες την λοιπόν, στην μέση της κλωστής. Στα αισθήματα, στις καταστάσεις. 

Τα πλούτη δεν είναι τίποτα παρά μόνο ένα παρείσακτο αγαθό δωροδοκίας και μυθοπλασίας. Η ευτυχία βρίσκεται στην έκλυση της ψυχής σου. Στην δικαιοσύνη, στο χαρακτήρα και στις πράξεις. Στην ελευθερία επιλογών και αποφάσεών σου. Στην αγαστή συνεργασία του πνεύματος και σώματός σου και όχι στον σκοταδισμό των αδυσώπητων και επίπλαστων Ερινυών των σκέψεων και των επιρροών σου. 

Η ευτυχία λοιπόν σχετίζεται με την πληρότητα, την αγάπη, την χαρά, την δύναμη για την νίκη της ψυχής και όχι την αμετροέπεια του μυαλού. 

Μπορείς λοιπόν να συνδυάσεις αυτήν την ευτυχία, την πραγματική με το χρυσό χρώμα των χρημάτων; Αντέχεις να ζεις σε μια ουτοπία ή αλήθεια που μόνη σου κρηπίδα είναι ένας ανεύθυνος και τιποτένιος εαυτός; Σου αρέσει να υπάρχεις από τα χρήματα και για τα χρήματα και μόνο; Δεν θα αντέξεις για πολύ. Είναι το μόνο σίγουρο. 

Διότι, η έκρηξή σου θα πλησιάζει… Και πίστεψέ με…Θα είναι ανυπόφορη… « Τα πλούτη δεν σε κάνουν βασιλιά της ευτυχίας της ψυχής, αλλά αντιθέτως, η ευτυχία της ψυχής σε κάνει βασιλιά όλου του πλούτου. Μην το ξεχνάς ποτέ!» 




lyrasi.blogspot.gr 
Image by Alexey Wind