Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Στη ζωή να κρατάς όσους σε άκουσαν ενώ δεν είπες ούτε μια λέξη....!!!!!

Στη ζωή σου να κρατάς αυτούς που σε άκουσαν ενώ δεν είπες ούτε μία λέξη. Αυτούς που μίλησαν στην καρδιά σου. Που αφουγκράστηκαν τους χτύπους της και ψιθύρισαν στην ψυχή σου. Εκείνους που άκουσαν τις σιωπηλές κραυγές της ύπαρξης σου. Όσους τους κώφαιναν οι σιωπές σου και συγκλονίστηκαν από τις σιγές σου.

Να κρατήσεις αυτούς που έστρωσαν με ροδοπέταλα τον δρόμο σου για να περάσεις από τη ζωή τους. Που έκαναν θάλασσα τα συναισθήματα τους και σε έπνιξαν στα βαθιά. Αυτούς πουν έμαθαν ανάγνωση στο κρυφό σχολείο του είναι σου. Έμαθαν να διαβάζουν τον πόνο μέσα στα μάτια σου. Μιλάνε με το θλιμμένο σου βλέμμα. 

Συνδιαλέγονται με τις κρυφές χαρές σου. Ακούνε τον θόρυβο της απέραντης μοναξιάς σου και σε συντροφεύουν νοερά. Ταξιδεύουν μαζί σου στα απωθημένα σου χωρίς να τους τα έχεις εκμυστηρευτεί. Διακρίνουν την θλίψη πίσω από το πιο όμορφο χαμόγελο σου. Βλέπουν την απόγνωση πίσω από την πιο λαμπρή σου όψη. Την απελπισία κάτω από το στωικό σου ύφος.

Να κρατάς αυτούς που διαβάζουν πίσω από τις ανείπωτες λέξεις σου. Ακούνε το βουβό κλάμα σου πίσω από τις χαρούμενες φωνές σου. Χορεύουν μαζί με το τρελό χτυποκάρδι σου όταν ημερεύει η μορφή σου. 

Τους ξεκουφαίνει η φασαρία του μυαλού σου στην ηρεμία αυτού του κόσμου. Τα ουρλιαχτά από τον φόβο που σκεπάζουν τα έγκατα της ύπαρξης σου. 

Οι ακοές τους ακολουθούν τις θυμωμένες σου λέξεις όταν εσύ δεν τις ξεστομίζεις. Τραντάζονται από τις σιωπηλές κραυγές σου όταν ο πόνος σου σκίζει τα σωθικά. Συνταράζονται από το σπάσιμο της καρδιάς σου όταν εκείνη γίνεται χίλια κομμάτια.

Κράτησε αυτούς που σε θερμαίνουν με το χνώτο της καρδιάς τους όταν φυσάει κακία. Κάνουν ομπρέλα την αγκαλιά τους και σε σκεπάζουν όταν βρέχει αδιαφορία. Ανάβουν φωτιές να σε ζεστάνουν, όταν παγώνει από απόγνωση ο κόσμος σου. Στέκονται δίπλα σου αυτόβουλα, βράχοι ακλόνητοι στις καταιγίδες της απελπισίας σου. 

Μοιράζονται με δική τους θέληση και αγόγγυστα τις μπόρες της ζωής σου. Εκπληρώνουν τις ανάγκες σου πριν τις εκφράσεις και ικανοποιούν τις επιθυμίες σου πριν τις ξεστομίσεις. Ανεβαίνουν μαζί σου το Γολγοθά σου κρατώντας σου τρυφερά το χέρι όταν εσύ σωπαίνεις από την ταλαιπωρία.

Άφησε στη ζωή σου μόνο αυτούς που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στα εσώψυχα σου. Αποκρυπτογράφησαν τις πιο απόκρυφες σκέψεις σου. Αποκωδικοποίησαν τις μεγαλύτερες αμφιβολίες και τρόμους που κλείνεις βαθιά μέσα σου. Ταξίδεψαν απροσκάλεστοι στο όνειρο σου. 

Άνοιξαν την πόρτα της ψυχής σου και μπήκαν ακάλεστοι. Διείσδυσαν μέσα σου και βρήκαν τον χαμένο θησαυρό που κρύβεις. Αντίκρισαν την αξία σου και την σεβάστηκαν. Ήρθαν αντιμέτωποι με την ποιότητα σου και την εκτίμησαν. Αναγνώρισαν την ποιότητα σου χωρίς να διαφαίνεται. Την μοναδικότητα σου χωρίς να ξεχωρίζει. Την μεγαλοψυχία σου χωρίς να διακρίνεται.

Κράτησε αυτούς που πνίγηκαν διασχίζοντας τους ωκεανούς της ψυχής σου. Που πάλεψαν με τα κύματα της σιωπής σου για να φτάσουν στην ακτή του πόνου σου. Κράτησε στην ζωή σου αυτούς που σε άκουσαν ενώ δεν είπες ούτε μία λέξη. Γιατί αυτή τη θέση την έχουν κερδίσει και τους ανήκει δικαιωματικά




Λίτσας Φιλίππου.

Αποκαλείται και ο "Βασιλιάς των Βοτάνων"- Θεραπεύει σχεδόν τα πάντα...!!!!

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες μοναδικές. Η λαϊκή παράδοση απ' όλο τον κόσμο έχει μετρήσει καταπληκτικά αποτελέσματα με τον απλό τρόπο που αντιμετωπίζει περίπλοκα προβλήματα υγείας. Γι΄αυτό το λόγο αποκαλείται «Ο βασιλιάς των βοτάνων».

Ο λόγος για το πιπέρι καγιέν, που κάνει καλό για την καρδιά και το κυκλοφορικό, ενώ μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση καρδιακής προσβολής. 

«Σε 35 χρόνια πρακτικής, εργασίας και διδασκαλίας, δεν έχω χάσει ποτέ ασθενή από καρδιακή προσβολή σε επίσκεψη στο σπίτι και ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που πάω – αν αναπνέει ακόμα – του δίνω ένα φλιτζάνι τσάι καγιέν (ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό) και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει σηκωθεί» αποκαλύπτει ο φημισμένος γιατρός, Dr. Christopher.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες όμως δεν σταματούν εδώ. Το πιπέρι καγιέν προστιθέμενο στη διατροφή βοηθάει στο να αποφεύγονται οι πόνοι στο στομάχι, τα αέρια και οι κράμπες. Η αγιουρβεδική και κινέζικη ιατρική συνιστά το καγιέν για τη σωστή πέψη, καθώς διεγείρει τη ροή των στομαχικών εκκρίσεων και του σάλιου.

Βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των άλλων βοτάνων. Η τοπική εφαρμογή του πιπεριού καγιέν προκαλεί ερεθισμό στην περιοχή που εφαρμόζεται και με αυτό τον τρόπο «ξεγελάμε» τα νεύρα από τους πόνους στις αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας.

Το καγιέν προστιθέμενο στο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε γαργάρες και να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο. 

Η καψαϊκίνη στο πιπέρι καγιέν διεγείρει τις εκκρίσεις, οι οποίες βοηθούν στο να καθαρίσει η βλέννα από τη μύτη και τους πνεύμονες μέσω του καθαρισμού των ιγμόρειων και της εφίδρωσης. Το πιπέρι καγιέν προστιθέμενο στο τσάι είναι καλό για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Επίσης λόγω της καψαΐνης αποτρέπει τα έλκη.

Όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι άρρωστο, η ροή του αίματος στην περιοχή αυτή επηρεάζεται συνήθως. Το καγιέν βοηθά στη κατάργηση αυτού του μπλοκαρίσματος και διεγείρει τη ροή του αίματος, έτσι ώστε οι βιταμίνες να παραδίδονται σωστά σε όλες τις περιοχές του σώματος και να απομακρύνονται οι άχρηστες ουσίες.

Εκτός από την ικανότητα του να σταματάει τις καρδιακές προσβολές, το καγιέν βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το καγιέν βοηθά επίσης στη διάλυση του ινώδους που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

H όσφρηση του καγιέν βοηθά στη θεραπεία των πονοκεφάλων. Η τοπική εφαρμογή της καψαϊκίνης βοηθά επίσης στην ανακούφιση τους. Είναι επίσης μια πηγή της βήτα-καροτίνης η οποία είναι χρήσιμη για τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Η βιταμίνη Α ή βήτα-καροτίνη στο πιπέρι καγιέν, παρέχει προστασία κατά της εισβολής των παθογόνων παραγόντων, βοηθώντας στην ανάπτυξη των υγιών βλεννογόνων στις ρινικές κοιλότητες, στους πνεύμονες και στο ουροποιητικό σύστημα, παρέχοντας έτσι ανοσία σε λοιμώξεις.

Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, το πιπέρι καγιέν βοηθάει στην απώλεια βάρους καθώς υποβοηθάει στη σωστή πέψη. Επίσης, μειώνει την υπερβολική όρεξη εξαιτίας της κακής απορρόφησης.

Η βήτα-καροτίνη που περιέχεται στο πιπέρι καγιέν λειτουργεί ως ένα καλό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει ή επισκευάζει τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και του καρκίνου παχέος εντέρου.

Το καγιέν είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση των διαβητικών επιπλοκών όπως η βλάβη των νεύρων και οι καρδιακές παθήσεις. Δίνει προσωρινή ανακούφιση στο πόνο από ψωρίαση, έρπη ζωστήρα, νευραλγία και πονόδοντο.




10 βότανα για να κόψετε πιο εύκολα το κάπνισμα....!!!!!!

Τα βότανα μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από την κακιά συνήθεια του καπνίσματος και να σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα με εντελώς φυσικό τρόπο. Η χρήση των βοτάνων μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη και ανακουφιστική κυρίως στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της στέρησης που βιώνουν οι καπνιστές, με το να βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να αφαιρέσει το άγχος. 

Είναι σαφώς μια πολύ υγιής εναλλακτική λύση που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα, αν είστε αποφασισμένοι.

Πιπέρι Καγιέν
Δρα ως καταλύτης για άλλα βότανα. Το πιπέρι καγιέν προσθέτει ένα ιδιαίτερη γεύση, καθώς τα έλαια του ενεργούν για την απευαισθητοποίηση των υποδοχέων της γεύσης που λαμβάνουν ευχαρίστηση από το κάπνισμα των τσιγάρων. Η διαδικασία αυτή, κάνει το κάπνισμα λιγότερο ελκυστικό στη γεύση.

Ρίζα Τζίντζερ
Η λήψη ωμής ρίζας Τζίντζερ μειώνει τη ναυτία και τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με την διακοπή του καπνίσματος. Το Τζίντζερ είναι επίσης γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό μας, οπότε καλό θα ήταν να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Λοβηλία
Είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο που βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό. Επίσης, θεωρείται και υποκατάστατο της νικοτίνης, οπότε μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ανθρώπους που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα. Ακόμη, η λοβηλία είναι γνωστή για την ιδιότητα να κάνει τα τσιγάρα να έχουν άσχημη γεύση.

Βαλσαμόχορτο
Προωθεί μια θετική ψυχική στάση και είναι ό, τι χρειάζεται το πρόσωπο εκείνο που είναι αποφασισμένο να σταματήσει το κάπνισμα, έτσι ώστε να μπορέσει να εστιάσει στις θετικές επιδράσεις της διακοπής του καπνίσματος στην υγεία του και να επιτύχει πιο γρήγορα το στόχο του.

Σιμισφούκα ή Μαύρο Cohosh
Είναι γνωστό ότι είναι ένα ασφαλές φυτικό ηρεμιστικό που ανακουφίζει από τη νευρικότητα και το άγχος που σχετίζεται με την διακοπή του καπνίσματος.

Ύσσωπος
Το βότανο ύσσωπος βοηθά να περιοριστεί, έως και να εξαφανιστεί το φλέγμα και τη συμφόρηση στους πνεύμονες. Είναι, επίσης γνωστό για την ανακούφιση του άγχους και την υστερία ακόμα που μερικές φορές συνδέονται με την διακοπή του καπνίσματος.

Κορεάτικο Ginseng
Το Ginseng είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα στον κόσμο, ικανό να ενισχύσει την ενέργεια και να βοηθήσει το σώμα να χειρίζεται σωστά το άγχος. Η ιδιότητά του αυτή, βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας στα συστήματα του σώματος, και με τον τρόπο αυτό, η λήψη του μπορεί να είναι χρήσιμη για τους καπνιστές για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην έλλειψη νικοτίνης.

Μέντα
Έχει μια χαλαρωτική επίδραση επί των μυών του πεπτικού συστήματος και διεγείρει την ροή της χολής και τα άλλα πεπτικά υγρά. Ταυτόχρονα, η μέντα ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση που δημιουργείται από την έλλειψη του τσιγάρου.

Φτελιά
Είναι εξαιρετικό βότανο για να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους με πεπτικές ενοχλήσεις που μπορεί μερικές φορές να συνοδεύσουν την διακοπή του καπνίσματος.

Βαλεριάνα
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα άτομα με άγχος και αϋπνία. Αυτό το βότανο είναι ισχυρό όταν σταματήσετε το κάπνισμα για να σας βοηθήσει με την αϋπνία, την νευρικότητα και το άγχος.

Αυτά τα 10 βότανα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να βρεθούν σε ξηρή μορφή, κάψουλα, ή υγρή μορφή εκχυλίσματος. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας για τη χρήση και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας.




Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Μία χρήσιμη πληροφορία που πολλοί ανασφάλιστοι δεν γνωρίζουν....!!!!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ: Δωρεάν Ηλεκτρονικά Ραντεβού με Π.Ε.Δ.Υ και ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οι ανασφάλιστοι, οι οποίοι διαθέτουν δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας μέσω ίντερνετ, αντί να καλούν τους πενταψήφιους αριθμούς τηλεφώνων, με το γνωστό κόστος, μπορούν να κλείνουν ΔΩΡΕΑΝ τα ραντεβού τους στο Π.Ε.Δ.Υ (ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) και στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ στo site: rdv.ehealthnet.gr βάζοντας απλώς το ΑΜΚΑ τους. 

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή! Επισκεφτείτε την αναφερόμενη ηλεκτρονική σελίδα και διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες.




ΠΡΟΣΟΧΗ.. Δείτε τι σας συμβαίνει κάθε φορά που πίνετε έστω και ένα αναψυκτικό....!!!!!

Οι άμεσες επιπτώσεις των αναψυκτικών στον οργανισμό του ανθρώπου είναι καλά τεκμηριωμένες.

Περίπου 20 λεπτά αφότου πιείτε ένα κουτάκι αναψυκτικό σας “χτυπά” ένα κύμα ενέργειας : Μόλις έχετε πάρει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ζάχαρη, δηλαδή περίπου 8-10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα και μόνο κουτάκι.

Το σάκχαρο στο αίμα σας “εκτοξεύεται”, προκαλώντας μια ραγδαία αύξηση της ινσουλίνης. Αυτό κάνει το ήπαρ να μετατρέψει άμεσα όλα τα σάκχαρα σε λίπος.

Μέσα σε 40 λεπτά, η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί, και το υπόλοιπο σώμα σας αντιδρά αναλόγως: Οι κόρες των ματιών σας διαστέλλονται, η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται και το συκώτι αρχίζει να διοχετεύει ακόμα περισσότερη ζάχαρη στο αίμα σας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν μόνο μέσα στην πρώτη ώρα από την στιγμή που ήπιατε το αναψυκτικό!

Με την πάροδο του χρόνου, 1-2 αναψυκτικά την ημέρα θα αρχίσουν να επηρεάζουν όλα σχεδόν τα μέρη του σώματός σας. Για παράδειγμα:

Εγκέφαλος : Μια διατροφή υψηλή σε ζάχαρη μπορεί να επηρεάζει πολλές νευρολογικές διαδικασίες, ιδιαίτερα εκείνες που εμπλέκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ανάμνησης. 

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuroscience έδειξε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να μειώσει την παραγωγή μιας χημικής ουσίας που είναι γνωστή ως BDNF (brain-derived neurotrophic factor). 

Όταν τα επίπεδα αυτής της ουσίας είναι μειωμένα, οι καθημερινές εργασίες, όπως η γνωστική μάθηση και ο σχηματισμός νέας μνήμης, γίνονται πολύ πιο δύσκολες.

Καρδιά : Το 2012, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν ακόμα και ένα αναψυκτικό την ημέρα αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο για χρόνια καρδιακή νόσο. 

Σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έπιναν λιγότερα αναψυκτικά, εκείνοι που έπιναν πιο πολλά ήταν 20% πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή. Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ορισμένων δυσμενών μεταβολών στα λιπίδια, σε φλεγμονώδεις παράγοντες και στην λεπτίνη.

Πνεύμονες : Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει επίσης την κατανάλωση αναψυκτικών με αυξημένο κίνδυνο πνευμονικών επιπλοκών, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σύμφωνα με μελέτη του 2012. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα περισσότερα αναψυκτικά πίνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχει άσθμα ή ΧΑΠ.

Δόντια : Κάθε φορά που πίνετε μια γουλιά αναψυκτικό, η ζάχαρη συνδέεται σε μοριακό επίπεδο με βακτήρια στο στόμα σας, δημιουργώντας ένα οξύ ως παράγωγο αυτής της αντίδρασης. Αυτό το οξύ αποδυναμώνει το σμάλτο και με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε βακτηριακή πλάκα που προκαλεί τερηδόνα. 

Τα αναψυκτικά μειώνουν επίσης το pΗ του σάλιου, ενισχύοντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και την οδοντική διάβρωση. Και σε αντίθεση με όσα, ίσως νομίζετε, τα αναψυκτικά “διαίτης” δεν αποτελούν εξαίρεση.




Αυτό το κείμενο διαδώστε το παντού και σε κάθε περίπτωση φυλάξτε το...!!!!

Η Ομηρική Ελληνική Γλώσσα
Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού…

Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι ‘εξόδευσαν’, για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την ‘βαπτίσουν’ με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».

Παραδείγματα :

AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: “θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ”.

AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!

BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα ‘τραπέζια’ (πάγκους) της αγοράς…

BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.

BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.

BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.

BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.

CARE = από το καρέζω.

COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.

DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα ''δία΄΄. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.

DISASTER = από το δυσοίωνος αστήρ

DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!

DOUBLE = από το διπλούς – διπλός.

EXIST = λατινικά ex sisto από το έξ ίστημι= εξέχω, προέχω.

EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε

EYES = από το φάεα = μάτια.

FATHER = από το πάτερ (πατήρ).

FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.

FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ (F= δίγαμμα).

GLAMOUR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramo ur -glamou r , πήρε την σημερινή έννοια.

HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.

HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό ‘ς’ προφέρεται ως ‘ρ’. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).

I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.

ILLUSION = από το λίζει = παίζει.

ΙS = από το είς.

KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).

KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με ( …;είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).

LORD = εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. Όπως: Λαέρτης – πατέρας του Οδυσσέα).

LOVE = λατινικό: love από το ‘λάFω’. Το δίγαμμα (F) γίνεται ‘αυ’ και ‘λάF ω ‘ σημαίνει “θέλω πολύ”.

MARMELADE = λατινικά melimelum από το μελίμηλον = κυδώνι.

MATRIX = από το μήτρα.

MATURITY = λατινικά: maturus από το μαδαρός= υγρός.

MAXIMUM = λατινικά: maximum από το μέγιστος.

MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα.

ME = από το με.

MEDICINE = λατινικά :medeor από το μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω επιδέξια. Και μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης.

MENACE = από το μήνις.

MENTOR = από το μέντωρ.

MINE = από το Μινώαι (= λιμάνια του Μίνωα, όπου γινόταν εμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητών λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ε’84,2).

MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το …; menu!

MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda ).

MOKE = από το μώκος = αυτός που χλευάζει.

MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae).

MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ.

MOVE = από το ομηρικό αμείβου = κουνήσου!

MOW = από το αμάω = θερίζω.

NIGHT = από το νύχτα.

NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο (“νέ τρώει, νέ πίνει”), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου.

PAUSE = από το παύση.

RESISTANCE = από το ρά ίστημι.

RESTAURANT = από το ρά ίσταμαι = έφαγα και στηλώθηκα.

RESTORATION = λατινικά restauro από το ρά ίστημι, όπου το ρά δείχνει συνάρτηση, ακολουθία, π.χ. ρά-θυμος, και ίστημι = στήνομαι.

SERPENT = λατινικά serpo από το έρπω (ερπετό). H δασεία (‘) προφέρεται ως σ = σερπετό.

SEX = από το έξις. Η λέξη δασύνεται και η δασεία μετατρέπεται σε σίγμα και = s έξις.

SIMPLE = από το απλούς (η λέξη δασύνεται).

SPACE = από το σπίζω = εκτείνω διαρκώς.

SPONSOR από το σπένδω = προσφέρω ( σπονδή).

TRANSFER από το τρύω (διαπερνώ) φέρω. Transatlantic = διαπερνώ τον Ατλαντικό.

TURBO = από το τύρβη = κυκλική ταραχώδης κίνηση.

YES = από το γέ = βεβαίως.

WATER = από το Ύδωρ (νερό), με το δ να μετατρέπεται σε τ.

Eργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου ,

Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα – τροφός όλων των γλωσσών»




Πώς να απαντήσετε στο κάλεσμα. 3 Τρόποι να θυμηθείτε γιατί η Ψυχή σας διάλεξε αυτό τον τρόπο Ζωής...!!!!

Πως θα αναγνωρίσετε και θα απαντήσετε στο κάλεσμα; Πως θα ανακαλύψετε γιατί η ψυχή σας διάλεξε αυτό τον τρόπο ζωής; Είναι απλό : πρέπει να καταλάβετε πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

“Ήρθατε εδώ με κάποιο σκοπό. Είστε μέρος της παγκόσμιας συνείδησης και δεν υπάρχουν ατυχήματα όσο αναφορά αυτό. Στην πραγματική σας ουσία - όχι στον ψεύτικο εαυτό, όχι στον εγωισμό που είναι μέρος σας, αλλά στην πραγματική ουσία αυτού που είστε - είστε απέραντοι και έχετε κάτι το πολύ βαθύ να ολοκληρώσετε για όσο θα είστε εδώ. Αλλιώς δε θα ήσασταν.

Βρείτε το. Δώστε προσοχή σε αυτό. Ακούστε το κάλεσμα. Βρείτε τα στοιχεία, τις υποδείξεις. Δείτε τις ευθυγραμμίσεις οποιεσδήποτε και αν είναι, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογες ή παράξενες και να φαίνονται στους υπόλοιπους… αν έχετε κάποιο κάλεσμα εσωτερικά που να λέει πως υπάρχει και κάτι άλλο, μην το αγνοήσετε. 

Μην πεθάνετε με την μουσική μέσα σας. Μην πεθάνετε με το πεπρωμένο σας ανεκπλήρωτο. Μην πεθάνετε με την αίσθηση πως η ζωή σας πήγε λάθος. Μην αφήσετε να σας συμβεί αυτό. – Wayne Dyer

Πριν από την γέννηση, όπως ένας ζωγράφος επιλέγει ποια χρώματα θα μπουν στον κενό καμβά, οι ψυχές μας επιλέγονται σαν σύνολο χρωμάτων να δουλέψουν με τους καθορισμένους γονείς μας, την εθνικότητα, την χώρα γέννησης, κτλ. Επίσης, επιλέγουμε έναν αριθμό από πιθανά μονοπάτια που θα μας επιτρέψουν να βιώσουμε ορισμένες πτυχές της ύπαρξης μας.

Για παράδειγμα, αν το κουράγιο δεν είναι από τις πτυχές του εαυτού μας που επιθυμούμε να βιώσουμε θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με άλλες ψυχές στον φυσικό κόσμο σε συνθήκες που θα προέκυπταν στην ζωή μας στις οποίες θα πρέπει να επικαλεστούμε το θάρρος μέσα μας. 

Παρομοίως, επιλέγουμε μια συγκεκριμένη αποστολή, ή ένα κάλεσμα το οποίο μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες μας σε αυτό το επίπεδο ζωής που ονομάζεται γη. Προκειμένου να προχωρήσουμε πλήρως στο κάλεσμα με δύναμη και συνείδηση, πρέπει να επιλέξουμε να ξεχάσουμε την γέννηση, έτσι ώστε μετά από χρόνια και δεκαετίες και για κάποιους, μια ζωή αναζήτησης της ψυχής να φτάσουμε σε ένα σημείο στην ζωή μας που θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και σκόπιμα να καλέσουμε αυτό που μας δίνει την περισσότερη χαρά.

Προσωπικά, βλέπω τα πολλά χρόνια επίπονης αναζήτησης σαν τίποτα άλλο παρά από μια ιεροτελεστία διέλευσης με σχετικές εμπειρίες και θεϊκές συνθήκες που μας προετοιμάζουν πλήρως για να γίνουμε αυτοί που προοριζόμασταν να γίνουμε. 

Το δεύτερο που επανασυνδεόμαστε με το κάλεσμα της ψυχής, είναι το σύμπαν που καταγράφει την σοβαρότητα μας και συνειδητοποιούμε πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο μας.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι φόβοι και τα εμπόδια αρχίζουν να ξεθωριάζουν και το μονοπάτι αποκαλύπτεται μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή θα μετακινήσουμε βουνά και θα διασχίσουμε ωκεανούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε ένα με την υψηλότερη πρόθεση μας και να δεσμευτούμε στην θεία αποστολή μας. 

Αυτή τη στιγμή, το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας ευθυγραμμίζονται με ένα μοναδικό σκοπό - να βιώσουμε τον εαυτό μας ως τη δική μας μεγαλοπρεπή δημιουργία σε αυτή τη ζωή.

Είναι αρκετά αστείο πως μόλις θυμηθούμε την αποστολή μας, συχνά συνειδητοποιούμε πως έχει πολύ λίγη σχέση με εμάς και όλα όσα συμβαίνουν με τους άλλους. 

Είναι μια αποστολή που μας επιτρέπει να εξυπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και να φωτίσουμε τα μονοπάτια άλλων μέσω της εξυπηρέτησης, της θεραπείας, της έμπνευσης, της διδασκαλίας και της ενδυνάμωσης.

Δεν είναι σύμπτωση πως για πολλούς ώστε να θυμηθούν αυτή την αποστολή, πρέπει πρώτα να βιώσουν τον πόνο και την αναταραχή στην ζωή έτσι ώστε αργότερα όχι μόνο να αποφασίσουν να υπερβούν αυτό που τους περιορίζει αλλά και να χρησιμοποιήσουν το ταξίδι της ζωής σαν εργαλείο ώστε να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

Να γνωρίζετε πως οπουδήποτε και αν είστε στην ζωή σας είναι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είστε. Δεν είστε δεμένοι με καμιά μοίρα και έχετε την δύναμη να αλλάξετε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε στην ζωή σας. 

Η ελπίδα μου είναι πως με το να μοιραστώ τις 3 ακόλουθες υπενθυμίσεις που είναι ενσωματωμένες στο προσχέδιο της ψυχής σας θα αρχίσετε να εκδηλώνετε το κάλεσμα σας.

Προσδιορίστε την υψηλότερη χαρά σας
Ως ενεργειακά όντα, εμείς οι ίδιοι είμαστε κυριολεκτικά τα δημιουργικά εργαλεία με τα οποία γεννηθήκαμε και το συναίσθημα μας είναι η ακριβής γραμμή επικοινωνίας με την ψυχή μας, ή τον υψηλότερο μας εαυτό. 

Οποιαδήποτε στιγμή οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις μας ευθυγραμμίζονται με την όραση της ψυχής, το ξέρουμε κατευθείαν με τον τρόπο που νιώθουμε που αναγνωρίζεται συνήθως ως αρμονία, εσωτερική γαλήνη, χαρά, ευγνωμοσύνη και αγάπη.

Όταν νιώθουμε καλά, η δόνηση μας γίνεται κατευθείαν υψηλότερη κάτι το οποίο εύκολα οδηγεί σε εμπνευσμένες πράξεις, και με το να δεσμεύουμε τον εαυτό μας σε αυτές τις πράξεις οδηγεί σε περισσότερη χαρά που επεκτείνει το αναπαραγωγικό έδαφος της πράξης. 

Όσο πιο κοντά ερχόμαστε με το συστατικό του να “νιώθουμε καλά” μέσα στον εαυτό μας και να το ακούμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εμάς να καθορίσουμε την αποστολή μας στην ζωή.

Για τον περισσότερο καιρό, δεν είχα κανένα στοιχείο για το ποιο θα ήταν το κάλεσμα μου και πέρασα το περισσότερο του χρόνου μου με παράπονα ευχόμενη να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο με την ζωή μου διατηρώντας την πεποίθηση πως μια δουλειά και ένα έρωτας είναι αποκλειστικά αμοιβαία. 

Είχα αρκετούς έρωτες και μόλις ένιωσα μιζέρια στην δουλειά μου επιδόθηκα σε δραστηριότητες που μου άρεσαν κάθε φορά που είχα ελεύθερο χρόνο. Όντας πνευματικός αναζητητής από τη γέννηση, ένα από τα πάθη μου ήταν η εναλλακτική θεραπεία. 

Για πολλά χρόνια, άκουγα και διάβαζα για το Reiki και υπήρχε πάντα μια μικρή φωνή στο πίσω μέρος του μυαλού μου που ψιθύριζε “ πήγαινε σε ένα μάθημα Reiki.“ Όπως πολλοί, έκανα στην άκρη τη φωνή με όσες περισσότερες δικαιολογίες μπορούσα να βρω αλλά τελικά η φωνή έγινε τόσο επίμονη οπότε αποφάσισα να το κάνω.

Σαν κάποια που είναι επίσης παθιασμένη με το να κάνει δέουσα επιμέλεια σε ότι και αν άρχιζα, αφιέρωσα ώρες ψάχνοντας για έναν έμπειρο δάσκαλο. Ήδη είχα γραφτεί σε μάθημα αλλού, όταν το πρώτο όνομα δάσκαλου Reiki που εμφανίστηκε στην αναζήτηση μου και για λόγους άγνωστους για εμένα εκείνη τη στιγμή το πήρα απόφαση τελευταία στιγμή και γράφτηκα σε αυτό το μάθημα.

Μέσα σε 2 μέρες προπόνησης, γνώρισα κάποιον που γίναμε φίλοι. Στα χρόνια αργότερα, μοιραζόμαστε ένα χώρο γραφείου στον οποίο κάνουμε θεραπευτική δουλειά στο Midtown Manhattan. 

Μέσα στον ίδιο χρόνο αργότερα της αρχικής εκπαίδευσης ο ίδιος φίλος με σύστησε σε έναν άλλον δάσκαλο Reiki ο οποίος είναι ο λόγος που τελικά έγινα προπονήτρια ανάκαμψης και ευεξίας σαν ένας δάσκαλος Reiki. 

Μέσα σε αυτά τα χρόνια κάθε φορά που καθοδηγούμουν από την έμπνευση η ζωή με αντάμειβε με περισσότερους ανθρώπους, γεγονότα και καταστάσεις που με βοήθησαν να θυμηθώ την πραγματική μου ουσία και να εκπληρώσω την αποστολή μου.

Μην απελπιστείτε αν δε θυμηθείτε τον λόγο για τον οποίο είστε εδώ. Το μοναδικό σας καθήκον σε αυτή τη ζωή είναι να ακολουθείτε την υψηλότερη χαρά σας. Πιστέψτε με, είναι πολύ περισσότερο από μια κλισέ γραμμή που χρησιμοποιούμε ως αυτοκόλλητο προφυλακτήρα.

Μόλις ακολουθήσουμε την πρώτη εμπνευσμένη μας ιδέα, στέλνουμε έξω την ενέργεια με την πρόθεση του “είμαι η υψηλότερη μου χαρά αυτή τη δεδομένη στιγμή” στο σύμπαν το οποίο αργά εκτείνεται και μεγεθύνεται καθώς γινόμαστε πιο εξοικειωμένοι στο να τραγουδήσουμε το τραγούδι της καρδιάς μας. 

Αυτό που ξεκίνησε ως σπόρος του δίνονται περισσότερες ευκαιρίες να μεγαλώσει και να ανθίσει κάθε φορά που ακολουθούμε τα υψηλότερα συναισθήματα μας γιατί η ενέργεια πίσω από αυτή την πρόθεση κυριολεκτικά “χιονίζει” και δημιουργεί όλο και περισσότερες κινήσεις στο κβαντικό πεδίο για να μας φέρει αυτό που μας κάνει χαρούμενους.

Τι σας εμπνέει; Τι κάνει την καρδιά σας να τραγουδά; Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που περιμένατε να κάνετε αλλά έχετε χάσει για πάντα;

Είναι ώρα.
Επιτρέψτε στο είναι σας να καθοδηγήσει τις πράξεις σας

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που κάνουμε στον εαυτό μας είναι ότι κολλάμε καθώς οραματιζόμαστε τα εκατομμύρια καθήκοντα που πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε οτιδήποτε, αυτό μπορεί να είναι και το ίδιο πράγμα που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε.

Η απάντηση στο κάλεσμα μας είναι μια διαδικασία σαν όλες τις άλλες. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην μοιάζει καθόλου με αυτό που ξεκινήσαμε ή με αυτό που σχεδιάσαμε αλλά αυτό είναι εντελώς εντάξει. 

Μερικές φορές αυτό που νομίζουμε πως θέλουμε εξυπηρετεί μόνο σαν σκαλοπάτι που μας οδηγεί πιο κοντά στο να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. 

Το σύμπαν δεν νοιάζεται γι 'αυτό που μας κάνει να ακτινοβολούμε από χαρά, αυτό μπορεί να είναι να συμμετάσχουμε σε ένα μάθημα Reiki ή μαγειρικής, το να πηγαίνουμε διακοπές ή να καλούμε κάποιον παλιό φίλο που δεν έχουμε δει για χρόνια. Το σύμπαν νοιάζεται μόνο για την δονητική υπογραφή που δίνουμε όταν νιώθουμε αυτή τη χαρά.

Με το να βάζουμε τους εαυτούς μας στην εμπνευσμένη δράση, μπορεί να συναντήσουμε έναν δάσκαλο για μια ζωή που θα γίνει η πηγή της έμπνευσης μας, ή που θα καλωσορίσει μια νέα ευκαιρία που διαφορετικά δε θα υπήρχε αν δεν είχαμε επιλέξει να ακολουθήσουμε την καρδιά μας και να φτάσουμε σε αυτή την ακριβή τοποθεσία και ώρα.

Η μόνη απόφαση που πρέπει να παίρνουμε σε καθημερινή βάση είναι να ξεκινήσουμε να ακολουθούμε πράγματα που μας δίνουν οποιαδήποτε ποσότητα χαράς από όλες τις διαθέσιμες καθημερινές δραστηριότητες που είναι μπροστά μας από το να καταλήξουμε σε ένα τεράστιο σχέδιο δράσης για να πάμε τον εαυτό μας από ένα σημείο Α στο  Β επειδή 
“ είναι το σωστό” ή “ όλοι το κάνουν.”

Εάν οι μοναδικές σας καθημερινές δραστηριότητες αποτελούνται από μικροδουλειές όπως ο καθαρισμός του σπιτιού, τήρηση των προθεσμιών και μαγείρεμα για οικογένεια 6 μελών, τότε προσκαλέστε τον εαυτό σας να κάνει κάποια (ή και όλα) αυτά τα πράγματα με όση περισσότερη και χαρά και παρουσία μπορείτε και συμπιέσετε μικρές δραστηριότητες που σας φέρνουν γαλήνη και σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί. 

Μπορεί να είναι απλό όπως μια ήρεμη στιγμή για την ανάγνωση ενός βιβλίου για 15 λεπτά ή δουλεύοντας πάνω σε ένα χόμπι όταν οι υπόλοιποι κοιμούνται. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα βγει από αυτό!

Ποτέ μην υποτιμάτε την δύναμη πίσω από αυτές τις δραστηριότητες καθώς είναι αυτές που κάνουν την ενέργεια να συσσωρεύεται. 

Θυμηθείτε, πάντα είναι σχετικά με την ενέργεια του “ είμαι η υψηλότερη μου χαρά αυτή τη δεδομένη στιγμή” αντί να πλημμυρίζουμε τους εαυτούς μας με καθήκοντα και να τρέχουμε άσκοπα για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούμε να βρούμε το κάλεσμα εκτός του εαυτού μας αλλά μπορούμε να το θυμηθούμε ή να το δημιουργήσουμε μέσα μας. 

Όση περισσότερη ενέργεια επιτρέπουμε να περάσει μέσα και από εμάς, τόσο το περισσότερο το σύμπαν μπορεί να μας φέρει όλα όσα αντηχούν στο ίδιο επίπεδο ενέργειας για να μας βοηθήσει να θυμηθούμε και να δημιουργήσουμε το πεπρωμένο μας.

Η πορεία του εαυτού μας είναι να θυμόμαστε και τελικά να ενσωματώνουμε το κάλεσμα πάντα γαλήνια; Η απάντηση είναι όχι. Είναι ένα ταξίδι το οποίο είναι φτιαγμένο από χιλιάδες μικρά βήματα μάθησης και επιλογής. 

Κατά τη διάρκεια του χτισίματος της πρακτικής θεραπείας μου ήμουν συνεχώς αποθαρρυμένη από την έλλειψη γνώσης και εργαλείων για τη διατήρηση μιας επιχείρησης καθώς και συγκλονισμένη από τα εκατομμύρια καθήκοντα που με βομβάρδιζαν συνεχώς.

Επένδυσα πολύ ενέργεια σε μαθήματα εξάσκησης από το να μάθω πώς να γράφω για τη σελίδα μου μέχρι πώς να διευρύνω το περιεχόμενο της σελίδας μου ώστε να μπορέσω να αναζητήσω ένα ευρύτερο κοινό. 

Όσο και αν προσπάθησα “τσιμπήσω” το γράψιμο μου ενώ δούλευα με επαγγελματίες προπονητές και ομοίους τους, δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στα πρότυπα τους χρησιμοποιώντας την “απλή και φιλική προς τον πελάτη” γλώσσα όπου θα μπορούσα να εξηγήσω τι κάνω σε δύο σειρές σε ένα οχτάχρονο.

Μια μέρα, ακριβώς ένα χρόνο από την μέρα που παραιτήθηκα από την τελευταία δουλειά μου, με χτύπησε. Ενώ πάντα θα παραμείνω ευγνώμων για την γνώση και την υποστήριξη που πήρα από το μαθήματα μου, η συγγραφή αντανακλά την αληθινή μου ουσία και το ποια είμαι στον πυρήνα είναι κάποια που σκέφτεται, νιώθει και μιλά σαν πνευματικός geek που είμαι περήφανη να είμαι. 

Με το να δώσω στον εαυτό μου ατελείωτα καθήκοντα που πρέπει να κάνω που δεν ευθυγραμμίζονται με τις εμπνευσμένες δράσεις μου - παραβλέπω για το ποια ήρθα εδώ για να γίνω - κάποια που βοηθά τους άλλους να θεραπευτούν, να αφυπνιστούν και να δημιουργήσουν μέσω της πνευματικής γραφής, θεραπείας και εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα, αυτό το άρθρο ήταν εντελώς εμπνευσμένο από ώρες κοιτάγματος ανεπίσημων εγγράφων αξίας για το σπίτι από το τελευταίο μάθημα μου με την ξαφνική συνειδητοποίηση πως το περιεχόμενο της σελίδας μου, μπορεί να μην μπορέσει ποτέ να απευθυνθεί σε όλους και αυτό είναι απολύτως εντάξει. 

Ήρθα αντιμέτωπη με δύο επιλογές, να συνεχίσω να κάνω το δύσκολο έργο και να ακούγομαι σαν κάποια που δεν είμαι ή να είμαι βυθισμένη στη χαρά της συγγραφής. Τη στιγμή που επέλεξα το τελευταίο, ένα ρεύμα έμπνευσης χύθηκε και γεννήθηκαν αυτά τα λόγια.

Στο τέλος της ημέρας δεν έχει να κάνει με το τι κάνουμε, πως το κάνουμε, ποιοι είναι οι τίτλοι μας, πως φτιάξαμε το παρουσιαστικό της σελίδας μας, πόσα διαπιστευτήρια εμφανίζονται στα βιογραφικά μας και πόσα βραβευμένα βιβλία έχουμε δημοσιεύσει. 

Έχει να κάνει με το αν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να προχωρήσουμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε και με τόλμη και αγάπη να δηλώσουμε την αυθεντικότητα μας στον κόσμο. Καμία δόνηση στο σύμπαν δεν είναι τόσο δυνατή όσο η ενέργεια μας όταν γίνεται επέκταση του θείου καλέσματος μας.

Ποια είναι κάποια από τα πράγματα που έχετε στην καθημερινή λίστα υποχρεώσεων σας; Ποια από αυτά σας δίνουν ποσότητα χαράς; Πως μπορείτε να εισάγετε περισσότερες δραστηριότητες που σας “κάνουν να νιώθετε καλά” στην ζωή σας; Πως μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άσκοπα “που πρέπει να κάνετε” με περισσότερες εμπνευσμένες πράξεις;

Το κάλεσμα είναι δικό σας δημιούργημα
Οι ψυχές μας έχουν επιλέξει μια συγκεκριμένη αποστολή πριν από την γέννηση μας, αλλά τη στιγμή που γινόμαστε πλήρης συνειδητοποιημένοι για το ποιοι είμαστε και έχουμε αφυπνίσει τον δημιουργό μέσα μας, δεν είμαστε πια δεμένοι σε οποιοδήποτε προκαθορισμένο μονοπάτι που οδηγήσαμε τον εαυτό μας πριν έρθουμε σε αυτό το φυσικό σώμα.

Όσο περισσότερο είμαστε ενημερωμένοι για την πραγματική μας ουσία και την σύνδεση μας με την θεϊκή πηγή τόσο θα ενδυναμωθούμε και τόσο περισσότερο μπορούμε να διεκδικήσουμε το δώρο της ελεύθερης θέλησης η οποία μας επιτρέπει ολοκληρωτικά να ασκήσουμε το δικαίωμα μας ως συνειδητοί δημιουργοί που είμαστε, κάνουμε και έχουμε ότι επιθυμεί η ψυχή μας.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει πρώτα να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από αυτά που μας περιορίζουν. Οι περιορισμοί μπορούν να πάρουν την μορφή φόβου όπως τον φόβο της αβεβαιότητας/αλλαγής, τον φόβο της έλλειψης, ή ακόμα και τον φόβο της επιτυχίας. 

Οι περιορισμοί μπορούν επίσης να εκδηλωθούν ως ατελείωτες δικαιολογίες που κυμαίνονται από “ έχω μια πολύωρη δουλειά χωρίς ελεύθερο χρόνο και χρήματα” έως “είμαι πολύ μεγάλος για να το κάνω αυτό.” Σε αυτή την περίπτωση, οι περιορισμοί εμφανίζονται ως αποδυναμωτικές πεποιθήσεις συμπεριλαμβανομένου του “δε φτάνει για όλους” ή “δεν είμαι αρκετά ξεχωριστός.”

Δεν υπάρχει μόνο ένας μονόδρομος γι αυτό το ταξίδι της απελευθέρωσης, υπάρχει μόνο ότι δουλεύει για εσάς. Προσωπικά έχω βρει πνευματικές πρακτικές όπως η ενεργειακή θεραπεία, η γιόγκα Kundalini, ο διαλογισμός, η συνεργασία με πνευματικούς δασκάλους, το να βρίσκομαι στη φύση, τα ταξίδια και η ανάγνωση εμπνευσμένων βιβλίων πως σπουδαίοι τρόποι για να αφυπνιστείτε.

Συνήθιζα να είμαι η βασίλισσα του “Και-αν;” “Και αν αποτύχω;” . “Και αν τα χάσω όλα;”, “Και αν γελοιoποιηθώ;” Μια μέρα, κουράστηκα από τα αρνητικά μου Και-Αν και αποφάσισα να κάνω το εντελώς αντίθετο. “Και αν πετύχω;” , “ Και αν μάθω κάτι από αυτό;” “Και αν μπορώ να βοηθήσω τους άλλους ;” 

Από ένα σημείο το έκανα αυτό κάθε μέρα για μήνες και έγινε αξιοθαύμαστη η διαφορά στην ικανότητα μου να εξασκώ την ελεύθερη μου θέληση.

Πριν την αξιοποίηση του πραγματικού ρόλου του δημιουργού, πολλοί από εμάς νιώθουν σαν ανίσχυρα θύματα που δέχονται οτιδήποτε τους πετά η ζωή. 

Μπορεί να είμαστε παθιασμένοι με το να απαντήσουμε στο κάλεσμα σαν καλλιτέχνες και να καταλήξουμε να δουλεύουμε σε τράπεζα επειδή φοβόμαστε πως δε θα τα βγάλουμε πέρα. Νιώθουμε περιορισμένοι, ακόμα και υποδουλωμένοι στις συνθήκες της ζωής μας. Υποβάλλουμε τους εαυτούς μας στη λεγόμενη μοίρα και λέμε ιστορίες πως δεν είμαστε αρκετά τυχεροί για να είμαστε σαν αυτούς που τα έχουν όλα.

Όταν αφυπνιστούμε, ενημερωνόμαστε πως εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ποιοι είμαστε και αυτό που μας δημιουργεί όπως επιθυμούμε να ζήσουμε τα πάντα στην ζωή μας εξαρτάται από μόνο ένα πράγμα-την επιλογή μας.

Το κάλεσμα είναι κάτι που η ψυχή σας επιλέγει στην άμορφη σφαίρα πριν αποκτήσετε σώμα και μπορείτε να επιλέξετε ξανά οποιαδήποτε στιγμή σε αυτή τη ζωή γιατί η αλήθεια είναι πως, η ψυχή σας παραμένει έτσι όπως είστε ενώ το μυαλό και το σώμα σας είναι απλώς πρόσθετα εργαλεία για να πετύχετε την αποστολή σας ώστε να μπορέσετε να βιώσετε τα δικά σας δημιουργήματα φυσικά σε αυτό τον 3D κόσμο και στη διαστημική διάσταση. 

Αυτή η δύναμη της επιλογής δεν σας άφησε ποτέ. Μόλις αποφασίσετε, επιτρέψτε στο σύμπαν να σας φέρει τους υπόλοιπους συν-δημιουργούς για να συμβεί αυτό.

Είναι καιρός να απελευθερώσετε την ελεύθερη θέληση σας και να γράψετε το δικό σας πεπρωμένο. Δεν είναι τίποτα γραμμένο στα αστέρια που να προοιωνίζει το ποιοι είστε και το τι μπορείτε να γίνετε. 

Όταν κάθε κομμάτι και κάθε κύτταρο μέσα σας ευθυγραμμιστεί με την εσωτερική γνώση, θα έχετε αφυπνιστεί στην θεϊκή δύναμη της δημιουργικότητας που έχετε κληρονομήσει. Αυτή η δύναμη ζει μέσα σας και περιμένει υπομονετικά να την καλέσετε.

Δεν είστε το παρελθόν σας, οι συνθήκες γέννησης σας, οι ρόλοι σας, τα επιτεύγματα σας, τα διαπιστευτήρια, οι ανταμοιβές, οι λογαριασμοί, οι τραπεζικές σας δηλώσεις, η οχτάωρη δουλειά σας που σας κάνει να κολακεύεστε κάθε πρωί όταν ξυπνάτε ούτε το σώμα, το μυαλό, τα πιστεύω, οι σκέψεις, οι αποσκευές, οι περιορισμοί, οι πρώην σχέσεις σας, ακόμα και το συμβόλαιο της ψυχής σας. 

Βαθιά μέσα σας ξέρετε πως είστε δυνατοί πέρα από την φαντασία σας. Μόλις τα θυμηθείτε όλα αυτά, η ιερή σας ικανότητα να δημιουργείτε ότι επιθυμείτε και η χαρούμενη σας δόνηση θα κάνει τον κόσμο λίγο φωτεινότερο.

Δεν πειράζει καθόλου αν δεν γνωρίζετε το κάλεσμα σας. Αν θα μπορούσατε να ξεκινήσετε από ένα κενό πεδίο και να δημιουργούσατε ότι θέλατε στην ζωή χωρίς περιορισμούς από αυτή τη στιγμή ποιος θα ήσασταν; Τι θα δημιουργούσατε;

Τι και αν αυτό το μικρό βήμα που μπορείτε να κάνετε σήμερα είναι αυτό;

Ακολουθήστε την καρδιά σας. Ακολουθήστε το κάλεσμα σας.




μέσω conspiracyfeeds

20 Σημάδια πως η Ψυχή σου «Παθαίνει» Κβαντικές Αναβαθμίσεις...!!!!

Τι είναι η ψυχή;
Στην εκπομπή Through the Wormhole τον Ιούνιο του 2011 παρουσιάστηκε μια θεωρία από δύο παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της κβαντικής φυσικής, οι οποίοι λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της ψυχής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντικές ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και εισάγονται στο σύμπαν γενικότερα.

Η ιδέα τους πηγάζει από την αντίληψη του εγκεφάλου που είναι σαν ένας βιολογικός υπολογιστής, «με 100 δισεκατομμύρια νευρώνες και τις συναπτικές συνδέσεις τους, που ενεργούν ως δίκτυα πληροφόρησης», οι οποίες μπορούν να παραμείνουν στο σύμπαν, ακόμη και μετά το θάνατο, εξηγώντας τις αντιλήψεις εκείνων που είχαν σχεδόν μία εμπειρία θανάτου.

Σύμφωνα με φιλοσοφικές θεωρίες σε συνδυασμό με τις τελευταίες έρευνες που έχουν να κάνουν με την κβαντική υπόσταση της Δημιουργίας καθώς και με μία γενναία δόση μεταφυσικής, η ψυχή λοιπόν δύναται να υποστεί κβαντικές αναβαθμίσεις! 

Η συνείδηση του ανθρώπου μπορεί να αναβαθμιστεί κβαντικά. Να φωτιστεί αν θέλετε, να αλλάξει κάτι στον τρόπο σκέψης ή στην προσέγγιση της αντίληψης της πραγματικότητας.

Τα σημάδια που ακολουθούν δηλώνουν πως αν τα βιώσετε, τότε είναι πιθανό η ψυχή σας να αναβαθμίζεται κβαντικά και συνειδησιακά :

1. Έχεις μια αίσθηση ότι αιωρείσαι στο χώρο σαν να είσαι εντελώς ανάλαφρος και νιώθεις έντονα κύματα αγάπης να σε κατακλύζουν από πάσα κατεύθυνση!

2. Βλέπεις όνειρα αλλά καταλαβαίνεις πως εκείνη τη στιγμή ονειρεύεσαι! Είσαι δηλαδή ένας ονειροναύτης- Lucid dreaming

3. Αποκτάς μία βαθύτερη αντίληψη της σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών, της στρατιωτικής και της φαρμακευτικής βιομηχανίας στον κόσμο.

4. Είσαι ευαίσθητος με τις ενέργειες γύρω σου και τις αντιλαμβάνεσαι ευκολότερα!

5. Η αναπνοή σου έχει γίνει αισθητά πιο βαθιά και πιο ήρεμη

6. Εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα οι ίδιοι και οι ίδιοι αριθμοί. όπως πχ το 11:11 στο ρολόι σου.

7. Έντονο de ja vu και αναδρομή σε ζωηρές αναμνήσεις του παρελθόντος!

8. Έχεις την έντονη αίσθηση πως υπάρχει μια αποστολή για σένα σε αυτή τη ζωή!

9. Νιώθεις τα τσάκρα σου (ενεργειακά κέντρα του σώματος) να ενεργοποιούνται! Έτσι έχεις συμπτώματα όπως χαμηλή πίεση, ελαφριά ναυτία καθώς και ερυθρότητα του δέρματος.

10. Ελκύεις απρόσμενα διάφορους ανθρώπους στη ζωή σου σε μεγάλη συχνότητα!

11. Νιώθεις κάπως αποξενωμένος από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι σε άλλο ενεργειακό μήκος κύματος σε σχέση με το δικό σου.

12. Αρχίζεις και προσέχεις τις παρέες σου και τους ανθρώπους που διαλέγεις να περνάς τον χρόνο μαζί τους!

13. Νιώθεις πιο ευλύγιστος, ανάλαφρος και δυνατός από ποτέ. Το σώμα σου έχει γίνει πιο ευθυτενές

14. Έχεις αποβάλει τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις για τους συνανθρώπους σου. Αντίθετα έχεις γίνει πιο στοργικός προς τους άλλους και θέλεις να βοηθάς τους περισσότερους.

15. Ξέρεις τι είναι σωστό και τι όχι για σένα και το φιλτράρεις μέσα από τη διαίσθησή σου.

16. Έχεις απλοποιήσει τη ζωή σου πάρα πολύ. Αντί για σύνθετη έχει γίνει πιο πρακτικά οργανωμένη και λειτουργική.

17. Ενδεχομένως να επαναλαμβάνεις λόγια στον εαυτό σου τα οποία σε βοηθούν να παραμείνεις σε αυτήν την πρωτόγνωρη αίσθηση που βιώνει η συνείδησή σου.

18. Νιώθεις πως όλα γίνονται έτσι όπως τα έχεις σκεφτεί. Σαν να παράγεις την πραγματικότητα σύμφωνα με τη δύναμη της σκέψης σου στην οποία τώρα έχεις απόλυτη πίστη.

19. Τα μαλλιά σου γίνονται πυκνότερα, το δέρμα σου πιο λαμπερό και νεανικό, γενικά ακούς πολύ για το πόσο έχεις ομορφύνει.

20. Έχεις τη βαθιά αίσθηση πως όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους έτσι και εσύ με όλα αυτά! Και αυτό σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και σε επικοινωνία με της αιώνια ολική συνείδηση της Δημιουργίας.

Η σύνδεση της συνείδησης με την κβαντική θεωρία εξηγεί πράγματα όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, τις εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και τη μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε θρησκευτικές ιδεολογίες. 

Η ενέργεια της συνειδητότητας μπορεί να ανακυκλώνεται εκ νέου σε διαφορετικά σώματα με κάποιον τρόπο ή να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο της πραγματικότητας ή να μεταβαίνει σε ένα άλλο σύμπαν.

Πολλές φορές ίσως η ενέργεια της συνείδησης να βιώνει αλλαγές και να αναβαθμίζεται και κάποια από αυτά τα σημάδια να είναι η ένδειξη της αλλαγής αυτής.




μέσω awakengr.com
Image by Sishenfan | DeviantArt

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την ανθρώπινη κακία....!!!!!!!

Αντιμετώπισε την ανθρώπινη κακία με σθένος.
Άνθρωποι κακοί, μικρόψυχοι, μοχθηροί, ψεύτες, συκοφάντες, αγνώμονες… Αυτούς τους ανθρώπους θα τους συναντήσεις και εσύ σε αυτή τη ζωή. Και θα κληθείς μέσα από αυτή τη «συνάντηση» να επιβιώσεις αλλά κυρίως να αξιοποιήσεις το σπουδαίο μάθημα της ζωής που θα πάρεις.

“Δεν αγοράζεις όλα τα ρούχα από ένα μαγαζί. Διαλέγεις αργά και προσεχτικά, ρωτώντας για την τιμή του κάθε αντικειμένου προτού το αγοράσεις. Με τον ίδιο τρόπο διαλέγεις και τους φίλους σου, με το να παρατηρείς τις ζωές τους προσεχτικά, πριν επιλέξεις την συντροφιά τους, αφήνοντας πίσω όλους αυτούς με τους οποίους δεν ταιριάζεις..” ― Michael Bassey Johnson

Όσο θα μεγαλώνεις και θα νομίζεις πως τα έχεις δει όλα (ή σχεδόν) όλα, η ζωή θα έρχεται για να σε διαψεύσει στέλνοντας σου εμπειρίες και μαθήματα που (και αυτά) θα αποτελέσουν την βασική πρώτη ύλη της συναισθηματικής ενηλικίωσης σου.

Κάθε μία από εμάς, έχει βιώσει με διαφορετικό τρόπο και με ποικίλες μορφές εκφάνσεις ζήλιας, μοχθηρίας και κακίας. Και ίσως προσπαθείς και εσύ όπως και οι περισσότερες να βρεις την αίτια, το λόγο μιας αδικαιολόγητης πισώπλατης μαχαιριάς, ενώ πασχίζεις να επουλώσεις ταυτόχρονα τις πληγές σου.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι:
-Αυτοί που δεν σέβονται ιδιαιτερότητες και τα όρια του κάθε ανθρώπου, παραβιάζοντάς τα συνέχεια.

-Αυτοί που δεν σέβονται εσένα, την οικογένεια και τους ανθρώπους της ζωής σου.

-Όλοι αυτοί που επανειλημμένα έχουν δείξει πως δεν χαίρονται με τη χαρά σου, και δεν μπορούν να νιώσουν λύπη με τη θλίψη σου.

-Άνθρωποι που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και όρια.

-Όλοι εκείνοι που θα θυσίαζαν αξίες, ιδέες, σχέσεις, ανθρώπους απλά και μόνο για να πετύχουν το σκοπό τους.

-Όσοι κουτσομπολεύουν συνεχώς εσένα και τη ζωή σου στα λάθος άτομα.

-Εκείνοι που κρίνουν, κριτικάρουν και υπονομεύουν τους υπολοίπους για τα πάντα.

-Όσοι σε κακοποιούν λεκτικά, συναισθηματικά ή σωματικά.

-Οι εκμεταλλευτές.

-Οι ψεύτες και οι μυθομανείς.

-Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που η συναναστροφή και μόνο μαζί τους σε αρρωσταίνει προκαλώντας σου ακόμα και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Α. Πώς να αντιμετωπίσεις την κακία ξεκινώντας από το να προστατεύσεις τον εαυτό σου
Να θυμάσαι πως εσύ και μόνο εσύ ελέγχεις την αντίδραση που θα έχεις απέναντι στην κακία και στη μοχθηρία των ανθρώπων. Μπορεί να μην μπορείς να ελέγξεις πολλές από τις συνθήκες και πολλά από τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σου, αλλά με εξάσκηση μπορείς να μάθεις πως να αντιδράς στις αρνητικές προ(σ)κλήσεις των ανθρώπων…

Ούτε η θερμόαιμη αντίδραση υπ’ ατμόν ούτε και η στωική υπομονετική και παθητική στάση θα σε οδηγήσουν στη λύτρωση από αυτούς τους ανθρώπους.

Η σπουδαία ερευνήτρια Brene Brown στο εξαιρετικό της βιβλίο Daring Greatly, προτείνει μια ευφυής αντίδραση όταν κάποιος είναι διαρκώς μοχθηρός απέναντι σου. Πριν επιτεθείς, άσε τον εαυτό σου να νιώσει τι του συμβαίνει. Πάρε βαθιές ανάσες. Σκέψου πως πολύ σύντομα θα το ξεπεράσεις.

Πολύ συχνά δεν θέλουμε να παραδεχτούμε πως μας πλήγωσε η ανθρώπινη κακία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Για να ελευθερωθείς από τον πόνο πρέπει πρώτα να τον έχεις βιώσει. Μην ξεχνάς πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανθείς προδομένη, θυμωμένη, απογοητευμένη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ανθρώπινη κακία είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ειδικά αν έχεις δοκιμάσει όλους τους τρόπους προσέγγισης. 

Μετά την ΑΠΟΣΤΑΣΗ, προσπάθησε να νιώσεις ΟΙΚΤΟ (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς πως πίσω από τόσο προβληματικούς ανθρώπους κρύβεται μεγάλη κακία και μεγάλος πόνος), και μετά ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ και απεγκλωβίσου. Πέτα μακριά από την μικρότητα των ανθρώπων και μην την αφήνεις να σε αγγίζει.

Β. Πώς να αντιμετωπίσεις την κακία αλλά και τον άνθρωπο από τον οποίο προκύπτει.
· Ελάττωσε το χρόνο μαζί τους

Προσπάθησε εάν είναι δυνατόν να τους βγάλεις τελείως από τη ζωή σου. Αν δεν γίνεται τότε κράτα τις επαφές και τις συζητήσεις μεταξύ σας σε τυπικό επίπεδο.

· Συμβιβάσου με το πραγματικό πρόσωπο της κακίας

Αφού θα έχεις περάσει το πρώτο στάδιο της συνειδητοποίησης και του πόνου αντιμετώπισε και συμβιβάσου με την ιδέα ότι ΝΑΙ! Υπάρχει πολύ κακία εκεί έξω και πως και αυτή είναι κομμάτι αυτής της ζωής. Δες πίσω από το πρόσωπο τους (Πίσω από τις εκδηλώσεις κακίας βρίσκονται άνθρωποι “μικροί”, πληγωμένοι, φοβισμένοι, μικρόψυχοι και χαιρέκακοι).

· Μην έχεις απατηλές προσδοκίες ότι μια μέρα αυτό το πρόσωπο θα γίνει αυτό που περιμένεις

Το κάνεις μάλλον και εσύ όπως το έχω παρατηρήσει στις περισσότερες. Πιστεύεις, ελπίζεις, εύχεσαι το πρόσωπο να αλλάξει και ματαιοπονείς πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα καταλάβει το μέγεθος της ανήθικης συμπεριφοράς του. Το να απαλλαγείς από μεγάλες προσδοκίες που δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν ποτέ, είναι κυριολεκτικά η μεγαλύτερη απελευθέρωση.

· Μην προσπαθείς επανειλημμένως να τους εξηγήσεις την δική σου οπτική και να βελτιώσεις τα πράγματα

Αν έχεις ήδη προσπαθήσει, σταμάτα. Έτσι απλά. Ένας άνθρωπος που δεν θέλει να καταλάβει δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ.

· Μην προσπαθείς να βρεις το λόγο της κακίας

Μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Οι άνθρωποι που έχουν διαφορετικό ηθικό σύστημα αξιών από εσένα, έχουν και διαφορετικά ορμητήρια που τους ωθούν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

· Αναζήτα και στρέψου στην αγκαλιά όλων αυτών που σε αγαπάνε.

Στρέψου στους ανθρώπους της ζωής σου… Η αγάπη (ευτυχώς) νικάει. Και όχι μόνο στα παραμύθια.




Ευτυχία Φράγκου
Image: The art of Cole Ott | imgur

Κάθε πρωί που ξυπνάς…!!!!!

Στην ζωή μας όλοι έχουμε περάσει περιόδους που όλα φαίνονται να μην οδηγούν πουθενά… Που νιώθουμε ότι όλα γίνονται χωρίς ουσία… Που ο πόνος είναι η μόνη συντροφιά… Για άλλους είναι απλά κάποιες μέρες, για κάποιους άλλους κάποιοι μήνες, για κάποιους άλλους ίσως και περισσότερο.

Κάποιοι μπορεί να το βιώνουν σε πιο ελαφριά μορφή, κάποιοι άλλοι να νιώθουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το θετικό. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Εστίασες ποτέ την παρατήρησή σου σε ανθρώπους που η ζωή τους επιφύλαξε το χειρότερο σενάριο, αλλά αυτοί κατάφεραν και σηκώθηκαν με ευκολία από αυτό το άσχημο χτύπημα; Αναρωτήθηκες ποτέ σου πως τα κατάφεραν;

Σαν άνθρωποι όταν βιώνουμε άσχημες καταστάσεις στην δική μας ζωή, νιώθουμε πολύ μεγάλο πόνο… Νιώθουμε ότι κανένας δεν μπορεί να μας καταλάβει… Και όντως αν δεις τι νιώθεις όταν κάποιος φίλος σου έχει κάποιο πρόβλημα, δεν είναι τόσο βαρύς ο πόνος μέσα σου… 

Αυτό βέβαια διαφέρει για τον κάθε άνθρωπο ανάλογα με το πόσο αυξημένη ή μειωμένη είναι η ενσυναίσθηση του… Άλλοι πονάνε ακόμη και από μια είδηση που θα ακούσουν στην τηλεόραση… Μπορεί να τους επηρεάσει τόσο πολύ που να μην έχουν όρεξη για τίποτα… Άλλοι πάλι είναι εντελώς ανεπηρέαστοι.

Το πώς όμως εμείς βλέπουμε τους ανθρώπους γύρω μας, εξαρτάται και από την δική μας ενσυναίσθηση. Εάν εμείς είμαστε πολύ ευαίσθητοι θα νιώθουμε την πρώτη ομάδα ανθρώπων πολύ κοντά μας, θα είναι οι άνθρωποι που θα συμπαθούμε ή θα θαυμάζουμε. Για την άλλη ομάδα θα μιλάμε ίσως και άσχημα… 

Μέσα μας μπορεί και να διερωτόμαστε πως μπορούν και είναι τόσο αδιάφοροι.. Ίσως και να νιώθουμε και κάποιο είδος απέχθειας. Εάν είμαστε στην δεύτερη ομάδα των ανθρώπων, μπορεί να μας κουράζουν αυτοί οι τόσο ευαίσθητοι άνθρωποι. Να νιώθουμε ότι η ζωή τους είναι μέσα στον πόνο και στην μιζέρια. Πολλές φορές δεν θέλουμε ούτε την παρέα τους.

Ας εξετάσουμε όμως και την συμπεριφορά του δικού μας πόνου. Όταν βρισκόμαστε μέσα σε μια δυσκολία, αισθανόμαστε ότι είναι ότι χειρότερο μας έχει συμβεί. Νιώθουμε ότι όλα τα προηγούμενα που έχουμε περάσει, δεν έχουν καμία σχέση με όλο αυτό που περνάμε τώρα. Μας φαίνονται τόσο λίγα όλα προηγούμενα. 

Αναρωτηθήκατε ποτέ το γιατί; Μήπως ο νους μας παίζει ένα σημαντικό παράγοντα σε αυτό; Που εστιάζεις άραγε και πονάς; Μήπως εστιάζεις στην έλλειψη; Μήπως σκέφτεσαι συνέχεια αυτά που δεν έχεις; Και πως νιώθεις άραγε γι αυτό; Άλλες φορές πονάς… Άλλες θυμώνεις με την ζωή… 

Τα αναπάντητα ερωτηματικά σου πολλά… – Γιατί η ζωή να είναι τόσο άδικη μαζί μου…; – Γιατί οι άλλοι έχουν αυτό που θέλουν και είναι ευτυχισμένοι και εγώ όχι…; Γιατί, γιατί, γιατί… Τόσα πολλά ερωτηματικά… Ήρθε η ώρα να εστιάσεις αλλού!

Κάθε πρωί που ξυπνάς, μάθε να εστιάζεις σε αυτά που ήδη έχεις! Να νιώθεις μέσα σου την ευγνωμοσύνη! Να νιώθεις μέσα σου όλη αυτή την χαρά, που έχεις κάθε μέρα καθαρό νερό να πίνεις! Που έχεις ένα σπίτι που σε προστατεύει! 

Που έχεις γύρω σου την φύση που σε αναζωογονεί και σε θρέφει! Που έχεις τα δέντρα γύρω σου, παράγουν καθαρό οξυγόνο για να ζήσεις! Που μπορείς κάθε στιγμή να αναπνέεις! Πόσο σημαντική είναι η αναπνοή μας! Κάθε μια αναπνοή μας, μας δίνει και άλλη μια στιγμή σε αυτή την ζωή!

Κάθε πρωί που ξυπνάς, εστίασε στην υγεία που έχεις! Που έχεις το ανθρώπινο σώμα σου και μπορείς μέσα από αυτό να βιώνεις την ζωή! Που έχεις τις αισθήσεις σου. Αυτές σε βοηθούν να νιώθεις την πλήρη ύπαρξή σου! 

Πόσο σημαντικές είναι αυτές οι πέντε αισθήσεις μας! Μας κάνουν να αισθανόμαστε! Να αγγίζουμε, να μυρίζουμε, να βλέπουμε, να ακούμε, να γευόμαστε… Μέσα από αυτές αισθανόμαστε! Μέσα από αυτές νιώθουμε! Νιώθουμε την αγάπη, νιώθουμε την χαρά, νιώθουμε τον έρωτα, νιώθουμε… Νιώθουμε όλη μας την ύπαρξή!

Κάθε πρωί που ξυπνάς, εστίασε στον “Μορφέα” που σε είχε όλη νύχτα στην αγκαλιά του! Που σε ταξίδεψε μέσα στα όνειρά σου για να ξεκουραστείς και να αναζωογονηθείς, για να ξυπνήσεις και να ζήσεις άλλη μια μέρα πάνω σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο! 

Γνωρίζεις ότι έχουν γίνει πειράματα και έχουν αποδείξει ότι εάν κρατήσεις έναν άνθρωπο χωρίς ύπνο για μια βδομάδα θα πεθάνει; Γιόρτασε τον ύπνο σου λοιπόν!

Κάθε πρωί που ξυπνάς, εστίασε στους ανθρώπους που έχεις στην ζωή σου! Στην οικογένειά σου και στους φίλους σου! Σε όλα αυτά τα όμορφα που σου προσφέρουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι γύρω σου! Είναι όμορφα όταν μοιράζεσαι! 

Όταν νιώθεις! Όταν προσφέρεις ή όταν δέχεσαι την υποστήριξη και την αποδοχή! Γιόρτασε την κοινωνική σου ζωή! Η ζωή μας έφερε εδώ για να ζήσουμε την αλληλεπίδραση με τους συνανθρώπους μας!

Κάθε πρωί που ξυπνάς, εστίασε σε αυτήν την χώρα που ζεις! Μια μικρή χώρα με τόσο μεγάλη ιστορία! Με τόσους πολλούς ανθρώπους που μας άφησαν τόσα φιλοσοφικά αριστουργήματα! Μια χώρα γεμάτη από ανθρώπους που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους! 

Μια χώρα που παρ'όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, κρατάει την αξιοπρέπειά της. Που είναι φιλόξενη και στοργική. Που δείχνει στους ξένους ότι η ανθρωπιστική βοήθειά της, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά της! Μια χώρα που έχει ήλιο τις περισσότερες μέρες του χρόνου! Πόσες χώρες δίνουν τόσο απλόχερα αυτό το θαυμάσιο φαινόμενο, που κάνει τους ανθρώπους να είναι πιο χαρούμενοι;

Κάθε πρωί που ξυπνάς… Εστίασε…

Εστίασε σε αυτά που ήδη έχεις. Η αφθονία υπάρχει όταν εστιάσεις σε αυτά που ήδη έχεις! Η ροή ανοίγει όταν κάθε μέρα είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που ήδη έχεις! Όταν αρχίσεις να γεμίζεις με αγάπη και με χαρά για όλα αυτά που μέχρι χτες τα θεωρούσες δεδομένα! 

Όταν αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο! Όταν βήμα, βήμα καταφέρεις κάθε σου μέρα να την κάνεις μια γιορτή! Η ύπαρξή μας γιορτάζει με την κάθε μας αναπνοή! ΕΣΥ;




Κάντε κάτι προς τα εκεί και δεν θα χάσετε...Διαβάστε το....!!!!!!!!

Εδώ που έχουμε φτάσει τρεις επιλογές υπάρχουν και είναι όλες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η πρώτη επιλογή είναι ο κόσμος να συνεχίσει την ζωή του ως έχει και όπως καθημερινά διαμορφώνεται ευχόμενος ότι όλα θα πάνε καλά λέγοντας ότι, κάτι θα γίνει... 

Η δεύτερη επιλογή είναι ο κόσμος να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει και να καταγγείλει. Βλέπε αγανακτισμένοι, πορείες και εμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις. 

Και η τρίτη επιλογή είναι η να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του, να διαβάσει, να γίνει ευέλικτος, να προσαρμοστεί και να εκμεταλλευτεί τα νέα δεδομένα προς όφελός του.

Δυστυχώς το 90% του κόσμου αυτή τη στιγμή ακολουθεί την πρώτη επιλογή. Συνεχίζει δηλαδή την ζωή του ως είχε τα τελευταία 2, 3, 4 και 15 χρόνια πριν. 

Ταυτόχρονα παρακολουθεί τα γεγονότα, διαμαρτύρεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί, αγανακτεί, βρίζει, απελπίζεται, συνεχίζει να γίνετε μοιραίως δέκτης όλων των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων, πέφτει στην κατάθλιψη την απραγία και εύχεται ότι όλα θα πάνε καλά και ότι στις επόμενες εκλογές θα έρθει κάποιος που θα διορθώσει τα πάντα και θα κάνει το ευνόητο και έτσι όλα θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα.

Το 9% του κόσμου από την άλλη, επιλέγει να βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες σε ότι ευκαιρία βρεθεί για να διαμαρτυρυθεί, να φωνάξει, να βρίσει, να μουτζώσει και να εκφράσει τέλος πάντων δημόσια την αντίθεση του, την οργή του και αντιμετωπίζει κατά μέτωπο την ωμή κατασταλτική, αστυνομική βία. 

Αυτή η μερίδα του κόσμου πιστεύει και πολύ καλά κάνει φυσικά, ότι μέσω αυτής της αντίδρασης θα μπορέσει να ανατρέψει το όλο σύστημα, προτρέποντας τον υπόλοιπο κόσμο να τους ακολουθήσει έτσι ώστε να γίνουνε πάρα πολλοί, ελπίζοντας έτσι ότι όπως και το 74, θα μπορέσει να ανατρέψει την νέα αυτή σύγχρονη χούντα.

Η πραγματικότητα είναι ότι καμία από τις δύο παραπάνω επιλογές δεν λειτουργούν και δυστυχώς ούτε πρόκειται να λειτουργήσουν επίσης. 

Πρώτον επειδή ήδη έχουν δοκιμαστεί και απέτυχαν, δεύτερον γιατί αυτού του είδους η δράση του κόσμου αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι είχε προβλεφτεί από δαύτους, εξ'ου και η ανάλογη οξεία κατασταλτική αντίδραση του κράτους και τρίτον διότι αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες ακόμα και τώρα χρησιμοποιούνται, υποκινούνται, οργανώνονται και διαλύονται επίσης έως ένα πολύ μεγάλο βαθμό από το πολιτικό σύστημα και γίνονται τροφή και βορά για προβολή και εκμετάλλευση από τα κόμματα.

Το να βασίζεται όμως κάποιος στην ελπίδα απλά, δεν αποτελεί στρατηγική και ούτε λύνει ποτέ τα προβλήματα. Ναι μεν απαιτείται δράση και αντίδραση αλλά αυτή η αντίδραση θα πρέπει να συνοδεύεται από άμεσα αποτελέσματα για την προσωπική πρώτα ζωή του καθενός και δεν το εννοώ καθόλου εγωιστικά αυτό. 

Αυτό όμως που λέω είναι ότι για να σώσεις πρώτα τους άλλους πρέπει πρώτα να σώσεις τον εαυτό σου. Σώσε πρώτα τον εαυτό σου και μετά διατυμπάνισε τον τρόπο που σώθηκες εσύ και πίστεψε με πολλοί άλλοι θα ακολουθήσουν. Έτσι βοηθάμε ουσιαστικά και έτσι δημιουργούνται τα μεγάλα ρεύματα. Μέσω του παραδείγματος και της προτροπής. Όπως πρέπει και ο γονιός να κάνει στα παιδιά του.

Επομένως μας μένει η τρίτη μόνο επιλογή. Η προσαρμογή προς όφελός μας. Αυτή επιλογή δεν έχει καθόλου να κάνει με το πρέπει. Με το τι θα πρέπει δηλαδή να γίνει πολιτικά ώστε να ορθοποδήσει το κράτος, η οικονομία και η κοινωνία γενικότερα. 

Επίσης δεν έχει να κάνει με την ελπίδα, με ευχολόγια και μόνο θετική σκέψη να ελπίζουμε δηλαδή ότι μια άλλη δύναμη πέρα από την δική μας θα έρθει, θα παρεμβληθεί και θα βελτιώσει τα πάντα ως δια μαγείας, είτε είναι μια ανώτερη θεολογική δύναμη είτε είναι μια άλλη πολιτική δύναμη ή κίνημα .

Η τρίτη επιλογή έχει να κάνει με το, όπως λένε και τα Αμερικανάκια «get real and get a life», αλλά με την εποικοδομητική έννοια και όχι με την ειρωνική. 

Έχει να κάνει με την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η αγορά πάντα θα έχει τα πάνω και τα κάτω, ότι το κράτος πάντα θα είναι διεφθαρμένο και πάντα θα παρεμβαίνει στην αγορά προς όφελος λίγων, ότι πάντα θα υπάρχουν φούσκες, ρωγμές στις υπερδιογκωμένες φούσκες και καταρρεύσεις. 

Ο κόσμος πρέπει να προσαρμοστεί με το να μάθει από μόνος του τι να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θέλεις μέσω της ενημέρωσης, θέλεις μέσω της προσωπικής μόρφωσης και διαβάσματος, θέλεις μέσω του να ακολουθείς ένα άλλο επιτυχημένο παράδειγμα, ο κόσμος τέλος πάντων πρέπει να μάθει με κάποιον τρόπο το πώς αντιδρά κάποιος σε τέτοιου είδους περιστάσεις. Πρέπει δηλαδή να μάθουμε το πότε είναι η σωστή στιγμή για επένδυση σε κάτι και πότε δεν είναι.

Πρέπει να μάθουμε το τι μπορεί κάποιος να κάνει ώστε να μην καταλήξουμε στο σημείο να έχουμε χάσει τελικά την σύνταξή, τον μισθό, την εργασία, την επιχείρηση χωρίς να έχει φροντίσει κάποιον άλλο εναλλακτικό τρόπο βιοπορισμού, ένα plan B. 

Στο τι μπορεί να κάνει ώστε να αυγατίσει το αποθεματικό του και όχι απλά να το καταναλώνει σταδιακά έως ότου στερέψει τελείως. Ότι το να βασίζεσαι στην ελπίδα ότι κάτι θα γίνει δεν είναι λύση. Ότι εάν συνεχίσει ο κόσμος να πιστεύει ότι το κράτος και οι τράπεζες ξέρουν τι κάνουν δεν θα βγάλει πουθενά. Και οι δύο κατέρρευσαν στην ουσία και είναι οι δύο μοναδικοί λόγοι για την κατάσταση τώρα.

Ακούστε με, η αγορά δεν είναι ποτέ ούτε καλή ούτε κακή. Η αγορά χαρακτηρίζεται συνήθως από τι κερδίζει και τι χάνει η πλειονότητα του κόσμου από αυτήν. 

Εάν οι 7 από τους 10 βγάζουν χρήματα από την αγορά τότε η αγορά χαρακτηρίζεται ως καλή, εάν οι 7 στους 10 χάνουν τότε είναι κακή. Τι γίνεται όμως εάν οι 7 στους 10 έχουν τεχνηέντως παραπλανηθεί; Τι σημαίνει τότε ότι από την αγορά δεν βγαίνουν πλέον χρήματα; Λάθος. Βγαίνουν. 

Αυτή η περίπτωση σημαίνει απλά και μόνο ότι κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους με το κλέβουν και να εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη άλλων. Υπάρχουν δύο ειδών οικονομίες, η γενικότερη, η δημόσια-κρατική οικονομία ενός κράτους και η προσωπική οικονομία του εκάστοτε πολίτη.

Εάν η προσωπική οικονομία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δημόσια τότε και η πρώτη μοιραία ακολουθεί την πορεία της δεύτερης. Εάν η δεύτερη ακμάζει τότε ακμάζει και η πρώτη και το αντίθετο. Εάν όμως η προσωπική οικονομία καταστεί το λιγότερο δυνατό συνδεδεμένη με την δημόσια-κρατική τότε η πορεία της δεύτερης επηρεάζει την πρώτη κατά ένα πολύ ελάχιστο και εύκολα διαχειρίσιμο τρόπο. 

Με άλλα λόγια και για να το κάνω πιο λιανό. Σκεφτείτε ένα αμάξι. Έχουμε το αμάξωμα-το σασί με ένα κινητήρα επάνω ανεξαρτήτου ισχύς, η ισχύ δεν παίζει κανένα ρόλο και έχουμε και το γκάζι και το πόδι επίσης που πατάει το γκάζι. 

Εάν το πόδι πατάει διαρκώς το γκάζι τότε το αμάξι καταναλώνει πολύ και μας βάζει μέσα οικονομικά, εάν το πόδι δεν πατάει τόσο πολύ το γκάζι τότε η διαχείριση των εξόδων του αμαξιού γίνεται ευκολότερη. 

Είτε το ένα γίνεται όμως είτε το άλλο, το αμάξι, το σασί και ο κινητήρας παραμένει αμάξι, σασί και κινητήρας και αυτά υπάρχουν απλά και μόνο για να το διαχειριστεί κάποιος κατά το δοκούν.

Η αξία και οι δυνατότητές αυτών όμως παραμένουν ίδιες ανεξάρτητα από την χρήση του χρήστη. Η αγορά είναι αγορά, το τι βγάζεις και τι χάνεις εσύ από αυτή είναι άλλο θέμα.

Ο καθένας με τον τρόπο του, με την εμπειρία του και με τις δεξιότητές του πρέπει να κάνει τα εξής : Να γίνει παραγωγικός. Για να γίνει κάποιος παραγωγικός πρέπει να γίνει πρώτα λύτης προβλημάτων. 

Όχι μόνο να λύσει τα προσωπικά του προβλήματα αλλά και αυτό που θα παράξει και θα προσφέρει στον κόσμο πρέπει και αυτό να λύνει τα προβλήματα των υπολοίπων για να έχει τύχη το προϊόν η η υπηρεσία αυτή. 

Μοναδικό βιώσιμο πλάνο αυτή την στιγμή είναι ένα πλάνο που δεν σε κάνει γρήγορα πλούσιο και δεν είναι άψε ξύσε. Τέρμα με το ξυστό, τέρμα με τις αρπαχτές. «Μπορείς να κοροϊδέψεις κόσμο για κάποιον καιρό αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις όλον το κόσμο για πολύ καιρό : Bob Marley» 

Πρέπει να παράσχεις χρήσιμη υπηρεσία στον κόσμο. Πρέπει να υπολογίσεις ότι πουθενά δεν υπάρχει εργασιακή σταθερότητα αυτή την στιγμή. Κάνε ένα άλμα εμπρός με το μυαλό για το πού θα οδηγηθεί η αγορά σε λίγο καιρό και προσέφερε από τώρα εκείνο που θα χρειάζεται ο κόσμος σε λίγο καιρό μαζικά. «SKIP AHEAD». Γίνεται εφευρετικοί, υπάρχουν πάντα εναλλακτικές.

Τα προβλήματα του σήμερα είναι το βήμα της λύσης αύριο. Η Ελλάδα μας παρέχει όλα εκείνα τα μέσα για την επίτευξη αυτού του προβλήματος. Τα εργαλεία και τα μέσα αυτά είναι κάτω από τα μάτια μας και δεν τα βλέπουμε. 

Ότι είναι δεδομένο για σένα επειδή το έχεις στα πόδια σου και δεν το δίνεις σημασία δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένο και για τον άλλο και για τον ξένο π.χ. Ακούτε τις συμβουλές επιτυχημένων και εύστροφων ανθρώπων. Η Ελλάδα έχει πολλούς από αυτούς.

Στο εξωτερικό ένας εύστροφος άνθρωπος διαφέρει και κάνει αμέσως διαφορά, εδώ δεν κάνει καμία, τυχαίο; Μια καλή προσφορά προϊόντος ή υπηρεσίας πρέπει να έχει πάντα μέσα της μεγάλη αξία για τους άλλους. Να γίνεται ρεαλιστικά αισιόδοξοι και όχι λόγω χαρακτήρα και ζωδίων. Δεν ισχύουν τα ζώδια ούτε και οι προκαταλήψεις. 

Προσθέστε αξία με την ύπαρξή σας σε οποιονδήποτε τομέα η δεξιότητα σας, σας υποδείξει. Διαφημίστε την προσπάθεια σας, το προϊόν ή την υπηρεσία σας. 

Μάθετε να κινείστε γρήγορα και αποτινάξτε τα βαρίδια της ακινησίας λόγω κατάθλιψης. Το φάρμακο της κατάθλιψης είναι η παραγωγικότητα και η αίσθηση ότι είναι κάποιος χρήσιμος. Προσφέρετε υπηρεσίες στους συνανθρώπους σας με το παρέχετε όσο περισσότερη υπηρεσία μπορεί να προσφερθεί από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο. 

Απαιτούνται φουλ έξτρα υπηρεσίες σε οικονομικές τιμές. Μπορεί να γίνει και πάντα μπορούσε. Γίνεται ευέλικτοι και δημιουργικοί. Απαιτείται εντιμότητα και και ειλικρίνεια στον πελάτη. Ακολουθήστε το όνειρο, το hobby και την δεξιότητά σας.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά σταματώ εδώ γιατί γνωρίζω ήδη ότι ο κόσμος μόνο και μόνο που είδε ένα τόσο μεγάλο άρθρο (2,5 σελίδες) δεν μπήκε καν στην διαδικασία να το διαβάσει. 

Για όσους μπήκαν ελπίζω κάπου και σε κάποιο σημείο να σας έδωσα μια ιδέα ή μια μικρή βοήθεια για το τι μπορείτε εσείς να κάνετε για τους εαυτούς σας πρωτίστως. Η ζωή συνεχίζεται, η ζωή δεν θα σταματήσει επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μας σταματήσουν τις ζωές. 

Αντιδράστε αναλόγως. Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε σαν Έλληνες να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι να μην κάνουμε τίποτα. Κάντε και ας μην βγει, κάντε όμως.

Ο Θεός να μας ευλογεί και να μας φωτίζει όλους να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες δυσκολίες που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.. Αμήν.




Βασίλης Παπαδόπουλος.