Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

25 Βήματα Προς Την Επιτυχία.....!!!!!!!

Παρακάτω παρατίθενται 25 βήματα προς την επιτυχία από τον Richard D. Sutphen, συγγραφέα πολλών best-sellers.

1. Η επιτυχία σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους : 
Πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη πρόθεση. Να ορίσετε ξεκάθαρα τι σημαίνει για εσάς η επιτυχία. Εάν δε γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε, πως περιμένετε να το επιτύχετε; 

Οπότε, εάν τώρα ξεκινάτε ή βρίσκεστε καθ'οδόν, βεβαιώστε στον εαυτό σας πως το έχετε ξεκαθαρίσει. Χρειάζεστε ένα ξεκάθαρα ορισμένο στόχο ή μία γενική κατεύθυνση. Και, πρέπει να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να γίνετε επιτυχημένοι. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει το να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη ικανότητα ή να βρουν μία “σούπερ” ιδέα. 

Αλλά, η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι που οδηγεί στην επιτυχία. Το 90% της επιτυχίας προέρχεται από 4 παράγοντες: Ενέργεια, Ενθουσιασμός, Αυτοπειθαρχία, Αυτοεικόνα.

2. Ενέργεια: 
Πρέπει να έχετε την κατάλληλη πνευματική και φυσική ενέργεια, ώστε να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε ώστε να επιτύχετε. Η πνευματική ενέργεια είναι απαραίτητη ώστε να μάθετε συγκεκριμένες νέες δεξιότητες και ικανότητες, να υπολογίζετε και να θυμάστε. 

Η φυσική ενέργεια είναι η βάση όλης της ενέργειας και είναι το βασικό συστατικό της ανανέωσης. Πως θα έχετε λοιπόν την απαιτούμενη ενέργεια; Με λίγα λόγια, αυτό απορρέει από τον τρόπο ζωής σας. Έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει φυσική εξάσκηση και σωστή διατροφή. 

Επιπροσθέτως, μία ισορροπία εργασίας και ελεύθερου χρόνου/χόμπι. Και τέλος, όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Αυτοί οι παράγοντες σχεδόν βεβαιώνουν και υπερβαίνουν τη διατήρηση μίας καλής φυσικής ενέργειας.

3. Ενθουσιασμός : 
Ο ενθουσιασμός συνδυάζεται με τη δράση. Ο ενθουσιασμός είναι μία ψυχολογική αδρεναλίνη που σας οδηγεί στην επιτυχία. Συνήθως απορρέει από το να αγαπάς αυτό που κάνεις. Οπότε, πριν να ξεκινήσετε το οτιδήποτε βεβαιωθείτε πως διαθέτετε τον απαραίτητο ενθουσιασμό. 

Όσο περισσότερο πιστεύετε στον στόχο σας, τόσο περισσότερο ενθουσιασμό θα έχετε. Έπειτα, αποκτήστε την απαραίτητη γνώση η οποία θα παράγει περισσότερο ενθουσιασμό.

4. Αυτοεικόνα : 
Το να βλέπετε τον εαυτό σας ως νικητή είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός παράγοντας όλων. Η αυτοεικόνα προέρχεται από αυτά που κάνετε. Όσο περισσότερο κάνετε αυτά που σας προσδίδουν αυτοπεποίθηση, τόσο περισσότερο βελτιώνεται η αυτοεικόνα σας. Οπότε, σταματήστε να κάνετε οτιδήποτε χαμηλώνει με οποιονδήποτε τρόπο την αυτοεικόνα σας και ξεκινήστε να κάνετε οτιδήποτε δημιουργεί μία θετική εκτίμηση περί τους εαυτού σας. 

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πως δε θα επιτρέψετε τον εαυτό σας να έχετε αυτό που δε σας αξίζει. Νοιώθετε άξιοι των στόχων σας; Εάν όχι, πρέπει να αρχίσετε να προγραμματίζετε τον συνειδητό και υποσυνείδητο νου σας ώστε να υποστηρίξει την αξία σας. Το 25ο βήμα σχετίζεται με τεχνικές προγραμματισμού.

5. Αυτοπειθαρχία : 
Η αυτοπειθαρχία δεν έχει καμία σχέση με την αυταπάρνηση ή με τη στέρηση. Στους όρους της επιτυχίας συνδέεται με την αποφασιστικότητα. Είναι η επιμονή σε δράση και μία πολύ βασική δομή της επιτυχίας, διότι αφορά το πώς ρυθμίζετε το χρόνο σας, την ενέργειά σας και τους πόρους σας ώστε να υλοποιήσετε τους στόχους σας. 

Η αυτοπειθαρχία είναι ένα συστατικό που είναι κοινό σε όλους τους αυτοδημιούργητους επιτυχημένους ανθρώπους και σίγουρα δεν είναι δύσκολο να ανεβείτε πιο πάνω από το κοινό, συνηθισμένο επίπεδο απόδοσης πειθαρχίας. 

Διότι, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να πειθαρχούνται από άλλους, επειδή δε μπορούν να πειθαρχήσουν τους εαυτούς τους. Έχουν δεχτεί να κάνουν αυτά που τους έχουν ειπωθεί και πώς να τα κάνουν, από τους γονείς τους, τους φίλους τους, τους συντρόφους τους, τους εργοδότες τους και τα κοινωνικά συστήματα. 

Η αυτοπειθαρχία απλώς σημαίνει πως κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις και να σταματήσεις να κάνεις αυτό που γνωρίζεις πως δεν είναι προς όφελος σου. Είσαστε εσείς, μόνοι σας, που ελέγχετε τον νου σας, το σώμα σας και τις πράξεις σας. Και ξεκινάει με τις θετικές σκέψεις. Εάν δε μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις σας, δε μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις σας. 

Προφανώς η τωρινή ζωή σας είναι αποτέλεσμα των σκέψεών σας οι οποίες δημιουργούν τα συναισθήματά σας, τα οποία προκάλεσαν τις ενέργειές σας. Οπότε, ξεκινήστε άμεσα να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας και όταν αντιληφθείτε πως σκέφτεστε αρνητικά, πέστε στον εαυτό σας “Επιτυχία, Ευκαιρία”. Έπειτα, φανταστείτε την ίδια σκέψη-κατάσταση με μία θετική κατάληξη. Αυτή η απλή τεχνική μπλοκάρει τις αρνητικές παρεμβάσεις του υποσυνείδητου και προωθεί τη θετική σκέψη.

6. Ο μεγαλύτερος πόρος που διαθέτετε είναι ο χρόνος : 
Και μπορείτε να ξοδέψετε τον χρόνο σας ή να τον σπαταλήσετε. Ξοδεύω το χρόνο σημαίνει τον χρησιμοποιώ εποικοδομητικά, ουσιαστικά, και, με έναν τρόπο που με γεμίζει εσωτερικά. Μπορεί να είναι η εργασία που καταβάλλετε ώστε να επιτύχετε, ή ένα γεύμα με φιλικά πρόσωπα, ή να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα, να χαλαρώσετε. 

Σπαταλώ το χρόνο σημαίνει ακριβώς αυτό : όποτε ξοδεύετε το χρόνο σας με ανθρώπους των οποίων η παρέα δε σας ενδιαφέρει πολύ, ο χρόνος σας σπαταλιέται. Το να κάνετε μία επίπονη εργασία χωρίς να κερδίζετε κάτι ουσιαστικό, πάλι είναι σπατάλη χρόνου. Όλοι έχουμε διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα οι οποίες μπορούν όλες να πάνε χαμένες εκτός εάν επενδύσετε στο μέλλον σας. 

Εύρεση τρόπων που θα σας φέρουν οικονομικούς πόρους, απόκτηση γνώσεων, εκμάθηση δεξιοτήτων, επιχειρηματικές επαφές ή βελτίωση της προσωπικής σας ζωής είναι δραστηριότητες κατά τις οποίες ο χρόνος ξοδεύεται προς όφελός σας. Εάν έχετε πρόβλημα με τον σχεδιασμό και την οργάνωση της ζωής σας και τη ρύθμιση των προτεραιοτήτων σας, πρέπει να μελετήσετε Διαχείριση Χρόνου.

7. Ποτέ δε θα επιτύχετε κάτι που είναι πιο μακριά από το όραμά σας :
Ο στόχος και το όραμά σας είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να έχετε ένα στόχο που να αφορά τη δημιουργία ενός ή ίσως τριών εστιατορίων. 

Αλλά αυτό είναι το όριο του οράματός σας. Ίσως το όραμά σας είναι να είστε ο πιο πετυχημένος και σεβαστός ιδιοκτήτης εστιατορίων στην περιοχή σας. Ίσως να οραματίζεστε μία τεράστια αλυσίδα εστιατορίων. Είναι σημαντικό στα αρχικά βήματα του ταξιδιού σας προς την προσωπική σας επιτυχία, να θέσετε τα όρια του οράματός σας.

8. Είναι σημαντικό να ορίσετε έναν συναισθηματικό σκοπό για ένα μεγάλο όραμα : 
Ένας συναισθηματικός σκοπός θα σας οδηγεί μπροστά. Το να στείλετε τα παιδιά σας σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μπορεί να είναι συναισθηματικός σκοπός. Το να αποδείξετε σε αυτούς που γελούσανε κάποτε μαζί σας πως μπορείτε να φθάσετε στην κορυφή, είναι ένας συναισθηματικός σκοπός.

Το να βοηθήσετε τους φίλους ή την οικογένειά σας ή να έχετε χρόνο ώστε να κάνετε αυτά που σας γεμίζουν περισσότερο μπορούν κι αυτά να είναι ένας συναισθηματικός σκοπός. Αλλά, το να μπορέσετε να αποπληρώσετε τους λογαριασμούς σας είναι ένας πρακτικός σκοπός. 

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρακτικούς στόχους οι άνθρωποι τείνουν να μειώνουν τις επιθυμίες που τους γεμίζουν σαν προσωπικότητες και τους στόχους τους.

9. Μην περιμένετε την ιδανική στιγμή και τις συνθήκες ώστε να βάλετε τα σχέδιά σας σε εφαρμογή :
Η ευκαιρία είναι Τώρα και ποτέ δε θα είναι κάποτε. Η επιτυχία έρχεται σε αυτούς που είναι αρκετά τολμηροί ώστε να ρισκάρουν και το κουράγιο είναι η προθυμία τους να δράσουν παρ’ όλο που φοβούνται να κάνουν το επόμενο βήμα.

10. Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται και θεωρούν γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε :
Πολύ πιθανόν αυτοί να μη θέλουν καν να επιτύχετε ή να μη πιστεύουν στην ικανότητά σας να επιτύχετε. Η επιτυχία σας θα κάνει αυτούς να βγουν τελικά λάθος. Εάν οπωσδήποτε χρειάζεστε την επιβεβαίωση άλλων, τουλάχιστον αναζητήστε επιτυχημένους ανθρώπους που πραγματικά θαυμάζετε. 

Μία άλλη άποψη όσον αφορά στη σχέση σας με τους άλλους είναι, εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, περιβάλλετε τους εαυτούς σας με επιτυχημένους ανθρώπους. Τα πτηνά που έχουν φτερά για να πετάξουν, πετάνε μαζί. 

Εάν θέλετε να αποκτήσετε χρήματα και να συσσωρεύσετε πλούτο, συνδεθείτε με αυτούς που νοιώθουν άνετα με την αφθονία. Αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους, τους αποτυχημένους, τους “συνηθισμένους” και αυτούς που σπαταλούν το χρόνο τους άσκοπα.

11. Εξισορροπείστε τη σκληρή δουλειά σας με το παιχνίδι (χόμπι) : 
Εάν είστε ένας άνθρωπος που έχει θέσει ως σκοπό να κατορθώσει ορισμένα πράγματα και κάνετε αυτό που αγαπάτε να κάνετε, συχνά είναι δύσκολο να ξοδεύετε το χρόνο σας κάνοντας άλλα πράγματα. Όπως η εξάσκηση, το να ξοδεύετε χρόνο με την οικογένειά σας, κάνοντας ένα χόμπι ή να φροντίζετε για την πνευματική σας εξέλιξη. 

Αυτή η ισορροπία είναι σημαντική στη συνολική σας ατομική ευημερία. Η διατήρηση της ισορροπίας πρέπει να γίνει η βασική προτεραιότητα. Εάν ξεφύγετε από την ισορροπία, τα πράγματα θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν λάθος, στην κατεύθυνση που δεν επιδιώκετε. 

Εάν αφήσετε τις προσωπικές σας σχέσεις και ασχοληθείτε μόνον με την καριέρα σας, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσωπικές σας σχέσεις, το οποίο πολύ πιθανόν να επηρεάσει και την επαγγελματική σας πορεία. Εάν δεν τρώτε και δεν εξασκείστε καταλλήλως, πολύ πιθανόν να είσαστε ευάλωτοι σε αρρώστιες, το οποίο πάλι άμεσα θα έχει επίδραση στην επαγγελματική σας καριέρα.

12. Αυτό το βήμα σας λέει πως δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα βάση των πεποιθήσεών σας, και, δεν παίζει κανέναν ρόλο εάν οι πεποιθήσεις σας είναι πραγματικές ή ψευδείς :
Εάν πιστεύετε κάτι, γίνετε πραγματικό για εσάς, και προγραμματίζει τον υποσυνείδητο νου σας, αποδεικνύοντάς σας πως είστε σωστοί. Προφανώς οι περισσότεροι είναι επηρεασμένοι από τις κοινωνικές απόψεις. Αλλά, ορισμένοι άνθρωποι είναι περισσότεροι συνειδητοί από δικές τους πεποιθήσεις για το ποιοι και το τι είναι, και πως αυτό επηρεάζει την πραγματικότητά τους. 

Ο πρωταρχικός λόγος της έλλειψης αυτής της επίγνωσης, είναι πως από πολύ παλιά αποδέχτηκαν συγκεκριμένες πεποιθήσεις ως κάτι το δεδομένο. Αλλά, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που είναι δεδομένα στη ζωή σας. Τα περισσότερα από αυτά που αποδεχθήκατε ως πραγματικότητά σας είναι αποτέλεσμα των πεποιθήσεών σας. 

Και όταν λέμε πραγματικότητα, εννοούμε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Όσον αφορά στην αναζήτηση της οικονομικής σας ευημερίας, πρέπει να εξετάσετε τις προσωπικές σας απόψεις ως προς την επιτυχία και αυτών που είναι ήδη επιτυχημένοι. Εάν κάποιος σταματήσει δίπλα σας με ένα πολυτελές αμάξι, τι θα νομίζετε; 

Εάν σκεφτείτε πως ο οδηγός είναι σνομπ ή δυσανασχετήσετε, μπλοκάρετε με αυτόν τον τρόπο την επιτυχία σας. Διότι, δε μπορείτε να γίνετε αυτό για το οποίο δυσανασχετείτε. Επίσης, συνεχώς λειτουργείτε βάση της αυτοεικόνας σας. Και αν, βαθιά στο υποσυνείδητό σας νοιώθετε να είστε σνομπ έναντι των ανθρώπων που ευημερούν, μπλοκάρετε τη δική σας ευημερία. 

Τώρα, εάν όλα αυτά σχετίζονται με εσάς, είναι καιρός να επανεξετάσετε τις πεποιθήσεις σας ως προς την επιτυχία. Ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε είναι να ολοκληρώσετε κάποιες νοητικές προτάσεις. 

Από την καρδιά σας, αμέσως ολοκληρώστε αυτές τις προτάσεις : “Πιστεύω οι πλούσιοι άνθρωποι είναι…”, “Οι πιθανότητες που έχω ώστε να πετύχω είναι…”, “Η βασική μου πεποίθηση του να έχω οικονομική ευρωστία και ευημερία είναι…”. Εάν κάποιες από τις απαντήσεις σας είναι αρνητικές, τότε έχετε κάποιο πρόβλημα με τις πεποιθήσεις σας και πρέπει να λυθεί βρίσκοντας την αιτία ύπαρξης αυτής της πεποιθήσεως ή μέσω του επαναπρογραμματισμού των πεποιθήσεών σας.

13. Να προβάλετε αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δε νοιώθετε αυτοπεποίθηση :
Μιλήστε με κύρος και πράξτε με σιγουριά. Σύμφωνα με τις νέες ψυχοθεραπευτικές ανακαλύψεις, δε χρειάζεται να αλλάξετε το πώς νοιώθετε για κάτι ώστε να το επηρεάσετε εάν έχετε την πρόθεση να αλλάξετε αυτό που κάνετε. 

Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν δε νοιώθετε αυτοπεποίθηση, εάν απλώς δράσετε με αυτοπεποίθηση σύντομα τα συναισθήματά σας θα ακολουθήσουν τη νέα σας συμπεριφορά και τελικώς θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.

14. Το σχέδιο 80%-20% : 
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της ιδέας που λέει πως οτιδήποτε έχει αξία, κατέχεται, κατορθώνεται ή δημιουργείτε, γίνεται από το 20% των ανθρώπων. Η ιδέα είναι να είσαστε σε αυτό το 20%. Αλλά το σχέδιο 80% – 20% βασίζεται πάνω σε μία έρευνα που λέει πως παίρνεις το 80% των αποτελεσμάτων στη ζωή σου από το 20% των προσπαθειών σου. Οπότε, η ιδέα είναι να αυξήσετε τις προσπάθειές σας.

15. Ηγεσία : 
Υπάρχουν πολύ λίγα είδη επιτυχίας που δεν απαιτούν ηγεσία, οπότε πρέπει να είσαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Εάν θέλετε να επιτύχετε, πρέπει να γίνετε ηγέτες, ώστε να αποτελέσετε το παράδειγμα, να μιλήσετε ανοιχτά και να αντιπροσωπεύσετε αυτό που έχετε αναλάβει.

16. Μία γενική δήλωση λέει “Όσο περισσότερο χρόνο επενδύεις στην επιτυχία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πληρωμή” :
Όλη η έξτρα ενέργεια και προσπάθεια που καταβάλλετε σε αυτό που κάνετε, θα επιβραβευθεί στο τέλος της πορείας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν σε μία άμεση επιβράβευση των κόπων τους. 

Είτε δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να περιμένουν, είτε δεν είναι συναισθηματικά υπομονετικοί. Υπολογίζεται πως λιγότερο απ’ το 10% θα είναι τόσο συναισθηματικά υπομονετικοί ώστε να περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησαν την πορεία τους προς την επιτυχία.

17. Σημειώστε σε ένα χαρτί μία υπενθύμιση :
Και τοποθετήστε τη στο μπάνιο, στο γραφείο σας ή στο αυτοκίνητό σας, η οποία θα λέει : “Θα ξοδέψω την κάθε στιγμή κάνοντας το πιο παραγωγικό πράγμα που μπορώ να κάνω”. Σκεφτείτε το, είναι μία δήλωση από εσάς για τον εαυτό σας. Κάντε το να είναι η βεβαιωτική σας δήλωση για την επιτυχία σας. Διαβάστε το, κάντε το!

18. Ξεσκεπάστε οποιοδήποτε εμπόδιο το οποίο σας κρατάει μακριά από την επιτυχία : 
Οτιδήποτε νοιώθουμε, οτιδήποτε βιώνουμε, έχει να κάνει με μία παλιά ή πρόσφατη αιτία. Και, εάν κάνετε τα πάντα για να επιτύχετε, αλλά κατορθώνεται μόνο ένα περιορισμένο επίπεδο επιτυχίας, μπορεί να έχετε ένα υποσυνείδητο εμπόδιο. Μία αρνητική εμπειρία η οποία σας κρατάει μακριά από αυτό που είσαστε ικανοί να κατορθώσετε. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ποια είναι αυτή η αιτία. Εάν γνωρίζετε ποια είναι η αιτία, τότε μπορείτε να ξεπεράσετε και το εμπόδιο που σας δημιουργεί. Ακόμα και να μην τη γνωρίζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επίγνωσή σας – συνειδητή επιλογή σκέψεων, ως τη βάση του υποσυνείδητου προγραμματισμού σας.

19. Η αντίσταση ως προς την παραδοχή της όποιας κατάστασης όπως είναι, είναι που δημιουργεί τα βάσανά σας :
Όταν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις δεν είναι όπως εσείς θέλετε να είναι, αναστατώνεστε. Πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε φορά που επιχειρείτε να αλλάξετε την καριέρα σας, την επιχείρησή σας, την κυβέρνηση, τα παιδιά σας ή τους φίλους σας, ανταποκρίνεστε στην ψευδαίσθηση πως άλλοι άνθρωποι και γεγονότα κάνουν κάτι σε εσάς. 

Αντί αυτού, πρέπει να αλλάξετε την εμπειρία σας, τη σχέση σας με αυτούς τους ανθρώπους και τις συνθήκες… οι οποίες είναι ανίκανες να κάνουν κάτι σε εσάς. Απλώς διεγείρουν συναισθήματα τα οποία βρίσκονται μέσα σας. Εσείς έχετε την ικανότητα να επιλέξετε πως θα ανταποκριθείτε. 

Είναι το δικό σας σημείο αντίληψης και μπορείτε να ανταποκριθείτε αρνητικά ή θετικά σε αυτές τις εξωτερικές συνθήκες. Η ιδέα που προσανατολίζεται στην επιτυχία είναι να επιλέξετε μία προσωπική θετική άποψη. Μπορείτε να δείτε τις αναποδιές και τις αναβολές ως προβλήματα ή ως ευκαιρίες. Πάντοτε εξαρτάται από Εσάς τους ίδιους.

20. Τα πρότυπα που έχετε είναι καίρια για την επιτυχία σας :
Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πάνω σε αυτό που θέλετε να κάνετε; Εάν το πρότυπό σας αποδεικνύει πως αυτό που έχετε βάλει ως στόχο μπορεί να επιτευχθεί, μπορεί να κάνει ευκολότερο για εσάς να πιστέψετε πως μπορείτε να επιτύχετε. Ακόμα και αυτά τα πρότυπα είχαν τους δικούς τους “υπερήρωες” πριν να γίνουν αυτοί που είναι. 

Η ιδέα είναι να μάθετε ότι είναι δυνατόν για το πρότυπό σας. Πως λειτουργεί, πως έφθασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, τι το παρακίνησε. Ποιο είναι το πρότυπο του; Διαπιστώστε εάν οι τεχνικές του είναι εφαρμόσιμες σε εσάς. 

Καθώς χτίζετε το δικό σας δρόμο που οδηγεί στη δική σας επιτυχία ίσως να αντικαταστήσετε τα πρότυπα που έχετε με καινούργια. Οι ηγέτες συνεχώς βαδίζουν προς τους στόχους τους, τους κατορθώνουν και θέτουν καινούργιους στόχους. Με το να μιμείστε ανθρώπους που θαυμάζετε είναι ένας ιδανικός τρόπος να μετρήσετε τον εαυτό σας και να ενισχύσετε τα κατορθώματά σας.

21. Αυτό το βήμα λέει πως δημιουργείτε την πραγματικότητά σας με κάθε σκέψη που κάνετε :
Στην αποδοχή αυτού, κατανοείτε πως η πραγματική κινητήρια δύναμη της επιτυχία σας βρίσκεται στην ικανότητά σας να ελέγχετε τη σκέψη σας. Η πλειονότητα του πληθυσμού φαίνεται πως εστιάζει την προσοχή του στην έλλειψη και στον περιορισμό αντί της αφθονίας, της ευημερία και της επιτυχίας. Εάν δε διαμορφώνετε τη ζωή σας με θετικές σκέψεις περί του εαυτού σας και του μέλλοντός σας, το υποσυνείδητό σας δημιουργεί την πραγματικότητά σας βάση του παρελθοντικού προγραμματισμού σας και αυτό μπορεί να είναι ανεπιθύμητο.

22. Τα βήματα 22-25 έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό της επιθυμητής επιτυχία σας : 
Πρώτον, να είστε ρεαλιστικοί ως προς τους στόχους σας και με αυτό εννοούμε να επιλέξετε έναν στόχο που να σας προσδίδει οικονομική βιωσιμότητα και κάτι στο οποίο μπορείτε να είστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε πραγματικότητα επιθυμείτε εάν επιλέξετε έναν ρεαλιστικό στόχο και εάν θέλετε να πληρώσετε το τίμημα.

23. Επιχειρήστε να προβάλετε νοητικά το τίμημα :
ώστε να διασφαλίσετε πως είστε σε θέση να το πληρώσετε προτού ξεκινήσετε. Το τίμημα μπορεί να είναι χρόνος, προσπάθεια, χρήματα, θυσίες ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών.

24. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει ευθυγράμμιση μεταξύ των στόχων και των αξιών σας ευθυγραμμισμένα :
Εάν οι πρωταρχικές σας αξίες είναι η οικογένεια και η ζωή σας στο σπίτι και ο στόχος σας είναι το να κάνετε σεμινάρια σε όλον τον κόσμο, που σημαίνει πως θα αναγκαστείτε να ζείτε σε ξενοδοχεία τον περισσότερο χρόνο, τότε δεν υπάρχει ευθυγράμμιση μεταξύ των στόχων και των αξιών σας.

25. Το τελευταίο βήμα προτείνει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τεχνική νοητικού προγραμματισμού ώστε να υποστηρίξει το στόχο σας : 
Ηχητική ύπνωση, οπτική ύπνωση, ηχητικός προγραμματισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου, νευρογλωσσικός προγραμματισμός και υποσυνείδητος προγραμματισμός είναι διαθέσιμα και έχουν ισχυρή επίδραση σε αυτούς που έχουν τη διάθεση να τα χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνικές αλλά ισχυρίστηκαν πως αυτές οι μέθοδοι δεν φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικές. 

Πόσο τακτικά και για πόσο καιρό τις χρησιμοποίησαν όμως; Η συνήθης απάντηση είναι κάθε μέρα για 2-3 εβδομάδες. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι είχαν προσδοκίες για “μαγικά” αποτελέσματα, και, ορισμένες φορές συμβαίνει. Αλλά συνήθως παίρνει χρόνο ώστε να υπερβεί κάποιος τις αρνητικές πεποιθήσεις μιας ολόκληρης ζωής.




Είναι Το Χρήμα η Πηγή του Κακού ;

Χρήμα… η “πηγή του κακού”; Ή μήπως είμαστε “προγραμματισμένοι” να πιστεύουμε αυτό; Και, μήπως αυτή είναι η αιτία που το 99% του πλανήτη δουλεύει για το 1%;

Σίγουρα, από την παιδική σας ηλικία θα έχετε ακούσει αυτή τη φράση ή άλλες παρόμοιες όπως :

§ Το χρήμα είναι κακό και βρώμικο

§ Οι πλούσιοι είναι άπληστοι και απατεώνες

§ Το χρήμα φθείρει τον άνθρωπο

§ Όσο πιο λίγα έχεις τόσο πιο καλά

§ Το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία

Έχουμε διαμορφώσει γνώμες γύρω από διάφορα θέματα όπως είναι το χρήμα από πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει πως πολλές στην ουσία ψευδείς και μη ρεαλιστικές γνώμες έχουν ριζώσει στο υποσυνείδητό μας. 

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα είναι πως το χρήμα είναι κακό και η αιτία όλων των δεινών. Αυτό έχει περάσει στις γενεές μέσω αυτών που διδάσκουν αυτές τις πεποιθήσεις.

Μπορεί Το Χρήμα Να Αγοράσει Την Ευτυχία;
Εν μέρει μπορεί. Άλλη μία πασίγνωστη φράση είναι η εξής: «Το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει την ευτυχία». Αυτό είναι λιγότερο σωστό και περισσότερο λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πλούσιοι και είναι δυστυχισμένοι, και υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τα λίγα και είναι ευτυχισμένοι. Εάν έχεις όμως λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για να επιβιώσεις και έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου και να πληρώσεις λογαριασμούς, πόσο ευτυχισμένος μπορείς να είσαι;

Ας δούμε μερικά πράγματα που κάποιος μπορεί να κάνει όταν έχει οικονομική ελευθερία και ασφάλεια :

§ Να βοηθήσει οικονομικά τους συγγενείς και τους φίλους του

§ Να ζήσει άνετα, χωρίς να αγχώνεται διαρκώς για τους λογαριασμούς και τα χρέη

§ Να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με πράγματα που τον ενδιαφέρουν

§ Να είναι περισσότερο κοινωνικός

§ Να κάνει ταξίδια

Το Χρήμα Είναι Ενέργεια
Όπως το κάθε τι άλλο στο σύμπαν, έτσι και το χρήμα είναι ενέργεια. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι κακό στα ηλεκτρόνια, στα πρωτόνια, στα νετρόνια που αποτελούν το άτομο; Το χαρτί αποτελείται από άτομα που έχουν μία συγκεκριμένη διάταξη ηλεκτρονίων και πρωτονίων. Το μόνο διαφορετικό που έχουν από τα άτομα μίας πέτρας είναι ο αριθμός και η ταχύτητα περιστροφής τους.

Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να είναι χρήσιμο και μπορεί επίσης να βλάψει. Ένας άνθρωπος θα το χρησιμοποιήσει για καλό και ένας άλλος ενδεχομένως για κακό. Μη στιγματίζετε το χρήμα ως «κακό» επειδή κάποιοι το χρησιμοποιούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι ξεκάθαρα θέμα αντίληψης, το πως το βλέπει ο καθένας. Επιλέξτε να το βλέπετε ως κάτι το καλό, αλλιώς πάντα θα κάνει «φτερά» και θα πετάει μακριά σας.

Η Φτώχεια Οδηγεί Σε Ασθένειες
Με έναν πολύ απλό συλλογισμό… Η φτώχεια δεν περιέχει τίποτα το καλό, ούτε καμία αρετή. Όταν δεν έχετε άφθονα χρήματα ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας, δημιουργείται μέσα σας άγχος, θυμός, προβλήματα στην οικογένεια και άλλα παρόμοια αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις. Και όταν τέτοιες συνθήκες επαναλαμβάνονται, οδηγούν σε σωματικές ασθένειες μετά από καιρό.

Ο νόμος της φύσης τείνει προς τη ζωή, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την αφθονία. Ο προορισμός σας δεν είναι να ζείτε σε μία παράγκα, να ντύνεστε με κουρέλια, να κρυώνετε και να μην έχετε να φάτε. Οφείλετε στον εαυτό σας να ζείτε άνετα και να είστε επιτυχημένοι, πλούσιοι και χαρούμενοι.

Το Χρήμα Είναι Σύμβολο
Το χρήμα πήρε διάφορες μορφές ανά τους αιώνες ως μέσο ανταλλαγής. Κάποτε οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το αλάτι, τις χάντρες, τα κοσμήματα, τα αρνιά κ.ά.

Είναι ένα σύμβολο δοσοληψίας. Δε σημαίνει μόνο ικανοποίηση των βασικών αναγκών, αλλά και ομορφιά, πολυτέλεια, ποιότητα ζωής. Όταν το αίμα ρέει ελεύθερα στο σώμα σας, έχετε σωματική υγεία. 

Όταν το χρήμα ρέει ελεύθερα στη ζωή σας έχετε οικονομική υγεία. Όταν οι άνθρωποι μαζεύουν χρήματα και τα φυλάνε, αντί να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν κάτι εποικοδομητικό, νοιώθουν πανικό και φόβο, και τότε έχουν έλλειψη οικονομικής υγείας.

Η Φύση Έχει Τα Πάντα σε Αφθονία. Εσύ Γιατί Να Μην Έχεις;
Αφθονία είναι το να έχεις αυτά που χρειάζεσαι και ακόμα περισσότερα, ώστε ποτέ να μην έχεις πρόβλημα έλλειψης. Η φύση έχει αφθονία και δεν της λείπει τίποτα, ποτέ δεν τελειώνουν για παράδειγμα τα φρούτα και οι καρποί που προσφέρει. Ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο μέρος της· αναλογιστείτε λοιπόν, πως πρέπει να ζει ένας άνθρωπος;

Έχετε Το Δικαίωμα Να Είστε Πλούσιοι
Είναι εκ γενετής δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει αφθονία και να ευημερεί. Πρέπει να έχετε όλα τα χρήματα που χρειάζεστε για να ζήσετε άνετα και ευτυχισμένα. Σκεφτείτε, βρίσκεστε σ’ αυτόν τον κόσμο για να εξελιχθείτε, να αναπτυχθείτε και να προοδεύσετε τόσο πνευματικά όσο και υλικά, ή να ζείτε σε συνθήκες που σας επιτρέπουν απλώς «να τα βγάζετε πέρα»;

Φυσικά, τα χρήματα δεν είναι ο σκοπός, ούτε είναι καλό να τα ξοδεύεις άσκοπα για πράγματα που δεν χρειάζεσαι – όπως συμβαίνει με τον σημερινό υπερ-καταναλωτισμό. Δείτε τα χρήματα όχι ως σκοπό, αλλά ως μέσο δημιουργίας, προσφοράς, προσωπικής ανάπτυξης και προόδου.

Όπως είπε ο Mark Twain: “Η έλλειψη χρήματος είναι η πηγή του κακού”.




Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Βγάλε τα παπούτσια σου..κλείσε το κινητό σου....βρήκες τη λιακάδα σου....!!!!!

Βάλτε τους φίλους σας μέσα στα προβλήματα σας. Μιλήστε τους. Ζητήστε συνενόχους. Δεν θα σας βραβεύσει κανείς επειδή είστε και μίζερος και μόνος. Τα βάρη θα αρχίσουν να μοιράζονται όταν ανοίξετε το στόμα σας. Γι’αυτό δεν είναι οι φίλοι;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας. Βγάλτε τα και αφεθείτε.

Δείτε μπροστά έναν χρόνο. Σκεφτείτε όλα αυτά που σας προβληματίζουν έναν χρόνο πριν ή μετά. Είδατε πόσο ασήμαντα είναι τελικά; 

Κάντε το τηλέφωνο να ησυχάσει. Και αυτό του σπιτιού και το κινητό σας. Αν δεν μπορείτε να το βάλετε στο αθόρυβο ή την δόνηση, χαμηλώστε το όσο μπορείτε. Ο ορισμός της ποιότητας ζωής.

Όταν είστε θυμωμένοι, σταματήστε να μιλάτε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όταν μιλήσετε, δεν θα μιλάει ο θυμός. Αλλά το αληθινό συναίσθημα.

Η ζωή είναι μια γέφυρα. Διασχίστε την αλλά μην χτίσετε σπίτι πάνω της.

Μην πενθείτε για κάτι που έχει τελειώσει. Χαμογελάστε επειδή συνέβη.

Το θετικό και το αρνητικό είναι κατευθύνσεις. Εσείς ποιά από τις δύο θα διαλέξετε;

Ο ρεαλισμός είναι ο καθρέφτης των σκέψεων σας. Διαλέξτε καλά τι θα βάλετε μπροστά σε αυτόν τον καθρέφτη.

Οι θετικές σκέψεις δεν αρκούν. Πρέπει να υπάρχουν θετικά συναισθήματα και θετικές κινήσεις.

Οι χαρούμενες σκέψεις έλκουν χαρούμενους ανθρώπους στη ζωή μας. 

Όταν υπάρχουν δυσκολίες και τρέφετε αρνητικά συναισθήματα, είναι η στιγμή για να φανταστείτε και να οπτικοποιήσετε την πιο θετική πλευρά της επόμενης μέρας.

Η δύναμη της θετικής σκέψης είναι σαν ένα αυτοκίνητο με τέτοια μηχανή που μπορεί να σας οδηγήσει στην κορυφή του λόφου…

Όπου κι αν πηγαίνετε, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, καλό είναι να κουβαλάτε πάντα μαζί σας τη δική σας λιακάδα.

Θα υπάρξουν ημέρες που δεν θα υπάρχει ούτε μια μελωδία στην καρδιά σας. Εσείς να τραγουδάτε πάντα.

Δοκιμάστε για αλλαγή να ακούτε χαρούμενη μουσική και να επιλέγετε ευχάριστες ταινίες. Τα αποτελέσματα θα φανούν αμέσως.

Αποτοξινωθείτε από τα δελτία ειδήσεων. Κάντε το τεστ για μία εβδομάδα τουλάχιστον. Κλείστε την τηλεόραση και διαβάστε εφημερίδα. Ή καλύτερα ακόμη τίποτα.




DANGER- Αυτό το ποτό καταστρέφει τα κόκαλα από μέσα αλλά παρ'όλα αυτά το πίνει πολύς κόσμος καθημερινά...!!!!

Οι περισσότεροι από μας καταναλώνουμε καθημερινά αρκετά αναψυκτικά χωρίς να ξέρουμε τι επιπτώσεις έχουν αυτά στην υγεία μας. Είναι γνωστό ότι τα ζαχαρούχα αναψυκτικά βλάπτουν την υγεία μας και εδώ θα παραθέσουμε κάποιες πληροφορίες που συλλέξαμε που ίσως μας βάλουν σε σκέψεις.

Τα Αναψυκτικά Μπορούν να Προκαλέσουν Οστεοπόρωση
Τα αναψυκτικά τὐπου Cola περιέχουν φωσφορικό οξύ και καφεΐνη. Επίσης υπάρχουν και άλλα ενεργειακά ποτά που περιέχουν αυτές τις χημικές ενώσεις.

Το 2006, έρευνα της Framingham Osteoporosis Study εξέτασε την οστική πυκνότητα (BMD) 1413 γυναικών και 1125 ανδρών (2). Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών τύπου cola συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερη οστική πυκνότητα στα οστά των ισχύων των γυναικών, οι οποίες είναι πολύ πιο ευαίσθητες στην οστεοπόρωση από τους άνδρες (3).

Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι αυτό το φαινόμενο προκαλείται από μεγάλη συγκέντρωση φωσφόρου, το οποίο μπορεί να αναστείλει την απορρόφηση του ασβεστίου (4). Επίσης πιστεύεται ότι το φωσφορικό οξύ στα αναψυκτικά τύπου cola αποδεσμεύει το ασβέστιο από τα οστά (5).

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση 330 mg καφεΐνης, το ισοδύναμο τεσσάρων φλιτζανιών καφέ, μπορεί να προκαλέσει απώλεια οστικής πυκνότητας (4). Η καφεΐνη θεωρείται ότι παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου και οδηγεί σε απώλεια ασβεστίου μέσω των ούρων.

Εάν πάσχετε από οστεοπόρωση και είστε σε ηλικία άνω των 50 χρονών ή έχετε μια πάθηση που μειώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών (όπως τη νόσο του Crohn), θα πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε σόδα και τέτοιου είδους αναψυκτικά.

Εδώ παραθέτουμε ορισμένους επιπλέον λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε αναψυκτικά με σόδα :

1. Βάζετε Βάρος
Δύο στους τρεις ενήλικες και ένα στα τρία παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (6). Υπάρχουν ενδείξεις ότι η καθημερινή κατανάλωση σόδας συμβάλλει σε αυτή την επιδημία.

Σύμφωνα με τον Δρ Christopher Ochner, επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής στο Icahn Scool of Medicine at Mount Sinai : «Αν κάποιος που κάνει ισορροπημένη διατροφή καταναλώνει ένα αναψυκτικό τύπου cola κάθε μέρα, προσθέτει επιπλέον 14,5 κιλά ανά έτος μόνο από τις θερμίδες του αναψυκτικού αυτού»(7).

Το χειρότερο από όλα είναι πως η κατανάλωση σόδας σας αναγκάζει να αποκτήσετε λίπος στην σπλαχνική περιοχή, το οποίο συγκεντρώνεται γύρω από τα όργανά σας και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (8).

2. Ηπατική Βλάβη
Τα ζαχαρούχα ποτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης, η οποία μπορεί να βλάψει το συκώτι σε όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι ένα από τα κύρια αιτία της μη αλκοολικής λιπώδης νόσου του ήπατος.

Μόλις δύο κουτάκια αναψυκτικού τύπου cola την ημέρα, όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο του διόγκωσης του ήπατος, αλλά και τον κίνδυνο ηπατικής ανεπάρκειας, κίρρωσης του ήπατος και καρδιακών παθήσεων (9).

3. Φθορές στα Δόντια
Η κατανάλωση αναψυκτικών με ανθρακικό νάτριο προκαλεί διάβρωση των δοντιών, καταστρέφει το σμάλτο και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας (10). 

Η καταστροφικές τους συνέπειες διαρκούν περίπου 20 λεπτά μετά από κάθε γουλιά, πράγμα που σημαίνει ότι αν καταναλώνετε αργά τα αναψυκτικά αυξάνετε τις πιθανότητες να φθείρετε και να προκαλέσετε σοβαρές βλάβες στα δόντια σας.

Σε αντίθεση με την κατανάλωση φρούτων και χυμών, το ανθρακικό νάτριο μπορεί να φτάσει πέρα από την επιφάνεια της αδαμαντίνης στα εσωτερικά στρώματα της οδοντίνης και ακόμη να διαβρώσει και τα πιο ανθεκτικά σφραγίσματα (10). Προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια των παιδιών, τα οποία δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και δεν έχουν δυναμώσει.

4. Νεφροπάθειες
Μια έρευνα που εξέτασε 3.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια 20 ετών διαπίστωσε ότι τα αναψυκτικά σόδας προκαλούν στις γυναίκες 30% μείωση της νεφρική λειτουργίας σε σύγκριση με όσες δεν καταναλώνουν τέτοια αναψυκτικά(11).

Μια άλλη μελέτη στην Ιαπωνία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση περισσότερων από δύο αναψυκτικών σόδας ημερησίως προκαλεί απώλεια πρωτεϊνών μέσω των ούρων, η οποία είναι ένας δείκτης νεφρικής βλάβης, νεφροπάθειας, καρδιακής νόσου, και καρδιακής ανεπάρκειας (12).

5. Διαβήτης
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ζαχαρούχα αναψυκτικά τακτικά -1 με 2 κουτάκια την ημέρα ή περισσότερα, έχουν 26% μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από τους που δεν καταναλώνουν τέτοιου είδους αναψυκτικά (6).

Ο Δρ Christopher Ochner, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής στο Icahn School of Medicine at Mount Sinai υποδεικνύει ότι η κατανάλωση σόδας προκαλεί απότομη άνοδο στα επίπεδα σακχάρου του αίματος (7).

«Ο κόσμος που καταναλώνει τέτοια αναψυκτικά προκαλεί βλάβες στα εσωτερικά του όργανα και το σύστημα, που προσπαθεί να ρυθμίσει αυτή την άσχημη κατάσταση, είναι αποδιοργανωμένο«, είπε ο Ochner.

«Ο οργανισμός δυσλειτουργεί και η ινσουλίνη δεν μπορεί να έχει τα σωστά αποτελέσματα. Το σώμα δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει σωστά τα σάκχαρα, κάτι το οποίο τελικά οδηγεί σε διαβήτη«.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν κατά μέσο όρο ένα κουτάκι αναψυκτικού ημερησίως έχουν επίσης 20% υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή (6).

Εάν έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε τέτοιου είδους αναψυκτικά και δεν μπορείτε να τα κόψετε, δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε με υγιεινές επιλογές, όπως το τσάι και φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών. Θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και θα αισθάνεστε πιο υγιείς μετά από λίγες ημέρες.

Πηγές της Έρευνας:
[1]http://www.medicaldaily.com/pulse/soft-drink-dangers-8-ways-soda-negatively-affects-your-health-319054
[2]http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17023723
[3]http://www.health.harvard.edu/healthbeat/osteoporosis-in-women-and-men
[4]http://nof.org/faq/588
[5]http://health.clevelandclinic.org/2014/09/sodas-tea-and-coffee-which-can-lower-your-bone-density/
[6]http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/sugary-drinks-fact-sheet/
[7]http://www.prevention.com/food/healthy-eating-tips/how-bad-soda-really
[8]http://www.livescience.com/53329-sugary-drinks-belly-fat.html
[9]http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/6012619/Two-soft-drinks-a-day-may-lead-to-long-term-liver-damage.html
[10]http://www.healthline.com/health/dental-oral-health/what-does-soda-do-to-your-teeth
[11]https://www.kidney.org/news/kidneyCare/spring10/DietSoda
[12]http://www.webmd.com/news/20131109/sugary-soda-habit-may-harm-kidneys-study-suggests




Αριστοτέλης : Η κακία είναι μία ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για πάντα...!!!!

Ο Αριστοτέλης θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου και από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών. Φυσιοδίφης, φιλόσοφος, δημιουργός της λογικής.

“Ο Αριστοτέλης υπήρξε ο πρώτος γνήσιος επιστήμονας στην ιστορία… και κάθε κατοπινός επιστήμονας του οφείλει κάτι” γράφει η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα για εκείνον.

Η διδασκαλία του διαπερνούσε τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. Στα 17 του χρόνια εισέρχεται στην Ακαδημία του Πλάτωνα, στην Αθήνα, όπου παραμένει για 20 χρόνια.

Εκεί συνδέεται τόσο με τον Πλάτωνα, τον Εύδοξο, τον Ξενοκράτη και άλλους στοχαστές.Τα έργα του αναφέρονται σε πολλές επιστήμες. Ανάμεσά τους φυσική, βιολογία, ζωολογία, μεταφυσική, λογική, ηθική, ποίηση, θέατρο, μουσική, ρητορική, πολιτική. 

Η περίοδος της ωριμότητας αρχίζει με τις βιολογικές έρευνες και τα συμπεράσματά του είναι η πρώτη συστηματοποίηση των βιολογικών φαινομένων στην Ευρώπη. Η σκέψη και οι διδασκαλίες του Αριστοτέλη, έχουν μεγάλη επιρροή στη φιλοσοφική, θεολογική και επιστημονική σκέψη έως και μετά τον Μεσαίωνα.

Μετά τον θάνατο του Πλάτωνα, φεύγει από την Αθήνα και αναλαμβάνει το 343 π.Χ./42 τη διδασκαλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ως διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Αριστοτέλης, αποκτά διάφορες ευκαιρίες και αφθονία προμηθειών. Ιδρύει μια βιβλιοθήκη στο Λύκειο, η οποία γίνεται αρωγός στην παραγωγή εκατοντάδων έργων του. 

Το γεγονός ότι υπήρξε μαθητής του Πλάτωνα, τον οδηγεί στις απόψεις του πλατωνισμού. Ωστόσο, μετά τον θάνατο του Πλάτωνα, οδηγείται περισσότερο, σε εμπειρικές μελέτες και μετατοπίζεται από τον πλατωνισμό στον εμπειρισμό. Θεωρεί ότι οι ιδέες και οι γνώσεις όλων των λαών βασίζονται στην αντίληψη.

Το έργο του είναι τεράστιο (400 βιβλία, κυρίως σε μορφή διαλόγων). Από αυτά έχουν σωθεί 47 βιβλία και μερικά αποσπάσματα από τα άλλα.

Σας παραθέτω κάποιες από τις σπουδαίες ρήσεις του…

“Η φτώχεια είναι έλλειψη πολλών πραγμάτων και η απληστία όλων.”

“Το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο.”

“Αυτό που πέτυχα με τη φιλοσοφία, ήταν να κάνω με τη θέλησή μου αυτά που οι άλλοι τα κάνουν επειδή φοβούνται τους νόμους.”

“Περισσότερο αγαπούν οι ευεργέτες τους ευεργετούμενους παρά οι ευεργετούμενοι τους ευεργέτες.”

Όταν άκουσε ότι κάποιος τον κορόιδευε, “όταν λείπω, μπορούν και να με μαστιγώσουν”, είπε

“Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.”

“Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα.”

“Οι μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους πιο πολύ από τους πατεράδες. Κι αυτό, διότι πρώτον ο τοκετός είναι οδυνηρός, και δεύτερο, είναι σίγουρες ότι τα παιδιά που γέννησαν είναι δικά τους.”

“Ο άνθρωπος είναι ον φύσει κοινωνικό και πολιτικό. Αυτός που μπορεί να ζήσει μακριά απ’ τις ανθρώπινες κοινωνίες είναι είτε θηρίο είτε θεός.

“Συνήθως, την ισχυρότερη μνήμη την έχουν εκείνοι που είναι αργοί στην αντίληψη.”

“Είμαστε όλοι φίλοι των ευτυχούντων, ενώ των δυστυχούντων δεν είναι φίλος ούτε ο πατέρας.”

“Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει κανένας τον άλλον, που τον θαυμάζει, ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπερνάει.”

“Κάθε εργασία επί πληρωμή αποσπά και φθείρει το μυαλό.”

“Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας.”

“Οι βάρβαροι είναι εκ φύσεως πιο δουλοπρεπείς από τους Έλληνες.”

“H κακία είναι μία ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για πάντα.”

“Η ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή.”

“Tίποτα απ’ όσα είναι δοσμένα από τη φύση δεν είναι χωρίς τάξη.”

“Τα περισσότερα από αυτά που θα γίνουν στο μέλλον είναι ίδια μ’ αυτά που έχουν γίνει.”

“Ξεχώρισε από παλιά το Ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους όντας πιο ικανό και περισσότερο απαλλαγμένο από την ηλιθιότητα.”

“Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος.”

“Είναι χαρακτηριστικό του καλλιεργημένου μυαλού να μπορεί να απολαύσει μια ιδέα χωρίς να την αποδεχθεί.”

“Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος.”

“Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα.”

“Είναι χαρακτηριστικό του μεγαλόψυχου ανθρώπου να μη ζητάει χάρες, αλλά να είναι έτοιμος να κάνει το καλό στους άλλους.”

“Συνήθως, την ισχυρότερη μνήμη την έχουν εκείνοι που είναι αργοί στην αντίληψη.”

“Όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά: τύχη, φύση, παρόρμηση, συνήθεια, λογική, πάθος, πόθο.”

“Τις περιουσίες οι μικρές δαπάνες τις εξαφανίζουν.”

“Ανδρείος είναι αυτός που δεν φοβάται τον τιμημένο θάνατο.”

“Κάλλιο τρελός με όλους παρά συνετός και μόνος.”

“Το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του.”

“Η οικογένεια είναι η ένωση που καθιερώθηκε από τη φύση για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του ανθρώπου.”




Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Image: Giovanni Battista Langetti, Aristotle Refusing the Hemlock | artuk.org

Πριν βαρύνεις τον εαυτό σου με ταμπέλες, κάνε μια ενδοσκόπηση....!!!!!

Πριν πεις τη γενικευμένη φράση «έχω ψυχολογικά» – «έχω κατάθλιψη», βάζοντας μια ταμπέλα στη δεδομένη ψυχολογική σου διάθεση, σκέψου τι έχει θαφτεί, τι έχει κρυφτεί κάτω από το χαλί πριν «διαγνωστείς» με κάποια ψυχική διαταραχή. Ο καθένας από εμάς μπορεί να εμφανίσει από μία ως αρκετές φορές στη ζωή του συμπεριφορές όπως ψυχαναγκασμοί, ανεξέλεγκτες σκέψεις, αρνητισμός, κακές σκέψεις προς εμάς ή τους άλλους, υπερβολικό άγχος, κρίσεις πανικού κ.λ.π.

Βιώνουμε μια εποχή που δημιουργεί πίεση και άγχος καθώς και φόβο, αβεβαιότητα για το μέλλον. Είναι βαρύνουσας σημασίας, επομένως, ο παράγοντας κοινωνία που μας προσδίδει φορτία στα οποία πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να αυτοθεραπεύεται και να ξεσπά την έντασή του βρίσκοντας διαφορετικό δρόμο, είτε μια ψυχοσωματική ασθένεια, ένα αυτοάνοσο νόσημα, μια επιθετική συμπεριφορά, άγχος κλπ. 

Πριν βαρύνεις τον εαυτό σου με ταμπέλες που σε κατατάσσουν σε κάποια ψυχωσική, νευρωτική διαταραχή, θυμήσου να κάνεις μια ενδοσκόπηση του τι σου φταίει, τι πρέπει να αλλάξεις στη ζωή σου που δε σε εξυπηρετεί, δε σε κάνει να βελτιώνεσαι, να χαίρεσαι.

Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που, είτε λόγω ιδιαιτεροτήτων σε κάποιες χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου, είτε κληρονομικών παραγόντων και μη, έχουν ασθένειες όπως σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, αυτισμό κ.α. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν, για παράδειγμα, κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή και νιώθουν άρρωστοι. 

Δεν είναι αρρώστια το να μη νιώθεις καλά, δεν είναι αρρώστια να μην είσαι λειτουργικός για ένα διάστημα, δεν είναι αρρώστια να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να είναι αυτή η μεγαλύτερή σου και πιο σημαντική ανάγκη από άλλες που είχες.

Είσαι άνθρωπος, όχι μια μηχανή παραγωγής, όχι ένα ρομπότ που με ένα κουμπί φορτίζεις και αποφορτίζεις συναισθήματα. Άκου τον εαυτό σου και τις πραγματικές σου ανάγκες, που ίσως με το να τρέχεις να προλάβεις τις προθεσμίες, τη δουλειά, τα παιδιά, τη σχολή, ξέχασες να ακούσεις εσένα και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. 

Μην ξεχνάς πως τα λουλούδια δεν ανθίζουν όλο το χρόνο, ακόμη και αν νιώσεις ότι πας πίσω, μην εγκαταλείψεις τον εαυτό σου, θα πας πάλι μπροστά και όσες φορές χρειαστεί να το κάνεις θα βρίσκεις πάντα δρόμο, με σύμμαχο εσένα.




Συγγραφέας Χρύσα Μπακολιά 

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας....!!!!!!

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε !
Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον άλλο.

Η ενέργειά σας είναι πολύτιμη. Να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, να μιλάτε μαζί του, να του ασκείτε κριτική, να τον χαϊδεύετε, να τον μαλώνετε,να είστε πάντα σε επαφή με το είναι σας.

Μη χαραμίζετε τη ζωή σας με ενοχές, κόμπλεξ και ανελέητα… ΑΝ…

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας, μην επιτρέπετε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας υποτιμάει, λογοκρίνει, μειώνει.

Μην έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που σας βάζουν σε διαδικασία να απολογηθείτε.

Η ζωή σας είναι δικιά σας! ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ! Να κάνετε ότι γουστάρετε ! Να ζείτε όπως γουστάρετε ! Να μη σας στιγματίζει καμία ταμπέλα ! Να είστε ΕΣΕΙΣ και να λέτε : “Χέστηκα σε ποιόν αρέσω, εγώ θα είμαι αυτός που θέλω!”

Να διαφέρετε!

Μην ξοδεύετε δευτερόλεπτο με ανθρώπους που δε σας εκτιμούν.

Μην είστε ζητιάνοι αγάπης, ζητιάνοι ενδιαφέροντος!

Αν σας αγαπάει κάποιος θα είναι στη ζωή σας. Αν θέλει να σας δει, θα σας δει ! Αν θέλει να σας βρει, θα σας βρει.

Μην καταπίνετε αμάσητο ότι σας πουλάνε, ο καλύτερος κριτής είναι το ένστικτό σας!

Μη θεωρείτε λογικό, δεδομένο, αυτονόητο ότι πρέπει να αντέξετε μια ζωή που σας επέβαλαν άλλοι!

Να παλεύετε την αξιοπρέπειά σας, τα δικαιώματά σας για τη ζωή ΣΑΣ ! Μη φοβάστε τα συναισθήματά σας!

Δεν είναι κακό να φοβάσαι, να κλαις, να λυγίζεις.

Αφού είσαι άνθρωπος, ΝΙΩΘΕΙΣ.

Μη φοβάστε να ερωτευτείτε!
Ο έρωτας είναι πηγή ζωής! Μην παραμελείτε την υγεία σας!

Ειδικά αν είστε γονείς είναι εγκληματικό αν το κάνετε. Προδίδουμε τα παιδιά μας αν δεν προστατεύουμε την υγεία μας. Βγάλτε από τη ζωή σας τον εγωισμό.
Είναι καταστροφικός! Τυφλώνει!

Να αγαπάτε με όλη σας την ψυχή και να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπάνε για αυτό που είστε! Να αγαπάτε την ευάλωτη πλευρά σας ! Αν υπάρχουν στη ζωή σας άνθρωποι που δε δέχονται-αγαπάνε τη σκοτεινή , ευάλωτη ,παιδική πλευρά σας, να τους πετάτε έξω από τη ζωή σας ! Να αγαπάτε τη ζωή για να σας αγαπάει και αυτή !! Ορμήστε στη ζωή!

Μην περιμένετε την ιδανική στιγμή!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ!
Όσο την περιμένεις έχεις χάσει τη μισή ζωή σου στο περίμενε. Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να λέτε ασταμάτητα σ’ αγαπάω, συγνώμη, ευχαριστώ.

Μην κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια. Βάλτε κοντινούς στόχους.

Είναι ανόητο να σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Χάνουμε το τώρα. Δε γράφουμε εμείς το σενάριο της ζωής μας.

Η ζωή θα μας δείξει τι ρόλο θα παίξουμε.
Να είστε μαχητές! Να είστε ονειροπόλοι! Να είστε άτακτοι.
Η αταξία του μυαλού σας χτίζει την προσωπικότητά σας, τη μοναδικότητά σας!

ΖΗΣΤΕ! ΤΩΡΑ!
ΣΗΜΕΡΑ…για να έχετε αύριο ….

Αφιερωμένο σε όσους δίνουν μάχη με τον καρκίνο.




Χρύσας Κατσιτοπούλου.

Τα Αρχαία Ελληνικά επαναπρογραμματίζουν τον εγκέφαλο- Αφιερωμένο στους πολέμιους της Eλληνικής γλώσσας…!!!!

Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη στους πολέμιους της Eλληνικής γλώσσας…

Την συστηματική διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.

Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock, η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα…το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.

Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας “Marchal McLuhan” Derrick De Kerckhove.

Tα επιστημονικά αποτελέσματα τα οποία υποστηρίζουν την θεωρία του Havelock είναι τα εξής:

1. Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του Ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά.

2. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς.

3. Η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στην λειτουργία του εγκεφάλου προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.

Οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Ιωάννη Τσέγκου παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΝΩΝ».

Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών.

Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους.

Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα.

Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.

Ωστόσο, η Αυστραλή Πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά!

Εν τούτοις, από φέτος, τα μεν παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας Ελληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά!!

(Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας 2004-2010 ).




Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η ευτυχία είναι η εκδίκησή μου....!!!!!!

Ένα πρωινό, νιώθοντας αόριστα καλά, επιθύμησα να φτιάξω ένα μήνυμα και να το στείλω σε όλους τους γνωστούς μου που τα νούμερά τους τα έχω περασμένα στο κινητό μου. Αόριστα καλά ένιωθα!

Έγραψα στο κινητό μου λοιπόν και τους έστειλα το εξής : Θυμήσου μιαν εποχή που ήσουν ευτυχισμένος. Με χαρά και πληρότητα. Τότε που αισθανόσουν ότι ζούσες τον αληθινό εαυτό σου.

Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ελάχιστοι απάντησαν θετικά. Ελάχιστοι μπόρεσαν να θυμηθούν και να πουν κάτι σαφές και συγκεκριμένο. Οι πιο πολλοί μπερδεύτηκαν, ήρθαν σε αμηχανία, μερικοί μάλιστα έμοιαζαν θυμωμένα αρνητικοί.

Έμεινα κατάπληκτη! Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μην μπορεί να θυμηθεί κάτι ευτυχισμένο απ’ τη ζωή του όλη; Να δυσκολεύεται τόσο να εντοπίσει κάποια χαρά; Μου φάνηκε ανυπόφορα άχαρη και μουντή η κατάστασή τους. 

Τους συμπόνεσα και, ταυτόχρονα, περίπου τους θύμωσα. Ανακάλυψα πως οι πιο «δυστυχισμένοι» απ’ τους γνωστούς μου αντικειμενικά είχαν τα περισσότερα αγαθά. Μόρφωση, οικονομική άνεση, υγεία, ωραίο σπίτι, καλή δουλειά, κι άλλα…

Ο φόβος δεν είναι πνευματικό αίσθημα. Είναι ένστικτο που χειραγωγείται ανάλογα με την πονηρία εκείνου που θέλει να σε χρησιμοποιήσει.

Η ευτυχία αντίθετα ελευθερώνεις τις ψυχές, το γέλιο περνάει στο μυαλό καθαρό αέρα, η ευτυχία είναι δυναμωτική και περήφανη. Ο ευτυχισμένος είναι σπυρί στον πισινό των εγωιστών. Η ευτυχία και η χαρά είναι καταστάσεις παιδικές, παραδείσιες.

Ένα πρωινό, καθώς οδηγούσα στην Κηφισίας, μαγνητίστηκα από ένα γκράφιτι στην ανισόπεδη διάβαση. Με μεγάλα μαύρα γράμματα από σπρέι έγραφε σαν να φώναζε: Η ευτυχία θα είναι η εκδίκησή μας.

Τι ωραίο! Με αναστάτωνε χαρούμενα, μου έκλεινε το μάτι προς μια παλιά μου, ζωηρή αμαρτία : όλους να τους συμπονώ, εκτός απ’ τους φθονερούς. Να θέλω πάντα με τους φθονερούς, εκείνους που κιτρινίζουν στη χαρά του άλλου να τους προκαλέσω. 

Άλλωστε, με το καλό, τη σύνεση και με την αγάπη τίποτα μ’ αυτούς δε γίνεται. Αντιθέτως, όσο καλύτερα τους φέρεσαι τόσο αγριεύουν. Γιατί, για εκείνον που δεν μπορεί να αγαπήσει, η αγάπη του άλλου είναι κόλαση. Δεν αποκλείεται μάλιστα κι αυτός να είναι τελικά ο ορισμός της κόλασης: να σ’ αγαπούν, ενώ εσύ δεν μπορείς ν’ αγαπήσεις.

Ο φθόνος για μένα είναι από τα ανθρώπινα πάθη το πιο αντιπαθητικό και φοβάμαι το πιο δύσκολο να θεραπευτεί.

Η ευτυχία θα είναι η εκδίκησή μας. Ναι, η ευτυχία είναι η μόνη εκδίκηση που παραδέχομαι. Όσους φαρμακώνει η θέα της ευτυχίας μας, ας προβληματιστούν και ας ψάξουν πώς να γιατρευτούν ώστε να μην υποφέρουν. 

Γιατρειά είναι η σταθερή θέληση που λέει: «Ναι, θέλω να είμαι καλός και να αγαπάω». Όταν πάρεις μια τέτοια απόφαση, η ύπαρξή σου πια ξανοίγεται στο θαύμα. Τούτο το καλό, αληθινό «ναι» είναι η πύλη προς την αφθαρσία. Για το ναι σου όμως δε θα σε βοηθήσει κανείς, είναι ολάκερο δικό σου, ένα μαρτύριο όλο δικό σου. Μετά το ναι όμως οι ουρανοί θα στέλνουν σαν βροχή τη βοήθεια.

Η κάθε μέρα ξεδιπλώνεται στα μάτια μας σαν πανόραμα. Ένα εξαίσιο κέντημα εναλλαγών. Ομορφιές και ασχήμιες, πίκρες και γέλιο, γοητείες και απογοητεύσεις. Όχι, δε γίνεται να αλλάξεις πάντα τα γεγονότα, μπορείς όμως να αλλάξεις τη στάση σου απέναντί τους. Την ερμηνεία τους. Να αλλάξεις το πού θα εστιάσεις, πού θα κάνεις focus.

Η ζωή είναι ζωή, το ξέρουμε, είναι όμως και τέχνη. Ο εαυτός μας είναι αυτό που είναι, είναι όμως και επιλογές. Ο Θεός μας χάρισε το πρόσωπο με το οποίο γεννιόμαστε. Με τα χρόνια αποκτούμε το πρόσωπο που μας αξίζει. Έχει μεγάλη σημασία το πού εστιάζεις τη ματιά. Γιατί η ευτυχία είναι στάση ζωής και η δυστυχία δεν είναι οι ατυχίες αλλά η μικροψυχία.

Μια άσκηση που έχω ανακαλύψει από μόνη μου, για να με ξεκολλάει κι εμένα απ’ τη μικροψυχία μου, είναι αυτή που προσπαθώ να κάνω τις νύχτες. Λίγο πριν κοιμηθώ θυμάμαι, να κάνω την άσκηση του «ευχαριστώ». 

Ξεκινώ να λέω «ευχαριστώ» για όσα θετικά και όμορφα μου συνέβησαν τη μέρα που πέρασε. Όσο λέω «ευχαριστώ», τόσο μεγαλώνει θαυμαστά η λίστα των καλών που μου συνέβησαν σήμερα. Κι αν κάποια νύχτα δε βρίσκω με τι να αρχίσω, ξεκινώ με το: «Ευχαριστώ που δεν είχα σήμερα πονόδοντο». Μικρή ευτυχία είναι κάτι τέτοιο;

Πηγή: Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο παλιάτσος και η Άνιμα» της Μάρως Βαμβουνάκη – εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ




Μάρως Βαμβουνάκη

Το Βότανο του Ιπποκράτη που Σταματά τον Πόνο & Φυτρώνει Μόνο του σε Κάθε Αυλή.....!!!!!!

Υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το όπιο και τα παυσίπονα του φαρμακείου. Οι ιδιότητες του βοτάνου είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα με τον Ιπποκράτη να κάνει αναφορά σε αυτό.

Μιλάμε για το αγριομάρουλο, ένα συγγενικό είδος της πικραλίδας και του γαϊδουράγκαθου. Το επιστημονικό του όνομα είναι Lactuca virosa και είναι επίσης γνωστό στο εξωτερικό σας το «όπιο του φτωχού», λόγω της φαρμακευτικής του δράσης. 

Στο στέλεχος του βλαστού περιέχει γαλακτώδη πικρό χυμό, ο οποίος περιέχει λακτόνες σεσκιτερπενίων που αποτελούν το δραστικό συστατικό των οπιούχων και παυσίπονων ιδιοτήτων του. Σύμφωνα με μια μελέτη, μόλις μια δόση των 30 mg/Kg αυτής της ουσίας μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια δόση των 60 mg/Kg ιβουπροφαίνης (1).

Οι ιδιότητες του άγριου μαρουλιού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα

Στην Αρχαία Ελλάδα, γύρω στο 430 π.Χ., ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, περιέγραψε τις φαρμακευτικές ιδιότητες του χυμού του άγριου μαρουλιού. Επίσης, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν αυτό το ισχυρό βότανο για να αυξήσουν τις σεξουαλικές επιδόσεις τους, λόγω της διέγερσης που προκαλεί το βότανο όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις (2).

Μέχρι τον 19ο αιώνα, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν το αγριομάρουλο στη θέση του οπίου για τον πόνο, όταν το τελευταίο ήταν σε έλλειψη (3).

Οι Πολωνοί μελέτησαν εκτενώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το αγριομάρουλο, καθώς παρατήρησαν ότι αν κι είχε οπιοειδείς ιδιότητες, δεν παρουσίαζε καμία από τις παρενέργειες του εξαιρετικά εθιστικού οπίου. 

Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών δημοσιεύθηκαν σε διάφορα πολωνικά περιοδικά του 19ου αιώνα. «Η δράση της ουσίας ήταν ασθενέστερη από εκείνη του οπίου, αλλά χωρίς τις παρενέργειες του τελευταίου. Η εφαρμογή του έδειξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το αγριομάρουλο είχε καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα από το όπιο.» (4).

Το αγριομάρουλο σταδιακά πέρασε στο περιθώριο και έχασε το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας τη δεκαετία του 1940, αλλά από τη δεκαετία του 1970, ανέκτησε τη δημοτικότητά του μεταξύ των «χίπις» ως νόμιμη ψυχότροπη ουσία.

Επί του παρόντος, το αγριομάρουλο αναφέρεται ως μια έκτακτη φαρμακευτική αγωγή από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), πράγμα που σημαίνει ότι η χρήση του είναι νόμιμη, όπως και η διάθεσή του στην αγορά χωρίς να απαιτείται ιατρική συνταγή ή κάποια άλλη άδεια.

Το αγριομάρουλο εκτός από τις παυσίπονες ιδιότητές του, είναι επίσης γνωστό για αρκετά ακόμα θεραπευτικά οφέλη για την υγεία μας.

Τα οφέλη που έχει το αγριομάρουλο για την υγεία μας
1. Έχει αγχολυτική δράση
Είναι αρκετά αποτελεσματικό στο να κατευνάζει τη νευρικότητα και να μειώνει το άγχος, ειδικά στους εφήβους. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (5).

2. Είναι ήπια διουρητικό
Διευκολύνει και αυξάνει τη ροή των ούρων. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά χρησιμοποιείται για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και για την υδρωπικία (το οίδημα) (6).

3. Διευκολύνει τον ύπνο και αντιμετωπίζει την αϋπνία
Όπως κάθε οπιούχο, έχει ισχυρές ηρεμιστικές ιδιότητες. Μπορείτε να συνδυάσετε το αγριομάρουλο με βαλεριάνα, για να ενισχύσετε την ηρεμιστική του δράση (7).

4. Αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα
Η ιδιότητά του να ανακουφίζει από τον πόνο βρίσκει εφαρμογή στους μυϊκούς πόνους και τον πόνο των αρθρώσεων που προκαλούνται από αρθρίτιδα. Πιείτε εκχύλισμα-τσάι αγριομάρουλου λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι και ανακουφιστείτε από αυτούς τους πόνους, ενώ παράλληλα θα κοιμηθείτε αμέσως (8).

5. Θεραπεύει τις ημικρανίες
Μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης της ημικρανίας και τη σοβαρότητά της, ειδικά αν λαμβάνεται σε μορφή βάμματος (9).

6. Για το βήχα και το άσθμα
Το αγριομάρουλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ερεθισμένο λαιμό, τους πνεύμονες και τον βήχα. Επιπλέον, έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες, δηλαδή βοηθά στην ανακούφιση από την βρογχίτιδα, το άσθμα και τον ξηρό ενοχλητικό βήχα βοηθώντας στην απομάκρυνση του φλέγματος από την αναπνευστική οδό.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το αγριομάρουλο

Μπορείτε να προμηθευτείτε αγριομάρουλο ως τσάι αποξηραμένο, βάμμα ή με την μορφή συμπληρωμάτων. Εδώ παραθέτουμε μερικές πληροφορίες για το πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε (10)

· Για τον πόνο, η δόση είναι 1,5 γραμμάριο αποξηραμένου βοτάνου με το οποίο παρασκευάζετε τσάι.

· Για να το καπνίσετε σε πίπα απαιτούνται μόλις 0,25 γραμμάρια, καθώς είναι πολύ πιο ισχυρό σε αυτή τη μορφή.

· Αν βρείτε συμπληρώματα σε φαρμακείο, πάρτε 30 με 120mg πριν πέσετε στο κρεβάτι.

· Σε μορφή βάμματος, χρησιμοποιήστε 12-24 σταγόνες ημερησίως για οξύ στρες ή άγχος.

· Για την αϋπνία, πάρτε 12-24 σταγόνες κάθε 15 λεπτά για 1 ή 2 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Οι παραπομπές του άρθρου:
(1)http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874106001280
(2)http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1403295.htm
(3)http://69.89.234.13/pdf/PureHerbs/Wild%20Lettuce.pdf
(4)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17153150
(5)http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/01/06/8-natural-remedies-that-may-help-you-sleep.aspx
(6)http://www.herbalextractsplus.com/wild-lettuce.html
(7)http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-342-wild%20lettuce.aspx?activeingredientid=342&activeingredientname=wild%20lettuce
(8)http://www.anniesremedy.com/herb_detail364.php
(9)https://books.google.ca/books?id=2oceR6E228EC&pg=PA140&lpg=PA140&dq=%E2%80%9CPrescription+for+Nutritional+Healing%E2%80%9D+wild+lettuce&source=bl&ots=fBF27NtSbE&sig=hPVEJ2kapxnzTuktp139_VrNMeg&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiBlKjyirvQAhUjxFQKHT4lCFsQ6AEIJDAC#v=onepage&q=wild%20lettuce&f=false
(10)https://books.google.ca/books?id=2oceR6E228EC&pg=PA140&lpg=PA140&dq=%E2%80%9CPrescription+for+Nutritional+Healing%E2%80%9D+wild+lettuce&source=bl&ots=fBF27NtSbE&sig=hPVEJ2kapxnzTuktp139_VrNMeg&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiBlKjyirvQAhUjxFQKHT4lCFsQ6AEIJDAC#v=onepage&q=wild%20lettuce&f=false

Όλες οι Συνταγές για να Φτιάξετε Τσάϊ Τζίντερ ώστε να Θεραπεύσετε Κάθε Ασθένεια...!!!!!

                          
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι τσάι.

Έχουμε συνηθίσει στα πρωινά μας να πίνουμε πράσινο τσάι, μιας και είναι αρκετά υγιεινό. Αλλά γιατί να μην δώσουμε μια ευκαιρία και στο τζίντζερ, ώστε να το δοκιμάσουμε; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και το αφέψημα του τζίντζερ είναι καταπληκτικό και έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας.

Παρακάτω αναφέρουμε 6 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

6 Οφέλη για την Υγεία μας από το τσάι του Τζίντζερ
Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα, είναι μια ισχυρή ρίζα που αξίζει πραγματικά να την δοκιμάσετε.

1. Έχει Αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες
Η χρόνια φλεγμονή έχει συσχετισθεί με καρδιαγγειακές ασθένειες, τον διαβήτη, την αρθρίτιδα, τη νόσος του Alzheimer, πνευμονοπάθειες και αυτοάνοσα νοσήματα (1).

Το τζίντζερ περιέχει ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις που προστατεύουν το σώμα από αυτές τις παθήσεις και ανακουφίζει από τον φλεγμονώδη πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το τζίντζερ περιέχει ενεργά συστατικά που ονομάζονται τζιντζερόλες, και τζιντζεροδιόλη, η οποία έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Επιπλέον, το τζίντζερ ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις με φυσικό τρόπο, καθιστώντας το την τέλεια θεραπεία για το κρυολόγημα και τη γρίπη (2).

3. Βοηθά στην πέψη των τροφών
Όπως είπαμε και πιο πριν το τζίντζερ περιέχει τζιντζερόλες και σογκαόλη, η οποία διεγείρει την φυσική διαδικασία της πέψης και αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Η ρίζα αποτρέπει επίσης τη δυσκοιλιότητα, θεραπεύει γαστρικά τραύματα και αντιμετωπίζει το φούσκωμα, τη ναυτία, τον έμετο, τις κράμπες και τη διάρροια (3).

4. Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος
Διευκολύνει τη ροή του αίματος αντιμετωπίζοντας, έτσι, συμπτώματα των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υψηλή χοληστερόλη.

Επίσης, αποτρέπει το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον κίνδυνο εμφράγματος αποφράσσοντας τις αρτηρίες από την αρτηριακή πλάκας, ένα κολλώδες μείγμα λιπαρών ουσιών και ασβεστίου που συσσωρεύεται στα τοιχώματα του αρτηριακού τοιχώματος και εμποδίζει τη ροή του αίματος.

5. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Καταπολεμώντας τις φλεγμονές, το τζίντζερ προλαμβάνει την εμφάνιση καρκινικών όγκων και εμποδίζει την προώθηση, την επιβίωση, τον πολλαπλασιασμό και τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων.

Είναι αποδεδειγμένο ότι καταπολεμά το λέμφωμα και τους καρκίνους του ήπατος, του προστάτη, του παγκρέατος, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του μαστού, του δέρματος και της ουροδόχου κύστης(5,6).

6. Βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες
Η καθημερινή κατανάλωση τζίντζερ βελτιώνει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία προστατεύοντας τον εγκέφαλο από το οξειδωτικό στρες, την απόπτωση των κυττάρων και τη φλεγμονή(7,8).

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ενίσχυση της γνωστικής ικανότητας σε γυναίκες μέσης ηλικίας (9). Η ρίζα λειτουργεί επίσης ως ηρεμιστικό και μας βοηθά να χαλαρώσουμε από τις πολλές σκέψεις και θόλωση στο μυαλό.

6 Συνταγές για να φτιάξετε Τζίντζερ σε Τσάι

Μάθετε πώς να φτιάξετε τσάι τζίντζερ διαβάζοντας τις παρακάτω συνταγές :

1. Τσάι με τζίντζερ και Μέλι
Αυτή η συνταγή αποτελεί τη βάση για όλες τις επόμενες συνταγές που θα ακολουθήσουν σε αυτή τη λίστα. Αφήστε το τζίντζερ στο βραστό νερό για 10-15 λεπτά, ώστε να σιγουρευτείτε ότι όλα τα ευεργετικά συστατικά της ρίζας απελευθερώθηκαν στο τσάι σας.

Θα χρειαστείτε :
Ένα μικρό κεραμικό κατσαρολάκι
1 φλιτζάνι νερό
4-6 λεπτές φέτες ωμής ρίζας τζίντζερ
Λίγο βιολογικό μέλι (για τη γεύση)
Οδηγίες :
1.Στο κατσαρολάκι, βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά.
2.Προσθέστε τις φέτες τζίντζερ και χαμηλώστε τη φωτιά.
3.Σιγοβράστε και περιμένετε για 10-15 λεπτά.
4.Σουρώστε το τζίντζερ και σερβίρετε το τσάι σε ένα φλιτζάνι προσθέτοντας μέλι.

2. Τσάι με τζίντζερ και Λεμόνι
Πλούσιο σε αντι-φλεγμονώδη και ανοσο-τόνωτική βιταμίνη C,το λεμόνι είναι το καταλληλότερο συστατικό για να προσθέσετε στο τσάι τζίντζερ. Δεδομένου ότι τα περισσότερα δραστικά συστατικά του βρίσκονται στην φλούδα και στην σάρκα του, μην παραλείψετε να προσθέσετε κομμάτια λεμονιού στο νερό καθώς βράζει εκτός από το χυμό στο φλιτζάνι.

Συστατικά :
1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
ένα κομμάτι τριών εκατοστών τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
χυμό από μια μεγάλη φέτα λεμόνι
Λίγο μέλι, για τη γεύση
Φέτες φρέσκου λεμονιού

Οδηγίες :
1.Ρίξτε το χυμό του λεμονιού στο φλιτζάνι.
2.Στο κατσαρολάκι, βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά.
3.Προσθέστε σε αυτό τις φέτες του τζίντζερ και τις φλούδες του λεμονιού και χαμηλώστε τη φωτιά.
4.Σιγοβράστε και περιμένετε για 10-15 λεπτά.
5.Ρίξτε το τσάι στο φλιτζάνι και σερβίρετε με μέλι.

3. Τσάι με τζίντζερ και Κουρκουμά
Ο Κουρκουμάς,όπως το τζίντζερ, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και ανοσο-τονωτικές ιδιότητες. Αυτό το μπαχαρικό βοηθά επίσης στην ανακούφιση του τυμπανισμού, σκοτώνει τα παράσιτα, βελτιώνει την πέψη, ρυθμίζει την έμμηνο ρύση, διαλύει τους χολόλιθους και την ανακουφίζει από την αρθρίτιδας (10). Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε φρέσκο κουρκουμά.

Επίσης, η κουρκουμίνη, η κύρια δραστική ένωση αυτής της ρίζας, απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα όταν καταναλώνεται, μαζί με λιπαρά και πιπέρι,γι ‘αυτό μην παραλείπετε ποτέ αυτά τα δύο συστατικά όταν χρησιμοποιείτε κουρκουμά.

Συστατικά :
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
μια φέτα λεμόνι (προαιρετικά)
Μέλι (για γεύση)
Γάλα καρύδας (για γεύση)
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι

Οδηγίες :
1.Στο κατσαρολάκι, βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά.
2.Προσθέστε το τζίντζερ και τον κουρκουμά και χαμηλώστε τη φωτιά.
3.Σιγοβράστε και περιμένετε για 10-15 λεπτά.
4.Ρίξτε το τσάι στο φλιτζάνι και σερβίρετε με μέλι, γάλα καρύδας και πιπέρι.
5.Διακοσμήστε το φλιτζάνι με μια φέτα λεμόνι.

4. Τσάι με τζίντζερ και λεβάντα
Η λεβάντα είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, του άγχους και του στρες (12). Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν παίρνετε αντικαταθλιπτικά φάρμακα, ψυχοτρόπες ουσίες, ηρεμιστικά και χάπια για το άγχος. Πιείτε το ρόφημα αυτό μία ή δύο ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι και αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ρίξτε του χαμομήλι για να σας βοηθήσει.

Συστατικά :
1 φλιτζάνι νερό
Φρέσκο χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντας
Ένα μικρό κομμάτι (2cm) φρέσκου τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
Λίγο σιρόπι σφενδάμου για τη γεύση
1 αποξηραμένο χαμομήλι
1 σκελίδα σκόρδου συνθλιμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες :
1.Στο κατσαρολάκι, βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά.
2.Προσθέστε το τζίντζερ, τη λεβάντα, και το σκόρδο.
3.Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά.
4.Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε το χαμομήλι.
5.Σουρώστε το και αφαιρέστε όλα τα βότανα.
6.Ρίξτε το στο φλιτζάνι και προσθέστε το λεμόνι και το σιρόπι σφενδάμου.

5. Τσάι με τζίντζερ και ροδάκινο
Το ροδάκινο προσθέτει μια γλυκύτητα και μια φρουτώδη γεύση στην πικρή και πικάντικη αίσθηση του τσαγιού τζίντζερ. Αυτό το τσάι είναι επίσης αρκετά αναζωογονητικό, όταν το πίνουμε παγωμένο.

Συστατικά :
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι χύμα
Ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ 2 εκατοστών, κομμένο σε φέτες
1/2 ροδάκινο, κομμένο σε φέτες ή μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένο ροδάκινο
παγάκια (προαιρετικό)

Οδηγίες :
1.Στο κατσαρολάκι, βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά.
2.Προσθέστε το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το ροδάκινο.
3.Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά.
4.Αφαιρέστε από τη φωτιά και σουρώστε όλα τα βότανα.
5.Απολαύστε το ρόφημα ζεστό ή αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε του πάγο, ώστε να το απολαύσετε παγωμένο.

6. Πράσινο Τσάι με τζίντζερ
Αυτό το τσάι αθροίζει τα οφέλη του πράσινου τσαγιού και αυτά του τζίντζερ. Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που μάχονται κάθε ασθένεια και πολυφαινόλες. Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης καφεΐνη, που το καθιστά την καλύτερη εναλλακτική επιλογή για να αντικαταστήσετε τον καφέ.

Συστατικά :
2 εκατοστά φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, κομμένη σε φέτες
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χύμα πράσινο τσάι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες :
1.Στο κατσαρολάκι, βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά.
2.Προσθέστε το τζίντζερ και τα φύλλα από το πράσινο τσάι.
3.Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5-7 λεπτά.
4.Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και την σουρώστε όλα τα βότανα.
5.Ρίξτε το τσάι στο φλιτζάνι και προσθέστε μέλι για γεύση

Προσοχή : Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που ή καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.