Σάββατο 13 Μαΐου 2017

5 εμφανή σημάδια πως ο νόμος της έλξης λειτουργεί υπέρ σας.....!!!!!!!!

Ο νόμος της έλξης είναι μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας φιλοσοφίας. Αν φανταστούμε μια ευκαιρία ή μια πτυχή της πραγματικότητας και επικεντρωθούμε σε αυτή, εργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή, μπορούμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας..

Είναι μια απλή ιδέα που όμως πολλοί άνθρωποι περιπλέκουν. Παρακάτω είναι μια λίστα με κοινά περιστατικά που συμβαίνουν καθώς αρχίζουμε να ενισχύουμε και να διευρύνουμε την επικοινωνία μας με το σύμπαν ή μια ανώτερη δύναμη.

Πάντα να νιώθετε έτοιμοι για αλλαγές
Δεν φοβάστε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και τις προκλήσεις, δίνοντας όλη σας την ενέργεια στη ζωή. Δέχεστε τα πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν και είστε ευγνώμονες για ό,τι μπορείτε να αλλάξετε. Η αλλαγή είναι αναγκαία και βασικό μέρος της ζωής. Καλωσορίζοντας συνεχώς την ροή της ζωής, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να λάβουμε οφέλη και να απολαμβάνουμε τη ζωή καθώς και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.

Η προσοχή σας είναι στην παρούσα στιγμή!
Η παρούσα στιγμή είναι το μόνο χρονικό πλαίσιο στο οποίο έχουμε εξουσία. Το παρελθόν είναι μη αναστρέψιμο και υπόκειται σε ερμηνεία, ανάλογα σχετικά με το λόγο για τον οποίο ψάχνουμε και προσκολούμαστε σε αυτό.. Το μέλλον είναι εντελώς αβέβαιο και γεμάτο παραδοχές και προσδοκίες. Ο καλύτερος τρόπος για να εκδηλωθεί ένα καλύτερο αύριο είναι να κρατήσετε την παρούσα στιγμή σύμφωνα με τα θέλω σας.

Μπορείτε αβίαστα να μετατρέψετε τα αρνητικά σε θετικά..
Καταλαβαίνετε ότι δεν θα είστε επιτυχής σε ό,τι κάνετε πάντα. Εκτός από τις δικές μας αδυναμίες μερικές φορές αρνητικές επιρροές συσσωρεύονται γύρω μας, και περιορίζουν τις επιλογές μας. Αντιμετωπίστε την αρνητικότητα, ως λίπασμα, ως εργαλείο ώστε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε και να αναπτύξετε τα μοτίβα μέσα σας. Μάθετε από τα λάθη σας και να μην τα αφήσετε να σας σταθούν εμπόδιο.

Αισθάνεστε ευτυχείς και ουσιαστικοί..
Έχετε την ικανότητα σας να δίνεται μια αίσθηση του Ζεν, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σας. Είστε σίγουροι για την ικανότητά σας να μεγιστοποιείτε την συγκομιδή σας στα καλά πράγματα στη ζωή σας.

Καλά πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν σε σας
Παρά τυχόν ελλείψεις..έχετε ευέλικτη νοοτροπία και εξελίσσεστε, αυτό σας βοηθά στο να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα και να μεγιστοποιήσετε οποιαδήποτε πιθανά οφέλη. Επίσης, έχετε μάθει να είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε, έτσι η στάση σας αυτή προσελκύει ακόμη περισσότερα οφέλη για εσάς..




10 σημάδια συγχρονικότητας που έχετε βιώσει.....!!!!!!!

Είχατε ποτέ κάποιο όνειρο ή κάποιο όραμα στο οποίο είδατε κάποιο σύμβολο και το ίδιο σύμβολο εμφανίστηκε στην πραγματικότητα μέσα στην ημέρα;

Ο Καρλ Γιουνγκ τις αποκαλεί σημαντικές συμπτώσεις, όταν δύο ή περισσότερα σημάδια που εμφανίζονται τυχαία είναι επίσης συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Όπως και να το αποκαλέσετε, η συγχρονικότητα είναι ένα “κλείσιμο του ματιού” από το Σύμπαν. Μπορεί να υπάρξει όταν σκέφτεστε έναν παλιό φίλο και λίγο αργότερα λαμβάνετε ένα e-mail ή ένα τηλεφώνημα από εκείνον.

Η συγχρονικότητα είναι προσωπική και σημαντική για εσάς, σαν μια εύθυμη εμπειρία. Σας δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει μια σύνδεση παντού γύρω σας, κάτι που μπορεί να είναι πολύ ενθαρρυντικό για εσάς. Σας πηγαίνει επίσης σε μια διευρυμένη κατάσταση συνείδησης όταν ρωτάτε γιατί και πως συνέβη η σύμπτωση.

10 σημάδια συγχρονικότητας που έχετε βιώσει.

Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με 10 σημάδια συγχρονικότητας που πιθανόν έχετε βιώσει ή έχετε παρατηρήσει στην ζωή σας.

Συγχρονικότητα και αριθμοί
Μερικές φορές κοιτάτε το ρολόι και βλέπετε επαναλαμβανόμενους αριθμούς από τους οποίους οι πιο συνηθισμένοι είναι οι 11:11, 22:22, 12:12. Για ποιο λόγο όταν κοιτάτε το ρολόι αυτοί οι αριθμοί είναι εκεί; Είναι σύμπτωση; Όχι, είναι ένα θετικό σημάδι συγχρονικότητας.

Όταν σκέφτεστε έναν παλιό φίλο
Υπήρξαν φορές που σκεφτόσασταν έναν παλιό φίλο και λάβατε ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα ή ένα e-mail από αυτόν.

Ραδιόφωνο ή τηλεόραση
Ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι, αλλάζετε σταθμό στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση και ξεκινά να παίζει το τραγούδι που ακούγατε. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι συγχρονικότητας και μια χαρούμενη στιγμή για εσάς.

Κάτι λύνει το πρόβλημα σας.
Τυχαία περνάτε δίπλα από ένα αντικείμενο και σας βγάζει από το δίλημμα στο οποίο είσαστε, ακόμα και αν δεν αναζητούσατε το συγκεκριμένο πράγμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια διαφήμιση στην τηλεόραση ή κάποιο αντικείμενο στο μαγαζί που εμφανίζεται και σας λέει “αυτό ακριβώς ψάχνεις.”

Άγνωστοι σας βοηθάνε
Γνωρίζετε αγνώστους οι οποίοι σας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για το πρόβλημα σας, ακόμα και αν μόλις τους γνωρίσατε χωρίς καν να έχετε αναφέρει αυτό που σας προβληματίζει. Αυτό είναι μια συγχρονικότητα για εσάς, οπότε αγκαλιάστε την.

Βλέποντας μια ταινία
Παρακολουθείτε μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή και η ιστορία των πρωταγωνιστών και τα τρέχοντα ζητήματα είναι αυτά που έχετε κι εσείς στην ζωή σας.

Ακούγοντας συνομιλίες
Ακούτε μια συνομιλία που έχουν δύο άγνωστοι και συζητούν για κάτι που σκέφτεστε κι εσείς για την ζωή σας.

Κάνοντας σχέδια
Σχεδιάζετε να αγοράσετε κάτι, έχετε μια καλή ιδέα για το τι θέλετε και λίγο αργότερα παίρνετε ένα δώρο από ένα φίλο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλατε. Βέβαια, δεν το είχατε αναφέρει σε κανέναν, μόνο το σκεφτόσασταν, οπότε ναι, είναι ένα ακόμα σημάδι συγχρονικότητας.

Καθησυχασμός
Υπήρξαν στιγμές που χρειαζόσασταν μια συναισθηματική ανύψωση και το παιδί σας , σας λέει ξαφνικά “σε αγαπώ.” Μπορεί επίσης να είχατε και κάποιο αναζωογονητικό μήνυμα από κάποιον φίλο ή συγγενή.

Ο απόλυτος συγχρονισμός
Όλα σας συμβαίνουν ακριβώς την στιγμή που τα χρειάζεστε.

Φυσικά, αυτή η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη αφού η συγχρονικότητα είναι μια πολύ σύνθετη κατάσταση. Αυτά είναι κάποια γενικά παραδείγματα που μπορεί να έχετε ζήσει κάποια στιγμή στην ζωή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την συγχρονικότητα είναι να νιώθετε και να ακούτε περισσότερο την διαίσθηση σας.




Μετάφραση: awakengr.com via spiritualunite.com

Να γιατί καθυστερεί να υλοποιηθεί η επιθυμία σου.....!!!!!!!!

Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια στη φράση «τα καλύτερα έρχονται όταν δε το περιμένεις», βέβαια σχεδόν τα πάντα, είτε καλά είτε κακά, μοιάζουν να έρχονται όταν δε τα περιμένεις αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο χρόνος της αναμονής για την υλοποίηση μιας επιθυμίας είναι σχετικός. Φυσικά, αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει χρόνος, τότε όλα είναι απλά μια αίσθηση, μια κατάσταση του νου. Ωστόσο στο κείμενο αυτό θα γίνουμε λιγάκι πραγματιστές και θα προσεγγίσουμε το ζήτημα απ’ την οπτική της καθημερινής ζωής όπως την έχουμε ρυθμίσει ημερολογιακά.

Κάθε άνθρωπος θέλει να βιώσει άμεσα αυτό που επιθυμεί, ειδικά όταν ταλανίζεται από δυσάρεστα φαινόμενα τα οποία θέλει να ανατρέψει. Αυτό το γεγονός από μόνο του είναι ικανό να μας κάνει ανυπόμονους και να ασχολούμαστε περισσότερο με την μέτρηση του χρόνου παρά με την δράση που απαιτεί η κατάκτηση του στόχου.

Θα μοιράσουμε το άρθρο σε δυο μέρη. Στο ένα θα παραθέσουμε τους παράγοντες που προκαλούν καθυστέρηση και στο δεύτερο εκείνους που είναι ενισχυτικοί της υλοποίησης της επιθυμίας. 

Στο τέλος, ο χρόνος της αναμονής θα είναι ανάλογος της προσπάθειας που κάποιος θα καταβάλει και φυσικά σε ποια απ’ τις δύο πλευρές θα αφιερώσει περισσότερη απ’ την δύναμη της δημιουργικής του σκέψης.

Τι προκαλεί καθυστέρηση; Γιατί δεν λαμβάνουμε άμεσα αυτό που επιθυμούμε;

1. Ασχολούμαστε με τον χρόνο της αναμονής ενώ δεν πρέπει. Η εστίαση στον χρόνο αφενός τον διαστέλλει μες το μυαλό μας και αφετέρου η ισχύς της εστίασης μας μειώνεται. Έτσι η καθυστέρηση που προκαλούμε θα γεννήσει αρνητικές σκέψεις κι αυτές μεγαλύτερη καθυστέρηση. Στην ουσία η προσοχή μας στρέφεται στην απουσία κι όπου εστιάζουμε, αυτό παίρνει ζωή.

2. Υπάρχουν κατάλοιπα προηγούμενης αρνητικής κατάστασης που δεν έχουν απαλειφεί. Η ενέργεια των συνεπειών από τις δράσεις του παρελθόντος δεν έχει ακόμη εξαντληθεί και καθώς προσκρούει πάνω στις νέες σκέψεις είτε τις αποδυναμώνει είτε τις καθυστερεί. Είναι σαν να κολυμπάμε κόντρα σε αλλεπάλληλα κύματα.

3. Έχουμε αντικρουόμενες επιθυμίες. Πολλές φορές δε το κατανοούμε αλλά μέσα σε μια μικρή επιθυμία μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν συνάδει με μια άλλη κι αυτό προκαλεί σύγκρουση κι εξουδετέρωση και των δύο.

4. Κάθε άνθρωπος έχει μια αποστολή στη ζωή του ακόμη κι αν δε το γνωρίζει συνειδητά. Μια επιθυμία μπορεί να βρίσκεται σε αντίθεση με το σενάριο του κι η καθυστέρηση είναι στην ουσία προς όφελος της προδιαγεγραμμένης ροής, παρόλα αυτά η επιθυμία κάποτε θα υλοποιηθεί. Αλλαγές στο σενάριο φυσικά και μπορούν να συμβούν αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, για λόγους που θα αναλύσουμε σε μελλοντικό άρθρο.

5. Πολλές φορές οι επιθυμίες που έχουμε κρύβουν παγίδες που θα μας ζημιώσουν, εν ολίγοις τις έχουμε συλλάβει δίχως ορθολογισμό, αυτή η καθυστέρηση λειτουργεί σαν ασπίδα αλλά ωστόσο από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σταματήσει την υλοποίηση, απλά την κρατά αιωρούμενη για να μας δώσει το περιθώριο μιας δεύτερης σκέψης.

6. Αυτό που επιθυμούμε πάλλεται σε διαφορετική δόνηση από τα συναισθήματα μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι αλλά δε το πιστεύουμε πολύ, έχουμε αμφιβολίες , χαμηλή αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθηση. Τότε μέσα μας δεν γεννιέται η πίστη αλλά η απόγνωση. Οι δονήσεις μας συντονίζονται με διαφορετικά πράγματα από ότι οι σκέψεις μας. Τότε από την μία έλκουμε κι από την άλλη απωθούμε.

7. Δεν είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε μια επιθυμία αλλά διαχέουμε την δύναμη της σκέψης μας σε πολλά και διάφορα. Έτσι η έλλειψη συγκέντρωσης αποδυναμώνει την μαγνητική έλξη. Η χαλαρή έλξη θα έχει πιο αργά αποτελέσματα.

8. Είμαστε αγνώμονες. Ακούγεται σκληρό αλλά πολλές φορές δε συμβαίνει εν γνώση μας. Απαξιώνουμε αυτά που έχουμε, αποσύρουμε την αγάπη μας ή τα θεωρούμε δεδομένα κι αυτό λειτουργεί υπόγεια σε βάρος μας, δίχως να το καταλαβαίνουμε. Σ’ αυτή τη περίπτωση οι ενέργειες αναζητούν διάδρομο διαφυγής κι αυτό δημιουργεί μια συμπαντική όσμωση. 

Αυτό που θα ερχόταν είναι εξ ίσου μια ενέργεια που τηλεπαθητικά διακρίνει ότι θα το απαξιώσουμε όπως κι όλα τα άλλα, κάποια στιγμή. Το σύμπαν είναι νοήμων και πλανάται όποιος νομίζει ότι μπορεί να αξιώνει όταν απαξιώνει.

9. Δεν είμαστε πολύ «ζεστοί», η επιθυμία μας δεν έχει την ζέστη που χρειάζεται για να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια , ακόμη και τα χρονικά. Αυτό δημιουργεί μια χλωμή εικόνα στο αόρατο. Ο δημιουργικός μας οραματισμός δεν έχει «φωτιά» , δεν έχει πάθος για να δονηθεί δυνατά και με διάρκεια. Έτσι δεν είμαστε καθόλου επίμονοι, το πρώτο δοκιμαστικό εμπόδια μας βγάζει εκτός μάχης. Το όνειρο μας δεν είναι «τρελό» δε μας παθιάζει, ξεθωριάζει εύκολα και τελικά ξεψυχά.

10. Δεν εκδηλώνουμε πρόθεση για δράση. Είμαστε διστακτικοί, φοβόμαστε, δειλιάζουμε μπροστά στο καινούριο, στο άγνωστο και μένουμε μετέωροι κι αναποφάσιστοι. Αυτό όμως είναι μισό βήμα μπρος και δυο πίσω. Θολώνει το μυαλό μας όταν μας κυκλώνουν τα προβλήματα, δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε τον νου και την σκέψη ως εργαλεία επίλυσης προβλημάτων.

11. Πως αισθανόμαστε όταν οι άλλοι έχουν όσα επιθυμούν; Νιώθουμε ζήλια; Ασκούμε κριτική; Αν ο φθόνος για τα αποκτήματα των άλλων φωλιάσει τη καρδιά μας και ασχολούμαστε με το σχολιάζουμε πως αποκτήσανε όσα έχουνε αυτό που πετυχαίνουμε είναι να δημιουργούμε πρόβλημα σε μας κι όχι σε εκείνους.

Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι τα αντίστροφα των παραπάνω, γίνονται εργαλεία επιτάχυνσης, ωστόσο θα παραθέσω τις αντίστοιχες θετικές προϋποθέσεις, σαν καθρέφτη, έτσι ώστε να υπάρχει ο πόλος στον οποίο πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Τι προκαλεί επιτάχυνση; Πως θα λάβουμε οπωσδήποτε αυτό που επιθυμούμε;

1. Χτίσε το μες το μυαλό καθαρά και ζωντανά. Μετά τον δημιουργικό οραματισμό, αφέσου με εμπιστοσύνη στη ροή και μην απασχολείς πλέον το μυαλό σου με την επιθυμία. Άφησε τον σπόρο που φύτεψες να «εργαστεί» κι αυτός θα βλαστήσει στη ώρα του. Βρες μια ασχολία η οποία θα απορροφήσει όλη τη σκέψη σου έτσι ώστε να μη σκαλίζεις συνεχώς το χωράφι που έσπειρες. 

Που και που πότιζε το σπαρτό σου με μπόλικη θετική σκέψη και συναίσθημα. Αν μπορείς να κρατήσεις την εικόνα της επιθυμίας σου σταθερή στο μυαλό δίχως να σου προκαλεί αγωνία ή μελαγχολία τότε κάνε το, ειδάλλως το εγκαταλείπεις και συγκεντρώνεις το νου σου σε κάτι άλλο.

2. Όταν η επιθυμία σου είναι η ανατροπή μιας δύσκολης κατάστασης που βιώνεις, υπάρχουν δυο τρόποι για να ξεπεράσεις τον καρμικό «κυματισμό» που προσκρούει στην υλοποίηση της επιθυμίας: Ο ένας είναι να κάνεις υπομονή για να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Όλα έχουν μια συγκεκριμένη κυκλική πορεία και στο τέλος του κύκλου αποσύρονται.

Είναι δυνατόν να υπολογιστεί ο κύκλος κάθε φαινομένου αλλά αυτό αφορά κάθε άνθρωπο ξεχωριστά κι είναι δύσκολο, απαιτεί πολλές γνώσεις κι είναι χρονοβόρο, οπότε απλά το αφήνεις να ξεθυμάνει και να αποτραβηχτεί μόνο του. 

Ο δεύτερος τρόπος είναι να κατορθώσεις να κατανοήσεις το μάθημα που ήρθε να σου δώσει, με στοχασμό, διαλογισμό και συνεχή αναρώτηση. Αν ρουφήξεις το απόσταγμα της δοκιμασίας κι αλλάξεις συμπεριφορά, τότε το κάρμα λύνει τα δεσμά του, αφού στην ουσία πέτυχε το σκοπό για τον οποίο εμφανίστηκε. 

Το κάρμα δεν είναι ποινή, είναι καθαρά ανταπόδοση, είναι μια μορφή διδασκαλίας, αν κάποιος μάθει το μάθημα του, δεν έχει λόγο να παραμείνει. Αν απλά επιθυμείς να αποκτήσεις κάτι κι αυτό καθυστερεί τότε διαβάστε την υπ’ αριθμόν 1 περίπτωση, γιατί η 2 αφορά κυρίως ανατροπές.

3. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις όταν επιθυμείς κάτι και να συλλογίζεσαι καλά, ώστε να διακρίνεις αν τυχόν έχεις αντικρουόμενες επιθυμίες. Με λίγη προσοχή αυτό το σημείο μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά χρειάζεται ηρεμία και καθόλου βιασύνη. Ανέλυσε καλά τις επιθυμίες σου και παρατήρησε αν κάποια συγκρούεται με μια άλλη, έστω και σε μικρές λεπτομέρειες. Όλα τα σημεία πρέπει να είναι σε συμφωνία μεταξύ τους.

4. Αυτό είναι ένα δύσκολο στάδιο αλλά θεμελιώδη για κάθε άνθρωπο καθώς αν κάθε επιθυμία είναι συμβατή με το σενάριο του, όλες οι πόρτες ανοίγουν όπως οι συρόμενες των καταστημάτων όταν απλώς στεκόμαστε μπροστά τους. 

Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση του Σαιν Ζερμέν: «Θεέ μου δώσε μου δύναμη να αλλάξω αυτό που αλλάζει, κουράγιο να υπομείνω αυτό που δεν αλλάζει και σοφία να διακρίνω τη διαφορά». Ζήτησε να λάβεις βοήθεια για να μάθεις αν η επιθυμία σου δημιουργεί παρενέργειες στο δρόμο της ψυχής. 

Πες απλά: «Σε σένα Εαυτέ μου εναποθέτω την ελεύθερη βούληση της προσωπικότητας μου για να την οδηγήσεις στον εξαγνισμό και την ανύψωση» Κατόπιν άφησε τα όλα στα πόδια Του. Εκείνος γνωρίζει το καλό σου ή διαφορετικά ζήτησε φώτιση για να το γνωρίσεις κι εσύ.

5. Θα λάβεις ότι ζήτησες αργά ή γρήγορα, αυτό είναι νόμος. Η απολαβή μπορεί να μην πραγματοποιηθεί σ’ αυτή την ενσάρκωση, γιατί είπαμε ότι για το σύμπαν δεν υπάρχει χρόνος, όλα είναι μια ευθεία γραμμή πάνω στην οποία βαδίζουμε κι αλλάζουμε φυσικό σώμα όταν αυτό φθαρεί. Αυτό που δημιουργεί πρόβλημα στην κατανόηση αυτού του φαινομένου, είναι η δική μας φτωχή επίγνωση. Είναι λοιπόν προτιμότερο να εργασθείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Να αφυπνίσεις τη συνείδηση σου κι όταν κατανοήσεις ότι είσαι εσύ αυτός που σήμερα λαμβάνει τα αποτελέσματα του χθες, θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις ότι εσύ πάλι θα λάβεις αύριο, αυτό που ζητάς σήμερα, άσχετα αν το αύριο είναι η επόμενη ενσάρκωση κι έχεις αλλάξει εμφάνιση. 

Η ενθύμηση είναι ο στόχος σου και πρέπει να εξασκηθείς για την απόκτηση της. Μια καθυστέρηση λοιπόν μπορεί αφενός να σε προφυλάσσει από πιθανές περιπέτειες αλλά ωστόσο για το σύμπαν τελικά δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Αν επιμείνεις στην επιθυμία σου , με σταθερότητα κι επιμονή, θα έρθει η στιγμή της υλοποίησης.

6. Φρόντιζε να είσαι πάντα σε αρμονία με την δόνηση της επιθυμίας σου. Αποδέξου ότι δικαιούσαι να λάβεις, αξίζεις αυτό που ζητάς. Η αποδοχή είναι ένα βασικό κλειδί για να επιτρέψεις την υλοποίηση. Οποιαδήποτε αρνητική συναισθηματική κατάσταση συγκρούεται και προκαλεί απώθηση. Φανερώνει έλλειψη πίστης κι αυτό είναι από μόνο του απαγορευτικό. 

Αν είχες λάβει ένα επιθυμητό δώρο θα ένιωθες χαρά αλλά και για να το λάβεις πρέπει να νιώθεις χαρά, επειδή όλα συμβαίνουν Τώρα. Το σύμπαν δε γνωρίζει άλλο χρόνο κι είναι φρόνιμο να το αποδεχθείς κι εσύ. Τώρα χαρά, σημαίνει ότι κατανοείς πως : Τώρα έλαβες. Ενεστώτας, άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Αν περιμένεις να χαρείς μετά, περίμενε να χαρείς.

7. Μια επιθυμία σημαίνει απόλυτη εστίαση όλης της δυναμικής ενέργειας της σκέψης πάνω σε ένα θέμα. Έτσι είναι σαν να έχεις τοποθετήσει έναν μεγεθυντικό φακό κάτω από το φως του ήλιου. Όλες οι ακτίνες γίνονται μια κι ότι βρίσκεται κάτω από τον φακό παίρνει φωτιά, 

Μια επιθυμία κάθε φορά, για να συγκεντρώσεις την δύναμη του νου πάνω της, μην σκορπάς τις ενέργειες σου σε πολλά θέματα ταυτόχρονα. Μία , μέχρι να υλοποιηθεί, κι αυτή θα ανοίξει πολλούς δρόμους για να σε συναντήσει.

8. Ευγνωμοσύνη αγαπητέ/ή μου φίλε/η . Αυτό είναι το πιο υπέροχο πασπαρτού, γιατί είναι το μόνο κλειδί που μπορεί από μόνο του να γίνει μαγικό ραβδί και να υλοποιήσει τα πάντα στη στιγμή. Γιατί όμως; 

Η απάντηση είναι απλή : Ο ευγνώμων άνθρωπος ακόμη κι αν δε το ξέρει συγκεντρώνει μέσα του πολλές αρετές, είναι ταπεινός, είναι αυτάρκης, είναι καταδεκτικός, είναι πάντα χαρούμενος, είναι υπομονετικός κι άλλα πολλά που κρύβονται μέσα του αλλά δονούνται , πάλλονται και παίζουν μια πολύ όμορφη μουσική, μια θεάρεστη μελωδία.

9. Ζέση, ζήλος, πάθος και πίστη για τον σκοπό. Η αποτυχία δεν είναι παρά μια ακόμη δοκιμή που μας φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία. Ο ανένδοτος άνθρωπος δεν κάνει πίσω, ξαποσταίνει αλλά για να πάρει δυνάμεις και να ξεχυθεί ξανά μπροστά. Έχει ένα όνειρο ζωντανό τόσο ζωντανό που κυριολεκτικά ζει μέσα στο όνειρο του. Αυτή είναι η πραγματικότητα γι αυτόν τον άνθρωπο και όντως το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα. Να μην παραιτείσαι ποτέ από ένα δίκαιο όνειρο γιατί μόνο έτσι το όνειρο σου θα δικαιωθεί.

10. Θα λάβεις αυτό που ζήτησες αλλά θα χρειαστεί να κάνεις και κάτι γι αυτό. Ο άνθρωπος που επιθυμεί έχει ζητήσει και θα λάβει, αλλά πρέπει να δράσει. Βρισκόμαστε στο επίπεδο της ύλης που όλα είναι αποτελέσματα δράσης. 

Τόλμησε, μη φοβάσαι, εσύ είσαι το μεγαλύτερο θηρίο μες τη πλάση, εσένα τρέμουν όλοι και δυστυχώς εσύ σκιάζεσαι απ’ τη σκιά σου. Δράση είναι κι η γόνιμη σκέψη, έχεις έναν εγκέφαλο, use it or loose it. Δεν σου λείπει τίποτε, η διαφορά σου με τους άλλους είναι ότι εκείνοι, σε αντίθεση με σένα, χρησιμοποιούν τις δυνατότητες τους, τι οποίες έχεις κι εσύ.

11. Να χαίρεσαι όταν οι άλλοι πετυχαίνουν, ακόμη κι αν εσύ δεν έχεις φτάσει στη θέση τους, θα φτάσεις στην ώρα σου, αλλά μη αναθεματίζεις αυτό στο οποίο θέλεις να φτάσεις. Δε σε αφορά η διαχείριση της ζωής των άλλων, ούτε πως αποκτήσανε τα πλούτη τους, ο καθένας λογοδοτεί στην θεία δικαιοσύνη για τις δράσεις του, εμείς δεν είμαστε δικαστές. 

Μη ρωτάς γιατί οι άλλοι έχουν κι εσύ όχι, υπάρχει λόγος, για όλα υπάρχει κάποιος λόγος κι αν δε τον έχεις μάθει ενώ έχεις φτάσει τη μελέτη ως εδώ, προσπάθησε να μιλάς λιγότερο, να σκέφτεσαι μόνο θετικά και διάβασε ξανά αυτό το άρθρο αργά και στοχαστικά.

Τελικά άνθρωπε: Ανάμεσα στην επιθυμία σου και την υλοποίηση της, το μόνο εμπόδιο είσαι εσύ.




Κωνσταντίνου Σμιξιώτη

5 λόγοι που ο νόμος της έλξης δεν λειτουργεί για σας.....!!!!!!!!

Αμφιβολία – Η αμφιβολία είναι το αντίθετο της εμπιστοσύνης και της πίστης. Αν δεν πιστεύετε, δεν μπορείτε να περιμένετε να επιτύχετε. Ο νόμος της έλξης λειτουργεί το 100% του χρόνου, είτε επιλέξετε να τον αποδεχθείτε ή όχι. Όταν είστε σε κατάσταση αμφιβολίας, θα προσελκύσετε μόνο περισσότερη σύγχυση στη ζωή σας. 

Αν και καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να απαλλαγείτε από πράγματα που περιορίζουν τις πεποιθήσεις σας Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτές είναι οι ίδιες πεποιθήσεις που σας έχουν να βάλει στη θέση που είστε αυτή τη στιγμή. Αδειάστε την κούπα σας, και να έχετε πίστη στη δύναμή σας ως δημιουργός.

Οι ενέργειές σας είναι σε αντίθεση με τις προθέσεις σας – Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε 10 κιλά, μπορείτε να καθίσετε εκεί και να απεικονίσετε ότι είστε αδύνατοι , αλλά αν περάσουν 20 λεπτά με διαλογισμό για το πώς πρόκειται να χάσετε 10 κιλά και στη συνέχεια αμέσως αρχίσετε να τρώτε ένα κουτί μπουμπουκάκια μου, είστε εσείς αντιφατικοί . 

Εάν ο στόχος σας είναι να μαζέψετε $ 20.000 για ένα νέο αυτοκίνητο και γυρνάτε και χαλάτε όλες τις αποταμιεύσεις σας σε ένα παρορμητικό ξεφάντωμα αγορών, τότε είστε από μόνοι σας αντιφατικοί. Συνήθως, οι αντιφατικές ενέργειες από τη μεριά σας σας συνοδεύουν με αρνητικά συναισθήματα, συνήθως ενοχή. 

Κάθε φορά που νιώθετε αρνητικά συναισθήματα, όπως ενοχή ή δυσφορία, παρακολουθείστε την κατάσταση που είστε, γιατί αυτό σημαίνει ότι είστε στην προσέλκυση για κάτι που δεν θέλετε. Στην περίπτωση του πρώτου παραδείγματος , θα αισθανθείτε αρνητικό συναίσθημα, επειδή θα προσελκύσετε άλλα 10 κιλά, αντί να προσελκύσει ένα πιο λεπτό σώμα. 

Στο δεύτερο παράδειγμα, θα αισθανθείτε αρνητικό συναίσθημα, επειδή θα προσελκύσετε $ 20.000 στο χρέος, αντί των $ 20.000 της αποταμίευσης. Μην είστε σε αντίθεση με τις προθέσεις σας κάτω από αντιφατικές ενέργειες.

Οι προθέσεις σας δεν είναι καθαρές – Θα πρέπει να έχετε αγνές προθέσεις όταν ασκείτε το νόμο της έλξης. Όταν λέω «καθαρές «, δεν εννοώ κατ ‘ανάγκη «καλές.» Όταν σας λέω ότι οι προθέσεις σας πρέπει να είναι καθαρές, σας λέω ότι δεν μπορείτε να αποδειχθείτε ξένες αξίες που συνδέονται με την πρόθεσή σας. 

Για παράδειγμα, αν πείτε, «θέλω να εκδηλώσω ένα εκατομμύριο ευρώ, έτσι ώστε οι άνθρωποι να με σέβονται περισσότερο,» δεν επιθυμείτε πραγματικά ένα εκατομμύριο ευρώ - αυτό που επιθυμείτε είναι ο σεβασμός . Διαλέξτε το ένα ή το άλλο; Κάντε τις προθέσεις σας καθαρές .

Προσπαθείτε να προσελκύσετε από την άποψη του δεν έχω – Δεν μπορείτε να πείτε , «δεν έχω χρήματα», και αναμένετε να προσελκύσετε κεφάλαια. Δεν μπορείτε να ρωτήσετε, «Πώς κανείς δεν θέλει να είναι μαζί μου;» και αναμένετε να προσελκύσετε ρομαντισμό. Δεν μπορείτε να πείτε, «δεν θέλω να είμαι φτωχός,» και αναμένετε να είστε πλούσιος. Απλώς δεν συμβαίνει με αυτόν τον τρόπο. 

Σκεφτείτε το σαν αυτό : Αν το παιδί σας ήταν έτοιμο να ρίξει ένα παιχνίδι σε μια αίθουσα και κάποιος θα μπορούσε να χτυπήσει με αυτό, τι θα ήταν πιο αποτελεσματικό να πείτε ; Θα λέγατε , «πέτα το παιχνίδι», ή «Μην πετάς το παιχνίδι;» Και για χάρη σας, ελπίζω να πάρετε την πρώτη επιλογή. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια διαφορετική προσέγγιση για να κάνει όλη τη διαφορά.

Οι προθέσεις σας δεν είναι αληθινές επιθυμίες σας – Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι αρχάριοι, όταν πρόκειται για το νόμο της έλξης είναι η πεποίθηση ότι ο νόμος της έλξης είναι μόνο σκέψη. Το γεγονός είναι, ότι ο νόμος της έλξης είναι περισσότερο για τα συναισθήματα από οτιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε μια στιγμή που θέλατε πραγματικά κάτι, αν ήταν αύξηση , η ένα αυτοκίνητο, ή κάτι άλλο . 

Θυμηθείτε πώς αισθανθήκατε. Όταν θέλετε πραγματικά κάτι, νιώθετε κυριολεκτικά μια «εμμονή» προς την κατεύθυνση αυτή. Για παράδειγμα, όταν προσπαθούσα να χτίσω σώμα μερικά καλοκαίρια πριν, μου έγινε εμμονή ό, τι είχε να κάνει με την απόκτηση βάρους και την οικοδόμηση των μυών: έκανα υγιεινή διατροφή συνειδητά. 

Διάβασα άρθρα για να πάρω μεγαλύτερη μάζα. Ρώτησα φίλους που είχαν ήδη μυς πώς θα μπορούσα να χτίσω κάποιο μυ? Και δούλευα σαν τρελή. Μέσα σε λίγους μήνες, είχα το σώμα που ήθελα. Αν προσπαθείτε να φανερώσετε πράγματα που δεν έχετε πραγματικά μια διακαή επιθυμία για, αυτό ακριβώς δεν θα γίνει πραγματικότητα. Μπορείτε να ζητήσετε από το σύμπαν ένα εκατομμύριο ευρώ δεν θα το δείτε , επειδή δεν το θέλετε πραγματικά.

Ελπίζω ότι, αυτά θα σας βοηθούν και θα σας φέρνουν πίσω στο σωστό δρόμο για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά σας και να εκδηλώσετε ό, τι επιθυμείτε στη ζωή. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο κάποιος θα πρέπει να δεχθεί την ύπαρξη της μετριότητας, όταν ο καθένας έχει τη δύναμη να ζήσει μια ικανοποιητική, παραγωγική , και συναρπαστική ζωή γεμάτη αφθονία και την ευτυχία. Μέχρι την επόμενη φορά, μεγάλες επιτυχίες




Δημιουργείτε και έλκετε αυτό που σκέφτεστε πιο πολύ.....!!!!!!!!

O νόμος της Έλξης από τον David Childerley
Όλοι μας δουλεύουμε με μιαν ασύλληπτου μεγέθους δύναμη.
Όλα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από ενέργεια…
… ακόμα κι εμείς…!

Είμαστε σαν μαγνήτες και η μία ενέργεια έλκει την άλλη.
Οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό σας…
… αυτό ακριβώς θα έλξετε…
Δημιουργείτε και έλκετε…
αυτό που σκέφτεστε πιο πολύ.

Το δυνατότερο και ισχυρότερο είδος ενέργειας
είναι γνωστό στο Σύμπαν ως… σκέψη!

Κάθε σκέψη έχει μια συχνότητα.
Οι σκέψεις στέλνουν μαγνητική ενέργεια
και έλκουν το όμοιο.
Και οι σκέψεις υλοποιούν!

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τί δε θέλουν…
…οπότε έλκουν ακριβώς το ίδιο.
Η προσκόλληση της σκέψης σε δυνατά αισθήματα (θετικά ή αρνητικά),
επιτυγχάνει την δημιουργική διαδικασία.
Θυμηθείτε ότι έλκετε αυτό που σκέφτεστε.

Επιλέξτε τις σκέψεις σας προσεκτικά!
Έχετε προσέξει πως εκείνοι που μιλούν περισσότερο για αρρώστιες τις έχουν;

Κι εκείνοι που μιλούν περισσότερο για ευημερία την έχουν…;

Οι σκέψεις δημιουργούν αισθήματα.
Οτιδήποτε αισθάνεστε αυτή τη στιγμή…
…είναι η απόλυτη αντανάκλαση εκείνου που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης!

Και έλκετε ακριβώς αυτό που αισθάνεστε...Τα χαρούμενα αισθήματα έλκουν περισσότερες χαρούμενες καταστάσεις.Μπορείτε να αισθάνεστε οτιδήποτε αυτή τη στιγμή.

Το Σύμπαν θα ανταποκριθεί στην ιδιότητα των αισθημάτων σας.
Και σε οτιδήποτε εστιάζεστε με σκέψεις και αισθήματα…
… αυτό θα έλξετε στη ζωή σας.

Θυμηθείτε…!
Εσείς δημιουργείτε το δικό σας σύμπαν καθώς προχωράτε.
Οπότε είναι σημαντικό να αισθάνεστε καλά.

Η ζωή γίνεται απίστευτη όταν συνειδητά εφαρμόζετε τον Νόμο της Έλξης.

Στο Σύμπαν αρέσει η ταχύτητα. Μη καθυστερείτε, μην αμφιβάλλετε.

Ακολουθείστε την παρόρμηση και τη διαίσθησή σας… Δράστε!

Και το Σύμπαν ανάλογα θα πράξει… ειδικά και μόνο για σας!

Να είσαστε ευγνώμων…
… κι έτσι θα έλξετε περισσότερα πράγματα στη ζωή σας.

Οραματιστείτε τί θέλετε…
… και νιώσετε το αίσθημα ότι το έχετε ήδη.

Εστιαστείτε στο αποτέλεσμα…
… και αφήστε τον τρόπο υλοποίησης στο Σύμπαν.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει…
… πως η θετική σκέψη είναι εκατοντάδες φορές δυνατότερη από την αρνητική.

Κάθε φορά που έχετε μιαν αρνητική σκέψη… εν-θυμηθείτε αμέσως μιαν όμορφη ανάμνηση ή ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας. Κανένας άλλος δεν μπορεί να σκεφτεί ή να αισθανθεί για εσάς… μόνο εσείς!

Μη σπαταλάτε ενέργεια σε αρνητικές σκέψεις…
Εστιάστε μόνο σε αυτό που θέλετε.

Μη σκέφτεστε αυτά που δε θέλετε… αλλά αυτά που επιθυμείτε.

Να σκέφτεστε τί σας δημιουργεί χαρά
καθώς αυτό θα ανυψώσει την δόνησή σας άμεσα.

Επιλέξτε να μείνετε στην υψηλή δόνηση…
… και θέστε έναν τόσο μεγάλο στόχο που θα μπορούσε να σας αφήσει άφωνους με την ολοκλήρωσή του.

Να οραματίζεστε τον στόχο σας κάθε μέρα…
… είσαστε ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει την πραγματικότητά σας.

Θυμηθείτε: οι σκέψεις υλοποιούνται…

Πάντα να σκέφτεστε θετικά!
Δράστε τώρα και απολαύστε τη ζωή σας.
Απελευθερώστε τον εαυτό σας.

Είσαστε εκπληκτικοί… πραγματικά είσαστε!




μετάφραση: Έλενα Μπούση
email: info@lightworker.gr

Δώσε σημασία στους ψιθύρους του Σύμπαντος.....!!!!!!!!

           
Μην αδιαφορείς. Αφουγκράσου τα σημάδια του Σύμπαντος. Έχουν κάτι να σου πουν.

Είναι ένα ηλιόλουστο πρωί. Είσαι στο σπίτι και ετοιμάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά ή να πας τα παιδιά στο σχολείο. Παίρνεις τα σκουπίδια και είσαι έτοιμος/η να βγεις. Καθώς φτάνεις στην ντουλάπα για το μπουφάν σου και περνάς από την ομπρελοθήκη, το μπουφάν πιάνει τη λαβή της ομπρέλας σου και την ρίχνει στο πάτωμα με ένα βαρύ γδούπο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, θα σηκώσεις την ομπρέλα επάνω, θα την ξαναβάλεις στην θέση της, και θα συνεχίσεις την διαδρομή σου προς το αυτοκίνητο. Θα μπεις μέσα, θα βάλεις την ζώνη ασφαλείας και νοητικά θα κάνεις μια σύντομη λίστα για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις ξεχάσει τίποτα. « Όχι, όλα είναι οκ», σκέφτεσαι, τραβώντας προς τον προορισμό σου, σκεφτόμενος/η την εξέλιξη της μέρας σου.

Τώρα ειλικρινά, πόση έκπληξη μπορεί να νιώσεις, όταν μία ώρα αργότερα αρχίσει να βρέχει… ακριβώς την ώρα που παρκάρεις; Λες : «Γαμώτο! Κανείς δεν μου είπε ότι επρόκειτο να βρέξει σήμερα», ξεχνώντας πάντα το μικρό περιστατικό με την ομπρέλα. Ή ίσως τώρα, με αφορμή την κρύα βροχή που σε μουσκεύει, θυμηθείς το περιστατικό και πεις : «Αν είχα πάρει αυτήν την αναθεματισμένη ομπρέλα!»

Ήταν, λοιπόν, το περιστατικό με την ομπρέλα κάποιου είδους σημάδι; Ήταν ένα μήνυμα από το σύμπαν; Ήταν ο εσώτερος εαυτός σου, που νοιάστηκε για το φυσικό σώμα σου;Ή ήταν απλά μια σύμπτωση – η ομπρέλα πέφτει και η βροχή εμφανίζεται αργότερα – δύο τυχαία γεγονότα που δεν συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο; Η απάντηση είναι φαινομενικά απλή…

Είναι αυτό που είναι. Ή μάλλον, από την πλευρά σου, είναι αυτό που έχεις αποφασίσει ότι είναι. Είτε ένα σημάδι, είτε μια σύμπτωση. Απλά, εσύ επιλέγεις. Αν αποφασίσεις ότι γεγονότα, όπως αυτό, είναι απλά τυχαίες συμπτώσεις, τότε είναι συμπτώσεις για σένα, στη δική σου πραγματικότητα. Δεν θα κερδίσεις τίποτα, γιατί πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσεις.

Εάν, από την άλλη πλευρά, πιστεύεις ότι το περιστατικό της ομπρέλας ήταν ένα σημάδι,το Σύμπαν θα ανταποκριθεί με τρόπους που δεν μπορείς καν να φανταστείς.

Το Σύμπαν στέλνει σημάδια και μηνύματα κάθε μέρα, το δύσκολο πράγμα, όμως, είναι ότι δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την καθοδήγηση με την πρώτη. Μπορεί να είναι εντελώς δυσδιάκριτα, ή ακόμα κι αν τα παρατηρήσεις, να τα εκλάβεις απλώς ως μια σύμπτωση. 

Όμως ακόμη κι αν τα αγνοήσεις, το Σύμπαν θα επιμείνει να γίνει πιο ξεκάθαρο σε ό, τι σου λέει. Θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή φυσικών συμπτωμάτων ή γεγονότων που θα διαδραματιστούν ακριβώς κάτω από την μύτη σου.

Επέτρεψε μου να σου πω μερικούς τρόπους, που το Σύμπαν, σου φανερώνει τα μηνύματα του :

Κάποιες μέρες, το σύμπαν κυριολεκτικά σου φωνάζει, αλλά έχεις απορροφηθεί τόσο από τον μικρόκοσμο σου, που αδυνατείς να το παρατηρήσεις. Το σύμπαν δεν μιλά απευθείας σε εσένα, αλλά το κάνει με λεπτούς τρόπους. 

Μπορεί να είναι ένας ψίθυρος, ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, μια αγγελία στην τηλεόραση ή κάτι που προσελκύει την προσοχή σου όπως μια φράση γραμμένη σε τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες, κατά μήκος του δρόμου, όταν οδηγάς. Η δουλειά σου είναι να καταλάβεις αυτά τα μηνύματα. Είναι σαφή και ακριβή, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι σε μια ξένη γλώσσα, όπως σουαχίλι ή καντονέζικα!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το χρόνο σου, για να ακούσεις και να δεις τα σημάδια. Είναι τόσο απλό. Τα σημάδια είναι παντού, και αυτό είναι πάντα η σωστή απάντηση. Αν π.χ. παρακολουθήσεις μια διαφήμιση στην τηλεόραση για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, αυτό είναι πιθανώς ένα μήνυμα από το σύμπαν για να σε κάνει να επικοινωνήσεις με τους γονείς σου, για να ελέγξεις αν είναι εντάξει.

Εάν συνεχίσεις να ακούς, όπου και αν πηγαίνεις, το τραγούδι του Craig David: ''I’m walking away from the troubles in my life, I’m walking away to find a better day'', το σύμπαν θα μπορούσε ίσως να σου λέει ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις, σ’ έναν προβληματικό τομέα της ζωής σου. ‘Η πάλι σου έχει συμβεί να πετυχαίνεις διαρκώς πολλά κόκκινα φανάρια; Λοιπόν, ίσως το σύμπαν σου λέει να επιβραδύνεις και να οδηγείς πιο προσεκτικά.

Το σύμπαν είναι σαν ένας ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, για όλη σου τη ζωή. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθεις πώς να συντονιστείς με τις εκπομπές του. Δεν χρειάζεται κανέναν ειδικό εξοπλισμό για να συντονιστείς, απλά να κρατήσεις αυτιά και μάτια ανοικτά για τα μηνύματα. Θα το ξαναπώ.Είναι τόσο απλό.

Έτσι, την επόμενη φορά που η ομπρέλα πέσει κάτω… να την πάρεις μαζί σου. Μπορεί να βρέξει. Ή μπορεί να μην βρέξει. Ίσως άμα πάρεις την ομπρέλα, να αποφύγεις τη βροχή. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το αποτέλεσμα. Το θέμα δεν είναι αν το συμβάν με την ομπρέλα είναι ή δεν είναι μια πρόβλεψη βροχής για εκείνη τη μέρα. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχεις ακούσει την εσωτερική φωνή σου και πήρες το μήνυμα. Θα ενισχυθεί με αυτόν τον τρόπο, η σύνδεση με τον εσώτερο εαυτό σου και, πίστεψε με, επιτρέποντας στον εσώτερο εαυτό σου να έχει μια πιο συνειδητή προσοχή, σου ανοίγει την πόρτα για πιο εύκολα και πιο ισχυρά αποτελέσματα. 

Μπορείς έτσι να προβάλεις τις πιο ισχυρές προθέσεις σου στο σύμπαν, αλλά αν περπατήσεις μέσα στη ζωή με παρωπίδες, ποτέ δεν θα δεις τα υπέροχα πράγματα που το σύμπαν φέρνει σε σένα.

Θυμήσου, είναι πάντα επιλογή σου. Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη συμπτώσεις και τύχη, ή μπορεί να είναι γεμάτη από εκδηλωμένες προθέσεις και μηνύματα που λαμβάνονται. Διάλεξε σωστά.




Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Χτίστε εικόνες στο μυαλό των παιδιών σας, είναι το εφόδιο για το μέλλον τους....!!!!!!

Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Μπορώ με καμάρι να λέω πως ανήκω στους ενήλικες που ως παιδί, έχουν πλούσιες εικόνες και αναμνήσεις από αυτή τη τρυφερή τους ηλικία.

Σήμερα, βλέπω τα παιδιά, απορροφημένα στο τάμπλετ ή το κινητό, και θλίβομαι. Είναι το μέλλον μας, και ήδη χωρίς να έχουν τα προβλήματα των ενηλίκων, το βλέμμα τους είναι κενό, το ίδιο γκρίζο με το μπετό της πόλης, όπου είναι φυλακισμένα. Είναι θα μου πεις έτσι οι σημερινοί ρυθμοί, που τι να κάνουν κι αυτοί οι γονείς…

Λυπάμαι για αυτά τα παιδιά όπως έλεγα, γιατί με αυτό το μοτίβο, έχουν χάσει τη παιδικότητά τους, την αγνότητά που υπάρχει σε μια παιδική ψυχή, τη τρυφερότητά τους…

Θυμάμαι τον εαυτό μου πολύ μικρό, να αδημονώ να πάω στο χωριό… είμαι γεμάτη παιδικές όμορφες αναμνήσεις, η γιαγιά μου είχε κότες, με έστελνε κάθε πρωί να μαζέψω τα αυγά… θυμάμαι πως έβλεπα το παππού να αρμέγει τις δυο τρεις κατσίκες και όλη τη διαδικασία που έκανε μετά η γιαγιά μου για να φτιάξει τυρί και γιαούρτι… ξεχώριζε και λίγο γάλα σε ένα μπουκάλι με μια τεράστια κίτρινη (ρώγα) όπως την έλεγε, για να ταΐσω το μικρό κατσικάκι! 

Ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί! Θυμάμαι μυρουδιές, και πολλές φορές εδώ στη μαυροπόλη που ζούμε, ζωντανεύουν μπροστά μου εικόνες του τότε! Αυτό θυμάμαι το έπαθα πρώτη φορά με τη μυρωδιά του καμένου ξύλου από κάποιο τζάκι, θυμήθηκα αστραπιαία τη ξυλόσομπα που είχαμε τότε, που η γιαγιά έψηνε εκεί πίτες και μοσχοβολούσε ολόκληρο το σπίτι.

Θυμάμαι που την έβλεπα να μαζεύει τη στάχτη απ τα ξύλα, θυμάμαι που με έστελνε να ανεβάσω ένα ξύλο για να το κάψουμε προκειμένου να ζεσταθούμε.

Έχω τόσες αναμνήσεις μέσα στο μυαλό μου, που δε μπορώ να διανοηθώ πόσο φτωχό μπορεί να είναι ένα παιδί που χτίζει το μυαλό του με μοναδικές εικόνες, εκείνες από ηλεκτρονικά παιχνίδια και βία.

Χτίστε εικόνες στο μυαλό των παιδιών σας, είναι το εφόδιο για το μέλλον τους. Είναι οι πολύχρωμες αναμνήσεις που θα ομορφαίνουν τις γκρίζες μέρες της καθημερινότητάς τους.




Μαρίας Χαρίτου.

Γνωρίζεις τη δύναμη που έχουν οι λέξεις ;

Άραγε τι είναι η δύναμη των λέξεων, ένα καταστροφικό όπλο ή ένα μεταμορφωτικό εργαλείο για τη ζωή μας; Οι λέξεις όσο κι αν ακούγεται περίεργο μπορούν να γίνουν ένα μεταμορφωτικό εργαλείο ή ένα καταστροφικό όπλο για τη ζωή μας. Κι αυτό γιατί η καθεμιά ξεχωριστά, έχει την δική της δύναμη, την δική της δόνηση και μπορεί κάποιον να τον ανυψώσει στην ελευθερία ή να τον γκρεμίσει στην άβυσσο του φόβου και της δυστυχίας.

Τα λόγια που εκφράζουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε δημιουργούν εικόνες στο μυαλό όχι μόνο το δικό μας αλλά και των άλλων και μας οδηγούν σε δονήσεις που φτιάχνουν την συναισθηματική αλλά και την υλική μας πραγματικότητα.

Θα σας δώσω δυο απλά παραδείγματα που μπορούν να επιβεβαιώσουν την δύναμη που έχουν οι λέξεις και να πείσουν ακόμη και τον πιο άπιστο από μας.

Κλείστε λοιπόν τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές χωρίς να αντιστέκεστε και χαλαρώστε…

Χαλαρώστε και σκεφτείτε ότι υπάρχει μπροστά σας ένα μυρωδάτο λεμόνι. Φανταστείτε τον εαυτό σας να το κόβει στη μέση. Νιώστε ότι σας πλημμυρίζει η μυρωδιά του και ότι γεννιέται μέσα σας η επιθυμία να το δαγκώσετε… το δαγκώνετε και το στόμα σας πλημμυρίζει από τους χυμούς του…

Μήπως αισθανθήκατε την οξύτητά του στη γλώσσα και τον ουρανίσκο σας;

Το επόμενο παράδειγμα αφορά την θετική και την αρνητική έκφραση της ίδιας επιθυμίας.

Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές ακόμα, κλείστε τα μάτια και πείτε “δεν θέλω να είμαι άρρωστος”. Μη βιαστείτε να τα ανοίξετε. Αφήστε να αναδυθούν οι εσωτερικές εικόνες και τα συναισθήματα που ενεργοποιούν αυτά τα λόγια…

Μόλις ολοκληρώσετε ανοίξτε τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές… Κλείστε για άλλη μια φορά τα μάτια και πείτε: “θέλω να είμαι υγιής” και παρατηρήστε τι άλλαξε στην εσωτερική σας εικόνα και αίσθηση…

Όπως καταλαβαίνετε και οι δυο φράσεις λένε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο. “Δεν θέλω να είμαι άρρωστος” και “θέλω να είμαι υγιής”.

Η πρώτη φράση, η αρνητική μπορεί να σας έκανε να νιώσετε στεναχώρια, άγχος ή ακόμα να σας οδήγησε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου…

Η δεύτερη φράση, η θετική ίσως σας έκανε να νιώσετε δροσιά, άνοιγμα, ελευθερία, ίσως νιώσατε ότι περπατάτε χαρούμενοι σε ένα καταπράσινο λιβάδι…

Ανάλογα τη δόνηση που προσφέρουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε φτιάχνουμε όχι μόνο την εσωτερική αλλά και την εξωτερική μας πραγματικότητα. Αν έχετε μεγαλώσει ακούγοντας ότι είστε άχρηστος, βλάκας, ανίκανος πως μπορείτε έτσι απλά να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και να πιστεύετε στην αξία σας; Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Φτιάξτε μια θετική δήλωση που σας ταιριάζει και λέτε την καθημερινά κοιτάζοντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη για 42 μέρες

Παράδειγμα θετικής δήλωσης
Έχω όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσω την καθημερινότητα μου όπως τη θέλω και τη χρειάζομαι. Έχω τη γνώση και τη δύναμη να υλοποιήσω τα πάντα. Είμαι ένα τέλειο παιδί του Θεού και μου αξίζει να έχω στη ζωή μου αφθονία, χαρά, αγάπη.

Από αυτή τη στιγμή αποχαιρετώ το παλιό και αρχίζω να ζω όπως πραγματικά μου αξίζει. Αγαπάω τον Εαυτό μου, πιστεύω στον Εαυτό μου και «Αξίζω να έχω… ή Αξίζω να είμαι… (συμπληρώνει ο καθένας ότι χρειάζεται) και το δέχομαι τώρα».

Οι λέξεις που γεννιούνται από τα χείλη μας ξέρουμε ότι κατευθύνονται από τις σκέψεις. Αν σκεφτόμαστε ή ακόμα χειρότερα, πιστεύουμε πως είναι σκληρό ή δύσκολο να αλλάξουμε μια συνήθεια ή έναν τρόπο σκέψης, τότε αυτή η σκέψη μας σίγουρα θα επαληθευτεί. 

Μόνοι μας χτίζουμε την πραγματικότητα μας. Αν λέμε ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε και ότι όλο αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει τότε δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Είναι καλό να δοκιμάζουμε χωρίς να κρίνουμε και χωρίς να προδικάζουμε το αποτέλεσμα.

       Κάτι ακόμα που ήθελα να επισημάνω είναι η λέξη 
                                   “Φ Ο Β Ε Ρ Ο”

Η λέξη φοβερό που είναι ένα γέννημα του φόβου έχει εισβάλλει για τα καλά μέσα στη ζωή μας. Έχει αντικαταστήσει λέξεις που μιλάνε για ομορφιά και για επιβράβευση όπως το υπέροχο, θαυμάσιο, εξαιρετικό…

Και ρωτώ:
Υπάρχει κάποιος λόγος που θα πρέπει να φέρνουμε την δόνηση του φόβου στις όμορφες στιγμές μας;

Υπάρχει κάποιος λόγος που μας κάνει να μειώνουμε με αυτόν το τρόπο την ομορφιά και την απόλαυση;

Έχει σκεφτεί άραγε κάποιος ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την αξία μας; Ότι λέγοντάς το είναι σαν να δηλώνουμε ότι δεν αξίζουμε την ομορφιά της ΖΩΗΣ, της ΑΓΑΠΗΣ;

Όλοι το λένε θα μου πείτε… Εσύ όμως, εσύ γιατί το κάνεις; Μήπως είσαι ένας από τους άλλους, ένας από τη μάζα, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να αντιληφθεί το πόσο λερώνει την ΖΩΗ και πόσο μειώνει την ΑΓΑΠΗ η λέξη ΦΟΒΕΡΟ.

Δεν είναι όμως μόνο η λέξη φοβερό που φέρνει αρνητικότητα στη ζωή μας. Πόσες φορές έχουμε ακούσει: Δεν είναι ζωή αυτή που ζω. Δεν αντέχω άλλο πόνο, δυστυχία… δεν αντέχω άλλη μιζέρια… Θέλω να αλλάξει η ζωή μου… και καθώς τα λέμε αυτά δεν καταλαβαίνουμε ότι προγραμματίζουμε το μυαλό μας πάλι αρνητικά γιατί το “μυαλό” δεν ακούει το Δεν και το Μη και από όλα αυτά παίρνει την πληροφορία ότι αντέχει τον πόνο και την ταλαιπωρία… ότι αντέχει την δυστυχία και τη μιζέρια…

Ας αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουμε και αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να φέρουμε πραγματικά την αλλαγή στη ζωή μας τότε χρειάζεται να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, να εκφραζόμαστε και να συμπεριφερόμαστε με τον παλιό προγραμματισμένο μας τρόπο. 

Να σταματήσουμε να σπέρνουμε τους ίδιους σπόρους, να ποτίζουμε τις ίδιες ιδέες, να βάζουμε τις ίδιες ταμπέλες, να κατηγορούμε σαν υπαίτιους όλους τους άλλους για ότι μας συμβαίνει και να περιμένουμε ότι κάποιος, κάτι εκεί έξω, θα μας λυτρώσει με έναν μαγικό τρόπο.

Η Αλλαγή, η Μεταμόρφωση χρειάζεται Θετική σκέψη και Συνειδητή Πράξη. Ας μη ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε η δύναμη και η εξουσία στον κόσμο μας. Εμείς τον δημιουργούμε με τις σκέψεις μας, τα λόγια μας, τις πράξεις μας! Εμείς δημιουργούμε τις αλυσίδες και τις φυλακές που μας κρατάνε δέσμιους ή τα φτερά που φοράμε για να απλωθούμε στην ελευθερία…

Το μοναδικό πρόσωπο που σκέφτεται με το μυαλό μας είμαστε εμείς. Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό που έχουμε γίνει. Αν δεν αναλάβουμε συνειδητά την ευθύνη μας και δεν αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε άλλο τα δεσμά που μας κρατάνε “ακίνητους” τότε δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ζούμε μια ¨μικρή¨ ζωή και δεν θα ξεδιπλώσουμε ποτέ τα φτερά μας για να πετάξουμε ελεύθερα έξω από τη δυστυχία…

Ας αρχίσουμε προσέχοντας τι λέμε και πως το λέμε ώστε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε!




Δέσποινα Παλαμάρη 

Μη μισείτε τους τοξικούς συγγενείς. Βοηθήστε τους να αλλάξουν....!!!!!!!

Τοξικά οικογενειακά μέλη : Αφήστε με να σας βοηθήσω να αναγνωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους και να βελτιώσετε την σχέση σας μαζί τους.Πρώτα απ’ όλα είναι δύσκολο να μιλήσω για κάτι που επηρέασε τη ζωή μου τόσο έντονα και της άσκησε τόσο δυνατό έλεγχο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές αν ακόμα αντιμετωπίζετε τοξικά οικογενειακά μέλη. Συχνά προτιμώ να μιλάω για κάτι άλλο ώστε να μην φορτώνομαι με αναποφασιστικότητα. Αλλά δεν μπορώ να αντέξω άλλο.

Το καταλαβαίνω. Πραγματικά το κάνω. Βλέπω τοξικά οικογενειακά μέλη σε τακτική βάση και χρειάζεται όλη μου η δύναμη για να υπομείνω την παρουσία τους. Και δεν έχει σημασία αν είμαι ήσυχη ή αν μιλάω. Θα με προκαλέσουν είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον. Ανατριχιάζω με την παρουσία τους και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα.

Μάλλον ακούγομαι σκληρή, αλλά αν δεν το έχετε ζήσει αυτό, δεν μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος της αρνητικής τους επιρροής.

Από την άλλη, δεν είναι τόσο εύκολο να τους αναγνωρίσετε. Αν δεν έχετε ενημερωθεί για το τι είναι οι τοξικοί άνθρωποι, θα υποφέρετε με πολλούς απίθανους τρόπους και θα ζείτε σε ένα κλίμα διαρκούς αυτοκριτικής. Επομένως, είναι επιτακτικό να απομακρύνετε το πέπλο για το τι νομίζατε ότι ήταν και να δείτε την αλήθεια μόνοι σας.

Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα
Γενικώς, ένα από τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά των τοξικών οικογενειακών μελών είναι η επιθυμία τους να ελέγχουν τα πάντα. Ασφαλώς, υπάρχουν μερικά πράγματα στο σύμπαν που δεν μπορούν να ελέγξουν, αλλά πιστέψτε με, πολλοί από αυτούς θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ούτως ή άλλως. Οι τοξικοί άνθρωποι προσπαθούν να ελέγξουν την συζήτηση, τις εκβάσεις των συζητήσεων, ακόμα και το πώς νιώθετε για τον εαυτό σας.

Συνήθως χρησιμοποιούν την χειραγώγηση για να αποκτήσουν αυτόν τον έλεγχο. Το βλέπετε συχνά σε μη υγιείς σχέσεις, όπου οι τοξικοί σύντροφοι πασχίζουν να ελέγξουν κάθε όψη του δεσμού. Και συνήθως ο έλεγχος δεν είναι αναίσχυντος. Είναι ήπιος και πηγάζει από τις συνέπειες της κατεστραμμένης αυτοεκτίμησης του συντρόφου.

Ψεύτες. Τα περισσότερα τοξικά οικογενειακά μέλη είναι ψεύτες. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι τόσο βαθιά υφασμένο που πιστεύουν τα δικά τους ψέματα ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά. Ο σκοπός ενός τοξικού ανθρώπου είναι να πει οποιοδήποτε ψέμα είναι απαραίτητο ώστε να είναι μονίμως από πάνω. Επίσης, η απουσία ενσυναίσθησης, τον αποτρέπει από το να νιώθει άσχημα που ψεύδεται. Είναι σαν δεύτερη φύση του.

Υπερόπτες
Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές ένα αλαζονικό κτήνος να στρογγυλοκάθεται στην κουζίνα μου και να ισχυρίζεται πόσο επιτυχημένο είναι. Απλά αστειεύομαι. Ήταν απλά ένα από τα διάφορα τοξικά οικογενειακά μέλη. Σε αυτούς τους ανθρώπους, τους αρέσει να μιλάνε για τα κατορθώματά τους και επιπλέον χρειάζονται και fan clubs. Οι τοξικοί άνθρωποι πασχίζουν να είναι στο επίκεντρο και ταυτόχρονα κριτικάρουν όλους τους άλλους.

Και μισούν τις αντιπαραθέσεις, τις διαφωνίες ή τις ζωηρές συζητήσεις στις οποίες φαίνεται ότι θα αποδειχθεί πως έχουν λάθος. Ακόμα και οι ήρεμες συζητήσεις όπου παρουσιάζονται διαφορετικές απόψεις, φαίνεται να τους αναστατώνουν. Αυτό γίνεται επειδή μέσα στο μυαλό του τοξικού ανθρώπου δεν υπάρχει άλλη λογική λύση από τη δική του. Οι ιδέες όλων των άλλων είναι δευτερευούσης σημασίας ή δεν έχουν καμία σημασία για αυτό. Δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα τοξικό άτομο όπως και να έχει, διότι αυτό θα το εκλάβει ως αντιδραστική συμπεριφορά.

Εθισμοί
Πολλά τοξικά οικογενειακά μέλη είναι επίσης εθισμένα, είτε στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ ή σε άλλες ουσίες. Όταν είστε εθισμένοι, θα παρουσιάζετε επίσης ενισχυμένες αρνητικές συμπεριφορές. Έχω γνωρίσει πολλούς εθισμένους, ήμουν παντρεμένη με έναν και είχα ακόμα και ένα οικογενειακό μέλος που δολοφονήθηκε για είκοσι δολάρια εξαιτίας των ναρκωτικών. Οι εθισμοί διαλύουν ζωές παντού και δεν είναι να απορεί κανείς που πολλοί εθισμένοι είναι τοξικοί.

Οι αλκοολικοί για παράδειγμα, θα κάνουν τα πάντα για ένα ποτό και μετά θέλουν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Μερικοί έχουν ήδη κάποιες καταδίκες επειδή οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης και παρόλα αυτά συνεχίζουν να πίνουν και να οδηγούν. Ο εθισμός είναι δυνατότερος από την κοινή λογική. 

Ο θυμός κατά τη διάρκεια ξεσπασμάτων του αλκοόλ είναι ένα μέρος της συμπεριφοράς ενός τοξικού ατόμου. Έμαθα τόσα πολλά στη ζωή μου, που μπορώ να νιώσω τα τοξικά αλκοολικά ξεσπάσματα με το που ανοίξει κάποιος το στόμα του. Έτσι μπορώ και προστατεύομαι από κάθε τέτοια επίθεση.

Ποτέ δεν κάνουν λάθος
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ένα σύντομο διάλογο για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι εννοώ με αυτό:

· «Έτσι όπως το βλέπω εγώ, είναι η ιδιοκτησία μου, είναι η αυλή μου, και έτσι αν θέλω να ρίξω με το όπλο μου, αυτό δεν αφορά κανέναν. Δεν έχω δίκιο;»

· «Λοιπόν, στην πραγματικότητα πρέπει να σκεφτείς και τα αισθήματα των άλλων, καλέ μου»

· «Ε! Είναι ιδιοκτησία μου. Έχω το δικαίωμα να κάνω αυτό που θα με κάνει χαρούμενο. Ξέρεις ότι έχω δίκιο και θα έκανες το ίδιο πράγμα»

· «Όχι. Θα το σκεφτόμουν»

· «Πάντα πρέπει να κάνεις πολύπλοκα τα πράγματα. Γιατί πρέπει να είσαι τόσο αντιδραστική; Απλά ξέχνα το. Δεν μπορώ να μιλήσω μαζί σου για τίποτα».

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν πιάσατε το νόημα του διαλόγου από πάνω, που ήταν ένας πραγματικός διάλογος μεταξύ εμένα και ενός οικογενειακού μέλους, που πρέπει να προσθέσω πως ήταν και υπό την επήρεια του αλκοόλ. Αυτή η συζήτηση είναι μία από τις πολλές που αναγκάζομαι να συμφωνήσω με το θέμα, ασχέτως του πόσο γελοίο είναι αυτό.

Όταν η συζήτηση ξεκάθαρα δεν βαίνει υπέρ τους, ή φοβούνται πως δε θα κάνουν εύστοχες παρατηρήσεις στη διαφωνία, συνήθως θυμώνουν. Οι τοξικοί άνθρωποι μερικές φορές με ναρκισσιστική συμπεριφορά δεν πιστεύουν ότι έχουν κάνει το παραμικρό λάθος και προσβάλλονται από τις αντίθετες απόψεις, ακριβώς όπως φαίνεται και στο παράδειγμα που προηγήθηκε.

Επομένως, θέλω να σας βοηθήσω να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα τοξικά οικογενειακά μέλη, γι’ αυτό σας παραθέτω κάποιες συμβουλές :

Μείνετε δυνατοί
Πάντα να προσπαθείτε να είστε αποφασιστικοί στις τακτικές εκφοβισμού τους. «Θα σε αφήσω». «Ποτέ δεν θα ξανακάνω αυτό ή το άλλο επειδή μόνο έτσι θα τα καταφέρω» ή «Είσαι τρελός/ή. Σου αρέσει να διαφωνείς για το τίποτα». Όταν ακούτε αυτές τις λέξεις, σας φοβίζουν. Έχουν την πρόθεση να σας φοβίσουν έτσι ώστε το τοξικό άτομο να εξακολουθεί να νικάει! Να είστε δυνατοί και μη δίνετε σημασία σε αυτές τις λέξεις. Συνήθως, σας δοκιμάζουν και αν δεν το κάνουν, τότε ας τα κάνουν αλλού αυτά και όχι σε εσάς. Δεν αξίζουν τον χρόνο σας.

Ποτέ μην χάσετε επαφή με την αυτοεκτίμησή σας
Ένα τοξικό άτομο θα προσπαθήσει να σας μειώσει σαν να είστε υπηρέτης του, οπαδός του ή αφοσιωμένος ακόλουθός του. Δεν είστε προορισμένοι για να περπατάτε στην σκιά κάποιου άλλου. Σταθείτε έξω από το σκοτάδι ενός τοξικού ατόμου. Συνεχίστε να λέτε στον εαυτό σας ότι αξίζετε πολλά, ότι αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι. Εκείνοι είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα.

Μην πέφτετε στην παγίδα τους
Πολλές φορές τα τοξικά οικογενειακά μέλη θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν μια διαφωνία μαζί σας και να σας θεωρήσουν υπεύθυνους για αυτή την αντιπαράθεση. Όλο αυτό είναι ένας τρόπος για να σας ρίξουν, όσο αυτοί ανεβαίνουν. 

Να ένα μικρό μυστικό : Ένα τοξικό άτομο έχει στην πραγματικότητα χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό το κρύβει πίσω από ένα φουσκωμένο Εγώ. Απομακρυνθείτε από διαφωνίες και αγνοήστε το δράμα τους. Μπορεί να θυμώσουν για λίγο, αλλά σταδιακά θα καταλάβουν ότι δεν είστε πρόθυμοι να παίξετε άλλο το παιχνίδι τους.

Και τέλος, κοιτάξτε μέσα σας
Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε και εσείς τοξικά χαρακτηριστικά. Το να είναι κάποιος τοξικός, είναι χάσιμο χρόνου και είναι επώδυνο για τους άλλους. Η αλλαγμένη συμπεριφορά είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσετε μια υγιεινή ζωή.

Δε θέλω να μισείτε τα τοξικά μέλη της οικογενείας σας. Δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτού του άρθρου. Αλλά μέχρι να αλλάξουν, ίσως χρειαστεί να μείνετε μακριά τους. Αν δεν μπορείτε να μείνετε μακριά, τότε να είστε δυνατοί και κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε για να έχετε σώας τας φρένας. 

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, φροντίστε τον εαυτό σας. 
Σας εύχομαι καλή τύχη και ελπίζω να βρείτε την ειρήνη και την ηρεμία αν περνάτε ζόρικες καταστάσεις σαν αυτές.




Πώς θα βρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου....!!!!!!!

Πολλοί από εμάς φτάνουμε σε κάποια στιγμή στη ζωή μας σε ένα σταυροδρόμι στο οποίο δεν είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος που προορίζεται για εμάς. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε «Πως θα βρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;». Υπάρχει άραγε κάποια πυξίδα, κάποιος σοφός ή κάποιος γκουρού για να μας το αποκαλύψει; 

Η απάντηση είναι όχι. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας πει τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Αυτή είναι μια απάντηση που μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε. Το ενδιαφέρον σε αυτή την ερώτηση είναι ότι η απάντησή της δεν είναι στατική παρά εξελίσσεται μαζί μας. 

Παρακάτω θα δούμε κάποιους τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

16 τρόποι για να βρείτε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας

1. Εστιάστε στο παρόν και ξεχάστε το μέλλον
Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τι θέλετε να κάνετε στο μέλλον είναι να βρείτε τι θέλετε να κάνετε σήμερα. Πολλές φορές αυτές οι ερωτήσεις είναι φορτισμένες με συναισθήματα αγωνίας και προσδοκίες οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι καν δικές σας. Εντάξει, όλοι θέλουμε να γίνουμε σπουδαίοι και να κάνουμε σπουδαία πράγματα. 

Και αυτό είναι πολύ όμορφο. Όμως, τελικά, κανένας σπουδαίος άνθρωπος στο παρελθόν δεν ήξερε εκ των προτέρων τι επρόκειτο να κάνει. Οι περισσότεροι απλά έκαναν αυτό που τους ευχαριστούσε, ακολουθούσαν το πάθος τους. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί σήμερα και να το κάνετε.
2. Μην περιμένετε την απάντηση, βουτήξτε στη ζωή
Μην περιμένετε να βρείτε την απάντηση ώστε να αρχίσετε να κινείστε προς την κατεύθυνση που θέλετε. Ξεκινήστε να δοκιμάζετε και η απάντηση θα έρθει εκ των υστέρων. Θα βρείτε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας μόνο αφού έχετε αποκλείσει ποια είναι αυτά που δεν θέλετε. Και για να είστε σε θέση να γνωρίζετε τι δεν θέλετε, θα πρέπει να δοκιμάσετε.

3. Συμπεριφερθείτε ασυνήθιστα
Πως θα βρείτε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας εάν δεν είστε έτοιμοι να ακούσετε την απάντηση; Και πως μπορείτε να είστε έτοιμοι να ακούσετε την απάντηση; Είναι απλό, βγάλτε τις παρωπίδες και τα δεδομένα από τη ζωή σας και ανοίξτε στις άπειρες δυνατότητες του κβαντικού κόσμου. 

Πάρτε νέες εμπειρίες, ταξιδέψτε, μιλήστε με καινούργιους ανθρώπους που δεν σας συνέδεε τίποτα στο παρελθόν και εμπλουτίστε τη ζωή σας με νέα δεδομένα και πληροφορίες. Έτσι μόνο θα μπορέσετε να ακούσετε εκείνη τη μοναδική πρόσκληση που θα σας οδηγήσει στο δρόμο σας.

4. Επιδιώξτε τις εκστατικές εμπειρίες
Στη διάσημη ιεράρχηση των αναγκών του Abraham Maslow, η αυτοπραγμάτωση τοποθετείται στην κορυφή της πυραμίδας, αναπαριστώντας την ανάγκη αξιοποίησης των πλήρων δυνατοτήτων ενός ατόμου. Σύμφωνα με τον Maslow, οι εκστατικές (ή υπερβατικές) εμπειρίες παίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο στην αυτοπραγμάτωση. 
5. Προκαλέστε τον εαυτό σας
Βάλτε μικρούς στόχους – προκλήσεις στον εαυτό σας ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα. Γνωρίστε ποια είναι τα όριά σας. Συνήθως έχουμε μια πολύ λανθασμένη εικόνα για τις δυνατότητές μας και ο μοναδικός τρόπος για να τις ανακαλύψουμε είναι μέσω των προκλήσεων. 

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές προκλήσεις, π.χ. να μάθετε κάτι εντελώς καινούργιο ή να κάνετε ποδηλασία σε ένα διαφορετικό περιβάλλον ή να συμπεριφερθείτε με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως. Κάθε πρόκληση που θα κερδίζετε θα σας προσθέτει περισσότερη αυτοπεποίθηση και γνώση για τον εαυτό σας.

6. Να είστε διατεθειμένοι να ανατρέψετε τα πάντα
Εάν αναρωτιέστε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, τότε το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν κάνετε ήδη δεν σας καλύπτει. Άρα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αποπροσκολληθείτε από το γνωστό. Αυτό είναι όντως πολύ πιο εύκολο στα λόγια από ότι στην πράξη αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βρείτε τον πραγματικό σας δρόμο. Μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να αλλάξετε απολύτως τίποτα, δεν έχει σημασία όμως, εσείς πρέπει να είστε έτοιμοι να το κάνετε.

7. Διαχωρίστε τις επιθυμίες σας από τις προσδοκίες των άλλων
Οι γονείς σας προσδοκούσαν για εσάς αυτό που εκείνοι πίστευαν ότι ήταν καλύτερο για εσάς. Και ένα μυστικό αυτογνωσίας… στην πραγματικότητα οι περισσότεροι γονείς με έντονες προσδοκίες στα παιδιά τους προβάλλουν αυτά που οι ίδιοι επιθυμούν για τον εαυτό τους και επειδή πιστεύουν ότι δεν μπορούν πι να τα καταφέρουν, προβάλλουν τις επιθυμίες στα παιδιά τους. 

Πιθανόν να κάνετε κι εσείς το ίδιο στα δικά σας παιδιά. Είναι σημαντικό όμως να γίνει κατανοητό ότι κανένας απολύτως δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς ποιος είναι ο δρόμος σας. Το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες των γονιών, της κοινωνίας, των φίλων κ.λ.π. ενσωματώνονται τόσο πολύ με την προσωπικότητά μας που πολλές φορές νομίζουμε ότι είναι οι δικές μας σκέψεις. Θα χρειαστεί να διαχωρίσετε τη δική σας φωνή από αυτή των άλλων.

8. «Ακούστε» τα συναισθήματά σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι αισθάνονται ανά πάσα στιγμή. Εάν ρωτήσετε αιφνιδιαστικά κάποιον για το πως αισθάνεται, το πιο πιθανό είναι ότι θα σας απαντήσει «Καλά είμαι», ή «Χάλια είμαι» ή «Είμαι κουρασμένος» ή οτιδήποτε άλλο που δεν αφορά τα συναισθήματά του. Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν τι αισθάνονται ανά πάσα στιγμή. Είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε να αφουγκράζεστε τον συναισθηματικό σας κόσμο αφού αυτός είναι η καλύτερη πυξίδα για να σας οδηγήσει στο δρόμο σας.
9. Διαβάστε τις ιστορίες των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν αυτά που αγαπάτε
Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία. Δεν γεννήθηκε κανείς πετυχημένος και ελάχιστοι βρήκαν τον δρόμο τους στρωμένο. Διαβάστε τις ιστορίες των ανθρώπων που σας εμπνέουν. Οι ιστορίες τους δεν είναι μακριά από την εν δυνάμει δική σας ιστορία.

10. Μην έχετε αγωνία να βρείτε τον έναν και μοναδικό δρόμο
Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να βρούμε έναν δρόμο και να τον ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας. Αυτή είναι μια εντελώς λάθος πεποίθηση. Δώστε στον εαυτό σας την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να μπορεί να αλλάξει γνώμη. 

Για το μόνο πράγμα που μπορείτε να είστε σίγουροι είναι το τι σας ευχαριστεί σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το μέλλον μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Να θυμάστε ότι στο σύμπαν δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές παρά μόνο ελλειπτικές. Να αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας και να του επιτρέπετε να αλλάζει γνώμη.

11. Διαλέξτε ένα βιβλίο στην τύχη
Πηγαίντε σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα βιβλιοπωλείο και αφεθείτε να επιλέξετε το πρώτο βιβλίο που θα τραβήξει την προσοχή σας. Πολλές φορές τα μηνύματα μας έρχονται με τους πιο απίθανους τρόπους. Και τα βιβλία βρίθουν από μηνύματα…

12. Διαχωρίστε την εργασία από το σκοπό της ζωής σας
Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε η εργασία σας να συνδέεται με το σκοπό της ζωής σας αλλά η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει. Ή απλά χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να συμβεί. Για να κερδίσετε αυτό το χρόνο, πολλές φορές χρειάζεται να κάνετε έναν σαφή διαχωρισμό μεταξύ της εργασίας που θα σας επιτρέψει να βιοπορίζεστε και του σκοπού της ζωής σας.
13.Μην προσπαθείτε να είστε καλύτεροι από τους άλλους. Προσπαθήστε να είστε καλύτεροι από αυτό που ήσασταν μέχρι εχθές
Δεν έχει νόημα να αγωνίζεστε διαρκώς για να είστε οι πρώτοι. Πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος. Κι αν καταφέρετε να είστε οι καλύτεροι αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Ο ανταγωνισμός είναι καλός αλλά είναι προτιμότερο να ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι από ότι ήσασταν. Αυτό αρκεί για να πετύχετε τα πιο σπουδαία πράγματα στη ζωή σας.

14. Καταργήστε το σκορ
Δεν χρειάζεται να κρατάτε σκορ επιτυχιών – αποτυχιών. Είναι δεδομένο και θεμιτό ότι οι αποτυχίες θα είναι πολύ περισσότερες. Όσοι έγιναν σπουδαίοι πέρασαν μια σειρά από αποτυχίες πριν φτάσουν στο ζενίθ τους. Οπότε, μη δίνετε σημασία στις αποτυχίες, είναι τα απαραίτητα σκαλιά για να φτάσετε στην επιτυχία. Μάθετε από αυτές αλλά μην τις αφήσετε να προβάλλουν στο μέλλον σας.

15. Παραμείνετε αυθεντικοί
Στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτοί, πολλοί άνθρωποι αποποιούνται όλα εκείνα τα στοιχεία που τους κάνουν πραγματικά μοναδικούς. Και όταν χάνουν τη μοναδικότητά τους, τότε, χάνουμε και την αξία τους. Οι άνθρωποι θα σας αποδεχτούν καλύτερα εάν είστε αυθεντικοί. Δεν θα σας αποδεχτούν όλοι αλλά θα σας αποδεχτούν αυτοί που αξίζει να το κάνουν.

16. Είναι ένας κόσμος άπειρων δυνατοτήτων
Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που θέλετε να κάνετε. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Υπάρχουν χιλιάδες δρόμοι, οπότε, χαλαρώστε και απολαύστε τη διαδρομή.




Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ιστορία της Αισιοδοξούλας : Ένα παραμύθι για τη Γνώση και την Αμάθεια....!!!!!!!

Κάπου πάνω στη Γη, υπάρχει μία Μάγισσα κακιά, η Αμάθεια. Που δεν είναι ακριβώς… κακιά, αλλά όσα προκαλεί, δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους και αυτό είναι το κακό. Μπαίνει ύπουλα – ύπουλα στα σπίτια των ανθρώπων, δήθεν τάχα ότι θα τους ξεκουράσει από το να σκέπτονται και να δημιουργούν. 

Τους πείθει ότι στη ζωή τους μπορεί να είναι ευτυχισμένοι, εύκολα και άκοπα. Υποστηρίζει ότι η ζωή του καθένα είναι ήδη προδιαγεγραμμένη και ό,τι είναι να γίνει… θα γίνει. Προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να ζουν με απάθεια, δίχως να προσπαθούν, απλά να υπακούν στη μοίρα τους.

Η αδελφή της όμως, Μάγισσα και αυτή, ήταν τελείως διαφορετική (πολλές φορές συμβαίνει αυτό με τα αδέλφια, αλληλοσυμπληρώνονται). Το όνομα της αδελφής μάγισσας, Γνώση. Η Γνώση, λοιπόν, πρόσφερε στους ανθρώπους νέες σκέψεις, ιδέες, δημιουργία, εξέλιξη αλλά… με κόπο. Προσπαθούσε να πείσει, κι αυτή με τη σειρά της, ότι το να μένεις στάσιμος και απαθής είναι καταστροφή.

Οι δυο τους, συχνά δίνουν μάχες στα μυαλά των ανθρώπων. Πότε νικά η μία και πότε η άλλη. Και μεταξύ μας, δίχως να με ακούσει η Γνώση και στεναχωρηθεί, τις περισσότερες φορές νικά η Αμάθεια. 

Η Πόλη των ανθρώπων χωρίστηκε στα δύο και οι μάγισσες έφτιαξαν δύο Βασίλεια, την Αμαθειούπολη και την Γνωστοπολιτεία και η κάθε μία Βασίλευε στη δική της. Δύσκολα μπορούσε να μετακινηθούν οι άνθρωποι από τη μία Πολιτεία στην άλλη. Όχι γιατί είχαν τείχη, ούτε συρματοπλέγματα γύρω τους, αλλά γιατί τα εμπόδια βρίσκονταν στις σκέψεις των ανθρώπων.
Και όλα αυτά δεν σας τα λέω τυχαία! Θα σας πω την Ιστορία της μικρής Δοξούλας για να καταλάβετε πώς γίνονται οι μάχες των δύο Μαγισσών, στις ζωές των ανθρώπων.

Η Ιστορία ξεκινά όταν οι γιαγιάδες της Δοξούλας, η κα Σκληρούμπα και η κα Δυναμικοτάτη, αποφάσισαν να πάνε από τα χωριό τους στη Πόλη και βρέθηκαν ανάμεσα στα Βασίλεια. Ήταν δύο γυναίκες μόνες με τα παιδιά τους, δίχως άντρες καθώς είχαν πεθάνει από αρρώστια που έπεσε στα χωριά. Γι’ αυτό και έφυγαν, για να γλιτώσουν τα παιδιά τους. 

Τα κρατούσαν από τα χεράκια τους και περπατούσαν. Οι μανάδες ήταν κουρασμένες από τον ποδαρόδρομο και δεν άντεχαν να πάνε στη Γνωστοπολιτεία. Ήταν πιο μακριά και ο δρόμος έδειχνε δυσκολότερος.

Φτάνοντας στην Αμαθούπολη, τους υποδέχτηκε στο Βασίλειο της, η Αμάθεια. Πρώτα συνάντησε την κα Δυναμικοτάτη που κρατούσε το μικρό της αγόρι, πατέρα αργότερα της Δοξούλας, το κοριτσάκι της ιστορίας που σας έλεγα. 

Η Αμάθεια, έπεισε την κα Δυναμικοτάτη με όμορφα και εύκολα της λόγια ότι θα ήταν το καλύτερο γι’ αυτή να μείνουν στην Πολιτεία της: «Τον Γιόκα σου, μπορώ για πάντα μωρό να στον κρατήσω και να μη μεγαλώσει, έτσι ώστε να τον έχεις πάντα στο πλάι σου και να σε έχει ανάγκη. Άντρα δεν έχεις και η μοναξιά είναι δύσκολο πράγμα». 

Της φάνηκε τόσο εύκολο και δελεαστικό που το δέχτηκε με χαρά. Έτσι η Μάγισσα Αμάθεια του έκανε το ξόρκι της, δίνοντάς του και το όνομά του.

«Άμπρα κατάμπρα
Ανευθυνούλης το όνομα σου
Στον αέρα τα μυαλά σου..
Αυτό θέλει η μαμά σου!»

Ο Ανευθυνούλης μεγάλωνε με τη μαμά του, κα Δυναμικοτάτη, χωρίς να αφήνει το γιο της να παίρνει καμιά απόφαση. Δεν τον άφηνε να αποφασίζει για τίποτα. Τον έπεισε ότι μόνο εκείνη ξέρει το καλό του και ότι οι δικές του αποφάσεις ήταν όλες λάθος. Έτσι, σταμάτησε να αποφασίζει εκείνος και ποτέ δεν ανάλαβε ευθύνη. Για πάντα και για τα πάντα έφταιγαν οι άλλοι, και περισσότερο η μαμά του. 

Την ίδια συμφωνία έκανε και η κυρία Σκληρούμπα. Τα λόγια της Αμάθειας και πάλι δελεαστικά: «Το κορίτσι σου, μπορώ να στο ‘χω πάντα κοντά σου, γιατί εάν την αφήσεις να μεγαλώσει, θα σου φύγει, είναι έξυπνη και με πολλά χαρίσματα. Τι θα κάνεις μόνη σου μετά»;

Η μάγισσα Αμάθεια έπεισε με την γνωστή μέθοδο ευκολίας και την κυρία Σκληρούμπα. Κοίταξε το κοριτσάκι, και διέκρινε μία σπάνια ομορφιά, ήταν η μητέρα της Δοξούλας. Και έτσι είπε το Ξόρκι-βάφτισμα:

«Άμπρα κατάμπρα
Η Ανωριμούλα θα΄σαι
Με την ομορφιά σου κάτσε
Μια ζωή σαν να κοιμάσαι»

Η Ανωριμούλα μεγάλωσε με σκληρότητα από την κα Σκληρούμπα, που καθόλου τυχαίο δεν ήταν το όνομα της, όπου με την καθοδήγηση της Αμάθειας, της έκοβε κάθε πρωτοβουλία και δεν την άφηνε να ξεμυτίσει από την Αμαθειούπολη. Όσες φορές η Ανωριμούλα ήθελε να βγεί από την Αμαθούπολη την τρομοκρατούσε ότι πολλά κακά θα της συμβούν και έτσι φοβισμένη δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία να φύγει.

Λίγο αφού ενηλικιώθηκαν, η Ανωριμούλα και ο Ανευθυνούλης, συναντήθηκαν και ερωτεύθηκαν, όπως ερωτεύονται τα μικρά παιδιά, ανέμελα δίχως ευθύνες. Το είπαν στις μανάδες τους και αυτές κανόνισαν γρήγορα τον γάμο γιατί έτσι θα τους κράταγαν πιο σίγουρα κοντά τους. Τώρα θα τους είχαν περισσότερη ανάγκη. 

Ένα χρόνο μετά, ήρθε ένα πολύ ξεχωριστό φθινόπωρο. Στο σπιτάκι των παιδο- ερωτευμένων θα ερχόταν μωρό, ένα κοριτσάκι. Το Περίμεναν πως και πως. Στα τέλη του Σεπτέμβρη ήρθε το κοριτσάκι και οι νέοι γονείς χάρηκαν πολύ. Το περίμεναν για να παίξουν και όχι για να το μεγαλώσουν. Γιατί τα μάγια τους ήταν συγκεκριμένα : μπορεί στο σώμα να έδειχναν ενήλικες, αλλά στο μυαλό, έμεναν για πάντα παιδιά.

Οι γονείς της μικρής, άρχισαν από νωρίς τα παιδιαρίσματα. Μία της έπαιρναν την κουδουνίστρα για να παίξουν, άλλοτε έπιναν το γάλα απ το μπιμπερό του και όταν το μωρό έκλαιγε, έκλαιγαν και αυτοί. Άλλες φορές δεν πρόσεχαν το μωρό και μάλωναν μεταξύ τους για ποιος θα πάρει τα περισσότερα παιχνίδια δικά του.

Έτσι η Ανωριμούλα και ο Ανευθυνούλης, λίγο καιρό μετά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν οικογένεια γιατί δεν μπορούσαν να είναι γονείς και ούτε πια ζευγάρι. Ο Ανευθυνούλης και η Ανωριμούλα έφυγαν από το σπίτι ψάχνοντας να βρουν γονείς όχι για το μωρό τους, αλλά και για τους ίδιους, μιας και οι μανάδες τους είχαν μεγαλώσει και οι συμφωνίες με την Αμάθεια, πλέον ήταν βάρη για εκείνες. 

Τη Δοξούλα, μωρό ακόμη, άρχισε να τη φροντίζει η γιαγιά της, κα Δυναμικοτάτη που τώρα πήρε το μάθημά της και φάνηκαν τα αποτελέσματα της κακής συμφωνίας που είχε κάνει με την Μάγισσα Αμάθεια. Τη μικρή Δοξούλα τη φρόντιζε τελείως διαφορετικά, δίνοντάς της συμβουλές πώς να ζήσει αυτόνομη, ανεξάρτητη και με αξιοπρέπεια.
Η μάγισσα Αμάθεια, έμαθε για την αποστασία της γιαγιάς. Στο Βασίλειό της απαγορευόταν να μεγαλώνει κανείς υπεύθυνα παιδιά. Την εξόρισε να φύγει από τον κόσμο των ανθρώπων. Η κα Δυναμικοτάτη την παρακάλεσε με δάκρυα στα μάτια να την αφήσει να φροντίσει τη Δοξούλα μέχρι να παντρευτεί ώστε μην την αφήσει μόνη της. Της ορκίστηκε ότι θα κρατούσε το λόγο της. Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη της γιαγιάς που έπεισε τη Μάγισσα και υποχώρησε… έτσι δέχτηκε τη νέα τους συμφωνία.

«Εντάξει λοιπόν! Με έπεισε ο λόγος σου κα Δυναμικοτάτη. Θα σου επιτρέψω να μείνεις μέχρι, όχι να παντρευτεί αλλά μέχρι να γίνει 21 χρονών η Δοξούλα. Αν και τσάμπα θα φας το χρόνο σου, να ξέρεις. Η δύναμη του Βασιλείου μου είναι η ευκολία και δεν νικιέται. Η Δοξούλα θα παραδειγματιστεί από τους γονείς της και τους άλλους που είναι γύρω της. 

Τι νομίζεις ότι θα κάνεις μόνη σου; Θα είναι μια ευκαιρία να δουν όλοι οι πολίτες μου το αδύνατο να ξεφύγουν. Θα σε χρησιμοποιήσω, έτσι για μάθημα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να τα βάλουν μαζί μου και να μεγαλώσουν παιδιά με αυτοπεποίθηση».

Η κα Δυναμικοτάτη, δεν έκλεισε την συμφωνία που ήθελε, αλλά κατάφερε να κερδίσει 20 χρόνια. Σκεφτόταν μακάρι να είχε κάνει καλύτερη επιλογή και για τον γιο της χωρίς να φοβηθεί να πάει μακρύτερα για να φτάσει στο Βασίλειο της Γνώσης. Τώρα είχε την ευκαιρία να επανορθώσει. Η Δοξούλα δεν έπρεπε να μάθει τίποτα για τη συμφωνία αυτή.

Συχνά της ξέφευγε και έλεγε στη Δοξούλα: «Δεν θέλω να ζήσω πολλά χρόνια. Θέλω μόνο να γνωρίσεις ένα καλό παλικάρι και μετά ας φύγω». Κάπως έτσι την προετοίμαζε. Και η Δοξούλα, δεν μπορούσε να δεχτεί να «φύγει» η γιαγιά και θύμωνε «Δεν θα «φύγεις» ποτέ. Έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου. Είσαι πολύ μικρή». Και κάπου εκεί τις έπιαναν τα γέλια και ξεχνιόταν ό,τι είχε ειπωθεί.

Ο Ανευθυνούλης και η Ανωριμούλα, που έψαχναν για να τους αναλάβουν νέους «γονείς», δεν άργησαν πολύ να βρουν καθώς ήταν και οι δύο όμορφα μεγαλόσωμα παιδιά.

Πιστεύοντας ότι σώθηκαν και μπορούν να ζουν με ασφάλεια, μέσα στην παιδικότητά τους δεν διέκριναν ότι όσοι υιοθετούν μικρομέγαλα παιδιά το κάνουν για όφελός τους, και το μόνο που θέλουν είναι να τα φυλακίσουν και να τους κλέψουν την ενέργεια. 

Έτσι πάλι δεν βρήκαν την αληθινή αγάπη που προσφέρουν οι κανονικοί γονείς, της φροντίδας και της ελευθερίας, αλλά μια ψευδαίσθηση, την αγάπη της Εξάρτησης. Μη σας κοροιδεύει η λέξη «αγάπη», στον όρο «εξαρτητική αγάπη», να θυμάστε είναι χειρότερη και από το να μη υπάρχει καθόλου αγάπη.

Όπως λέει και η μάγισσα Γνώση, μετά τους γονείς του καθένα, μόνο ο Εαυτός μας μπορεί να μας στηρίξει. Η εξάρτηση είναι ένα ακόμη όπλο της Αμάθειας.

Την Ανωριμούλα, λοιπόν την ανέλαβε ο Θυμοθιάρης, που όταν θύμωνε, τρανταζόταν η γη. Φώναζε πάρα πολύ και τρόμαζε όλα τα παιδιά της Αμαθούπολης. Το σπίτι τους βρισκόταν, στην οδό Φασαρίας 37 και όπως καταλαβαίνετε εκεί είχε πολύ φασαρία! 

Στην οδό Αδιαφορίας 23 κατέληξε ο μπαμπάς Ανευθυνούλης, γιατί εκεί έμεινε η κυρία Καρφοδεκάρα που τον υιοθέτησε, η οποία αντί για λουλούδια, είχε στο κήπο της ένα τεράστιο δέντρο με φύλλα σε σχήμα δεκάρας.

Η Δοξούλα μεγαλώνοντας, όταν δεν ήταν με τη γιαγιά της, μοιραζόταν σε δύο σπίτια μεταξύ της Αδιαφορίας 23 και Φασαρίας 37. Έγινε ένα ζωηρό βέβαια αλλά καλό παιδί. Αποκτούσε εύκολα πολλές φίλες και ήταν το ζουζουνάκι, το πειραχτήρι του σχολείου. 

Δεν της άρεσε όμως καθόλου, που ο Θυμοθιάρης της πείραζε τα παιχνίδια, τις κούκλες της, να της κρύβει τα βιβλία, τα τετράδια, ευτυχώς όμως μόλις τελείωνε το σχολείο, πήγαινε έξω από την Αμαθούπολη, σε ένα όμορφο ορεινό χωριουδάκι, το Ξεγνοιαστοχώρι. Εκεί κάθε καλοκαίρι, την περίμενε η αγαπημένη της γιαγιά, η κα Δυναμικοτάτη.

Στο Ξεγναστοχώρι έβρισκε πολλή φροντίδα και ακόμα περισσότερη αγάπη, από όλους τους χωρικούς. Ζούσε ξέγνοιαστα, παίζοντας μέρα-νύχτα με τις φίλες της, γύρω από τον πελώριο, γέρικο πλάτανο της πλατείας. 

Το Ξεγνιαστοχώρι, ήταν ο παράδεισος της Δοξούλας, και όπως ήταν εκεί ψηλά μπορούσε να διακρίνει πόσο διαφορετικά ήταν τα Βασίλεια της Πόλης, η Αμαθειούπολη και Γνωστοπολιτεία. Ονειρευόταν να μεγαλώσει και να πάει στην Γνωστοπολιτεία.
Αντίθετα όταν γύριζε στο σπίτι της Ανωριμούλας και στον Θυμοθιάρη, έφευγε η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά γιατί ερχόταν η φασαρία, έτσι ξέχναγε τα όνειρά της και το μόνο που έκανε ήταν να κρατά κλειστά τα αυτιά της και καμιά φορά και τα μάτια της, όταν τρόμαζε πολύ. 

Η Ανωριμούλα, η μητέρα της, αδύναμη όπως ήταν δεν μπορούσε να την προστατέψει ούτε εκείνη, ούτε τον εαυτό της. Από την άλλη στο σπίτι της Καρφοδεκάρας, που είχε υιοθετηθεί ο Ανευθυνούλης απαγορευόταν να πηγαίνει γιατί δεν περίσσευε χώρος τον είχε καλύψει όλο το δέντρο της δεκάρας που με τα χρόνια όλο και μεγάλωνε.

Άστε που η Δοξούλα ήταν σε ανάπτυξη και έτρωγε πολύ και έτσι θα λιγόστευαν οι δεκάρες που κρέμονταν στο κήπο. Η κα Καρφοδεκάρα, ζούσε με έναν σκοπό: να μεγαλώνει αυτό το δέντρο και θύμωνε πολύ όταν οι δεκάρες του δέντρου δεν αυξανόντουσαν καθημερινά.

Ο Ανευθυνούλης ήταν δέσμιος πια μέσα στον κήπο και είχε απομονωθεί στην άκρη ενός κλαδιού, μην μπορώντας να ξεφύγει.

Ο καιρός πέρασε και η Δοξούλα τελείωσε το σχολείο, έγινε πια δεσποινίδα κοντά 20 χρονών και το μόνο που ονειρευόταν ήταν να φύγει από την Αμαθειούπολη, δεν ήξερε όμως τον τρόπο.

Είχε αισιοδοξία, βελούδινα όνειρα, την αγάπη της γιαγιάς Δυναμικοτάτης, της οποίας τελείωνε ο χρόνος της συμφωνίας της με την Αμάθεια και έπρεπε να φύγει. Ήταν Φλεβάρης, έκανε πολύ κρύο και η Αμάθεια έφτασε στο Ξεγναστοχώρι και βρήκε τη γιαγιά. Ο χρόνος της συμφωνίας έληξε και η κα Δυναμικοτάτη, έπρεπε σιωπηλά και ήσυχα να φύγει από τον ορατό κόσμο της Δοξούλας. Θα έμενε για πάντα στην καρδιά της.

Η Δοξούλα πόνεσε πολύ όταν έφυγε η κα Δυναμικοτάτη, ένιωσε μοναξιά μέσα στη Πόλη, έκλαψε πολύ και τότε συνειδητοποίησε πως έπρεπε γρήγορα να ξεφύγει από το Βασίλειο της Αμάθειας. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Αμαθοπολιτεία, για να μαζέψει χρήματα και να είναι ανεξάρτητη όπως την είχε μάθει η γιαγιά της. 

Είχε καταλάβει ότι έπρεπε να κοπιάσει για την ελευθερία της και όχι να φυλακισθεί στην δήθεν ασφάλεια όπως έκαναν οι γονείς της. Η πρώτη της δουλειά ήταν σε ένα πρωτότυπο παντοπωλείο, που πωλούσε αστερόσκονη, μαγικά φίλτρα, χρυσή βροχή, και απίστευτα άλλα πράγματα.

Γνώρισε έναν όμορφο και έξυπνο νεαρό, διαφορετικό από τους άλλους της Αμαθειούπολης. Τον ερωτεύτηκε αμέσως. Μιλούσαν συχνά για αρκετό καιρό, και όσο μιλούσαν τόσο έβλεπε ότι ήταν διαφορετικός. Η ματιά του ήταν καθαρή και ο λόγος του ειλικρινής. 

Όσοι έμειναν στην Αμάθεια ήταν πονηροί και έλεγαν ψέματα ακόμη και στον εαυτό τους, γιατί είχαν πάψει να χρησιμοποιούν το μυαλό τους για καλό. Έβρισκαν μόνο εύκολους τρόπους και ας ήταν εις βάρος των άλλων, δεν τους ένοιαζε. Έλεγαν ότι αγαπούν, αλλά η Αμάθεια και η Αγάπη δεν πάνε μαζί. Η Αγάπη θέλει Γνώση και αυτό η Δοξούλα το είχε καταλάβει από μικρή.

Όταν την εμπιστεύτηκε και σιγουρεύτηκε για το ποια είναι της εκμυστηρεύτηκε το μυστικό του: είχε μεγαλώσει και εκείνος με γονείς καταραμένους από την Αμάθεια και παλιά έμενε στην Αμαθειούπολη, πολύ νωρίς όμως κατάλαβε το δόλιο πνεύμα της Βασίλισσας και συγκρούστηκε μαζί της. Κατάφερε να φύγει, να περιπλανηθεί για μέρες και νύχτες.
Και κάπως έτσι έφτασε, με κόπο και τύχη στη Γνωσιοπολιτεία και γνώρισε τη Μάγισσα Γνώση. Ήταν τόσο σπάνιο αυτό που έκανε, καθώς λίγοι έφευγαν από το βόλεμα της Αμάθειας, τόσο που εντυπωσιάστηκε από το θάρρος και τη δύναμή του η Μάγισσα Γνώση που τον έχρησε Ιππότη στο Βασίλειό της.
«Δεν είμαι κάτοικος της Αμαθειούπολης. 

Έρχομαι απ το Βασίλειο της Γνώσης, είμαι ο Ιππότης Αίσιος. Στο συνεχές ταξίδι μου για να αναπτυχθώ, συνάντησα τη γιαγιά σου κα Δυναμικοτάτη καθώς περιπλανιόταν εξόριστη από την Αμάθεια, λίγο πριν πάει στο κόσμο των αοράτων και μου διηγήθηκε όσα συνέβησαν μετά τη γέννησή σου και πόσο πολύ έννοια σε είχε τώρα που έπρεπε να σε αφήσει. Της υποσχέθηκα λοιπόν ότι θα σε βρω, ακόμα και αν χρειαζόταν να σε ψάχνω χρόνια».

Η Δοξούλα σαστισμένη από την αποκάλυψη άπλωσε το χέρι της στον Ιππότη, την τράβηξε κοντά του και ξεκίνησαν μαζί ένα μακρύ ταξίδι. Σε άλλα σημεία ήταν εύκολο ταξίδι και σε άλλα δύσκολο. Δεν τους τρόμαζε όμως το δύσκολο, γιατί ήταν μαζί και γιατί είχαν καταλάβει ότι το εύκολο είναι πολλές φορές και το ποιο επικίνδυνο. Έφτασαν μετά από καιρό στο Κάστρο του στο Βασίλειο της Γνώσης. Παντρεύτηκαν με τιμές και δόξες και απέκτησαν δυο πανέμορφα αγοράκια.

Για όποιον αναρωτιέται τι έγινε η Ανωριμούλα και ο Ανευθυνούλης, να σας πω ότι ο Θυμοθιάρης βαρέθηκε να φωνάζει σε αυτό το σπίτι και έφυγε, θυμωμένος εννοείται, να φωνάζει αριστερά και δεξιά σε όποιον τον ανεχόταν. 

Η Ανωριμούλα, μόνη εδώ και καιρό ψάχνει ακόμη για γονείς… που και που τη βοηθά η μαμά της Σκληρούμπα, κυρίως από τύψεις. Σκέφτεται, κάποια βράδια ότι είχε δυνατότητες η κόρη της Ανωριμούλα να φύγει από την Αμαθούπολη, να πάει στο Βασίλειο της Γνώσης, τι της ήρθε να την κρατήσει πίσω και φοβισμένη; Να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω! Μετά προσεύχεται για συγχώρεση και κοιμάται.

Ο Ανευθυνούλης, εξόριστος μέσα στο σπίτι του, ανεβασμένος πάνω στο κλαδί, στηρίζεται στις Δεκάρες, της Καρφοδεκάρας. Από τον φόβο του, τρώει όλο και λιγότερο, για να μην αποκτήσει βάρος και πέσει. 

Και τώρα ακόμη αν περάσετε απ’ έξω, Αδιαφορίας 23, θα τον ακούσετε να θυμώνει με όσους τον οδήγησαν εξόριστο μες τις δεκάρες. Δεν έχει ακόμη καταλάβει, ότι ο κάθε άνθρωπος καθημερινά επιλέγει ποια θα χρήσει νικήτρια στις σκέψεις του. Τη Γνώση ή την Αμάθεια;

Δεν τελειώνει όμως ακόμη το παραμύθι, συνεχίζεται, ο Αίσιος και η Δοξούλα, έφτιαξαν ένα γραφείο από Αστερόσκονη και Παιχνίδια στο Σταυροδρόμι, ανάμεσα στα δύο Βασίλεια με στόχο να δείξουν τον τρόπο στους ανθρώπους της Αμαθούπολης, που θέλουν να ξεφύγουν από τα ξόρκια της Αμάθειας, να προχωρήσουν το δρόμο για το Βασίλειο της Γνώσης, που εκεί βρίσκεται η αληθινή Αγάπη και Ευτυχία.




Της Μαρίας Τσαμασίρου, Κοινωνική λειτουργός – Οικογενειακή θεραπεύτρια
Photo: Author / Depositphotos