Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Χριστός Ανέστη Αγαπημένοι μου....!!!!!!!!!!

Μετά από τα τόσα του πάθη.....Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Αγαπημένη μου συμπαντική οικογένεια......η Ανάσταση του Κυρίου εύχομαι να γεμίσει τις καρδιές σας με αγάπη και φως.....ας μιμηθούμε το παράδειγμα του Χριστού μας......και ας μοιράσουμε απλόχερα την αγάπη μας........το χαμόγελο μας....τη συμπόνια μας....τη συγχώρεση μας.......και ότι καλό βγαίνει μέσα από την ψυχή μας......

να ξέρετε ότι η θυσία του Κυρίου.....πρέπει να μείνει ανεξίτηλη μέσα μας.......γιατί μας χαρίζει την αιώνια ζωή.......

ας κάνουμε το θέλημα του Θεού......όσο μπορεί ο καθένας και ας βιώσει τα μαθήματα του......ας κάνει αυτό που έχει έρθει να κάνει για να εκτελέσει το σχέδιο της ψυχής του......!!!!!!!!! 

Μάθετε από κάθε κατάσταση να παίρνετε μόνο τα καλά και τα θετικά......και να ψάχνετε να βρείτε το θησαυρό που κρύβετε πίσω από κάθε πόνο ή πρόβλημα που σας προκύπτει......

έχετε εμπιστοσύνη στη Θεϊκή Συγχρονικότητα......έχετε υπομονή......ο Θεός είναι πάντα μαζί μας και μας βοηθά......απλά κάποια πράγματα πρέπει να τα παραδίδουμε σε Εκείνον που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.......!!!!!!!!

Σας στέλνω όλη μου την αγάπη......και τις καλύτερες ευχές μου για κάθε μέρα.......γιατί κάθε μέρα είναι γιορτή......κάθε μέρα αξίζει......γιατί είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ........εκτιμήστε τη ΖΩΗ σας......και απολαύστε την......γιατί κάποιοι άλλοι δεν έχουν το προνόμιο αυτό.....!!!!!!

Και του χρόνου αγαπημένοι μου άγγελοι να είμαστε και πάλι μαζί.....με υγεία χαρά και ευτυχία να είναι πάντα γεμάτη η ζωή σας.......!!!!!!!! 

Να είστε ευλογημένοι
Λένα Μπαξέ

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Οι άλλοι αντικατοπτρίζουν αυτό που είμαστε....!!!!!!!

Ο αρχικός προγραμματισμός [ενός παιδιού] είναι δύο ειδών: άμεση διδασκαλία και παραδειγματική επιρροή. Ωστόσο αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν πάντα, εφόσον είναι εύκολο να πεις σε κάποιον τι να κάνει, τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις αυτές τις θεωρίες στην καθημερινή πράξη. Είμαστε όλοι υποκριτές, σε κάποιο βαθμό, και απέχουμε από το να βάλουμε σε εφαρμογή αυτά που κηρύσσουμε, όσο και αν το προσπαθούμε και όσο και αν διαμαρτυρόμαστε για το αντίθετο.

Παρόλα αυτά, δεν είναι οι πράξεις των γονέων ή οι διδαχές τους αυτές που μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά, αλλά οι διάφοροι τρόποι αντίδρασής μας στην συμπεριφορά τους και την μεταχείρισή τους προς εμάς. 

Ή τους αντιγράψαμε, ή επαναστατήσαμε εναντίον τους, όμως καθώς καμία από τις δύο επιλογές δεν επιτρέπει στον αληθινό εαυτό να εκδηλωθεί, είναι πολύ σημαντικό να δούμε αυτές τις αντιδράσεις πιο καθαρά και να προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε κάτω από την ψεύτικη πρόσοψη των δανεικών απόψεων. 

Μόνο τότε θα μπορέσουμε συνειδητά να αποφασίσουμε ποια χαρακτηριστικά έχουν αξία και πρέπει να διατηρηθούν και ποια πρέπει να εγκαταλειφθούν. 

Οι αντιδράσεις μας οδηγούν απ’ευθείας σε αξιολογικές κρίσεις : αυτό που βλέπουμε ή βιώνουμε είτε μας αρέσει, είτε όχι. Εάν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι, όταν κρίνουμε τους άλλους με ισχυρή συναισθηματική ένταση, λειτουργεί μια από δύο εναλλακτικές. 

Η κριτική μας προς τους άλλους μπορεί να αποτελεί προβολή δικών μας λαθών, τα οποία δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Είναι πολύ ευκολότερο να κατακρίνουμε κάποιον άλλον επειδή είναι εγωιστής, ανέντιμος, αγενής, ή εγωκεντρικός, παρά να παραδεχθούμε ότι έχουμε και εμείς τα ίδια ελαττώματα. 

Όσο περισσότερη συναισθηματική ένταση έχει η κριτική μας, τόσο πιο πιθανό είναι να είμαστε και εμείς ένοχοι για τα ίδια λάθη ή τις αδυναμίες. Η αιτία γι’ αυτό είναι ότι είμαστε πολύ κοντά στις δικές μας αδυναμίες και είτε δεν τις βλέπουμε, είτε είμαστε πολύ τεμπέληδες για να τις παραδεχθούμε και να τις διορθώσουμε. 
Αλλά υπάρχει και μια άλλη, κρυφή και μάλλον ανεπαίσθητη αιτία για το λόγο που επικρίνουμε τους άλλους, η οποία συχνά παραβλέπεται. 

Αυτές οι πράξεις ή τα χαρακτηριστικά των άλλων για τα οποία διαφωνούμε μπορεί να είναι μεγεθυμένα παραδείγματα αυτών ακριβώς των ιδιοτήτων που μας λείπουν, που είτε φοβόμαστε είτε ντρεπόμαστε να εκφράσουμε και που πρέπει να αναπτύξουμε στον εαυτό μας για να αποκτήσουμε περισσότερη ισορροπία. 

Αισθανόμαστε ένοχοι και ανεπαρκείς, οπότε επικρίνουμε εκείνους που είναι ελεύθεροι να εκφραστούν με ένα ορισμένο, αν και συχνά κραυγαλέο τρόπο, αντί να αναπτύξουμε και εμείς αυτές τις ιδιότητες για να αποκτήσουμε περισσότερη ισορροπία. 

Για παράδειγμα, συχνά ένα πολύ ντροπαλό άτομο θα κοροϊδέψει κάποιον που είναι πολύ εξωστρεφής και επιθετικός, αντί να τον χρησιμοποιήσει σαν ένα καθρέφτη που θα αποκαλύψει μια έλλειψη που πρέπει να συνειδητοποιηθεί και να δουλευτεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, η κριτική καλύπτει μια υποφώσκουσα ζήλια και ένα αίσθημα ανεπάρκειας. 

Όσο συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν μπορούμε να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε κάτω από τις αντιδράσεις. 

Μόνο όταν είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε άνθρωπο που συναντάμε σαν ένα καθρέφτη μέσα στον οποίο θα δούμε μια αναλαμπή του εαυτού μας, μόνο τότε θα μπορέσουμε να εγκαταλείψουμε τις άμυνές μας και να κοιτάξουμε μέσα μας για να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. 




by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας από τη νικοτίνη με φυσικό τρόπο....!!!!!

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 7.000 χημικές ουσίες, εκατοντάδες απ’ τις οποίες είναι βλαβερές και περίπου 70 προκαλούν καρκίνο. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας, πολλές ασθένειες, ακόμη και θάνατο.

Η νικοτίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται στον καπνό του τσιγάρου και είναι εξαιρετικά εθιστική.

Σύμφωνα με το Κέντρο Αποτοξίνωσης και Απεξάρτησης, οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στη νικοτίνη, υπερισχύουν αριθμητικά απ’ αυτούς που είναι εξαρτημένοι σε κάθε άλλη βλαβερή ουσία, όπως το αλκοόλ, η κοκαΐνη ή η ηρωίνη. 

Τα συμπτώματα στέρησης, η αύξηση του σωματικού βάρους και το άγχος, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που απασχολούν τους ανθρώπους. 

Ορισμένοι καπνιστές μπορούν πιο εύκολα να κόψουν το τσιγάρο από κάποιους άλλους, αλλά είναι βέβαιο ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει με την κατάλληλη καθοδήγηση και τις κατάλληλες συμβουλές. Είναι γεγονός ότι η απεξάρτηση από τη νικοτίνη είναι δύσκολη και χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε! 

Αντίθετα με την κοινή γνώμη, είναι απόλυτα εφικτό να κόψετε το τσιγάρο με φυσικό τρόπο. Μπορείτε να αποτοξινωθείτε από αυτήν την βλαβερή ουσία. 
1. Πιείτε άφθονο νερό. Χωρίς αμφιβολία, το φιλτραρισμένο καθαρό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλουμε τις τοξίνες απ’ το σώμα μας. Το νερό έχει ιδιότητες που μειώνουν την επιθυμία για νικοτίνη, αντίθετα με το αλκοόλ που την αυξάνει. 

Πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό καθημερινά, που όχι μόνο θα αποβάλλει φυσικά τις τοξίνες απ’ το σώμα σας, αλλά θα σας γεμίσει και με την απαραίτητη ενέργεια που θα χρειαστείτε στην προσπάθειά σας να κόψετε το κάπνισμα. Ένα κόλπο για να το κάνετε πιο εύκολο, είναι να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και να το έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να πίνετε νερό συχνότερα. 

2. Αλλάξτε τη διατροφή σας. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποβάλλει τις τοξίνες της νικοτίνης. Επίσης, θα σας αποτρέψει απ’ το συχνό τσιμπολόγημα που κάνουν πολλοί στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα. 

Το μπρόκολο και το σπανάκι ανήκουν στην κατηγορία των “υπερτροφών” και είναι υψηλά σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες C και Β5. Το φυλλικό οξύ μειώνει τη λαχτάρα για νικοτίνη, ενώ παράλληλα τονώνει τον οργανισμό. Οι βιταμίνες δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση. 

3. Γυμναστείτε. Κινητοποιήστε τον οργανισμό σας, κάνοντας οποιαδήποτε μορφή άσκησης θέλετε, για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Η γυμναστική προκαλεί εφίδρωση κι έτσι το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες. Μάλιστα, η σωματική άσκηση βοηθάει πολλούς να διαχειριστούν το στρες και την αναστάτωση που προκαλεί στον οργανισμό η απεξάρτηση της νικοτίνης. 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η γυμναστική βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών και άλλων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, που προκαλούν το αίσθημα χαράς. Επιπλέον, αυτή η συνήθεια μπορεί να σας οδηγήσει στον “εθισμό” για γυμναστική, έναν εναλλακτικό εθισμό πολύ πιο υγιή. 

4. Κρατήστε το μυαλό σας απασχολημένο. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, ιδιαίτερα ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, το σώμα σας θα προσπαθεί αυτόματα να αποτοξινώνεται και να θεραπεύεται. 

Το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες στην αρχή. Αν κρατήσετε το μυαλό σας απασχολημένο με τη δουλειά σας ή με κάποια άλλη δραστηριότητα (ειδικά το δεύτερο), θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ξαφνική επιθυμία για κάπνισμα που μπορεί προκύψει. 

Όταν λοιπόν συμβεί αυτό, αρπάξτε την ευκαιρία και ασχοληθείτε με κάποια ενδιαφέρουσα εφαρμογή στο κινητό σας ή με κάποιο παιχνίδι που σας αρέσει και κρατάει το μυαλό σας απασχολημένο. Έτσι, θα αποσπάσετε την προσοχή του εγκεφάλου σας και το σώμα σας θα συνεχίζει να δουλεύει για το καλό σας, αποτοξινώνοντάς σας.

5. Μάθετε να ελέγχετε την σκέψη σας ή κάντε διαλογισμό (ή και τα δύο). Εξασκείστε τον εγκέφαλό σας ώστε να βιώνει τις σκέψεις που προκύπτουν χωρίς να τις κρίνει, να λειτουργείτε δηλαδή σαν ένας παρατηρητής. 

Δεν χρειάζεται να υποκύψετε σε σκέψεις που σας κάνουν να θέλετε να πάτε στο περίπτερο για ένα πακέτο τσιγάρα.Αναγνωρίστε την σκέψη (λαχτάρα), αλλά μην αλληλεπιδράσετε με αυτήν ή την σκεφτείτε παραπάνω. Αυτή η τάση του μυαλού σας σιγά σιγά θα εξασθενίσει και το σώμα σας θα συνεχίσει να αποτοξινώνει και να θεραπεύει τον εαυτό του φυσικά. 

Υπάρχουν διάφορα είδη διαλογισμού για να ταιριάξουν στα μέτρα σας. Ο υπερβατικός διαλογισμός (ΤΜ), ο MBSR, ο οποίος εστιάζει στην προσοχή και στην συγκέντρωση του μυαλού, ο Ζεν διαλογισμός κ.α, που δυναμώνουν το μυαλό και το σώμα. Θα χρειαστείτε το λιγότερο 15-20 λεπτά την ημέρα για να ωφεληθείτε απ’ τον διαλογισμό και να βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη. 




Κανέναν δεν μπορείς να σώσεις αν δεν θέλει να σωθεί...!!!!!

Ποιος δεν έχει νιώσει κάποια στιγμή την ανάγκη να βοηθήσει κάποιον που είναι φανερό πως χρειάζεται βοήθεια; Να γίνει για λίγο μικρός ή μεγάλος ήρωας και σωτήρας για κάποιον άλλο; Και ποιος δεν έχει νιώσει αργά ή γρήγορα απογοήτευση στη διαπίστωση πως κανέναν δεν μπορείς να σώσεις αν δεν θέλει ο ίδιος να σωθεί;

Οι ήρωες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των επιρροών μας παιδιόθεν και αν κρίνουμε από τον διεθνή κινηματογράφο που αναπαράγει κι ενδυναμώνει διαρκώς τους ήδη υπάρχοντες ήρωες των παιδικών μας χρόνων – ενώ παράλληλα δεν παύει να δημιουργεί συνεχώς καινούργιους – φαίνεται πως εξακολουθεί να παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας. 

Ίσως γιατί είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιδεατής φύσης μας, την οποία αφού αδυνατούμε να προσεγγίσουμε αλλιώς, αρκούμαστε να προσεγγίσουμε μέσω αυτών, εικονικά έστω.

Δεν είναι λίγες οι φορές ωστόσο που κάποιος δίπλα μας, κοντά μας ή και εντελώς άγνωστος, ζητάει τη βοήθειά μας, εκλιπαρεί γι΄αυτήν ή και την απαιτεί ίσως. 

Και τότε, συνήθως αυτόματα, σπεύδουμε να τον βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της ηθικής μας, του δεσμού που μας συνδέει μαζί του ή τον βαθμό της κοινωνικής μας ευαισθησίας.

Η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός μας επιβάλλουν να συνδράμουμε στην αδυναμία του άλλου. Και η ενσυναίσθηση ή η υψηλή αίσθηση ευθύνης, μας οδηγεί σαν πυξίδα σ’ αυτούς πολλές φορές, υπαγορεύοντάς μας να βρούμε λύσεις που εκείνοι δεν μπόρεσαν να βρουν για τους ίδιους. 

Και αυτό είναι υπέροχο, ειδικά όταν δεν γίνεται για προβολή του Εγώ και κοινωνικές ή άλλες σκοπιμότητες. Γιατί ενισχύει τα υψηλά μας αισθήματα προς τον συνάνθρωπο, ενδυναμώνει την πίστη μας στο καλό και ικανοποιεί την ανάγκη μας για προσφορά.

Μέχρις ενός σημείου όμως. Μέχρι το σημείο που εκείνος αρνείται την βοήθειά μας, ή αρχίζει να στηρίζεται εξ ολοκλήρου σ’ αυτήν, αρνούμενος την ευθύνη του για τη ζωή του και απομυζώντας μας κυριολεκτικά, απαιτώντας να είμαστε διαρκώς αρωγός του προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει. 

Γιατί είναι άλλο να απλώνεις το χέρι σου σε κάποιον που πέφτει στο γκρεμό για να τον βοηθήσεις να στηριχτεί και να ορθοποδήσει και άλλο να απαιτεί να τον πιάσεις χωρίς εκείνος να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να ακουμπήσει έστω το χέρι σου. Και γιατί είναι άλλο να βοηθάς κάποιον που πνίγεται να σωθεί και άλλο να τον αφήσεις να γαντζωθεί επάνω σου κινδυνεύοντας έτσι να σε παρασύρει στον πνιγμό μαζί του.

Το ενδιαφέρον και η ευθύνη μας για τη ζωή και την ευημερία του άλλου, είναι απόδειξη πως είμαστε άνθρωποι. Αν όμως αυτά δεν συνάδουν με την αναγνώριση της ευθύνης που έχει ο καθένας απέναντι στη δική του ζωή πρωτίστως, καταλήγει δυστυχώς, καταχρηστικό κι ανούσιο.




Συγγραφέας Στέβη Σαμέλη - enallaktikidrasi.com

Τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη αλλά δεν το γνωρίζετε....!!!!!!!

Τα περισσότερα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν ζάχαρη. Ακόμη και αυτά όμως που θεωρούνται περισσότερο υγιεινά από άλλα, μπορεί να είναι πηγές ζάχαρης, η οποία κρύβεται πίσω από πλήθος ονομάτων άγνωστων στους περισσότερους.

Πολύ εύκολα λοιπόν κάποιος που θέλει να αποφύγει τη ζάχαρη, μπορεί να την καταναλώσει εν αγνοία του.

Δείτε ποια προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ περιέχουν πολλή ζάχαρη:

Αλλαντικά
Πολλά συσκευασμένα αλλαντικά περιέχουν μέλι, δεξτρόζη, σιρόπι καλαμποκιού ή μαλτοδεξτρίνη, όλα μορφές πρόσθετων σακχάρων. Περιέχουν επίσης πολλά τεχνητά χρώματα, αρώματα και συντηρητικά, όπως νιτρώδη, νιτρικά και βενζοϊκό νάτριο. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα ευθύνονται για το σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ουσιών. Αναζητήστε αλλαντικά που δεν περιέχουν νιτρώδη και νιτρικά άλατα ή απλά κόψτε σε λεπτές φέτες το κρέας ή το κοτόπουλο για να είστε σίγουροι ότι δεν τρώτε όλα αυτά τα συντηρητικά.

Μπάρες
Κάποιες μπάρες δημητριακών περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και ένα κανονικό γλυκό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να νιώθετε γρήγορα το αίσθημα της πείνας, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που επιδιώκετε όταν τρώτε ένα σνακ. Όταν αγοράζετε μπάρες, αναζητήστε αυτές που περιέχουν κάτω από 5% ζάχαρη ή καλύτερα φτιάξτε δικές σας μπάρες με τα αγαπημένα σας υλικά.

Γιαούρτι
Τα περισσότερα γιαούρτια με γεύσεις, είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη, ειδικά όσα είναι χαμηλά σε λιπαρά ή περιέχουν μίγμα φρούτων με σιρόπι. Πολλά από αυτά περιέχουν έως και 25 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή περισσότερη από ένα ντόνατ. Αποφεύγετε τα γιαούρτια με γεύσεις και φρούτα και προτιμήστε το σκέτο ελληνικό γιαούρτι, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ένα κουταλάκι μέλι.

Χυμοί φρούτων
Κάθε φορά που αγοράζετε χυμούς φρούτων ή άλλα προϊόντα με βάση τα φρούτα, μην ξεχνάτε να τσεκάρετε τις ετικέτες, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και ένα κουτί αναψυκτικό. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα φρούτα, είναι να τα φάτε ολόκληρα ή να πιείτε τον χυμό που θα φτιάξετε μόνοι σας. Έτσι παίρνετε και τις πολύτιμες φυτικές ίνες, οι οποίες χάνονται κατά την επεξεργασία των φρούτων.

Αλείμματα
Πολλά αλείμματα που φτιάχνονται από ξηρούς καρπούς, όπως το φυστικοβούτυρο, περιέχουν ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι από ζαχαροκάλαμο. Προσπαθήστε τα προϊόντα που καταναλώνετε να περιέχουν μόνο ξηρούς καρπούς και αλάτι.

Σάλτσες
Πολλές συσκευασμένες σάλτσες έχουν ζάχαρη ή χυμό ζαχαροκάλαμου σε ποσότητα έως και 13 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Οι ντομάτες περιέχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 8 γραμμάρια είναι πρόσθετα. Για να τα αποφύγετε, φτιάξτε δικές σας συνταγές σάλτσας, χρησιμοποιώντας φρέσκες ντομάτες.




onmed.gr

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τα λόγια του Χριστού επάνω στον Σταυρό....!!!!!

Ένα υπέροχο βίντεο που θα συγκινήσει κάθε καρδιά, λάβετε το μήνυμα του Ιησού Χριστού μας, και ας γίνει η θυσία του παράδειγμα για όλους. Μια καταπληκτική μουσική υπόκρουση συνοδεύει τις ξεχωριστές εικόνες και τα θεϊκά λόγια του Κυρίου μας. Ας γίνει το θέλημα του Θεού για την ανθρωπότητα. Ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον σαν τον εαυτό μας.
                             
aggelos4329

Ετσι έβαφαν τα αυγά παλιά - Παραδοσιακοί τρόποι για κάθε χρώμα, με πάντα τέλειο αποτέλεσμα...!!!!!!!

Την Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά κάθε νοικοκυρά βάφει τα πασχαλινά αυγά. Πρόκειται για ένα έθιμο με βαθιές ρίζες στην ιστορία, τότε που η χρήση χημικών ήταν κάτι άγνωστο για τη βαφή και αυτή γινόταν με απλά φυσικά υλικά που βρίσκονται σχεδόν πάντα στην κουζίνα κάθε σπιτικού.

Τα τελευταία χρόνια το βάψιμο των αυγών με φυτικά υλικά έχει αναβιώσει μια και αν αυτό γίνει σωστά το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Ένας άλλος λόγος είναι το γεγονός ότι η φυσική βαφή δεν εισέρχεται στο εσωτερικό του αβγού για να το χρωματίσει κάτι που είναι σε πολλές περιπτώσεις απογοητευτικό.

Πώς όμως θα τα βάψετε και πόσες χρωματικές επιλογές έχετε; Η απάντηση είναι πολλές και εμείς σας τις παραθέτουμε.

Για κόκκινα αυγά: Ο καθαρά παραδοσιακός τρόπος θέλει να συγκεντρώσετε πολλά εξωτερικά φύλλα από κρεμμύδια και να βράσετε μαζί με αυτά τα αυγά σας. Ένας άλλος τρόπος θέλει να τα βράσετε μαζί με παντζάρια.

Μπλε: Λίγο κόκκινο λάχανο (ραντίτσιο) μέσα στο νερό που βράζεις τα αυγά θα τους δώσει μία απαλή απόχρωση. Για πιο έντονο βιολετί αποτέλεσμα προσθέστε μερικές βιολέτες.

Πράσινο: Ένα κιλό από σπανάκι τσουκνίδα και μαϊντανό. Αφού τα βράσετε προσθέστε μέσα τα αυγά.

Κίτρινο: Ο κουρκουμάς μέσα στο νερό είναι αποτελεσματικός. Ένας άλλος τρόπος, πιο ελληνικός, θέλει να τυλίξετε τα αυγά σας στο βράσιμο με ξερές φλούδες από κρεμμύδι. Για να το καταφέρετε αυτό θα χρειαστείτε ένα παλιό καλσόν προκειμένου να σταθούν οι φλούδες γύρω από το αυγό.

Πορτοκαλί: Μερικές κουταλιές από σκόνη τσίλι ή πάπρικας θα δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Χρυσό ή καφέ: Το βράσιμο μέσα σε μαύρο τσάι ή καφέ. Σε αυτή την περίπτωση όμως, λόγο της περιεκτικότητας σε καφεΐνη και τεΐνη πρέπει να προσέξετε την κατανάλωσή τους από τα παιδιά.

Μπεζ: Αρχικά θα πρέπει να βράσετε για αρκετή ώρα μερικά ξερά φύλλα βελανιδιάς. Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα τα αυγά. Πρόκειται για ένα υπέροχο χρώμα αν στη συνέχεια θέλετε να ζωγραφίσετε πάνω τους δικά σας σχέδια.

Τι να προσέξετε
Αν θέλετε το χρώμα να πιάσει καλά προτιμήστε τα λευκά αυγά. Πάντα τα αφήνετε για 24 ώρες εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια τα πλένετε. Για να βράσουν καλά μην τοποθετείτε πολλά μέσα στην κατσαρόλα. Ίσα ίσα να καλύπτεται η επιφάνειά της. Όταν τα βράζετε για τη βαφή μία κούπα ξύδι θα βοηθήσει για πιο έντονο χρώμα. Αν θέλετε στο τέλος, τα γυαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.




Φωτο: Pixabay

Ψάχνω για ανθρώπους, λιγοστούς, ξεχωριστούς και σπάνιους....!!!!!!!

Είναι που ψάχνω για ανθρώπους
Εκείνους της παλιάς κοπής με το καθάριο βλέμμα
Τους ντυμένους με αλήθεια και σταράτα λόγια
Που λένε ότι έχουνε να πουν μπροστά μου
Να γυρνώ την πλάτη και να μην ακούω τους ψιθύρους τους στα αυτιά μου

Κι εσύ, ρωτάς με απορία γιατί δε βρίσκω
Γιατί μάτια μου, τους ανθρώπους δεν τους κάνουν τα πτυχία
Γεμίσαμε από δαυτα.

Μόρφωση που οδεύει σε παραμόρφωση
Αλλά δε συνάδει και με την παιδεία, με την ανθρωπιά

Γινόμαστε πιο υπερόπτες πιο κυνικοί πιο επιφανειακοί
Τα πτυχία τροφοδοτούν το αχόρταγο εγώ το αφ'υψηλού υφάκι
Αλλά ποιος είπε ότι σε κάνουν και άνθρωπο;

Ότι γεμίζουν και το άδειο μέσα σου
Ίσα ίσα που το κάνουν να φαντάζει πιο άδειο
Και σένα πιο λίγο, πιο μικρό

Η παιδεία φαίνεται στη συμπεριφορά, στο γέμισμα, στα ερείσματα και ερεθίσματα
Στο σεβασμό της διαφορετικότητας

Να μην παραμένεις κλειστόμυαλος αλλά να ταξιδεύεις συνέχεια με τους ορίζοντες σου, να «ανοίγεις»

Βρίσκεται στο να συμφωνείτε στο ότι μπορεί να διαφωνείτε

Βρίσκεται στο να αφουγκράζεσαι, να μπορείς να ακούς και να κατανοείς

Να αποδέχεσαι ότι από τον καθένα μπορείς να πάρεις κάτι
Και δεν υπάρχει ανώτερος και κατώτερος κανενός γιατί όλοι παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε και μόνο ανώτερος από σένα μπορείς να είσαι, από αυτό που είσαι τώρα

Βρίσκεται στο να θες να εξελιχθείς να πας ένα βήμα παραπέρα

Να μη μένεις στάσιμος γιατί η στασιμότητα είναι που τα σκοτώνει όλα

Είναι εκείνη που θρέφει τη ματαιοδοξία παρέα με τη μισαλλοδοξία

Αν κοιτάξεις γύρω σου σε διαβεβαιώ πως μόνο μορφωμένους θα δεις

Τόσους που ίσως δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη χώρα

Και τι σημαίνει; Σηματοδοτούν την πρόοδο, φέρουν απαραίτητα την αλλαγή; Περισσότερους ανθρώπους;

Οι πιο πολλοί είναι πιο αδαείς και απαίδευτοι από τους αγράμματους,

Μονοδιάστατοι, κλεισμένοι στο μικρόκοσμο τους, αδιάφορα κλείνουν την πόρτα στο τι συμβαίνει τριγύρω

Μόρφωση χωρίς παιδεία
Άνθρωπος χωρίς ανθρωπιά, δεν είναι άνθρωπος

Από πότε τα χαρτιά είναι συγχωροχάρτι του να μην είσαι άνθρωπος

Γιατί όταν αποκτιούνται με απώτερο σκοπό την πρόσβαση στο χρήμα και τον υλικό ευδαιμονισμό, την προβολή του φαίνεσθε δείχνεσθε και όχι για την ίδια τη μόρφωση, πώς να ζητήσεις ανθρωπιά;

Δεν τους είπε κανείς ότι το απαίδευτος υπερτερεί του μορφωμένου;

Άνθρωπος μήτε ανθρωπιά δε θα πρεπε να λογίζεται ως άνθρωπος

Ψάχνω ανθρώπους λοιπόν, που να μην τρέχουν συνεχώς,

Που να μην είναι πλήρως απορροφημένοι από τα δικά τους
Που να μην επιδιώκουν να σε δουν μόνο όταν σε χρειάζονται
Ψάχνω ανθρώπους που είναι κοντά σου δίχως να το ζητήσεις
Το ξέρω ότι αυτούς τους λιγοστούς που ψάχνω θα τους βρω.




Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου.

Με τι να αντικαταστήσετε τα γαλακτοκομικά για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου....!!!!!!!

Τα γαλακτοκομικά αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής μας, καθώς παρέχουν πολύτιμο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Συνιστάται να τα αποφεύγουν όσοι έχουν διαπιστωμένη δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, ναυτία, κοιλιακές κράμπες και διάρροια.

Μια νέα επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης δείχνει όμως ότι και όσοι δεν παρουσιάζουν δυσάρεστες αντιδράσεις έπειτα από την κατανάλωση γαλακτοκομικών πρέπει να τα περιορίσουν στη διατροφή τους, αφού συνδέονται με διάφορες μορφές καρκίνου, όπως αυτός του στομάχου, του προστάτη και του μαστού.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η αντικατάσταση των γαλακτοκομικών με προϊόντα σόγιας μπορεί να μειώσει αισθητά τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου.
Πιο συγκεκριμένα, από το δείγμα πληθυσμού που μελέτησαν οι ερευνητές, όσοι ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε σόγια είχαν 40-44% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ορθοκολικό καρκίνο (παχέος εντέρου), με τα οφέλη της σόγιας να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα για τις γυναίκες απ’ ό,τι για τους άνδρες. 

Επίσης, οι γυναίκες που αντικατέστησαν τα γαλακτοκομικά με τη σόγια είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο στομάχι, ενώ οι για τους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 29%. 

Για τους άνδρες, η αποχή από την κατανάλωση γαλακτοκομικών συσχετίστηκε με 30% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, ενώ οι μετεμμηνοπαυσιακές και προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ακολούθησαν την ίδια διατροφική στρατηγική μείωσαν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του μαστού κατά 36% και 27% αντίστοιχα.

Τα νέα ευρήματα υπέδειξαν επίσης ότι μια διατροφή με βάση τη σόγια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 28%, τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 4% και τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 36% στις γυναίκες και κατά 9% στους άνδρες.

Από τα παραπάνω ποσοστά αναδεικνύεται μια εντονότερη θετική επίδραση της σόγιας στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες, ωστόσο οι ακριβείς αιτίες πίσω από αυτό δεν έχουν προς το παρόν εντοπιστεί.




Προσοχή με τα βαμμένα αυγά – Μέχρι πόσο μένουν εκτός ψυγείου....!!!!!

Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή μορφή τροφικής δηλητηρίασης και τα μολυσμένα αυγά είναι μια κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό. Η σωστή προετοιμασία και συντήρηση των αυγών είναι καίριας σημασίας, ειδικά την περίοδο του Πάσχα.

Και αυτό επειδή τα αυγά που παραδοσιακά βάφουμε το Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα αφήνουμε πολλές ώρες εκτός ψυγείου, κάτι που δεν κάνουμε σε καμία άλλη περίοδο του έτους.

Η “ζώνη κινδύνου”
Αφήνοντας τα βραστά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. 

Τα τροφιμογενή παθογόνα αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου. Αυτή θεωρείται η “ζώνη κινδύνου”. Η μέση θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Τα ψυγεία αποθηκεύουν τις τροφές κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των βακτηρίων.

Συστάσεις υγείας για τα αυγά
Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει πάντα να απορρίπτετε οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα, όπως είναι και τα βραστά αυγά, τα οποία έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. 

Η κατευθυντήρια γραμμή για αυτές τις δύο ώρες ισχύει για τα αυγά που μόλις τα έχετε βράσει, καθώς και για εκείνα που τα έχετε στην συντήρηση του ψυγείου και τα βγάζετε πάλι έξω. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ή οποιαδήποτε στιγμή η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να πετάτε οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα έχουν μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα.

Βραστά και ωμά αυγά
Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά. Σύμφωνα με την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, τα βραστά αυγά είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση, λόγω των ζημιών κατά τη διαδικασία μαγειρέματος στο κέλυφός τους. 

Μόλις τα βράσετε και κρυώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, είναι σώφρον να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα.

Συμβουλές για την ασφάλεια των αυγών
Ένα χαλασμένο αυγό δεν έχει πάντα αποκρουστική μυρωδιά, γι' αυτό και πρέπει να μην το ριψοκινδυνεύετε αν δεν σας μυρίζει άσχημα. Πριν βράσετε τα αυγά, πετάξτε όποιο έχει ρωγμές και ατέλειες στο κέλυφος. 

Βράστε τα καλά μέχρι ο κρόκος και το ασπράδι να είναι σφιχτά. Όταν τα σερβίρετε στο τραπέζι, ή όταν τα βγάζετε έξω ως διακοσμητικά, θυμηθείτε να τα μαζέψετε πάλι μόλις συμπληρώσουν δύο ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τα αφήσετε έξω περισσότερο από όσο πρέπει, διακινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση.




Τα πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που φέρνουν υγεία, ευτυχία και χρήματα....!!!!!

Πέντε χαρακτηριστικά και δεξιότητες της προσωπικότητας – η ευσυνειδησία, ο αυτοέλεγχος, η αποφασιστικότητα/επιμονή, η συναισθηματική σταθερότητα και η αισιοδοξία – αποτελούν «διαβατήριο» για καλύτερη υγεία, μεγαλύτερη ευτυχία και –για όποιον ενδιαφέρεται – περισσότερα χρήματα στη ζωή του.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία αυτά τα πέντε χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο-κλειδί σε όλες τις ηλικίες, για επιτυχία είτε στη μόρφωση είτε στο επάγγελμα, και επιπλέον σχετίζονται με καλύτερη υγεία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Άντριου Στεπτόε του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μελέτησαν πάνω από 8.100 άνδρες και γυναίκες άνω των 52 ετών (μέση ηλικία τα 67 έτη). 

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τεστ προσωπικότητας, ενώ παράλληλα αξιολογήθηκε η σωματική και ψυχική υγεία τους, η οικονομική κατάστασή τους, το δίκτυο κοινωνικών επαφών τους κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι άνθρωποι διαθέτουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα πέντε προαναφερθέντα χαρακτηριστικά απολαμβάνουν μια σειρά από οφέλη, όπως μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα, λιγότερη κατάθλιψη, μικρότερη κοινωνική απομόνωση, καλύτερη υγεία και λιγότερες χρόνιες παθήσεις. 

Παράλληλα, έχουν στο αίμα τους χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (δείκτης φλεγμονής), μικρότερη περίμετρο μέσης και λιγότερο σωματικό λίπος (δείκτες παχυσαρκίας), καθώς και καλύτερο μεταβολισμό.

«Κανένα από τα πέντε χαρακτηριστικά δεν είναι πιο σημαντικό από τα άλλα. Μάλλον τα οφέλη τους εξαρτώνται από το συνδυασμό τους» δήλωσε ο Στεπτόε. Όσα περισσότερα χαρακτηριστικά από τα πέντε συγκεντρώνει ένας άνθρωπος τόσο πιο ωφελημένος φαίνεται να είναι.

Έτσι, ανάμεσα στους ανθρώπους με τέσσερα ή πέντε από αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μόνο το 3% αναφέρει σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης, έναντι ποσοστού 23% μεταξύ όσων έχουν ένα ή δεν διαθέτουν κανένα από τα πέντε. Μεταξύ των πρώτων, μοναξιά νιώθει μόνο το 10%, έναντι σχεδόν 50% των δεύτερων, ενώ γενικότερη κακή υγεία έχει μόνο το 6% των πρώτων έναντι 37% των δεύτερων.

Εξάλλου, οι άνθρωποι με τέσσερα ή πέντε «προνομιακά» χαρακτηριστικά περπατούν πιο γρήγορα (δείκτης μειωμένης θνησιμότητας), ενώ κάνουν τακτικότερα εθελοντισμό. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι της μέσης και της τρίτης ηλικίας να συνεχίζουν να καλλιεργούν στον χαρακτήρα τους αυτές τις ιδιότητες και όχι να το κάνουν μόνο όταν είναι νέοι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα πέντε χαρακτηριστικά βοηθάνε τους ανθρώπους να ξεπερνάνε καλύτερα τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής, να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και να μην αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν θέσει. Αποθαρρύνονται λιγότερο όταν τα πράγματα πάνε στραβά και έχουν πίστη ότι η κατάστασή τους θα βελτιωθεί τελικά.

Μολονότι και τα πέντε χαρακτηριστικά έχουν μια γενετική – και άρα κληρονομική – διάσταση, ο καθένας μπορεί να τα αναπτύξει, όπως είπε ο Στεπτόε, αλλάζοντας σταδιακά τον τρόπο που σκέφτεται και δρα ή αντιδρά.




Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Σχιζοφρένεια : Ο καίριος ρόλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β.....!!!!!

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β – συγκεκριμένα η Β6, η Β8 και η Β12– σε υψηλές δοσολογίες είναι δυνατό να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας, περισσότερο απ’ ό,τι οι θεραπείες με ψυχοφάρμακα μεμονωμένα, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του τμήματος Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με επικεφαλής τον Τζόζεφ Φερθ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Psychological Medicine (Ψυχολογική Ιατρική), μελέτησαν όλες τις τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σχετικά με τον ρόλο των βιταμινών στα ψυχιατρικά συμπτώματα των ασθενών με σχιζοφρένεια.

Αυτή η μετα-ανάλυση, η πρώτη που έχει γίνει ποτέ πάνω στο θέμα αυτό, συμπεριέλαβε 18 κλινικές μελέτες που αφορούσαν συνολικά 832 ασθενείς, οι οποίοι έκαναν θεραπεία με αντιψυχωσικά φάρμακα.

Διαπιστώθηκε ότι σε υψηλές δόσεις – αλλά όχι σε χαμηλές– οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων αρκετών ασθενών – αν και όχι όλων. Επίσης, όσο πιο έγκαιρα αρχίζει η λήψη των βιταμινών μετά τη διάγνωση της ασθένειας τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος για τον ασθενή.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι και ορισμένα αμινοξέα επιδρούν θετικά στην περίπτωση της σχιζοφρένειας. Από τη συγκεκριμένη ψυχική πάθηση πάσχει περίπου το 1% του πληθυσμού. Οι υπάρχουσες θεραπείες βασίζονται στα αντιψυχωσικά φάρμακα. 

Μετά από μερικούς μήνες φαρμακοθεραπείας, οι ασθενείς εμφανίζουν ύφεση των συμπτωμάτων τους, όπως των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων, αλλά το 80% υποτροπιάζουν μέσα σε μια πενταετία. Για τον λόγο αυτόν, οι γιατροί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και συμπληρωματικές θεραπείες.




Το απλό κόλπο για να νιώσεις καλά και να ξεχάσεις τη μιζέρια....!!!!!!!

Υπάρχει ένα πολύ απλό, αλλά αποτελεσματικό κόλπο για να νιώσεις καλά και να ξεχάσεις τη μιζέρια σου και τη μιζέρια αυτού του τόπου

Θα κλείσεις την τηλεόραση και θα βάλεις μουσική
Κλείσε την αναθεματισμένη που μόνο κατάθλιψη σου δημιουργεί. Άλλωστε τι σου προσφέρει; Πάνω από μια δεκαετία, βλέπεις τις ίδιες αηδίες να επαναλαμβάνονται από παραγωγές και παρουσιαστές χωρίς φαντασία που κάνουν ακριβώς ότι κάνουν και οι άλλοι του συναφιού τους στο αντίπαλο κανάλι.

Δηλαδή, τι θα καταλάβεις που θα δεις τα πάνελ με τους καλοπληρωμένους πολιτικούς που δυστυχώς εσύ επέλεξες να αποφασίζουν για την τύχη σου να τσακώνονται;

Τι αλήθεια έχεις μάθει από δαύτους; Και μη μου πεις πως δεν εκνευρίζεσαι όταν τους βλέπεις να μιλάνε για τα πάντα εκτός από αυτά που θα ήθελες να ακούσεις για να γίνει η ζωή σου καλύτερη.

Αλήθεια, πως νιώθεις όταν βλέπεις τόσους μάγειρες να φτιάχνουν υπέροχα φαγητά, όταν εσύ συντηρείσαι με τα απολύτως απαραίτητα;

Και σίγουρα τα παίρνεις στο κρανίο όταν βλέπεις τους παρουσιαστές να τα χλαπακιάζουν όλα αυτά μπροστά στα μάτια σου.

Νιώθεις καλά βλέποντας εκπομπές να σου προσφέρουν σερβίτσια την στιγμή που σου είναι άχρηστα,αφού ξέρεις πως τα σερβίτσια υπάρχουν για να σερβιρεις φαγητό που εσύ δεν έχεις;

Και το άλλο; Θα ξεχάσεις και τα Ελληνικά που έμαθες, αφού οι περισσότεροι παρουσιαστές, ή τα σκοτώνουν ή στις 20 λέξεις που εκστομίζουν χρησιμοποιούν όρους που σου είναι άγνωστοι καθότι δεν ειναι Ελληνικοί…. και νάχαν και σωστή προφορά ….

Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι κακή η τηλεοραση που έχουμε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα…. φαντασία μηδέν, αποβλακωτική μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο και το πιο σημαντικό, σου δημιουργεί κατάθλιψη…. Πάρε το χαμπάρι λοιπόν… σβήσε την ΤΕΛΕΙΩΣ… Αντε, πούλησέ την κιόλας, να βγάλεις και κάνα €υρώ.

Εντάξει, έχεις εθιστεί, όπως άλλοι εθίζονται στο πολύ φαγητό, το τσιγάρο ή το ποτό.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ…. βάλε μουσική και να δεις που θα αρχίσει πάλι η φαντασία σου να λειτουργεί και θα αρχίσεις να κάνεις όνειρα και σχέδια για το παρόν και το μέλλον σου…

Δεν είναι δύσκολο…. αντί να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού έχοντας την ηχορύπανση της τηλεόρασης, βάλε μουσική…. πίστεψε με, αν το εφαρμόσεις θα ξαναγίνεις σιγά – σιγά ο κανονικός άνθρωπος που κάποτε ήσουν….

Και βγες έξω, να περπατήσεις….. το περπάτημα κάνει καλό στην κακή ψυχολογία

Διάβασε και κανένα βιβλίο αν σου αρέσει το διάβασμα… πάντα με μουσική

Είναι τόσο απλό… μην αφήνεις τα διάφορα βλακόμετρα της τηλετύφλωσης να σου χαλάνε ότι όμορφο σου έχει απομείνει…




H τέχνη του να.... αποδεσμεύεις και να προχωράς …!!!!!


Μια σκηνή που πάντα με συγκινούσε χωρίς να ξέρω ακριβώς το γιατί ήταν όταν τα πρωινά τύχαινε να περάσω από κανένα σχολείο την ώρα που οι γονείς άφηναν τα μικρά τους στην πόρτα κι εκείνα φορτωμένα με τις δυσανάλογα μεγάλες τσάντες τους έτρεχαν στο προαύλιο για να προλάβουν τη στιγμή που θα χτυπούσε το κουδούνι.

Αυτή η στιγμή που οι φιγούρες των παιδιών άφηναν το χέρι του ενήλικα και απομακρύνονταν μου προξενούσε μια ανεξήγητη συγκίνηση…δεν ήταν ότι ξυπνούσαν οι παιδικές μου αναμνήσεις, όχι…ήταν όμως αυτή η κίνηση να αφήνεις το χέρι που σε κρατάει με ασφάλεια και σιγουριά για να προχωρήσεις μπροστά - μια κίνηση προϋπόθεση για να μάθεις, να αναπτυχθείς, να μεγαλώσεις, να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον πιο σύνθετο , πιο αβέβαιο, πιο άγνωστο - που άγγιζε μια ευαίσθητη χορδή μέσα μου.

Η ζωή πρέπει αδιάκοπα να ρέει και να κινείται προς τα εμπρός. Είναι σαν το νερό που ρέει περνώντας από διάφορα εδάφη και απορροφώντας τα συστατικά τους αλλάζει και εμπλουτίζεται διαρκώς. 

Αν σταματήσουμε να κινούμαστε τότε τα πράγματα λιμνάζουν - ο νους μας συρρικνώνεται και οι ψυχές μας μαραίνονται. Η ικανότητα να αφήνουμε, να αποδεσμεύουμε, να προχωράμε και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αλλάζει είναι απαραίτητο μέρος της ζωής. Όταν δεν το κάνουμε, μένουμε κολλημένοι σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που δεν μας ικανοποιούν πια, αντί να ζούμε τη ζωή που θέλουμε.

Φανταστείτε ένα βρέφος που αρνείται να αφήσει την ικανότητά του να μπουσουλάει προκειμένου να σταθεί όρθιο και να περπατήσει…Θα μου πείτε, δεν αφήνουμε κάτι όταν μαθαίνουμε να στεκόμαστε και να περπατάμε, είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης μας .

Κι όμως αφήνουμε. Αφήνουμε μια εκδοχή του εαυτού μας για να υιοθετήσουμε μια άλλη, καινούρια…

Παρά την έντονη ανάγκη μας να μείνουμε γατζωμένοι στο παλιό και το γνώριμο χρειάζεται να μάθουμε να το αφήνουμε για να πάμε παρακάτω. Ήδη από τη στιγμή της σύλληψής μας έρχεται η στιγμή που πρέπει να αφήσουμε το ζεστό και ασφαλές περιβάλλον της μήτρας για να βγούμε στη ζωή. 

Και αργότερα να αφήσουμε το παιδικό μας δωμάτιο και να ''χτίσουμε'' το δικό μας σπίτι. . . Ακόμη και κάθε πρωί, χρειάζεται να αφήσουμε το ζεστό μας κρεβάτι για να σηκωθούμε και να ζήσουμε την καινούρια μέρα με όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες αλλά και τις μικρές κρυμμένες χαρές…. - ξέρω…δεν είναι πάντα εύκολο…

Έρχεται η ώρα που θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την άβολη αλήθεια ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο και σταθερό, ότι όλα αλλάζουν….κι ότι αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα που μπορούμε να έχουμε.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αναπτύξουμε την ικανότητα να ανεχόμαστε την αβεβαιότητα, χωρίς αυτό να μας προκαλεί τρόμο; να πάψουμε να σφίγγουμε τα χέρια μας γύρω από όλα εκείνα που θέλουμε να κρατήσουμε άθικτα και απαράλλαχτα, να απολαύσουμε τη διαδρομή, ακόμη κι αν μας οδηγεί μέσα από σκοτεινά τούνελ, κοιλάδες και άγνωστες χώρες; Πώς αφήνουμε τη ροή να μας πάρει μαζί της;

Οι σκέψεις μας κατασκευάζουν πραγματικότητες. Όταν αντιστεκόμαστε στην αλλαγή και γατζωνόμαστε στο παλιό χάνουμε όλα εκείνα τα καινούρια που θα μπορούσαν να γεμίσουν τον κενό χώρο- αν επιτρέπαμε σε αυτό το χώρο να αδειάσει….

Ίσως σας φανεί αστείο αλλά κάποτε είχα ένα ζευγάρι αγαπημένα πέδιλα που μετά από καιρό είχαν αρχίσει να φθείρονται…τη μια κοβόταν το ένα τους λουράκι…μετά το άλλο… και κάθε φορά τα έστελνα στον τσαγκάρη της γειτονιάς που με την επιδεξιότητά του κατάφερνε να τα επιδιορθώσει. Μια μέρα, την πολλοστή φορά του τα έστειλα και μου τα γύρισε πίσω άφτιαχτα. 

Είχε πει να μου μεταφέρουν ότι : ''ακόμη κι οι μεγάλοι έρωτες κάποτε τελειώνουν''. Ήταν πιο σοφός από μένα : είχε δίκιο κι έπρεπε να το πάρω απόφαση.

Χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια κάποιον να μας φέρει αντιμέτωπους με παρόμοιες αλήθειες, να μας πει ότι δεν θα ξαναφορέσουμε τα παλιά μας αγαπημένα πέδιλα ή ότι μια δουλειά, μια σχέση, μια συνήθεια έχει πάψει προ πολλού να μας ικανοποιεί;

Ποια είναι εκείνα τα πράγματα στη ζωή μας που χρειάζεται πια να αποδεσμεύσουμε; που μπορεί άλλωστε να μην είναι καν τόσο συγκεκριμένα αλλά να είναι ιδέες, πεποιθήσεις, θεωρίες, συναισθήματα και εκδοχές του εαυτού μας που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας;

Δεν μπορούμε άραγε να πακετάρουμε με δική μας πρωτοβουλία όλα εκείνα που έχουν φθαρεί, που δεν μας κάνουν πια και να τα στείλουμε ίσως κάπου που μπορεί και να τα χρειάζονται; Να απομακρυνθούμε από τοξικές σχέσεις και να σπάσουμε μοτίβα που απομυζούν την ενέργειά μας;

Το παρελθόν είναι πίσω μας, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό.

Μπορούμε όμως να απολαύσουμε αυτή τη μέρα κι ό,τι έχει να μας προσφέρει, να τη γευτούμε σε όλη της την ένταση. Όταν ο ήλιος δύσει κι έλθει το σούρουπο - κι ο ουρανός πάρει εκείνο το βαθύ μπλε χρώμα - δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να μείνουμε σε αυτή…πρέπει να την αφήσουμε να φύγει. Η ζωή προχωράει.




Έλενα Καμπισοπούλου
Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Νηστεία Μ. Εβδομάδας : Τι πρέπει να ξέρετε για τις ελιές και την πίεση του αίματος....!!!!!

Αυτές τις μέρες πολλοί ξεκινούν μια "μίνι" νηστεία 6 ημερών (την Μεγάλη Εβδομάδα) ως μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση πριν την κρεοφαγία από το βράδυ του Σαββάτου με την μαγειρίτσα και... ολόκληρη την Κυριακή του Πάσχα με αρνί και κοκορέτσι.

Μία από τις πιο βασικές τροφές στη νηστεία, αλλά και γενικότερα στην Μεσογειακή διατροφή, είναι φυσικά οι ελιές. Παραδόξως οι ελιές επιτρέπονται στη νηστεία, αν και το λάδι που παράγεται φυσικά από τις ελιές, δεν επιτρέπεται. Μυστήρια πράγματα, δεν συμφωνείτε;

Όπως και να έχει, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που είναι καλό να γνωρίζετε για τις ελιές, τη διατροφική τους αξία και το πώς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Νηστεία : Μαύρες και πράσινες ελιές
Οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι σχεδόν ταυτόσημες. Η μεγαλύτερη θρεπτική τους διαφορά είναι στην περιεκτικότητά τους σε νάτριο, κυρίως όταν πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σε άλμη. Οι πράσινες ελιές περιέχουν περίπου το διπλάσιο νάτριο από τις μαύρες ελιές. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωριμότητα της ελιάς, όταν συλλέγεται, αλλά επηρεάζεται επίσης από τις μεθόδους επεξεργασίας.

Νηστεία και μαύρες ελιές
Αυτές αφήνονται να ωριμάσουν πάνω στο δέντρο. Είναι επίσης εμποτισμένες σε ένα αλκαλικό διάλυμα για να απομακρυνθεί η φυσική πικρή τους γεύση και στη συνέχεια περνούν και εκείνες από την άλμη.

Νηστεία και πράσινες ελιές
Αυτές περισυλλέγονται όταν είναι άγουρες. Εμποτίζονται σε διάλυμα αλυσίβας, επέρχεται η ζύμωση σε ένα διάλυμα άλμης για 6 έως 12 μήνες και στη συνέχεια είναι έτοιμες για την διαδικασία συσκευασία τους. Τις πράσινες και χωρίς κουκούτσι συνήθως τις βρίσκουμε και γεμιστές με αμύγδαλα, σκόρδο ή πιπεριές.

Νηστεία και ελιές: Διατροφική αξία
Μια μερίδα 15 γραμμαρίων πράσινες ελιές περιέχει 20 θερμίδες, ενώ οι μαύρες περιέχουν 25 θερμίδες. Οι θερμίδες προέρχονται κυρίως από λίπος. Συνολικά έχουν 2 γραμμάρια λίπους, λιγότερο από 0,5 γραμμάρια κορεσμένων ή πολυακόρεστων λιπαρών και 1,5 γραμμάρια από τα καλά μονοακόρεστα λιπαρά. 

Περιέχουν λιγότερο από 0,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 1 γραμμάριο υδατανθράκων, 0,5 γραμμάρια φυτικών ινών και καθόλου χοληστερόλη ή trans-λιπαρά οξέα σε μία μερίδα. Τέλος περιέχουν μικρές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων (2% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε και 1% για τη βιταμίνη Α).

Προσοχή στο νάτριο!
Επειδή επεξεργάζονται μέσα από διάλυμα άλμης, τόσο οι πράσινες, όσο και οι μαύρες ελιές περιέχουν σημαντική ποσότητα νατρίου. Το νάτριο αυξάνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και σχετίζεται με αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν το 2010 έναν οδηγό για την ημερήσια πρόσληψη νατρίου (2010 Dietary Guidelines Advisory Committee) και συνιστούν να μην υπερβαίνει κανείς τα 1.500 mg ημερησίως.

Πέντε μαύρες ελιές περιέχουν περίπου 115-125 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ή 8% αυτής της συνιστώμενης ποσότητας. Η ίδια μερίδα από πράσινες περιέχει 218-360 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ή 14-24% της ίδιας οδηγίας.




iatropedia.gr

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η Αγία και Μεγάλη εβδομάδα - Τι εορτάζουμε καθημερινά....!!!!!!

Τι είναι Μεγάλη Εβδομάδα;
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι μεγάλα, σπουδαία, κοσμοϊστορικά και κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Πώς βιώνεται ο λειτουργικός χρόνος 
τη Μεγάλη εβδομάδα;
Η Εκκλησία από την μεγάλη της φιλανθρωπία, για να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι πιστοί να συμμετέχουν στις Ακολουθίες, επέτρεψε από την αρχή της Μ. Εβδομάδας, να ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. (π.χ. την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας. Την Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης. Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης κ.ο.κ.).

Τι τελείται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας;
Οι τέσσερις πρώτες ημέρες μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Μεγάλη Δευτέρα 
(Κυριακή Βαϊων βράδυ) :
Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα :
α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον Χριστό και το πάθος Του.

β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς (Ματθ. 21, 18-22) που ξέρανε ο Χριστός :
Η συκιά συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.Συμβολίζει ακόμη και την ψυχή του κάθε ανθρώπου που παραμένει άκαρπη από αρετές.

Μεγάλη Τρίτη 
(Μεγάλη Δευτέρα βράδυ) :
Την Μεγάλη Τρίτη θυμόμαστε και ζούμε δύο παραβολές:
α) Των δέκα παρθένων (Ματθ. 25,1-13) που μας διδάσκει να είμαστε γεμάτοι από πίστη και φιλανθρωπία καθώς και να είμαστε πάντοτε έτοιμοι, για να υποδεχθούμε τον Νυμφίο Χριστό, γιατί κανείς δεν γνωρίζει πότε θα "φύγει" απ΄αυτήν εδώ την ζωή.

β) Των Ταλάντων (Ματθ. 25,14-30), που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και ότι πρέπει να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα.

Μεγάλη Τετάρτη 
(Μεγάλη Τρίτη βράδυ) :
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Μοναχής Κασσιανής.

Μεγάλη Πέμπτη
(Μεγάλη Τετάρτη βράδυ) :
Την Μεγάλη Πέμπτη γιορτάζουμε 4 γεγονότα :
α) Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Κύριο, δείχνοντας για το ποια πρέπει να είναι η διακονία των πιστών στην Εκκλησία.

β) Τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

γ) Την Προσευχή του Κυρίου, στο Όρος των Ελαιών και

δ) την Προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή του Πάθους του Κυρίου.

Μεγάλη Παρασκευή 
(Μεγάλη Πέμπτη βράδυ) :
Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας. Δηλαδή:

α) Τα πτυσίματα

β) τα μαστιγώματα

γ) τις κοροϊδίες

δ) τους εξευτιλισμούς

ε) τα κτυπήματα

ς) το αγκάθινο στεφάνι και κυρίως την

ζ) Σταύρωση και

η) τον θάνατο του Χριστού μας. 

Μεγάλο Σάββατο 
(Μεγάλη Παρασκευή πρωϊ και βράδυ) :
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωϊ γιορτάζουμε :
α) την Ταφή Του Κυρίου και

β) την Κάθοδο Του στον Άδη, όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς.

Έτσι Μεγάλη Παρασκευή το πρωϊ (ημερολογιακά), τελούνται οι εξής ακολουθίες: Ακολουθία των Μεγάλες Ωρών και στις 12.00 το μεσημέρι της Αποκαθηλώσεως, δηλαδή την Ταφή Του Κυρίου από τον Ιωσήφ τον Αριμαθαίας και το Νικόδημο τον Φαρισαίο, μέλος του Μ. Συμβουλίου και κρυφό μαθητή του Κυρίου.

Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ (ημερολογιακά) ψάλλονται τα Εγκώμια και έχουμε την περιφορά του Επιταφίου!

Κυριακή του Πάσχα 
(Μ. Σάββατο πρωϊ και νύχτα από τις 12.00 π.μ.) :
Το Μεγάλο Σάββατο (ημερολογιακά) το πρωϊ, έχουμε την λεγόμενη «1η Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο! 

(ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν και συγχέουν τα πράγματα και όταν ακούν για «1η Ανάσταση», νομίζουν ότι ήδη Αναστήθηκε ο Χριστός και σπεύδουν να πουν το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» και να καταλύσουν κρέας, αυγά κλπ., πρέπει να διευκρινήσουμε το εξής : 

ΜΙΑ είναι η Ανάσταση του Χριστού μας και γίνεται κανονικά στις 12 το βράδυ. Ούτε φυσικά και έχουμε δύο Αναστάσεις του Χριστού, που η μία γίνεται το πρωϊ και η άλλη το βράδυ. Άπαγε της βλασφημίας!).

Το Μεγάλο Σάββατο στις 12.00 τα μεσάνυκτα (δηλαδή ουσιαστικά την Κυριακή), έχουμε την ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, την ήττα του θανάτου και της φθοράς και την αφή του Αγίου Φωτός στον κόσμο από το Πανάγιο Τάφο.

Κυριακή του Πάσχα στις 11.00 π.μ. ή το απόγευμα, τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η νίκη του θανάτου και η εποχή της Καινούριας Διαθήκης, της χαράς και της Αναστάσιμης ελπίδας.

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των Παθών 
και της Αναστάσεως για όλους εμάς τους Πίστους;
Οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! 

Ο Χριστός με την θέληση του (εκουσίως), έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς! Αυτό σημαίνει ότι δεν λυπούμαστε «μοιρολατρικά» για το Πάθος του, αλλά για τις δικές μας αμαρτίες και αφού μετανοιώνουμε ειλικρινώς μπορούμε την αντικειμενική σωτηρία που χάραξε ο Χριστός να την κάνουμε και υποκειμενική - προσωπική σωτηρία!




Πότε είναι φέτος η εορτή του Αγίου Γεωργίου....!!!!!!

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου είναι κινητή. Κάποιες χρονιές η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 23 Απριλίου κάποιες άλλες την Δευτέρα του Πάσχα. Πότε γίνεται αυτό και γιατί συμβαίνει;

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή τυγχάνει πριν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται την Δευτέρα του Πάσχα. Για ποιο λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι εορτές που συμπίπτουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως για παράδειγμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται στην Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα. 

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την περίοδο της Σαρακοστής από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί έχουμε πένθος. Δεν γίνονται, λοιπόν, πανηγυρικοί εορτασμοί.

Εφέτος, εορτάζουμε το Πάσχα στις 16 Απριλίου. Άρα η εορτή του Αγίου Γεωργίου θα τιμηθεί κανονικά στις 23 Απριλίου.

Συνεπώς, δεν ισχύει η θεωρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι ο Άγιος Γεώργιος τιμάται μετά το Πάσχα, διότι τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια που δεν είναι δυνατό να να τα ψάλουν πριν από την Ανάσταση. Άλλωστε, κάθε Κυριακή, είναι ημέρα αναστάσιμη. Απλώς, η ακολουθία του αγίου είχε γραφτεί πριν την αλλαγή του ημερολογίου και τότε η εορτή έπεφτε πάντα μετά το Πάσχα.




Dogma.gr

Το μηδέν σου μην το φοβηθείς. Πάρε τη δύναμη του και προχώρα....!!!!!!!

Για να φτάσεις στο μηδέν, θέλει κόπο.
Δεν γίνεται έτσι απλά. Είναι μια διαδρομή πιο επίπονη και πιο χρονοβόρα ακόμα κι από το να φτάσεις στην κορυφή.

Χρειάζονται πολλά λάθη, πολλές αδυναμίες και πολλές στιγμές στο σκοτάδι για να φτάσεις στο μηδέν. Είναι όμως μόνο μια στιγμή, μόνο μερικά δευτερόλεπτα, όσο κρατάει το ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων, που το συνειδητοποιείς.

Είναι μια λέξη, μια φράση, ένα βλέμμα, κρατάει μια στιγμή, μια ανάσα, είναι όμως αρκετά για να το νιώσεις το κενό που αφήνει το μηδέν.

Είναι και δύναμη, όμως, το μηδέν.
Είναι η δύναμη του ότι έφτασες εκεί, ξέρεις ότι είσαι εκεί και μπορείς να σταθείς στον πάτο του βαρελιού.

Μπορείς να σταθείς και να πάρεις τις ανάσες σου.
Να κλείσεις τα μάτια και να τα δεις όλα να ξαναγίνονται.
Κι όταν νιώσεις έτοιμος, να ξαναπατήσεις στα πόδια σου.

Να πατήσεις στα πόδια σου για το παρακάτω.
Για το επόμενο βήμα.

Η δύναμη που σου δίνει το μηδέν, είναι πως από εκεί, όλα είναι ξεκάθαρα.

Όλα τα βλέπεις στις διαστάσεις που υπάρχουν.

Δεν υπάρχει ο παραμορφωτικός φακός των συναισθημάτων, γιατί έχεις αδειάσει πια από αυτά.

Βλέπεις τα λάθη σου, αλλά αυτά, ούτως ή άλλως τα ήξερες. Τα ήξερες γιατί τα βίωσες. Συνυπήρξες μαζί τους.
Τώρα πια, βλέπεις και τα λάθη των άλλων.

Βλέπεις τα μικρά τους εγκλήματα, που άνοιξαν το δρόμο για να πατήσεις και να φτάσεις στα λάθη σου.

Βλέπεις τους ανθρώπους γύρω σου όπως είναι κι όχι όπως είχες ανάγκη να τους βλέπεις.

Κι ίσως να μην είναι καλύτεροι, ειλικρινέστεροι ή πιο ακέραιοι, σίγουρα όμως στέκεστε σε διαφορετικά σημεία. Κι ακόμα περισσότερο, ξέρεις πως είναι πιο αδύναμοι από εσένα.

Γιατί εσύ, βιώνεις το μηδέν.
Ζεις μέσα στο κενό που σου άφησε καθένας που πέρασε από την ζωή σου.

Και παίρνεις δύναμη από αυτό το μηδέν.
Εσύ πορεύεσαι στο τίποτα.

Γιατί στην γωνία του μηδέν και του τίποτα, δεν έχεις και πολλά να φοβηθείς.

Έχεις ήδη χάσει εκείνα που δεν ήθελες να χάσεις.
Έχεις ήδη επιβιώσει από εκείνα που πίστευαν όλοι πως θα σε τσάκιζαν.

Αυτό που δεν ξέρουν εκείνοι, είναι πως χάνουν εσένα.

Ναι, εσένα, που μπορεί να στέκεσαι ακόμα στο σταυροδρόμι του μηδέν με το τίποτα αλλά εσύ ξέρεις.

Το ξέρεις καλά.
Το έχεις δει μέσα σου και το έχεις αποδεχτεί.
Το έκανες κτήμα σου πια.

Αυτό που δεν ξέρουν εκείνοι, είναι πως μπορεί να έκανες καθένα από τα λάθη σου, αλλά ήσουν εκεί.

Μέσα από τα λάθη σου, τους έδινες.
Μέσα από τα λάθη σου, υπήρχες, για εκείνους και γινόσουνα η δύναμή τους.

Παρέδιδες κομμάτια του εαυτού σου.
Χρωμάτιζες τις στιγμές τους και στιγμάτιζες τις δικές σου.

Και συνέχισες να το κάνεις. Και συνέχισες να αυτομαστιγώνεσαι. Και συνέχισες να πονάς. Και συνέχισες να προσπαθείς.

Και κάπου εκεί συναντήθηκες με το μηδέν σου.
Ναι, το σημείο μηδέν.

Και τότε, όλα έγιναν καθαρά.
Γιατί τότε, άρχισες να βλέπεις στους άλλους όχι την αλήθεια σου αλλά την αλήθεια τους.

Και ξέρεις πως η ασχήμια που είδες σε εκείνους, υπήρχε πάντα αλλά δεν ήθελες να την παραδεχτείς.

Η αχαριστία, η αγνωμοσύνη, εκεί ήταν πάντα αλλά εσύ έδινες εύκολα άλλοθι και πειστικές δικαιολογίες.

Και το αύριο που ξημερώνει, μπορεί να σε βρίσκει με πληγές, αλλά είσαι εκεί. Απλά δεν είσαι εκεί για εκείνους.

Είσαι για εσένα.
Και τώρα ξέρεις να περπατήσεις ξανά τον δρόμο σου χωρίς τα λάθη.

Χωρίς την πίστη, εκείνη την βλακώδη πίστη σου σε εκείνους που δεν την άξιζαν.

Και το κυριότερο, τώρα ξέρεις.
Το μηδέν είναι δύναμη και το κανένας, γαλήνη.




Σοφία Παπαηλιάδου

Mην πιστεύετε κανέναν, αν δεν ακούσετε και την άλλη πλευρά....!!!!!!

Γιατί κάθε ιστορία έχει δύο πλευρές!
Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι’ αυτό.Προσπαθούσα να το διατηρώ τακτικό και καθαρό.

Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που κλασικά παράτησαν δυο εκδρομείς, άκουσα βήματα.

Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα μια μικρή κοπέλα να έρχεται, κρατώντας ένα καλάθι.

Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή, γιατί φορούσε αστεία κατακκόκινα ρούχα και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.

Φυσικά τη σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα.
Τη ρώτησα ποια ήταν, από πού ερχόταν κ.τ.λ.

Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά που έμενε λίγο πιο κάτω και της πήγαινε φαγητό.

Βασικά, μπορεί να ήταν και έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε πολύ ύποπτη μ’ αυτά τα ρούχα.

Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη περίεργα.

Την άφησα να συνεχίσει, αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι της γιαγιάς της.

Όταν συνάντησα τη συμπαθητική γριούλα της εξήγησα το πρόβλημα μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα.

Η γριούλα δέχτηκε να κρυφτεί ώσπου να τη φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι.

Όταν έφτασε η Κοκκινοσκουφίτσα, την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν ήδη στο κρεβάτι, ντυμένος γιαγιά.

Το κορίτσι ήρθε και μόλις με είδε είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά.

Με είχαν προσβάλλει κι άλλοτε, αλλά προσπάθησα να είμαι ευγενικός.

Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα.

Δηλαδή έδειχνα ότι τη συμπαθούσα και ήθελα να πιάνω καλά αυτά που λέει.

Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι, για τα γουρλωτά μου μάτια.

Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι’ αυτή τη μικρή, που ενώ ήταν γλυκιά ήταν και τόσο κακοήθης.

Παρ’ όλα αυτά, έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να τη βλέπω καλύτερα.

Η επόμενη προσβολή στ’ αλήθεια με νευρίασε.
Έχω κάποιο κόμπλεξ για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση.

Με ρώτησε γιατί έχω τόσο μεγάλα δόντια.
Ξέρω ότι θα έπρεπε να μη χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να τη φάω.

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να το φτάσω για να το ηρεμήσω.

Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς, αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα.

Ξαφνικά όμως ανοίγει η πόρτα με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν μπροστά μου με το τσεκούρι του.

Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει το μπελά μου.
Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα σφαίρα.

Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία.
Όμως αυτή η γιαγιά ποτέ δεν είπε την αλήθεια.

Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός.Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν.

Δεν ξέρω τι έγινε το κακοήθες κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως εγώ δεν πέρασα καλά από τότε.

Έτσι, αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου, μήπως και σώσω τη φήμη μου, έστω και τώρα.

Και να θυμάστε: μην πιστεύετε κανέναν, αν δεν ακούσετε και την άλλη πλευρά.
Μπορεί να είναι παραμύθι.

Με εκτίμηση 
Ο Λύκος