Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Μη φοβάσαι να διαφέρεις...!!!!

Να είσαι εναλλακτικός σημαίνει να είσαι διαφορετικός. Σημαίνει να είσαι καινοτόμος, αλλότροπος, σύγχρονος, νεωτεριστικός και πρωτοπόρος. Σημαίνει να μπορείς να σκεφτείς με ανοιχτό μυαλό και να έχεις κριτική σκέψη. Σημαίνει να πηγαίνεις κόντρα στο προμελετημένο, κόντρα στο ρεύμα. Αν το ποτάμι αντιπροσωπεύει τη ζωή, κολύμπα κόντρα στο ρεύμα. 

Αν η πηγή αντιπροσωπεύει τους στόχους σου, τότε κολυμπώντας προς τη πηγή, αυτό θα σε κάνει, σίγουρα, δυνατότερο. Πηγαίνοντας κόντρα είναι ο δύσκολος δρόμος, όμως ο μόνος δρόμος για να διαφέρεις, σε μια εποχή, όπου κυριαρχούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις και απειλεί η παγκοσμιοποίηση.

Μη φοβάσαι να διαφέρεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και σκέφτεται διαφορετικά. Οι ιδέες του καθενός είναι διαφορετικές. Δε σημαίνει ότι, για να είσαι εναλλακτικός, πρέπει να πηγαίνεις κόντρα σε όλες τις ιδέες και αντιλήψεις των συνανθρώπων σου. 

Δε σημαίνει ότι πρέπει να φοράς μπλουζάκια με συνθήματα εναντίον κάποιων, αν αυτό το κάνεις μόνο για να διαφέρεις. Δε σημαίνει ότι, γράφοντας σε τοίχους, θα γίνεις εναλλακτικός.

Να είσαι εναλλακτικός σημαίνει ότι συμμερίζεσαι τις απόψεις των άλλων, αναθεωρείς τις δικές σου, προσαρμόζεσαι και προχωράς με τα δικά σου πόδια, στηριζόμενος στις δικές σου πλάτες, σεβόμενος τους συνανθρώπους σου.

Για να είσαι εναλλακτικός, δε πρέπει καν να θεωρείς τον εαυτό σου εναλλακτικό. Κάποιος που είναι εναλλακτικός, είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί με άλλα επίθετα, γιατί δεν αποτελείται από στερεότυπα, διακρίσεις, αρνητικά συναισθήματα. Είναι, απλά, διαφορετικός.

Εναλλακτικότητα είναι μια ταμπέλα για αυτούς που δε χαρακτηρίζονται από ταμπέλες. Μη βάζεις ταμπέλες στους άλλους, ούτε καν στον εαυτό σου. Επίτρεψε στους άλλους να σε θυμούνται για το καλό που προσφέρεις, που είσαι άνθρωπος. Επίτρεψέ τους να σε χαρακτηρίζουν καινοτόμο και πρωτοποριακό. Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι εναλλακτικός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου