Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Καλύτερα μια ζωή με ρίσκα και αποτυχίες, παρά με απωθημένα...!!!!

''Tο μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ξέρω τίποτα'' είχε πει ο Σωκράτης. Και θα συμφωνήσουμε μαζί του. 

Πώς όμως ένας τόσο έξυπνος και σοφός όπως ήταν ο Σωκράτης λέει ότι δεν ξέρει τίποτα;

Θα μπορούσαμε να μάθουμε τόσα πολλά πράγματα με την ταχύτητα που έχει κυριεύσει την εποχή μας, όμως τα ξεχνάμε την ίδια ακριβώς στιγμή με την ίδια ταχύτητα που τα μάθαμε. Μερικές φορές χρειάζεται λοιπόν, να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας αυτά που έχουμε διαδαχθεί είτε από το σχολείο, είτε από τον κοινωνικό περίγυρο ακόμα και αυτά που μας έμαθαν τα βιβλία.

*Πρέπει να αγωνιζόμαστε
Ποτέ δεν πρέπει να λέμε “δεν μπορώ άλλο”. Αντιθέτως,πρέπει να λέμε στον εαυτό μας “μπορώ και περισσότερα”.

*Τέλος τα παράπονα
Το να εκφράζεις ένα παράπονο και να διαμαρτύρεσαι είναι το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου. Είτε θα κάνεις κάτι είτε δεν θα κάνεις και θα σταματήσεις να παραπονιέσαι για αυτό.

*Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάς
Ναι το ξέρω πως δουλεύεις πολλές ώρες και το μόνο που θες όταν τελειώσεις είναι να ξαπλώσεις στο κρεβάτι και να μην μιλήσεις με άνθρωπο. Έχεις σκεφτεί όμως το ενδεχόμενο οι δικοί σου άνθρωποι να βοηθήσουν σε αυτό και να σε κάνουν να χαλαρώσεις ;

*Εξασκήσου καθημερινά
Όλοι λένε “η υγεία μας πάνω απ’όλα”. Και έχουν δίκιο. Και αργούμε να το καταλάβουμε. Ένα υγιές σώμα θα σε βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Και στην τελική,αν δεν μπορείς να χτίσεις ένα υγιές σώμα, χτίσε μια υγιεινή ζωή.

*Κράτησε ένα ημερολόγιο
Όχι το ημερολόγιο δεν είναι για μικρά κοριτσάκια. Αντιθέτως,σε βοηθάει να οργανώνεις καλύτερα την σκέψη σου και σε κάνει καλύτερο φίλο και συνάδελφο (δεν ξεχνάς πλέον κανένα ραντεβού).

*Να είσαι ευγνώμων
Να λες ευχαριστώ. “Ευχαριστώ για αυτήν την όμορφη μέρα” , “ευχαριστώ για το email σου” , “σε ευχαριστώ που είσαι εδώ για μένα” .

*Μην σε νοιάζει η γνώμη των άλλων
Πόσες φορές θα το πούμε; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, δεν μας νοιάζει τι κάνει ο καθένας στην ζωή του και οι επιλογές είναι δικές μας χωρίς να απολογούμαστε για αυτές. Ο κόσμος πάντα θα βρει κάτι να λέει.

*Πάρε περισσότερα ρίσκα
Καλύτερα μια ζωή με ρίσκα και ενδεχομένως μερικές αποτυχίες, παρά με απωθημένα. YOLO!

*Μάθε κάθε μέρα από κάτι
Πρέπει να έχεις σε εγρήγορση το μυαλό σου. Δεν χρειάζεται να διαβάζεις ένα βιβλίο την ημέρα για να το καταφέρεις αυτό. Μάθε από τα λάθη σου. Μάθε από τους ανθρώπους του κύκλου σου.

*Ξεκουράσου
Το ξέρω πως μπορεί η δουλειά σου να είναι για σένα πολύ ευχάριστη ενασχόληση. Όμως εαν δουλεύεις χωρίς όρια, κάποια στιγμή δεν θα αποδίδεις σωστά. Ξεκουράσου πριν αρχίζεις να νιώθεις ότι καταρρεεις. Είσαι άνθρωπος, όχι Android.

*Μην κρίνεις
Το ότι οι άλλοι κάνουν επιλογές όπου εσύ δεν θα έκανες ποτέ δεν σημαίνει κάτι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Μην κρίνεις πράξεις,επιλογές,ανθρώπους.Δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

*Απόλαυσε μικρά πράγματα
Μας αρέσουν τα κλισέ γιατί είναι και οι μεγαλύτερες αλήθειες. Ειδικά το να απολαμβάνουμε τα μικρά πράγματα το έχουμε ακούσει πολλές φορές,σπάνια όμως το πραγματοποιούμε. Και συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα “μεγάλα” πράγματα.

*Μην κατηγορείς τους άλλους
Ποιο είναι το νόημα; Θέλεις να τους τιμωρήσεις; Δεν νομίζω. Σκέψου απλά ότι αυτό δεν αξίζει σε κανέναν. Γιαύτο μην κατηγορείς ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό. “Ι’m only human after all…”

*Μην κοιτάς ποτέ πίσω
Να κοιτάξεις μόνο για να μάθεις κάτι από το παρελθόν.

*Ανέλαβε δράση!
Χωρίς δράση δεν υπάρχει και αποτέλεσμα.




Μαριάννα Κλιάφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου