Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Χαρτογράφηση του πληθυσμού 23 χωρών από το Facebook με ακρίβεια 5 μέτρων...!!!!

Το Facebook δεν γνωρίζει μόνο τι “αρέσει” στα 2 δισεκατομμύρια των μελών του. Παράλληλα, το κοινωνικό δίκτυο ξέρει πού ζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, με ακρίβεια 5 μέτρων.

Ο λόγος είναι πως έχει δημιουργήσει έναν χάρτη του παγκόσμιου πληθυσμού, χρησιμοποιώντας δεδομένα εθνικών απογραφών και πληροφορίες από δορυφόρους, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες σε συνέδριο η Janna Lewis, επικεφαλής του τμήματος συνεργασιών και πόρων για στρατηγικές καινοτομίες. 

Σύμφωνα με δηλώσεις άλλου στελέχους του δικτύου στο CNBC, αυτή τη στιγμή ο χάρτης καλύπτει 23 χώρες.

Η τεχνολογία χαρτογράφησης αναπτύχθηκε από το ίδιο το Facebook, ενώ με τη βοήθειά της μπορεί να εντοπισθεί με ακρίβεια 5 μέτρων οποιαδήποτε ανθρώπινη κατασκευή στον κόσμο.

Το δίκτυο χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να αποκτήσει μία σαφή εικόνα για τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού στη Γη. Αυτό θα τη βοηθήσει να αποφασίσει τι είδος ιντερνετικών συνδέσεων (επίγειων, εναέριων ή δορυφορικών) μπορεί να χρησιμοποιήσει για να “φτάσει” σε κατοίκους που σήμερα είτε δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο web, είτε η πρόσβασή τους είναι εξαιρετικά κακής ποιότητας.




eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου