Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Συμπεριφέρσου σαν να Είσαι...!!!!

Για να βιώσετε μία νέα – βάση της πρόθεσής σας – πραγματικότητα, πρέπει να συμπεριφερθείτε σαν να τη βιώνετε ήδη. Γι’ αυτό υπάρχει το ρητό “act as if”· το να ενεργείς σαν να κάνεις κάτι, κάνει διαφορά (~William James). Κι αυτό ίσως να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, διότι υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε.

Οπότε, χρειάζεται να βρίσκετε κάποιον ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα και να σκεφτόσαστε ή να κάνετε κάτι – πχ. γράψιμο, διαλογισμός, συνεχές διάβασμα ή νοητική επανάληψη θετικών δηλώσεων, εργαλεία αυτοβοήθειας, οραματισμός κλπ., το οποίο να σας κάνει να είσαστε συγκεντρωμένοι επάνω στο θέμα που σας αφορά.

Πέρα απ’ αυτό, όσον αφορά στο υπόλοιπο της καθημερινότητος, το “κλειδί” είναι στο να αισθάνεστε, να σκεφτόσαστε και να ενεργείτε με τρόπο σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πραγματικότητα που επιθυμείτε.

Φυσικά, θα πάρει χρόνο (ίσως και μήνες) ωσότου οι πεποιθήσεις σας αλλάξουν και “ριζώσουν”, οπότε και ο νους σας πειστεί πως αυτή η νέα πραγματικότητα ισχύει σταθερά. Δεν είναι κακό αυτό, ανταυτού φανταστείτε να είχατε απευθείας αυτό που επιθυμούσατε, ίσως η ζωή τότε να ήταν λίγο ανιαρή.

Όπως λένε το “ταξίδι είναι που μετράει, όχι ο προορισμός”. Ξοδέψτε τον ελεύθερο χρόνο σας διασκεδάζοντας όσο πιο πολύ μπορείτε, κάνοντας αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις, αυτό που αγαπάτε να κάνετε περισσότερο. Όσο πιο καλά νοιώθετε, τόσο πιο καλές καταστάσεις θα σας συμβαίνουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου