Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Καθαρίστε το Συκώτι, Εξαλείψτε τον Θυμό & Αισθανθείτε καλύτερα....!!!!!!

Στην κινεζική ιατρική, το μεγαλύτερο όργανο αποτοξίνωσης -το συκώτι μας - είναι το όργανο που συνδέεται με το θυμό.

Όταν κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και στις καθημερινές μας συνήθειες, αρχίζουμε να βλέπουμε μια θετική επίδραση στη διάθεση μας, καθώς και στη συνολική μας υγεία.

Όταν τα επίπεδα τοξινών είναι αυξημένα είναι πιο δύσκολο να ελέγξουμε και να αφήσουμε πίσω μας τα συναισθήματα θυμού.

Οι τοξικές χημικές ουσίες συσσωρεύονται στο σώμα μας, επειδή ζούμε σε έναν τοξικό κόσμο. Χρησιμοποιούμε πλαστικά και μάλιστα στον φούρνο μικροκυμάτων, μαγειρεύουμε τα φαγητά μας σε τηγάνια με επικάλυψη τεφλόν, καπνίζουμε, παίρνουμε φάρμακα (ακόμη και χωρίς να είναι απολύτως αναγκαία) και τρώμε τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα τρόφιμα αυτά περιέχουν τοξικά χημικά συντηρητικά, glyphosate (γλυφοσινική ένωση),γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και φυτοφάρμακα. Η καθημερινή πρόσληψη αυτών των επιβλαβών ουσιών συνεπάγεται ανοσολογική ανεπάρκεια, διαταραχές της διάθεσης, μειωμένη την πνευματική απόδοση ακόμα και καρκίνο.

Η συσσώρευση αυτή των τοξικών ουσιών στο συκώτι μπορεί να οδηγήσει σε θυμό.

«Τροφή»: Ο θυμός όμως, χωρίς καμία αμφιβολία, οδηγεί σε συσσώρευση τοξινών: 

Έτσι, εκτός την αποφυγή των παραγόντων που αυξάνουν την ηπατική τοξικότητα …τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

Καταναλώστε λιγότερη ζάχαρη για να αποτρέψετε ενδεχόμενη υπερανάπτυξη μυκητών στο έντερο. Μπορεί να συμβάλει στο να προκληθεί το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου» που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή τοξινών που μπορεί να επηρεάσουν τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Η υπερανάπτυξη μυκητών μπορεί να παράγει αλκοόλ ως υποπροϊόν της, την ακεταλδεΰδη, δίνοντάς μας ένα συναίσθημα «hangover». Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βλάβη του ήπατος, και εμποδίζει την σωστή αποτοξίνωση άλλων ρύπων, αυξάνοντας την τοξικότητα των άλλων τοξινών.

Υποστηρίξτε το συκώτι με βότανα.
Φαρμακευτικά φυτά, όπως το γαϊδουράγκαθο και η ρίζα της πικραλίδας (ταραξάκο) μπορούν να βοηθήσoυν στον καθαρισμό του συκωτιού. Και τα δύο εκχυλίσματα είναι γνωστό ότι είναι αρκετά ασφαλή και καλά ανεκτά, και οι τοξικές ή ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν στις κλινικές μελέτες φαίνονται σχεδόν μηδαμινές. Μόνο εκείνοι που έχουν αλλεργία στην αμβροσία, στο ιώδιο ή στο λάτεξ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με πικραλίδα.

Πίνετε βιολογικό χυμό αλόη βέρα. Η υψηλής ποιότητας ακατέργαστη βιολογική αλόη βέρα μπορεί να είναι ένα εκπληκτικό πεπτικό βοήθημα. Προστατεύει τα τοιχώματα του εντέρου, βοηθά στην πέψη, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτοξινώνει το συκώτι, το δέρμα, και το έντερο.

Μαγειρέψτε χρησιμοποιώντας περισσότερο κουρκουμά και μαύρο πιπέρι για να βοηθήσετε το σώμα να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ένωση που ονομάζεται πιπερίνη, η οποία αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα της τροφής μειώνοντας τη δραστηριότητα στον εντερικό σωλήνα και αναστέλλοντας το μεταβολισμό ορισμένων ενζύμων.

Ακόμα καλύτερο θα ήταν να μαγειρεύετε χρησιμοποιώντας κουρκουμά και μαύρο πιπέρι μαζί. Ο συνδυασμός βοηθά το σώμα να απορροφήσει περισσότερο την κουρκουμίνη, το δραστική ουσία του κουρκουμά.

Αυτό το συστατικό μπορεί να θεραπεύσει τη διαπερατότητα στο εντερικών τοιχωμάτων χάρη στις εκπληκτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Βοηθά επίσης στην πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το άσθμα, επουλώνει τις πληγές, εμποδίζει την εξέλιξη της απώλειας μνήμης, ελέγχει τον διαβήτη, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τον καρκίνο.

Ενσωματώστε στη διατροφή σας τρόφιμα που βοηθούν να καθαρίσει το συκώτι, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο, τα μήλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα τεύτλα, και σταυρανθή λαχανικά.

Επισκεφθείτε έναν βελονιστή. Χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια, βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί για την αποτοξίνωση και την ισορροπία των μεσημβρινών του ήπατος για να μειώσει το θυμό και άλλα συναισθηματικά και ψυχιατρικά προβλήματα. Η απλή πιεσοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά σε παιδιά.

“Τροφή”: Ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης.

Κάτι ακόμη που κάνω εγώ και γι’ αυτό και σας το προτείνω, καθώς δεν μπορούμε να γλυτώσουμε 100% από αυτήν την κατάσταση, είναι να αποτοξινώνω συχνά τον οργανισμό μου, ΑΛΛΆ με ασφαλή μέσα, όπως τα Φύκια A.F.A σε καθημερινή βάση, αρκετές φορές μες τον χρόνο γαϊδουράγκαθο και άλλες την κουρκουμίνη και μία το πολύ δύο φορές τον χρόνο χρησιμοποιώ και τον ζεόλιθο. Όλα βέβαια, ως συμπληρώματα διατροφής για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα. 

Σας διαθέτω, λοιπόν και τα τρία παραπάνω συμπληρώματα πιστοποιημένα και βιολογικά για αποτοξίνωση του πεπτικού σας (πολύ σημαντικό), αλλά και ολόκληρου του οργανισμού! 




Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλlife@proionta-tis-fisis.com
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου