Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Είναι Το Χρήμα η Πηγή του Κακού ;

Χρήμα… η “πηγή του κακού”; Ή μήπως είμαστε “προγραμματισμένοι” να πιστεύουμε αυτό; Και, μήπως αυτή είναι η αιτία που το 99% του πλανήτη δουλεύει για το 1%;

Σίγουρα, από την παιδική σας ηλικία θα έχετε ακούσει αυτή τη φράση ή άλλες παρόμοιες όπως :

§ Το χρήμα είναι κακό και βρώμικο

§ Οι πλούσιοι είναι άπληστοι και απατεώνες

§ Το χρήμα φθείρει τον άνθρωπο

§ Όσο πιο λίγα έχεις τόσο πιο καλά

§ Το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία

Έχουμε διαμορφώσει γνώμες γύρω από διάφορα θέματα όπως είναι το χρήμα από πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει πως πολλές στην ουσία ψευδείς και μη ρεαλιστικές γνώμες έχουν ριζώσει στο υποσυνείδητό μας. 

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα είναι πως το χρήμα είναι κακό και η αιτία όλων των δεινών. Αυτό έχει περάσει στις γενεές μέσω αυτών που διδάσκουν αυτές τις πεποιθήσεις.

Μπορεί Το Χρήμα Να Αγοράσει Την Ευτυχία;
Εν μέρει μπορεί. Άλλη μία πασίγνωστη φράση είναι η εξής: «Το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει την ευτυχία». Αυτό είναι λιγότερο σωστό και περισσότερο λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πλούσιοι και είναι δυστυχισμένοι, και υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τα λίγα και είναι ευτυχισμένοι. Εάν έχεις όμως λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για να επιβιώσεις και έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου και να πληρώσεις λογαριασμούς, πόσο ευτυχισμένος μπορείς να είσαι;

Ας δούμε μερικά πράγματα που κάποιος μπορεί να κάνει όταν έχει οικονομική ελευθερία και ασφάλεια :

§ Να βοηθήσει οικονομικά τους συγγενείς και τους φίλους του

§ Να ζήσει άνετα, χωρίς να αγχώνεται διαρκώς για τους λογαριασμούς και τα χρέη

§ Να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με πράγματα που τον ενδιαφέρουν

§ Να είναι περισσότερο κοινωνικός

§ Να κάνει ταξίδια

Το Χρήμα Είναι Ενέργεια
Όπως το κάθε τι άλλο στο σύμπαν, έτσι και το χρήμα είναι ενέργεια. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι κακό στα ηλεκτρόνια, στα πρωτόνια, στα νετρόνια που αποτελούν το άτομο; Το χαρτί αποτελείται από άτομα που έχουν μία συγκεκριμένη διάταξη ηλεκτρονίων και πρωτονίων. Το μόνο διαφορετικό που έχουν από τα άτομα μίας πέτρας είναι ο αριθμός και η ταχύτητα περιστροφής τους.

Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να είναι χρήσιμο και μπορεί επίσης να βλάψει. Ένας άνθρωπος θα το χρησιμοποιήσει για καλό και ένας άλλος ενδεχομένως για κακό. Μη στιγματίζετε το χρήμα ως «κακό» επειδή κάποιοι το χρησιμοποιούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι ξεκάθαρα θέμα αντίληψης, το πως το βλέπει ο καθένας. Επιλέξτε να το βλέπετε ως κάτι το καλό, αλλιώς πάντα θα κάνει «φτερά» και θα πετάει μακριά σας.

Η Φτώχεια Οδηγεί Σε Ασθένειες
Με έναν πολύ απλό συλλογισμό… Η φτώχεια δεν περιέχει τίποτα το καλό, ούτε καμία αρετή. Όταν δεν έχετε άφθονα χρήματα ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας, δημιουργείται μέσα σας άγχος, θυμός, προβλήματα στην οικογένεια και άλλα παρόμοια αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις. Και όταν τέτοιες συνθήκες επαναλαμβάνονται, οδηγούν σε σωματικές ασθένειες μετά από καιρό.

Ο νόμος της φύσης τείνει προς τη ζωή, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την αφθονία. Ο προορισμός σας δεν είναι να ζείτε σε μία παράγκα, να ντύνεστε με κουρέλια, να κρυώνετε και να μην έχετε να φάτε. Οφείλετε στον εαυτό σας να ζείτε άνετα και να είστε επιτυχημένοι, πλούσιοι και χαρούμενοι.

Το Χρήμα Είναι Σύμβολο
Το χρήμα πήρε διάφορες μορφές ανά τους αιώνες ως μέσο ανταλλαγής. Κάποτε οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το αλάτι, τις χάντρες, τα κοσμήματα, τα αρνιά κ.ά.

Είναι ένα σύμβολο δοσοληψίας. Δε σημαίνει μόνο ικανοποίηση των βασικών αναγκών, αλλά και ομορφιά, πολυτέλεια, ποιότητα ζωής. Όταν το αίμα ρέει ελεύθερα στο σώμα σας, έχετε σωματική υγεία. 

Όταν το χρήμα ρέει ελεύθερα στη ζωή σας έχετε οικονομική υγεία. Όταν οι άνθρωποι μαζεύουν χρήματα και τα φυλάνε, αντί να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν κάτι εποικοδομητικό, νοιώθουν πανικό και φόβο, και τότε έχουν έλλειψη οικονομικής υγείας.

Η Φύση Έχει Τα Πάντα σε Αφθονία. Εσύ Γιατί Να Μην Έχεις;
Αφθονία είναι το να έχεις αυτά που χρειάζεσαι και ακόμα περισσότερα, ώστε ποτέ να μην έχεις πρόβλημα έλλειψης. Η φύση έχει αφθονία και δεν της λείπει τίποτα, ποτέ δεν τελειώνουν για παράδειγμα τα φρούτα και οι καρποί που προσφέρει. Ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο μέρος της· αναλογιστείτε λοιπόν, πως πρέπει να ζει ένας άνθρωπος;

Έχετε Το Δικαίωμα Να Είστε Πλούσιοι
Είναι εκ γενετής δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει αφθονία και να ευημερεί. Πρέπει να έχετε όλα τα χρήματα που χρειάζεστε για να ζήσετε άνετα και ευτυχισμένα. Σκεφτείτε, βρίσκεστε σ’ αυτόν τον κόσμο για να εξελιχθείτε, να αναπτυχθείτε και να προοδεύσετε τόσο πνευματικά όσο και υλικά, ή να ζείτε σε συνθήκες που σας επιτρέπουν απλώς «να τα βγάζετε πέρα»;

Φυσικά, τα χρήματα δεν είναι ο σκοπός, ούτε είναι καλό να τα ξοδεύεις άσκοπα για πράγματα που δεν χρειάζεσαι – όπως συμβαίνει με τον σημερινό υπερ-καταναλωτισμό. Δείτε τα χρήματα όχι ως σκοπό, αλλά ως μέσο δημιουργίας, προσφοράς, προσωπικής ανάπτυξης και προόδου.

Όπως είπε ο Mark Twain: “Η έλλειψη χρήματος είναι η πηγή του κακού”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου