Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

25 Βήματα Προς Την Επιτυχία.....!!!!!!!

Παρακάτω παρατίθενται 25 βήματα προς την επιτυχία από τον Richard D. Sutphen, συγγραφέα πολλών best-sellers.

1. Η επιτυχία σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους : 
Πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη πρόθεση. Να ορίσετε ξεκάθαρα τι σημαίνει για εσάς η επιτυχία. Εάν δε γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε, πως περιμένετε να το επιτύχετε; 

Οπότε, εάν τώρα ξεκινάτε ή βρίσκεστε καθ'οδόν, βεβαιώστε στον εαυτό σας πως το έχετε ξεκαθαρίσει. Χρειάζεστε ένα ξεκάθαρα ορισμένο στόχο ή μία γενική κατεύθυνση. Και, πρέπει να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να γίνετε επιτυχημένοι. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει το να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη ικανότητα ή να βρουν μία “σούπερ” ιδέα. 

Αλλά, η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι που οδηγεί στην επιτυχία. Το 90% της επιτυχίας προέρχεται από 4 παράγοντες: Ενέργεια, Ενθουσιασμός, Αυτοπειθαρχία, Αυτοεικόνα.

2. Ενέργεια: 
Πρέπει να έχετε την κατάλληλη πνευματική και φυσική ενέργεια, ώστε να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε ώστε να επιτύχετε. Η πνευματική ενέργεια είναι απαραίτητη ώστε να μάθετε συγκεκριμένες νέες δεξιότητες και ικανότητες, να υπολογίζετε και να θυμάστε. 

Η φυσική ενέργεια είναι η βάση όλης της ενέργειας και είναι το βασικό συστατικό της ανανέωσης. Πως θα έχετε λοιπόν την απαιτούμενη ενέργεια; Με λίγα λόγια, αυτό απορρέει από τον τρόπο ζωής σας. Έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει φυσική εξάσκηση και σωστή διατροφή. 

Επιπροσθέτως, μία ισορροπία εργασίας και ελεύθερου χρόνου/χόμπι. Και τέλος, όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Αυτοί οι παράγοντες σχεδόν βεβαιώνουν και υπερβαίνουν τη διατήρηση μίας καλής φυσικής ενέργειας.

3. Ενθουσιασμός : 
Ο ενθουσιασμός συνδυάζεται με τη δράση. Ο ενθουσιασμός είναι μία ψυχολογική αδρεναλίνη που σας οδηγεί στην επιτυχία. Συνήθως απορρέει από το να αγαπάς αυτό που κάνεις. Οπότε, πριν να ξεκινήσετε το οτιδήποτε βεβαιωθείτε πως διαθέτετε τον απαραίτητο ενθουσιασμό. 

Όσο περισσότερο πιστεύετε στον στόχο σας, τόσο περισσότερο ενθουσιασμό θα έχετε. Έπειτα, αποκτήστε την απαραίτητη γνώση η οποία θα παράγει περισσότερο ενθουσιασμό.

4. Αυτοεικόνα : 
Το να βλέπετε τον εαυτό σας ως νικητή είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός παράγοντας όλων. Η αυτοεικόνα προέρχεται από αυτά που κάνετε. Όσο περισσότερο κάνετε αυτά που σας προσδίδουν αυτοπεποίθηση, τόσο περισσότερο βελτιώνεται η αυτοεικόνα σας. Οπότε, σταματήστε να κάνετε οτιδήποτε χαμηλώνει με οποιονδήποτε τρόπο την αυτοεικόνα σας και ξεκινήστε να κάνετε οτιδήποτε δημιουργεί μία θετική εκτίμηση περί τους εαυτού σας. 

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πως δε θα επιτρέψετε τον εαυτό σας να έχετε αυτό που δε σας αξίζει. Νοιώθετε άξιοι των στόχων σας; Εάν όχι, πρέπει να αρχίσετε να προγραμματίζετε τον συνειδητό και υποσυνείδητο νου σας ώστε να υποστηρίξει την αξία σας. Το 25ο βήμα σχετίζεται με τεχνικές προγραμματισμού.

5. Αυτοπειθαρχία : 
Η αυτοπειθαρχία δεν έχει καμία σχέση με την αυταπάρνηση ή με τη στέρηση. Στους όρους της επιτυχίας συνδέεται με την αποφασιστικότητα. Είναι η επιμονή σε δράση και μία πολύ βασική δομή της επιτυχίας, διότι αφορά το πώς ρυθμίζετε το χρόνο σας, την ενέργειά σας και τους πόρους σας ώστε να υλοποιήσετε τους στόχους σας. 

Η αυτοπειθαρχία είναι ένα συστατικό που είναι κοινό σε όλους τους αυτοδημιούργητους επιτυχημένους ανθρώπους και σίγουρα δεν είναι δύσκολο να ανεβείτε πιο πάνω από το κοινό, συνηθισμένο επίπεδο απόδοσης πειθαρχίας. 

Διότι, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να πειθαρχούνται από άλλους, επειδή δε μπορούν να πειθαρχήσουν τους εαυτούς τους. Έχουν δεχτεί να κάνουν αυτά που τους έχουν ειπωθεί και πώς να τα κάνουν, από τους γονείς τους, τους φίλους τους, τους συντρόφους τους, τους εργοδότες τους και τα κοινωνικά συστήματα. 

Η αυτοπειθαρχία απλώς σημαίνει πως κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις και να σταματήσεις να κάνεις αυτό που γνωρίζεις πως δεν είναι προς όφελος σου. Είσαστε εσείς, μόνοι σας, που ελέγχετε τον νου σας, το σώμα σας και τις πράξεις σας. Και ξεκινάει με τις θετικές σκέψεις. Εάν δε μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις σας, δε μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις σας. 

Προφανώς η τωρινή ζωή σας είναι αποτέλεσμα των σκέψεών σας οι οποίες δημιουργούν τα συναισθήματά σας, τα οποία προκάλεσαν τις ενέργειές σας. Οπότε, ξεκινήστε άμεσα να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας και όταν αντιληφθείτε πως σκέφτεστε αρνητικά, πέστε στον εαυτό σας “Επιτυχία, Ευκαιρία”. Έπειτα, φανταστείτε την ίδια σκέψη-κατάσταση με μία θετική κατάληξη. Αυτή η απλή τεχνική μπλοκάρει τις αρνητικές παρεμβάσεις του υποσυνείδητου και προωθεί τη θετική σκέψη.

6. Ο μεγαλύτερος πόρος που διαθέτετε είναι ο χρόνος : 
Και μπορείτε να ξοδέψετε τον χρόνο σας ή να τον σπαταλήσετε. Ξοδεύω το χρόνο σημαίνει τον χρησιμοποιώ εποικοδομητικά, ουσιαστικά, και, με έναν τρόπο που με γεμίζει εσωτερικά. Μπορεί να είναι η εργασία που καταβάλλετε ώστε να επιτύχετε, ή ένα γεύμα με φιλικά πρόσωπα, ή να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα, να χαλαρώσετε. 

Σπαταλώ το χρόνο σημαίνει ακριβώς αυτό : όποτε ξοδεύετε το χρόνο σας με ανθρώπους των οποίων η παρέα δε σας ενδιαφέρει πολύ, ο χρόνος σας σπαταλιέται. Το να κάνετε μία επίπονη εργασία χωρίς να κερδίζετε κάτι ουσιαστικό, πάλι είναι σπατάλη χρόνου. Όλοι έχουμε διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα οι οποίες μπορούν όλες να πάνε χαμένες εκτός εάν επενδύσετε στο μέλλον σας. 

Εύρεση τρόπων που θα σας φέρουν οικονομικούς πόρους, απόκτηση γνώσεων, εκμάθηση δεξιοτήτων, επιχειρηματικές επαφές ή βελτίωση της προσωπικής σας ζωής είναι δραστηριότητες κατά τις οποίες ο χρόνος ξοδεύεται προς όφελός σας. Εάν έχετε πρόβλημα με τον σχεδιασμό και την οργάνωση της ζωής σας και τη ρύθμιση των προτεραιοτήτων σας, πρέπει να μελετήσετε Διαχείριση Χρόνου.

7. Ποτέ δε θα επιτύχετε κάτι που είναι πιο μακριά από το όραμά σας :
Ο στόχος και το όραμά σας είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να έχετε ένα στόχο που να αφορά τη δημιουργία ενός ή ίσως τριών εστιατορίων. 

Αλλά αυτό είναι το όριο του οράματός σας. Ίσως το όραμά σας είναι να είστε ο πιο πετυχημένος και σεβαστός ιδιοκτήτης εστιατορίων στην περιοχή σας. Ίσως να οραματίζεστε μία τεράστια αλυσίδα εστιατορίων. Είναι σημαντικό στα αρχικά βήματα του ταξιδιού σας προς την προσωπική σας επιτυχία, να θέσετε τα όρια του οράματός σας.

8. Είναι σημαντικό να ορίσετε έναν συναισθηματικό σκοπό για ένα μεγάλο όραμα : 
Ένας συναισθηματικός σκοπός θα σας οδηγεί μπροστά. Το να στείλετε τα παιδιά σας σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μπορεί να είναι συναισθηματικός σκοπός. Το να αποδείξετε σε αυτούς που γελούσανε κάποτε μαζί σας πως μπορείτε να φθάσετε στην κορυφή, είναι ένας συναισθηματικός σκοπός.

Το να βοηθήσετε τους φίλους ή την οικογένειά σας ή να έχετε χρόνο ώστε να κάνετε αυτά που σας γεμίζουν περισσότερο μπορούν κι αυτά να είναι ένας συναισθηματικός σκοπός. Αλλά, το να μπορέσετε να αποπληρώσετε τους λογαριασμούς σας είναι ένας πρακτικός σκοπός. 

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρακτικούς στόχους οι άνθρωποι τείνουν να μειώνουν τις επιθυμίες που τους γεμίζουν σαν προσωπικότητες και τους στόχους τους.

9. Μην περιμένετε την ιδανική στιγμή και τις συνθήκες ώστε να βάλετε τα σχέδιά σας σε εφαρμογή :
Η ευκαιρία είναι Τώρα και ποτέ δε θα είναι κάποτε. Η επιτυχία έρχεται σε αυτούς που είναι αρκετά τολμηροί ώστε να ρισκάρουν και το κουράγιο είναι η προθυμία τους να δράσουν παρ’ όλο που φοβούνται να κάνουν το επόμενο βήμα.

10. Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται και θεωρούν γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε :
Πολύ πιθανόν αυτοί να μη θέλουν καν να επιτύχετε ή να μη πιστεύουν στην ικανότητά σας να επιτύχετε. Η επιτυχία σας θα κάνει αυτούς να βγουν τελικά λάθος. Εάν οπωσδήποτε χρειάζεστε την επιβεβαίωση άλλων, τουλάχιστον αναζητήστε επιτυχημένους ανθρώπους που πραγματικά θαυμάζετε. 

Μία άλλη άποψη όσον αφορά στη σχέση σας με τους άλλους είναι, εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, περιβάλλετε τους εαυτούς σας με επιτυχημένους ανθρώπους. Τα πτηνά που έχουν φτερά για να πετάξουν, πετάνε μαζί. 

Εάν θέλετε να αποκτήσετε χρήματα και να συσσωρεύσετε πλούτο, συνδεθείτε με αυτούς που νοιώθουν άνετα με την αφθονία. Αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους, τους αποτυχημένους, τους “συνηθισμένους” και αυτούς που σπαταλούν το χρόνο τους άσκοπα.

11. Εξισορροπείστε τη σκληρή δουλειά σας με το παιχνίδι (χόμπι) : 
Εάν είστε ένας άνθρωπος που έχει θέσει ως σκοπό να κατορθώσει ορισμένα πράγματα και κάνετε αυτό που αγαπάτε να κάνετε, συχνά είναι δύσκολο να ξοδεύετε το χρόνο σας κάνοντας άλλα πράγματα. Όπως η εξάσκηση, το να ξοδεύετε χρόνο με την οικογένειά σας, κάνοντας ένα χόμπι ή να φροντίζετε για την πνευματική σας εξέλιξη. 

Αυτή η ισορροπία είναι σημαντική στη συνολική σας ατομική ευημερία. Η διατήρηση της ισορροπίας πρέπει να γίνει η βασική προτεραιότητα. Εάν ξεφύγετε από την ισορροπία, τα πράγματα θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν λάθος, στην κατεύθυνση που δεν επιδιώκετε. 

Εάν αφήσετε τις προσωπικές σας σχέσεις και ασχοληθείτε μόνον με την καριέρα σας, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσωπικές σας σχέσεις, το οποίο πολύ πιθανόν να επηρεάσει και την επαγγελματική σας πορεία. Εάν δεν τρώτε και δεν εξασκείστε καταλλήλως, πολύ πιθανόν να είσαστε ευάλωτοι σε αρρώστιες, το οποίο πάλι άμεσα θα έχει επίδραση στην επαγγελματική σας καριέρα.

12. Αυτό το βήμα σας λέει πως δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα βάση των πεποιθήσεών σας, και, δεν παίζει κανέναν ρόλο εάν οι πεποιθήσεις σας είναι πραγματικές ή ψευδείς :
Εάν πιστεύετε κάτι, γίνετε πραγματικό για εσάς, και προγραμματίζει τον υποσυνείδητο νου σας, αποδεικνύοντάς σας πως είστε σωστοί. Προφανώς οι περισσότεροι είναι επηρεασμένοι από τις κοινωνικές απόψεις. Αλλά, ορισμένοι άνθρωποι είναι περισσότεροι συνειδητοί από δικές τους πεποιθήσεις για το ποιοι και το τι είναι, και πως αυτό επηρεάζει την πραγματικότητά τους. 

Ο πρωταρχικός λόγος της έλλειψης αυτής της επίγνωσης, είναι πως από πολύ παλιά αποδέχτηκαν συγκεκριμένες πεποιθήσεις ως κάτι το δεδομένο. Αλλά, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που είναι δεδομένα στη ζωή σας. Τα περισσότερα από αυτά που αποδεχθήκατε ως πραγματικότητά σας είναι αποτέλεσμα των πεποιθήσεών σας. 

Και όταν λέμε πραγματικότητα, εννοούμε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Όσον αφορά στην αναζήτηση της οικονομικής σας ευημερίας, πρέπει να εξετάσετε τις προσωπικές σας απόψεις ως προς την επιτυχία και αυτών που είναι ήδη επιτυχημένοι. Εάν κάποιος σταματήσει δίπλα σας με ένα πολυτελές αμάξι, τι θα νομίζετε; 

Εάν σκεφτείτε πως ο οδηγός είναι σνομπ ή δυσανασχετήσετε, μπλοκάρετε με αυτόν τον τρόπο την επιτυχία σας. Διότι, δε μπορείτε να γίνετε αυτό για το οποίο δυσανασχετείτε. Επίσης, συνεχώς λειτουργείτε βάση της αυτοεικόνας σας. Και αν, βαθιά στο υποσυνείδητό σας νοιώθετε να είστε σνομπ έναντι των ανθρώπων που ευημερούν, μπλοκάρετε τη δική σας ευημερία. 

Τώρα, εάν όλα αυτά σχετίζονται με εσάς, είναι καιρός να επανεξετάσετε τις πεποιθήσεις σας ως προς την επιτυχία. Ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε είναι να ολοκληρώσετε κάποιες νοητικές προτάσεις. 

Από την καρδιά σας, αμέσως ολοκληρώστε αυτές τις προτάσεις : “Πιστεύω οι πλούσιοι άνθρωποι είναι…”, “Οι πιθανότητες που έχω ώστε να πετύχω είναι…”, “Η βασική μου πεποίθηση του να έχω οικονομική ευρωστία και ευημερία είναι…”. Εάν κάποιες από τις απαντήσεις σας είναι αρνητικές, τότε έχετε κάποιο πρόβλημα με τις πεποιθήσεις σας και πρέπει να λυθεί βρίσκοντας την αιτία ύπαρξης αυτής της πεποιθήσεως ή μέσω του επαναπρογραμματισμού των πεποιθήσεών σας.

13. Να προβάλετε αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δε νοιώθετε αυτοπεποίθηση :
Μιλήστε με κύρος και πράξτε με σιγουριά. Σύμφωνα με τις νέες ψυχοθεραπευτικές ανακαλύψεις, δε χρειάζεται να αλλάξετε το πώς νοιώθετε για κάτι ώστε να το επηρεάσετε εάν έχετε την πρόθεση να αλλάξετε αυτό που κάνετε. 

Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν δε νοιώθετε αυτοπεποίθηση, εάν απλώς δράσετε με αυτοπεποίθηση σύντομα τα συναισθήματά σας θα ακολουθήσουν τη νέα σας συμπεριφορά και τελικώς θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.

14. Το σχέδιο 80%-20% : 
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της ιδέας που λέει πως οτιδήποτε έχει αξία, κατέχεται, κατορθώνεται ή δημιουργείτε, γίνεται από το 20% των ανθρώπων. Η ιδέα είναι να είσαστε σε αυτό το 20%. Αλλά το σχέδιο 80% – 20% βασίζεται πάνω σε μία έρευνα που λέει πως παίρνεις το 80% των αποτελεσμάτων στη ζωή σου από το 20% των προσπαθειών σου. Οπότε, η ιδέα είναι να αυξήσετε τις προσπάθειές σας.

15. Ηγεσία : 
Υπάρχουν πολύ λίγα είδη επιτυχίας που δεν απαιτούν ηγεσία, οπότε πρέπει να είσαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Εάν θέλετε να επιτύχετε, πρέπει να γίνετε ηγέτες, ώστε να αποτελέσετε το παράδειγμα, να μιλήσετε ανοιχτά και να αντιπροσωπεύσετε αυτό που έχετε αναλάβει.

16. Μία γενική δήλωση λέει “Όσο περισσότερο χρόνο επενδύεις στην επιτυχία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πληρωμή” :
Όλη η έξτρα ενέργεια και προσπάθεια που καταβάλλετε σε αυτό που κάνετε, θα επιβραβευθεί στο τέλος της πορείας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν σε μία άμεση επιβράβευση των κόπων τους. 

Είτε δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να περιμένουν, είτε δεν είναι συναισθηματικά υπομονετικοί. Υπολογίζεται πως λιγότερο απ’ το 10% θα είναι τόσο συναισθηματικά υπομονετικοί ώστε να περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησαν την πορεία τους προς την επιτυχία.

17. Σημειώστε σε ένα χαρτί μία υπενθύμιση :
Και τοποθετήστε τη στο μπάνιο, στο γραφείο σας ή στο αυτοκίνητό σας, η οποία θα λέει : “Θα ξοδέψω την κάθε στιγμή κάνοντας το πιο παραγωγικό πράγμα που μπορώ να κάνω”. Σκεφτείτε το, είναι μία δήλωση από εσάς για τον εαυτό σας. Κάντε το να είναι η βεβαιωτική σας δήλωση για την επιτυχία σας. Διαβάστε το, κάντε το!

18. Ξεσκεπάστε οποιοδήποτε εμπόδιο το οποίο σας κρατάει μακριά από την επιτυχία : 
Οτιδήποτε νοιώθουμε, οτιδήποτε βιώνουμε, έχει να κάνει με μία παλιά ή πρόσφατη αιτία. Και, εάν κάνετε τα πάντα για να επιτύχετε, αλλά κατορθώνεται μόνο ένα περιορισμένο επίπεδο επιτυχίας, μπορεί να έχετε ένα υποσυνείδητο εμπόδιο. Μία αρνητική εμπειρία η οποία σας κρατάει μακριά από αυτό που είσαστε ικανοί να κατορθώσετε. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ποια είναι αυτή η αιτία. Εάν γνωρίζετε ποια είναι η αιτία, τότε μπορείτε να ξεπεράσετε και το εμπόδιο που σας δημιουργεί. Ακόμα και να μην τη γνωρίζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επίγνωσή σας – συνειδητή επιλογή σκέψεων, ως τη βάση του υποσυνείδητου προγραμματισμού σας.

19. Η αντίσταση ως προς την παραδοχή της όποιας κατάστασης όπως είναι, είναι που δημιουργεί τα βάσανά σας :
Όταν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις δεν είναι όπως εσείς θέλετε να είναι, αναστατώνεστε. Πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε φορά που επιχειρείτε να αλλάξετε την καριέρα σας, την επιχείρησή σας, την κυβέρνηση, τα παιδιά σας ή τους φίλους σας, ανταποκρίνεστε στην ψευδαίσθηση πως άλλοι άνθρωποι και γεγονότα κάνουν κάτι σε εσάς. 

Αντί αυτού, πρέπει να αλλάξετε την εμπειρία σας, τη σχέση σας με αυτούς τους ανθρώπους και τις συνθήκες… οι οποίες είναι ανίκανες να κάνουν κάτι σε εσάς. Απλώς διεγείρουν συναισθήματα τα οποία βρίσκονται μέσα σας. Εσείς έχετε την ικανότητα να επιλέξετε πως θα ανταποκριθείτε. 

Είναι το δικό σας σημείο αντίληψης και μπορείτε να ανταποκριθείτε αρνητικά ή θετικά σε αυτές τις εξωτερικές συνθήκες. Η ιδέα που προσανατολίζεται στην επιτυχία είναι να επιλέξετε μία προσωπική θετική άποψη. Μπορείτε να δείτε τις αναποδιές και τις αναβολές ως προβλήματα ή ως ευκαιρίες. Πάντοτε εξαρτάται από Εσάς τους ίδιους.

20. Τα πρότυπα που έχετε είναι καίρια για την επιτυχία σας :
Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πάνω σε αυτό που θέλετε να κάνετε; Εάν το πρότυπό σας αποδεικνύει πως αυτό που έχετε βάλει ως στόχο μπορεί να επιτευχθεί, μπορεί να κάνει ευκολότερο για εσάς να πιστέψετε πως μπορείτε να επιτύχετε. Ακόμα και αυτά τα πρότυπα είχαν τους δικούς τους “υπερήρωες” πριν να γίνουν αυτοί που είναι. 

Η ιδέα είναι να μάθετε ότι είναι δυνατόν για το πρότυπό σας. Πως λειτουργεί, πως έφθασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, τι το παρακίνησε. Ποιο είναι το πρότυπο του; Διαπιστώστε εάν οι τεχνικές του είναι εφαρμόσιμες σε εσάς. 

Καθώς χτίζετε το δικό σας δρόμο που οδηγεί στη δική σας επιτυχία ίσως να αντικαταστήσετε τα πρότυπα που έχετε με καινούργια. Οι ηγέτες συνεχώς βαδίζουν προς τους στόχους τους, τους κατορθώνουν και θέτουν καινούργιους στόχους. Με το να μιμείστε ανθρώπους που θαυμάζετε είναι ένας ιδανικός τρόπος να μετρήσετε τον εαυτό σας και να ενισχύσετε τα κατορθώματά σας.

21. Αυτό το βήμα λέει πως δημιουργείτε την πραγματικότητά σας με κάθε σκέψη που κάνετε :
Στην αποδοχή αυτού, κατανοείτε πως η πραγματική κινητήρια δύναμη της επιτυχία σας βρίσκεται στην ικανότητά σας να ελέγχετε τη σκέψη σας. Η πλειονότητα του πληθυσμού φαίνεται πως εστιάζει την προσοχή του στην έλλειψη και στον περιορισμό αντί της αφθονίας, της ευημερία και της επιτυχίας. Εάν δε διαμορφώνετε τη ζωή σας με θετικές σκέψεις περί του εαυτού σας και του μέλλοντός σας, το υποσυνείδητό σας δημιουργεί την πραγματικότητά σας βάση του παρελθοντικού προγραμματισμού σας και αυτό μπορεί να είναι ανεπιθύμητο.

22. Τα βήματα 22-25 έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό της επιθυμητής επιτυχία σας : 
Πρώτον, να είστε ρεαλιστικοί ως προς τους στόχους σας και με αυτό εννοούμε να επιλέξετε έναν στόχο που να σας προσδίδει οικονομική βιωσιμότητα και κάτι στο οποίο μπορείτε να είστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε πραγματικότητα επιθυμείτε εάν επιλέξετε έναν ρεαλιστικό στόχο και εάν θέλετε να πληρώσετε το τίμημα.

23. Επιχειρήστε να προβάλετε νοητικά το τίμημα :
ώστε να διασφαλίσετε πως είστε σε θέση να το πληρώσετε προτού ξεκινήσετε. Το τίμημα μπορεί να είναι χρόνος, προσπάθεια, χρήματα, θυσίες ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών.

24. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει ευθυγράμμιση μεταξύ των στόχων και των αξιών σας ευθυγραμμισμένα :
Εάν οι πρωταρχικές σας αξίες είναι η οικογένεια και η ζωή σας στο σπίτι και ο στόχος σας είναι το να κάνετε σεμινάρια σε όλον τον κόσμο, που σημαίνει πως θα αναγκαστείτε να ζείτε σε ξενοδοχεία τον περισσότερο χρόνο, τότε δεν υπάρχει ευθυγράμμιση μεταξύ των στόχων και των αξιών σας.

25. Το τελευταίο βήμα προτείνει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τεχνική νοητικού προγραμματισμού ώστε να υποστηρίξει το στόχο σας : 
Ηχητική ύπνωση, οπτική ύπνωση, ηχητικός προγραμματισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου, νευρογλωσσικός προγραμματισμός και υποσυνείδητος προγραμματισμός είναι διαθέσιμα και έχουν ισχυρή επίδραση σε αυτούς που έχουν τη διάθεση να τα χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνικές αλλά ισχυρίστηκαν πως αυτές οι μέθοδοι δεν φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικές. 

Πόσο τακτικά και για πόσο καιρό τις χρησιμοποίησαν όμως; Η συνήθης απάντηση είναι κάθε μέρα για 2-3 εβδομάδες. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι είχαν προσδοκίες για “μαγικά” αποτελέσματα, και, ορισμένες φορές συμβαίνει. Αλλά συνήθως παίρνει χρόνο ώστε να υπερβεί κάποιος τις αρνητικές πεποιθήσεις μιας ολόκληρης ζωής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου