Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Όταν τους απαντάς με την ηρεμία σου...εκνευρίζονται ακόμη πιο πολύ....!!!!!!

Δεν είσαι υπεράνω, πολύ απλά το κάνεις για το δικό σου καλό. 

Είναι κάποιες μέρες δύσκολες. Που όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά. Που θες να εξαφανιστείς εάν είναι δυνατόν μέχρι να φτάσει η επόμενη μέρα. Ή απλά να σβήσεις έναν διακόπτη και να πάρουν όλα την κανονική τους ροή. Βλέπεις τη μια αναποδιά να υποδέχεται την άλλη και λες δεν γίνεται, θα ναι ανάδρομος ο Ερμής.

Παρεξηγήσεις, συζητήσεις, κακές συνεννοήσεις. Που σε βγάζουν εντελώς από τα πλάνα, το χρονοδιάγραμμα και προπαντός, την ηρεμία σου. Σε αυτή την περίπτωση ψάχνεις να βρεις τη δύναμη να κρατήσεις τις ισορροπίες… 

Και ξαφνιάζεις τον εαυτό σου. Γιατί πραγματικά δεν δίνεις συνέχεια σε θέματα που θα μετανιώσεις μετά από λίγο γιατί ασχολήθηκες. Σε καταστάσεις που έγιναν απλά για να γίνουν γιατί ο άλλος μπορεί να είχε τα θεματάκια του.

Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια καμιά φορά να κρατάς την ψυχραιμία σου. Και ξέρεις τι έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία; Να απαντάς σε τέτοιο τόνο, με μετρημένες λέξεις. Να είσαι η ήρεμη δύναμη. 

Εκεί που περιμένει ο άλλος να τον βρίσεις, εκεί που αναμένει να εκραγείς στα ηφαίστειο και να του τα πεις ένα χεράκι γιατί του αξίζει κιόλας, εσύ να ανταποδίδεις με ευγένεια. Να κρατάς με τη στάση σου την κατάσταση στα δικά σου μέτρα και να προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. 

Τι συμβαίνει και αντιδράς όπως αντιδράς. Συνήθως οι άνθρωποι που αποκαλούμε ήρεμη δύναμη δεν χάνουν ποτέ το δίκιο τους. Και κάνουν κι όλους τους υπόλοιπους να μετανιώνουν και να αισθάνονται άσχημα με τη συμπεριφορά τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου