Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Το ταξίδι σου....!!!!!!!

Μπήκα σε ένα αεροπλάνο για να κάνω ένα ταξίδι και με ρώτησε ο πιλότος που πάω.

Προορισμός η ζωή μου, του είπα.
Αν ψάχνεις σε άλλους τόπους τη ζωή σου να τη βρεις, θα περιφέρεσαι συνεχώς χωρίς ποτέ σου να ικανοποιηθείς, μου απάντησε. Δεν είναι οι τόποι που κάνουν μαγικό το ταξίδι, αλλά τα μπαγκάζια που κουβαλάς μέσα σου και με τούτα στους τόπους πας.

Αν ψάχνεις κάποιες πλάτες σίγουρες και στιβαρές για να προσγειωθούμε πάνω τους, θα πατάς σε αμφίβολα εδάφη. Η ζωή σου θα εξαρτάται από τους άλλους και όχι από εσένα. Και οι άλλοι, έχουν τους σεισμούς τους να διαβούν.

Αν ψάχνεις συναισθήματα και εκφράσεις να λάβεις ώστε το ταξίδι σου να το χορτάσουν, είναι σαν να κατεβαίνουμε σε αμμώδες έδαφος παραλίας. Έχει άμπωτες και παλίρροιες εκεί, και αλλάζουν οι διαθέσεις των ανθρώπων με τα φεγγάρια.

Αν ψάχνεις να γευτείς άλλων τόπων τις κουζίνες που θα ευφράνουν τις αισθήσεις σου, πρώτα θα πρέπει να έχεις σιγουρευτεί πως από τις κουζίνες αυτές δεν θα δηλητηριαστείς. Είσαι έτοιμος να αποδεχτείς τις άλλες γεύσεις ή επιμένεις να επιβάλλεις τις δικές σου;

Αν ψάχνεις ώστε από την ώρα που θα προσγειωθείς να ξεκινήσεις για να ζήσεις, ίσως να δεις τη ζωή σου ολόκληρη να προσπερνάει έξω από το παράθυρο. Μην μπεις με τη νιότη σου σε τούτο το ταξίδι και τη σπαταλήσεις μέχρι τα γεράματα ώσπου να καταλάβεις και να αποδεχτείς πως κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε άλλο μήκος και πλάτος πετάς!

Αν ψάχνεις κάπου ήρεμα να βρεις για να κατέβεις και εκεί τον έρωτα να ζήσεις, θα παίζεις συνεχώς με τούτης της γης τα τερτίπια! Ούτε οι θύελλες είναι προβλέψιμες, ούτε τα ηφαίστεια και οι καταιγίδες. Η γαλήνη δεν είναι καιρικό φαινόμενο, αλλά ψυχική κατάσταση.

Αν ψάχνεις τον τόπο της αγάπης ώστε το αεροπλάνο σου να κατεβάσεις, θα μείνουμε για πολύ πάνω στον αέρα! Η αγάπη δεν είναι προορισμός, αλλά είναι το μέσο που θα έχεις για να κάνεις το ταξίδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου