Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η νηστεία οδηγεί στην εσωτερική ησυχία....!!!!!!

Καθώς η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι γεμάτη εντάσεις, γεμάτη προβλήματα, στρες, άγχος, η περίοδος της νηστείας είναι μία εσωτερική βοήθεια για ησυχία.

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για το Πάσχα, καθώς μέσα σε κάθε έναν από μας υπάρχει μέσα του η Πνοή Του Θεού, η νηστεία γίνεται ένας φάρος που μας ενώνει με αυτή την εσωτερική μνήμη.

Στην εσωτερική μνήμη του κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο σημεία, το ένα λέγεται υποσυνείδητο και το άλλο λέγεται ψυχή. Στο υποσυνείδητο υπάρχουν όλα όσα έχουμε βιώσει και έχουμε συλλέξει από την παιδική μας ηλικία τα οποία ενώνονται με την βιολογία μας και με τον χαρακτήρα μας. Ενώ στην ψυχή μας υπάρχει το αποτύπωμα της Πνευματικής μας ανάπτυξης.

Έτσι η νηστεία ησυχάζει την βιολογία μας και σταδιακά αρχίζει να ενεργοποιείται το αποτύπωμα της ψυχής μας.

Μόνη της φυσικά η νηστεία ως τροφή δεν μπορεί να κάνει πολλά. Αν και κάνει αρκετά καθώς μας οδηγεί στο να επικοινωνήσουμε με το μέσα μας και να του εξηγήσουμε τον λόγο αυτής της διαδικασίας.

Παράλληλα με την νηστεία βάζουμε και την προσευχή μας, αλλά και μία έρευνα να δούμε τι έχουμε συλλέξει μέσα στην αποθήκη του υποσυνείδητού μας και να περάσουμε στην θεραπεία του. Μπορούμε παράλληλα να επιλέξουμε έστω μία μας συνήθεια που έχουμε και να περάσουμε στην διαδικασία να την αλλάξουμε, αν θεωρούμε ότι αυτή η συνήθεια μας οδηγεί σε μπλοκάρισμα.

Οι συγκεκριμένες μέρες νηστείας, δηλαδή πριν από το Πάσχα συμπίπτουν με την αναγέννηση της φύσης, οπότε όλο αυτό γίνεται για να βιώσει όλο το μέσα μας μία διαδρομή κάθαρσης και αποτοξίνωσης.

Παράλληλα έχουμε διαβάσει ότι η συλλογική προσευχή κάνει θαύματα. Έτσι και η συλλογική διάθεση για νηστεία έχει πιθανότητες πολλές να μας ενώσει με την συλλογική ησυχία.

Η ησυχία είναι υγεία και οδηγός θεραπείας σε σημεία του σώματός μας. Νηστεία όχι μόνο στην τροφή, αλλά και στον θυμό και στην οργή και στις εντάσεις και στην κριτική μας. 

Ας επιλέξουμε ένα από όλα αυτά και ας δοκιμάσουμε πως είναι η ζωή αυτές τις μέρες χωρίς για παράδειγμα την κριτική. Κάθε φορά που μας έρχεται να κάνουμε κριτική, ας λέμε είτε από μέσα μας, είτε από έξω μας, «ο Θεός να μας φυλάει» ή «Κύριε Ιησού Χριστέ, ευλόγησον, φώτισέ τους» ή «να είναι ευλογημένο». 

Τότε το σώμα μας, το μυαλό μας αλλά και η ψυχή μας θα αρχίσουν να αποκτούν την ηρεμία. Μαζί με την αποφυγή τροφών αυτό θα βοηθήσει πολύ το νοητικό μας περιβάλλον να καθαρίσει. Ο δρόμος της νηστείας είναι ένας τρόπος που μας ενεργοποιεί προς τον απόλυτο σεβασμό προς τον νου και την ψυχή, όχι μόνο για μας, αλλά και για όλους τους συνανθρώπους μας.




Δωροθέα 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου