Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κάρδαμο : Τα 9 απίστευτα οφέλη του μπαχαρικού για την υγεία σου....!!!!!!

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό ξακουστό για τη μοναδική του γεύση και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ένα από τα αρχαιότερα και πιο ακριβά μπαχαρικά στην αγορά, το κάρδαμο, που έχει γεύση σαν ευκάλυπτος, χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα της ινδικής κουζίνας, στην ασιατική κουζίνα και σε κάποια δανέζικα αρτοσκευάσματα.

Επίσης, μπορείς να το προσθέσεις σε ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι ή η σοκολάτα. Μάθε τα συνολικά οφέλη που προσφέρει το κάρδαμο στην υγεία σου και πότε να το αναζητήσεις :

1. Όταν έχεις προβλήματα στην πέψη
Καθώς το κάρδαμο προέρχεται από ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ, έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το τζίντζερ. Μπορείς, λοιπόν, με το κάρδαμο να καταπολεμήσεις την καούρα, τη ναυτία και τη δυσκοιλιότητα.

2. Όταν θέλεις να σταματήσεις μία φλεγμονή
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιδράσεων των προφλεγμονωδών τροφών.

3. Όταν θέλεις να αποβάλεις τις τοξίνες
Χάρη στις διουρητικές του ιδιότητες, το κάρδαμο είναι ο ιδανικός σου σύμμαχος στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών μέσω των ούρων, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και τα νεφρά.

4.Όταν θέλεις να αποφύγεις τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα
Το κάρδαμο αραιώνει φυσικά το αίμα, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις φλέβες ή στις αρτηρίες.

5. Όταν θέλεις να ρυθμίσεις την αρτηριακή πίεση
Επειδή το κάρδαμο έχει διουρητικές ιδιότητες, βοηθάει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς απομακρύνει τα υγρά του σώματος που περισσεύουν.

6. Όταν θέλεις να έχεις καλή αναπνοή
Όταν μασάς λίγους λοβούς του σπόρου, σκοτώνεις τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία του στόματος. Επίσης, αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως τα έλκη και οι μολύνσεις του στόματος.

7. Όταν θέλεις να επιλύσεις αναπνευστικά προβλήματα
Έχει αποδειχτεί ότι το κάρδαμο βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης, του κρυολογήματος και του βήχα. Ακόμα, χρησιμοποιείται και στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας.

8. Όταν θέλεις να αντιμετωπίσεις καρκινικά κύτταρα
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έγιναν σε πειραματόζωα, το κάρδαμο είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την καταπολέμηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Επίσης, θεωρείται ότι είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των μεταλλαγμένων κυττάρων και στην παρεμπόδιση του πολλαπλασιασμού τους.

9. Όταν θέλεις να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και να αυξήσεις την ερωτική επιθυμία
Το κάρδαμο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, ενώ η κατανάλωση πιάτων με κάρδαμο συνήθως συνιστάται σε άνδρες που έχουν χαμηλή λίμπιντο, σεξουαλική ανικανότητα και στυτική δυσλειτουργία.




Κατερίνα Ευθυμιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου