Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πως να Φτιάξεις Αλκαλικό Νερό για να Αντιμετωπίσεις την Κόπωση, τα Πεπτικά Προβλήματα και πολλά άλλα ...!!!!!!!

Ο υγιής οργανισμός θα πρέπει να είναι πάντα ελαφρώς αλκαλικός. Όμως σήμερα λόγω του άγχους, της ανθυγιεινής διατροφής και των περιβαλλοντικών παραγόντων, τείνουμε να είμαστε πιο όξινοι. Όσο πιο όξινο είναι το σώμα μας, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθανόμαστε κουρασμένοι, να έχουμε πεπτικά προβλήματα και να παίρνουμε βάρος.

Αν το σώμα μας παραμένει πολύ όξινο για πάρα πολύ καιρό, υπάρχει κίνδυνος τα υγιή κύτταρά μας να γίνουν τοξικά και στην χειρότερη περίπτωση να γίνουν καρκινικά. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρουμε. Διαβάστε τη συνταγή παρασκευής αλκαλικού νερού προς το τέλος του άρθρου

Πως λειτουργεί το Αλκαλικό Νερό
Η κλίμακα του pH εκτείνεται από 0 έως 14 (το 0 δηλώνει το πιο όξινο και το 14 το πιο αλκαλικό, ενὠ το 7 δηλώνει το ουδέτερο.) Οι οργανισμοί μας λειτουργούν φυσιολογικά σε ένα ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον στο 7,4. Το κάθε όργανο λειτουργεί σωστά σε διαφορετικό pH, π.χ. το σάλιο σε pH 6,5 έως 7,0 (πιο όξινο, προκειμένου να βοηθήσει στην πέψη των τροφίμων) και το δέρμα σε pH 5 (που επιτρέπει στα ωφέλιμα βακτήρια, που ζουν στο δέρμα, να αναπτυχθούν ώστε να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μολύνσεων).

Το pH του πεπτικού συστήματος μπορεί να ποικίλει από 1,5 έως 7,0 και εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά κυρίως από το φαγητό που τρώμε.

Γιατί οι αλκαλικές τροφές είναι τόσο σημαντικές;
Γνωρίζουμε εδώ και έναν αιώνα πως η τροφή μπορεί να καθορίσει τα συνολικά επίπεδα του pH στον οργανισμό. Το 1931, ο Δρ Otto Warburg, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ότι το 90-95% όλων των καρκίνων προκαλούνται από το όξινο περιβάλλον και ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί ή να επιβιώσει σε αλκαλικό περιβάλλον (το σώμα σας), όταν το pH είναι περίπου 7,36.

Από τότε, έχουν διεξαχθεί διάφορες μελέτες που διερευνούν πως το επίπεδο pH των τροφίμων και ποτών επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα συμβάλλοντας είτε στην αλκαλικότητα είτε στην οξύτητά του.

Όπως επεσήμανε ο Warburg σχεδόν πριν από 100 χρόνια, η υπερβολική οξύτητα (οξέωση) συνδέεται όχι μόνο με το σχηματισμό του καρκίνου, αλλά και με τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη, την οστεοπόρωση και σχεδόν κάθε χρόνια νόσο από την οποία υποφέρουμε.

Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν το σώμα μας είναι πολύ όξινο;
Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να το εξακριβώσουμε. Είτε χρησιμοποιώντας ένα πεχαμετρικό χαρτί κάνοντας μια δοκιμή στο σάλιο, είτε αν πάσχετε από τα ακόλουθα χρόνια συμπτώματα : 

Μυϊκούς πόνους ή κράμπες μετά από περπάτημα σε μικρές αποστάσεις 
Συνεχή κόπωση 
Λαχανιάζετε εύκολα 
Αισθάνεστε συχνά δυσφορία σαν να μην μπορείτε να πάρετε αέρα 

Όταν το επίπεδο του pH στο σώμα πέφτει, τότε αυτό επιχειρεί με φυσικό τρόπο να αυτορυθμιστέι (ομοιόσταση) δεσμεύοντας και αποθηκεύοντας τις πλεονάζουσες όξινες ουσίες στα νεφρά, στο συκώτι και στους πνεύμονες, διατηρώντας έτσι το ρΗ μεταξύ 7.35-7.45.

Αυτές οι όξινες ουσίες, όμως, αρχίζουν να επιτίθενται στα υγιή κύτταρα, καθιστώντας τα τοξικά και καταστρέφοντάς τα. Με την πάροδο του χρόνου, εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί, αυτά τα κύτταρα μπορούν να κάνουν μετάσταση και να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα σε άλλα μέρη ή όργανα στο σώμα.

Η διατροφή μας είναι πολύ όξινη
Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της χρόνιας οξέωσης είναι η δίαιτα του 21ου αιώνα, που αποτελείται από ζάχαρη, καφεΐνη, επεξεργασμένα τρόφιμα και αλκοόλ. Επιπροσθέτως, τα φυτοφάρμακα και οι αυξητικές ορμόνες, που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, είναι επίσης πολύ όξινα στο σώμα μας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι να καθαρίσουμε το σώμα σας με αλκαλικό νερό. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται από περίπου 70% νερό, όταν πίνουμε αλκαλικό νερό, το βοηθάμε να δημιουργήσει ομοιόσταση.

Πώς να φτιάξτε αλκαλικό νερό

Συστατικά : 
1 βιολογικό λεμόνι (είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε μόνο βιολογικά λεμόνια που δεν έχουν φυτοφάρμακα) 
2 λίτρα καθαρού φιλτραρισμένου νερού 
1 κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων 
1 μεγάλο γυάλινο βάζο 

Οδηγίες :
1. Γεμίστε το γυάλινο βάζο με νερό

2. Κόψτε το λεμόνι σε φέτες και προσθέστε το στο νερό. (Μην το στύψετε)

3. Προσθέστε το αλάτι Ιμαλαΐων.

4. Καλύψτε το βάζο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 12-24 ώρες.

Αφού το νερό είναι έτοιμο, πιείτε 3 ποτήρια από αυτό με άδειο στομάχι. Είναι καλύτερο να το κάνουμε αυτό το πρωί, πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας ή φάμε οτιδήποτε άλλο.

Μπορείτε επίσης να πίνετε αλκαλικό νερό όλη την ημέρα. Με τις μέρες, θα αρχίσετε να βλέπετε τη διαφορά στο πώς αισθάνεστε (θα έχετε περισσότερη ενέργεια), το δέρμα σας θα γίνει λαμπερό, το μυαλό σας πιο κοφτερό και γενικά θα νιώσετε πιο ζωντανοί.

Εάν το συνδυάσετε με μια πιο υγιεινή διατροφή και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη και τα πρόσθετα, θα βρείτε πιο εύκολα τον αλκαλικό εαυτό σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου