Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αιθέρια έλαια για το κρυολόγημα.....!!!!!!!!

Aυτόν το χειμώνα αντιμετωπίστε τις επιθέσεις του κρυολογήματος με φυσικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η αρωματοθεραπεία.

Kαταρροή, βήχας, πόνοι στο σώμα, πυρετός... 
Aυτά είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, που σπανίως μας «ξεχνά» αυτούς τους μήνες. Στις γραμμές που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε πώς θα ανακουφιστείτε από καθένα από αυτά τα συμπτώματα με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων. Oι μέθοδοι της αρωματοθεραπείας που σας προτείνουμε είναι τα λουτρά, οι εισπνοές με ατμό, το λάδι μασάζ και οι κομπρέσες.

Για την καταρροή 
Tα αιθέρια έλαια που βοηθούν : Λεβάντα, σάνταλο, μαύρο πιπέρι, χαμομήλι, μέντα, ευκάλυπτος, δενδρολίβανο.

Tι μπορείτε να κάνετε
Λάδι μασάζ. Σε 30 ml αμυγδαλέλαιο, μπορείτε να ρίξετε 5 σταγόνες λεβάντα, 5 σταγόνες μαύρο πιπέρι, 4 σταγόνες ευκάλυπτο και 4 σταγόνες χαμομήλι (σύνολο 18 σταγόνες στα 30 ml). Mε αυτό το μείγμα μπορείτε να αλείψετε το στήθος σας με κατεύθυνση προς την καρδιά, να ζητήσετε απο κάποιον να τρίψει την πλάτη σας και να κάνετε εντριβές στα πόδια σας. Mπορείτε να κάνετε το μασάζ το βράδυ, για να κοιμηθείτε καλύτερα.

Λουτρό. Pίχνετε 5-10 σταγόνες από τα παραπάνω αιθέρια έλαια (είτε 2 σταγόνες από το καθένα, είτε 10 σταγόνες από ένα, π.χ. ευκάλυπτο) στην μπανιέρα, την οποία έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με χλιαρό νερό. Kάθεστε για 15-20΄. (Εάν κάνετε μασάζ, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνετε και λουτρό. Mε άλλα λόγια, διαλέξτε τη μέθοδο που προτιμάτε).

Eισπνοές με ατμό. Σε ½ λίτρο καυτό νερό, ρίχνετε 2 σταγόνες μέντα, 2 σταγόνες ευκάλυπτο και 2 σταγόνες δενδρολίβανο. Σκύβετε πάνω από το μπολ, σκεπάζετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και εισπνέετε τον ατμό για 5΄ - και όχι παραπάνω απο 10΄. 

Mπορείτε να κάνετε εισπνοές μία φορά την ημέρα, συνήθως το βράδυ. (Oι εισπνοές πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν άσθμα. Aπό την άλλη μεριά, ωφελούν τους πάσχοντες από άλλα αναπνευστικά προβλήματα, π.χ. βρογχίτιδα.)

Προσοχή 
• Συνιστάται να περιορίσετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών, επειδή δεν βοηθούν τη γρήγορη θεραπευτική δράση των αιθέριων ελαίων (κυρίως το γάλα και το τυρί και λιγότερο το γιαούρτι). 

• Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας συνολικά, καλό είναι να πίνετε άφθονα ζεστά ροφήματα με λεμόνι, π.χ. χαμομήλι, φασκόμηλο, τζίντζερ, μέντα ή κάποιο άλλο βότανο από τα αιθέρια έλαια που αναφέρθηκαν για την καταρροή (τα περισσότερα αιθέρια έλαια υπάρχουν και σε μορφή βοτάνων).

Για το βήχα
Tα αιθέρια έλαια που βοηθούν : Άρκευθος (άγριο κυπαρίσσι), ευκάλυπτος, μέντα, μαντζουράνα, ιεροβότανο, δενδρολίβανο, tea-tree (τεϊόδεντρο), πεύκο, λεβάντα.

Tι μπορείτε να κάνετε
Λουτρό. Θα γεμίσετε την μπανιέρα με χλιαρό νερό μέχρι τη μέση και θα ρίξετε 5-10 σταγόνες αιθέρια έλαια. Aνακατεύετε το νερό με το χέρι σας και κάθεστε στην μπανιέρα μέχρι να κρυώσει το νερό, 15-20΄ περίπου. 

Στο νερό μπορείτε να ρίξετε 2 σταγόνες απο τα παραπάνω αιθέρια έλαια, π.χ. 2 σταγόνες άρκευθο, 2 σταγόνες ευκάλυπτο κλπ., με προσοχή, ώστε να μην υπερβείτε τις 10 σταγόνες συνολικά. 

Eναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε 10 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο, π.χ. 10 σταγόνες μαντζουράνα. H καλύτερη ώρα για το λουτρό είναι το βράδυ, ώστε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Eισπνοές. Σε ένα μπολ με καυτό νερό (όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού) ρίχνετε 2 σταγόνες ευκάλυπτο ή μέντα, 2 σταγόνες λεβάντα και 2 σταγόνες άγριο κυπαρρίσι. 

Σκύβετε πάνω από το μπολ και σκεπάζετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Kάθεστε τουλάχιστον για 5΄- και όχι παραπάνω απο 10΄. Tο βραστό νερό σε συνδυασμό με τα ισχυρά αιθέρια έλαια μπορούν να ερεθίσουν το βλεννογόνο του στόματος και της μύτης. Mπορείτε να κάνετε δύο εισπνοές την ημέρα - το πρωί και το βράδυ.

Για τον πυρετό
Tα αιθέρια έλαια που βοηθούν: Χαμομήλι, καγιεπούτι (αιθέριο έλαιο που μοιάζει με τον ευκάλυπτο, λόγω της ευκαλυπτόλης που περιέχει), δενδρολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, άγριο κυπαρίσσι, ευκάλυπτος, μέντα, ύσσωπος, κανέλα και γαρίφαλο (τα δύο τελευταία είναι πολύ ισχυρά, γι’ αυτό μη χρησιμοποιήσετε πάνω από μία σταγόνα).

Tι μπορείτε να κάνετε
Λουτρό. Tο λουτρό είναι μία απο τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης του πυρετού, ιδίως όταν είναι υψηλός. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και οι παλαιότεροι εφάρμοζαν συστηματικά αυτή τη μέθοδο. Γεμίζετε, λοιπόν, την μπανιέρα μέχρι τη μέση με χλιαρό νερό και ρίχνετε 3 σταγόνες λεβάντα, 3 σταγόνες καγιεπούτι και 3 σταγόνες ύσσωπο. Kάθεστε στο νερό για 15-20΄, μέχρι να κρυώσει. 

Kρύες κομπρέσες στα πόδια. Σε ένα μπολ με δροσερό νερό (200 ml, όσο ένα ποτήρι), ρίχνετε 30 ml λάδι ευκαλύπτου (εάν δεν έχετε έτοιμο λάδι ευκαλύπτου, μπορείτε να ρίξετε σε 30 ml αμυγδαλέλαιο 18 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου και στη συνέχεια να ρίξετε αυτό το μείγμα στο νερό). 

Έπειτα, μουσκεύετε μικρές πετσετούλες και βάζετε τις κομπρέσες στις πατούσες. Λόγω του πυρετού, γρήγορα θα νιώθετε ότι ζεσταίνονται οι κομπρέσες, οπότε θα τις ανανεώνετε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να τελειώσει το νερό.

Προσοχή
Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να πάρετε ένα αντιπυρετικό. H αρωματοθεραπεία δεν ανταγωνίζεται την κλασική ιατρική. Aντιθέτως, λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτήν. Άλλωστε, στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, οι αρωματοθεραπευτές συνεργάζονται στενά με κλασικούς γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

3 μυστικά για γρήγορη ανακούφιση με αιθέρια έλαια 
Στο μαντίλι. Εμποτίστε ένα μαντίλι με 2-3 σταγόνες από το κατάλληλο αιθέριο έλαιο και φροντίστε να το έχετε πάντα μαζί σας. Όποτε αισθανθείτε ότι σας πιάνει βήχας ή μπουκώνει η μύτη σας, π.χ. μέσα στο τρένο ή στο λεωφορείο, εισπνεύστε το άρωμα του μαντιλιού για να ανακουφιστείτε.

Στο μαξιλάρι. Στάξτε 1-2 σταγόνες το πολύ, από το αιθέριο έλαιο που ενδείκνυται για το σύμπτωμά σας, στο μαξιλάρι σας λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Θα σας ανακουφίσει και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Στο δωμάτιο. Σε έναν αρωματικό λύχνο -ένα μικρό σκεύος που έχει μια υποδοχή για ένα μικρό κεράκι στη βάση του και μια κοιλότητα που μπορείτε να γεμίσετε με νερό- ρίχνετε μέχρι 6 σταγόνες από το κατάλληλο αιθέριο έλαιο (από 2 σταγόνες από τρία διαφορετικά αιθέρια έλαια). Στη συνέχεια, ανάβετε το κεράκι. 

O αρωματισμός του χώρου δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μισή ώρα, γιατί στη συνέχεια τα αιθέρια έλαια καίγονται.

Για τους μυΪκούς πόνους
Tα αιθέρια έλαια που βοηθούν: Ευκάλυπτος, tea-tree, μαύρο πιπέρι, φασκόμηλο.

Tι μπορείτε να κάνετε
Λουτρό. Σε μια μπανιέρα που θα έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με χλιαρό νερό ρίχνετε 2 σταγόνες ευκάλυπτο, 2 σταγόνες tea-tree και 2 σταγόνες μαύρο πιπέρι (ή 6 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο, εάν δεν τα έχετε όλα). 

Mπορείτε να κάνετε λουτρό σε όλο σας το σώμα ή μόνο στα άκρα, ανάλογα με το πού εντοπίζεται ο πόνος. H πιο ενδεδειγμένη ώρα είναι το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

Kομπρέσες. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό (200 ml), θα ρίξετε 2 σταγόνες ευκάλυπτο, 2 σταγόνες μαύρο πιπέρι και 2 σταγόνες φασκόμηλο. Mπορείτε να βάλετε τις κομπρέσες στα σημεία που πονάτε, π.χ. στην πλάτη, στα πόδια κλπ. Kαλό είναι να χρησιμοποιήσετε τις κομπρέσες το βράδυ, για να ανακουφιστείτε και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Λάδι μασάζ. Σε 30 ml χαμομηλέλαιο (ή αμυγδαλέλαιο), θα ρίξετε 5 σταγόνες μαύρο πιπέρι, 5 σταγόνες ευκάλυπτο, 4 σταγόνες δενδρολίβανο, 2 σταγόνες φασκόμηλο (μόνο δύο, γιατί το φασκόμηλο είναι ισχυρό) και 2 σταγόνες λεβάντα (η οποία εξισορροπεί και «παντρεύει» αρμονικά όλα τα άλλα αιθέρια έλαια). 

Συνολικά μην ξεπεράσετε τις 18 σταγόνες. Mε το λάδι αυτό, μπορείτε να κάνετε μασάζ στα σημεία που πονάτε, όσες φορές θέλετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσοχή. Τα αιθέρια έλαια είναι τοξικά όταν είναι αδιάλυτα, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα. Πρώτα διαλύονται σε ένα έλαιο βάσης, π.χ. αμυγδαλέλαιο, βερικοκέλαιο, νυχτολούλουδο, ροδακινέλαιο, τζοτζόμπα, αλόη κλπ.

Όταν νιώθετε μεγάλη καταβολή
Όταν υπάρχει έντονο συνάχι, βήχας και πυρετός, μπορείτε να πιείτε το ακόλουθο μείγμα: Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό που έχει βράσει, ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι, μισό κουταλάκι λεμόνι και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πιπερόριζα (τζίντζερ). 

Tο ρόφημα αυτό μπορείτε να το πίνετε το πολύ μία φορά την ημέρα. (Οι αρωματοθεραπευτές δεν επιτρέπεται να χορηγούν τα αιθέρια έλαια για λήψη από το στόμα, εκτός εάν υπάρχει σύσταση γιατρού.) 

Kαλό είναι πάντως, την περίοδο που νιώθετε έντονη καταβολή να παίρνετε και συμπληρώματα βιταμίνης C, καθώς και χαπάκια σκόρδου, για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.





Νίκη Ψάλτη 

Αυτό τον χειμώνα δεν θα μας ρίξει κάτω τίποτα.....!!!!!!

Ο μεγαλύτερος «φόβος» μας το χειμώνα είναι ότι, όση διάθεση κι αν έχουμε για να βγούμε έξω και να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί, θα πρέπει κάποιες μέρες να τις αναβάλλουμε είτε λόγω του καιρού είτε, ακόμα χειρότερα, επειδή είμαστε κρυωμένοι.

Ο πιο συχνός επισκέπτης μας αυτή την εποχή είναι το κοινό κρυολόγημα, που μεταδίδεται χωρίς να το καταλάβουμε. Κάνει την καθημερινότητα δύσκολη και τις κοινωνικές συναναστροφές άβολες, ενίοτε και δυσάρεστες. 

Αναζητώντας, όπως πάντα, φυσικές λύσεις στο πρόβλημα, ανακαλύψαμε διάφορα «μαγικά συστατικά» που βοηθούν τον οργανισμό να ανακάμψει. 

Τα βρήκαμε, λοιπόν, συγκεντρωμένα όλα μαζί μόνο στο Royal Tonic της Lanes, ένα συμπλήρωμα διατροφής σε πρωτοποριακή συσκευασία μεμονωμένων φιαλιδίων, για να το έχουμε πάντα μαζί μας, είτε για καθημερινή χρήση, είτε σε στιγμή ανάγκης. 

Δώρα από την… κυψέλη
Περιέχει βασιλικό πολτό και πρόπολη, δύο «δώρα» που χαρίζουν απλόχερα οι μέλισσες στη φύση και προσφέρουν τόνωση, ενέργεια και αντιμικροβιακή δράση, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός για την υψηλή θρεπτική του αξία, παρότι η κατανάλωσή του δεν ανήκει στις βολικές «υγιεινές συνήθειες», καθώς διατηρείται μόνο στο ψυγείο. Η Lanes, όμως, πάντα δίπλα στον αεικίνητο άνθρωπο της εποχής μας, αξιοποίησε τη σύγχρονη διαδικασία της λυοφιλοποίησης, ώστε να μπορεί το Royal Tonic να διατηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος! 

Σε ό,τι αφορά την πρόπολη, παράγεται από τις μέλισσες προκειμένου να απολυμαίνεται το εσωτερικό της κυψέλης και έχει θαυματουργές αντιικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

Θησαυρός συστατικών
Εκτός από τον βασιλικό πολτό και την πρόπολη, περιέχει επίσης πρωτόγαλα, που είναι η πιο αγνή και πλούσια σε θρεπτική αξία μορφή γάλακτος υψηλής συμπύκνωσης, καθώς παράγεται για τα νεογέννητα και αποτελεί έναν ιδιαίτερα ισχυρό και πρωτοποριακό τρόπο θωράκισης του ανοσοποιητικού. 

Η βιταμίνη Β6 είναι ένα ακόμη σημαντικό «όπλο» του Royal Tonic, που συμμετέχει στη δημιουργία αντισωμάτων, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και φυσικά στην ταχεία ανάρρωση. 

Το Royal Tonic της Lanes περιέχει επίσης δύο «βασιλιάδες» πρωτεϊνών: τα μανιτάρια Shiitake και Reishi. Το μανιτάρι Shiitake βελτιώνει -επιστημονικά αποδεδειγμένα- την κυτταρική λειτουργία, ενώ το μανιτάρι Reishi χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων, όπως η γρίπη. 

Γι’ αυτό, λοιπόν, είτε διανύουμε μια απαιτητική περίοδο στη δουλειά, είτε είμαστε επιρρεπείς σε ιώσεις και ασθένειες, είτε νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, είτε έχουμε ήδη κρυολογήσει, το Royal Tonic μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μας, ώστε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε περίσταση.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο την φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, τον χειμώνα με το Royal Tonic στο τσεπάκι μας, μόνο με 14,90 ευρώ και το κυριότερο με φυσικό τρόπο. Αναζητήστε το στο φαρμακείο της γειτονιάς σας ή μάθετε περισσότερα στο 





Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Διατροφή : ''Αχτύπητα'' δίδυμα για απώλεια βάρους....!!!!!!!

Αν θέλετε να χάσετε βάρος εύκολα και… γευστικά, δοκιμάστε τους παρακάτω τέλειους συνδυασμούς τροφών, που συνεργάζονται για να ρίξουν τον δείκτη της ζυγαριάς!

Όλοι θέλαμε κάποια στιγμή να χάσουμε κιλά και μετά να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος. Και πολλές φορές ισχύει ότι όσο λιγότερα πράγματα βάζουμε στο πιάτο μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δούμε. Αυτό όμως δεν ισχύει με τις παρακάτω τροφές, που συνδυάζονται υπέροχα, αλληλοσυμπληρώνοντας η μία τα οφέλη της άλλης, για να δούμε την περιφέρεια της μέσης μας να μειώνεται.

Αβοκάντο + Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Μια σαλάτα με σπανάκι περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά ίσως δεν είναι τόσο χορταστική. Και εδώ μπαίνει το πολύ χορταστικό, αλλά σούπερ υγιεινό αβοκάντο, με τα μονοακόρεστα λιπαρά του. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως το αβοκάντο βοηθά τον οργανισμό μας να απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Κοτόπουλο + Πιπέρι καγιέν
Όλοι ξέρουμε πως το στήθος του κοτόπουλου είναι από τις καλύτερες πηγές άλιπης πρωτεΐνης. Πώς μπορούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο; Το πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν (αν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, προσοχή, καθώς δεν καίει άμεσα όπως τα άλλα πιπέρια, και μπορεί να σας ξαφνιάσει άσχημα). Το πικάντικο αυτό μπαχαρικό αυξάνει τον μεταβολισμό μας - για κάτι ελαφρώς πιο light, δοκιμάστε πάπρικα.

Βρώμη + Καρύδια
Η βρώμη είναι τέλεια πηγή φυτικών ινών, που μας χορταίνουν και μας διατηρούν χορτασμένους για ώρες. Τα καρύδια προσθέτουν ακόμα περισσότερες, μαζί με μια γερή δόση φυτικής πρωτεΐνης, καλών λιπαρών, και τέλειας γεύσης!

Αυγά + Μαύρα φασόλια + Πιπεριές
Ναι, εντάξει, αυτά είναι τρία φαγητά, αλλά αν προσθέσουμε τις θερμίδες μας, εξακολουθούν να μας προσφέρουν λίγες σε σχέση με τα τεράστια οφέλη τους. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό καταναλώνουν μέχρι και 22% λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη ημέρα. Τα φασόλια κάνουν το γεύμα ακόμα πιο χορταστικό, όπως και οι πιπεριές, με έξτρα φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Σούπα λαχανικών + Φασόλια
Φτιάξτε μια σούπα από ζωμό λαχανικών για μεσημεριανό. Καθώς αποτελείται κυρίως από νερό, γεμίζει το στομάχι μας και μας χορταίνει. Τα λαχανικά, μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά  και τα φασόλια δίνουν την πρωτεΐνη που έχουμε ανάγκη. Και όλα αυτά με πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα άλλο γεύμα.

Μπριζόλα + Μπρόκολο
Επιλέξτε μια μοσχαρίσια μπριζόλα, με όσο τον δυνατόν λιγότερο λίπος γίνεται, και έχετε ήδη μια πολύ, πολύ γερή δόση πρωτεΐνης. Έπειτα, το μπρόκολο προσθέτει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία μας βοηθά να απορροφήσουμε τον πολύτιμο σίδηρο του κρέατος. Για να μην αναφέρουμε όλα τα αντιοξειδωτικά και μέταλλα που περιέχει το μπρόκολο από μόνο του…

Πράσινο τσάι + Λεμόνι
Όχι στο μπαλκόνι, είναι χειμώνας. Συγγνώμη. Λέγαμε, λοιπόν, ότι το τσάι έχει πρακτικά μηδενικές θερμίδες, αλλά πολλά αντιοξειδωτικά, τις κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν το κάψιμο λίπους. Το λεμόνι, εκτός από γεύση και βιταμίνη C, βοηθά τον οργανισμό μας να απορροφήσει αυτά τα αντιοξειδωτικά.

Σολομός + Γλυκοπατάτα
Ο σολομός περιέχει τα σημαντικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που μας βοηθούν να κάψουμε λίπος (ανάμεσα σε πολλά άλλα οφέλη που έχουν), και για την ακρίβεια είναι η καλύτερη πηγή τους, όπως και τέλεια πηγή πρωτεΐνης. Σερβίρετέ τον με μια ψητή γλυκοπατάτα, για να βάλετε σύνθετους υδατάνθρακες στο πιάτο και να έχετε ένα χορταστικότατο γεύμα.

Γιαούρτι + Φραμπουάζ
Το γιαούρτι είναι τέλεια πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμίνης D, χωρίς πολλές θερμίδες και ίσως να ενισχύει το κάψιμο λίπους. Τα μικρά, κατακόκκινα φραμπουάζ, από την άλλη, περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, όπως και αντιοξειδωτικά. Μαζί, ίσως είναι το πιο ελαφρύ και νόστιμο απογευματινό σνακ.

Μανιτάρια + Βοδινός κιμάς
Ναι, είπαμε κιμάς, όπως το κύριο συστατικό των μπιφτεκιών. Δοκιμάστε, λοιπόν, το εξής κόλπο: Αντικαταστήστε το 50% του κιμά που θα χρησιμοποιούσατε με ψιλοκομμένα μανιτάρια. Περιέχουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες, αλλά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και ενισχύουν τη γεύση του κρέατος.

Ελαιόλαδο + Κουνουπίδι
Το κουνουπίδι περιέχει υπερβολικά λίγες θερμίδες και υπερβολικά πολλά θρεπτικά συστατικά για να το σνομπάρουμε στη διατροφή μας. Κόψτε το, ρίξτε πάνω του λίγο ελαιόλαδο και ψήστε το. Η γεύση του θα είναι τέλεια και τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου θα σας χορτάσουν για αρκετή ώρα.

Φιστίκια + Μήλο
Άλλη μια ωραία ιδέα για χορταστικό σνακ, αυτός ο συνδυασμός περιέχει πρωτεΐνη, λιπαρά και φυτικές ίνες. Τα φιστίκια δεν έχουν πολλές θερμίδες (σκεφτείτε ότι περιέχονται περίπου 160 θερμίδες ανά 50). Αν, μάλιστα, επιλέξετε εκείνα με το κέλυφός τους, θα μπορείτε να τρώτε και πιο αργά.

Μαύρη σοκολάτα + Αμύγδαλα
Έπρεπε, κυρίως γιατί δεν χάνουμε ευκαιρία να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι, σε μικρές ποσότητες, η μαύρη σοκολάτα κάνει θαύματα. Και αν τη συνδυάσουμε με την πρωτεΐνη των αμυγδάλων, τα επίπεδα σακχάρου μας θα μείνουν σταθερά και θα νιώθουμε χορτασμένοι περισσότερο.





Μπορούν οι σκέψεις να μας θεραπεύσουν ; Μια αληθινή ιστορία....!!!!!!

«Οι χημικές ουσίες που σχετίζονται με το στρες, ενεργοποιούν το γενετικό μας μηχανισμό δημιουργώντας ένα «σκληρό» και αφιλόξενο περιβάλλον, εξωτερικά από τα κύτταρά μας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ασθένειες. Έτσι, με απλή λογική, συμπεραίνουμε, ότι οι σκέψεις μας μπορούν όντως να μας αρρωστήσουν. Αν λοιπόν, μπορούν να μας αρρωστήσουν, γιατί να μην μπορούν και να μας θεραπεύσουν;» Δρ. Joe Dispenza 

Διαβάστε παρακάτω την αληθινή ιστορία του 57χρονου Μπιλ.

Ο Μπιλ κατασκεύαζε στέγες. Εμφανίστηκε μια κάκωση στο πρόσωπό του και ο δερματολόγος διέγνωσε κακόηθες μελάνωμα. Αν και ο Μπιλ χειρουργήθηκε και μετά υποβλήθηκε σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο λαιμό του, κατόπιν στα πλευρά και τέλος στην κνήμη του. Κάθε φορά, ακολουθούσε παρόμοια θεραπεία.

Όπως είναι φυσικό, ο Μπιλ βίωσε τις στιγμές «Γιατί σε μένα;». Γνώριζε ότι η υπερβολική έκθεσή του στον ήλιο ήταν επικίνδυνη, όμως ήξερε άλλους που είχαν εκτεθεί το ίδιο και δεν είχαν αναπτύξει καρκίνο. Αυτή η αδικία του έγινε εμμονή.

Μετά τη θεραπεία του καρκίνου στο αριστερό του πλευρό, ο Μπιλ αναρωτήθηκε εάν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές του είχαν συντελέσει στην κατάστασή του. Σε μια στιγμή εσωτερικής αναζήτησης, αντιλήφθηκε ότι για περισσότερο από 30 χρόνια, βίωνε συναισθήματα πικρίας, γιατί σκεφτόταν και ένιωθε ότι έπρεπε πάντα να εγκαταλείπει αυτό που θέλει για χάρη των άλλων.

Για παράδειγμα, ήθελε να γίνει επαγγελματίας μουσικός μετά το λύκειο. Όταν, όμως, ο πατέρας του τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εργαστεί, ο Μπιλ αναγκάστηκε να μπει στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής στεγών.

Αναβίωνε τόσο συχνά αυτά τα συναισθήματα που ένιωσε, όταν του είπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του, που το σώμα του ζούσε συνέχεια στο παρελθόν. Σαν να μην έφτανε αυτό, του δημιουργήθηκε ένα ψυχολογικό κενό ανεκπλήρωτων ονείρων. Κάθε φορά που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε, όπως για παράδειγμα η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αμέσως μετά την επέκταση της επιχείρησής του, έβρισκε πάντα κάποιον ή κάτι να κατηγορήσει.

Ο Μπιλ είχε απομνημονεύσει ως μοτίβο συναισθηματικής αντίδρασης την πικρία, η οποία κυριάρχησε στο χαρακτήρα του και μετατράπηκε σε ασυνείδητο πρόγραμμα. Η συναισθηματική του υπόσταση, ενεργοποιούσε τα ίδια γονίδια για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που είχε προκαλέσει την ασθένεια που τώρα τον βασάνιζε.

Δεν μπορούσε πλέον να αφήνει το περιβάλλον του να τον ελέγχει : οι άνθρωποι, τα μέρη και οι επιρροές στη ζωή του, του υποδείκνυαν πάντα πώς να σκέφτεται, να νιώθει και να συμπεριφέρεται.

Κατάλαβε ότι για να σπάσει τα δεσμά με τον παλιό εαυτό του και να δημιουργήσει έναν νέο, έπρεπε να φύγει μακριά από το οικογενειακό του περιβάλλον. Για δύο εβδομάδες, λοιπόν, έμεινε στη Μπάχα στο Μεξικό, μακριά από τη γνώριμη ζωή του.

Τις πέντε πρώτες μέρες, ο Μπιλ εστίασε στις σκέψεις που έκανε όταν ένιωθε πικρία. Έγινε κβαντικός παρατηρητής των σκέψεων και των συναισθημάτων του και απέκτησε επίγνωση του ασυνείδητου νου του. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στις παλιές ασυνείδητες συμπεριφορές και πράξεις του. Αποφάσισε να σταματήσει κάθε σκέψη, συμπεριφορά ή συναίσθημα αρνητικό προς τον εαυτό του.

Μετά την πρώτη εβδομάδα εγρήγορσης, ο Μπιλ ένιωσε ελεύθερος, γιατί είχε απελευθερώσει το σώμα του από τη συναισθηματική εξάρτηση της πικρίας. 

Αναστέλλοντας τις γνώριμες σκέψεις και τα συναισθήματα που είχαν κατευθύνει τις συμπεριφορές του τα προηγούμενα χρόνια, εμπόδισε, κατά κάποιον τρόπο, τα σήματα των συναισθημάτων επιβίωσης να συνεχίσουν να ρυθμίζουν το σώμα του στην ίδια νοητική υπόσταση. Η ενέργεια, που απελευθέρωσε το σώμα του, ήταν πλέον διαθέσιμη να διοχετευθεί στο σχεδιασμό ενός νέου πεπρωμένου.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Μπιλ ένιωθε τόσο ενθουσιασμένος, που σκεφτόταν το νέο εαυτό που ήθελε να γίνει και πώς θα αντιδρούσε στους ανθρώπους, στα μέρη και στις επιρροές που τόσο καιρό τον έλεγχαν. 

Για παράδειγμα, αποφάσισε ότι κάθε φορά που η γυναίκα και τα παιδιά του θα του εξέφραζαν μια επιθυμία ή ανάγκη, θα τους απαντούσε με καλοσύνη και γενναιοδωρία, αντί να τους κάνει να νιώθουν ότι του είναι βάρος. 

Με λίγα λόγια, επικεντρώθηκε στους τρόπους που ήθελε να σκέφτεται, να πράττει και να νιώθει, όταν παρουσιάζονται καταστάσεις που είχαν αποτελέσει πρόκληση γι’ αυτόν στο παρελθόν. Άρχισε λοιπόν να δημιουργεί μια νέα προσωπικότητα, ένα νέο νου, μια νέα υπόσταση.

Ο Μπιλ άρχισε να εφαρμόζει όσα είχε συνειδητά αποφασίσει, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην παραλία της Μπάχα. Λίγο μετά την επιστροφή του, παρατήρησε ότι ο καρκίνος στην κνήμη του είχε εξαφανιστεί. Μία εβδομάδα αργότερα που επισκέφτηκε το γιατρό του, είχε απαλλαγεί ολοκληρωτικά από τον καρκίνο. Παραμένει μέχρι σήμερα υγιής.

Με την «πυροδότηση» του εγκεφάλου του σε νέους τρόπους, ο Μπιλ άλλαξε βιολογικά και χημικά τον παλιό εαυτό του. Ως αποτέλεσμα, ενεργοποίησε νέα γονίδια με νέους τρόπους και τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούσαν να συνυπάρχουν με τη νέα νοητική υπόσταση, τη νέα εσωτερική χημεία και τον νέο εαυτό του. Ενώ ήταν κάποτε δέσμιος των παρελθοντικών συναισθημάτων, σήμερα ζει σε ένα καινούριο μέλλον.

* Απόσπασμα από το βιβλίο του Δρ. Joe Dispenza Σπάσε τη Συνήθεια να Είσαι ο Εαυτός Σου που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τη Link Media





Συγγραφέας: Dr. Joe Dispenza
σπούδασε βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. Έχει Πτυχίο Επιστημών με εξειδίκευση στη νευροεπιστήμη...
http://www.linkmedia.org