Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

20 πολύτιμα πράγματα που μας δίδαξε η μαμά μας.....!!!!!!!

Σκεπτόμενοι την παιδική μας ηλικία, σίγουρα θα έρθουν στο μυαλό μας κάποιες δυσάρεστες αναμνήσεις, αλλά αυτές που υπερτερούν πάντα είναι οι ευχάριστες και η ευγνωμοσύνη.

Κανένας άλλος στον κόσμο δεν μπορεί να σας καταλάβει καλύτερα από την μαμά σας. Ακόμα και όταν σας λέει κάτι που δεν σας αρέσει, τα λόγια της κρύβουν πολύτιμα μαθήματα ζωής. Αυτά τα μαθήματα είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε ποτέ, ειδικά αν έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ.

Δείτε παρακάτω 20 πολύτιμα πράγματα που μας μαθαίνουν οι μαμάδες μας.

1. Η μαμά μου με έμαθε να σέβομαι την δουλειά των άλλων ανθρώπων : “Αγόρια, αν θέλετε να τσακωθείτε να πάτε έξω. Μόλις σφουγγάρισα.”

2. Η μαμά μου με έμαθε να πιστεύω σε κάτι ανώτερο από μένα : “Να εύχεσαι αυτός ο λεκές να φεύγει στο πλυντήριο.”

3. Η μαμά μου με έμαθε να σκέφτομαι λογικά : “Γιατί; Γιατί το λέω εγώ, γι’ αυτό!”

4. Η μαμά μου με έμαθε να σκέφτομαι τις συνέπειες των πράξεων μου : “Αν πέσεις από το παράθυρο και χτυπήσεις, μην σκεφτείς καν να μου ζητήσεις να πάμε στην παιδική χαρά μετά''.

5. Η μαμά μου μου έμαθε την έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος : “Σταμάτα να κλαις, γιατί θα φας ξύλο!”

6. Η μαμά μου μου έμαθε να επιτυγχάνω το αδύνατο : “Κλείσε το στόμα σου και φάε την σούπα σου.”

7. Η μαμά μου μου δίδαξε την δύναμη της θέλησης : “Δεν θα σηκωθείτε από το τραπέζι, αν δεν τελειώσετε όλο το φαγητό σας.”

8. Η μαμά μου μου έμαθε να αντιμετωπίζω το μέλλον με θάρρος : “Απλά περίμενε να φτάσουμε σπίτι και θα κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση.”

9. Η μαμά μου μου έμαθε τα βασικά για την φροντίδα του εαυτού μου : “Σταμάτα να ζουλάς τα μάτια σου, γιατί θα μείνουν έτσι για πάντα.”

10. Η μαμά μου μου έμαθε να είμαι ευέλικτη : “Κοίτα πόσο βρώμικος είναι ο αυχένας σου.”

11. Η μαμά μου με δίδαξε, ότι η έκτη αίσθηση υπάρχει : “Μην προσποιείστε, ότι δεν κρυώνετε. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε την μαμά σας. Φορέστε αμέσως τα μπουφάν σας.”

12. Η μητέρα μου με δίδαξε το μυστικό της ωριμότητας : “Φάτε όλο το πιάτο με τις φακές, γιατί διαφορετικά δεν θα μεγαλώσετε ποτέ.”

13. Η μαμά μου με εξοικείωσε με την γενετική : “Αυτό το πήρες από τον πατέρα σου.”

14. Η μαμά μου με έβαλε την ιδέα, ότι οι υπερήρωες υπάρχουν : “Ξέρω τι σκέφτεσαι, νεαρέ!”

15. Η μαμά μου με δίδαξε να βλέπω τα καλά σε κάθε κατάσταση : “Για άλλη μια φορά κάνατε το δωμάτιο σας να μοιάζει με χοιροστάσιο.”

16. Η μαμά μου μου έμαθε πως να συμπεριφέρομαι σωστά: “Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν τον πατέρα σου.”

17. Η μαμά μου μου έμαθε από που πηγάζει η αληθινή σοφία : “Όταν φτάσεις στην ηλικία μου, θα μπορείς να έχεις δική σου άποψη.”

18. Η μαμά μου με δίδαξε το δικό της ξεχωριστό χιούμορ: “Όταν χτυπήσεις, μην έρθεις σε μένα κλαίγοντας.’

19. Η μαμά μου μου έμαθε την έννοια του ρεαλισμού: “Σου έχω πει ένα εκατομμύριο φορές, σταμάτα να υπερβάλλεις!”

20. Η μαμά μου με έμαθε να μην είμαι ζηλιάρα: “Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στον κόσμο που δεν είχαν την τύχη να έχουν τους υπέροχους γονείς που έχεις εσύ.





[via]

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Όταν αγαπάμε εμμονικά είναι διότι παραμένουμε προσκολλημένοι στις γονικές μας φιγούρες.....!!!!!!

«Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΥΡΩΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ έγκειται στο γεγονός ότι ο ένας ή και αμφότεροι οι “ερωτευμένοι” έχουν παραμείνει προσκολλημένοι σε μια γονική φιγούρα και μεταβιβάζουν τα αισθήματα, τις προσδοκίες και τους φόβους που είχαν άλλοτε απέναντι στον πατέρα ή τη μητέρα τους, στο πρόσωπο που αγαπούν τώρα, στην ενήλικη ζωή τους. Πρόκειται για άτομα τα οποία δεν απελευθερώθηκαν ποτέ από την παιδική τους εξάρτηση και αναζητούν το ίδιο αυτό πρότυπο στις απαιτήσεις που έχουν από τις σχέσεις τους κατά την ενήλικη ζωή τους.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΟ ΑΤΟΜΟ έχει παραμείνει συναισθηματικά ένα παιδί άλλοτε δύο ετών, άλλοτε πέντε και άλλοτε δώδεκα, ενώ διανοητικά και κοινωνικά βρίσκεται στο επίπεδο της πραγματικής του ηλικίας. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, αυτή η συναισθηματική ανωριμότητα οδηγεί σε διαταραχές όσον αφορά την κοινωνική αποτελεσματικότητα του ατόμου· στις λιγότερο σοβαρές, η σύγκρουση και η κρίση περιορίζονται στη σφαίρα των στενών προσωπικών σχέσεων.

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ και της πατροκεντρικής προσωπικότητας, το ακόλουθο παράδειγμα για αυτό τον τύπο της νευρωτικής ερωτικής σχέσης που συναντάμε συχνά σήμερα έχει να κάνει με τους άντρες, οι οποίοι στη συναισθηματική τους ανάπτυξη έμειναν προσκολλημένοι σε μία νηπιακή εξάρτηση από τη μητέρα.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ από το μητρικό στήθος. Εξακολουθούν να αισθάνονται σαν μικρά παιδιά, αποζητούν τη μητρική προστασία, την αγάπη, τη θαλπωρή, τη φροντίδα και το θαυμασμό, θέλουν την άνευ όρων μητρική αγάπη, μία αγάπη η οποία δεν τους προσφέρεται για κανέναν άλλο λόγο εκτός από το γεγονός πως τη χρειάζονται, ότι είναι παιδιά της μητέρας, ότι είναι ανίσχυροι. 

Τέτοιου είδους άντρες συχνά είναι πολύ τρυφεροί και γοητευτικοί, όταν προσπαθούν να κάνουν μία γυναίκα να τους αγαπήσει και παραμένουν έτσι ακόμη και όταν πετυχαίνουν το στόχο τους. Αλλά η σχέση τους με τη γυναίκα (όπως στην πραγματικότητα και με όλους τους άλλους ανθρώπους) παραμένει επιφανειακή και ανεύθυνη. Ο σκοπός τους είναι να αγαπηθούν, όχι να αγαπήσουν.

ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΔΟΣΗ ματαιοδοξίας σε αυτό τον τύπο του άντρα και κρύβει μέσα του ιδέες μεγαλομανίας, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Αν βρει την κατάλληλη γυναίκα, νιώθει ασφαλής, νιώθει σαν να είναι στην κορυφή του κόσμου και μπορεί να διαθέσει πολλή στοργή και πολλή γοητεία· αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τέτοιοι άντρες είναι συχνά τόσο απατηλοί. 

Διότι, όταν έπειτα από κάποιο διάστημα η γυναίκα παύει να ανταποκρίνεται στις φανταστικές τους προσδοκίες, αρχίζουν να εμφανίζονται συγκρούσεις και μνησικακίες.

ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, αν έχει αξιώσεις για μία δική της ζωή, αν θέλει κι εκείνη να την αγαπούν και να την προστατεύουν και, σε ακραίες περιπτώσεις, ο άντρας νιώθει βαθιά πληγωμένος και απογοητευμένος και συνήθως δικαιολογεί αυτά του τα αισθήματα με τη σκέψη πως η γυναίκα του «δεν τον αγαπά, είναι εγωίστρια ή αυταρχική». 

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ μίας στοργικής μητέρας απέναντι σε ένα χαριτωμένο, γοητευτικό παιδί, εκλαμβάνεται ως απόδειξη έλλειψης αγάπης. Αυτοί οι άντρες συνήθως μπερδεύουν τη στοργική τους συμπεριφορά, την επιθυμία τους να ευχαριστήσουν, με την ειλικρινή αγάπη, κι έτσι φτάνουν στο συμπέρασμα ότι υφίστανται μία μεγάλη αδικία φαντάζονται τον εαυτό τους ως μεγάλο εραστή και παραπονιούνται πικρά για την αχαριστία της ερωτικής συντρόφου τους.

ΣΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΈΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΤΟΜΟ κατορθώνει να λειτουργήσει χωρίς σοβαρά προβλήματα. Αν η μητέρα του το αγαπούσε πραγματικά, κι ας ήταν υπερπροστατευτική (ίσως κυριαρχική αλλά όχι ισοπεδωτική), αν βρει μία γυναίκα που να ανήκει στον ίδιο αυτό μητρικό τύπο, αν τα ιδιαίτερα χαρίσματά του και τα ταλέντα του, τού επιτρέπουν να ασκεί γοητεία και να προκαλεί θαυμασμό (αυτή είναι μάλιστα η περίπτωση κάποιων επιτυχημένων πολιτικών), τότε “προσαρμόζεται καλά” με την κοινωνική έννοια, ακόμη και χωρίς ποτέ να φτάνει σε ένα υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας.

ΟΜΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – και βέβαια αυτές είναι πιο συχνές- η ερωτική του ζωή, αν όχι και η κοινωνική επίσης, θα είναι μία σοβαρή απογοήτευση. Κι όταν ένας άνθρωπος με τέτοια προσωπικότητα απομένει μόνος του, τότε εμφανίζονται συγκρούσεις και υψηλά επίπεδα άγχους ή κατάθλιψη. Σε μία ακόμη πιο σοβαρή παθολογική περίπτωση, η προσκόλληση στη μητέρα είναι βαθύτερη και περισσότερο ανορθολογική. 

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, συμβολικά μιλώντας, να επιστρέψει το άτομο στην προστατευτική αγκαλιά της μητέρας ούτε στο μητρικό στήθος που το τρέφει, αλλά να επιστρέφει σε αυτό που όλα τα δέχεται και όλα τα αφανίζει -στην ίδια τη μήτρα. Αν η φύση της υγιούς προσωπικότητας είναι να αναπτυχθεί έξω από τη μήτρα, στον κόσμο, η φύση της σοβαρής διανοητικής διαταραχής που προκαλείται είναι να αποζητήσει το άτομο τη μήτρα για να απορροφηθεί από αυτήν και πάλι. Με άλλα λόγια, να ξεφύγει από την ίδια τη ζωή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗΣ προκύπτει συνήθως στην περίπτωση που και οι ίδιες οι μητέρες δένονται με το παιδί τους με έναν τέτοιο καταστροφικό και ολέθριο τρόπο. Κάποιες στο όνομα της αγάπης, κάποιες άλλες στο όνομα του καθήκοντος, θέλουν να κρατήσουν μέσα τους το παιδί, τον έφηβο, τον άντρα· δεν θα πρέπει να αναπνέει παρά μόνο μέσω αυτών και δεν θα πρέπει να μπορεί να αγαπά παρά μόνο σε ένα επιφανειακό, σεξουαλικό και μόνο επίπεδο, απαξιώνοντας όλες τις άλλες γυναίκες. Δεν θα πρέπει τελικά να μπορεί να είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος παρά ένας αιώνιος ανάπηρος ή ένας “μητροκτόνος”.

ΑΥΤΗ Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ και καταστροφική, είναι η αρνητική όψη της μητρικής φιγούρας. Η μητέρα μπορεί να δώσει τη ζωή και μπορεί να πάρει τη ζωή. Είναι εκείνη που θα αναγεννήσει αλλά κι εκείνη που θα αφανίσει- μπορεί να κάνει θαύματα με την αγάπη της, αλλά και κανείς άλλος δεν μπορεί να τραυματίσει περισσότερο από όσο αυτή».

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Έριχ Φρομ, Η Τέχνη της Αγάπης, εκδόσεις Μπουκουμάνης.





Σκέψου αυτό που θέλεις και θα δεις ότι θα γίνει....!!!!!!

Κατά το φαινόμενο πλασέμπο, κάποιος παρουσιάζει μία ασθένεια χωρίς εμφανή αίτια, απλά και μόνο γιατί του έχει γίνει εμμονή ότι θα του συμβεί. Με άλλα λόγια, οι σκέψεις σου επηρεάζουν τη διάθεση, τη συμπεριφορά, αλλά και τον οργανισμό σου.

Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα που κάνεις πρέπει να απαλλαγείς από τον αρνητισμό και να μάθεις να σκέφτεσαι μόνο θετικά.

Ο αμφισβητούμενος ιεροκήρυκας, Dr. Norman Vincent Peale, μέσω του βιβλίου του με τίτλο «Η δύναμη της θετικής σκέψης», που κυκλοφόρησε το 1952 κι έμελλε να γίνει το «ευαγγέλιο» όσων ασχολούνται με την αυτοβελτίωση, πρότεινε μερικούς έξυπνους τρόπους για να το πετύχεις.

Γνώρισέ τους :
1. Οραματίσου τον τέλειο εαυτό σου. 
Διαμόρφωσε και καταχώρισε στο μυαλό σου μία εικόνα του εαυτού σου ως ένα άτομο που μέχρι στιγμής έχει πετύχει πολλά στη ζωή του. Μη δοκιμάσεις ποτέ να αμφισβητήσεις την πραγματικότητα αυτής της εικόνας. Αντίθετα, προσπάθησε να της προσθέτεις καθημερινά όσα μικρά συμβάντα μπορούν να την ενδυναμώσουν (για παράδειγμα, ότι ετοίμασες ένα ωραίο οικογενειακό δείπνο, πέτυχες σε ένα project στο γραφείο ή έκανες μία συμφέρουσα αγορά).

2. Σκέψου ρεαλιστικά. 
Μη χτίζεις πρόσθετα εμπόδια με τη φαντασία σου. Όσο για τα αληθινά εμπόδια, προσπάθησε να τα μελετάς και να αγωνίζεσαι να τα ελαχιστοποιείς, ώστε όταν βρεθούν μπροστά σου να έχεις απαλλαγεί από το φόβο και το δέος που πιθανόν σου προκαλούν και να μπορείς να τ’ αντιπαλέψεις δυναμικά.

3. Διώξε τις αρνητικές σκέψεις. 
Κάθε φορά που εισβάλλει στο μυαλό σου μία αρνητική σκέψη σχετική με το προσωπικό σου σθένος, να προσπαθήσεις να σκέφτεσαι επίτηδες κάτι πολύ θετικό, ικανό να την εξουδετερώσει και να σου επιτρέψει να προχωρήσεις μπροστά (για παράδειγμα μία επιτυχία στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απόφυγε να ανασκαλεύεις τυχόν θλιβερά γεγονότα που σε σημάδεψαν (για παράδειγμα ένα διαζύγιο, ένα ατύχημα ή ένα θάνατο).

4. Μην υπερεκτιμάς του άλλους. 
Μην εντυπωσιάζεσαι υπερβολικά από τα επιτεύγματα των ανθρώπων γύρω σου. Ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και γι’ αυτό και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε σε διάφορες καταστάσεις είναι καθαρά υποκειμενικός. Θα πρέπει όμως να θυμάσαι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με σένα σε ό, τι σε αφορά. Ακόμα και ο πιο δυναμικός άνθρωπος αμφιταλαντεύεται και ανησυχεί για πολλές αποφάσεις του ή τουλάχιστον δεν τις παίρνει αβίαστα.

5. Ανεξαρτητοποιήσου. 
Όσο εξαρτάσαι υπερβολικά από άλλους, το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσο πιο αδύναμη θα αισθάνεσαι. Διεκδικώντας σήμερα κιόλας την ανεξαρτησία σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πολύ πιο υπεύθυνη και αξιόπιστη απ’ ό,τι νόμιζες και θα δεις τον εαυτό σου ακόμα πιο θετικά. Προσπάθησε λοιπόν να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες και να λειτουργείς δυναμικά και με βάση τα προσωπικά σου θέλω και προσδοκίες.

6. Κάνε (τις σωστές) παρέες. 
Είναι απαραίτητο να κάνεις παρέα με αισιόδοξα, χαρούμενα και θετικά προδιατεθειμένα άτομα, τα οποία προσπαθούν να βλέπουν πάντα τη ζωή από την καλή της πλευρά. Άτομα τα οποία ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις με το χαμόγελο, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί έτσι τους βγαίνει φυσικά. Η συναναστροφή σου μαζί τους θα σε γεμίσει αισιοδοξία, ενώ είναι πολύ πιθανό να σου μεταδώσουν το θετικό πνεύμα τους.

7. Δέξου τις φιλοφρονήσεις. 
Μην αντιμετωπίζεις τα κομπλιμέντα (για την εξωτερική σου εμφάνιση ή την ποιότητα του χαρακτήρα σου) ως απλές εκδηλώσεις ευγένειας ή ως μία μέθοδο για να σε… καλοπιάσουν ή να σε εκμεταλλευτούν. Όταν είναι ουσιαστικά και αφορούν στις πράξεις και το χαρακτήρα σου, προσπάθησε να τα δέχεσαι και να αισθάνεσαι υπερήφανη γι’ αυτά.

8. Φέρε τους στόχους σου… στα μέτρα σου. 
Αν οι στόχοι που έχεις θέσει για να νιώσεις καλύτερα φαντάζουν πολύ μακρινοί και δύσκολοι να επιτευχθούν, προσπάθησε να τους διαιρέσεις σε μικρότερους, πιο κοντινούς στόχους, που σίγουρα είναι και πιο εφικτοί. Πες, για παράδειγμα, «μπορώ να χάνω 1 ή 2 κιλά την εβδομάδα» αντί να πεις το λιγότερο ρεαλιστικό «πρέπει να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα». Όσο πιο «κοντινός» σού φαίνεται ο στόχος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να τον πετύχεις, γεγονός που θα σου χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις.

9. Δείξε ευγνωμοσύνη. 
Την αληθινή ευτυχία θα την κατακτήσεις μόλις μάθεις να εκτιμάς όλα τα μικρά και (έστω και φαινομενικά) ασήμαντα. Με άλλα λόγια, μη θεωρείς δεδομένο το γεγονός ότι είσαι υγιής, ότι έχεις ένα σύντροφο που σε νοιάζεται και σε φροντίζει, ότι έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε στηρίζουν, ότι έχεις ένα όμορφο σπίτι ή ότι έχεις μία ικανοποιητική δουλειά. Μάθε να τα εκτιμάς και να δείχνεις ευγνωμοσύνη.

10. Απόκτησε αυτογνωσία. 
Αν αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, εξέτασε το ενδεχόμενο να αναζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού προκειμένου να ξεπεράσεις τη μοιρολατρία, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, που πιθανόν να προέρχεται από τα παιδικά σου βιώματα.





newsbeast.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τους μεγαλύτερους τσακωμούς τους κάνεις με τη μάνα σου....!!!!!!!

Μανούλα, μητέρα, μαμά. Πάντα σε εκείνη ξεσπάς, πάντα σε εκείνη βγάζεις το θυμό που έχεις με άλλους - όχι πως κι αυτή δε σε φτάνει στα όριά σου άπειρες φορές-. Αυτό όμως γίνεται γιατί πιο πολύ απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας εκείνη αγαπάς περισσότερο, κι ας λες πως έχεις αδυναμία στον μπαμπά, άλλο αδυναμία κι άλλο αγάπη, να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά.

Είναι αυτά τα μικρά που σε διαολίζουν σε εκείνη, αυτή η υπερπροστατευτικότητά της, είναι η μουρμούρα της για τα ασυμμάζευτα ρούχα που πετάς δεξιά κι αριστερά, πριν καν προλάβεις ν’ ανοίξεις το μάτι σου, της το έχεις πει άπειρες φορές:«βρε μαμάκα άσε με να φύγει η τσίμπλα απ’ τα μάτια μου πρώτα».

Είναι ο άνθρωπος που πάντα θα τσακώνεσαι όσο και να την αγαπάς, ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, επειδή είναι πιο κοντά σου απ’ όλους, γιατί ξέρει πως ο θυμός σου δε θα κρατήσει πάνω από ένα τέταρτο. Είναι ο άνθρωπος που σε καταλαβαίνει χωρίς να πεις τίποτα κι αυτό σε νευριάζει, να θέλεις να της κρυφτείς και να μην μπορείς, κρίμα δεν είναι;

Κάποιες φορές με τα λόγια σου την έχεις κάνει να κλάψει, άλλες το έκανες επίτηδες όταν ήσουν μικρός, για να την κάνεις να καταλάβει πως κάτι σε πλήγωσε κι άλλες καθώς μεγάλωνες απλώς τα λόγια σου ήταν παραπάνω σκληρά. Δεν το ήθελες αυτό ποτέ, ξέρεις πως λες πράγματα πάνω στα νεύρα σου και δεν τα εννοείς, κληρονομιά του μπαμπά θα γκρινιάξει εκείνη.

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός και καταλάβαινες πως έχεις κάνει λάθος της έγραφες γράμματα και της τα έβαζες κάτω απ’ το μαξιλάρι; Γιατί ως γνωστόν, όπως λέει κι αυτή πήρες και τον εγωισμό του μπαμπά κι ήταν αδύνατον για σένα να έρθεις έτσι απλά να της παραδεχτείς πως έκανες λάθος.

Πάντα θα τσακωνόσαστε, αλλά πάντα θα είναι η μανουλίτσα σου και μέσα σ’ αυτήν τη λέξη κρύβονται όλα. Όπως τσακώνεσαι με τους φίλους σου, έτσι θα τσακώνεσαι και μαζί της -εντάξει με εκείνη λίγο περισσότερο- με εκείνη ξέρεις πως δε θα σου «χτυπήσει» ποτέ τις φορές που την έκανες να κλάψει ούτε τις φορές που έμεινε ξάγρυπνη για χατίρι σου.

Τα γνωρίζεις και τα θυμάσαι όλα αυτά που έχει κάνει για σένα, ασχέτως αν δεν της τα λες. Δεν της έχεις πει ότι την αγαπάς. Πιστεύεις ότι ξέρει πόσο την αγαπάς. Έχει μεγαλώσει η μαμά σου κι αυτήν τη λέξη σου είναι δύσκολο να την προφέρεις.

Ελπίζεις να μην έχει κουραστεί με τους τσακωμούς σας και τα μούτρα σου, γιατί θα τα τρώει στη μάπα για πολλά χρόνια ακόμη. Ρώτα τους φίλους σου για να σου πουν κι αυτοί πως τους μεγαλύτερους τσακωμούς τους κάνεις με τη μάνα σου. -Δεν είμαι η μόνη που το πιστεύω, θα το δεις-.

Να την αγαπάς τη μανούλα σου, αλλά να ξέρεις ότι θα συνεχίσετε να τσακώνεστε. Γι’ αυτό να της ζητήσεις προκαταβολικά συγγνώμη και να της πεις ότι δεν ελέγχεις πάντα ούτε τα νεύρα σου ούτε το στόμα σου, αλλά να της υποσχεθείς πως πάντα θα της ζητάς συγγνώμη. Εκεί που φταις μόνο έτσι;

Άλλωστε είναι σίγουρο ότι εκείνη πάντα θα σε συγχωρεί.





Επιμέλεια κειμένου Ευγενίας Ζουμπεράκη : 
Νάννου Αναστασία.

Κύκνος παραδόθηκε στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον έσωσε.....!!!!!!!!

Στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον έσωσε παραδόθηκε ένας κύκνος, που τραυματίστηκε όταν στην προσπάθειά του να πετάξει έπεσε πάνω σε συρμάτινο φράχτη.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Γεννημένος για εξερεύνηση, Ρίτσαρντ Γουίζ, επισκέφθηκε το Abbotsbury Swannery του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με μια οργάνωση διάσωσης κύκνων που είχε μεταβεί στην περιοχή για να βοηθήσει τα πτηνά.

Εκείνος επέλεξε να σώσει τον τραυματισμένο κύκνο. Προσπάθησε να τον κάνει να αισθανθεί όσο πιο άνετα μπορούσε για να μπορέσει να μεταφερθεί.

«Όταν τον έβαλα δίπλα μου άκουγα την καρδιά του να χτυπά και ξαφνικά άρχισε να χαλαρώνει στην αγκαλιά μου βάζοντας τον λαιμό του γύρω από τον δικό μου. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα όταν ένα ζώο σε εμπιστεύεται απόλυτα» είχε πει ο ίδιος στο ΑΒC News.

Αυτό που κάνει το γεγονός τόσο ξεχωριστό είναι πως οι κύκνοι δεν συνηθίζουν να εκφράζονται θερμά προς τους ανθρώπους.





Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πιπερόριζα (τζίντζερ) ένα ωφέλιμο βότανο και πως σας ωφελεί.....!!!!!!

Πιπερόριζα (τζίντζερ) ένα ωφέλιμο βότανο κατάλληλο για την βαρυστομαχιά, το κρυολόγημα, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και τις δίαιτες 

Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές φυτό, που ονομάζεται Zingiber officinalis και ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, την ίδια δηλαδή όπου ανήκει και το κάρδαμο, η galanga και ο κουρκουμάς. Κατάγεται από την Άπω Ανατολή και καλλιεργείται στην Νότια Ασία, την Ανατολική Αφρική αλλά και στην Καραϊβική. 

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπερόριζας είναι η Ινδία, που κατέχει ποσοστό 35% της παγκόσμιας παραγωγής.Η λέξη τζιντζερ, προέρχεται από την αρχαία ινδική λέξη singivera.

Η πιπερόριζα έφτασε στην Δύση μέσω της Ελλάδας, όπου την έφεραν οι επιζήσαντες στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιστρέφοντας στην πατρίδα μετά το πέρας των μεγάλων εκστρατειών. 

Η αρχική της ονομασία υπέστη διάφορες αλλαγές στην γλώσσα της κάθε χώρας, ανάλογα με τους επικρατούντες κανόνες ευφωνίας, και έτσι θα την συναντήσετε με τις ακόλουθες ονομασίες : ginger στα αγγλικα, zenzero στα ιταλικά, gingembre στα γαλλικά, ingwer στα γερμανικά, jengibre στα ισπανικά, zencefil στα τούρκικα.

Σύμφωνα με κάποιους άλλους μελετητές της ετυμολογίας, η λέξη zingiber προέρχεται από το αραβικό zind-schabil, που σημαίνει ρίζα. Εξ' άλλου, το φυτό παρουσιάζεται με διαφορετικές μεταξύ τους ονομασίες ακόμη και στις χώρες στις οποίες καλλιεργείται. 

Το φυτό της πιπερόριζας, αποτελείται από ένα σαρκώδες ρίζωμα, με πυκνές διακλαδώσεις, από το οποίο ξεκινούν δυο είδη βλαστών : το ένα είδος είναι ψηλοί, στείροι και κούφιοι, και σχηματίζουν τα φύλλα που είναι επιμήκη και λογχοειδή, το άλλο είδος είναι πιο κοντοί, γόνιμοι και καταλήγουν σε κωνοειδείς ταξιανθίες που αποτελούνται από άνθη κιτρινοπράσινα με κοκκινωπές κηλίδες. 

Ο καρπός της πιπερόριζας είναι μια κάψα, που χωρίζεται σε 7 εσωτερικά διαμερίσματα που περιέχουν πολυάριθμους σπόρους. Σήμερα, η ποιοτικότερη πιπερόριζα καλλιεργείται στην Καραϊβική. Είναι αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.

Tι περιέχει :
Το τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. 

Tο ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, η οποία, όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Η ρίζα αυτού του βοτάνου έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πολύ πλούσια πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. τζίντζερ
Ενέργεια: 80 kcal / Λιπαρά: 0,4 γρ. / Yδατάνθρακες: 18 γρ. / Φυτικές ίνες: 2 γρ. / Πρωτεΐνες: 2 γρ. / Mαγνήσιο: 43 mg / Xαλκός: 2 mg / Kάλιο: 415 mg / Φώσφορο: 34 mg / Aσβέστιο: 16 mg /Nάτριο: 13 mg / Bιταμίνη C: 5 mg / Φυλλικό οξύ: 11 μg

Πώς σας ωφελεί :
Oι Kινέζοι το συνιστούν εδώ και 2000 χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Tα αιθέρια έλαιά του και άλλα συστατικά του του προσδίδουν ορισμένες από τις πολύτιμες ιδιότητές του. Οι ευεργετικές ιδιότητες της πιπερόριζας είναι πολλές και η μαγειρική της αξία είναι μεγάλη. 

Το τζίντζερ έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει από τη ναυτία και να αποτρέπει τον εμετό, είναι πολύ ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει την πίεση του αίματος. Σε συνδυασμό με τις σταφίδες σε ένα ζεστό ρόφημα, ρίχνει τον υψηλό πυρετό. 

Ειδικά για τους ηλικιωμένους αποτελεί ένα φυσικό ενδυναμωτικό βότανο που δίνει δύναμη και ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Συγκεκριμένα :
· Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές του ιδιότητες.

· Το Ginger μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τηναυτία. Λήψη ρίζας Ginger, σε δοσολογία ισοδύναμη με 1000mg σκόνης βοτάνου, μειώνει την τάση για έμετο και προλαμβάνει συμπτώματα όπως ο ίλιγγος, ο κρύος ιδρώτας και άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα που σχετίζονται με την αδιαθεσία λόγω μετακινήσεων

· Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.

· Για δυσπεψία – ναυτία: Bοηθά στην καλή χώνεψη,καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Aν μετά το φαγητό νιώθετε φούσκωμα, πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ. Φτιάξτε το τσάι σας όπως συνήθως και προσθέστε 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ. Tο ίδιο κάντε αν έχετε ναυτία.

· Για το κρυολόγημα: Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Οι πολλές εφαρμογές και χρήσεις της πιπερόριζας συμπεριλαμβάνουν την θεραπεία του άσθματος, της βρογχίτιδας, και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων μαλακώνοντας και απομακρύνοντας τα φλέγματα από τους πνεύμονες. 

Η πιπερόριζα μπορεί επίσης να βοηθήσει την μείωση του πυρετού ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Bάλτε σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Αφήστε το 3-4 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το. 

Mπορείτε, επίσης, στο τσάι ή στο χαμομήλι σας να προσθέσετε αντί για τριμμένο τζίντζερ, μία μόνο σταγόνα αιθέριο έλαιο τζίντζερ.

· Για την ιγμορίτιδα και τη βουλωμένη μύτη: Bάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη, αφήστε το να βράσει και κάντε εισπνοές πάνω από το νερό που κοχλάζει ή βουτήξτε μια γάζα στο ίδιο μείγμα και κάντε κομπρέσες στη μύτη. Aυτό βοηθάει στο να ανοίξουν τα ιγμόρεια και να φύγουν οι εκκρίσεις.

· Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. .

· Η πιπερόριζα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και αιθέρια έλαια, τα οποία σε μελέτες με ζώα διαπιστώθηκε ότι ασκούν αναλγητική και ηρεμιστική δράση. Τα τελευταία χρόνια, ερευνητικές ομάδες αποφάσισαν να μάθουν εάν ασκούν την ίδια δράση και στους ανθρώπους, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». 

Στην πιο πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Επιθεώρηση «The Journal of Pain», συμμετείχαν 74 ενήλικοι οι οποίοι έκαναν ασκήσεις που στόχο είχαν να τους προκαλέσουν μυϊκό πόνο και φλεγμονή. Επί 11 ημέρες οι εθελοντές, είτε έτρωγαν 2 γραμμάρια πιπερόριζα την ημέρα, είτε μια ανενεργό ουσία. 

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η πιπερόριζα μείωνε κατά περίπου 25% τον πόνο τους, αλλά μόνο μετά το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της πιπερόριζας βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και στην μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με την αρθρίτιδα, τους ρευματικούς και μυϊκούς σπασμούς. 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πιπερόριζας διεγείρουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία του αίματος, αποβάλλοντας τις τοξίνες από το σώμα, καθαρίζοντας το έντερο και τα νεφρά, και θρέφοντας το δέρμα

· Σε μια παρόμοια μελέτη, μια άλλη ερευνητική ομάδα διερεύνησε τι συμβαίνει μόνο την πρώτη και στη συνέχεια τη δεύτερη ημέρα μετά τη γυμναστική. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η πιπερόριζα μείωνε κατά περίπου 25% τον πόνο τους, αλλά μόνο μετά το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική.

Και πάλι, η πιπερόριζα δεν φάνηκε να επηρεάζει τον πόνο το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική, αλλά την επόμενη ημέρα ο πόνος ήταν λιγότερος, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η πιπερόριζα «μπορεί να αμβλύνει την εξέλιξη του πόνου». 

Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν πως η πιπερόριζα δεν ωφελεί κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη γυμναστική, αλλά μπορεί να μειώσει τον πόνο από τη δεύτερη ημέρα και μετά.

· Για κράμπες: Σε 100 ml ελαιόλαδο, προσθέστε 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, ανακατέψτε το, βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και αφήστε το εκεί για 2 εβδομάδες. Kάθε φορά που έχετε κράμπα, κάντε εντριβές με το λάδι από τζίντζερ, γιατί διεγείρει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος και απαλύνει τα συμπτώματα.

· Η λήψη υψηλής δοσολογίας Ginger (πάνω από 10g ημερησίως) μειώνει σημαντικά τη συσσώρευση αιμοπεταλίων (δημιουργία θρόμβων), διότι καταστέλλει τη δημιουργία θρομβοξάνης (1) κατά 37%. Το Ginger μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης (και καταστέλλει τη βιοσύνθεση νέας χοληστερόλης) όταν λαμβάνεται μακροπρόθεσμα (2,3). 

Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι ενώσεις capsaicin (καψαϊκίνη) και shogaol, που περιέχονται στο Ginger, μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

· Η φήμη του τζίντζερ όμως βασίζεται πάνω απ'όλα στις αφροδισιακές του ιδιότητες που οφείλονται στις τζιντζερόλες, οι οποίες αυξάνουν την ποσότητα σπέρματος που παράγεται και βελτιώνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

· Σύγχρονοι ερευνητές έχουν καταγράψει πολλά από τα οφέλη της πιπερόριζας στην υγεία: σε άρθρο του 2011 στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, αναφέρεται ότι αυτή η εξωτική ρίζα, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία καρδιαγγειακών προβλημάτων, πεπτικών διαταραχών, 

· Μπορεί να βοηθήσει στο διαβήτη. Η Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με βάση το αποτέλεσμα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Ένα συστατικό της ασιατικής ρίζας αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης της γλυκόζης των μυών. Με αυτόν τον τρόπο, ο κίνδυνος των επιπλοκών για τα άτομα με διαβήτη μειώνεται.

· Μειώνει τη συσσώρευση λίπους. Μια μελέτη το Σεπτέμβριο του 2011, αξιολόγησε τον αντίκτυπο του τζίντζερ στην απορρόφηση λίπους. Αρουραίοι έλαβαν ημερήσιες δόσεις πιπερόριζας για οκτώ εβδομάδες. Η θεραπεία αυτή διευκόλυνε την πέψη του λίπους και αύξησε τα επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι αλλαγές, εμπόδισαν τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

Κίνδυνοι και παρενέργειες πιπερόριζας :
- Όποιος πάσχει από πέτρα στη χολή θα πρέπει να απέχει από την κατανάλωση της ρίζας, ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός στη χοληδόχο κύστη.

- Επίσης, για τις εγκυμονούσες συνιστάται να μην καταναλώνουν τη ρίζα, καθώς η Πιπερόριζα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την έναρξη του τοκετού.

Πώς θα το βρείτε στην αγορά
· Σε ρίζα.
· Σε σκόνη (μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένη πιπερόριζα κατόπιν ειδικής επεξεργασίας).

· Σε σιρόπι.
· Σε αιθέριο έλαιο.
· Σε κάψουλα.
· Σε βάμμα.
· Σε τσάϊ

Tο μπαχαρικό θα το βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ, καθώς και σε μαγαζιά που πωλούν μπαχαρικά. Tη ρίζα θα τη βρείτε σε σουπερμάρκετ και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων. Tο αιθέριο έλαιο, το σιρόπι, τις κάψουλες και το βάμμα θα τα αναζητήσετε σε επιλεγμένα φαρμακεία.

H ρίζα πρέπει να είναι λεία, χωρίς ρυτίδες και σκληρή με ομοιόμορφο χρώμα. Σε περίπτωση που κάποια σημεία είναι μαλακά, ρυτιδιασμένα ή με διαφορετικό χρώμα σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκια.

Συντήρηση : H φρέσκια ρίζα συντηρείται στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου. Kατά τη φύλαξη δεν πρέπει να την ξεφλουδίσετε όλη, γιατί θα αλλοιωθεί γρήγορα και θα χαθούν τα θρεπτικά της συστατικά. Φροντίστε να ξεφλουδίζετε κάθε φορά μόνο το σημείο που πρόκειται να καταναλώσετε.

Πως να το καταναλώσετε :
H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.





Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος,

Αν Κρυώνετε, τρίψτε λίγο από ΑΥΤΟ στον Αυχένα σας. Θα εκπλαγείτε με το Αποτέλεσμα....!!!!!!!

Οι αρχαίοι Έλληνες, Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι γνώριζαν τα πλεονεκτήματα του αιθέριου έλαιο λιβανιού. Οι Αιγύπτιοι έκαναν μέχρι και μπάνιο σε αυτό πιστεύοντας ότι τους έκανε να δείχνουν νεότεροι. Είχε θετική επίδραση όχι μόνο στην διάθεση, αλλά βοηθούσε και στην μείωση του άγχους και γενικότερα βελτίωνε την υγεία.

Το έλαιο λιβανιού, το οποίο παράγεται από το ρετσίνι του δέντρου boswellia, έχει πικάντικο άρωμα με νότες λεμονιού και μελιού. Όταν διαβάσετε τι μπορεί να κάνει, δεν θα μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό.

1. Ανακουφίζει τον βήχα :
Αν είστε κρυωμένοι και βήχετε συνεχώς, αυτό το έλαιο μπορεί να σας βοηθήσει. Απλά απλώστε το στον αυχένα και τον λαιμό σας ή βάλτε μερικές σταγόνες στο νερό και κάντε γαργάρες.

2. Διώξτε τις ουλές : 
Αναμίξτε έλαιο λιβανιού με έλαιο καρύδας, τρίψτε το μίγμα πάνω στις ουλές σας και αφήστε το να απορροφηθεί. Μετά από μερικές εφαρμογές, θα παρατηρήσετε ότι οι ουλές δεν είναι τόσο ευδιάκριτες.

3. Ανακουφιστείτε από τσιμπήματα εντόμων : 
Αν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, κόκκινο ή σας φαγουρίζει, λίγες σταγόνες έλαιου λιβανιού μπορούν να σας βοηθήσουν. Απλά τρίψτε το στην ερεθισμένη περιοχή.

4. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα : 
Καταναλώστε μερικές σταγόνες του ελαίου για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας. Προλαμβάνει κρυώματα και άλλες ασθένειες που προκαλούνται λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη : 
Ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο λιβανιού στο λαιμό για να ενισχύσετε την συγκέντρωση σας. Επίσης, θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ισορροπημένοι συναισθηματικά. Το έλαιο λιβανιού ενεργοποιεί την παραγωγή νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης που βοηθάνε στην καταπολέμηση της εξάντλησης, της κακής διάθεσης και γενικότερα του λήθαργου.

6. Επουλώστε πληγές : 
Βάζοντας έλαιο λιβανιού σε κοψίματα ή άλλες πληγές του δέρματος τις βοηθάτε να επουλώσουν πιο γρήγορα.

7. Διώξτε τις ρυτίδες : 
Δεν χρειάζεται να κάνετε ακριβά μπότοξ ή να παίρνετε αντιγηραντικές κρέμες για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες. Ανακατέψτε λίγο έλαιο λιβανιού με δυο φύλλα λεβάντας και απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο σας πρωί και βράδυ. Μετά από μερικά λεπτά μπορείτε να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

8. Ανακουφίστε το άγχος : 
Αν έχετε άγχος, ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο λιβανιού στο χέρι σας και μετά εισπνεύστε. Θα νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί.

9. Κοιμηθείτε καλύτερα : 
Αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ένα μικρό μπολ με έλαιο λιβανιού δίπλα στο κρεβάτι σας. Ο ύπνος σας θα είναι αισθητά καλύτερος.

10. Διαλογιστείτε : 
Το λιβάνι σας βοηθά να αναπνέετε πιο βαθιά και γι’αυτόν τον λόγο συχνά χρησιμοποιείται στον διαλογισμό. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον διαλογισμό για να χαλαρώσετε, θα δείτε ότι είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθείτε με το λιβάνι.

Ποιος θα το πίστευε ότι ένα αιθέριο έλαιο μπορεί να κάνει τόσο καλό σε σώμα και ψυχή;!





Μέχρι πότε μπορώ να δουλεύω με το ίδιο ορυκτό.....!!!!!!!

Τα ορυκτά είναι υπέροχοι συνεργάτες στην προσωπική εξέλιξη. Έτσι υπάρχουν φορές που ένα ορυκτό, για κάποιο διάστημα, δε θέλετε να βγει από επάνω σας. Ίσως να είναι η συγκεκριμένη ποιότητα που σας προσφέρει για εκείνο το διάστημα που σας ελκύει σε αυτό. Παρατηρήστε : πώς αισθάνεστε μαζί του; Τι νιώθετε ότι σας παρέχει; Είναι μία ζωντανή αίσθηση όντως, ή απλώς μία συνήθεια;

Αυτές οι σκέψεις θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πόσο δραστικά συμπορεύεστε μαζί του. 

Υπάρχουν ορυκτά τα οποία ταιριάζουν, όχι μόνο με την προσωπική ανάγκη της στιγμής, αλλά με την ίδια τη δόνηση της ψυχής. Αυτά τα ορυκτά μένουν μαζί σας για όλη σας τη ζωή και, καθώς εξελίσσεστε, συντονίζεστε σταδιακά και με τις δικές τους βαθύτερες δονήσεις. Ακόμα όμως και σε αυτά, μπορεί να αισθανθείτε μία ανάγκη για αποχή. Επιτρέψτε το.

Μπορεί να υπάρχει μία ανάγκη για διάλειμμα και, όταν νιώσετε ξανά έτοιμοι, να μπείτε και πάλι στο πεδίο τους. Έτσι, αν ένα πέτρωμα που λατρεύετε και διαλογίζεστε μαζί του ή το χρησιμοποιείτε στην προσωπική σας θεραπεία, σας απωθεί, τοποθετήστε το εκεί όπου εναποθέτετε τα ορυκτά σας ή στο ναό σας, δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας να αποφορτιστεί από την ίδια ενέργεια, από την οποία μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μη χωράει περισσότερη στο σύστημά σας. 

Επιτρέψτε να ξεκουραστείτε και οι δύο.
Άλλα ορυκτά έρχονται και σας προσφέρουν τα δώρα τους, ανάλογα τη στιγμή. Αυτά τα ορυκτά μπορούν να φύγουν και να επιστρέψουν πολλές φορές στη ζωή σας. Αυτό δεν είναι κάτι που χρειάζεται να σας ανησυχήσει: αντιμετωπίστε το όπως θα αντιμετωπίζατε μία βιταμίνη ή ένα βότανο, που χρειάζεστε για κάποια συγκεκριμένη εποχή. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ορυκτό δρα σε αιθερικό πεδίο.

Σεβαστείτε αν κάποια στιγμή, ενώ νιώθετε ότι θέλετε να έχετε μαζί σας ένα τονωτικό ορυκτό, το σύστημά σας σας οδηγήσει σε ένα χαλαρωτικό. Μπορεί να βρίσκεστε σε τόση ένταση που το σώμα και το πνεύμα να έχουν ανάγκη να αποφορτιστούν πρώτα. Χαλαρώστε και αφήστε τη διαίσθησή σας να σας καθοδηγήσει: το σώμα σας ξέρει τις ανάγκες του.





Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μην φοβάσαι, πλάσμα του φωτός...Είμαστε πολύ κοντά. Το ακούς; Άντεξε...!!!!!!

Περνάμε, μία δύσκολη περίοδο αλλαγών... 
Αν αυτό, το δεις μέσα από το κουτί, μέσα από την μικρότητα σου, το πεπερασμένο κορμί σου και νόηση... όντως οι δυσκολίες και ο φόβος, θα σε κυριεύσουν.

Έχεις μάθει να κυριεύεσαι, από συναισθήματα και ανασφάλειες, από εξαρτήσεις και προσδοκίες, στην μικρή ζωή σου, έχεις μάθει να χρησιμοποιείς τον νου, όχι σαν εργαλείο... αλλά σαν τον αφέντη, που σε κυριεύει, μέσα από το πεπερασμένο, του χωροχρόνου, να ζεις μέσα από τις πεποιθήσεις, που σου έχουν εμφυτεύσει οι γονείς σου, το περιβάλλον σου, η κοινωνία... από τότε ακόμα, που ήσουν παιδί. 

Ζεις, μέσα στις σκέψεις του παρελθόντος, ή του μέλλοντος, και δεν απολαμβάνεις, την στιγμή του κάθε Τώρα, ανακαλύπτοντας εκεί... αυτό που είναι, η μόνη πραγματική αλήθεια, σε αυτό που Είσαι!

Εκεί, σε αυτό το Τώρα, μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, και την Χριστή συνειδητότητα... την σύνδεση σου, με το άπειρο σύμπαν, με την αιωνιότητα και το Φως, από όπου προέρχεσαι.

Βλέπουμε γύρω μας τον φόβο, και τον βιώνουμε μέσα μας, σε κάθε στιγμή, μέσα από ενοχές και καθρέφτες, που μας αντικατοπτρίζουν μνήμες, που μας εμφυτεύτηκαν, από τα παιδικά μας χρόνια, μνήμες, που μας εμποδίζουν, να είμαστε ελεύθεροι, και να βιώσουμε, το μεγαλείο της ύπαρξής μας, και την σύνδεση, με την Πηγή του Φωτός, από όπου προερχόμαστε...

Φοβόμαστε και βομβαρδιζόμαστε, καθημερινά, με αυτές τις φοβίες, της ύλης, ότι οι άλλοι δεν μας αγαπούν, ότι είμαστε υπεύθυνοι, για τα λάθη μας, ότι κάναμε αμαρτία και πρέπει να τιμωρηθούμε, ότι δεν θα έχουμε, τα χρήματα που αξίζουμε, ενοχοποιώντας το χρήμα και την ύλη, λες και είναι κάτι κακό...

Δεχόμαστε, μια απεριόριστη πλύση εγκεφάλου, από αρνητικές δυνάμεις, που μας εμποδίσουν να βγούμε, έξω από το κουτί και να συνειδητοποιήσουμε, ότι σε αυτόν, τον ψεύτικο κόσμο που ζούμε, είμαστε δημιουργοί και συνδημιουργοί.

Μας εμποδίζουν, να ενωθούμε σε Ένα, να ενώσουμε την θηλυκή και αρσενική μας πλευρά...

Δεν είναι τυχαίο, που είμαστε εδώ, σαν άντρας και γυναίκα.
Αλλά, και μέσα σε κάθε άνθρωπο, υπάρχει η αρσενική και θηλυκή πλευρά του.

Υπάρχει, μία πάλη του αρσενικού και του θηλυκού, μα η αλήθεια βρίσκεται, στην ένωση και την αυτογνωσία, αυτής της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας. 

Για να είσαι τέλειος, πρέπει να ενωθεί σε Ένα, αυτή η δυαδικότητα, μέσα μας και έξω μας... 

Οι άνθρωποι, πρέπει να ισορροπήσουν, την αρσενική και θηλυκή πλευρά τους, και μεταξύ τους να καταλάβουν, πόσο σημαντικές και ίσες, είναι αυτές οι δύο πολικότητες, για να ενωθούν σε Ένα, και να δημιουργήσουν, την ενότητα... να γίνουν δημιουργοί!

Και να αναστηθούν, σε μία νέα πραγματικότητα, που δεν γνωρίζει φόβο, ούτε όρια...

Ο άντρας, συγχωρώντας την αρσενική του πλευρά, και αγκαλιάζοντας το θηλυκό του, και η γυναίκα, την θηλυκή της πλευρά, και αγκαλιάζοντας το αρσενικό της, μπορεί να έχει αυτογνωσία, καταργώντας, τον χωροχρόνο και τις πεποιθήσεις... 

Καταγραφές και ενοχές, που κουβαλάμε, από την παιδική μας ηλικία. 

Καταγραφές και ανισορροπία, που ένα, μόνο σκοπό έχουν...

Να τον οδηγήσουν, μακριά από την αλήθεια, και από αυτό που είναι, αιώνιο πλάσμα Φωτός και δημιουργίας...

Στην σημερινή εποχή, ενισχύονται οι ανασφάλειες και οι φόβοι, μέσω της οικονομικής κατάρρευσης και της κατάρρευσης των προτύπων, αλλά όλα αυτά, συμβαίνουν επώδυνα, πριν από μία νέα αρχή...

Συνειδητοποίησε, ότι όταν σταματάς να ανησυχείς, να φοβάσαι και αρχίζεις, να ζεις στο Τώρα, τότε όλες οι ψευδαισθήσεις, καταρρέουν γύρω σου. 

Τότε, αγγίζεις απαλά τον εαυτό σου, και όλα υπάρχουν ταυτόχρονα, σε μία αυτογνωσία... τότε εξισορροπεί το ιερό θηλυκό και το αρσενικό, μέσα σου, και τότε, μπορείς να κινήσεις βουνά... 

Τότε, μπορείς να πεις σε αγαπώ, και είσαι, ότι πιο σημαντικό υπάρχει, στην ύπαρξή μου... 

Τότε, δεν επηρεάζεσαι από την καθημερινή, πλύση εγκεφάλου σκοτεινότητας, από αυτές τις δυνάμεις, που δεν θέλουν να φωτιστείς και να λάμψεις, δεν θέλουν να είσαι ελεύθερος.

Αυτές οι δυνάμεις, πλάσμα του φωτός, γνωρίζουν τις αδυναμίες σου, και σε χτυπάνε ακριβώς εκεί που πονάς. 

Ξέρουν, ότι έχουν χάσει το παιχνίδι, όταν σταματάς να φοβάσαι, και αρχίζεις να αγαπάς, ξέρουν, ότι εσύ με το Φως σου, θα λάμψεις και θα περάσεις την πύλη, προς την αυτογνωσία και μαζί σου, θα πάρεις και αυτούς, που είναι πολύ σημαντικοί... και κάνουν το παν, για να σε εμποδίσουν...

Σε χτυπάνε, στις αδυναμίες σου... 
Το γνωρίζεις αυτό, έτσι δεν είναι;

Ο χρόνος τρέχει, και δεν υπάρχει, θα έρθει η ώρα, που θα έρθει, ο μη χρόνος, και πρέπει να είσαι έτοιμος...

Θυμήσου ποιος είσαι, ένωσε την θηλυκή και αρσενική ενέργεια, μέσα σου, ένωσε την λογική και το συναίσθημα, και άσε να καταρρεύσουν, οι φόβοι σου, σαν τραπουλόχαρτο... ζήσε στο Τώρα!

Είσαι πολύ σημαντικότερος, από ότι νομίζεις... και το ξέρεις. 

Το ξέρεις, ότι είσαι σημαντικός, και το ξέρεις, ότι τόσο όμορφοι και σημαντικοί είναι, και οι άλλοι άνθρωποι γύρω σου.

Εσύ, πλάσμα φωτός, που είσαι έτοιμο να δράσεις, να φωτίσεις με την λάμψη σου, σε αυτό που έρχεται, κατάλαβε, ότι σε χτυπάνε στα αδύνατα σημεία σου, αυτήν την στιγμή, λίγο πριν να ανοίξεις τα φτερά σου. 

Όσο πιο πολύ, κοντεύεις στην θέωση της δημιουργίας, τόσο πιο πολύ, σε πολεμούν...

Το κλειδί σε αυτό, είναι η χαρά της αυτογνωσίας. 
Η πίστη και ο μη φόβος... η Αγάπη!!!

Και τότε, δεν υπάρχει κάρμα. 

Στο Εδώ και Τώρα, τα πάντα καταλύονται. 

Είμαστε πολύ κοντά... Το ακούς; Άντεξε.

Τίποτα, δεν είναι τυχαίο στην ροή...





15 απλά μαθήματα ζωής του Γουέιν Ντάιερ, που θα αλλάξουν τη ζωή σας....!!!!!!

1.Η συνεργασία, είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό...
"Πάρτε χρόνο, για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας, με τον τρόπο που αισθάνεστε. Αν κρατάτε τον εαυτό σας, συγκεντρωμένο σε αυτόν τον σκοπό, δε θα έχετε χρόνο, για να ασχοληθείτε με το τι κάνουν οι άλλοι. Το να προσπαθείτε συνεχώς, να ανταγωνιστείτε τους άλλους, είναι κάτι που μπορεί μόνο, να σας αποδυναμώσει και όχι να σας κάνει δυνατότερους... 

Αν βιάζεστε συνεχώς, προσπαθώντας, να ξεπεράσετε κάποιον άλλον, ή σας παρακινεί, η απόδοση κάποιου άλλου, τότε το άλλο άτομο σας ελέγχει".

2.Μην προσπαθείτε ποτέ, να αλλάξετε, τους ανθρώπους που αγαπάτε...
"Όταν αγαπάτε πραγματικά κάποιον, πρέπει να τον αγαπάτε, για αυτό που πραγματικά είναι – όχι για αυτό που θα θέλετε να είναι, ή έστω για αυτό, που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι. Μην ξοδεύετε χρόνο, προσπαθώντας να κάνετε ασήμαντες αλλαγές, στους ανθρώπους που αγαπάτε... 

Αγάπη είναι, η ικανότητα να επιτρέπετε σε αυτούς, που νοιάζεστε, να είναι αυτοί που επιλέγουν, χωρίς κάποια απαίτηση, να σας ικανοποιήσουν".

3.Η άγνοια, δεν είναι ευτυχία...
"Πάντοτε, να επεκτείνετε το μυαλό σας, μέρα με τη μέρα. Μη βάζετε ποτέ, ταμπέλες στον εαυτό σας. Μην αρνηθείτε ποτέ, να εξερευνήσετε νέες ιδέες, γεγονότα, ανθρώπους κ.τ.λ. ειδάλλως, δεν μπορείτε να πάτε παραπέρα, τη ζωή σας... 

Η μεγαλύτερη μορφή άγνοιας, είναι να απορρίπτεις κάτι, για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα".

4.Μην πιστέψετε ποτέ, πως είστε θύμα, αυτού του κόσμου...
"Ξεκινάτε αμέσως, να παίζετε το «παιχνίδι του θύματος», όταν αναφέρεστε σε καταστάσεις και γεγονότα, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως, «με εκνευρίζεις», «η κατάσταση αυτή με στεναχωρεί», «δεν πιστεύω ότι μου φέρθηκαν έτσι». Είναι σημαντικό να αναλαμβάνετε, προσωπική ευθύνη, για τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις σας και τις πράξεις σας, αντί, να τις αποδίδετε σε κάποιον άλλο. 

Το πως σας φέρονται κάποιοι, είναι το κάρμα τους, το πως αντιδράτε... είναι το δικό σας".

5.Μην φοβάστε, την μοναξιά...
"Το να περνάτε χρόνο μόνοι σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να νιώσετε άνετα με τον εαυτό σας, και να τον αγαπήσετε. Είναι εξίσου καλό, με το να περνάτε χρόνο με κάποιους ανθρώπους, που γνωρίζετε και αγαπάτε.
 
Δεν μπορείς να νιώσεις μοναξιά, αν σου αρέσει το άτομο, με το οποίο είσαι μόνος".

6.Η απόρριψη μας, κάνει πιο δυνατούς...
"Ανεξάρτητα, από το πόσες φορές έχετε ακούσει, το «όχι» για κάτι, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε, την απόρριψη, να σας πάρει από κάτω. Αντ’ αυτού δείτε την απόρριψή, σαν μια ευκαιρία να κάνετε τον εαυτό σας πιο δυνατό και καλύτερο, σε αυτό που θέλετε να πετύχετε...

Να είσαστε ευγνώμονες, σε όσους σας έχουν πει όχι... Χάρη σε αυτούς, καταφέρατε να πετύχετε μόνοι σας".

7.Η αξία σας, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, από άλλους...
"Δεν μπορείτε ποτέ, να είστε ευτυχισμένοι, αν αναζητάτε, την επιβεβαίωση και αποδοχή, από άλλους... Αυτό οφείλεται, στο ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός, και έχει άλλες σκέψεις και συναισθήματα. Αντί για να ανησυχείτε, συνεχώς, για το πως θα ικανοποιήσετε τους άλλους, συγκεντρωθείτε στο πως... θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας... Ο εαυτός σας, είναι πιο σημαντικός..!!

Η αυτοεκτίμησή σας, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από άλλους. Αξίζετε, επειδή το λέτε... Αν βασίζεστε σε άλλους, για την αξία σας, τότε είναι η αξία άλλων".

8.Έλκετε αυτό που είστε, και όχι αυτό που θέλετε...
"Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, πως νόμος της έλξης, σημαίνει ότι αν συγκεντρωθούν, σε κάτι που θέλουν πολύ, θα το κατακτήσουν... 
Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί, με αυτόν τον τρόπο. 

Όταν το μυαλό σας και η καρδία σας, καθαρίσουν αρκετά, σίγουρα θα έλξετε αρκετά πράγματα. 

Αυτό είναι κάτι, που θα έρθει σε εσάς, εννοώντας, πως δε θα χρειαστεί, να το κυνηγήσετε.Αν είστε παθιασμένοι, με το να νικήσετε κάποιον άλλο, με οποιοδήποτε κόστος, τότε είναι βέβαιο, πως θα έλξετε κάτι ισοδύναμο, της δόνησης αυτής της σκέψης σας – ακόμα και αν κάνετε γιόγκα, και στέκεστε στο κεφάλι σας, λέγοντας μάντρας καθημερινά".

9.Δεν υπάρχουν όρια, σε αυτά που μπορείτε να πετύχετε, στη ζωή σας...
"Είσαστε άνθρωπος, και δεν υπάρχουν όρια σε αυτά, που μπορείτε να πετύχετε, στη ζωής σας... 
Τα μόνο όρια που υπάρχουν, είναι αυτά που βάζετε εσείς, στον εαυτό σας... 

Όταν σκέφτεστε τους περιορισμούς, λαμβάνετε περιορισμούς".

10.Ο επίγειος παράδεισος, είναι κάτι, που πρέπει να ανακαλύψετε...
"Η ιδέα του «επίγειου παραδείσου», δεν είναι ένα πραγματικό μέρος, που πρέπει να βρείτε, αλλά μια επιλογή, που πρέπει να κάνετε... 

Με το να επικεντρώνεστε, σε αρνητικά ή σε θετικά πράγματα, βλέπετε το καθένα από αυτά, να εμφανίζετε περισσότερο στη ζωή σας. 

Οι άνθρωποι με αγάπη, κατοικούν σε ένα κόσμο με αγάπη. 
Οι εχθρικοί άνθρωποι, κατοικούν σε έναν εχθρικό κόσμο. Στον ίδιο κόσμο".

11.Μην αγχώνεστε, για τα πάντα...
Μια αόρατη δύναμη, είναι αυτή που δημιούργησε τον κόσμο, και ολόκληρο το σύμπαν... 

Όποτε, σταματάμε να προσπαθούμε, να κάνουμε πράγματα μόνοι μας, και να αγχωνόμαστε για τα πάντα, ο κόσμος και το σύμπαν, γίνονται διαθέσιμα σε μας. 

Ο καλύτερη επιλογή είναι, να αφήσετε τα πράγματα, να πάρουν τη δική τους πορεία... 

"Καλημέρα, σας μιλάει ο Θεός. Θα αναλάβω εγώ, όλα τα προβλήματά σας, σήμερα. Δε θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Να έχετε μια υπέροχη μέρα".

12.Έχετε, όλα όσα χρειάζεστε...
Οτιδήποτε χρειάζεστε, βρίσκετε ήδη μέσα σας... Όταν αφιερώνετε 5 λεπτά της ημέρας σας, κάνοντας τίποτα, και μένοντας στην απόλυτη ησυχία, θα ξεκινήσετε να συνειδητοποιείτε, πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση, στην ευτυχία και στην γαλήνη, όποτε το θέλετε. 

Έχετε όλα όσα χρειάζεστε, για απόλυτη ευτυχία και γαλήνη, αυτή τη στιγμή".

13.Δεν υπάρχει τέλος, στην προσωπική ανάπτυξη...
"Η προσωπική ανάπτυξη, είναι κάτι το οποίο, μπορείτε να δουλεύετε, για όλη σας τη ζωή... Δεν είναι κάτι που χάνετε, σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο, όπως για παράδειγμα, όταν τελειώνετε το σχολείο... 

Άτομα που χρησιμοποιούν ταμπέλες, δηλώνουν: «Έχω σταματήσει να παράγω, σε αυτόν τον τομέα, δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω». 

Αν έχετε σταματήσει, να είστε παραγωγικοί και τα έχετε παρατήσει, έχετε σταματήσει να αναπτύσεστε".

14.Να είσαστε πάντοτε ρεαλιστές, αλλά να περιμένετε και θαύματα...
"Τη στιγμή, που θα έχετε αρχίσει να αναγνωρίζετε, τον πραγματικό σας εαυτό, θα είσαστε ικανοί, να κάνετε θαύματα για τον εαυτό σας, αλλά και για αυτούς, που αγαπάτε... 

Μόλις πιστέψετε στον εαυτό σας, και δείτε την ψυχή σας... σαν κάτι θεϊκό και πολύτιμο, θα μετατραπείτε αυτόματα, σε ένα Oν, που μπορεί να κάνει θαύματα".

15.Πάντοτε, να ακολουθείτε τη καρδιά σας, για να πετύχετε...
"Αυτό είναι κάτι, που έχουν ανακαλύψει, αρκετοί άνθρωποι στη ζωή τους. 

Πάντα να είστε συγκεντρωμένοι, για να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό, στον κόσμο, και σαν αντάλλαγμα, θα νιώσετε ένα συναίσθημα ευτυχίας, που ποτέ δε θεωρούσατε πως θα μπορούσατε, να αισθανθείτε.

Το να κάνετε αυτό που αγαπάτε, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, για να έχετε αφθονία στη ζωή σας"!!! 





Γουέιν Ντάιερ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Αν δεν πιστέψεις στο θαύμα, μην περιμένεις να συμβεί....!!!!!!!

Τα θαύματα θυμώνουν, αν δεν τα πιστεύεις... 

Κι αν δεν τα πιστεύεις, μην περιμένεις να γίνουν πραγματικότητα. 

Έχεις μπερδέψει το αληθινό, με το πραγματικό και το εφικτό, και χάνεσαι... Για εσένα αληθινό, είναι αυτό που βλέπεις, κι αν δε μοιάζει ψεύτικο, είναι πραγματικό... 

Πραγματικό, είναι αυτό που ζεις, κι αν μοιάζει ψεύτικο, δεν είναι εφικτό.

Θαύμα, ονομάζεις κάτι που ποθείς με όλο σου το Είναι... μα δεν πιστεύεις, πως είσαι ικανός να αποκτήσεις... 

Κάτι που πιστεύεις, πως δε θα αποκτήσεις ποτέ... Κάτι που δεν αξίζεις. 

Κάτι, που συνέβη σε κάποιον άλλο, κι όχι σε εσένα. 

Αναρωτήθηκες γιατί; 

Θαύμα είναι, το απρόσιτο, το αδύνατο. 

Πρώτο λάθος...
Είναι κάτι που ζητάς, μα αν δεν το απαιτήσεις, δε θα σου δοθεί ποτέ. 

Κι αν δεν ψάξεις, για αυτά που δε σου δόθηκαν, δε θα τα βρεις ποτέ!

Αλήθεια, που ψάχνεις να τα βρεις; 

Αναζητάς το θησαυρό, μα δεν κοιτάς το χάρτη... 

Ή κοιτάζεις, το λάθος χάρτη... 

Έχεις χαθεί, σε κάτι θάλασσες χωρίς όνομα, και πετάς την άγκυρα, σε όποιο λιμάνι βρεις, για να γλιτώσεις την τρικυμία.

Δεύτερο λάθος...
Κι εδώ είναι, που έχασες την πίστη σου. 

Δεν είναι αυτό, που έψαχνες να βρεις... Δεν είναι αυτό που ήθελες... 

Κι όμως, συμβιβάζεσαι με το κακό, για να μην πέσεις στο χειρότερο. Απογοητεύτηκες. Κι οι απογοητευμένοι, είναι συνήθως δειλοί.

Και κάπου εδώ, έπεσες στο χειρότερο. 

Η δειλία σε κρατάει στάσιμο, κι ο θησαυρός δεν είναι το βουνό, που θα πάει στο Μωάμεθ, αν δεν πάει αυτός σε αυτό... Δε θα έρθει, σε εσένα. 

Το τρίτο λάθος σου; 

Πως περιμένεις... Περιμένεις λέγοντας: «πως αν είναι να έρθει, θα έρθει»... «Ότι είναι να γίνει, θα γίνει». 

Αν δεν κάνεις τίποτα, πως περιμένεις να γίνει κάτι;

Στερείσαι θέλησης και πίστης... 

Η πίστη είναι ανάγκη. Αν πιστεύεις, καμία απόδειξη δεν είναι αναγκαία, κι αν δεν πιστεύεις, καμία απόδειξη δεν είναι δυνατή, είπε κάποιος. 

Πως να κάνεις λοιπόν, το αδύνατο δυνατό χωρίς πίστη;

Μην αμφιβάλλεις, γιατί ακόμη κι αν συμβεί, δε θα το δεις. 

Αν δε λύσεις την άγκυρά σου, δε θα πας πουθενά... 

Όσα θαύματα, κι αν είναι γραμμένα για εσένα, δε θα τα διαβάσεις ποτέ.

Αλλά εσύ, δεν πιστεύεις στο πεπρωμένο... 

Εσύ ορίζεις, τη μοίρα και την τύχη σου. 

Οξύμωρο σχήμα, μωρό μου... 

Φάσκεις κι αντιφάσκεις, παρέα με την απελπισία σου.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί, που πίστεψαν, στο θαύμα που ήθελαν, και τα κατάφεραν! 

Μπορεί, οι συνθήκες να μην τους ευνοούσαν, γι’ αυτό κι έφτιαξαν νέες, που να τους ευνοούν... 

Είχαν προετοιμαστεί να αποκτήσουν, αυτό που θέλουν, να αντιμετωπίσουν, τις όποιες συνέπειες, κι αυτή τους η αισιοδοξία, τους έδωσε δύναμη και το πέτυχαν.

Όσο κι αν αποφεύγεις τη μάχη, με τα πιστεύω σου, στο τέλος θα τη δώσεις...

Και θα είναι μια μάχη άνιση, καθώς όλα αυτά, τα οποία θα θελήσεις να διεκδικήσεις, θα τα έχει αποκτήσει κάποιος άλλος... πιο τολμηρός. 

Πιο παράλογος...

Παράλογος γιατί, ξεχώρισε απ’ την κοινή λογική, τη συλλογική πίστη, την κοινή πραγματικότητα!

Κάποιος, που δεν έβλεπε, μα πίστευε!

Γιατί ήξερε, πως η πίστη, δεν πηγάζει απ’ το θαύμα... μα το θαύμα απ’ την πίστη.

Να είσαι ρεαλιστής λοιπόν...
Δημιούργησε ένα θαύμα.





Τζένης Βελιάδου

Ποιος με εμποδίζει να φέρω την αλλαγή στη ζωή μου....!!!!!!

Τι είναι αυτό, ποιος είναι αυτός που με εμποδίζει να φέρω την αλλαγή στη ζωή μου;

Κοιτάζω γύρω μου και δεν βλέπω κανένα. Κρύβομαι για να δω ποιος καραδοκεί και δεν βλέπω κανένα. Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να φέρει εμπόδια.

Κοιτάζω μέσα μου και...

Κοιτάζω μέσα μου και δεν βλέπω κανένα άλλο εμπόδιο εκτός από τον εαυτό μου... 

Εγώ στέκομαι εμπόδιο στον δρόμο μου και εμποδίζω την ανάπτυξη μου. Και τώρα αναρωτιέμαι τι να κάνω; Αν ήταν κάποιος άλλος θα μπορούσα να τον πολεμήσω. Να του φωνάξω, να τον σπρώξω, να τον προσπεράσω...

Τώρα όμως πως μπορώ να τα βάλω με τον εαυτό μου. Πως μπορώ να τον αποφύγω, να τον προσπεράσω αφού όπου πάει πάω, όπου πάω έρχεται...

Το εμπόδιο μου είμαι Εγώ και αυτό βαραίνει τις σκέψεις μου, τις ανάσες μου, τα όνειρα μου. Βαραίνει τη ''σκιά'' μου και δεν με αφήνει να πετάξω και να αφεθώ στον κόσμο της αγάπης. 

''Τι θες από εμένα'';… με ρωτώ… ''κουράστηκα να σε αποφεύγω… κουράστηκα να κρύβομαι να μην σε συναρτήσω… τώρα είμαι εδώ σε ακούω''…

Με κοιτάζει αμίλητος… θλιμμένος… στο βλέμμα του βλέπω ότι δεν με εμπιστεύεται… 

Ναι, δεν λέω τα έχει ξανακούσει αυτά από μένα αρκετές φορές στο παρελθόν… Είχα πει : τέρμα πια τα πρέπει… τέρμα οι φόβοι και η αρνητικότητα… θέλω να ζήσω με χαρά… κι όπως τα είπα στο επόμενο βήμα μου στη ζωή τα ξέχασα και ξαναγύρισα στις ίδιες φοβικές συμπεριφορές…

"Καλά έκανες"… ακούω μια άλλη φωνή από μέσα μου να μου λέει… 'Αν δεν προσέξεις εσύ τον εαυτό σου ποιος θα το κάνει; Εκεί έξω καραδοκούν κίνδυνοι. Άνθρωποι έτοιμοι να σε εκμεταλλευτούν, να σε πληγώσουν"…

Τι περίεργο, αυτή η φωνή αλλάζει συνεχώς γίνεται μια αντρική, μια γυναικεία… μια ακούω τη φωνή της μητέρας μου, μια του πατέρα μου, μια του παππού, της γιαγιάς μου, της δασκάλας, των καθηγητών μου… ξαφνικά αρχίζουν να ουρλιάζουν όλες μαζί : ΠΡΟΣΕΧΕ… ΠΡΟΣΕΧΕ… ΠΡΟΣΕΧΕ…

Μέσα στο κεφάλι μου επικρατεί μια φονική υστερία… έτοιμη για άλλη μια φορά να σκοτώσει το θάρρος μου να απελευθερωθώ…



''Κυττάζω'' ξανά τον εαυτό μου… δάκρυα κυλούν από τα μάτια του… κόκκινα δάκρυα που μου δείχνουν ότι αιμορραγεί η καρδιά μου… 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ..., ψιθυρίζει και κλείνει τα μάτια… 

Πόσο με πληγώνει η θεά του… με συγκλονίζει συθέμελα… Κλείνω τα αυτιά μου στις σειρήνες τις δυστυχίας και τρέχω να τον αγκαλιάσω… 

Μην ανησυχείς του λέω, τώρα είμαι πραγματικά εδώ…

Κουρνιάζει στην αγκαλιά μου όπως ένα μικρό παιδί στερημένο από την αγάπη. Δάκρυα τρέχουν κι από τα δικά μου μάτια. Κρυστάλλινα δάκρυα απελευθέρωσης… Κι όσο πιο πολύ τον αγκαλιάζω τόσο περισσότερο μεγαλώνει η αγάπη μου γι΄ αυτόν… για ΜΕΝΑ… ώσπου κάποια στιγμή νιώθω ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός… δεν υπάρχει εκείνος και εγώ…γίναμε ένα… 

Και τώρα αρχίζω να τον νιώθω… να θυμάμαι πραγματικά πως ήμουν, τι ήμουν και τι ήθελα από τη ζωή μου. Πέρα από καθοδηγήσεις και προσδιορισμούς. Ξαναθυμάμαι πως είναι να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.

Πες μου τι χρειάζεσαι από μένα, τον ρωτώ… 

ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ μου λέει με ζωηρή φωνή και με κοιτάζει χαμογελαστά…

Άσκηση Αυτοαγάπης

Μέρος 1ο: Στέκεσαι μπροστά σε ένα καθρέφτη και αρχίζεις να ''κυττάζεις'' τον εαυτό σου στα μάτια. Στην αρχή για 3-4 λεπτά τον κοιτάζεις εσύ. Μετά για τα επόμενα 5 λεπτά του επιτρέπεις να σε ''κυττάξει''. Να σε δει μέχρι το βάθος σου… παρατηρώντας ταυτόχρονα το τι νιώθεις…

Μπορεί όταν αρχίσεις να νιώθεις την επαφή μαζί του να τον ακούσεις να σου ψιθυρίζει και η φωνή του ίσως να έχει ήχο, ίσως να έρχεται σαν σκέψη στο μυαλό σου… Δώσε του χώρο και χρόνο να εκφραστεί… Αυτή η επαφή σας είναι μια ιερή στιγμή, μην της βάζεις περιορισμούς…

Μέρος 2ο: Άπλωσε το χέρι σου και άγγιξε με απαλότητα το πρόσωπο σου. Άγγιξέ το αργά, με ευλαβικότατα όπως θα άγγιζες το πρόσωπο ενός μωρού… Νιώσε το χάδι σου να σε πλημμυρίζει και παρατήρησε τα καινούργια συναισθήματα που αφυπνίζονται…

Αν θέλεις με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αγγίξεις όλο σου το σώμα. Του δίνεις ένα χάδι αγάπης προσεγγίζοντας το μέσα από διαλογιστική κατάσταση…

Μέρος 3ο: Κοιτάζοντας πάντα τον εαυτό σου στα μάτια αρχίζεις να του λες ότι τον αγαπάς. Όσο κι αν σε δυσκολεύει η επαφή σου μαζί του χρειάζεται να βρεις το θάρρος να το κάνεις. 

Σε Αγαπάω…

Όταν εξοικειωθείς με αυτή την άσκηση άρχισε να του λες 10 πράγματα που έχει και για τα οποία τον αγαπάς.

Σε Αγαπάω γιατί… 

Κάθε φορά και κάτι άλλο. Το σημαντικό είναι κάθε λέξη που θα βγαίνει από τα χείλη σου να την εννοείς και να την πιστεύεις.

Αυτή η άσκηση είναι μια πολύ καλή διαλογιστική άσκηση για να προσεγγίσεις, να γνωρίσεις και να αγαπήσεις πάλι τον εαυτό σου καθαρά, ατόφια φτιάχνοντας την μεταξύ σας σχέση. 

Και πίστεψε με μόνο αν σταματήσεις Εσύ να μειώνεις τον Εαυτό σου και να πιστεύεις ότι δεν Αξίζεις την Αγάπη μόνο τότε δεν θα επιτρέπεις σε κανένα να σε κατευθύνει, να σε μειώνει και να σου πετάει ξεροκόμματα από τον πλούσιο μπουφέ της  ΑΓΑΠΗΣ.