Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ακούστε τον Ανώτερο Εαυτό σας...Τα 9 Σημάδια ότι σας Μιλάει.....!!!!!!!!

Ο ανώτερος, πνευματικός μας εαυτός είναι εκεί, βαθιά μέσα μας και περιμένει να τον αφυπνίσουμε.

Ο ανώτερος εαυτός μας κρύβει δυνάμεις που δεν τις γνωρίζουμε, έχει τη ικανότητα να μας καθοδηγήσει σωστά στη ζωή, να μας αποκαλύψει νέα μονοπάτια και πηγές δυνατοτήτων που παραμένουν σε χειμερία νάρκη μέσα μας…

Πότε μας μιλάει ο ανώτερος εαυτός μας;
Ο πνευματικός μας εαυτός μας μιλάει συχνά : όταν έχουμε δυσκολίες, όταν ζοριζόμαστε, όταν έχουμε διλήμματα, όταν αισθανόμαστε χαμένοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, όταν πρέπει να πάρουμε μια απόφαση ή όταν πρέπει να ζυγίσουμε μια κατάσταση ή να εκτιμήσουμε ένα άτομο… Ο ανώτερος εαυτός μας είναι εκεί και μιλάει, όμως εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε…

Σύμφωνα με την Cindy Wigglesworth, ειδική στον τομέα της πνευματικής νοημοσύνης, μπορούμε να ‘ακούσουμε’ τον ανώτερο εαυτό μας να μας μιλάει και να επωφεληθούμε από τη σοφία του.

Πώς όμως ξέρουμε ότι μας μιλάει ο ανώτερος εαυτός μας;
Μπορούμε να καταλάβουμε ότι μας μιλάει ο ανώτερος εαυτός μας αν παρατηρήσουμε κάποιο από τα παρακάτω 9 χαρακτηριστικά:

Ήρεμη εσωτερική φωνή, στάση ψυχραιμίας. Ο ανώτερος εαυτός μας δεν μας ‘αγριεύει’, δε μας κριτικάρει με έντονο τρόπο, δε μας απορρίπτει, δεν κατακρίνει τους άλλους και συγχωρεί εμάς και δεν προσθέτει δράμα στη ζωή μας . Το ''εγώ'' μας, αντίθετα, φωνάζει, διαμαρτύρεται, ψάχνει το δίκιο του και επισημαίνει το άδικο των άλλων.

Συμπόνοια. Ο ανώτερος εαυτός καταλαβαίνει γιατί οι άλλοι άνθρωποι φέρονται με άσχημο τρόπο, αντιλαμβάνεται τα κίνητρά τους, και τους συμπονά. Ο ανώτερος εαυτός δείχνει και σε εμάς τους ίδιους συμπόνοια, που σημαίνει ότι μας αποδέχεται, μας αγκαλιάζει και δε βιάζεται να κρίνει, να κατακρίνει και να καταδικάσει.

Εδώ και τώρα ή ενσυνειδητότητα. Ο ανώτερος εαυτός μας βοηθάει να εκτιμήσουμε τη στιγμή, να τη ζήσουμε στο φουλ της, να τη γευτούμε χωρίς να την προσπεράσουμε αδιάφορα κοιτώντας το μέλλον. Ο ανώτερος εαυτός μας διδάσκει να επικεντρωνόμαστε στο παρόν μας, να το εκτιμούμε, να το αξιοποιούμε και να μαθαίνουμε το όποιο μάθημα έχει να μας διδάξει. 

Έτσι, ο ανώτερος εαυτός μας λέει «τώρα που είσαι μόνη σου μη φοβάσαι, μην κάνεις πράγματα που δεν τα θέλεις προκειμένου να μην είσαι μόνη. Διάβασε ένα βιβλίο, άκουσε μουσική, απόλαυσε αυτή τη στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι ποιον να πάρεις τηλέφωνο ή πώς θα βγεις έξω να συναντήσεις τον οποιονδήποτε για να μην είσαι μόνη».

Η σωστή δόση ικανοποίησης. Ο ανώτερος εαυτός δε μας παροτρύνει στο να πάρουμε παρορμητικές αποφάσεις για να ικανοποιηθούμε βραχυπρόθεσμα και να το μετανιώσουμε αργότερα. Ο ανώτερος εαυτός ξέρει ότι μερικές φορές είναι απλώς προτιμότερο να μην εκτονωθούμε την ίδια στιγμή, αλλά να προγραμματίσουμε την αντίδρασή μας. 

 Έτσι, αντί να καυγαδίσουμε με ένα αγαπημένο πρόσωπο και να του πούμε άσχημες κουβέντες εκείνη τη στιγμή (και να το μετανιώσουμε αργότερα) ο ανώτερος εαυτός μας συμβουλεύει να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα του άλλου, ποια η δική μας συμβολή, και να περιμένουμε να αντιδράσουμε πιο ψύχραιμα λίγο αργότερα και όχι τη στιγμή που νευριάσαμε.

Ευγνωμοσύνη. Ο ανώτερος εαυτός μας προτρέπει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για όσα υπάρχουν στη ζωή μας, μικρά ή μεγάλα και να μην απαξιώνουμε το κάθε τι. 

Ο ανώτερος εαυτός μας διδάσκει ότι το να εκτιμάμε τα πρόσωπα, τα πράγματα και τις καταστάσεις στη ζωή μας είναι πιο σημαντικό από το να θέτουμε μονίμως στόχους για το μέλλον και όταν φτάνουμε εκεί να διαπιστώνουμε ότι δεν είναι αρκετοί και να θέτουμε νέους στόχους, σε έναν αέναο φαύλο κύκλο έλλειψης ικανοποίησης…

Θετικό αποτέλεσμα για όλους. Αυτό πρεσβεύει ο ανώτερος εαυτός! Οι δρόμοι που δείχνει και οι λύσεις που προτείνει συγκλίνουν στο να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για όλους τους εμπλεκόμενους: και τον εαυτό και τους άλλους. Έτσι διατηρείται ισορροπία, το άτομο φροντίζει τον εαυτό του αλλά και τους οικείους του. 

Η επινοητικότητα και η διαίσθηση είναι τα εργαλεία του ανώτερου εαυτού που οδηγούν σε σωστές λύσεις, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εγωιστικές λύσεις που λαμβάνουν υπόψη μόνο τον εαυτό και όχι τους άλλους.

Συγκεκριμένα όρια. Ο ανώτερος εαυτός ξέρει να οριοθετεί, να μην αφήνει τον άνθρωπο να άγεται και να φέρεται. Ξέρει ότι όταν λέει ‘όχι’ το εννοεί, όπως και όταν λέει ‘ναι’ το εννοεί. Έτσι δε γίνονται παρεξηγήσεις και το άτομο είναι τίμιο προς τον εαυτό του, τις προθέσεις, τα κίνητρα, τις πράξεις και τη γενική συμπεριφορά του.

Θετικό συναίσθημα. Ο ανώτερος εαυτός τείνει προς τη διατήρηση συναισθηματικής ισορροπίας και θετικού συναισθήματος. Μας βοηθάει να δούμε τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα γύρω μας. Αν νιώθετε εσωτερική ηρεμία, ψυχική γαλήνη, χαρά, ευγνωμοσύνη και συμπόνια πιθανότατα λειτουργείτε με τον ανώτερό σας εαυτό.

Πράξεις. Ο ανώτερος εαυτός ξέρει ότι από μόνη της η θεωρία και η καλή πρόθεση δεν είναι αρκετά. Ο ανώτερος εαυτός ωθεί τον άνθρωπο σε πράξεις και σωστή συμπεριφορά. Ο πνευματικός εαυτός έχει τη σύνεση και τη συνέπεια και μας βοηθάει να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα, με ηρεμία και ψυχραιμία να αποφασίσουμε το σωστό και να το ακολουθήσουμε, στηρίζοντάς μας στην προσπάθεια αυτή.





Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Φέρνοντας την αληθινή αλλαγή στη ζωή μας.....!!!!!!!

Παρά πολλές φορές πολλοί άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα σε καταστάσεις και γεγονότα και αδυνατούν να διαχειριστούν τη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι φταίνε όλοι οι άλλοι για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κάποιοι άλλοι, ευτυχώς, συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά με εκείνους. Αρχίζουν τότε να αναζητούν τρόπους ώστε να μπορέσουν να ξαναβρούν την ηρεμία στη ζωή τους. 

Ο πιο δημοφιλής τρόπος είναι να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δουν τον εαυτό τους μέσα από ένα καθρέφτη. Να δουν τις στιγμές της ζωής τους, τις παλιές τους συνήθειες, τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις τους μέσα από πιο ήρεμη ματιά. Αυτή η διαδικασία ''ανασκόπησης'' είναι πολύ καλή για τα πρώτα βήματα στην αλλαγή όμως έχει την τάση να μένει σε νοητικό επίπεδο και δεν έχει μεγάλη δύναμη ώστε να αλλάξει τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης τους σε βάθος. 

Μπορεί μέσα από αυτή τη διαδικασία ανασκόπησης κάποιοι να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή τους να πάει ''στραβά''. Να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι ο μέχρι τώρα τρόπος που σκέφτονται και ενεργούν δεν τους δημιουργεί μόνο μπλοκάρισμα στην καθημερινότητα τους αλλά και στο σώμα τους και ότι το άγχος, ο πανικός και ο φόβος που μπορεί να βιώνουν οφείλεται σ’ αυτόν τον προγραμματισμένο τρόπο συμπεριφοράς. 

Όμως ακόμα και τότε, μέσα από αυτή τη νοητική επεξεργασία, δεν φτάνουν τόσο βαθιά όσο χρειάζεται για να πραγματοποιήσουν μεταμορφωτικές αλλαγές. 

Χρειάζεται : 
Να σπάσουν τα σύνορα της στενόμυαλης σκέψης και να αφήσουν αρκετό χώρο μέσα τους, χωρίς να παλεύουν τον εαυτό τους, για να επιτρέψουν σ’ αυτή τη ''στρεβλωμένη'' ενεργεία που τους έχει πλημμυρίσει να εκτονωθεί. 

Να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους, με το δικό τους ρυθμό και να αρχίσουν να βλέπουν τον εαυτό τους μεγαλύτερο από τα προβλήματα. 

Να αποκτήσουν βαθιά κατανόηση του εαυτού τους και της μέχρι τώρα ζωής τους. 

Να φτάσουν σε εκείνο το επίπεδο του σώματος τους που είναι καταγεγραμμένες οι πιο βαθιές εντυπώσεις, τα πιο βαθιά τραύματα. 

Να περάσουν από το επίπεδο της εξωτερικής πραγματικότητας σε αυτό της εσωτερικής. 

Να δουν και να νιώσουν την εσωτερική πραγματικότητα μέσα από το σώμα, με το μυαλό (νοητική διεργασία) αλλά και την καρδιά (συναισθηματική διεργασία) ώστε να πετύχουν σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση και να οδηγηθούν στη μεταμόρφωση.

Ο τρόπος αυτός μπορεί να φτάσει κάποιον μέχρι τη ρίζα της δυσκολίας του και να τον μεταφέρει από το επίπεδο του προβλήματος στο επίπεδο της λύσης, η οποία έχει να κάνει με την λιμνάζουσα ενέργεια μέσα τους. 

Αν δεν κινηθεί η παλιά κολλημένη ενέργεια τότε οποιαδήποτε μορφή θεραπείας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να αποδομήσει παλιές συνήθειες, να μετασχηματίσει ενεργειακά τον τρόπο που έχουν καταγραφεί τα γεγονότα που έχουν βιωθεί και να απελευθερώσει από αρνητικές σκέψεις. 

Και όλα αυτά δεν θα γίνουν με κάποιο μαγικό τρόπο αλλά μέσα από την ικανότητα της συνειδητότητας να αλλάζει την πραγματικότητα. Κινώντας την λιμνάζουσα ενέργεια μέσα στο σώμα, επιτρέπεται η ελεύθερη ροή της συνείδησης και τότε μπορεί να απελευθερώσει, να μετασχηματίσει και να επαναφέρει το σώμα και την ψυχή σε ¨υγιή¨ κατάσταση. 

Η ενέργεια και η συνειδητότητα είναι οι πιο δυνατοί, οι πιο αποτελεσματικοί θεραπευτές που υπάρχουν αλλά, δεν θα είχαν καμιά δύναμη, αν το σώμα δεν ανταποκρινόταν. 

Το σώμα έχει ανά πάσα στιγμή την συναίσθηση των πάντων. Γνωρίζει τι σκέφτεται ο εγκέφαλος, σε ποια συναισθηματική κατάσταση βρισκόμαστε και ποιες είναι οι βαθύτερες πεποιθήσεις μας γιατί όλες είναι καταγεγραμμένες στην κυτταρική του μνήμη. 

Αλλάζοντας την συνειδητότητά μας και τον τρόπο που κυλά η ενέργεια μέσα μας αλλάζει και το σώμα, αλλάζει και ο τρόπος που αντικρίζουμε τη ζωή.

Η πολυπόθητη αλλαγή έρχεται μέσα από το σώμα και ο διαλογισμός αλλά και διάφορες άλλες θεραπευτικές μέθοδοι διευκολύνουν τον δρόμο προς την αλλαγή. 

Η νέο-κρανιοϊερή θεραπεία είναι μια ολιστική ολοκληρωμένη μέθοδος που ανταποκρίνεται με άμεσα αποτελέσματα στην αλλαγή. Προσεγγίζει τον άνθρωπο στην ολότητά του (σώμα– νους-ψυχή) και προσφέρει σε όποιον την επιλέξει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι προς τα ''μέσα''. Να επικοινωνήσει με το σώμα του, να προσεγγίσει το βαθύτερο είναι του και να οδηγηθεί στην αυτοθεραπεία. 

Με την νέο-κρανιοϊερή θεραπεία πετυχαίνετε σωματική εξισορρόπηση από τραύματα ψυχικά ή σωματικά των οποίων η ενέργεια έχει εγκλωβιστεί αρκετό καιρό κάτω από την επιφάνεια της επίγνωσης και φέρνουν δυσλειτουργία στο σώμα.





despoina palamari

Πότε θα ξεριζώσεις τη δυστυχία από το μυαλό σου ;

Η ζωή δεν είναι ένα καρουζέλ που όλο γυρνά και ξαναγυρνά και εσύ, κάθεσαι εκεί, ασυνείδητος και απλά στριφογυρνάς μαζί της…

Νομίζεις ότι είσαι μέρος της ζωής σου επειδή προσπαθείς; Επειδή κοπιάζεις; Επειδή τρέχεις να προλάβεις;

Τι όνομα έχεις δώσει εσύ στο καρουζέλ σου;

Δουλειά, οικογένεια, σχέση, ναρκωτικά, αλκοόλ, εμμονές, πρέπει…

Όλα αυτά σε οδηγούν στο λήθαργο…

Όλα νεκρώνουν τις αισθήσεις σου, το μυαλό σου, την καρδιά σου και χρειάζεσαι ενέσεις δυστυχίας και άγχους για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνεις. Ότι κάπως ζεις…

Είναι σημαντικό βλέπεις να λυπάσαι τον εαυτό σου. Αφού τον λυπάσαι εσύ, σίγουρα θα τον λυπηθούν και οι άλλοι. Σίγουρα θα σου δείξουν ενδιαφέρον, θα σε συμπονέσουν, θα ασχοληθούν επιτέλους μαζί σου. Γι΄ αυτό και φοράς καθημερινά μια αθλιότητα, μια μιζέρια δυο νούμερα πιο μεγάλη από σένα…

Δεν είναι ζωή αυτή! Πότε επιτέλους θα το καταλάβεις;

Πότε θα επαναστατήσεις και θα ξεριζώσεις τους θάμνους της δυστυχίας από το μυαλό σου;

Κοίταξε τα μάτια σου, έχουν χάσει την σπιρτάδα τους. Το βλέμμα σου είναι αδιάφορο, χωρίς λάμψη, χωρίς διάθεση για ζωή. Κοντεύει να σβήσει η φωτιά μέσα σου.

Τι κι αν κάπου - κάπου γελάς!

Έχεις ακούσει ποτέ αυτό το γέλιο σου;

Έχεις ακούσει την υστερία που αναδύεται μέσα από αυτό;

Έχεις ακούσει ποτέ το παράπονο που αναδύεται από τους χτύπους της καρδιάς σου;

Σταμάτα, σου λέει, θέλω να ζήσω… 

Να γίνω πάλι ένα με τα χρώματα, ένα με τους ήχους, να με αγγίξουν ξανά οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι άνθρωποι, ο έρωτας, η ζωή…

Ξεκόλλα Άνθρωπε, ουρλιάζει η Ψυχή σου, ξεκόλλα και κάνε τη ζωή σου ένα πανηγύρι που όλα θα ρέουν, όλα θα κυλούν και μέσα σε κάθε στιγμή, σε κάθε διαδρομή ΕΣΥ, θα απολαμβάνεις ΕΣΕΝΑ…





despoina palamari

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

15 Υπέροχα πράγματα που έχετε ήδη προσελκύσει στη ζωή σας....!!!!!

Επειδή οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας με το νόμο της έλξης, είστε κυριολεκτικά υπεύθυνοι για ότι έχετε βιώσει στη ζωή σας. Έχετε προσελκύσει κάθε μεμονωμένο πρόσωπο, γεγονός και κατάσταση.

Αν και μερικά από αυτά που έχετε δημιουργήσει ίσως σας έχουν απογοητεύσει, υπάρχουν πολλά περισσότερα υπέροχα πράγματα που έχετε προσελκύσει στη ζωή σας. Χωρίς καν να προσπαθήσετε, έχετε ήδη δημιουργήσει κάποια πράγματα που σας βάζει στην κατηγορία του αυθεντικού δημιουργού.

Οι σκέψεις σας, οι πεποιθήσεις, οι προσδοκίες και οι δράσεις είναι τα στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί από σένα, αν και δεν το έχεις συνειδητοποιήσει αυτή τη στιγμή Έχεις πολλούς λόγους να εντυπωσιαστείς από την ικανότητά σου να δημιουργείς υπέροχα πράγματα!

Εδώ είναι 15 υπέροχα πράγματα που έχεις προσελκύσει στη ζωή σου με το νόμο της έλξης.

1. Κάθε ηλιόλουστη μέρα που έχεις ζήσει.
2. Κάθε χαμόγελο που έχεις λάβει από κάποιο άλλο άτομο.
3. Κάθε όμορφο ηλιοβασίλεμα που έχεις παρακολουθήσει.
4. Κάθε έναστρο νυχτερινό ουρανό που έχεις δει.
5. Κάθε στιγμή του γέλιου ή αστείου που έχεις ποτέ         απολαύσει.

6. Κάθε πράξη καλοσύνης που έχεις ποτέ δεχτεί.
7. Κάθε όμορφο κομμάτι της μουσικής που έχεις ακούσει.
8. Κάθε κομμάτι της γνώσης που έχεις μελετήσει.
9. Κάθε νόστιμη μπουκιά φαγητού που έχεις γευτεί.
10. Κάθε «σ ‘αγαπώ» που έχεις ακούσει ποτέ.

11. Κάθε καλή νύχτα ύπνου που είχες ποτέ.
12. Κάθε αξιολάτρευτο μωρό ή παιδί που έχεις δει.
13. Κάθε ζεστή αγκαλιά που έχεις νιώσει.
14. Κάθε φίλος που είχες.
15. Κάθε μέλος της οικογένειας που έχεις φροντίσει .

Έτσι, αν έχετε την αίσθηση ότι δεν έχετε δημιουργήσει αρκετά «καλά πράγματα» στη ζωή σας, καθίστε μια στιγμή και συλλογιστείτε. Είστε ήδη μέγας δημιουργός που έχετε ήδη προσελκύσει αμέτρητους θησαυρούς! 

Να είστε υπερήφανοι για όσα έχετε επιτύχει, και να πιστεύετε στην ικανότητά σας να προσελκύετε την ομορφιά, την αγάπη, τη διασκέδαση, και τη μεγαλοπρέπεια, επειδή υπάρχει απόδειξη για όλα αυτά γύρω σας.




Μετάφραση από τον Ζάχο Σκαφίδα

5 συμπεριφορές που σας δείχνουν ότι φτάνετε σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.....!!!!!!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουμε πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι ότι όλη η ζωή είναι μια εξελικτική διαδικασία. Τα πάντα, από το μικρότερο σωματίδιο που υπάρχει στο σύμπαν ως το σύμπαν ολόκληρο, βρίσκονται σε εξελικτική διαδικασία. Αμετάβλητη αλήθεια. Το σημείο διαστέλλεται. 

Το μόνο ερώτημα είναι αν συμβαίνει συνειδητά ή ασυνείδητα. Όπως συμβαίνει με κάθε επιδίωξη – αθλητική, διανοητική, ή πνευματική – ορισμένα σημάδια θα αρχίσουν να εμφανίζονται αφού ένα συγκεκριμένο ποσό πρακτικής έχει τεθεί σε εφαρμογή, και θα φανεί, όπως είναι φυσικό, στην συμπεριφορά μας. 

Αν δεν γίνει, τότε δεν έχουμε ακόμα πλήρως κατανοήσει τις έννοιες, για να περάσουμε στο επίπεδο της δράσης.

Ενώ, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «υψηλότερο» επίπεδο συνείδησης (αυτό είναι μια εγωιστική ιδέα που βασίζεται στη σύγκριση) υπάρχουν, αναμφίβολα, διαφορετικοί τρόποι θεώρησης του κόσμου, με αποτέλεσμα, διαφορετικούς τρόπους ύπαρξης στον κόσμο – τρόποι ύπαρξης που μας ανοίγουν σε περισσότερη γαλήνη, αρμονία και ισορροπία, ακόμη και αν ο εξωτερικός κόσμος συνεχίζει να είναι ο ίδιος που ήταν πάντα. Γίνετε μια εσωτερική στροφή, μια παιδική συμπεριφορά..

Πώς ξέρουμε ότι πλησιάζουμε; Εδώ είναι 5 συμπεριφορές που θα τις έχετε αν πλησιάζετε.

1. Απώλεια ενδιαφέροντος για κουτσομπολιό
Όταν αρχίσουμε να ξυπνάμε, η αρνητικότητα γίνεται πολύ πιο αισθητή, ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται με την μορφή του κουτσομπολιού. Δεν έχει πλέον την δύναμη να μας αποπλανήσει με τον τρόπο που το έκανε κάποτε. Μπορείς να ακούσεις το ΕΓΩ σου- την επίκριση και την ασυνείδητη ανάγκη να νιώσεις ανώτερος. 

Μπορείς επίσης να νιώσεις την δύναμη της βαρύτητας του κουτσομπολιού και την έλξη που ασκεί στους άλλους. Η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που αναφέρει γεγονότα, για κάποιον λόγο, και σε κάποιον που κουτσομπολεύει στην υπηρεσία του ΕΓΩ του, είναι αρκετά σαφής, και μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να συμμετέχει σε αυτό όλο και λιγότερο.

2. Απώλεια ενδιαφέροντος για τις βλαβερές συνήθειες
Η διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ικανοποίησης αρχίζει να αποκαλύπτεται. Ορισμένα πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε «καλά» στην παρούσα στιγμή, δεν οδηγούν σε μια πιο ευτυχισμένη νοοτροπία μακροπρόθεσμα και αρχίζουμε να το συνειδητοποιούμε αυτό. 

Η ματαιότητα των πάντων από την ανησυχία (σε αντίθεση με την εποικοδομητική σκέψη), το πολύ φαγητό, την πολύ τηλεόραση, έχει αρνητική επίδραση στον νου μας και αυτό αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο.

3. Περισσότερη δουλειά (παιχνίδι), λιγότερο στρες
Κάνουμε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Είμαστε πιο αποτελεσματικοί από ότι ήμασταν κάποτε, επειδή είμαστε περισσότερο παρόντες. Δεν αντιστεκόμαστε στην στιγμή, δεν σκεφτόμαστε τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνουμε, κάνουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται και το κάνουμε καλά. 

Υπάρχει μια εσωτερική αίσθηση «παιχνιδιού» που συνοδεύει τα περισσότερα πράγματα, η οποία διώχνει το άγχος και φέρνει περισσότερη χαρά στον εαυτό μας και τους γύρω μας.

4. Περισσότερη συνεργασία, λιγότερος ανταγωνισμός
Η ανάγκη να «αποδείξεις κάτι» στον εαυτό σου ή στους άλλους αρχίζει να μειώνεται, επειδή η τάση της σύγκρισης (εμφάνιση, εισόδημα, επίπεδο δεξιοτήτων ή γνώσεων) έχει μειωθεί. Οποιοδήποτε έργο ξεκινάτε, γίνεται πια ελεύθερος χρόνος, ακόμη και το έργο της ίδιας της ζωής. 

Επειδή υπάρχει λιγότερη ανάγκη να «κερδίσουμε», η συνεργασία αρχίζει να εμφανίζεται και συνειδητοποιούμε ότι η πράξη της βοήθειας προς τους άλλους, είναι επίσης πράξη βοήθειας προς τον εαυτό μας.

5. Εκτίμηση
Μετά την προηγούμενη συμπεριφορά, αν και δεν σταματούμε την επιδίωξη των στόχων μας, θα είμαστε λιγότερο επικεντρωμένοι στην «ευτυχία» που η ολοκλήρωσή τους θα μας φέρει. Αντίθετα, βρίσκουμε την ευτυχία στα μικρά πράγματα που πριν αντιλαμβανόμασταν μόνο σαν σκαλοπάτια που μας οδηγούν στον στόχο. 

Αρχίζουμε να παρατηρούμε τα καλά του κόσμου που ζούμε, μαζί με τα κακά και αυτή η εκτίμηση μας παρέχει την ενέργεια και το όραμα για να συνεχίσουμε το έργο της «διόρθωσης» του κόσμου και του εαυτού μας.




Της Kyle McMillan
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

3 μηνύματα που ο Ανώτερος Εαυτός σας, σας στέλνει αυτή τη στιγμή....!!!!!!

Ποιοι και τι είστε; Όταν μιλάτε για τον εαυτό σας, για ποιον μιλάτε πραγματικά; Τον εαυτό που αναγνωρίζει το μυαλό που ονειροπολεί και σκέφτεται όλη μέρα; Τον εαυτό που αναγνωρίζει το σώμα και συνδέεται με αυτό το σάρκινο όχημα;

Ζούμε τις ζωές μας ως σκεπτόμενα σώματα που ταξιδεύουν μέσα στον χώρο, και μερικές φορές δεν κάνουμε το βήμα να αναρωτηθούμε τι είναι πραγματικά το «Εγώ». 

Αντιδρούμε, μιλάμε, κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, όλα αυτά ως σώμα-μυαλό. Γινόμαστε τόσο άνετοι με το πώς είναι να είμαστε σώμα-μυαλό, που ξεχνάμε μια τρίτη πλευρά της ύπαρξής μας. Την ψυχή. Η ψυχή δεν είναι χωρισμένη από εσάς. Δεν είναι ένα αφηρημένο πράγμα που έχετε. 

Είναι αυτό που είστε. Αλλά στην κοινωνία μας είναι τόσο εύκολο να νιώθουμε αποκομμένοι από τον ΑΛΗΘΙΝΟ μας εαυτό (την ψυχή), που συχνά τον παρερμηνεύουμε και νομίζουμε πως είναι η φωνή του Θεού ή ένας Ανώτερος Εαυτός που υπάρχει σε κάποιο άλλο επίπεδο ύπαρξης.

Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι στην ουσία εσείς, κάτω από τον εγωιστικό εαυτό που συγχέει την ταυτότητά του με το μυαλό και το σώμα. 

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ανώτερος Εαυτός είναι το κομμάτι από εσάς που υπάρχει μέσα στον αιθέρα και αυτό ίσως είναι αλήθεια, αλλά και η ψυχή δεν θα υπήρχε και αυτη μέσα στον αιθέρα εξίσου; Τελικά δεν είνα σωματική και οι περισσότερες υπάρχουν σε κάποιο επίπεδο της πραγματικότητας.

Αυτός ο Ανώτερος Εαυτός είναι ηθικά τέλειος, σοφός και σας καθοδηγεί μέσα από αυτό το ταξίδι όσο παριστάνετε τα ανθρώπινα πλάσματα για λιγάκι. Μας στέλνει συνεχώς σημάδια που θα μας δείξουν την κατεύθυνση της εξέλιξης, της αγάπης και της αλήθειας. Αυτά είναι σημάδια που έρχονται από Εσάς κάτω από το συνειδητό επίπεδο, για εσάς στο συνειδητό επίπεδο. Ακολουθούν 3 σημάδια που ο Ανώτερος Εαυτός σας, σας δίνει:

Συμπτώσεις
Ίσως προσέξετε ότι υπάρχουν μερικές συμπτώσεις που συμβαίνουν στη ζωή σας που απλά ΔΕΝ μπορούν να αποδίδονται στην τύχη. 

Το να κοιτάμε το ρολόι και να βλέπουμε αριθμούς να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, είναι ένα πολύ κοινό σημάδι που βιώνουμε όσο αρχίζουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τις βαθύτερες διαστάσεις του εαυτού μας. 

Αυτό είναι πάντα ένα σημάδι ότι είστε στον σωστό δρόμο. Ίσως ο φίλος σας, σας τηλεφωνεί αμέσως αφού τον σκεφτήκατε, ή παίρνετε μία καινούργια εργασιακή ευκαιρία την στιγμή που σκεφτόσασταν να παραιτηθείτε.

Πιο σημαντική από τις μεμονωμένες περιπτώσεις συμπτώσεων είναι η γενική ατμόσφαιρα ότι η ζωή φαίνεται να συνεργάζεται με σας για μια αλλαγή. Ή η γενική ατμόσφαιρα ότι οι καταστάσεις ποτέ δεν σας ευνοούν. 

Το ένα είναι ένα σημάδι από τον Ανώτερο Εαυτό σας να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε και το άλλο είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να σταματήσετε, να σκεφτείτε και να βρείτε την ισορροπία σας. 

Προσωπικά, χτυπάω τα δάχτυλα των ποδιών μου σε αντικείμενα και σπάω πράγματα κατά λάθος όταν μαζεύεται στο μυαλό μου θυμός ή σκέψεις που μου την δίνουν.Είναι τόσο υπερφυσικό.Θα διαφωνώ με κάποιον ασυναίσθητα και θα αρχίζω να μπερδεύω τα λόγια μου ή να σκοντάφτω σε κάτι.

Ίσως να παραπονιέστε όλη την ημέρα. Και παρατηρήστε ότι κακοτυχίες συμβαίνουν ξανά και ξανά όσο πιο πολύ παραπονιέστε. Δώστε προσοχή σε μικρά πράγματα σαν αυτό. Ο Ανώτερος Εαυτός μας είναι πάντα στη γωνία, προσπαθώντας να μας κατευθύνει με μικρά σημάδια όπως αυτά, σε μια κατάσταση μεγαλύτερης συνειδητότητας.

Ενστικτώδη ερεθίσματα
Αυτό είναι το πιο διακριτικό αλλά και δυνατό σημάδι από όλα. Όπως όταν έχετε ένα ένστικτο για κάτι χωρίς απολύτως κανέναν λόγο. Δεν εννοώ να δείτε έναν τύπο με μία μαύρη καπαρντίνα με έναν ανάποδο σταυρό ζωγραφισμένο ανάμεσα στα μάτια του και να νιώθετε σαν να θέλετε να μείνετε μακριά του. 

Ούτε μιλάω για ένα κορίτσι με φίδια στα μαλλιά της που βρωμάει μπίρα και σας εκνευρίζει για κάποιον λόγο. Μιλάω για κάποιον με καθαρή, αξιοπρεπή εμφάνιση που σας προκαλεί μέσα σας το αίσθημα ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτόν, και αργότερα μαθαίνετε ότι είχε ιστορικό οικογενειακής βίας ή εθισμό στα ναρκωτικά. 

Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε αυτό το αίσθημα και βεβαιωθείτε ότι είναι το ένστικτό σας και ότι δε σκέφτεστε απλά διάφορα πράγματα.

Το να μάθετε πώς να ακούτε αυτό το είδος της διαίσθησης σχετικά με τους ανθρώπους και τις ευκαιρίες θα σας σώσει από ένα σωρό δυσκολίες και πονοκεφάλους. 

Είναι ο τρόπος του Ανώτερού σας Εαυτού να σας ειδοποιεί για κάτι που δεν θα ήσασταν σε θέση να ξέρετε μέσω της λογικής και της εμπειρίας. Σας δίνει την γνώση ότι δεν θα τα καταφέρνατε μόνοι σας. 

Αυτή η διαίσθηση εμφανίζεται και με άλλη μορφή επίσης, η οποία είναι ήπια αλλά και σημαντική. Είναι ένα βαθύ, ήσυχο συναίσθημα που έχετε μέσα σας από τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και σκέφτεστε.

Θα μπορούσε να μοιάζει με το ήπιο αίσθημα της στεναχώριας αν είστε σκληροί ή αυστηροί με κάποιον, ή το αίσθημα της ναυτίας που μπορεί να έχετε αν κάνατε κάτι πίσω από την πλάτη κάποιου που ξέρετε ότι θα μπορούσε να τον βλάψει. Ίσως αισθάνεστε αισχροί μέσα σας μετά την έντονη διαφωνία με έναν αγαπημένο σας, ή να νιώθετε ρυπαροί αφού μπουχτίσετε με κάποια είδη διασκέδασης.

Αυτά όλα είναι ένας τρόπος του Ανώτερου Εαυτού σας για να σας πει ότι ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσετε και να ακούσετε αυτά που σας λέει. Η ψυχή σας, ουρλιάζει κυριολεκτικά για να κοιτάξετε μέσα σας και να δώσετε προσοχή στο τι το συναίσθημα προσπαθεί να σας διδάξει για τον εαυτό σας και την κατάσταση.

Την επόμενη φορά που θα χετε το συναίσθημα αυτό αφού κάνετε μια πράξη ή συμπεριφερθείτε με έναν ορισμένο τρόπο, μην αντισταθείτε σε αυτό. Μερικές φορές, το Εγώ δε θέλει να παραδοθεί σε αυτό το αίσθημα επειδή τότε θα ήταν σαν να παραδέχεται την ήττα του. 

Αλλά η ζωή είναι τόσο σύντομη. Μην αφήνετε το Εγώ να σας ξεγελάει εμποδίζοντας την εξέλιξή σας για να μην εκτεθούν τα μειονεκτήματά σας. Ακούστε το ένστικτό σας. Είναι το σύστημα πλοήγησης της ψυχής σας. Οι φωνές στο κεφάλι σας θα σας οδηγήσουν αλλού και αλλού, αλλά η φωνή της ψυχής σας δε θα σας κάνει να παρεκκλίνετε από τον δρόμο.

Το πάθος σας / Κλίση
Ίσως διαπιστώσετε ότι δυσφορείτε με την κατάσταση της ζωής σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν, και δεν θα χει ο καθένας την ευκαιρία να ζήσει την ζωή των ονείρων του. Αλλά ο καθένας έχει μια ευκαιρία να το δοκιμάσει και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιολογείται να μην ακολουθήσει την μικρή φωνή μέσα του που τον ελκύει προς αυτό που πραγματικά επιθυμεί. 

Καθίστε μια στιγμή να αναρωτηθείτε αυτά τα ερωτήματα. Σε τι είμαι καλός; Και πώς μπορούν οι δεξιότητές μου και τα ταλέντα μου να ωφελήσουν τις ζωές των άλλων; Με τι είμαι παθιασμένος; Τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με ενδιαφέρει; 

Αν δώσετε σημασία στις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αλλά δεν συνεχίσετε να ψάχνετε για το νόημά τους, ο Ανώτερος Εαυτός σας θα επιχειρήσει να σας κάνει να συνέλθετε με διάφορους τρόπους:

Μέσα σας, θα αισθάνεστε κενοί. Όταν παραμελείτε την κλίση σας, πώς μπορεί η ψυχή σας να μην υποφέρει έστω και λίγο; Μην «ταΐζετε» τον εαυτό σας μα περισσότερη διασκέδαση και άνεση, κοιτάξτε μέσα σας και βασικά εξερευνήστε γιατί αισθάνεστε έτσι. Τι μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάθε μέρα για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας και να εκδηλώσετε τις έντονες επιθυμίες σας;

Θα νιώθετε βαριεστημένοι, ή πεθαμένοι πριν πεθάνετε στα αλήθεια. Δεν έχει σημασία αν έχετε όλα τα λεφτά και τα πράγματα του κόσμου. Θα αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας. Δεν σας λείπουν περισσότερα πράγματα ή ακόμα και άνθρωποι. Σας λείπει ο ζήλος στη ζωή σας. Σας χρειαζόμαστε εσάς και το πάθος σας για να ζωντανέψουν αυτόν τον κόσμο.

Θα νιώθετε ένοχοι που δεν επιδιώκετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε και που ζείτε τη ζωή κάποιου άλλου και όχι τη δική σας. Αυτή η ενοχή παρουσιάζεται για να σας παρακινήσει σε πράξεις που θα ικανοποιήσουν την ψυχή σας και την νοημοσύνη σας. Κάθε ψυχή που ζει σε αυτόν τον πλανήτη ήρθε εδώ για κάποιον σκοπό, και κάποιοι ήρθαν για να εκπληρώσουν τον σκοπό της υπηρεσίας προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη. 

Αυτοί που ήρθαν εδώ με κάποια αποστολή θα έχουν συγκεκριμένα χαρίσματα και ένα αδιαμφισβήτητο πάθος για συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το γενικότερο καλό. Αν επιλέξετε να ζήσετε την ζωή σας για να εντυπωσιάσετε τους γονείς σας και τους συναδέλφους σας, θα νιώσετε μεγάλη ενοχή. Ίσως είναι ανεξήγητο σε εσάς γιατί δεν έχετε κάνει κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι. Αλλά όταν φτάσει στον Ανώτερο Εαυτό σας, η ενοχή είναι πιο συχνά παρούσα για αυτά που ΔΕΝ κάνετε.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας και να αλλάξετε όλη τη ζωή σας, αλλά πρέπει να αναπτύξετε αυτά που θέλετε με πάθος και τις δεξιότητές σας, όπως ακριβώς το λουλούδι χρειάζεται νερό.

Αυτοί είναι τρεις κοινοί τρόποι με τους οποίους ο Ανώτερος Εαυτός μας θα προσπαθήσει να μας καθοδηγήσει την καθημερινή μας ζωή. Δεν είναι κάτι μυστικιστικό ή πολύπλοκο. Αυτό που απαιτείται από εμάς είναι να ψάχνουμε για σημάδια στη ζωή μας και να μαθαίνουμε να εντοπίζουμε και να ακολουθούμε το εσωτερικό μας σύστημα πλοήγησης που μας κατευθύνει.

Διαλογιστείτε. Ηρεμήστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γίνει δοχείο γι αυτά που ήδη ξέρετε.

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει!




Μετάφραση: awakengr.com via 
http://www.awakengr.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Οι 7 συνήθειες των ζευγαριών που δεν τσακώνονται....!!!!!!

Κάθε μακροχρόνια σχέση έχει τις δυσκολίες της και κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του «ζώνες κινδύνου», εντός των οποίων οι διαφωνίες μεταβάλλονται εν ριπή οφθλμού σε λογομαχίες και τσακωμούς. Δεν είναι αφύσικο για ένα ζευγάρι να φιλονικεί, δεν είναι όμως και ο ενδεδειγμένος δρόμος προς μία ευτυχή και ανταποδοτική συμβίωση, πόσο μάλλον όταν αφετηρία είναι η αμοιβαία αγάπη. Υπάρχουν, βέβαια, και ζευγάρια που τσακώνονται σπάνια και τείνουν να «τσεκάρουν» πολλές απ’ τις παρακάτω πρακτικές…

Οι 7 συνήθειες των ζευγαριών που δεν τσακώνονται :

Έχουν αποδεχτεί ο ένας τον άλλον
Αν ένα ζευγάρι έχει αντέξει στο χρόνο, δεν πρέπει να είναι επειδή τα μέλη του δεν είχαν άλλη εναλλακτική, αλλά επειδή πήραν μία ξεκάθαρη απόφαση να μοιραστούν τη ζωή τους με τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. 

Τα ζευγάρια που τσακώνονται αραιά και πού, έχουν συνήθως αποδεχτεί ο ένας τον άλλον με τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του και γνωρίζουν τι να παραβλέψουν και τι να προλάβουν με μία απλή παραίνεση, πριν οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση.

Προστατεύουν τον «χώρο» τους
Σε μία σχέση που εξελίσσεται ομαλά χωρίς σκαμπανεβάσματα και τριγμούς, τα μέλη του ζευγαριού μαθαίνουν με τον καιρό να μη φέρνουν στο σπίτι εντάσεις που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες και αφορούν τρίτους με τέτοιο τρόπο που να τις φορτώνουν στον σύντροφό τους. 

Η σχέση είναι καταφύγιο και ως τέτοιο πρέπει να διαφυλάσσεται για να μας παρέχει ηρεμία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Ξέρουν να ζητούν συγνώμη και να συγχωρούν
Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, λένε πράγματα που δεν εννοούν και βολεύονται, συχνά, σε ρόλους τους οποίους ακολουθούν μηχανικά σε βάρος του συντρόφου τους που, εκείνη τη στιγμή, μπορεί να περιμένει περισσότερα. 

Μοιραία δημιουργούνται εντάσεις που, αν ο καθένας προσπαθεί να βγει… λάδι, φουντώνουν και δημιουργούν προηγούμενα. Οι σύντροφοι που δεν δυσκολεύονται να παραδεχτούν το λάθος τους, να ζητήσουν την κατανόηση του άλλου και να του δώσουν τη δική τους, αποφεύγουν όχι μόνο έναν, αλλά και αρκετούς μελλοντικούς τσακωμούς.

Σέβονται τον προσωπικό τους χρόνο
Μπαίνοντας σε μία σχέση, δύο άνθρωποι κουβαλούν μαζί τους και κομμάτια της προηγούμενης ζωής τους, παλιούς φίλους, μα και ενδιαφέροντα που μπορεί να μην είναι συμβατά με εκείνα του συντρόφου τους. 

Το να έχει ο κάθε σύντροφος τον προσωπικό του χρόνο και να τον διαθέτει όπως αγαπά, δίνει και στους δύο μία πολύτιμη βαλβίδα αποσυμπίεσης που δρα ευεργετικά για την ηρεμία της σχέσης τους.

Αναγνωρίζουν τα σημαντικά ζητήματα
Κατά τον κοινό βίο εγείρονται πολλά θέματα που απαιτούν τη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην αντιμετώπισή τους και την αναζήτηση της καλύτερης λύσης. Είναι φυσιολογικό δύο σύντροφοι να μην ταυτίζονται πάντα και να διαφωνούν έντονα πριν καταλήξουν σε μία απόφαση. 

Ένα ζευγάρι που έχει θέσει καθαρά τις προτεραιότητές του μπορεί να μοιράσει τις ευθύνες και να περιορίσει τα ζητήματα που απαιτούν παμψηφία στα απολύτως σημαντικά, μειώνοντας έτσι, τα περιθώρια διαφωνιών και περιττών τσακωμών γύρω απ’ το ποιος ευθύνεται για τι.

Συζητούν για τα πάντα
Οι σύντροφοι που μαθαίνουν απ’ το ξεκίνημα της σχέσης τους να είναι ανοιχτοί με τον άλλον και να συζητούν ελεύθερα για όσα τους απασχολούν χτίζουν μία σχέση εμπιστοσύνης και ένα περιβάλλον υποστηρικτικό, απ’ το οποίο αντλούν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. 

Το διακύβευμα γίνεται έτσι πολύ σημαντικό για να ρισκάρουν να υπονομεύσουν τη σχέση με μικρότητες, εγωισμούς και τσακωμούς χωρίς ουσία. Άλλωστε, αν τσακωθούν, σε ποιον θα τρέξουν να πουν τον πόνο τους;

Εκτιμούν το χιούμορ και το σεξ
Οι εντάσεις σε ένα ζευγάρι είναι συχνά απόρροια του άγχους που βιώνει ο ένας απ’ τους δύο ή και οι δύο μαζί, κάτι που απαιτεί την «πυροσβεστική» παρέμβαση του πιο ψύχραιμου, ώστε η πίεση να εκτονωθεί πριν οδηγήσει σε εκρήξεις. 

Το γέλιο, λοιπόν, είναι μια καλή βαλβίδα αποσυμπίεσης για κάθε ζευγάρι που έχει μάθει να διαχειρίζεται τις κρίσεις του χωρίς να διακυβεύει την ισορροπία στη σχέση του. Η άλλη αντίστοιχη βαλβίδα είναι, φυσικά, το σεξ.





10 ισχυροί λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα.....!!!!!!!

Υπάρχει λόγος που η γιόγκα συνεχίζει να είναι δημοφιλής μετά από τόσα χρόνια, αφού προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για το μυαλό και σώμα, ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει και πολλές διαφορετικές επιλογές για όλα τα γούστα.

Με όλα τα παραπάνω συμφωνεί και η επιστήμη, η οποία προσφέρει 10 επιστημονικά επιβεβαιωμένους λόγους που συνηγορούν στο ότι πρέπει να βάλετε τη γιόγκα στη ζωή σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

1. Αποβάλλει το στρες
Έχετε άγχος; Ήρθε η στιγμή να κάνετε λίγη γιόγκα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μειώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση. Μπορεί ακόμα και να μειώσει τα συμπτώματα από ψυχικές ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος.

2. Είναι καλή γυμναστική
Μπορεί να μην είναι το είδος της γυμναστικής που ανεβάζει παλμούς, σας κάνει να ιδρώνετε και δεν σας αφήνει να πάρετε ανάσα, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γυμναστεί κανείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα είναι ένας υγιής τρόπος για να χάσει κανείς βάρος, ειδικά στη μέση ηλικία.

3. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ενδυνάμωση
Η γιόγκα «χρησιμοποιεί» τόσους πολλούς διαφορετικούς μυς, που είναι εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσει κανείς τη δύναμή του, ειδικά αν ψάχνει να κάνει κάτι διαφορετικό.

4. Οξύνει το μυαλό
Η σωματική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσει κανείς το μυαλό του σε εγρήγορση, η γιόγκα ειδικότερα, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και βελτιώνει τα αντανακλαστικά.

5. Η γιόγκα απαλύνει τον πόνο
Πόνος στον αυχένα, στην πλάτη; Η γιόγκα είναι το αντίδοτο για αυτού του είδους τους πόνους. Η γιόγκα όμως βοηθά και στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

6. Βοηθά στον ύπνο
Ξεχάστε τα προβατάκια και όλα τα υπόλοιπα βοηθήματα κατά της αϋπνίας. Η έρευνα έχει δείξει ότι η γιόγκα καταπολεμά την αϋπνία και βοηθά στην χαλάρωση, τόσο του μυαλού, όσο και του σώματος.

7. Κάνει καλό στις ημικρανίες
Έρευνα που έγινε το 2007 διαπίστωσε ότι η γιόγκα μειώνει τη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών.

8. Αυξάνει την σεξουαλική διάθεση
Εάν θέλετε να βάλετε λίγο περισσότερο πάθος στην κρεβατοκάμαρα, κάντε πρώτα λίγη γιόγκα. Οι έρευνες λένε ότι μπορεί να βελτιώσει την ικανοποίηση που νιώθετε στο σεξ, και αυτό ισχύει τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες.

9. Μας κάνει πιο ευέλικτους
Η συστηματική εξάσκηση της γιόγκα βοηθά τους μυς να γίνουν πιο ευέλικτοι και το άτομο να αποκτήσει μεγαλύτερη ισορροπία.

10. Μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία
Ποιος δεν θα ήταν χαρούμενος έπειτα από μία ώρα ηρεμίας και σωματικής άσκησης; Έρευνες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση της γιόγκα ενισχύει την διάθεση.
Namaste!





Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε 
αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Όσο περισσότερο λάμπεις, τόσο πιο πολύ θα σε πολεμούν.....!!!!!!!

Ο Ισπανός ψυχολόγος και ψυχίατρος Ενρίκε Ρόχας αναφέρει πως «όσοι νιώθουν ότι αποτελούν αντικείμενο του φθόνου συναδέλφων, συμμαθητών, γειτόνων, φίλων, ακόμα και συγγενών, πρέπει να ξέρουν πως το πιο σημαντικό είναι να προφυλάσσονται, να μην εκτίθενται σε καταστάσεις που προκαλούν και οξύνουν αυτό το συναίσθημα».

Για το τόσο ανθρώπινο ελάττωμα του φθόνου, μια παραδοσιακή αλληγορική ιστορία αναφέρει πως μια φορά ένα φίδι άρχισε να κυνηγάει μια πυγολαμπίδα. Υστερα από τρεις μέρες αδιάκοπης καταδίωξης, χωρίς δυνάμεις πια, η πυγολαμπίδα σταμάτησε και μίλησε στο φίδι:

— Μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση;

— Δε συνηθίζω ν’ ακούω τα θηράματά μου, αλλά μια που θα σε καταβροχθίσω, μπορείς να ρωτήσεις.

— Ανήκω στην τροφική σου αλυσίδα;

— Όχι.

— Σου έκανα κανένα κακό;

— Όχι.

— Τότε γιατί θέλεις να με σκοτώσεις; Αφού σκέφτηκε λίγο, το φίδι απάντησε:

— Επειδή δεν αντέχω να σε βλέπω να λάμπεις.

Σίγουρα αυτή η μικρή ιστορία θα μπορούσε να συνοψιστεί στην ολιγόλογη μοντέρνα φράση » Κράζεις; Θαυμάζεις». Δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούμε τον φθόνο και την ζήλια των τριγύρων μας και γινόμαστε αποδέκτες μιας άσχημης συμπεριφοράς χωρίς να υπάρχει κάποια προφανή αιτία! 

Δεν είναι λίγες, επίσης, οι φορές που τα σχόλια των γύρων μας όταν υλοποιούμε αυτά που ονειρευόμαστε, όταν κάνουμε πράξη αυτά που μας εκφράζουν, θα είναι το λιγότερο επικριτικά και το μέγιστο απαξιωτικά.

Και τότε σκεφτόμαστε ότι αυτό που καταφέρνουμε, δεν είναι αποδεκτό και μαλώνουμε άλλη μια φορά τον εαυτό μας για την απερισκεψία μας έστω και να ονειρευτούμε…

Και ξεκινάμε, αδύναμοι, σαν την πυγολαμπίδα, να τρέχουμε μακριά από αυτούς μας επικρίνουν και μας καταδιώκουν, φοβούμενοι την οργή και τα σχόλια που προκαλούν οι πράξεις μας. 

Θέλει μεγάλο κουράγιο και ψυχικό σθένος να σταματήσουμε να τρέχουμε και να στραφούμε στον θηρευτή μας και να τον αντιμετωπίσουμε κατάματα. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ανταμοιβόμαστε με μια μεγάλη αλήθεια. Σοκαριστική μεν, αλλά μεγάλη: «Επειδή δεν αντέχω να σε βλέπω να λάμπεις.»

Και τότε συνειδητοποιούμε όχι μόνο το μάταιο αυτού του κυνηγητού αλλά και τον πραγματικό μας εχθρό. Είμαστε αυτοί που είμαστε, λάμπουμε με τον τρόπο που φτιαχτήκαμε να λάμπουμε. 

Και αυτός από τον οποίο τρέχαμε να ξεφύγουμε δεν ήταν τελικά κανένας άλλος από τον ίδιο μας τον φόβο για την επικριτική στάση του κόσμου. Και όλα αυτά γιατί απλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πως… λάμπουμε!

Κάθε φορά λοιπόν που κάνουμε κάτι που μας αρέσει, κάτι που μας εκφράζει, κάτι που μας συγκινεί, ας θυμόμαστε ότι αυτό είναι το φως μας και αν εμπιστευόμαστε το πως φαίνεται αυτό το φως στα δικά μας μάτια, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα κυνηγητό από αυτούς που ενοχλήθηκαν. 

Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν… Πάντα θα προσπαθούν να σβήσουν την δική μας λάμψη γιατί απλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο να αναδείξουν την δική τους…

Γιατί ο καθένας είναι μοναδικός και δεν μπορεί να λάμψει ποτέ με τον ίδιο τρόπο που λάμπει ο διπλανός του…




Dostoevsky : «Το κυριότερο είναι να μη λέτε ψέματα στον ίδιο σας τον εαυτό» ....!!!!!!

«Το κυριότερο είναι να μη λέτε ψέματα στον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτός που λέει ψέματα στον εαυτό του και πιστεύει στο ίδιο του το ψέμα, φτάνει στο σημείο να μη βλέπει καμιά αλήθεια ούτε μέσα του ούτε και στους άλλους.

Κι έτσι χάνει κάθε εκτίμηση για τους άλλους και κάθε αυτοεκτίμηση.

Μην εκτιμώντας κανέναν, παύει να αγαπάει.

Και μην έχοντας την αγάπη, αρχίζει να παρασέρνεται από τα πάθη και την ακολασία για να απασχοληθεί και να διασκεδάσει.

Έτσι φτάνει στην απόλυτη κτηνωδία, και όλα αυτά επειδή λέει συνεχώς ψέματα στους άλλους και στον εαυτό του.

Αυτός που λέει ψέματα στον εαυτό του είναι αυτός που προσβάλλεται πρώτος.

Γιατί καμιά φορά είναι πολύ ευχάριστο να νιώθει κανείς προσβλημένος. Ετσι δεν είναι;

Κι ας ξέρει πως κανένας δεν τον πρόσβαλε και πως μονάχος του φαντάστηκε την προσβολή και είπε ψέματα από κοκεταρία, υπερέβαλε τα πράγματα για να τα εξωραΐσει, αρπάχτηκε από μια λέξη φτιάχνοντας ένα ολάκερο βουνό από έναν κόκκο σινάπεως.

Τα ξέρει όλα αυτά και μόνος του, κι όμως προσβάλλεται, προσβάλλεται ώσπου να νιώσει ευχαρίστηση, να νιώσει μεγάλη αγαλλίαση, κι έτσι φτάνει στο σημείο να καλλιεργεί μέσα του το πραγματικό μίσος.»

«Η ενεργός αγάπη είναι κάτι πολύ πιο σκληρό και φοβερό από την αγάπη που περιορίζεται στα όνειρα.

Η ονειροπόλα αγάπη διψάει για σύντομα κατορθώματα, ζητάει μια γρήγορη ικανοποίηση και το γενικό θαυμασμό.

Στις τέτοιες περιπτώσεις μερικοί φτάνουν πραγματικά να θυσιάσουν και τη ζωή τους ακόμα, αρκεί να μην περιμένουν πολύ, μα να πραγματοποιηθεί γρήγορα τ’ όνειρό τους.

Και να’ ναι σα μια θεατρική παράσταση που να τη βλέπουν όλοι και να τη χειροκροτούν.

Μα η ενεργός αγάπη χρειάζεται δουλειά κι επίμονη αυτοκυριαρχία και για μερικούς είναι ίσως-ίσως ολόκληρη επιστήμη.

Μα σας προλέγω πως ακόμα και τη στιγμή που θα δείτε με φρίκη πως παρ’ όλες σας τις προσπάθειες όχι μονάχα δεν πλησιάσατε τον σκοπό σας, μα αντίθετα ξεφύγατε απ’ αυτόν, εκείνην ακριβώς τη στιγμή, σας το προλέγω, θα ‘χετε φτάσει στο σκοπό».

Fyodor Dostoevsky, 
«Αδελφοί Καραμάζοφ» – αποσπάσματα




«Ο υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους » ....!!!!!

«Ο υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους. Γενικά είναι οι βασανισμένοι που εξελίσσονται σε βασανιστές…» – Karl Jung

O Μιγκέλ ντε Θερβάντες από το 1570 και για αρκετά χρόνια, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως επαγγελματίας στρατιώτης, λαμβάνοντας μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου κατά του οθωμανικού στόλου, ως υπαξιωματικός του πολεμικού πλοίου Μαρκέσα, καθώς και στην πολιορκία της Κέρκυρας.

Tραυματίστηκε δύο φορές στο στέρνο ενώ ένας τρίτος τραυματισμός προκάλεσε μόνιμη βλάβη αχρηστεύοντας το αριστερό του χέρι.

Ο άνθρωπος που μοιάζει να έγραψε για έναν τρελό ουτοπιστή, επέστρεφε στην Ισπανία στα 1575, όταν η γαλέρα με την οποία έπλεε, δέχθηκε επίθεση από πειρατές. Μεταφέρθηκε αιχμάλωτος στο Αλγέρι όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια ως δούλος.

Τελικά κατάφερε να επιστρέψει στην Ισπανία…

Ένα κρύο βράδυ του 1605, Ο Θερβάντες μπήκε με την παρέα του στο καπηλειό της Σεβίλλης που επισκέπτονταν συχνά.

Κάθισαν μπροστά στο τζάκι, καθώς τα τελευταία ξύλα παραδίνονταν στη φωτιά και το κρύο ξαναγέμιζε τον χώρο.

Η τύχη όμως εκείνη τη μέρα δεν ήταν τόσο με το μέρος του. Η σύντροφος του Κάπελα, έχοντας πιει αρκετά, σάρκαζε μεγαλόφωνα με πελάτες την κυκλοφορία του βιβλίου του.

Το βλέμμα της έπεσε στο συγγραφέα και με θυμό άρχισε να χλευάζει μεγαλόφωνα τον Θερβάντες που καθόταν σχετικά κοντά με την παρέα του. «Είστε τρελοί, ουτοπιστές που κυνηγάτε ανεμόμυλους εσύ και ο ήρωάς σου».

Ο Θερβάντες δεν άφησε να τη διακόψουν. Τη γνώριζε από μικρό παιδί.

Κοιτούσε με λίγη θλίψη, προσπαθώντας να κατανοήσει το θυμό κάτω από το «σκληρό δέρμα» της πικρή κακίας της.

Σκεφτόταν σιωπηλά…

Η κακία, το μίσος είναι έντονα συναισθήματα που συχνά κρύβουν το φόβο πίσω τους.

Η αλήθεια ήταν ότι η ζωή αυτής της γυναίκας είχε καθοριστεί από όταν ήταν μικρή, και δεν είχε κανένα ιδανικό, αντίθετα με το βιβλίο του.

Εύκολα μπορεί να φανεί η σκληρή παιδική ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος φαίνεται να έχει αναπτύξει ένα σκληρό δέρμα για να μη πληγωθεί από κανέναν…

Ο ίδιος ο άνθρωπος δεν έχει γνώση της ύπαρξης του «σκληρού δέρματος» που φοράει…Ούτε του τιμήματός αυτού, ότι δεν μπορεί να νιώσει ή να απολαύσει στο ίδιο βάθος συναισθήματα, όπως ένας άλλος άνθρωπος που δεν είχε τα ίδια δύσκολα βιώματα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε τελείως διαφορετικές εικόνες…

Παραμελημένη κυρίως από τον πατέρα, δεν έβρισκε καμία αξία στον εαυτό της και στους άντρες παρά μόνο ως περιστασιακά αντικείμενα ηδονής, χωρίς ίχνος αγάπης. Υπήρξε μία κόρη που έβλεπε σε ένα σπίτι εναλλαγές συντρόφων του πατέρα, ο οποίος παρείχε μόνο πράγματα υλικά σε μία ψυχρή συναισθηματικά μητέρα.

Πώς να μπορούσε να αντιληφθεί μία γυναίκα, τον εαυτό της ως Δουλτσινέα, τη γυναίκα που ενεργοποιεί θετικά το δυναμικό ενός άνδρα μέσα από τη διαδικασία του έρωτα. Έχοντας μάλιστα ζήσει μία υποτιμημένη μητέρα από τον πατέρα. Στην περίπτωσή της ήταν αδύνατον να υπάρξει αγάπη για την εικόνα του άντρα σε έναν μόνο σύντροφο…

Αντίθετα, η γυναίκα αυτή επέλεγε μόνο άνδρες που δεν είχαν πνεύμα άξιο για να θαυμάσει.

Ο Θερβάντες την κοιτούσε σιωπηλά, με κατανόηση και λίγη θλίψη… Η προσωπική της ζωή ήταν ένα φίλτρο το οποίο δεν την άφηνε να κατανοήσει οτιδήποτε και να διάβαζε στο Δον Κιχώτη, κάνοντάς όλα να δείχνουν ρομαντικές ανοησίες.

Εκείνη τη στιγμή ο Θερβάντες παρατήρησε για πρώτη φορά πώς το μυαλό της γυναίκας απέρριπτε το βιβλίο του, καθώς αυτό απειλούσε την πλαστή ευτυχία της.

Πολλές φορές οι άνθρωποι προτιμούν να δημιουργήσουν και να ζουν ένα ψέμα, προκειμένου να αποφύγουν να συνειδητοποιήσουν μία αλήθεια που δεν αντέχουν..

Και νιώθουν φόβο όταν το ψέμα τους κινδυνεύει να διαλυθεί, ακόμη κι από ένα βιβλίο σαν το Δον Κιχώτη.

Διότι αυτό το ψέμα έχει γίνει ο κόσμος τους. Φοβούνται την αλήθεια που μπορεί να γκρεμίσει τον κόσμο αυτό, καθώς δεν ξέρουν άλλο τρόπο να χτίσουν έναν διαφορετικό νέο κόσμο.

Αργότερα, διακόσια και χρόνια μετά, θα εμφανιζόταν μία επιστήμη που θα αποδείκνυε ότι το φίλτρο του «σκληρού δέρματος» είναι μία άμυνα του μυαλού που μακροπρόθεσμα βλάπτει τον άνθρωπο.

Ότι αυτό εξαφανίζεται μόνο όταν γίνει συνειδητό στον άνθρωπο πώς το απέκτησε, μέσα από την παιδική του ηλικία.

«Όταν μισούμε έναν άνθρωπο, τον μισούμε για κάτι που μας θυμίζει τον εαυτό μας. Κάτι που δεν έχουμε εμείς μέσα μας, δεν μπορεί ποτέ να μας συγκινήσει…» – Herman Hesse

Νίκος Βακόνδιος, Ψυχολόγος
Ο Νίκος Βακόνδιος είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου παν/μίου Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένος στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλου του φάσματος των ψυχικών διαταραχών. Είναι επιστημονικός συνεργάτης γενικών κλινικών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι





Αγάπη είναι αυτό που είσαι και όχι αυτό που θέλεις.....!!!!!!

Εάν νομίζεις ότι η αγάπη είναι αυτό που θέλεις, θα την ψάχνεις παντού. Εάν νομίζεις ότι η αγάπη είναι αυτό που είσαι, θα την μοιράζεις παντού. Όμως δεν μπορείς να δώσεις προκειμένου να πάρεις. Όχι, πρέπει να δώσεις αγάπη, γιατί έχεις για να δώσεις. Έτσι θα βιώσεις ότι την έχεις.

Αξίζει να τη μοιράζεις… γεννιέται ξανά… παράγεται και απλώνεται σε όλο σου το είναι..στη προσωπικότητα που σε διαμόρφωσε σ’αυτό που είσαι. Σε εναρμονίζει με ότι «βλέπεις», γι’αυτό να τη μοιράζεις… Θα βρεις κάτι πολύ σπάνιο, κάτι που δεν θα μπορεί κανένας να στο πάρει. Θα βρεις την ευτυχία… αρκεί να μοιράζεις «αγάπη»…

Να αγαπάς, λοιπόν, τον εαυτό σου για να μπορέσεις με σοφία και υπομονή να εκτιμήσεις αυτά που έχεις και να προσπαθήσεις για αυτά που δεν έχεις ! 

Να αγαπάς και τον κόσμο γύρω σου, γιατί θα σου διδάξουν την αγάπη και θα πάρεις πολλά από όλους και από όλα. Η αγάπη βρίσκεται παντού και σε κάθε άνθρωπο, φτάνει να την ψάξεις και να κατανοήσεις το νόημα της. Η αγάπη ξεκινά από μέσα μας: ας την ανακαλύψουμε λοιπόν!





Δημοσιεύτηκε από 
την Ομάδα της Ανθρωπότητας

Τι λένε τα δάκτυλα των χεριών σου για το χαρακτήρα σου ;

Εσύ γνωρίζεις πως μπορείς να... αποκαλυφθείς ως προς τον χαρακτήρα σου από τα δάκτυλα των χεριών σου;

Αρκεί να κάνεις ένα πανεύκολο τεστ και θα καταλάβεις τι εννοούμε...

Ο κάθε άνθρωπος σαφώς και έχει διαφορά χαρακτηριστικά και το μήκος που έχουν τα δάχτυλά του είναι μοναδικό. Ωστόσο έχει επιτευχθεί η ομαδοποίηση (που έχει εφαρμογή στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού), η οποία αποκαλύπτει διάφορα πράγματα για το χαρακτήρα μας.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να καταλάβεις σε ποια ομάδα ανήκεις εσύ είναι να παρατηρήσεις την υψομετρική διαφορά που έχει ο δείκτης με τον παράμεσο.

– Αν ανήκεις στην Α ομάδα είσαι γοητευτική και λογική. Λύνεις όποιο πρόβλημα καλείσαι να αντιμετωπίσεις Το γεγονός ότι είσαι πολύ καλή στο λέγειν βοηθάει σημαντικά. Μπορεί να γίνεις ιδιαίτερα επιθετική αλλά απίστευτα συμπονετική.

– Αν ανήκεις στην Β ομάδα έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι αποτελεσματική. Σου αρέσει πολύ να δουλεύεις μόνη καθώς έτσι επιτυγχάνεις πιο εύκολα τους στόχους σου. Ωστόσο αυτό δεν σε κάνει καθόλου εσωστρεφή. Είσαι ένας άνθρωπος που εκτιμάς όσα σου έχουν δοθεί και δεν σταματάς να αγωνίζεσαι για να αποκτήσεις περισσότερα.

– Αν ανήκεις στην Γ ομάδα τότε είσαι ήρεμη και καλόβολη. Δεν σου αρέσει να μπλέκεσαι σε δραματικές καταστάσεις και αποφεύγεις τις αντιπαραθέσεις Θέλεις να τα πηγαίνεις καλά με όλους και είσαι πιστή σύντροφος που νοιάζεται πολύ. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να γίνεις σκληρή και να δείξεις τη σκοτεινή πλευρά σου όταν σε πειράξει κάποιος.






Τα συμπτώματα που μας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά.....!!!!!!

Πονοκέφαλοι χωρίς αιτία, επίμονος βήχας, ξαφνικό πρήξιμο στην κοιλιά. Κάποιες φορές συμπτώματα όπως αυτά δεν εκφράζουν κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, υπάρχουν και μικρά ή μεγαλύτερα συμπτώματα που μας προειδοποιούν για την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία μπορούμε να προλάβουμε και να θεραπεύσουμε εγκαίρως. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποια από αυτά είναι σοβαρά και ποια απλά και συνηθισμένα.

Πονοκέφαλος
Συνήθως προκαλείται από πιασίματα του μυϊκού συστήματος του αυχένα και του κεφαλιού. Επίσης, από τον πυρετό και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, νικοτίνης και καφέ. 

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Πονοκέφαλοι από φλεγμονή στο λαιμό ή μόλυνση του αναπνευστικού.

- Πονοκέφαλοι που σταματούν και επιστρέφουν χωρίς αναγνωρίσιμη αιτία.

Επικίνδυνες ενδείξεις :
- Δυνατοί πονοκέφαλοι ύστερα από χτυπήματα και τραυματισμούς. 

- Ξαφνικοί πόνοι που δυναμώνουν.

- Μεταβολές σε πόνους που υπάρχουν ήδη.

- Πονοκέφαλοι που προκαλούν προβλήματα στην όραση ή την ομιλία, ακαμψία στον αυχένα, ζάλη, σύγχυση, ίλιγγο, κόπωση 

- Δυσκολίες στο περπάτημα, αδυναμία στα χέρια και τα πόδια, παράλυση, μούδιασμα.

- Εντονοι πονοκέφαλοι από τον ύπνο.

Πιθανές αιτίες : Φλεγμονή στη ρινική κοιλότητα, ημικρανίες, αλληλεπιδράσεις ή παρενέργειες φαρμάκων, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλικό, εγκεφαλικό αιμάτωμα, οξύ γλαύκωμα. 

Κοιλιακή χώρα
Οι πόνοι στην κοιλιά αποτελούν συνήθως επακόλουθο στομαχικών ή εντερικών διαταραχών, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες διαρκούν δύο με τρεις μέρες. Ωστόσο, όταν υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί η αιτία που τα προκαλεί. 

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Πόνοι μετά το φαγητό ή την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, πόνοι κατά το σκύψιμο ή και όντας σε ακινησία.

- Πόνοι στο δεξί ή το αριστερό μέρος της κοιλιάς με αντανάκλαση στην πλάτη.

- Πόνοι κατά την ούρηση ή και πριν από αυτήν, ζάλη, σύγχυση.

Πιθανές αιτίες : Ερεθισμός στο στομάχι, φλεγμονή στον οισοφάγο, πέτρα στη χολή ή στους νεφρούς, μόλυνση στην ουρική οδό. 

Επικίνδυνες ενδείξεις :
- Εντονοι ξαφνικοί πόνοι στην κοιλιά μαζί με κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα:

- Εμετός. 

- Πυρετός. 

- Αίσθημα αδυναμίας και κακής γενικής κατάστασης.

- Σύγχυση, ζάλη. 

- Εντονο φούσκωμα ή/και δυσφορία.

- Αίμα κατά την ούρηση.

- Πόνοι στο πάνω μέρος της κοιλιάς που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, εφίδρωση και αίσθημα άγχους. 

- Ξαφνικό πρήξιμο με πόνο. 

- Πόνοι που μοιάζουν με κολικό. 

Πιθανές αιτίες : Σκωληκοειδίτιδα, φλεγμονή στο παχύ έντερο, σπαστική κολίτιδα, ειλεός, παγκρεατίτιδα, ασθένεια της ουρικής οδού ή των νεφρών, κολικός των νεφρών ή της χολής.

Πόνοι στο στήθος
Πόνοι μπορούν να υπάρχουν τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του στήθους, συχνά λόγω μυϊκών προβλημάτων, κούρασης και έντονης αθλητικής δραστηριότητας. 

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Πόνοι και βήχας. 

- Πόνοι μετά το φαγητό ή την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, πόνοι κατά το σκύψιμο ή και όντας σε ακινησία. 

Πιθανές αιτίες : Ερεθισμός στο στομάχι, φλεγμονή του οισοφάγου από παλινδρόμηση των οξέων. 

Επικίνδυνες ενδείξεις :
- Εντονοι πόνοι που διαρκούν περισσότερο από πέντε λεπτά και επεκτείνονται στα χέρια, στις ωμοπλάτες, στο λαιμό, στη γνάθο ή το πάνω μέρος της κοιλιάς.

- Πόνοι που συνδέονται με ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα: Εντονο αίσθημα πίεσης, άγχος, λαχάνιασμα, διάφορους ήχους κατά την αναπνοή, ανάγκη για αέρα, πυρετό πάνω από 38 και μόλυνση του αναπνευστικού, μετεγχειρητικούς πόνους στο στήθος, ναυτία ή/και εμετό, διαστολή του στήθους κατά την εισπνοή από τη μία πλευρά, χλόμιασμα και κρύο ιδρώτα.

Πιθανές αιτίες : Εμφραγμα, πνευμονική εμβολή, στηθάγχη, πνευμονική φλεγμονή, πνευμοθώρακας.

Πυρετός
Ο πυρετός δεν είναι ασθένεια, αλλά ένα βασικό σύμπτωμα που πρέπει πάντα να εξετάζεται. Η καλή παρατήρηση της εξέλιξής του μπορεί να βοηθήσει το γιατρό να κάνει καλύτερη διάγνωση.

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Πυρετός με δερματικά εξανθήματα.

- Πυρετός που δεν πέφτει ή ανεβαίνει περισσότερο.

- Πυρετός ύστερα από ταξίδι σε χώρες του εξωτερικού όπου υπάρχουν επιδημίες ή αρρώστιες, όπως η ελονοσία.

Πιθανές αιτίες : Μολύνσεις του άνω αναπνευστικού μαζί με συνάχι, βήχα, πονόλαιμο, ωτίτιδα. Μόλυνση της ουρικής οδού μαζί με συχνοουρία και πόνο κατά την ούρηση ή/και στα πλευρά, μόλυνση στο γαστρεντερικό, «παιδικές αρρώστιες».

Επικίνδυνες ενδείξεις :
Πυρετός με: 
- Εντονο πονοκέφαλο. 

- Μερική απώλεια συνείδησης.

- Εντονο πόνο στην κοιλιά.

- Δερματικά εξανθήματα και αιματώματα.

Πιθανές αιτίες : Μηνιγγίτιδα, πνευμονική φλεγμονή, σκωληκοειδίτιδα, γρίπη. 

Βήχας και αναπνευστικά προβλήματα
Ο βήχας είναι ένας σημαντικός μηχανισμός του οργανισμού, μέσω του οποίου απομακρύνει τα ξένα σώματα, τα φλέγματα κτλ, από την αναπνευστική οδό. Ωστόσο, όταν είναι επίμονος για αρκετό χρονικό διάστημα, αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι που πρέπει πάντα να εξετάζεται. Συχνότερες αιτίες είναι οι έντονες μολύνσεις, οι οποίες κατά κανόνα φεύγουν σε διάστημα από δύο έως τέσσερις εβδομάδες. 

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Βήχας που βαθμιαία εντείνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

- Βήχας που διαρκεί πολύ, με συμπτώματα όπως χλώμιασμα, αδυναμία, εξάντληση, πόνοι στο στήθος, κατακράτηση υγρών.
Επικίνδυνες ενδείξεις :
- Λαχάνιασμα, ανάγκη για αέρα.

- Διάφοροι ήχοι κατά την αναπνοή.

- Αναπνευστικά προβλήματα μαζί με πόνους στο στήθος.

- Πόνοι κατά την εισπνοή και την εκπνοή.

- Βήχας/αναπνευστικά προβλήματα και πυρετός. 

- Μελάνιασμα στα χείλη, στην άκρη της μύτης ή στο δέρμα κάτω από τα νύχια. 

- Μονομερής διαστολή του στήθους κατά την εισπνοή. 

- Βήχας με αίμα ή άλλου είδους εξαγωγές. 

- Αναπνευστικά προβλήματα με συμπτώματα εμφράγματος 

Πιθανές αιτίες : Ασθμα, έντονη ή χρόνια βρογχίτιδα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνος του πνεύμονα, πνευμοθώρακας, στηθάγχη, χρόνια αδυναμία στην καρδιά, έμφραγμα.

Ζάλη, ίλιγγος
Οι αιτίες της ζάλης και του ιλίγγου μπορεί να είναι πολλές, συνήθως όμως προέρχονται από προβλήματα στα αφτιά και τον εγκέφαλο. Οταν υπάρχουν ζαλάδες συχνά, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν τα αίτια που τις προκαλούν και να αποφεύγεται η οδήγηση, ο χειρισμός μηχανημάτων κτλ. 

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Ζάλη κατά το σήκωμα ή το γύρισμα του κεφαλιού, χωρίς άλλα συμπτώματα.

Επικίνδυνες ενδείξεις :
- Ξαφνική ζάλη χωρίς κίνηση του κεφαλιού ή ζάλη που συνοδεύεται από : 

- Εμετό.

- Προβλήματα στην ομιλία ή την όραση.

- Σύγχυση.

- Ξαφνικά προβλήματα στην κίνηση, αδυναμία στα χέρια ή τα πόδια, παράλυση, μούδιασμα, φαγούρα.

- Ξαφνική απώλεια ακοής ή/και θόρυβο στα αφτιά.

Πιθανές αιτίες :
- Καλοήθης παροξυσμική ζάλη που μπορεί να προκαλείται από διαλυμένους ωτόλιθους (συμπαγείς ασβεστολιθικοί μικροκρύσταλλοι που βρίσκονται στο εσώτερο αφτί του ανθρώπου). 

Επίσης, νόσος του Meniere (νόσημα που προσβάλλει το λαβύρινθο και εκδηλώνεται με κρίσεις ιλίγγου σε διάφορα χρονικά διαστήματα, που διαρκούν από λίγα λεπτά μέχρι αρκετές ώρες και συνήθως συνοδεύεται από εμβοές και βαρηκοΐα). Πολλά άλλα είδη ζάλης και ιλίγγου αποτελούν συμπτώματα για διάφορες παθήσεις στο εσωτερικό του αφτιού ή στον εγκέφαλο.

- Καρδιακές αρρυθμίες.

- Διακυμάνσεις της πίεσης του αίματος.

- Παρενέργειες φαρμάκων.

Πλάτη - μέση
Οι έντονοι και μακροχρόνιοι πόνοι στην πλάτη πρέπει οπωσδήποτε να εξετάζονται από γιατρό καθώς μπορεί να προέρχονται ακόμη και από το άγχος. Οι πόνοι στη μέση και την πλάτη που δεν είναι ιδιαιτέρως έντονοι συνήθως προέρχονται από κακή στάση του σώματος, κακή φυσική κατάσταση και παχυσαρκία. 

Προειδοποιητικές ενδείξεις :
- Πόνοι που κατεβαίνουν στα πόδια.

- Δυσκολίες σε διάφορες κινήσεις κυρίως αν ο πάσχων έχει σηκώσει βάρος ή έχει κάνει κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις. 

Πιθανές αιτίες : Ισχιαλγία, λουμπάγκο, διάστρεμμα. 

Ανησυχητικές ενδείξεις :
- Πόνοι στη μέση με: 

- Περιορισμένο ή και καθόλου έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

- Πυρετό. 

- Προβλήματα στύσης. 

- Προβλήματα αναπνοής. 

- Προβλήματα κίνησης των ποδιών. 

- Μούδιασμα ή φαγούρα στα πόδια. 

- Ξαφνικούς έντονους πόνους ύστερα από τραυματισμό.

- (Σε περίπτωση εγκυμοσύνης) Πιθανή εκκίνηση των ωδίνων.

Πιθανές αιτίες : Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη, φλεγμονή στους νεφρούς, σύνδρομο Cauda equina (σπάνια και σοβαρή νευρολογική κατάσταση κατά την οποία οι ρίζες των νεύρων στο κατώτερο σημείο της σπονδυλικής στήλης πιέζονται και παραλύουν).