Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

14 Διαφορές μεταξύ της αληθινής αγάπης και της τοξικής.....!!!!!!!!

Όλοι σε κάποιο βαθμό είμαστε διατεθειμένοι και πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις, να ανεχόμαστε και να συγχωρούμε.

Σε μερικές περιπτώσεις όμως η ανεκτικότητα και οι υποχωρήσεις που κάνουμε μας εξουθενώνουν, θίγουν την αξιοπρέπειά μας, ανατρέπουν την ισορροπία μας και μας κάνουν να νιώθουμε αποτυχημένοι και δυστυχείς.

Παρακάτω μπορούμε να διαπιστώσουμε αν και σε ποιο βαθμό τα συναισθήματα που βιώνουμε απέναντι στον σύντροφό μας είναι αληθινή αγάπη ή η έκφραση νευρωσικών αδυναμιών που μας δεσμεύουν και εμείς τις καλύπτουμε κάτω από το πρόσχημα της αγάπης.

Αληθινή αγάπη: κύρια προτεραιότητα είναι η εξέλιξη του εαυτού σας.

Τοξική αγάπη: υπάρχει εμμονή με τη σχέση.

Αληθινή Αγάπη: υπάρχει χώρος για ανάπτυξη και επέκταση αλλά και επιθυμία για τους άλλους να αναπτυχθούν εξίσου.

Τοξική αγάπη: αίσθημα ασφάλειας και άνεσης μόνο στην ομοιότητα. Η ανάγκη θεωρείται απόδειξη αγάπης – στην πραγματικότητα ίσως είναι φόβος, ανασφάλεια, μοναξιά.

Αληθινή Αγάπη: υπάρχουν ξεχωριστά ενδιαφέροντα και φίλοι ενώ ταυτόχρονα διατηρείτε τις υπόλοιπες σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας.

Τοξική αγάπη: απόλυτη εμπλοκή στα πάντα, περιορισμένη κοινωνική ζωή, παραμέληση παλιών φίλων κι ενδιαφερόντων.

Αληθινή αγάπη: ενθάρρυνση της εξέλιξης του άλλου κι αίσθημα ασφάλειας που οφείλεται στη δική σας αξία.

Τοξική αγάπη: ενασχόληση με τη συμπεριφορά του άλλου και φόβος πιθανών αλλαγών του.

Αληθινή αγάπη: ύπαρξη αρμόζουσας εμπιστοσύνης (εμπιστοσύνη στον/στην σύντροφο όσον αφορά τη συμπεριφορά του/της).

Τοξική αγάπη: αισθήματα ζήλειας, κτητικότητας, ανταγωνισμού, ανάγκη προστασίας των «κεκτημένων».

Αληθινή αγάπη: συμβιβασμός, διαπραγμάτευση ή ηγετική συμπεριφορά εκ περιτροπής κι επίλυση των προβλημάτων από κοινού.

Τοξική αγάπη: προσπάθειες για απόκτηση του ελέγχου, κατηγορίες, παθητική ή επιθετική χειραγώγηση.

Αληθινή αγάπη: αποδοχή της ατομικότητας του άλλου.

Τοξική αγάπη: προσπάθεια αλλαγής του άλλου σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα.

Αληθινή αγάπη: μέσα στη σχέση ασχολείστε με όλες τις πτυχές της πραγματικότητας.

Τοξική αγάπη: η σχέση βασίζεται στην ψευδαίσθηση και την αποφυγή των δυσάρεστων καταστάσεων.

Αληθινή αγάπη: οι δύο σύντροφοι φροντίζουν τον εαυτό τους και η συναισθηματική τους κατάσταση δεν εξαρτάται από τη διάθεση του άλλου.

Τοξική αγάπη: υπάρχουν προσδοκίες ότι ο ένας σύντροφος θα φροντίσει και θα «σώσει» τον άλλο.

Αληθινή Αγάπη: αποστασιοποιημένη αγάπη (υγιές ενδιαφέρον για τον/την σύντροφο διατηρώντας τα όρια της ελευθερίας του/της.)

Τοξική αγάπη: εμμονή με τα προβλήματα και τα συναισθήματα του άλλου.

Αληθινή Αγάπη: το να έρχεστε σε επαφή είναι πάντα ελεύθερη επιλογή που αναπτύσσεται μέσω της φροντίδας και της αγάπης.

Τοξική αγάπη: υπάρχει πίεση γύρω από το θέμα κρεβάτι που οφείλεται στον φόβο, την ανασφάλεια και την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση χωρίς να φροντίζουμε ιδιαίτερα και για το άλλο μας μισό.

Αληθινή αγάπη: υπάρχει η δυνατότητα οι σύντροφοι να απολαμβάνουν μοναχικές στιγμές.

Τοξική αγάπη: υπάρχει προσκόλληση, οι δύο σύντροφοι δεν μπορούν να αντέξουν μακριά ο ένας από τον άλλο.

Αληθινή αγάπη: μια κατάσταση άνεσης κι ευχαρίστησης.

Τοξική αγάπη: μια κατάσταση πόνου και απελπισίας.

Αληθινή αγάπη: οι συζητήσεις γίνονται με βάση την κατανόηση, τη βοήθεια ή τη φροντίδα.

Τοξική αγάπη: οι συζητήσεις γίνονται με βάση τις κατηγορίες, την υπεράσπιση του εαυτού μας ή τον χειρισμό του άλλου.

Η Αγάπη δεν περιέχει πόνο. Ο πόνος προέρχεται από τα προβληματικά στοιχεία του χαρακτήρα και το Εγώ μας. Οι ευτυχισμένες σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό και όχι στο φόβο ή στη χειραγώγηση.




Γιατί δεν βρίσκεις την πραγματική αγάπη... 3 Σημάδια πως δεν είσαι ακόμη έτοιμη....!!!!!!

Όλοι θέλουν να νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος του αντίθετου φίλου που τους αγαπάει αλλά αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει πάντα. Αν είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτές που δεν έχουν βρει την πραγματική αγάπη στη ζωή τους να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη και πώς ήρθε η ώρα να μάθεις για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ θέλεις να τη βρεις τόσο πολύ.Διάβασε τα τρία σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμη για την πραγματική αγάπη.

Απομακρύνεσαι από τα καλύτερα
Όταν δεν είσαι έτοιμη για την πραγματική αγάπη, το να βγαίνεις συνέχεια ραντεβού με διάφορους άντρες είναι πολύ πιο εύκολο γιατί το κάνεις με ανθρώπους με τους οποίους δε θα μπορούσες να κάνεις μία μακροχρόνια σχέση. 

Μπορεί να είναι καλοί για να περνάς καλά και να σε βοηθάνε να μη σκέφτεσαι πολύ αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν αυτό το “κάτι” που θα σε κάνει να σκεφτείς να ζήσεις κάτι παραπάνω μαζί τους. Ο άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις όπως δεν έχεις ξανανιώσει ποτέ σε τρομάζει, σε κάνει να νιώθεις ευάλωτη και γι’αυτό απομακρύνεσαι από αυτόν βγαίνοντας ανούσια ραντεβού.

Δεν έχεις γιατρευτεί από το παρελθόν
Είχες σκεφτεί ποτέ ότι δεν βρίσκεις την πραγματική αγάπη επειδή δεν έχεις ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση σου και φοβάσαι μήπως ξαναβιώσεις τον πόνο που είχες νιώσει στο παρελθόν από το τέλος της; Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς αλλά αυτό έχει ένα μεγάλο αντίκτυπο στην ικανότητά σου να δώσεις και να πάρεις αγάπη στο παρόν. 

Το ότι φαινομενικά έχεις προχωρήσει από το παρελθόν σου δε σημαίνει πως μέσα σου το θέμα έχει λυθεί. Λόγω αυτού, λοιπόν, κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου, συνειδητά ή υποσυνείδητα, για να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να νιώσει ξανά ευάλωτος και να πληγωθεί. Το να γιατρευτείς είναι απαραίτητο και χωρίς αυτό δεν πρόκειται να είσαι έτοιμη ή να μπορείς να χειριστείς όλα αυτά που η πραγματική αγάπη θα σου φέρει.

Θέλεις να έχεις τον έλεγχο..
Η συνεχής ανάγκη να έχεις τον έλεγχο των σχέσεών σου αυτομάτως σε απομακρύνει από την πραγματική αγάπη. Θέλοντας να έχεις υπό έλεγχο τις σχέσεις σου δεν πρόκειται να μπορέσεις να δεχτείς στη ζωή σου έναν άνθρωπο τον οποίο νιώθεις πως δεν μπορείς να ελέγξεις συναισθηματικά. Η πραγματική αγάπη είναι μία εξαιρετικά ευάλωτη εμπειρία και όταν υπάρχει χάνεται κάθε έλεγχος. 

Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος που μπορεί να φύγεις μακριά από τον άνθρωπο που είναι ο καλύτερος για σένα. Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα που έχεις τότε δυστυχώς θα τα βρεις σκούρα με την πραγματική αγάπη. Είναι απαραίτητο να αφεθείς ελεύθερη και να είσαι έτοιμη να νιώσεις τα πάντα, και καλά και κακά, αν θέλεις πραγματικά να βιώσεις τις χαρές της απόλυτης αγάπης. Δεν είναι εύκολο αλλά μπορείς να το κάνεις..

Αν διαπίστωσες, διαβάζοντας τα παραπάνω, ότι βλέπεις κάποιο από αυτά στον εαυτό σου τότε κατά μία έννοια και σε ένα βαθμό θα τα έχεις όλα. Αποφάσισε πως αξίζεις όλα τα καλά πράγματα που έχει η ζωή και η αγάπη να σου δώσουν. Μην επιτρέπεις στην αρνητική ενέργεια την οποία εσύ προκαλείς να σε κρατάει μακριά από το θετικό μονοπάτι που θέλεις να περπατήσεις. Ένα μονοπάτι γεμάτο αγάπη… πραγματική αγάπη!




Ένα test προσωπικότητας που θα σου μάθει πολλά για την ζωή σου....!!!!!!

Ένα απλό και γρήγορο test προσωπικότητας το οποίο μας δείχνει κάποια βασικά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο και κοιτάξτε προσεκτικά τις 9 διαφορετικές εικόνες Έπειτα διαλέξτε εκείνη που σας ταιριάζει και δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.
               
Απαντήσεις :

Εικόνα 1…
Έχεις αυτοέλεγχο, είσαι ευαίσθητος και σκέπτεσαι πολύ πριν κάνεις κάτι. Παλεύεις εξαντλητικά και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο με τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου. Μισείς την επιπολαιότητα και προτιμάς να είσαι μόνος παρά να υπομείνεις μια συζήτηση άνευ περιεχομένου. Οι σχέσεις σου με τους φίλους σου είναι πολύ καλές, πράγμα που σου δίνει εσωτερική ηρεμία και αρμονία που χρειάζεσαι για να νιώθεις καλά. Δεν αποτελεί πρόβλημα για εσένα το να κάθεσαι μόνος για μεγάλες περιόδους, χωρίς να βαριέσαι.

Εικόνα 2…
Είσαι ανεξάρτητος, αντισυμβατικός, απελευθερωμένος. Απαιτείς μια ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή, που σου επιτρέπει να καθορίζεις μόνος/η την πορεία σου. Έχεις μια καλλιτεχνική κλίση στη δουλειά και στη διασκέδαση. Η ανάγκη για ελευθερία σε κάνει καμιά φορά να κάνεις το αντίθετο από αυτό που έπρεπε. Ο τρόπος ζωής σου είναι πολύ ατομικιστικός. Δεν θα αντέγραφες ποτέ τυφλά αυτό που είναι “in”. Αντιθέτως προσπαθείς να ζήσεις σύμφωνα με τις δικές σου ιδέες και πεποιθήσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα “κολυμπήσεις ενάντια στο ρεύμα”.

Εικόνα 3…
Είσαι δυναμικός, ενεργητικός, εξωστρεφής. Δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις βέβαια ρίσκα και να αναλάβεις μεγάλες υποχρεώσεις με αντιστάθμισμα μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Η ρουτίνα, αντιθέτως, φαίνεται να σε παραλύει. Αυτό που σου αρέσει περισσότερο είναι να μπορείς να έχεις ενεργό ρόλο στα πράγματα. Με τον τρόπο αυτό και το πρώτο σου βήμα είναι και το πιο αποφασιστικό.

Εικόνα 4…
Πατάς γερά στα πόδια σου, είσαι ισορροπημένος, αρμονικός άνθρωπος. Δίνεις αξία στο φυσικό στυλ και αγαπάς τα απλά πράγματα. Οι άλλοι σε θαυμάζουν επειδή πατάς γερά στα πόδια σου και μπορούν να στηρίζονται επάνω σου. Παρέχεις σ’ αυτούς που είναι γύρω σου ασφάλεια και ελευθερία. Διακρίνεσαι για το ότι είσαι ζεστός και ανθρώπινος. Απορρίπτεις οτιδήποτε κραυγαλέο και τετριμμένο. Τείνεις να απορρίπτεις οποιαδήποτε παραξενιά της μόδας. Για εσένα το ντύσιμο πρέπει να είναι πρακτικό και ανεπαίσθητα κομψό.

Εικόνα 5…
Είσαι επαγγελματίας, πραγματιστής, άτομο με αυτοπεποίθηση. Παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και πιστεύεις περισσότερο στα έργα σου παρά στην τύχη. Λύνεις τα προβλήματά σου με πρακτικό και απλό τρόπο. Στην καθημερινή σου ζωή βλέπεις τα πράγματα ρεαλιστικά και καταπιάνεσαι με αυτά χωρίς δισταγμό. Στην εργασία σου έχεις την εμπιστοσύνη των άλλων, διότι γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται επάνω σου. Η αποφασιστική δύναμη της θέλησής σου προβάλλει την αυτοπεποίθησή σου και στους άλλους. Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος αν δεν τελειώσεις αυτό που σκέφτηκες να κάνεις.

Εικόνα 6…
Είσαι ειρηνικός, διακριτικός, μη επιθετικός, ανέμελος. Κάνεις φίλους αβίαστα, αλλά σου αρέσει η απομόνωση και η ανεξαρτησία. Σου αρέσει κάπου κάπου να “το σκας” από όλους και όλα και να μένεις μόνος/η σου για να βρεις το νόημα της ζωής και να διασκεδάζεις. Χρειάζεσαι ελευθερία και έτσι αποδράς σε όμορφες κρυψώνες, αλλά δεν είσαι μοναχικός τύπος. Έχεις ειρήνη με το εαυτό σου και τον κόσμο και εκτιμάς τη ζωή και ότι έχει να σου προσφέρει αυτός ο κόσμος.

Εικόνα 7…
Είσαι ανέμελος, παιχνιδιάρης, χαρούμενος. Αγαπάς την ελεύθερη και αυθόρμητη ζωή. Προσπαθείς να την χαρείς στα μέγιστα, σύμφωνα με το ρητό “Μια ζωή την έχουμε”. Είσαι πολύ περίεργος και ανοιχτός σε οτιδήποτε νέο. Ευτυχείς με τις αλλαγές. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να νιώθεις δεσμευμένο/η από κάποιον/α ή από κάτι. Βιώνεις το περιβάλλον σου σαν να είναι ασταθές και πάντα καλό για μια έκπληξη.

Εικόνα 8…
Είσαι ρομαντικός, ονειροπόλος, συναισθηματικός. Είσαι πολύ ευαίσθητο άτομο. Αρνείσαι να βλέπεις τα πράγματα μόνο από μια λογική, ορθολογιστική προσωπική άποψη. Το σημαντικό για εσένα είναι τι σας λένε τα αισθήματά σας. Στην πραγματικότητα, νιώθεις ότι είναι σημαντικό να βλέπεις όνειρα και στον ξύπνιο σου. Απορρίπτεις ανθρώπους που απεχθάνονται το ρομαντισμό και καθοδηγούνται μόνο από τη λογική. Αρνείσαι να αφήσεις οτιδήποτε να περιορίσει την πλούσια ποικιλία διαθέσεων και συναισθημάτων σου.

Εικόνα 9…
Είσαι αναλυτικός, αξιόπιστος, με αυτοπεποίθηση. Η εφήμερη ευαισθησία σου αντιπροσωπεύει αυτό που είναι υψηλής ποιότητας και διαρκές. Συμπερασματικά θέλεις να περιβάλλεις τον εαυτό σου με μικρά “κοσμήματα” τα οποία ανακαλύπτεις εκεί που παραβλέπονται από τους άλλους. Για όλα αυτά η κουλτούρα παίζει σοβαρό ρόλο στη ζωή σου. Έχεις εφεύρει το δικό σου τρόπο ζωής, που είναι κομψός και αποκλειστικός, ελεύθερος από καπρίτσια της μόδας. Το ιδανικό στο οποίο έχεις βασίσει τη ζωή σου είναι η πνευματικά καλλιεργημένη απόλαυση. Αξιολογείς βάσει ενός προκαθορισμένου επιπέδου πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.





Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Σε τι συχνότητα εκπέμπεις....τι θα φέρεις στη ζωή σου....!!!!!!!!

Τι εκπέμπεις και τελικά τι είναι αυτό που θα έρθει στην ζωή σου;

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε αποτελείται από ύλη! Και η ύλη είναι μορφή ενέργειας η οποία πάλλεται σε μία συγκεκριμένη συχνότητα και με έναν συγκεκριμένο ρυθμό.Τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια, συχνότητα και δόνηση! Όπως είχε δηλώσει και ο τεράστιος επιστήμονας και εφευρέτης Νικολά Τέσλα

«ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΆ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ , ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ » NIKOLA TESLA

Τα χρώματα που βλέπεις, η μυρωδιές που μυρίζεις, οι νότες που ακούς όταν πατάς τα πλήκτρα στο πιάνο, εξαρτώνται από το είδος της συχνότητας με την οποία δονούνται σε σχέση με το σύμπαν. 

Αφού λοιπόν οι συχνότητες δόνησης μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίον βλέπουμε, ακούμε και αισθανόμαστε την ύλη τότε σίγουρα μπορούν να μας δώσουν αρκετές πληροφορίες για την ενεργειακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας οργανισμός.

Πάνω σε αυτό βασίζεται η παρακάτω άσκηση μέσα από την οποία έχουμε δώσει ολογραμματική μορφή σε 8 βασικές συχνότητες δόνησης οι οποίες θα σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή σου και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.

Πριν δεις τη φωτογραφία, προσπάθησε να χαλαρώσεις..!! Βρες ένα ήσυχο μέρος που δε θα σε ενοχλήσει κανείς. Πάρε μια βαθιά ανάσα και κράτησε την για 3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια εξέπνευσε! Επανέλαβε για τρεις φορές τον τρόπο της αναπνοής καθώς εκπνέεις γίνεσαι ολο ένα και πιο χαλαρός την ώρα που θα βλέπεις τις εικόνες μπροστά από τα δικά σου μάτια, που ήδη έχουν αρχίσει να ηρεμούν!

Τώρα σκέψου κάτι που είναι σημαντικό στη ζωή σου, έναν στόχο, μία απόφαση που πρέπει να πάρεις για κάτι, και συνδέσου με το πραγματικό σου είναι, τον πραγματικό σου ατόφιο καο αληθινό εαυτό που μόνο εσύ γνωρίζεις ολοκληρωτικά.

Δες τώρα την εικόνα που ακολουθεί..!! Ποια από τις 8 ολογραμματικές εικόνες σε ελκύει περισσότερο? Διάλεξε μια και δες τι σημαίνει και πως μπορεί να σε καθοδηγήσει.
Διάλεξε ένα από τα σχέδια και δες τι θα αποκαλύψει η συχνότητα δόνησης σου για το σκοπό της ζωής σου!

1.ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
Αν διάλεξες το 1, σημαίνει πως θες και ζητάς την ελευθερία σου, αλλά φοβάσαι τις ευθύνες που θα ακολουθήσουν μαζί της. Πολλές φορές σε φοβίζει η ιδέα να προχωρήσεις μπροστά! Ενώ έχεις μεγάλα όνειρα και στόχους, συχνά αμφισβητείς τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου! Η εικόνα που διάλεξες σου υπενθυμίζει να έχεις περισσότερη πίστη στον εαυτό σου, να ενδυναμώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να θυμάσαι πως ο μόνος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά σου,όσο μεγάλα αν είναι αυτά είσαι εσύ και οι περιοριστικές σου πεποιθήσεις!

2.ΩΘΗΣΗ
Αν διάλεξες το 2, τότε έχεις σχεδιάσει να κάνεις ένα μεγάλο βήμα στη ζωή αλλά περιμένεις την κατάλληλη στιγμή να το πραγματοποιήσεις!Νιώθεις ότι πρέπει να έχεις υπομονή μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το άλμα.. Όλο αυτό όμως σταδιακά σου δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και στατικότητας! 

Η εικόνα αυτή σου τονίζει πως την αν κάθεσαι να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις κάτι, η στιγμή αυτή δε θα έρθει ποτέ!Αντίθετα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγεις εκεί έξω και να δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος τις κατάλληλες συνθήκες πάντα βασιζόμενος στο τι σου λέει η διαίσθηση και τα συναισθήματά σου!

3.ΝΙΚΗ
Αν διάλεξες το 3, διάλεξες τη συχνότητα δόνησης της νίκης. Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι ήσουν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιες? Πόσες φορές ήσουν τόσο κοντά στην επιτυχία αλλά τελικά απέτυχες? Αυτή η εικόνα σου υπενθυμίζει πως η νίκη και η ήττα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος! 

Μην αφήνεις την αποτυχία να σε καταβάλλει! Δεν υπάρχει αποτυχία παρά μόνο μηχανισμός ανατροφοδότησης που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.. Συνέχισε την προσπάθεια και να θυμάσαι πως οι νικητές είναι αυτοί που δε σταμάτησαν να προσπαθούν ποτέ παρά τις δυσκολίες και τα «χαστούκια».

4.ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το 4 έχει να κάνει με τη συχνότητα της υπέρβασης. Πόσο πολύ θέλεις να πετύχεις τα όνειρα και τους στόχους σου? Κάτι όμως σε τραβάει πίσω.. Ένα αλλά που συχνά βάζεις μετά από κάθε σου επιθυμία. Η εικόνα αυτή σου λέει να αφήσεις τα αλλά και να γίνεις λίγο πιο τολμηρός.. 

Να ρισκάρεις λίγο παραπάνω γιατί και εσύ ο ίδιος ξέρεις πόσο ξεχωριστές είναι οι ικανότητες και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Πάρε πρωτοβουλίες και μη διστάζεις.. Όλα θα πάνε σίγουρα και 100% καλά αν και εφόσον είσαι αληθινός και ειλικρινής με τον πραγματικό σου εαυτό και σε επαφή με αυτό που σου λένε τα συναισθήματά σου.

5.ΕΠΙΜΟΝΗ
Το 5 είναι η συχνότητα της επιμονής. Είσαι ήδη σε τροχιά γύρω από την πραγματοποίηση των στόχων σου. Ποτέ όμως δε φανταζόσουν πως το κυνήγι αυτό θα σου δαπανούσε τόσο χρόνο και ενέργεια. Παράλληλα στο μυαλό σου ίσως να τριγυρίζουν δευτερεύσουσες σκέψεις που σε κάνουν να αμφιβάλλεις για την πορεία του ταξιδιού σου. 

Η εικόνα αυτή σε εμπνέει να επιμένεις και να μην εγκαταλείψεις. Οι δυσκολίες είναι μέρος της διαδικασίας που θα σε εξελίξουν στον άνθρωπο που θα έχει τη χαρά να γευτεί πλουσιοπάροχα τις επιθυμίες και τα όνειρα που έχεις στο μυαλό σου! Να επιμένεις λοιπόν, είσαι σε καλό δρόμο..

6.ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΑ
Το 6 είναι η αυθεντικότητα. Βρίσκεσαι στη φάση της μετάβασης και στην κρίσιμη καμπή που παίρνει η ζωή μέσα από την οποία ανακαλύπτεις τον πραγματικό σου εαυτό. Η εικόνα αυτή σου τονίζει πως είναι καλό να εστιάσεις στον εαυτό σου και να μην επηρεάζεσαι από τις γνώμες των άλλων. Αυθεντικότητα είναι να είσαι μοναδικός και όχι ίδιος σαν όλους τους άλλους. Η τεράστια δύναμη θα αποκαλυφθεί αν και εφόσον ανακαλύψεις, αποδεχθείς και φέρεις στην επιφάνεια την ομορφιά του αληθινού σου είναι..

7.ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
Αν διάλεξες το 7, τότε η ευαισθησία είναι μια λέξη που είναι καλό να αφομοιώσεις. Είσαι σε μία μεταβατική φάση που έχει να κάνει με μια μορφή πνευματικής και συνειδιακής αφύπνισης. Αντιλαμβάνεσαι πιο καθαρά και πιο γρήγορα την πραγματικότητα σε σχέση με το παρελθόν. 

Θα πρέπει λοιπόν να ακούς περισσότερο την διαίσθηση σου και τον τρόπο με τον οποίον σου μιλούν τα συναισθήματα σου. Μη φοβάσαι να εκφραστείς ελεύθερα για τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα παρόλο που μπορεί να φαντάζει παράξενος για κάποιους.. Η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση είναι η πηγή της δύναμής σου! Άσε την λοιπόν άφοβα να σε καθοδηγήσει..

8.ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Το 8 είναι το κάλεσμα! Υπάρχουν φορές που το ίδιο σου το είναι σου μιλάει τόσο έντονα λες και σου έρχεται μία έντονη ανάγκη να αναλάβεις δράση! Στιγμές που νιώθεις με διαύγεια συναισθήματα του τύπου » Αχάαα.. Αυτό είναι» Τα ερεθίσματα μπορεί να είναι ένα τραγούδι που άκουσες, κάτι που διάβασες ή είδες στο ίντερνετ, μία συζήτηση που έκανες κ.α. Μην αγνοείς αυτές τις στιγμές. 

Άδραξε τις και άκουσε με προσοχή την εσωτερική σου φωνή γιατί εκείνη την ώρα επικοινωνείς με την ανώτερη σου συνείδηση. Αν δώσεις βάση σιγά σιγά θα καταλάβεις τον ανώτερο σκοπό για τον οποίο ήρθες σε αυτόν τον κόσμο.

Για το τέλος να αναφέρουμε πως οι ολογραμματικές εικόνες είναι του καλλιτέχνη,ψυχολόγου,μαθηματικού και ερευνητή της ιερής γεωμετρίας Janosh από την Ολλανδία.





MyMind.gr

7 σημάδια που αποδεικνύουν πως έχετε μια ισχυρή προσωπικότητα.....!!!!!!!

1.Επιλέγετε τον «κλειστό σας κύκλο» πολύ προσεκτικά.
Οι ισχυροί άνθρωποι είναι μοναδικοί από την άποψη ότι δεν χρειάζονται έγκριση. Έχουν δίπλα τους άτομα που δεν κρίνουν, αλλά καταλαβαίνουν και υποστηρίζουν τις ικανότητές τους. Οι φίλοι αυτού του ατόμο θα πρέπει να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν τους φίλους του.

2.Δεν ανέχεστε την άγνοια
Η άγνοια μπορεί να εμφανίζεται με διάφορες μορφές όπως η μισαλλοδοξία, το μίσος, την απάθεια και αδιαφορία. Οι άνθρωποι της δύναμης απεχθάνονται της αδιαφορία με την οποία πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να διανύσουν τη ζωής τους. Παράλληλα όμως σέβονται όσους είναι καλά ενημερωμένοι, έχουν γνώσεις και ευγενική ψυχή.

3. Δεν απαιτείτε την προσοχή
Ενώ η προσωπικότητα ενός ισχυρού ανθρώπου μπορεί να προσελκύσει την προσοχή, σίγουρα δεν την απαιτεί.

4. Είστε καταπληκτικός ακροατής
Έχετε παρατηρήσει πως αντιδρούν αυτοί που υποτείθεται πως ακούν «κάποιους»; Συνήθως βαριούνται και δείχνουν την αδιαφορία τους, κοιτώντας αλλού ή τσεκάροντας το κινητό τους . Οι περισσότεροι ισχυροί άνθρωποι είναι εξαιρετικοί ακροατές, καθώς κατανοούν τις προυποθέσεις του να είσαι κάποιος άξιος εμπιστοσύνης.

5. Η ζωή σας δεν οδηγείται από τον φόβο
Στις ημέρες μας πολλοί άνθρωποι είναι ανήσυχοι για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Αυτού του είδους οι άνθρωποι βάζουν σε προτεραιότητα την ασφάλεια τους και την άνεση τους θυσιάζοντας τις επιθυμίες τους. Αυτό δεν το κάνουν οι ισχυροί άνθρωποι. Για να γίνουμε σαφής, οι ισχυροί άνθρωποι νιώθουν τον φόβο, αλλά δεν τον ακολουθούν.

Ο John Wayne, που είναι και αυτός ένας ισχυρός άνθρωπος, το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο: «Courage is being scared to death but saddling up anyway».

6. Βλέπετε τα προβλήματα σαν μια ευκαιρία
Οι ισχυροί άνθρωποι διαφέρουν από τους υπόλοιπους σε 2 βασικά σημεία: 1) ενδιαφέρονται λιγότερο για την ασφάλεια και την άνεση τους 2) όταν προκύπτουν προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη ασφάλειας και άνεσης φροντίζουν να ετοιμάσουν ένα σχέδιο. Οι ισχυροί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ικανοί στην μετατροπή των προβλημάτων σε ευκαιρίες-ένα πραγματικά σπάνιο χαρακτηριστικό.

7. Δεν επιτρέπετε τις δικαιολογίες
Οι ισχυρές προσωπικότητες δεν δέχονται δικαιολογίες – από τον εαυτό τους ή τους άλλους. Στην πραγματικότητα οι ισχυροί άνθρωποι είναι πιο αυστηροί με τον εαυτό τους απ’ότι με τους άλλους, πράγμα το οποίο σημαίνει κάτι προφανές. 

Αντί για να ψάχνουν δικαιολογίες οι άνθρωποι, αυτοί επικεντρώνονται στην επίλυση των προβλημάτων ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο ή επώδυνο μπορεί να είναι αυτό. Έχουν την τάση να βλέπουν τις δικαιολογίες γι’αυτό που πραγματικά είναι- χάσιμο ενέργειας και χρόνου.





Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © 

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ιούλιος : Καλό μήνα με την λαογραφία, έθιμα και παροιμίες του λαού μας.....!!!!!!!!

Καλό μήνα με την λαογραφία, έθιμα και παροιμίες του λαού μας για τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού.

Ο έβδομος μήνας του χρόνου. Έχει 31 ημέρες. Την ονομασία του την καθιέρωσε ο Μάρκος Αντώνιος (το 44 π.Χ.), για να τιμήσει το φίλο του και μεγάλο στρατηγό των Ρωμαίων, Ιούλιο Καίσαρα, που γεννήθηκε αυτόν το μήνα και που, όπως είναι γνωστό δημιούργησε το «Ιουλιανό ημερολόγιο». Αντικατέστησε τον πέμπτο μήνα, τον Κυρινάλη.

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ :
Ο ελληνικός λαός τον ονομάζει και Αλωνάρη, Αλωνιστή ή Αλωνιάτη ή Αλωνευτή, επειδή κατά τον μήνα αυτόν γίνεται το αλώνισμα του σιταριού.

Ακόμα τον ονομάζει Γυαλιστή ή Γυαλινό (Νάξο & Χίο), επειδή σε ορισμένες περιοχές της χώρας κατά το μήνα αυτό «γυαλίζουν», δηλ. ωριμάζουν τα σταφύλια. Επίσης αναφέρεται σαν Δευτερόλης (σαν 2ος μήνας του καλοκαιριού), Αηλιάς ή Αηλιάτης (20/7, η γιορτή του Προφήτη Ηλία) και Φουσκομηνάς ή Χασκόμηνας (Ρόδος).

Ο έβδομος μήνας του χρόνου. Έχει 31 ημέρες. Την ονομασία του την καθιέρωσε ο Μάρκος Αντώνιος (το 44 π.Χ.), για να τιμήσει το φίλο του και μεγάλο στρατηγό των Ρωμαίων, Ιούλιο Καίσαρα, που γεννήθηκε αυτόν το μήνα και που, όπως είναι γνωστό δημιούργησε το «Ιουλιανό ημερολόγιο». Αντικατέστησε τον πέμπτο μήνα, τον Κυρινάλη.

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ :
Ο ελληνικός λαός τον ονομάζει και Αλωνάρη, Αλωνιστή ή Αλωνιάτη ή Αλωνευτή, επειδή κατά τον μήνα αυτόν γίνεται το αλώνισμα του σιταριού.

Ακόμα τον ονομάζει Γυαλιστή ή Γυαλινό (Νάξο & Χίο), επειδή σε ορισμένες περιοχές της χώρας κατά το μήνα αυτό «γυαλίζουν», δηλ. ωριμάζουν τα σταφύλια. Επίσης αναφέρεται σαν Δευτερόλης (σαν 2ος μήνας του καλοκαιριού), Αηλιάς ή Αηλιάτης (20/7, η γιορτή του Προφήτη Ηλία) και Φουσκομηνάς ή Χασκόμηνας (Ρόδος).

ΕΡΓΑΣΙΕΣ :
Αλωνίζουν.
Σκαλίζουν καπνά, καλαμπόκι & πατάτες.
Θερίζουν σιτηρά (ανάλογα την περιοχή).
Στα καπνοχώρια ραματιάζουν, στεγνώνουν του καπνού τα φύλλα.
Ράντισμα & θειάφισμα αμπελιών.
Τρύγος κυψελών απ’ το θυμάρι.

ΓΙΟΡΤΕΣ :
Του Προφήτη Ηλία (20/7). Μία από τις φλογερές μορφές της Βίβλου, έφορος της βροχής, της βροντής & των κεραυνών. Όλα τα ξωκλήσια, που είναι κτισμένα προς τιμή του, βρίσκονται στις ελληνικές βουνοκορφές, γιατί εκεί ο τόπος ήταν πάντα ιερός.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ : 
Ο Ιούλιος έχει τα περισσότερα από τα πανηγύρια των χωριών. Πέρα από τις καθεαυτό δικές του γιορτές-πανηγύρια (των Αγ. Αναργύρων, της Αγ. Κυριακής, του Προφήτη Ηλία, της Αγ. Παρασκευής & του Αγ. Παντελεήμονα), έχει και πολλές γιορτές-πανηγύρια του χειμώνα, που έχουν μεταφερθεί προκειμένου να επιτρέψει η καλοκαιρία τη διεξαγωγή τους & βέβαια τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.

ΤΟ «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» (Αγ. Παρασκευή Λέσβου). Γίνεται προς τιμή του Αγ. Χαραλάμπους. Πρόκειται για μια ταυροθυσία. Αποτελεί μια γιορτή που διαρκεί 3 ημέρες. 

Για πρακτικούς λόγους, επειδή δεν είναι εύκολη η μετάβαση στο ξωκλήσι του αγίου την ημέρα της γιορτής του (10/2), το πανηγύρι γινόταν αρχικά την πασχαλινή περίοδο («πριν φύγει το Χριστός Ανέστη»), ή τέλη της ανοιξιάτικης περιόδου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο ή Ιούλιο. 

Καθοριστικό ρόλο έπαιζε η άφιξη κάθε χρόνο των ξενιτεμένων Αγιοπαρασκευιωτών, κυρίως από την Αυστραλία, αφού συνήθως ένας απ’ αυτούς έκανε την καθόλου ευκαταφρόνητη χορηγία για την αγορά του ταύρου, εκτελώντας έτσι κάποιο τάμα του.[…]

Από το κρέας του ταύρου και με ειδικά κατεργασμένο σιτάρι παρασκευάζεται το λεγόμενο “κεσκέτσι”, που το πρωί της Κυριακής διανέμεται στους πιστούς, για «να πάρουν όλοι τη δύναμη που είχε ο ταύρος».

Η όλη θυσία-γιορτή τελειώνει το απόγευμα της Κυριακής με ιππικούς αγώνες. Ακολουθεί γλέντι όλων των πανηγυριστών στην πλατεία του χωριού.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ :
«Ο Αηλιάς κόβει σταφύλια και η Αγία Μαρίνα σύκα».
«Αλωνάρη με τα αλώνια και με τα χρυσά πεπόνια».
«Τζίτζιρας ελάλησε, άσπρη ρόγα γυάλισε».
«Από τ’ Αι-Λιος ο καιρός γυρίζει αλλιώς».
«Γαμπρός αλωναριάτικος, κακό χειμώνα βγάνει».
«Έτσι το ‘χει το λινάρι να ανθεί τον Αλωνάρη».

«Η καλή αμυγδαλιά ανθίζει το Γενάρη και βαστάει τ’ αμύγδαλα όλο τον Αλωνάρη».
«Κάλλιο λόγια στο χωράφι , παρά ντράβαλα (φασαρίες) στ’ αλώνι».

«Κάτσε κότα το Γενάρη και παπί τον Αλωνάρη».
«Κότα πίτα το Γενάρη, κόκορα τον Αλωνάρη».
«Κότα, χήνα το Γενάρη και παπί τον Αλωνάρη».
«Μικρό-μικρό τ’ αλώνι μου, και να ‘ναι μοναχικό μου».
«Ο άη-Λιας κόβει σταφύλια και η αγία Μαρίνα σύκα».

«Ο Θεριστής θερίζει, ο Αλωνάρης αλωνίζει κι ο Αύγουστος ξεχωριζει».
«Όρνιθα το Γενάρη, κέφαλος τον Αλωνάρη».
«Που μουχτάει τον Χειμώνα‚ χαίρεται τον Αλωνάρη».
«Πρωτόλη (Ιούνιε), Δευτερόλη(Ιούλιε) μου, φτωχολογιάς ελπίδα».

«Στο κακορίζικο χωριό τον Αλωνάρη βρέχει».
«Τ’ Αλωναριού τα κάματα (δυνατή ζέστη), τ’ Αυγούστου τα λιοβόρια» (ζεστός δυνατός ανατολικός άνεμος).
«Της αγιά Μαρίνας ρώγα και του άη -Λιός σταφύλι». (δηλαδή το σταφύλι ωριμάζει αργότερα από τη σταφίδα).
«Της Αγιάς Μαρίνας ρούγα και του Αϊ Λια σταφύλι και του Αγιού Παντελεήμονα γιομάτο το κοφίνι».

«Το τραγούδι του Θεριστή, η χαρά του Αλωνιστή».
«Τον Αλωνάρη δούλευε καλό χειμώνα να έχεις».
«Τον Αλωνάρη έβρεχε στον ποτισμένο τόπο».
«Χιόνισε μέσα στο Γενάρη, να οι χαρές του Αλωνάρη».




πηγή : στοιχεία από users.gr
φωτο από : stilida.com, cretalive.gr, dilino.gr
gif από : mykonosticker.com

Έχει ο Θεός... αληθινή ιστορία.....!!!!!!!


Αλέξανδρος   

- Μάνα…Δεν πάμε για κανένα μακαρόνι; Άδειασαν, βλέπω τα ράφια μας. Μας πλήρωσαν σήμερα στη δουλειά, κάτι έναντι. Έλα, να κάνεις και συ μια βόλτα.

Την ξεσηκώνει τη μάνα ο γιος να πάνε στο μεγάλο σούπερ – μάρκετ της πόλεως. Εκείνη διστάζει. Ο γιος επιμένει.

-'Ελα, μάνα! Μόνος μου δεν ξέρω τι και πόσο να ψωνίσω!

Η χήρα ντύνεται κάπως καλύτερα για την έξοδο από το σπίτι. Ο γιος οδηγεί το παλιό Ι.Χ. προσεκτικά, με τη μάνα στη θέση του συνοδηγού. Στην είσοδο του μαγαζιού παίρνει μεγάλο καρότσι για τα ψώνια.

-Έ, παλληκάρι μου! Τα πιο απαραίτητα!

- Ας πάρουμε καρότσι μεγάλο! Και τα λίγα χωράει και τα πολλά. Μην τα κουβαλάμε στα χέρια. Έλα, πάμε.

Την πάει κατευθείαν στην πτέρυγα των τροφίμων.

-Πάρε ότι νομίζεις, της λέει.

Εκείνη κοντοστέκεται. Βουρκώνει. Δεν έχει δικά της χρήματα. Τη φροντίζει ο γιος.

- Να τα μακαρόνια που μου αρέσουν, μάνα! Απ’ τα χεράκια σου μαγειρεμένα είναι μμμμμ!…

Και βάζει ο γιος λίγα πακέτα στο καρότσι.

– Και λίγο ρυζάκι, ε; Και κριθαράκι. Λίγο αλεύρι…

Κι όλο γεμίζει το καρότσι. Η μάνα παρακολουθεί συγκινημένη.

-Και λάδι για το καντήλι… Το καλύτερο να πάρουμε! Και για να φάμε… ένα φθηνότερο. Πειράζει; ρωτάει ο γιος.

-Θα σου φθάσουν τα χρήματα παιδί μου; Μήπως να 'παιρνες ένα φθηνό δίλιτρο, αντί για δυο πεντάλιτρα; Χαμογελάει ο γιος.

-Το χρωστάμε στον Θεό, μάνα. Τόσοι γύρω μας δεν έχουν. Εμείς … κάτι έχουμε σήμερα. Δόξα τω Θεώ. Μη μου στεναχωριέσαι. Το καντηλάκι μας θα το ανάβεις, κι έχει ο Θεός.

Μετά από λίγη ώρα φθάνουν με μισογεμάτο καρότσι στο ταμείο. Πότε θα ξανάρθουν, μόνο ο Θεός ξέρει….

Στο σπίτι η μάνα τακτοποιεί τα ψώνια στα ράφια. Ο γιος απολαμβάνει σε λίγο τη σκέτη μα νόστιμη μακαρονάδα που μόλις έφτιαξε η μάνα. Του έφτασαν τα χρήματα. Περίσσεψαν κιόλας!

Καθώς τρώει, ρίχνει μια ματιά στο χαρτί του λογαριασμού – πράγμα που δεν συνήθιζε. Ξαφνιάζεται κάπως…

- Μάνα, πόσα λάδια φέραμε στο σπίτι;

-Δυο παλληκάρι μου. Να ‘χεις την ευχή τουΘεού! Μόλις τα έβαλα στη θέση τους.

-Μάλλον κάποιο λάθος έγινε, μάνα. Στο χαρτί βλέπω ένα λάδι μόνο. Δες και εσύ… Το ακριβό πεντάλιτρο δεν είναι χτυπημένο, λείπει!

- Πάω στο κατάστημα, μάνα. Μου φέρνεις το λάδι;

Κάνει ευλαβικά το σταυρό του κι αφήνει μισοτελειωμένο το πιάτο του. Φθάνει στο κατάστημα. Μόλις μπαίνει, ρίχνει γύρω το βλέμμα. Στο βάθος αριστερά διακρίνει τον Προϊστάμενο. Προχωρεί.Πλησιάζει στο ταμείο, απ’ όπου πέρασε πριν από μια ώρα. Περιμένει λίγο να φύγει ο προηγούμενος πελάτης.

- Ξέρετε… πριν από λίγο περάσαμε από 'δω και… λέει κομπιαστά στην ταμία, σαν να έφταιγε.

-Ναι, σας θυμάμαι.. με μια κυρία. Τι θέλετε;

- Μάλλον κάποιο λάθος έγινε… Στο λογαριασμό βλέπω μόνο ένα πεντάλιτρο λάδι. Δύο πήραμε. Και ήρθα να πληρώσω και το δεύτερο λάδι, για να ησυχάσω.

Και δείχνει το λογαριασμό και τη σακούλα με το λάδι. Η ταμίας ανοιγοκλείνει τα μάτια, χλωμιάζει.

- Μήπως πήγατε στον Προϊστάμενο; ρωτάει χαμηλόφωνα.

-Όχι, κατευθείαν εδώ ήρθα.

-Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε! Δικό μου το λάθος! Μόνο… μην το μάθει ο Προϊστάμενος, σας παρακαλώ!

Το βράδυ η γλυκιά φλογίτσα του καντηλιού έπινε ήρεμα το πολύτιμο λαδάκι της. Η ματιά του παλληκαριού χάιδευε για ώρα τις άγιες εικόνες.

Τι κι αν του άδειασε η τσέπη; «Έχει ο Θεός», ψιθύριζε και σαν να χαμογελούσε. «Έχει ο Θεός!»





Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»
Προς τη Νίκη
Μηνιαίο Ορθόδοξο Χριστιανικό Περιοδικό>
Έτος 56ο-τεύχος 796-Ιούνιος 2016
Εικόνα από : liveinternet.ru