Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

9 προθέσεις που θα μεταμορφώσουν εσένα και τους γύρω σου....!!!!!!!

Η πρόθεση είναι το παν. Αυτό που βιώνουμε καθημερινά στην ζωή μας, πώς πράττουμε, πώς μιλάμε και πώς αισθανόμαστε επηρεάζει κάθε ανθρώπινο ον γύρω μας. Μόλις συνειδητοποιήσουμε το φαινόμενο του ντόμινο που δημιουργείται όταν ρίχνουμε το φως μας στους άλλους, γίνεται μεταδοτικό.

1. Βρες την αλήθεια σου
Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει αλλά πρώτα θα σε τσαντίσει. Όσο και να σε αποθαρρύνουν ή όσο οι άλλοι αντιτίθενται στην αλήθεια σου, μην σταματάς ποτέ να την αναζητάς. Η αλήθεια και η σοφία είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους έχουν το θάρρος να αμφισβητήσουν αυτά που έχουν διδαχθεί.

2. Πίστευε ότι όλα είναι πιθανά
Όλα τα πράγματα είναι δυνατά, ανεξάρτητα από τους αντιληπτούς περιορισμούς. Μην δεσμεύεσαι από τα όρια που σου βάζουν άλλοι ή από αυτά που επιβάλλεις εσύ στον εαυτό σου. Στο θεμελιώδες επίπεδο της πραγματικότητας, όλα υπαγορεύονται από τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες σου. Είμαστε καθαρή ενέργεια, και υπάρχει άπειρη δυνατότητα σε αυτήν την ενέργεια.

3. Πρόσφερε
Καλλιέργησε μια συνήθεια που εξυπηρετεί άλλους – που μοιράζεσαι τα χρήματά σου, την γνώση σου, την υπηρεσία σου, την σοφία σου, την φροντίδα σου, την αγάπη σου, το χαμόγελό σου. Με το να δίνεις, πάντα λαμβάνεις περισσότερα. 

Δίνοντας έχεις πολλά απροσδόκητα οφέλη, από την προσέλκυση περισσότερης ευτυχίας στην ζωή σου, μέχρι την έμπνευση που δίνεις στους άλλους για να αλλάξουν την ζωή τους. Στο τέλος όλος ο κόσμος πάει σε μια καλύτερη θέση. Είναι ένας παγκόσμιος νόμος. Μπορείς μόνο να πάρεις πίσω, αυτό που βάζεις μέσα.

4. Εξέπεμψε το φως σου
Μια δύσκολη πρόταση για πολλούς, ειδικά για εκείνους που αντιλαμβάνονται τους άλλους με φοβισμένες ερμηνείες. Ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεσαι τους άλλους, δες την αγάπη και την δημιουργική πηγή σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που διαφωνείς μαζί τους, εξακολουθούν κι αυτοί να περπατάνε σε ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο ίδιο μέρος που είσαι. 

Λάμψε το φως σου για εκείνους που χρειάζονται την καλοσύνη σου, την αγάπη σου και την συμπόνια σου. Τους καλείς στον κύκλο της αγάπης σου, έναν κύκλο που εκπέμπει σε όλο το σύμπαν και το σήμα του είναι αισθητό σε γαλαξίες τόσο μακρινούς που δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι υπάρχουν.

5. Όλα είναι τώρα όπως ακριβώς χρειάζονται να είναι τώρα
Ποτέ δεν θα είχες καμία εμπειρία στην ζωή σου αν δεν ήσουν συγχρονισμένος με την δόνηση της πραγματικότητας που βιώνεις. Βρίσκεσαι στην ίδια συχνότητα δόνησης με την συχνότητα δόνησης της πραγματικότητας που βιώνεις. Όλα τα πράγματα που θεωρείς θετικά ή αρνητικά εκπέμπουν ζωτικής σημασίας σήματα στην συνέχιση της λειτουργίας της δυαδικότητας και της πολικότητας. 

Δεν χρειάζεται εσύ να τα φτιάξεις. Είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι. Οι άνθρωποι είναι στο δρόμο που θα τους οδηγήσει στο υψηλότερο καλό τους, ακόμα και αν διαφωνείς με αυτό. Να ξέρεις ότι, όσο δύσκολο κι αν είναι να το δεχτείς μερικές φορές, όλοι είναι πάντα στην καλύτερη διαδρομή τους, που εσύ δεν την γνωρίζεις, γι΄ αυτό μην κρίνεις.

6. Δες την δημιουργική πηγή μέσα σε όλους
Πηγή, Σύμπαν, Θεός, Αλλάχ, Γιαχβέ, Ιεχωβά ή όπως αλλιώς θέλετε να το αποκαλούμε, είναι όλα το ίδιο και υπάρχει μόνο ένα. Υπάρχει σε όλους και σε όλα. Βρίσκεται σε κάθε μόριο που συντελεί την πραγματικότητα. Είναι παντού, εκτείνεται σε όλον τον χώρο και τον χρόνο ακαριαία. 

Δες τον «Θεό» μέσα σε όλους όσους αλληλεπιδράς, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους, την θρησκεία τους, την φυλή τους, την ηλικία τους ή οποιοδήποτε άλλο προσφιλές σύστημα ανθρώπινου διαχωρισμού. Αν δεις τον «Θεό» μέσα τους, δημιουργείτε ένα κοινό πεδίο που σας επιτρέπει να μοιράζεστε την αγάπη με έναν πολύ μοναδικό τρόπο που ξεπερνά μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα κρίσης που βιώνουν οι άνθρωποι. Γιατί πολλοί από εκείνους που θεωρούμε εχθρούς, είναι οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί μας;

7. Ακολούθησε το πάθος σου
Άσε τον εαυτό σου να είναι περίεργος. Να είσαι περίεργος για τον σκοπό σου και για έναν κόσμο που δεν βλέπεις. Αναγνώρισε τα επαναλαμβανόμενα θέματα στην ζωή σου και το μοτίβο που δημιουργείται, για να μπορέσεις είτε να το ακολουθήσεις ή να το αλλάξεις. Ποια θέματα ή μαθήματα έρχονται στην επιφάνεια συνεχώς στη ζωή σου; 

Τι υφίσταται ξανά και ξανά; Μάθε να ξεχωρίζεις την διαφορά μεταξύ διαφωνίας και προσωπικής επίθεσης, μεταξύ των σχολίων και της κριτικής και γιατί αυτά υπάρχουν. Εάν δεν το απολαμβάνεις, δεν είσαι πιθανώς παθιασμένος με αυτό. Κάνε μια προγραμματισμένη μεταστροφή προς αυτό που σε παθιάζει και σε κάνει περίεργο. Τα χρήματα θα ακολουθήσουν.

8. Να είσαι ευγνώμων
Να εκτιμάς αυτό που έχεις και να του δίνεις αξία. Προσπάθησε να απαριθμείς τα θετικά στην ζωή σου και να είσαι ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα και τους ανθρώπους στην ζωή σου. Εάν προσπαθείς για πλούτο και επιτυχία, να ξέρεις ότι μπορείς να τα έχεις. 

Η αφθονία έρχεται σε πολλές μορφές. Αντιμετώπισε την αποτυχία ως μια ευκαιρία για να μάθεις κάτι νέο ή ένα μάθημα από την ζωή, και αυτό είναι το τέχνασμα για την κατασκευή αισιοδοξίας, να είσαι σε μια αιώνια κατάσταση ευγνωμοσύνης. 

Μόλις αποκτήσεις μια ευγνωμονούσα προοπτική για την ζωή, θα αποκτήσεις επίσης, αυξημένη ικανοποίηση από την ζωή, ευτυχία, αισιοδοξία, ελπίδα, και λιγότερο από τα συναισθήματα που αντιλαμβάνεσαι ως αρνητικά.

9. Να αγαπάς αυτό που είσαι
Καμία αλλαγή δεν ξεκινά έξω από τον εαυτό μας. Η αλλαγή ξεκινάει πρώτα από μέσα. Είναι αδύνατο να δεχτούμε την εγγενή ομορφιά σε όλα τα έμβια όντα, αν δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την δική μας ομορφιά. 

Είναι αυτο-προγραμματισμός. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν είναι ένα γεγονός που το κάνουμε μια φορά. Είναι μια ατελείωτη, συνεχή διαδικασία. Αρχίζει με σένα, τυλίγεις τον εαυτό σου στην δική σου αγάπη και εκτίμηση. Αυτή είναι η αληθινή σου φύση, ένας πυρήνας αγάπης και εσωτερικής καλοσύνης. Είσαι ένα θεϊκό ον απεριόριστης ομορφιάς και αγάπης και τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό.





Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου

Συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας και αφήστε τον να σας οδηγήσει....!!!!!!!

Τι θα συμβεί, όταν προσδιορίσετε τον εαυτό σας σε σχέση με το εύρος της ψυχής σας αντί με τους περιορισμούς του σώματος και του νου σας; Η Συμπαντική έμπνευση θα ανοίξει για εσάς.

Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι πραγματικά εμπνεύστηκαν σε στιγμές που δεν το περίμεναν. Τα πεδία της επιστήμης, η τέχνη, η λογοτεχνία, ακόμη και η οικονομολογία, προσφέρουν ιστορίες προφανών θαυμάτων.

Αυτές οι στιγμές αποτελούν τις ενεργειακές αποκρίσεις που προκύπτουν την ώρα που ο ανώτερος εαυτός συντονίζεται με το Συμπαντικό πνεύμα.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η λέξη εμπνέω σημαίνει «μέσα στο πνεύμα».

Δεν πρόκειται απαραίτητα για μια μυστικιστική διαδικασία, αν και μπορεί να σας φανεί έτσι. Ο κόσμος είναι όντως γεμάτος πληροφορίες και απεριόριστη δημιουργικότητα. Ακριβώς όπως τα μορφογενετικά πεδία μεταφέρουν την ενέργεια ενός συναισθήματος, έτσι και τεράστια πεδία δεδομένων μεταφέρουν επίσης την αιώνια σοφία και γνώση από την απαρχή του κόσμου — από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτά μέσα από τη σύνδεση σας με τη Συμπαντική ροή.

Το μόνο πράγμα που σας σταματά από το να τα αξιοποιήσετε είναι η δική σας αντίσταση.

Πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους εμπόδια με τη μορφή της αμφιβολίας ή του περισπασμού, αλλά μόλις αποδεσμευτείτε από αυτά τα ενεργειακά μπλοκαρισματα, θα ανακαλύψετε ότι οι απαντήσεις που αναζητάτε έρχονται με τους πιο απρόσμενους και μυστικούς τρόπους!

Αυτός ο συγχρονισμός με τον Θεϊκό νου αποτελεί την πηγή για αμέτρητες ανακαλύψεις, εφευρέσεις, ακόμη και σπουδαία επιτεύγματα στην τέχνη, στη μουσική και στη λογοτεχνία.

Μια ιδιαίτερα εκπληκτική έμπνευση συνέβη στον καλιφορνέζο χημικό Κary Mullis, όταν ανακάλυψε την αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (ΡCR), γεγονός το οποίο χωρίς αμφιβολία άνοιξε τον δρόμο για την κατανόηση και αποκωδικοποίηση του DΝΑ.

Στο βιβλίο του (Χορεύοντας Γυμνός στο Πεδίο του Νου) ο Μullis εξιστορεί το πώς δούλευε κάποτε στο εργαστήριο, προσπαθώντας να βρει μια λύση για την αναγνώριση του DΝΑ — με καμία όμως τύχη. Μια μέρα έφυγε από το εργαστήριο και οδήγησε μέχρι το εξοχικό του, στο Anderson Valley της Καλιφόρνια. 

Καθώς κοίταζε τους λόφους και τα άνθη των δέντρων, η λύση ξαφνικά έγινε ξεκάθαρη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εμπνεύστηκε την απάντηση και σταμάτησε κάπου για να τη σημειώσει.

Συνέχισε να εργάζεται όταν επέστρεψε στο εργαστήριο, αλλά η αρχική λύση ήταν μια αστραπιαία έμπνευση. Αργότερα είπε ότι ήταν τόσο απλό, που δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κανένας δεν το είχε σκεφτεί πριν.

Αλλά η πληροφορία ήταν κλειδωμένη στα μορφογενετικά πεδία, περιμένοντας κάποιο ταιριαστό ενεργειακό κύμα για να συντονιστεί και να την πάρει μαζί του.

Ο Μullis είχε εμπνευστεί πραγματικά. Η απάντηση δεν αποκαλύφθηκε στο εργαστήριο, ενώ διάβαζε προσεκτικά τις σημειώσεις του. Αποκαλύφθηκε σε κείνον καθώς οδηγούσε το πολυμορφικό αυτοκίνητό του, κοιτάζοντας με ευδαιμονία τα όμορφα δέντρα, διάσπαρτα στους λόφους.

Έψαχνε την απάντηση κι ήταν χαλαρός κι ανοιχτός να λάβει. Ήταν εκεί, το περίμενε η επιθυμία και η πρόθεσή του μετέφεραν την πληροφορία από το ενεργειακό βασίλειο στην πραγματικότητα.

Η αποκάλυψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευση του με το βραβείο Νόμπελ και η επιρροή της εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα της ανακάλυψης του άλλαξαν την κατανόηση του DΝΑ, βοηθώντας στη διάγνωση και ίαση ανθρώπων με προδιάθεση για ασθένειες αλλά και αλλάζοντας ριζικά τον τομέα της εγκληματολογίας.

Ο Μullis δεν είναι ο μόνος που βίωσε μια τέτοια εμπειρία. Συγγραφείς, καλλιτέχνες, εφευρέτες και άνθρωποι σε όλους τους τομείς της ζωής, σε όλες τις χρονικές περιόδους, βίωσαν τη μαγεία της αυθόρμητης έμπνευσης.

Ο Αϊνστάιν συχνά έλεγε πως οι σπουδαιότερες λύσεις έρχονταν σε στιγμές όπου δεν σκεφτόταν το πρόβλημα. Ο Τόμας Έντισον είχε ένα κρεβάτι στο εργαστήριό του και είχε πει ότι συχνά έβρισκε τις λύσεις που αναζητούσε μόλις ξύπναγε από έναν υπνάκο. Κι εσείς μπορείτε να εμπνευστείτε, αν μόνο χαλαρώσετε, ανοιχτείτε και ρωτήσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε αυτή την εκπληκτική δύναμη είναι να αποκτήσετε μεγαλύτερη άνεση στο να εναρμονίζεστε με τη διαίσθησή σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ηρεμήσετε τον νου σας και να ακούσετε τις απαντήσεις μετά, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αναγνωρίσετε και να ακολουθήσετε τις κατευθυντήριες οδηγίες που παίρνετε.

Μάθετε να ακούτε το εσωτερικό σας συναίσθημα πιο συχνά κι αρχίστε να ξεχωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στη φωνή της διαίσθησης και σε εκείνη του φόβου. Μερικές φορές ενδέχεται να ακούγονται τόσο όμοια, που να πρέπει να πάτε βαθιά μέσα σας και να ακούσετε την καρδιά σας για να αναγνωρίσετε τη διαφορά.

Για να αυξήσετε τη σύνδεση της διαίσθησής σας με τη Συμπαντική ροή, γαληνέψτε την ενέργειά σας και απελευθερώστε τις ανησυχίες σας. Μάθετε πώς να χαλαρώνετε και απαλλαγείτε από την επιτακτικότητα και την ανησυχία που μπορεί να αισθάνεστε. 

Αυτά είναι ενεργειακά κύματα που καταστρέφουν την πνευματική σύνδεση. Ο διαλογισμός σε τακτική βάση και η γαλήνια σκέψη θα σας συνδέσουν με μια ανώτερη πηγή, και θα σας μεταφέρουν στο γαλήνιο ρεύμα της Συμπαντικής αγάπης, καθοδήγησης και γνώσης.

Οποτεδήποτε βρίσκεστε σε ανάγκη, σκεφτείτε το ζήτημα που σας απασχολεί και ζητήστε βοήθεια από τον ανώτερο εαυτό σας. Όταν πηγαίνετε για ύπνο το βράδυ, στείλτε το πνεύμα μας μέσα στον κόσμο για να κάνει εκείνο τη δουλειά για εσάς.

Είτε αφορά το να πείσετε κάποιον για την αποτελεσματικότητα των ιδεών σας ή απλώς το να πάρετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να προχωρήσετε με τους στόχους σας, ο ανώτερος εαυτός σας έχει μεγαλύτερη δύναμη από όση γνωρίζετε.

Καθώς πέφτετε για ύπνο, κατευθύνετέ τον να κινηθεί μέσα στο Σύμπαν εκ μέρους σας. Κρατήστε ένα σημειωματάριο κοντά στο κρεβάτι σας, ώστε να σημειώνετε πιθανές εντυπώσεις που ενδεχομένως σας δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμη και τα όνειρά σας μπορεί να έχουν τις απαντήσεις που ψάχνετε, γι’ αυτό καταγράψτε τα και παραμείνετε ανοιχτοί για να δείτε μέσα σας την αλήθεια.

Η πνευματική ενέργεια, που είναι πάντα μαζί σας, αποτελεί κομμάτι τόσο του παρόντος όσο και του αιώνιου ορισμού σας. Δεν θα έχετε ποτέ μεγαλύτερη έμπνευση απ’ αυτήν που έχετε αυτήν ακριβώς τη στιγμή. 

Η ψυχή σας δεν γίνεται μεγαλύτερη, σπουδαιότερη ή σοφότερη, όταν απελευθερώνεται από το σώμα σας απλώς παρεμποδίζεται λιγότερο από τους υλικούς περισπασμούς.

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή η πεμπτουσία της ύπαρξής σας έχει τη δύναμη να αξιοποιήσει τα πεδία στα οποία φυλάσσεται όλη η σοφία και μπορεί να συνδεθεί με όλα τα ενεργειακά βασίλεια. Γι’ αυτό, ζητήστε βοήθεια από τον ανώτερο εαυτό σας, αλλά μην σταματήσετε εκεί. Στείλτε το αίτημά σας στον κόσμο – μπορεί να σας εκπλήξουν οι αποκρίσεις που θα πάρετε!

ΘΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

– Κάθε μέρα αποκτώ όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του δικού μου αιώνιου πνεύματος.

– Ζω στη γαλήνη που φέρνει το πνεύμα μου.

– Είμαι ανοιχτός/ή στην καθαρότητα του πνεύματός μου, στη σοφία, τη χάρη και τη δύναμη του.

– Ανοίγω τον εαυτό μου στην ικανότητα τον πνεύματός μου για να αγαπώ και να αγαπιέμαι, για να δημιουργώ, να εμπιστεύομαι και να λαμβάνω.

– Όλο και περισσότερο, ακούω τη φωνή της διαίσθησης μου.

– Η έμπνευση έρχεται με πολλούς τρόπους και σε απρόσμενες στιγμές, φέρνοντας γνώση και καθοδήγηση κάθε μέρα.

– Απελευθερώνω τις ανησυχίες των θνητών και επιλέγω τη γαλήνη της αιώνιας ταυτότητάς μου.





3 τρόποι για να αναπτύξετε πλήρως τη διαίσθησή σας....!!!!!!!!


Τι είναι διαίσθηση; Διαίσθηση ορίζεται ως «η ικανότητα να καταλάβει κάποιος κάτι αμέσως, χωρίς την ανάγκη για συνειδητή αιτιολογία.» Έτσι, ποιες είναι οι δυνάμεις που επιτρέπουν σε ένα πρόσωπο να γνωρίζει κάτι, χωρίς τη χρήση συνειδητής σκέψης; Κάποιοι θα πουν η διαίσθηση έχει εξηγηθεί επιστημονικά από το υποσυνείδητο μυαλό. 

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, ίσως πνευματικοί άνθρωποι, θα σας πουν ότι η διαίσθηση ξεπερνά την επιστήμη και ερευνά σε έδαφος που η επιστήμη έχει ακόμη να εξηγήσει.

Σίγουρα τα ψυχικά φαινόμενα μπορούν τελικά να εξηγηθούν από την επιστήμη, ή έχουν μια επιστημονική εξήγηση; εμείς απλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να εμβαθύνω στα φαινόμενα της διαίσθησης, τι μπορεί να προκαλέσει αυτή τη διαίσθηση, και πώς να την αξιοποιήσετε πλήρως. Αυτό το άρθρο ερευνά σε βαθύ πνευματικό έδαφος που είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό για τους πιο λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους. 

Για τα λογικά πνεύματα, η πληροφορία αυτή είναι επίσης λογικά αποδείξιμη. Θέτοντας αυτή τη γνώση σε μια αντικειμενική εξέταση θα αποκαλύψει την αλήθεια. Πιστεύω ότι όλη η πνευματική αλήθεια μπορεί να αντέξει σε υγιή σκεπτικισμό και τεστ.

1. Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι ένα από τα πιο ιερά των πρακτικών, ένα από τα πιο ιερά των δραστηριοτήτων, όταν πρόκειται για το ακόνισμα του μυαλού, την ενίσχυση και την τακτοποίηση του μυαλού, και αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνάμεις μέσα σε μια ψυχή. Ο διαλογισμός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η διαίσθησή σας, να ελευθερωθεί μέσα σας, και να αξιοποιηθεί αυτή πλήρως.

Σε βαθιά περισυλλογή, που διαρκεί μια ώρα ή και περισσότερο, τα άτομα με προικισμένη τη διαίσθηση μπορούν να αξιοποιήσουν τη φυσική διαισθητική δύναμη τους με προσήλωση εστιάζοντας σε κάποιο το μέρος του εαυτού τους.

Στην αρχή, το διαλογιζόμενο πρόσωπο θα δει κατασκευάσματα της φαντασίας στα κλειστά μάτια του, περίπου με μισή ώρα στο διαλογισμό. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα από διαλογισμό, οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν ένα μέρος που πηγαίνει πολύ πέρα από τη φαντασία ένα μέρος της διαίσθησης όπου οι άνθρωποι γνωρίζουν να βλέπουν οράματα.

Αστρολογικά πειράματα έχουν δείξει ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι ευλογημένοι με βαθύτερη διαισθητική δύναμη, και άλλοι είναι πιο δύσκολο να συνδεθούν με τη διαίσθηση.

Πλανήτες όπως ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας, ο Ουρανός, και άλλοι εξωτερικοί μικρότεροι πλανήτες προικίζουν τα άτομα με διαίσθηση, όταν αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε ορισμένες γωνίες στο γενέθλιο χάρτη τους κυρίως συζεύξεις (ευθυγραμμίσεις) σε τέτοιους πλανήτες όπως ο Ερμής, ή το φεγγάρι.

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο, ή ίσως απίστευτο, φανταστικό, αλλά είναι εντελώς αποδείξιμο. Αποδεικνύοντας ή αναιρώντας την αστρολογία είναι μια πολύ μακρά διαδικασία, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ όσο αφορά την αστρολογία - ορισμένα άτομα προικισμένα με τη διαίσθηση, και κάθε άτομο με διαισθητικές αστρολογικές γωνίες είναι προικισμένο με αυτή τη δύναμη.

Έτσι, όταν αυτοί οι άνθρωποι οι προικισμένοι με διαίσθηση προσπαθήσουν να διαλογιστούν, καταλήγουν να δουν πράγματα που άλλοι δεν μπορούν να δουν.

Τελικά στους μακρόχρονους διαλογισμούς τους, αυτοί περνούν από την απλή φαντασία να βλέπουν οράματα, στο να βλέπουν πράγματα που δεν θα έχουν καμία δυνατότητα να γνωρίζουν, χωρίς διαίσθηση.

Μερικοί αστρολογικά διαισθητικοί άνθρωποι που διαλογίζονται, καταφέρνουν να δουν ζωντανές εικόνες στο μυαλό τους που αφορούν το μέλλον. Μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι μπορούν διαισθητικά διαλογιζόμενοι, να πάρουν την σκέψη ενός άλλου ατόμου που είναι κοντά τους- τρυπώντας με το μυαλό τους την ενέργεια του.

Οι εραστές μπορούν να διαλογίζονται και να αισθάνονται ο ένας τον άλλο από απόσταση. Η «καρδιά» είναι σύμβολο της αγάπης, διότι οι εραστές αισθάνονται τον μαγνητισμό της καρδιάς, αυτό που αποκαλούμε «τσάκρα της καρδιάς», και μπορεί να αισθάνονται ενεργά συνδεδεμένοι από απόσταση. Έτσι, όταν διαλογίζονται οι εραστές, μπορούν κυριολεκτικά να διαβάζουν το μυαλό ο ένας του άλλου από απόσταση.

Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται για ώρες, και βλέπουν οράματα του μέλλοντος που γίνονται πραγματικότητα. Αν και οποιαδήποτε υποτιθέμενη προφητεία για το μέλλον, λογικά και με σωστή οξυδέρκειας είναι αναγκαίο να ελεγχτεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πειστεί ότι είναι διαισθητικοί, όταν δεν είναι τόσο διαισθητικοί.

Πιστεύω ότι η λογική είναι απολύτως συμβατή με τη διαίσθηση, τις ψυχικές ικανότητες, και τα άλλα αποδεδειγμένα πραγματικά φαινόμενα! βάζοντας τα ψυχικά φαινόμενα σε ένα λογικό τεστ δεν αποτυγχάνουμε ποτέ.

2. Έχοντας εμπειρία με αναξιόπιστους ανθρώπους
Έχετε κάποια αρνητική εμπειρία με ένα άτομο, ψεύτη ή απατεώνα; Ίσως δεν έχετε! αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι υπάρχει κάποιο βαθμός στην αρνητική κοινωνική εμπειρία.

Έχετε ποτέ διαισθητικά γνωρίσει ότι κάποιος ήταν αναξιόπιστος ή όχι άξιος εμπιστοσύνης, όταν το εν λόγω πρόσωπο δεν έδειξε καμία φυσική ένδειξη ότι ήταν αναξιόπιστο; Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα διαίσθησης.

Καθώς ένα άτομο μεγαλώνει, η διαίσθησή του σχετικά με την αξιοπιστία των ανθρώπων εκλεπτύνεται με την εμπειρία.

Οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε επικίνδυνες περιοχές ή περιοχές γεμάτες έγκλημα συχνά έχουν πολύ προηγμένη διαίσθηση, όταν πρόκειται για την ανάλυση του χαρακτήρα ενός ατόμου! όλη η αρνητική εμπειρία καταλήγει να είναι θετική στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αυτό το είδος της διαίσθησης είναι η θεραπεία για την αφέλεια! εάν ένα πρόσωπο δεν έχει αρνητική κοινωνική εμπειρία, θα είναι αναπόφευκτα αφελές.

Το θέμα είναι να βγούμε έξω και να συγκεντρώσουμε την εμπειρία της ζωής. Βγες έξω και κάνε πράγματα, πραγματοποίησε κάτι, και συνάντησε ανθρώπους. Αυτός είναι ένας απλός αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να επεκτείνετε τη διαίσθησή σας.

3. Δώστε προσοχή στις «ασήμαντες τις σκέψεις» και σε σκέψεις που έρχονται γρήγορα στο μυαλό σας
Έχετε ποτέ μια τυχαία, και πολύ γρήγορη σκέψη στο νου σας, και λίγα λεπτά αργότερα ένα γεγονός συμβαίνει που αντιστοιχεί άμεσα με τη σκέψη σας; Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ένα πρόσωπο που ξέρετε. Λίγα λεπτά αργότερα, να σας στείλει ένα κείμενο ή ένα τηλεφώνημα αν και δεν έχετε μιλήσει για μήνες.

Αυτό το φαινόμενο του «γνωρίζοντας κάτι πριν αυτό συμβεί» είναι διαδεδομένο μεταξύ των ανθρώπων που έχουν όψεις του Πλούτωνα στον αστρολογικό χάρτη γέννησή τους.

Όταν λάβεις σοβαρά υπόψη αυτά τα γεγονότα, και αρχίσεις να προσπαθείς να διακρίνεις τη διαίσθηση από τις συνήθεις σκέψεις, ένα άτομο είναι σε θέση να βελτιώσει τη διαίσθησή του και τελικά να την κατευθύνει σε ένα θετικό κανάλι.

Μέσα από μήνες ή χρόνια της πρακτικής παρατήρησης της διαίσθηση από τις σκέψεις, ένα άτομο είναι σε θέση να αναγνωρίσει αμέσως όταν το σύμπαν τους λέει κάτι σημαντικό, και ότι αυτό δεν είναι απλώς ένα προϊόν του μηχανισμού του μυαλού του.

Συγχρονικότητες
Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί, είναι οι συγχρονικότητες.

Πολλές συγχρονικότητες, για παράδειγμα, ερμηνεύονται από πολλούς ως μια επιβεβαίωση από το σύμπαν ότι η διαίσθησή τους είναι σε καλό σημείο.

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τους αριθμούς σε καθημερινή βάση, η συγχρονικότητα των αριθμών φαίνεται να είναι κάποιου είδους σημάδι από το σύμπαν. Αυτό είναι για τους σκεπτικιστές! πιθανότητα και η λογική σκέψη μπορεί να διακρίνει ακόμα τη σύμπτωση από τη συγχρονικότητα.

Για μερικές εβδομάδες, αφού άρχισα να βλέπω 11:11 στο ρολόι δύο φορές την ημέρα, αποφάσισα να δοκιμάσω τον εαυτό μου Έγραφα ένα σημάδι σε ένα κομμάτι χαρτί κάθε φορά που κοίταξα το ρολόι, και ένα σήμαδι κάθε φορά που έβλεπα έναν αριθμό, όπως 11:11 ή 2:22 ή 3:33, σε αντίθεση με ένα συνηθισμένο αριθμό.

Ακριβώς όπως νόμιζα, έβλεπα τα 11:11, 2:22, 3:33, σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από τα συνηθισμένα νούμερα, έβλεπα το 33 στο ρολόι κάθε ώρα, και είδα δυσανάλογα αυτόν τον «ιερό αριθμό», σε αντίθεση με τους κανονικούς αριθμούς όταν έλεγξα το χρόνο.

Ακόμα, είναι δύσκολο να εξηγηθούν λογικά τα ψυχικά φαινόμενα, λόγω του placebo effect και άλλων ψυχολογικών δυνάμεων. Συμπερασματικά; προσεκτική διάκριση των συνηθισμένων σκέψεων από τη διαίσθηση, ο διαλογισμός και η μεγάλη εμπειρία της ζωής, είναι αυτά που θα αξιοποιήσουν πλήρως τη διαίσθησή σας.

Ο διαλογισμός είναι χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το άρθρο. Μπορεί να αισθάνεστε πάρα πολύ ανήσυχος για να καθίσετε σε ένα μέρος για μία ώρα, αλλά απλά να το δοκιμάσετε! προσπαθήστε να διαλογίζεστε και να βυθίζεσθε στα βάθη του μυαλού σας, μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα στη φαντασία σας, να βλέπετε με κλειστά μάτια. Τελικά, θα αρχίσει να ρέει μια διαίσθηση που θα είναι πολύ πέρα από τη φαντασία σας.


Σχετικά με τον συγγραφέα: Ο Cassius Methyl είναι επαγγελματίας αστρολόγος και ιδρυτής της Tryptamine Astrology Readings.
Είναι επίσης δημοσιογράφος, συγγραφέας, μουσικός, ένας στοχαστής και Υδροχόος.




By Cassius Methyl 
Μετάφραση από τον Ζάχο Σκαφίδα.

Μελαγχολική κατάθλιψη : Το τεστ των 8 ερωτήσεων....!!!!!!!

Η κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά είναι μια μορφή μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής στην οποία επικρατεί η μελαγχολική διάθεση.

Ένα άτομο που εκδηλώνει κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά συνήθως αισθάνεται πως η ζωή δεν έχει νόημα ή σκοπό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότερα από 350 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποια μορφή κατάθλιψης.

Η ένταση της κατάθλιψης με μελαγχολικά χαρακτηριστικά διαφέρει από άτομο σε άτομο, ωστόσο οι ειδικοί την κατατάσσουν στις σοβαρές μορφές κατάθλιψης, σημειώνοντας μάλιστα πως αρκετοί ασθενείς είναι αρκετά «ανθεκτικοί» απέναντι στη φαρμακευτική αγωγή. 

Έχει παρατηρηθεί πως η φαρμακευτική αγωγή είναι πιο πιθανό να αποτύχει εάν το άτομο πάσχει επίσης από διαταραχή πανικού και/ή κοινωνικές φοβίες. Η κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά συνήθης σε άτομα που πάσχουν από διπολική διαταραχή.

Συμπτώματα κατάθλιψης με μελαγχολικά χαρακτηριστικά

Για να γίνει κατανοητή η έννοια της κατάθλιψης με μελαγχολικά χαρακτηριστικά, απαιτείται αρχικά να γίνει διάκριση ανάμεσα στις έννοιες συναίσθημα και διάθεση.

Το συναίσθημα συνεχώς μεταβάλλεται και ανταποκρίνεται στις σκέψεις και τις εμπειρίες μας σε καθημερινή βάση. Από την άλλη, η διάθεση αποτελεί επέκταση των συναισθημάτων σε βάθος χρόνου. Η διάθεση μπορεί να παραμείνει αμετάβλητη για μερικές ώρες, λίγες ημέρες ή – στην περίπτωση της κατάθλιψης– αρκετούς μήνες και χρόνια.

Όταν επικρατεί μια συγκεκριμένη διάθεση, η συμπεριφορά του ατόμου αλλάζει, μεταβάλλεται η εικόνα του στον έξω κόσμο και χρωματίζεται αναλόγως και η εικόνα που έχει το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του και τα πάντα γύρω του. Με άλλα λόγια, αλλάζει εκ βαθέων η ίδια η προσωπικότητα.

Τα τυπικά γνωρίσματα που περιγράφουν την κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής :

– έλλειψη ενέργειας και δυσκολία κινητοποίησης, ιδιαίτερα το πρωί

– δυσκολία διεκπεραίωσης κοινότυπων διαδικασιών, όπως το πρωινό ξύπνημα ή το μπάνιο

– επιβραδυμένη σωματική και γνωστική λειτουργία – λες και το άτομο κινείται μέσα από ένα σύννεφο ομίχλης ή θολώνει η σκέψη του

– έλλειψη συγκέντρωσης και διάσπαση της προσοχής

– νευρικότητα (π.χ. γρήγορο βάδισμα, κινήσεις των χεριών)

– αδυναμία του ατόμου να αισθανθεί απόλαυση

– αίσθημα «κενού» ή «μουδιάσματος»

– αλλαγές στην όρεξη (συνήθως με επακόλουθη αύξηση του βάρους)

– υπερυπνία (το άτομο κοιμάται περισσότερες ώρες απ’ ότι συνήθως)

Διαγνωστικές ερωτήσεις

Για να προκύψει διάγνωση, ο γιατρός συνήθως κάνει μερικές από τις παρακάτω ερωτήσεις :

– Δυσκολεύσετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί και να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

– Τα συμπτώματα είναι γενικώς πιο έντονα το πρωί απ’ ότι το βράδυ;

– Πώς κοιμάστε; Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου σας;

– Πώς θα περιγράφατε/χαρακτηρίζατε μια κοινή μέρα από τη ζωή σας;

– Έχουν αλλάξει οι καθημερινές σας συνήθειες;

– Απολαμβάνετε εξίσου δραστηριότητες που σας ευχαριστούσαν παλαιότερα;

– Αν υπάρχει κάτι που σας φτιάχνει τη διάθεση, τι είναι αυτό;

– Δυσκολεύεστε περισσότερο να συγκεντρωθείτε σε σύγκριση με παλαιότερα;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW) διαπίστωσαν προσφάτως ότι τα εγκεφαλικά σήματα των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά συνθέτουν μια μοναδική «υπογραφή». Έτσι, υποστηρίζουν ότι η κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να κατηγοριοποιείται ως διακριτό είδος διαταραχής της διάθεσης.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry, στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά εντοπίζεται μια χαρακτηριστική αποδιοργάνωση στα εγκεφαλικά δίκτυα, συγκεκριμένα μια διακοπή της επικοινωνίας στο νησαίο φλοιό του εγκεφάλου, το τμήμα που ελέγχει την ευαισθησία του ατόμου σε εσωτερικές συναισθηματικές καταστάσεις αλλά και την προσοχή και τη συγκέντρωση.




Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

10 χρήσεις - θαύμα της ασπιρίνης....!!!!!!!

Η ασπιρίνη είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για την ανακούφιση του πονοκέφαλου και του πυρετού. Δεδομένου ότι είναι ένα φάρμακο γενικής χρήσης, πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν σεκαθημερινή βάση. Εκτός, όμως, από το να είναι ένα σπουδαίο αναλγητικό και αντιπυρετικό φάρμακο, η ασπιρίνη έχει μια ποικιλία από εναλλακτικές χρήσεις, άγνωστες στους περισσοτέρους. 

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και θα εκπλαγείτε με τις ιδιότητές της πέραν των φαρμακευτικών…

1. Καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής. Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε με μικρή ποσότητα νερού.Απλώστε τομείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύντε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα.

2. Μειώνει τη φαγούρα και τον ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μείγμα πάνω στο τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας και η φαγούρα, η κοκκινίλα και ο ερεθισμός θα μειωθούν σημαντικά.

3. Αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου από τα χέρια. Σπάστε 2-3 χαπάκια και αναμείξτε με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δαχτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τάχιστα θα εξαφανσιτούν.

4. Είναι το καλύτερο λίσπασμα για το χώμα. Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και βρέχετε ανά τακτά διαστήματα το χώμα σε κήπο ή γλάστρες. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω ασπιρίνες γιατί θα βλάψετε τα φυτά σας.

5. Απομακρύνει την πιτυρίδα. Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και οι γνώριμες νιφάδες της πιτυρίδας είναι ενοχλητικά συμπτώματα και αντιαισθητικά επίσης. Σπάστε δύο δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με λίγο σαμπουάν. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε με το σαμπουάν μόνο άλλη μία φορά. Η πιτυρίδα σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

6. Λειτουργεί ως άριστο απολεπιστικό του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα, όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό απολεπιστικό.

7. Αφαιρεί τους κάλους. Σπάστε έξι δισκία ασπιρίνης και αναμείξτε με μισό κουταλάκι του γλυκού νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα γενναιόδωρα πάνω στον κάλο και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφαιρέστε μετά από δεκαπέντε λεπτά το πανί και τρίψτε τον κάλο, που θα έχει μαλακώσει, με μια ελαφρόπετρα.

8. Ζωντανεύει τα λουλούδια στο βάζο. Ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό του βάζου με τα λουλούδια και αυτά θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.

9. Αφαιρεί τους λεκέδες από ύφασμα. Διαλύστε δυο ασπιρίνες σε λίγο νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο κανονικά.

10. Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις στα πέλματα. Σπάστε τρία δισκία και αναμείξτε με λίγο ταλκ. Ρίξτε τη σκόνη αυτή στα πόδια σας, φροντίζοντας να πάει ανάμεσα από τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα.




Τα αρχέτυπα που συντονίζουν κρυφά τη ζωή σας....!!!!!!!

Φανταστείτε τον κόσμο σαν μια πελώρια θεατρική σκηνή στην οποία συμμετέχει όλη η ανθρωπότητα.

Κάθε άνθρωπος με το που συλλαμβάνεται, πριν ακόμα γεννηθεί, εμφανίζεται σ’ αυτή τη σκηνή για να παίξει το ρόλο του στη ζωή και να εκφράσει τον εαυτό του. Το σύμπαν έχει φροντίσει να του προσφέρει το σκηνικό και τα κοστούμια.

Μπορεί άνετα να διαλέξει από ένα απέραντο βεστιάριο και να αλλάζει κατά βούληση τα κοστούμια του σε όλη τη διάρκεια του βίου του αλλά μπορεί επίσης να τα εναλλάσσει και μέσα στη μέρα. Οι φορεσιές αυτές όμως είναι μαγικές. 

Μόλις κάποιος τις ενδυθεί συντονίζεται με ένα συγκεκριμένο ρόλο, αυτόν που αντιπροσωπεύει το κοστούμι.

Ασφαλώς, κάθε ένας θα τον ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο όμως θα κρατηθεί πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο αναγνωρίσιμο και κοινό για όλους όσοι φορούν επίσης το ίδιο κοστούμι σ’ όποιο μήκος και πλάτος της Γης κι αν κατοικούν και σ’ όποιον αιώνα κι αν ζουν, έζησαν ή θα ζήσουν. Για παράδειγμα, το κοστούμι της «μητέρας» υπαγορεύει ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά στις γυναίκες που θα το φορέσουν ανεξάρτητα από την εποχή ή την κοινωνία στην οποία ζουν. 

Βέβαια, κάθε μια από τις ερμηνεύτριες αυτού του ρόλου θα το κάνει με το δικό της εντελώς προσωπικό τρόπο: άλλη θα είναι στοργική, άλλη καταπιεστική, άλλη αδιάφορη, ελεγκτική ή δοτική και πάει λέγοντας. Το μαγικό κοστούμι όμως θα έχει προσδώσει σε όλες κάτι κοινό, θα τους έχει υπαγορεύσει κινήσεις, λόγια και συμπεριφορές παρόμοιες κι ας μην έχουν συναντήσει ποτέ η μια την άλλη.

Η αιτία για αυτό το παράξενο φαινόμενο βρίσκεται πίσω, στα παρασκήνια.

Πρόκειται για έναν αθέατο παράγοντα που συνδέει μεταξύ τους όλες τις ερμηνεύτριες του ίδιου ρόλου και ταυτόχρονα τις κινεί με αόρατα νήματα. Αυτός ο μυστικός σκηνοθέτης είναι τα αρχέτυπα. 

Η λέξη είναι ελληνική αλλά υιοθετήθηκε και στις υπόλοιπες λατινογενείς γλώσσες για να περιγράψει αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο που απέσπασε την ιδιαίτερη προσοχή του Καρλ Γιουνγκ ο οποίος αποφάσισε να το μελετήσει βαθύτερα. 

Πριν από τον Γιουνγκ ήταν ο Πλάτων που είχε συλλάβει τη λειτουργία αυτού του φαινομένου. Είχε μιλήσει για τον κόσμο των ιδεών, ένα υπερβατικό πεδίο όπου υπάρχουν οι ιδέες όλων των εκδηλωμένων πραγμάτων στην πρωτογενή τους μορφή. Ένας χώρος καθαρά πνευματικός και αφηρημένος στον οποίο βρίσκονται τα πρότυπα όσων υπάρχουν στον υλικό κόσμο. Κάτι σαν μήτρα από όπου όλα έλκουν την καταγωγή τους.

Πολλούς αιώνες αργότερα ο Γιουνγκ επανήλθε στην πλατωνική αυτή θεωρία για να την επιβεβαιώσει και να υποστηρίξει πως υπάρχει μια παγκόσμια δεξαμενή -που ονόμασε συλλογικό ασυνείδητο- από την οποία αντλούν όλοι οι νόες. Εκεί είναι και ο χώρος των αρχετύπων ή των ιδεών του Πλάτωνα. 

Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια τράπεζα δεδομένων, με την οποία όλοι είμαστε συνδεδεμένοι on line έτσι ώστε κάθε φορά που κάνουμε μια σημαντική επιλογή συνδεόμαστε με ένα αντίστοιχο αρχέτυπο το οποίο επηρεάζει κάθε σχέση της ζωής μας και διαμορφώνει τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς μας. 

Το ενδιαφέρον είναι πως μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα διαφορετικά αρχέτυπα τα οποία να ανταγωνίζονται για την κυριαρχία τους στον ψυχισμό. Ο στόχος είναι εμείς οι ίδιες να αποφασίσουμε ποια όψη του εαυτού μας θέλουμε να εκδηλωθεί και πότε. Αλλιώς θα αγόμεθα και θα φερόμεθα προς κάθε κατεύθυνση.

«Θεϊκές» Επιρροές
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, με τη γέννησή μας έχουμε μια τάση να συντονιστούμε με κάποια συγκεκριμένη ποιότητα αρχετύπων. Αν το περιβάλλον ευνοήσει αυτή την τάση θα εκδηλωθούν εντονότερα αν την καταπιέσει θα παραμείνουν ως λανθάνουσες αλλά πιεστικές δυνάμεις στον ψυχισμό που μπορεί να ενεργοποιηθούν αργότερα από την επιρροή που θα ΄χει πάνω μας κάποιο άτομο ή γεγονός.

Η Τζιν Σινόντα Μπόλεν καθηγήτρια κλινικής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας παρατηρεί ότι τα αρχέτυπα αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία κι ότι γύρω στα 35 με 45 χρόνια μας κάποια από τα επικρατέστερα και ισχυρότερα αρχέτυπα που μας επηρέαζαν μέχρι τότε συχνά ξεθωριάζουν επιτρέποντας σε άλλα να ενεργοποιηθούν εντονότερα.

Η Δρ Μπόλεν γοητεύτηκε από την ελληνική μυθολογία και ανακάλυψε μέσα της έναν μεγάλο αρχετυπικό θησαυρό εμβαθύνοντας ιδιαίτερα στα αρχέτυπα που συνδέονται με το ελληνικό 12θεο. Κάθε ένας από τους Ολύμπιους θεούς και θεές αντιπροσωπεύουν ένα «μαγικό κοστούμι-ρόλο» που ενορχηστρώνει μυστικά τη συμπεριφορά των γυναικών και των ανδρών. 

Κατά τη γνώμη της τα βρέφη γεννιούνται με χαρακτηριστικά προσωπικότητας τα οποία συμφωνούν με κάποια από τα θεϊκά αρχέτυπα π.χ. είναι συντροφικά όπως η Ήρα ή ικανά να περνούν την ώρα τους μόνα τους όπως η Εστία, είναι σοβαρά και «ώριμα» σαν την Αθηνά ή τσαχπίνικα και παιχνιδιάρικα σαν την Αφροδίτη. 

Το υποταγμένο κοριτσάκι που θέλει να κάνει ό,τι του ζητά η μαμά υπακούει στο αρχέτυπο της Περσεφόνης αντίθετα από εκείνο που, συντονισμένο με το αρχέτυπο της ανεξάρτητης Άρτεμης, θέλει να πάρει τους δρόμους μόνο του για να εξερευνήσει τη γειτονιά.

Οι κοινωνικές μεταβολές επηρεάζονται επίσης από τα αρχέτυπα. Όπως αυτό της Δήμητρας και της Ήρας με τα οποία συντονίζονταν οι γυναίκες της δεκαετίας του ‘50 που αφοσιώνονταν αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών τους και στο σύζυγο. Όταν η Άρτεμη ήρθε στο προσκήνιο ενεργοποίησε τις φεμινίστριες ενώ η Αθηνά εκφράζεται ως η μυστική δύναμη πίσω από τις γυναίκες καριέρας. 

Η δρ. Μπόλεν παρατηρεί αυτές τις μεταβολές όχι μόνο σε επίπεδο δεκαετιών αλλά και εβδομάδων! Στις κλινικές της έρευνες που δημοσιεύει στο βιβλίο της «Θεές σε κάθε γυναίκα» (εκδόσεις Λιβάνη) αναφέρει συγκεκριμένα πως κατά το πρώτο ήμισυ του κύκλου τους οι γυναίκες είναι περισσότερο εναρμονισμένες με τα αρχέτυπα ανεξαρτησίας όπως της Άρτεμης ή της Αθηνάς. 

Στη συνέχεια, κατά το δεύτερο ήμισυ του κύκλου ,καθώς το ποσοστό της προγεστερόνης , της ορμόνης της κύησης , αυξάνει γίνονται πιο παθητικές και εξαρτημένες καθώς ενεργοποιούνται τα αρχέτυπα της Δήμητρας, της Ήρας, της Περσεφόνης και της Εστίας. 

Αντίστοιχα όταν μια γυναίκα είναι στο γραφείο της και στο ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον συντονίζεται με τη θεληματική Αθηνά όμως το βράδυ όταν βγει με τον άνδρα που είναι ερωτευμένη η Αφροδίτη αναλαμβάνει δράση στον ψυχισμό της. 

Στις διάφορες ηλικιακές φάσεις μας επηρεάζουν επίσης διαφορετικά αρχέτυπα : της επαναστάτριας στην εφηβεία, της γυναίκας-θύμα, της σαγηνευτικής ή της γυναίκας-αράχνης (ανάλογα με τον τρόπο που αντιδράμε στον έρωτα), της πολεμίστριας όταν διεκδικούμε μια καριέρα, της μεγάλης μάνας όταν κάνουμε τα παιδιά μας, της πυργοδέσποινας ή της μοναχής, ανάλογα με την κοινωνικότητά μας.

Οι 4 Φύλακες
Μολονότι μπορούμε να αλλάζουμε με μεγάλη ευκολία τα κοστούμια των ρόλων μας στο μεγάλο θέατρο της ζωής – μπορούμε δηλαδή να συντονιζόμαστε με διαφορετικά αρχέτυπα ανάλογα με τις συνθήκες – φαίνεται πως τελικά κατασταλάζουμε σε έναν μάλλον περιορισμένο αριθμό.

Κατά τη γνώμη της Κάρολαϊν Μυςς ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει τα 12.

Συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερς και διάσημη πνευματική δασκάλα η Μυςς επισημαίνει στο βιβλίο της « Ιερά Συμβόλαια» (εκδόσεις Διόπτρα) ότι από το πλήθος των αρχετύπων υπάρχει μια βασική 12άδα που επηρεάζει πιο άμεσα τον κάθε άνθρωπο. 

Τα 8 από τα αρχέτυπα αυτής της 12άδας είναι εντελώς υποκειμενικά και μπορεί να διαφέρουν πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όμως τα 4 είναι βασικά , κοινά και παρόντα σε όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, πολιτισμών και εποχών. 

Πρόκειται για το αρχέτυπο του Παιδιού, του Θύματος, της Πόρνης και του Υπονομευτή. Και τα 4 λειτουργούν μόνιμα στη ζωή μας σε διάφορες παραλλαγές.

Το Παιδί λ.χ. έχει πολλές πλευρές: το Αθώο Παιδί, το Πληγωμένο Παιδί, το Ορφανό Παιδί. Το κεντρικό ζήτημα για όλα τα αρχέτυπα του Παιδιού είναι η εξάρτηση και η ευθύνη: πότε να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και πότε να έχουμε υγιή εξάρτηση.

Το Θύμα, παρόν επίσης σε όλους τους ψυχισμούς, ενεργοποιείται όταν νιώθουμε ότι δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε ή έχουμε ανάγκη, όταν μας κακομεταχειρίζονται ή μας αδικούν. Κάθε φορά που η θλίψη , η απογοήτευση και η αίσθηση ματαίωσης μας τυλίγουν το αρχετυπικό Θύμα έχει ενεργοποιηθεί στον ψυχισμό μας. 

Όμως δεν πρόκειται απλά για έναν αυτόματο μηχανισμό που λειτουργεί σαν απρόσωπο πρόγραμμα. Υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος πίσω από την παρουσία του. 

Ο κύριος στόχος του αρχετύπου του Θύματος, επισημαίνει η Κάρολαϊν Μυςς είναι η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής δύναμης. Εκείνος που αισθάνεται θύμα αν καταφέρει να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει μπορεί αντί να βυθιστεί στην αυτολύπηση ή τα παράπονα να μπει στη δράση και να σκεφτεί τι μπορεί να κάνει ώστε να διαφυλάξει τα προσωπικά του όρια. 

«Πόσο φροντίζω και προστατεύω τον εαυτό μου;» «Κατά πόσο επιτρέπω να με ελέγχουν οι άλλοι;» Ιδού δυο βασικές ερωτήσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ξυπνητήρια όταν το αρχέτυπο του Θύματος ενεργοποιείται μέσα μας. 

Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαπίστωση γιατί αποκαλύπτει πως και αυτό, όπως και κάθε αρχέτυπο δεν είναι απλά ένας υποβολέας της συμπεριφοράς μας, αλλά μια αφορμή για να κατανοήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας και μια παρότρυνση για να εμπιστευτούμε τα ισχυρά μας σημεία και να δυναμώσουμε τα αδύναμα.

Στην πραγματικότητα τα πιο «δύσκολα» αρχέτυπα με τα οποία έχουμε συνδεθεί αποτελούν ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης.

Το αρχέτυπο του Υπονομευτή μας ωθεί να σαμποτάρουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Είναι αυτό που προσπαθεί να γκρεμίσει τις προσπάθειές μας, που μας παροτρύνει να διακόψουμε μια δίαιτα όταν αρχίσουμε να χάνουμε κιλά, που αμφισβητεί αν είμαστε ικανές να τα καταφέρουμε σε οποιοδήποτε τομέα. 

Έχει τη δύναμη να μας κάνει να μη διακρίνουμε ή να μην αρπάζουμε τις ευκαιρίες. Πίσω από αυτό το αρχέτυπο υπάρχει το άγχος της αλλαγής και της αποτυχίας, η ανησυχία ότι δεν θα είμαστε σε θέση να τα βγάλουμε πέρα στη ζωή και κυρίως ο φόβος της ανάληψης ευθύνης. 

Η Κάρολαϊν Μυςς μας προτρέπει να κυριαρχήσουμε σ’ αυτό το αρχέτυπο ρισκάροντας, κάνοντας πράξεις θάρρους και ακολουθώντας τη διαίσθησή μας αντί τις αποκαρδιωτικές παραινέσεις του.

Όσο για το αρχέτυπο της Πόρνης, που όλοι άνθρωποι μοιράζονται ανεξαρτήτως φύλου, ενεργοποιείται κάθε φορά που κάνουμε συμβιβασμούς και ξεπουλάμε την ηθική μας, την ακεραιότητά μας, το σώμα, τις γνώσεις, τους φίλους μας κλπ για χάρη της υλικής ασφάλειας. 

Η πόρνη εμφανίζεται επίσης όταν μας ζητούν να κάνουμε κάτι ανήθικο ή παράνομο «για την παρέα» ή όταν λέμε ή κάνουμε πράγματα με τα οποία διαφωνούμε κατά βάθος μόνο και μόνο για να πετύχουμε κάτι ή για να γίνουμε αρεστές.

Τα Αρχέτυπα της Φυλής
Αν κοιτάξουμε εξωτερικά τους μύθους και τα παραμύθια κάθε έθνους θα δούμε μια παρέλαση αρχετυπικών μορφών. Καθώς αυτές οι ιστορίες περνούν από γενιά σε γενιά δημιουργούν ένα είδος μαγνητικής έλξης έτσι που κάθε λαός προσελκύεται ευκολότερα από τα αρχέτυπα της φυλής του. Ας δούμε λοιπόν 5 από τα χαρακτηριστικά γυναικεία ελληνικά αρχέτυπα:

Ναυσικά
Είναι η γυναίκα που βοηθά , προσφέρει δύναμη και συμπαράσταση υλική και ηθική ιδίως σε άντρες – ναυάγια τους οποίους προσπαθεί «να σώσει». Μπορεί να αφιερώσει τη ζωή της σε τέτοιους συντρόφους με την ελπίδα να τους βοηθήσει και να τους γλιτώσει από τις «κακές συνήθειες», το αλκοόλ, την οικονομική καταστροφή, τη δυστυχία της ζωής τους ή τα άθλια παιδικά τους χρόνια.

Συχνά, αφού έχει προσφέρει γην και ύδωρ, διαπιστώνει πως ο «άσωτος» δεν θέλει καθόλου να σωθεί. Στην ακραία του μορφή αυτό το αρχέτυπο ωθεί τη γυναίκα στη δημιουργία απελπισμένων σχέσεων για τις οποίες καταβάλει εξίσου απελπισμένες προσπάθειες να διατηρήσει. 

Προσπαθεί να ευχαριστήσει τον πολύτιμο άλλο, να τον κολακέψει, να προσαρμοστεί στις επιθυμίες και τις παραξενιές του και σιγά – σιγά δίχως να το καταλάβει καταλήγει ικέτης της αγάπης του.

Με τον καιρό χάνει τα δικά της όρια, την αίσθηση του εαυτού της. Οι υποχωρήσεις της υπονομεύουν την ατομική της αίσθηση αξιοπρέπειας και αξίας και τότε, αισθανόμενη πως δεν αξίζει και πολλά, γίνεται ακόμα πιο υποχωρητική και πρόθυμη να ικανοποιήσει τον σύντροφό της. 

Όσο πιο πολύ χάνει τον εαυτό της στον άλλο τόσο περισσότερο γαντζώνεται επάνω του για να υπάρχει. Μέσα σ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο αναπτύσσει έναν περίτεχνο τρόπο χειρισμού : υπερπροσφέρει, γίνεται χίλια κομμάτια και ύστερα θυματοποιείται νιώθοντας κατά βάθος θυμό και για τον εαυτό της και για τον άλλο.

Ιφιγένεια
Το αρχέτυπο της Ιφιγένειας είναι ουσιαστικά αυτό της υποταγμένης κόρης, όπως της ηρωίδας που πείστηκε ότι ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει με τον Αχιλλέα, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να τη θυσιάσει για να φυσήξει ούριος άνεμος και να αποπλεύσουν τα καράβια για την Τροία.

Ενεργοποιείται στη γυναίκα πως, ως νεαρό κορίτσι, ήταν υπό την έντονη εξουσία ενός ισχυρού πατέρα, υποταγμένη και πειθήνια ή του είχε αδυναμία, τον θαύμαζε και του ήταν βαθιά αφοσιωμένη. 

Μπορεί λ.χ. να πείστηκε να ακολουθήσει μια καριέρα ή να κάνει ένα γάμο που ικανοποιούσε τις δικές του ανάγκες και φιλοδοξίες αλλά που δεν ταίριαζε καθόλου σ’ εκείνη. 

Ακόμα κι αν ο πατέρας δεν θυσιάζει συνειδητά τα όνειρα της κόρης του, εκείνη αισθάνεται πως το έχει κάνει μόνη της, καθώς αυτοπεριορίστηκε και πρόδωσε τις βαθύτερες ανάγκες της, μόνο και μόνο γιατί υιοθέτησε τις ιδέες του πατέρα ή υπάκουσε πιστά στις εσφαλμένες εντολές του.

Αργότερα, ως γυναίκα θα επαναλάβει το ίδιο με τον σύζυγο υποτασσόμενη στις δικές του επιθυμίες, ιδέες και εντολές καταπνίγοντας τις δικές της. Κάθε αρχέτυπο όπως και αυτό μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα. 

Στην περίπτωση αυτή η αντι-Ιφιγένεια είναι η κόρη και αργότερα η γυναίκα που επαναστατεί ενάντια σε κάθε ανδρική εξουσία. Το όραμά της είναι να αποδράσει, να φύγει για κάπου μακριά όπου θα ζήσει ελεύθερη, αυτεξούσια αφοσιωμένη σε ένα σκοπό μεγαλύτερο από αυτόν που θα της καθόριζε η πατρική εντολή.

Αμαζόνα Ιππολύτη
Η γυναίκα που είναι συνδεδεμένη με το αρχέτυπο της Αμαζόνας θυσιάζει ένα μέρος του εαυτού της, για να αυξήσει τις «πολεμικές» της ικανότητες. Από μικρή θέλει να επαναστατήσει στις γονεϊκές παραινέσεις. 

Εάν τα αγόρια κάνουν κάτι και εκείνη δεν μπορεί «επειδή είναι κορίτσι» ουρλιάζει και διαμαρτύρεται. Είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη και αυτάρκης γι’ αυτό και οι συναισθηματικές συγκινήσεις δεν την αποσπούν από αυτό που θεωρεί σημαντικό για την ίδια.

Ως αρχέτυπο εκφράζει την ανάγκη για αυτονομία. Καθώς μπορεί να θέτει στόχους και όρια, δεν γίνεται εύκολα το θύμα των άλλων. Δεν επηρεάζεται από την επιθυμία της για κάποιον άντρα, αλλά μάλλον υπάρχει ανεξάρτητα από αυτόν και ανήκει εξολοκλήρου στον εαυτό της. 

Ενεργεί ωθούμενη από την ανάγκη να ακολουθήσει τις προσωπικές της αξίες και ανοίγει μόνη της το δρόμο της χωρίς να περιμένει υποστήριξη ή έγκριση από τους άλλους. Ένα κομμάτι του εαυτού της παραμένει αγνό και άμωμο γιατί δεν το αποκαλύπτει, το κρατά ιερό και απαραβίαστο.

Χαίρεται τη σωματική αντοχή της και απολαμβάνει τη διαύγεια του μυαλού της. Οποιονδήποτε στόχο κι αν βάλει θα ωθήσει τον εαυτό της στα άκρα. Θεωρεί το σεξ ένα αναζωογονητικό σπορ παρά ένα παράγοντα σχέσης ή δέσμευσης. 

Με ενεργοποιημένο το αρχέτυπο της Αμαζόνας μια γυναίκα νιώθει ισχυρή όταν πρόκειται να αγωνιστεί για τους σκοπούς και τις αρχές της και όταν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, για εκείνη το γυμνασμένο σώμα είναι σημαντικό. Σαν μεγάλη αδελφή προσφέρει τη βοήθειά της όπου και όποτε της ζητηθεί και θεωρεί πολύ σημαντική τη φιλία με άλλες γυναίκες και τη συμμετοχή της σε ομάδες, ιδίως όταν στηρίζουν αδύναμους.

Αντιγόνη
Η Αντιγόνη που γίνεται πρώτα η συνοδός του τυφλού πατέρα της Οιδίποδα και ύστερα προκειμένου να θάψει τον αδελφό της τον Πολυνείκη παραβιάζει την εντολή της πολιτείας και καταδικάζεται σε θάνατο, αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο της γυναίκας που υπακούει στους εσωτερικούς της ηθικούς νόμους θυσιάζοντας όλες τις προσωπικές της ανάγκες. 

Είναι εκείνη που δεν παντρεύεται, δεν κάνει δική της οικογένεια αλλά αφοσιώνεται στην πατρική για να υπηρετεί τους γονείς, τα αδέλφια, τα ανίψια. Έχει μια πολύ ισχυρή αίσθηση χρέους και είναι πρόθυμη να το εκπληρώσει.

Πίσω από αυτό το αρχέτυπο όμως συχνά κρύβεται ο φόβος να γίνει σύζυγος και μητέρα. Από αυτή την άποψη είναι το σύμβολο της αυταπάρνησης αλλά και της παραίτησης από τις προσωπικές χαρές αφού επωμίζεται εξ ολοκλήρου το φορτίο της οικογένειας φθάνοντας στο σημείο της πλήρους αυτοθυσίας.

Πηνελόπη
Το αρχέτυπο εκφράζεται στη γυναίκα που είναι απόλυτα αφοσιωμένη στον σύντροφό της. Μπορεί να παραμένει η αιώνια αρραβωνιαστικιά ή η πιστή γυναίκα του συχνά απόντα συζύγου. Όταν δεθεί με έναν άντρα αποφεύγει όλους τους υπόλοιπους, δεν φλερτάρει και επιδιώκει να μην τους προκαλεί με την εμφάνισή της.

Αν δεν είναι ο σύντροφος της παρών περιορίζει τη θηλυκότητά της προς όφελος της πνευματικότητας κι έχει την τάση να αποσύρεται αναζητώντας την απόλυτη ηρεμία την οποία βρίσκει πιο εύκολα στην απομόνωση. Έχει μέσα της ένα στοιχείο μοναχής και εκφράζεται με έναν ήρεμο και καθόλου ενοχλητικό τρόπο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και ήρεμης τάξης.

Της ταιριάζει η παλιομοδίτικη ιδέα της «καλής συζύγου». Ο σύζυγος εκτιμά ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με τα του οίκου γιατί εκείνη φροντίζει να επιστρέφει πάντα σε ένα ζεστό, ήσυχο σπιτικό μετά τις εξορμήσεις του στον κόσμο κι εκείνη είναι πάντα εκεί. Όμως, αν και φαίνεται υποταγμένη στο ρόλο της κατά βάθος έχει μια εσωτερική αυτονομία, πάντα είχε.

Το αρχέτυπο της παρέχει την ικανότητα για δεσμό, για νομιμότητα και πίστη, ενώ δίνει τεράστια αντοχή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς του συντρόφου / συζύγου. Τελικά, ισχυρότερη από οποιαδήποτε κακουχία μέσα στη σχέση αποδεικνύεται η ανάγκη της γυναίκας που είναι συντονισμένη με το αρχέτυπο της Πηνελόπης να παραμένει ακλόνητη στο ρόλο της επίσημης συντρόφου ή της συζύγου.





Ιουλίας Πιτσούλη

Φάτε 2 μπανάνες την ημέρα και δεν θα πιστεύετε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας.....!!!!!!!


Πιθανόν να έχετε ακούσει το ρητό «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα»… 

Αλλά υπάρχει ένα άλλο φρούτο εκεί έξω που έχει επίσης τεράστια οφέλη για την υγεία, και αν τρώτε δύο απο αυτά κάθε μέρα θα νιώσετε εντελώς γεμάτοι ενέργεια. 

Δείτε εδώ γιατί αν τρώτε 2 μπανάνες την ημέρα θα αλλάξει η ζωή σας προς το καλύτερο. 

Τεχνικά μια μπανάνα είναι ένα μούρο, αφού ανήκουν στην ίδια οικογένεια, όπως και οι ντομάτες, τα αγγούρια και οι κολοκύθες. Περιέχουν μερικά ισχυρά συστατικά που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Παρέχουν όχι μόνο ενέργεια, αλλά βοηθούν στην καταπολέμηση για ορισμένα συμπτώματα. 

Ενέργεια. 
Τρώγοντας μια ή δύο μπανάνες πριν από το γυμναστήριο θα σας δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε για μια ώρα αξίας άσκησης. Ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα θα διατηρήσουν το σώμα σε όλη την διάρκεια της προπόνησης, το κάλιο θα σας βοηθήσει στην πρόληψη των μυϊκών κράμπών. 

Κατάθλιψη. 
Έκπληξη για πολλούς είναι οτι οι μπανάνες μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν με την κατάθλιψη Περιέχουν μέταλλα που βοηθούν και δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες στο μυαλό σας για να σας παρέχει ευημερία και ευτυχία. 

Πίεση αίματος. 
Η πίεση του αίματος μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά με τις μπανάνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αυτό μπορεί να σας προστατεύσει από το να πέσετε θύματα εγκεφαλικών επεισόδιων και καρδιακών προσβολών. Μάλιστα το κάλιο που περιέχουν είναι ιδαινικό για άτομα με καρδιακές παθήσεις . 

Αναιμία. 
Οι μπανάνες είναι ίδανικό συμπλήρωμα για εκείνους που πάσχουν από αναιμία. Έχουν πολύ σίδηρο το οποίο βοηθα στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης, ενισχύοντας την παροχή αίματος στο σώμα σας. 

Κακη διαθέση. 
Δοκιμάστε να φάτε μπανάνα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κακή διάθεση.Οι μπανάνες ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β θα ηρεμήσουν τα νεύρα σας. Θα νιώσετε πιο χαλαροί και η διάθεσή σας θα αλλάξει. 

Έλκη στομάχου. 
Οι μπανάνες δημιουργούν στο στομάχι σας μια «επένδυση» με μια ταινία που πραγματικά μπορεί να παράσχει προστασία σε αυτα τα ενοχλητικα οξέα που δημιουργούν τα προβλήματα 

Καούρα. 
Μια μπανάνα μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση ότι ψάχνετε «φάρμακο» για την καούρα. Παρέχει άμεση ανακούφιση ενώ βοηθά και στην καταπολεμήση των συμπτωμάτων της. 

Οι μπανάνες είναι πραγματικά φοβερές. Πρόκειται για ένα φρούτο το οποίο πραγματικά θα ικανοποιήσει την πείνα σας, και εδώ έχουμε πολλά παραδείγματα για το πώς μπορούν να παρέχουν καταπληκτικά οφέλη για την υγεία σας, βοηθώντας με τις κοινές ασθένειες, να παρέχουν άμεση ενέργεια και βελτίωση της διάθεσης. 

Βάζοντας 2 μπανάνες στην βάση της καθημερινής διατροφής σας μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό σας.! 





Tα Χαρακτηριστικά του Πνευματικού ανθρώπου....!!!!!!!

Πνευματικός είναι ο άνθρωπος που δε ζει σαν αυτόματο, δεν εξαρτάται από το παρελθόν, τα δόγματα, τις κουλτούρες. 

Ζει σαν άτομο, όχι σαν γρανάζι μιας μηχανής. Η ζωή του δεν αποφασίζεται από τους άλλους, αλλά από τη δική του συνείδηση. 

Ουσιαστικό άρωμα της ζωής του είναι η Ελευθερία. Είναι ένας άνθρωπος που ζει ελεύθερα, επιτρέποντας σε όλους να ζουν ελεύθερα. 

Δεν ακολουθεί το πλήθος στις λεωφόρους και δε φοβάται να είναι μόνος. Αντίθετα, απολαμβάνει τις στιγμές μοναχικότητας σαν πολύτιμο θησαυρό. Η ζωή του είναι ριψοκίνδυνη, γιατί είναι πραγματικά ζωντανή. 

Είναι μια φλεγόμενη ψυχή, που εγκαταλείπει το συμβατικό βόλεμα και τη μαλθακή σιγουριά της εξασφάλισης, για να πετάξει στον ανοιχτό ορίζοντα του αγνώστου. 

Στο πέταγμά του πάνω από την άβυσσο αφήνει πίσω του κάθε ελπίδα, ακόμα και την ελπίδα της λύτρωσης! 

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Καζαντζάκης : 

» Ετούτη είναι η λευτεριά η δικιά μου. Λυτρώθηκα από τη λύτρωση! Κάθε άλλη λευτεριά, μάθετέ το, είναι σκλαβιά …; Πώς μπορεί να’ναι λεύτερη μια ψυχή που ελπίζει ; Oποιος ελπίζει, φοβάται τη ζωή τούτη, φοβάται τη ζωή την άλλη, κρέμεται μετέωρος και περιμένει την τύχη ή το έλεος του Θεού.» 

Είναι σαν ένα άσπρο σύννεφο, που δεν επιδιώκει στόχους, δεν αντιστέκεται στον άνεμο, αλλά ρέει παντού. Ολες οι διαστάσεις και όλες οι κατευθύνσεις του ανήκουν. Είναι απόλυτη αποδοχή.Δεν κοιτάζει τη ζωή σαν πρόβλημα, αλλά σαν μυστήριο που του αποκαλύπτεται στιγμή προς στιγμή. Γίνεται ο ίδιος το μυστήριο. 

Δεν είναι ούτε κονφορμιστής, ούτε αντικοφορμιστής. Ο εκάστοτε επαναστάτης γκρεμίζει τη μια φυλακή για να χτίσει μια άλλη. 

Ο πνευματικός άνθρωπος είναι μια δημιουργική δράση, όχι ενάντια στο παλαιό, αλλά υπέρ του Αιώνια Νέου. Σκοπός του είναι η σύλληψη των αρχετύπων του Ωραίου, του Καλού και του Αγαθού και η εξωτερίκευσή τους στο χωροχρόνο. 

Δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συσσώρευση γνώσεων, γιατί ο νους που είναι σκλαβωμένος σε οποιαδήποτε συσσώρευση, δεν είναι ικανός να περιπλανηθεί μακριά και να ανακαλύψει την αλήθεια. Η Γνώση είναι αυθεντική, όταν επιτυγχάνεται υπαρξιακά και η πολυμάθεια, όπως παρατηρεί ο Ηράκλειτος, δε διδάσκει τη φρόνηση. 

Είναι ελεύθερος τόσο από την αφελή πίστη, όσο και τη φανατική πίστη, ενώ έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Ζωή. Η θρησκευτικότητά του ανήκει σε όλες και σε καμιά θρησκεία. Όπως η αγάπη, η θρησκευτικότητα δεν μπορεί να μπει σε καλούπια και να οργανωθεί. 

Δεν είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων, αλλά ένας τρόπος ζωής, γεμάτος συνειδητότητα, συμπάθεια, φιλικότητα, αγάπη προς όλα τα πλάσματα της Δημιουργίας, έμψυχα και άψυχα, χωρίς όρους και διάκριση. 

Ο πνευματικός άνθρωπος δεν είναι ποτέ σοβαροφανής, γιατί η σοβαροφάνεια είναι αρρώστεια και απονέκρωση. 

Όπως λέει ο Silo : » Εγώ, σε κάθε πραγματικό σοφό είδα ένα παιδί που παίζει στον κόσμο των ιδεών και των πραγμάτων, που φτιάχνει μεγάλες και αστραφτερές σαπουνόφουσκες, που αυτός ο ίδιος τις κάνει να σκάνε …;» 

Ο πνευματικός άνθρωπος είναι αστείρευτη πηγή εκστατικής χαράς, έμπνευσης και ακτινοβολίας για εκείνους που τον περιβάλλουν, γιατί είναι συνδεδεμένος με την Κοσμική Ενέργεια και συνεπώς δεν εμπλέκεται στις καθημερινές συγκρούσεις για εξασφάλιση της πεπερασμένης ανθρώπινης ενέργειας μέσω των θεάτρων ελέγχου. 

Η εσωτερική του ενότητα, προϊόν υπέρβασης των αντιθέσεων, του χαρίζει την πεποίθηση ότι ούτε ο θάνατος μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη φωτεινή του πορεία. 

Η Λύτρωση δεν είναι γι αυτόν η άρνηση των εγκοσμίων. Απάρνηση δε σημαίνει να λέμε αντίο στον κόσμο, αλλά να αλλάξουμε τη στάση της ταύτισης-προσκόλλησης. Είναι η εγκατάλειψη των ονειρικών προβολών της επιθυμίας, για να αγκαλιάσουμε αυτό που Είναι, Εδώ και Τώρα. 

Έχει την παλικαριά και τη δροσιά της καρδιάς ενός Ζορμπά, αλλά και το άρωμα της αταραξία ενός Βούδα, σύμφωνα με τον Οsho Rajneesh. . 

Για να χρησιμοποιήσουμε τον ποιητικό λόγο του Ταγκόρ : 

<< Λύτρωση; Που εννοείς να βρεις τη λύτρωση; Μήπως ο ίδιος ο Θεός μας με ευχαρίστηση δε δέθηκε με της Δημιουργίας τα δεσμά, δε δέθηκε μαζί μας για πάντα; Παράτησε τις βαθιές σου προσευχές κι άφησε κατά μέρος το κομποσκοίνι και τους λιβανωτούς. 

Τα ρούχα σου θα σκονιστούνε και θα λερωθούν, μα δεν πειράζει. Πήγαινε κι αντάμωσέ Τον, και στάσου κοντά Του με την εργασία, και με τον ιδρώτα στο μέτωπό σου στο μεγάλο πανηγύρι της κοινής ανθρώπινης ζωής>>. 

Ο πνευματικός άνθρωπος δεν είναι ένα όνειρο, δεν είναι μια ουτοπία. Είναι η πραγμάτωση του ανθρώπινου δυναμικού.Είναι ο δρόμος του Καινούργιου Ανθρώπου, η μόνη ελπίδα για την αναγέννηση του πολιτισμού μας. 





Ενεργοποίηση του τρίτου ματιού.....!!!!!!!

Το Τρίτο μας Μάτι είναι ουσιαστικά μια «τυφλή» υπόφυση (ή για να το πω απλά και λαϊκά : ένα «σωληνάκι» που δεν ξεκινά ούτε καταλήγει πουθενά, είναι αυτόνομο) στο μέτωπό μας, που κατά την Ιατρική επιστήμη δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για κάτι που η «πεπατημένη» επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τον ρόλο του.

Από αρχαιοτάτων χρόνων όμως, οι Μύστες κάθε λαού το συνέδεσαν με την διαίσθηση και το χαρακτήρισαν ως η όραση της διαίσθησης, η σύνδεσή της με τον έξω κόσμο. Εξ’ ου και το όνομά του.

Αυτό όμως το «μάτι» για να λειτουργήσει κατά βούληση και όχι αυθαίρετα, θέλει εξάσκηση. Δεν είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προσοχή μας, την επιμονή μας και -πάνω απ’ όλα - τον σεβασμό μας. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μάθει πρώτα να χαλαρώνουμε, να οραματιζόμαστε, να διαλογιζόμαστε και να νιώθουμε το σώμα μας.

Άσκηση 1η
Γι αρχή, ξεκινάμε με μια πολύ απλή ασκησούλα που θα μας διδάξει, αφ’ ενός να αισθανθούμε το τρίτο μάτι και αφ’ ετέρου να το «ανοίγουμε» και να το «κλείνουμε» κατά βούληση :

Κάθισε κάπου ήσυχα και άνετα, με απαλό φωτισμό που να μην κουράζει. Κλείσε τα μάτια σου και χαλάρωσε. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για να σε βοηθήσουν στην χαλάρωση. Τώρα προσπάθησε να αισθανθείς το τρίτο σου μάτι. Βρίσκεται κάπου στην μέση του κούτελού σου (μερικοί το έχουν χαμηλά, κοντά στην βάση της μύτης, άλλοι το έχουν ακριβώς στο κέντρο του κούτελου, άλλοι λίγο πιο ψηλά). 

Εάν συγκεντρώνεσαι σωστά, θα νιώσεις μια ελαφριά φαγούρα ή μια πολύ ελαφριά πίεση ή ένα κρυωματάκι ή λίγο περισσότερη ζέστη ή τέλος πάντων ''κάτι'' διαφορετικό κάπου στο κούτελό σου. Η αίσθηση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο… θα βρεις την δική σου όταν προσπαθήσεις.

Μόλις νιώσεις αυτό το ''κάτι διαφορετικό'', συγχαρητήρια: εντόπισες το που βρίσκεται το τρίτο σου μάτι και το ενεργοποίησες συνειδητά!

Δοκίμασε να ακουμπήσεις το σημείο με το δάχτυλό σου και θα νιώσεις να σε ενοχλεί ή ακόμα και να σε πονάει ελαφρά (περίπου όπως όταν ακουμπάς το δάχτυλό σου στα κανονικά σου μάτια). Αυτό σημαίνει ότι το τρίτο μάτι σου είναι ανοιχτό.

Έχοντας κλειστά τα κανονικά σου μάτια, οραματίσου το τρίτο σου μάτι. Για αρχή, μην κρατάς πολύ την εικόνα στο νου σου έχοντας ανοιχτό το τρίτο μάτι! Μόλις «δεις» (οραματιστείς) το τρίτο σου μάτι, οραματίσου το να κλείνει. Όταν πράγματι θα κλείσει, η αίσθηση που είχες στο κούτελο θα σταματήσει και αν βάλεις το δάχτυλό σου επάνω, δεν θα σ’ ενοχλεί.

Εξασκήσου σ’ αυτό το άνοιξε-κλείσε για αρχή… Όταν το καταφέρεις επανειλημμένα χωρίς χρονοτριβές και κούραση, δοκίμασε πάλι το ίδιο αλλά αυτή τη φορά με ανοιχτά τα κανονικά σου μάτια. Όταν το καταφέρεις κι αυτό, εξασκήσου αρκετά, μέχρι να είσαι σίγουρος/η ότι το ελέγχεις.

Μην προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση, εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η ότι το ελέγχεις!

Άσκηση 2η
Το επόμενο βήμα είναι λίγο πιο δύσκολο και ίσως σε τρομάξει… Θα πρέπει όμως να θυμάσαι συνέχεια πως ότι κι αν δεις, ότι κι αν αισθανθείς, είναι δικά σου πράγματα «κλειδωμένα» στο υποσυνείδητο, που τώρα βρήκαν διέξοδο:

Λάβε θέση χαλάρωσης όπως συνήθως και κλείσε τα μάτια σου. Άνοιξε το τρίτο σου μάτι κι αυτήν την φορά, συγκεντρώσου στο κέντρο του. Άφησέ το ελεύθερο να ελευθερώσει ότι έχει μέσα του.

Προσπάθησε να μην αφήσεις την λογική σου να αναμιχθεί.

Θ’ αρχίσουν να βγαίνουν ένα σωρό πράματα, σχήματα, χρώματα… αλλά κυρίως : συναισθήματα. Πολύ έντονα συναισθήματα.

Μην αφεθείς πολύ ώρα. Μόλις αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να καταβάλλεσαι από τα συναισθήματα, κλείσε αμέσως και μην ξαναπροσπαθήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας.

Κάνε το ίδιο για όσες μέρες θέλεις, όχι όμως πάνω από 1 φορά την μέρα. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, μην χρησιμοποιείς καθόλου το τρίτο σου μάτι. Θα το ανοίγεις μονάχα για την άσκηση.

Θα ξέρεις ότι δεν χρειάζονται άλλες μέρες, όταν φτάσεις να το ανοίγεις και να μην βγαίνει πια τίποτα από μέσα.

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι διπλός : 

1. Να «αδειάσεις την αποθήκη» σου. Η διαίσθησή σου «αποθηκεύει» πράγματα καθημερινά και τα συσσωρεύει στο υποσυνείδητο. Ο μεγαλύτερος όγκος, έρχεται από τα όνειρα. Μ’ αυτήν την άσκηση, κατά κάποιο τρόπο αδειάζεις και καθαρίζεις αυτήν την αποθήκη, ώστε να δώσεις καθαρό και ανεπηρέαστο χώρο σε νέα ερεθίσματα.

2. Να ενεργοποιήσεις το τρίτο σου μάτι. Είναι κάτι σαν «ξεσκούριασμα».

Δεν πρέπει να κάνεις αυτό το «ξεκαθάρισμα» μια κι έξω, διότι είναι φοβερά εξουθενωτικό (θα το προσέξεις και μόνος/η σου αυτό άλλωστε).

Υπ’ όψη, πως από την στιγμή που θα «καθαρίσεις» και μετά, πλέον θα πρέπει να έχεις μόνιμα κλειστό το τρίτο σου μάτι (κυρίως όταν κοιμάσαι) και να το ανοίγεις μονάχα όταν θέλεις.

Άσκηση 3η
Τώρα πλέον είσαι έτοιμος/η να δεχθείς κατά βούληση ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω σου. Ξεκίνα με κάτι απλό για εξάσκηση, για το οποίο όμως θα χρειαστείς την βοήθεια ενός φίλου :

Ζήτα από τον φίλο σου να μπει μέσα σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο και να κρυφτεί ή να σταθεί απλά όπου θέλει, χωρίς να κινείται καθόλου και χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Στην συνέχεια μπες κι εσύ μέσα στο δωμάτιο, στάσου στην είσοδο, κλείσε να μάτια σου και άνοιξε το τρίτο σου μάτι.

Προσπάθησε να εντοπίσεις τον φίλο σου, μέσω της «όρασης» του τρίτου σου ματιού, χωρίς να μετακινείσαι μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησε μάλιστα να διακρίνεις και την στάση που έχει.

Άλλη παρόμοια άσκηση : προσπάθησε να κινηθείς μέσα σ’ ένα δωμάτιο του οποίου την διαρρύθμιση δεν γνωρίζεις, χρησιμοποιώντας το τρίτο σου μάτι και έχοντας τα κανονικά σου μάτια κλειστά.

Μπορείς να σκεφτείς πληθώρα παρόμοιων ασκήσεων. Εφάρμοσέ τις και όταν θα έχεις έναν ικανοποιητικό βαθμό επιτυχίας, μπορείς να συνεχίσεις με πιο πολύπλοκες ασκήσεις, όπως:

– Δοκίμασε να καταλάβεις ποιοί ή/και πόσοι επισκέφτηκαν ένα δωμάτιο, μέσω του τρίτου σου ματιού (φρόντισε να έχεις έναν τρόπο να επιβεβαιώσεις).

– Προσπάθησε να δεις την αύρα κάποιου, μέσω του τρίτου ματιού.

– Ζήτα από έναν φίλο να κινηθεί αργά, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και προς όποια κατεύθυνση θέλει μέσα σ’ ένα μεγάλο δωμάτιο, και προσπάθησε να παρακολουθήσεις τις κινήσεις του μέσω του τρίτου ματιού και έχοντας τα μάτια σου κλειστά (βοηθάει το να φοράς ωτασπίδες, ώστε να μην ακούς καθόλου την κίνησή του).

– Προσπάθησε να «δεις» κλειστά τραπουλόχαρτα.

Σκέψου κι άλλες παρόμοιες ασκήσεις και αργότερα μπορείς να εξασκηθείς σε ακόμα πιο περίπλοκα πράγματα, όπως για παράδειγμα το που είναι και τι κάνει την δεδομένη στιγμή ένας άνθρωπος (ή και ζώο ακόμα) που δεν βρίσκεται κάπου κοντά σου (προσοχή στο να μην καταπατάς το δικαίωμα στον απόρρητο και προσωπικό χρόνο του καθενός!)

Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορείς να αντιληφθείς, αλλά μην ξεχνάς να «καθαρίζεις» το τρίτο σου μάτι τακτικά! (με την 2η άσκηση).

Τέλος, θα προσέξεις ότι μερικές φορές, ενώ έχεις κλειστό το τρίτο σου μάτι, νιώθεις ένα «γαργάλημα» στο σημείο του (ή ''κάτι'' διαφορετικό). Σ’ αυτήν την περίπτωση, άνοιξέ το αμέσως και προσπάθησε να καταλάβεις τι «μήνυμα» προσπαθεί να σου στείλει η διαίσθησή σου.

Καλή επιτυχία!





Συντάχθηκε από την Νεφέλη –