Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

5 Αρχαία Μάντρας που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας.....!!!!!!

Τα μάντρας είναι σαν φάρμακο για την ψυχή. Όταν επιλέγουμε μια λέξη ή μια σειρά από λέξεις για να επαναλάβουμε τη μορφή ενός μάντρα, επιβεβαιώνουμε στον εαυτό μας και επιτρέπουμε τη σημασία του να διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια, στο υποσυνείδητο μας, βοηθώντας στην αλλαγή των αρνητικών συνηθειών και προτύπων μας σε θετικά.

Κάνοντας τη δική μου πρακτική έχω οφεληθεί συχνά από την δύναμη των μάντρας. Με μεγάλη διαφορά, η αγαπημένη μου ανάμνηση μιας πρακτικής ενός μάντρα είναι μια δυνατή υπέρβαση που συνέβη κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου με τον Nicholas Giacomini (γνωστός και ως: MC Yogi) και με τη σύζυγο του, Amanda. 

Μας είχαν βάλει να σκεφτούμε μια πρόκληση που αντιμετωπίζαμε τότε και να την κρατάμε σταθερά στο μυαλό μας. Στην διάρκεια της επόμενης ώρας μας οδήγησαν μέσα από 108 γύρους όπου ψάλλαμε το Om Ganapatayei Namah μια προσευχή στο Ganesh αυτόν που απομακρύνει τα εμπόδια. Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος όλο το δωμάτιο «είχε πάρει φωτιά». 

Μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού και αποφασιστικότητας πυροδοτήθηκε σε μας εκείνη την ημέρα, η οποία ζωντανεύει μέσα μου και πάλι κάθε φορά που ακούω αυτό το μάντρα.

Σαν γιόγκις έχουμε πρόσβαση στα Σανσκριτικά, μια αρχαία, άκρως μαθηματική και ιερή γλώσσα… οπότε γιατί να μην την χρησιμοποιούμε;

Τα Σανσκριτικά θεωρούνται από κάποιους γλωσσολόγους ώς η «τέλεια γλώσσα» καθώς η σωστή προφορά της προκαλεί μια μοναδική δόνηση στο Σύμπαν, θέτοντας σε κίνηση οτιδήποτε προσπαθείτε να εκδηλώσετε μέσω του μάντρα σας.

Παρακάτω είναι τα 5 αγαπημένα μου σανσκριτικά μάντρας με τις αρχαίες έννοιες τους και το πως μπορούμε να τα υιοθετήσουμε στην σύγχρονη ζωή μας :

1. Μάντρα : ΟΜ
Μετάφραση: Ο ήχος του σύμπαντος. Είναι η πρωτόγονη δόνηση που αντιπροσωπεύει τη γέννηση τον θάνατο και την διαδικασία αναγέννησης.

Σύγχρονη προσαρμογή: Ψάλλοντας τον ήχο OM ερχόμαστε σε αρμονικό συντονισμό με το σύμπαν – αυτό είναι ένα επιστημονικό γεγονός! Θεωρείται πως το OM δονείται στα 432 Hertz, τα οποία είναι η φυσική μουσική κορύφωση του Σύμπαντος, σε αντίθεση με τα 440 Hertz, στα οποία είναι η συχνότητα της πιο σύγχρονης μουσικής. 

Μειώνοντας την συχνότητας σας ώστε να συμπέσει με εκείνη του Σύμπαντος ακινητοποιείται τις διακυμάνσεις του νου, που σας επιτρέπει να εξασκείτε γιόγκα μέσω του ήχου. Το OM είναι ένας ειδυλλιακό τρόπος για να ξεκινήσει και να τελειώσει ένα μάθημα γιόγκα ή μια πρακτική διαλογισμού, και, επίσης, είναι αρκετά χρήσιμο όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι να χαλαρώσετε.

2. Μάντρα : Om Namah Shivaya
Μετάφραση: Υποκλίνομαι στη Σίβα την υπέρτατη θεότητα της μεταμόρφωσης που αντιπροσωπεύει τον πλέον αληθινό και υψηλό εαυτό.

Σύγχρονη προσαρμογή: Στο βιβλίο «Eat Pray Love», δίνεται ένα μάντρα στην Elizabeth Gilbert από τον γκουρού της στο οποίο αναφέρετει με πολύ αγάπη ως τον «Ύμνο των Σανσκριτικών». Η ερμηνεία της είναι, «Τιμώ τη θεότητα μέσα μου». Αυτό είναι ένα τέλειο μάντρα για να μας βοηθήσει να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας, το οποίο μας υπενθυμίζει πως είμαστε όλοι φτιαγμένοι από θεϊκή ενέργεια και πως θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας αναλόγως.

3.Μάντρα : Lokah Samastah Sukhino Bhavantu
Μετάφραση: Είθε όλα τα όντα παντού να είναι ευτυχισμένα και ελεύθερα, και μακάρι να μπορέσουν οι σκέψεις, τα λόγια και οι δράσεις της δικής μου ζωής να συμβάλλουν με κάποιο τρόπο στην ευτυχία και την ελευθερία όλων.

Σύγχρονη προσαρμογή: Πιο συχνά συνδεδεμένη με την σχολή Γιόγκα Jivamukti, αυτό το μάντρα είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αφιερώσετε τον εαυτό σας στο να ζει μια ζωή που δεν βλάπτει κανέναν και υπηρετεί για το γενικότερο καλό. Αυτή η μάντρα ενθαρρύνει τη συνεργασία, τη συμπόνια και το να ζουμε σε αρμονία με το περιβάλλον, τα ζώα και τους συνανθρώπους μας.

4.Μάντρα : Shanti Mantra Om Saha Naavavatu Saha Nau Bhunaktu Saha Veeryam Karavaavahai Tejasvi Aavadheetamastu Maa Vidvishaavahai Om

Μετάφραση: Είθε ο Κύριος να προστατεύει και να μας ευλογεί. Είθε να μας θρέψει, να μας δώσει τη δύναμη να εργαστούμε από κοινού για το καλό της ανθρωπότητας. Είθε η μάθηση μας να είναι λαμπρή και να έχει σκοπό. Είθε να μην στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

Σύγχρονη προσαρμογή: Ένα τέλειο μάντρα για να ξεκινήσετε ένα μάθημα γιόγκα, μια νέα μέρα, ή ακόμα και μια νέα επιχείρηση. Ενώνει τους συμμετέχοντες και θέτει τον τόνο της μη ανταγωνιστικότητας, την ενότητα, και το να εργάζονται μαζί προς έναν κοινό στόχο.

5.Μάντρα: Om Gum Ganapatayei Namah
Μετάφραση: Υποκλίνομαι στην θεότητα Ganesh (με το πρόσωπο ελέφαντα) που είναι ικανή να εξαλείψει όλα τα εμπόδια. Προσεύχομαι για την ευλογία και την προστασία του.

Σύγχρονη προσαρμογή: Στην Ινδουιστική διδασκαλία, ο Ganesh είναι γνωστό ως ο θεός της σοφίας και της επιτυχίας και ως του καταστροφέα των εμποδίων. Αυτό είναι το αγαπημένο μου μάντρα, που πάντα αντλώ όταν αντιμετωπίζω μια μεγάλη πρόκληση στη ζωή και ειδικά όταν ταξιδεύω.




Μετάφραση από το: mindbodygreen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου