Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

21 σημάδια πως πρέπει να αρχίσετε να διαλογίζεστε....!!!!!!

Aν νιώθετε πως τίποτα δεν σας πηγαίνει καλά, ο νους και το σώμα σας μπορεί να προσπαθούν να σας πουν πως ο διαλογισμός είναι απαραίτητος στη ζωή σας.

Ο διαλογισμός προσφέρει πολλά σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη, από το να σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα μέχρι τη βελτίωση της διάθεσής σας και την καλύτερη συγκέντρωσή σας.

Αν παρουσιάσετε κάποιο από τα παρακάτω 21 σημάδια, ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να διαλογίζεστε. 

1.Νιώθετε συνεχώς εξαντλημένοι 
Η εξισορρόπηση της δουλειάς με την οικογένεια είναι αρκετή για να σας εξαντλήσει και το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της κούρασης. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα του άγχους σας και σας αφήνει με μια αίσθηση ενεργητικότητας και αναζωογόνησης. 

2.Δεν μπορείτε να πάρετε ούτε τις πιο απλές αποφάσεις 
Όταν έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε τι καφέ να πιείτε το πρωί ή τι ρούχα να φορέσετε, πιθανότατα χρειάζεστε τον διαλογισμό ώστε να πατήσετε το κουμπί της επανεκκίνησης.
 
3.Συνεχώς συναχώνεστε και παθαίνετε γρίπη 
Ο διαλογισμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά το σώμα σας να καταπολεμά τις λοιμώξεις. 

4.Νιώθετε καταβεβλημένοι 
Όταν δεν είστε ακριβώς άρρωστοι αλλά δεν είστε και στα καλύτερά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει πως το ανοσοποιητικό σας σύστημα ζητά βοήθεια. Ο διαλογισμός θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε στη μέρα σας. 

5.Νιώθετε συντετριμμένοι 
Αν αναρωτιέστε πού θα βρείτε τον χρόνο να κάνετε αυτά που πρέπει σήμερα (ή αυτή την εβδομάδα ή αυτό το μήνα), αντισταθείτε στον πειρασμό να δουλέψετε υπερβολικά. Ο διαλογισμός βελτιώνει τη συγκέντρωσή σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε περισσότερα με τους πόρους που έχετε. 

6.Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον φόρτο εργασίας σας 
Όταν ο σωρός της δουλειάς πάνω στο γραφείο σας φαίνεται να πολλαπλασιάζεται κάθε φορά που γυρίζετε την πλάτη σας και οι προθεσμίες σας κοιτούν απειλητικά, ίσως να νιώσετε πως δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε. Ο διαλογισμός είναι απαραίτητος για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον φόρτο εργασίας σας. 

7.Έχετε αλλαγές στη διάθεσή σας 
Αν βλέπετε πως η διάθεσή σας αλλάζει ταχύτατα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διαλογισμό για να ανακουφιστείτε και να διώξετε τον θυμό και την απογοήτευση ώστε να βρείτε μια καλύτερη νοοτροπία. 

8.Μικρές αναποδιές συχνά καταλήγουν σε κλάματα 
Αν νιώθετε πως τα δάκρυά σας είναι έτοιμα να κυλήσουν από τα μάτια σας χωρίς κανέναν προφανή λόγο, χρειάζεστε τον διαλογισμό για να μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή τη συγκίνηση. 

9.Αναρωτιέστε για το νόημα της ζωής 
Όταν η ζωή μοιάζει να χάνει τη γεύση της κι εσείς αρχίζετε να αναρωτιέστε αν οι προσπάθειές σας αξίζουν τον κόπο, ο διαλογισμός βοηθάει να φέρετε πίσω αυτή τη σπίθα. 

10.Δυσκολεύεστε να μείνετε συγκεντρωμένοι 
Η εξάσκηση στον διαλογισμό σας επιτρέπει να συγκεντρώνεστε και να σταματάτε τους περισπασμούς όταν χρειάζεται. 

11.Νιώθετε κατάθλιψη 
Μπορείτε να διαχειριστείτε να συμπτώματα της κατάθλιψης και να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις μέσω του διαλογισμού. 

12.Έχετε μονίμως άγχος 
Η χαλάρωση μειώνει το άγχος και η καλύτερη χαλάρωση έρχεται με τον διαλογισμό. 

13.Λαχταράτε μια αλλαγή 
Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε το μοτίβο σκέψης και συμπεριφοράς ώστε να ξεφύγετε από την υπάρχουσα ρουτίνα σας. 

14.Χάνετε εύκολα την ψυχραιμία σας 
Ο διαλογισμός σας μαθαίνει να ελέγχετε την ψυχραιμία σας και να απαντάτε σε προκλητικές καταστάσεις με γνώση και συναίσθηση αντί με αντίδραση. 

15.Έχετε υψηλή πίεση 
Αν και οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για τον λόγο, ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί πως χαμηλώνει την πίεσή σας.
 
16.Αγωνίζεστε να βρίσκεστε στο παρόν 
Αν περνάτε περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι το παρελθόν, νιώθετε κατάθλιψη και περιμένετε το μέλλον με αγωνία, ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να κρατάτε τις σκέψεις σας επικεντρωμένες στο παρόν. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε τη ζωή καθώς τη ζείτε, να σταματήσετε να ανησυχείτε για πράγματα που έρχονται και να απελευθερώσετε μια και καλή τους παλιούς σας πόνους. 

17.Το σώμα σας είναι γεμάτο ενοχλήσεις και πόνους 
Ο νους σας παίζει μεγάλο ρόλο στα επίπεδα πόνου που νιώθετε. Ο τακτικός διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από πόνους και τραυματισμούς. 

18.Η σεξουαλική σας ζωή χρειάζεται βελτίωση 
Ο διαλογισμός με γνώση και συναίσθηση εξαλείφει αρνητικές σκέψεις ή σκέψεις αυτοκριτικής και σας διδάσκει να απολαμβάνετε τη στιγμή, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε εκπληκτικό σεξ. 

19.Τα προβλήματά σας μοιάζουν ανυπέρβλητα 
Επειδή ο διαλογισμός σάς βοηθά να βρείτε νέες οπτικές και αυξάνει την αυτογνωσία σας, μπορεί επίσης να βελτιώσει τις ικανότητές σας στην επίλυση προβλημάτων. 

20.Πέφτετε συνεχώς στις ίδιες ψυχικές παγίδες 
Η ευρύτερη αυτογνωσία σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τις ψυχικές παγίδες και σας βοηθά να μπορείτε να τις αποφύγετε στο μέλλον. 

21.Είστε στρεσαρισμένοι 
Παραδεχθείτε το, μερικές φορές ξέρετε πως είστε στρεσαρισμένοι. Το να περνάτε λίγα λεπτά σε διαλογισμό και φροντίζοντας το νου, το σώμα και την ψυχή σας, είναι το μόνο που χρειάζεστε για να επιστρέψετε στον χαρούμενο, ενεργητικό και δημιουργικό εαυτό σας.




Συγγραφέας: Mark Zhang (ομιλητής, προπονητής διαλογισμού, www.mindbodygreen.com)
Μετάφραση: Nίκος Πνευματικός
Ο Νίκος είναι συν-δημιουργός της Εστίας της Θεραπείας και μεταφράζει άρθρα ενδυνάμωσης και εξέλιξης.
Ασχολείται με την κατασκευή και υποστήριξη ιστοσελίδων, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα και του αρέσει η αστροφυσική, η κβαντομηχανική, η γιόγκα, ο εσωτερικός τρόπος ζωής και το... Star Trek!





Του Νίκου Πνευματικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου