Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μοίρα....!!!!!!

Ήταν γραφτό ή ότι γράφει δεν ξεγράφει, είναι κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι άνθρωποι για να περιγράψουν την δύναμη της μοίρας. Είναι όμως έτσι ή τίποτε από αυτά δεν ισχύει και απλά για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας χρησιμοποιούμε τον όρο μοίρα; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κυριαρχεί στην εξέλιξη της προσωπικής τους ζωής και καθορίζει τα σημαντικά της γεγονότα. 

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ανελαστικά και δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι κάθε δυσκολία είναι μοιραίο να μας συμβεί.

Ασφαλώς υπάρχει η ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο και μπορεί να επιλέξει μόνος του το μονοπάτι που θα διανύσει στη ζωή του, βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι πολλά πράγματα είναι προκαθορισμένα μέσα όμως σε ένα ευρύ πλαίσιο. Αυτό γίνεται πολύ κατανοητό όταν επεξεργαστούμε τον αστρολογικό μας χάρτη, τότε κατανοούμε γιατί αντιδράσαμε έτσι ή γιατί πήραμε αυτές τις αποφάσεις . 

Ωστόσο το σημείο που συναντάμε την μοίρα μας είναι συνήθως ένα τυχαίο γεγονός που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μας και την συνείδησή μας.

Αν γνωρίζουμε τον αστρολογικό μας χάρτη τότε μπορούμε να λάβουμε τα μέτρα μας σε πολλές περιπτώσεις και να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, όμως υπάρχουν γεγονότα που μπορεί να μην τα κατανοήσουμε ή να έχουμε λάθος εντύπωση και να πιστεύουμε ότι μπορέσαμε να ξεφύγουμε, τελικά όμως αυτό που ήταν να συμβεί συνέβη και μας καθόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η αντίληψη βέβαια, ότι κάθε τι που είναι να συμβεί δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε και δεν χρειάζεται να τα βάζουμε με την μοίρα μας, είναι πολύ αφοριστική και εμποδίζει την προώθηση των απόψεών μας και των ενεργειών μας, αφού μας καθιστά μοιρολάτρες και μαλθακούς απέναντι στο φαινόμενο της ζωής. 

Ο άνθρωπος πρέπει να πλάθει μόνος του τον εαυτό του και να είναι δραστήριος για να καθορίσει τελικά ο ίδιος την πορεία της μοίρας του. Αυτό εξαρτάται από το πόσο πιστεύει στις ικανότητές του, αλλά και στην επιμονή του να καταφέρει να μην είναι έρμαιο τυχαίων καταστάσεων, να έχει δηλαδή των έλεγχο της ζωής του και να μην αφήνεται στις περιστάσεις.

Η κάθε προσπάθεια να αλλάξουμε την μοίρα μας μπορεί να είναι πετυχημένη αν το πιστέψουμε και δεν υποχωρήσουμε από τους στόχους μας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου