Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ο πιο γλυκός και πιστός σωματοφύλακας του ανθρώπου - 3ο Μέρος....!!!!!!!!!!

Όταν εμείς κοιμόμαστε, οι άγγελοι γονατιστοί δίπλα μας
προσεύχονται για μας στον ουράνιο Πατέρα μας

Νομίζετε όταν εσείς κοιμάστε, ότι ο άγγελος σας λείπει; Κάποτε όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς, είχα βρεθεί σε ένα σπιτάκι εδώ στη Ρόδο κοντά στον Άγιο Νικόλαο, όχι στο μεγάλο ναό του Αγίου Νικολάου, αλλά σ’ ένα άλλο μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου κοντά στην ψαροπούλα. Εκεί έμενε μια γνωστή μου οικογένεια και πήγαινα τακτικά. 

Μ’ αγαπούσαν και τους αγαπούσα και εγώ. Αυτή η οικογένεια είχε ένα πολύ μικρό παιδάκι. Μια μέρα λοιπόν που το παιδάκι ήταν στο κρεβατάκι του, του έλεγα μερικές ιστορίες για τον Άγγελο του. Ξέρετε τι γύρισε το παιδί και μου είπε; «Εγώ τον βλέπω τον άγγελο μου». 

Προσπάθησα να μην εκφράσω την έκπληξη μου, να μην την καταλάβει το παιδί, για να ακούσω περισσότερα. Το ρώτησα στη συνέχεια: «Που τον βλέπεις;» «Κάθεται εκεί στα πόδια μου», μου απάντησε με απλότητα. «Και τι σου λέει;» τον ξαναρώτησα. «Μου χαμογελά γλυκά κι εγώ του χαμογελώ», μου απάντησε. «Εσύ, τον αγαπάς;» «Πάρα πολύ! Μ’ αρέσει!»

Μου είπε τόσα πράγματα για τον άγγελο του, που πιστέψτε με, σηκώθηκα γιατί καθόμουνα ακριβώς εκεί που καθόταν ο άγγελος στα πόδια του. Κάθισα δίπλα του έχοντας το αίσθημα ότι πράγματι ο άγγελος του πάντα ήταν δίπλα και σε αυτό το παιδάκι, αλλά και σε όλους μας. 

Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι δεν τον ξαναείδε, γιατί το είχε πει και σε κάποιους άλλους. Καμιά φορά τελικά τα ωραία πράγματα μάλλον πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας.

Μου έκαναν φοβερή εντύπωση αυτά που μου είπε το μικρό αυτό παιδάκι. Ήταν η γλυκιά επιβεβαίωση αυτών που άκουγα, αυτών που ένιωθα, αυτών που έβλεπα, αυτών που μου αποκαλύπτονταν.

Θέλω να ξέρετε ότι αυτό το φτερωτό γλυκό πλασματάκι έχει τέτοια μητρική αγάπη, έχει τέτοια θεϊκή αγάπη, έχει τέτοιον έρωτα πραγματικά παρμένο μέσα από την καρδιά του Θεού Πατέρα, που τον παίρνει από κει και μας τον δίνει σ’ εμάς και μας φυλάει. Όταν εμείς λοιπόν είμαστε ξαπλωμένοι, όταν εμείς κοιμόμαστε, αυτός είναι γονατισμένος δίπλα και προσεύχεται για μας στον ουράνιο Του Πατέρα. Εξάλλου που αλλού θα μπορούσε να μιλήσει εκτός από τον Βασιλιά Θεό του;

Οι πληγές του αγγέλου μας
Δεν μπορείς να φανταστείς όμως την χαρά αυτού του γλυκού πλάσματος, όταν εσύ αποφασίζεις να προσέχεις αυτά που σκέφτεσαι, τους λογισμούς σου. Τότε ευλογούν το κεφάλι μας, για να έχουμε πάντα καλούς λογισμούς.

Πόσο θλίβονται όμως όταν λογισμοί παράξενοι, απρεπείς και άσχημοι μπαίνουν στον νου μας. Λες και πληγώνονται. Είναι σαν την μάνα που πληγώνεται όταν βλέπει το παιδί της και κάνει άσχημες χειρονομίες και λέει άσχημα πράγματα που την ντροπιάζουν. Όταν εμείς βάλουμε άσχημα πράγματα στον νου μας, σαν ντροπιασμένο απομακρύνεται το αγγελάκι από την ψυχή μας.

Αλλά η μεγαλύτερη του πληγή είναι όταν δεν προσέχουμε ακόμα και το σώμα μας. Γιατί την ώρα που εμείς ατιμάζουμε το σώμα μας με χίλια δυο λαθάκια, ξέρετε εκείνο τότε τι κάνει; Γονατίζει! Είναι από τις λίγες φορές που γονατίζει, κρύβει το κεφάλι του μέσα στα χέρια του και προσπαθεί να ενώσει τα δάκρυα τα δικά του με την λύπη του ίδιου του Θεού Πατέρα του και Τον ικετεύει να μην εγκαταλείψει το πλασματάκι που του έχει χαρίσει στα χέρια του!

Γιατί βλέπει ότι ο πόλεμος αυτός που γίνεται δεν σημαίνει ότι πάντα είναι από την ψυχή, επειδή δηλαδή μονάχα η ίδια ψυχή το θέλει, αλλά γιατί οι ίδιοι οι δαίμονες έπεισαν την ψυχή να το θέλει. Φοβούνται την κυριαρχία του σατανά πάνω σε μια ψυχή.

Γι’ αυτό και οι Άγγελοι συνέχεια προσεύχονται πολύ να μας απαλλάσσει ο Θεός Πατέρας από αυτήν την επίδραση των δαιμόνων που βρίσκονται δίπλα μας.

Οι εντολές που δίνει ο Θεός Πατέρας στον άγγελο μας
Πολλές φορές διερωτόμουν, εφ’ όσον έχουμε τον άγγελο δίπλα μας, γιατί να κάνουμε τόσα λάθη και να έχουν τέτοια δύναμη οι δαίμονες πάνω μας; 

Γιατί απλούστατα όταν ο Θεός δίνει σ’ έναν άγγελο μια ψυχή του λέει : «Θα Μου την προσέχεις και θα Μου την παραδώσεις ξανά μέσα στα ίδια Μου τα χέρια».Γι’ αυτό ο άγγελος που του δίνεται μια ψυχή δεν την εγκαταλείπει ποτέ μέχρι την ώρα που θα βγει η ψυχή από το σώμα του ανθρώπου και θα την παραδώσει ξανά στα ίδια τα χέρια του Θεού και Εκείνος θα αποφασίσει που θα πάει η ψυχή.

Ξέρετε τι εντολές δίνει ο Θεός Πατέρας στον άγγελο μας; «Σου δίνω εντολή να προστατεύεις την ψυχή αυτή, με την ίδια αγάπη που έχω Εγώ γι’ αυτήν την ψυχή, με την ίδια λατρεία που έχω Εγώ γι’ αυτήν την ψυχή, με την ίδια μητρική στοργή που έχω Εγώ γι’ αυτή την ψυχή, με την ίδια εμπιστοσύνη που έχω Εγώ σαν Πατέρας σε αυτή την ψυχή, αλλά δεν σου επιτρέπω, λέει στον άγγελο μας, να ανακατεύεσαι στις αποφάσεις αυτής της ψυχής. 

Σου χαρίζω αυτήν την ψυχή, για να της μιλάς, άγγελε Μου, συνέχεια μέσα από την συνείδηση της. Σου χαρίζω αυτήν την ψυχή για να πλημμυρίζεις την καρδιά αυτού του παιδιού με τον θεϊκό Μου έρωτα και να ξέρει ότι αυτό είναι που είναι αρεστό σ’ Εμένα. 

Σου χαρίζω αυτήν την ψυχή, για να την βοηθήσεις μέσα από τα δικά σου γλυκά ερωτόλογα, που πάντα είναι δοξολογία για Μένα και κείνη το ίδιο να κάνει. Να τα φυτεύεις στο στόμα αυτού του παιδιού που σου χαρίζω, για να Με δοξολογεί.

Όμως δεν σου επιτρέπω να επεμβαίνεις στη ζωή του, παρά μόνο καθοδηγητικά και προστατευτικά, γιατί θέλω η ψυχή που σου παραδίνω μόνη της να αποφασίσει σε ποια αγκαλιά θα μπει. 

Θέλω από μόνοι τους οι άνθρωποι να αποφασίζουν με την δική τους θέληση αν θέλουν να μπουν μέσα στην καρδιά την δικιά Μου, του Θεού και Πατέρα τους, ή μέσα στην αγκαλιά του Εωσφόρου, του δυνάστη και βορβόρου. Θέλω μόνες τους οι ψυχές να αποφασίζουν».

Γι’ αυτό οι Άγγελοι μας δεν έχουν την απόλυτη εξουσία πάνω μας. Μόνο όταν εμείς τους την δίνουμε την έχουν. Λέει ο Θεός Πατέρας στον Άγγελο: «Όταν όμως η ψυχή σε αναζητεί και σε φωνάζει, βοήθησε την. Τότε θα στέκεσαι δίπλα και θα διώχνεις τους δαίμονες. 

Εάν δεν σε αναζητήσει, αν δεν σε φωνάξει, εάν δεν θελήσει να κρατήσει το χέρι σου, τότε θα αφήνεις την ψυχή μόνη της να περνάει μέσα από εκείνους τους διαδρόμους της θλίψης για να ταπεινώνεται».

Δείτε με τι σοφία ο Θεός έδωσε τις εντολές Του στους αγγέλους. Βλέπεις ότι η αγάπη είναι κάτι που με την θέληση σου την δίνεις. Με το ζόρι θα αναγκάζεις τον άντρα σου να σ’ αγαπά; Με το ζόρι θα αναγκάζεις την γυναίκα σου να σε λατρεύει; Αν θέλει σε λατρεύει, αν δεν θέλει δεν το κάνει. Εσύ τι θα ήθελες, με το ζόρι να σε αγαπά κάποιος ή με την θέληση του; Εσείς τι λέτε; Με την θέληση του.

Επομένως το ίδιο ακριβώς ζητάει και ο Θεός, θέλει με την θέληση μας να Τον αγαπάμε και με την θέληση μας να Τον λατρεύουμε. Γι’ αυτό και δίνει πιο μεγάλη εξουσία στον άγγελο μας όταν εμείς του το ζητήσουμε. 

Όταν δεν του το ζητήσουμε προσπαθεί μονάχα με απλά μέσα να μας βοηθήσει. Με το να μας αφυπνίζει μέσα από την συνείδηση, με το να φτερουγίζει δίπλα μας και να μας λέει: «Παιδί μου, μην το κάνεις αυτό το κακό». Ή πάλι να χαίρεται γιατί νιώθουν και χαρά όταν κάνουμε ένα καλό. Αυτό το φτερούγισμα της χαράς, τι νομίζετε ότι είναι; Μονάχα δικό μας είναι; Όχι, είναι το αγγελικό φτερούγισμα της χαράς μέσα μας!

Ξέρετε τι κάνει ο άγγελος μας, όταν του ζητήσουμε βοήθεια;
Όταν οι άγγελοι δουν ότι μια ψυχή τους ζητάει βοήθεια και λέει: «Άγγελε μου, βοήθησε με», ξέρετε τι κάνουν; Βρίσκουν οι άγγελοι όλους εκείνους τους αγίους που ο καθένας έχει και από ένα χάρισμα, ένας άγιος έχει ένα χάρισμα, ο άλλος το άλλο, ο άλλος το παρ’ άλλο, τους φωνάζουν για να βοηθήσουν την ψυχή που αυτοί επιτροπεύουν και προστατεύουν. 

Γι’ αυτό και οι άγιοι λατρεύουν τους αγγέλους. Κανένας άνθρωπος ποτέ δεν κατάλαβε την αξία των αγγέλων! Ξέρετε πότε την κατάλαβαν; Όταν ανέβηκαν στον ουρανό και είδαν να τους υποδέχονται μυριάδες άγγελοι, οι άγγελοι των ψυχών μας. 

Εκεί τους αποκαλύφθηκε από το Θεό πόσο οι άγγελοι λατρεύουν την ψυχή μας, πόσο την προστατεύουν, πόσο μας αγαπάνε, πόσο μας στηρίζουν, πόσες φορές μας έχουν γλυτώσει από χίλια δυο κακά, γιατί οι άγγελοι φέρνουν τους αγίους κοντά μας. Οι άγγελοι κατεβάζουν την αγάπη του Θεού Πατέρα στην ψυχή που προστατεύουν. Όλοι οι άγιοι στον ουρανό αναγνώρισαν το μεγαλείο της λατρείας που μας έχουν οι άγγελοι.

Στον ουρανό έμαθαν ότι οι άγγελοι μας αγαπούν τόσο πολύ, όσο κανείς άλλος εδώ στη γη. Μόνο εμείς ίσως υποθετικά, ίσως νοσταλγικά, ίσως κάποιοι άνθρωποι και εμπειρικά να φωνάζουμε τον άλλον, όταν είναι δίπλα μας πιστός : «Σωστός άγγελος είναι αυτός! 

Σαν άγγελος στέκεται δίπλα μου». Τι σημαίνουν αυτά τα λόγια που λέμε εμείς; Είναι αυτά που πολλές φορές νιώθει η ψυχή, αλλά δεν τα ξέρει το σώμα. Είναι αυτά που βλέπει η ψυχή, αλλά που δεν τα βλέπει το σώμα. Είναι αυτά που ζει η ψυχή, αλλά το σώμα δεν τα γνωρίζει.

Ο ενθουσιασμός των Αγγέλων
Όμως δεν πρέπει να παραλείψω να σας μιλήσω για τον ενθουσιασμό των Αγγέλων. Ξέρετε ποιος είναι; Όταν βλέπουν μια ψυχή να λατρεύει το Θεό και να αγαπά τον Βασιλιά της. Τότε σταματούν το δικό τους τραγούδι, σταματούν την δική τους υμνωδία και ακούνε την ψαλμωδία του σπλάχνου του Θεού! 

Τόσο πολύ τους ευφραίνει αυτό το τραγούδι που νομίζουν και έχουν την αίσθηση ότι είναι πιο μελωδικό και από το δικό τους το τραγούδι. Έχει τέτοια ευωδία αυτό το τραγούδι που συγκεντρώνονται και άλλοι άγγελοι άλλων ψυχών για να ακούσουν το τραγούδι αυτής της ψυχής! 

Συγκεντρώνονται από την χαρά των αγγέλων ακόμα και οι ίδιοι οι άγιοι που βλέπουν τους αγγέλους να πανηγυρίζουν τόσο πολύ για μια ψυχή.

Δεν έχετε ποτέ φανταστεί αυτά τα λόγια που είπε ο Χριστός: «Χαρά γίνεται ενώπιων των αγγέλων του Θεού επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι» (Λουκ. ιε΄10). Δηλαδή, χαρά γίνεται στους ουρανούς, με την παρουσία αγγέλων του Θεού, για έναν αμαρτωλό που μετανοεί. Φανταστείτε τώρα για μια ψυχή που μετανιώνει και έρχεται μετά στον ουρανό τι χαρά παίρνουν οι άγγελοι!

Δείτε όμως τώρα κάτι άλλο, τον απόλυτο ενθουσιασμό των αγγέλων. Τι χαρά παίρνουν οι άγγελοι, όταν αυτή η ψυχή, όχι απλώς μετανοεί, αλλά είναι ερωτευμένη με τον ίδιο το Θεό. Το πανηγύρι αυτό δεν έχει όριο! Δεν περιγράφεται! Δεν υπάρχουν λόγια να τα γράψεις!

Γι’ αυτό και στο πανηγύρι του θεϊκού έρωτα που γίνεται μέσα σε μια ψυχή, που σηκώνει τα χέρια της στον ουρανό για να προσευχηθεί στον ουράνιο του Πατέρα, σαν το μωρό στην μάνα του, τότε μαζεύονται όχι απλώς οι άγγελοι των άλλων ψυχών, αλλά και πολλοί άγιοι που θέλουν να ακούσουν αυτό το μελωδικό τραγούδι. 

Είδες καμία φορά που λέμε: «Θα έλθει ο τάδε τραγουδιστής και θα τραγουδήσει». Τι κάνουνε τότε; Μαζεύετε πάρα πολύ κόσμος.

Το ίδιο γίνεται και εδώ, όταν γονατίζουν ψυχές ευλαβικές, που θέλω να είστε εσείς αυτές οι ευλαβικές ψυχές και όλα τα σπλάχνα του Θεού, να ξέρετε το τραγούδι της αγάπης του έρωτα που βγαίνει από την ψυχή σας συγκεντρώνει την προσοχή και την χαρά όλου του ουρανού!

Τα δάκρυα, η λύπη και ο πόνος του Αγγέλου
Το ίδιο όμως αντίθετα συγκεντρώνει την πληγή του ουρανού, όταν ένα παιδί, ένα σπλάχνου του Θεού, αρχίζει να απομακρύνεται από το Θεό, τον Πατέρα του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα δάκρυα, την λύπη και τον πόνο του αγγέλου. Είναι ακριβώς όπως τα δάκρυα τα δικά σας, όταν βλέπετε το παιδί σας να φεύγει από το σπίτι σας. 

Είναι όπως ο πόνος ο δικός σας που ξημεροβραδιάζεστε μέσα στην θλίψη και στα δάκρυα, όταν βλέπετε ότι το παιδί σας αντί να είναι σεμνό, έχει καταντήσει άτιμο. Όταν από φρονιμάδα που εσείς θα θέλατε να έχει, αυτό έχει αφροσύνη. Όταν από αγνότητα που είχε, τώρα απέκτησε πάρα πολύ πονηριά. 

Όταν από την καθαρότητα του σώματος που είχε, αυτό το παιδί διάλεξε την ακαθαρσία του σώματος. Όταν αντί της αγάπης και της στοργής σας, βρίσκεται μακριά και κάνει του κόσμου τα λάθη και γίνεται ηδονιστής, φιλάργυρος, ναρκομανής καταστροφέας, βιαστής. Πείτε μου, πως θα νιώθατε εσείς σαν μάνες; Μεγάλη λύπη. Ακριβώς τα ίδια πράγματα νιώθει και ο άγγελος μας.

Αλλά η χειρότερη πληγή του αγγέλου, ξέρετε ποια είναι; Όταν με αφέλεια το σπλάχνο του Θεού, αντί να χρησιμοποιεί εκείνα τα σύμβολα που ανοίγουν τις πύλες του ουρανού, καταφεύγει σε αδιέξοδα.
Συνεχίζεται.....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου