Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Τοίχος καλοσύνης» και στη Γλυφάδα....!!!!!!!!

Η ιδέα ξεκίνησε πριν λίγους μήνες από το Ιράν, ενώ στη χώρα μας την αρχή έκανε η Λάρισα. Ο λόγος για την ομάδα “Ο τοίχος της καλοσύνης” που έβαλε σε διάφορους τοίχους της πόλης ξύλινες κρεμάστρες, όπου μπορείς να κρεμάσεις μια σακούλα με τρόφιμα για τους αστέγους. 

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, στόχος της ομάδας είναι να φύγουν οι σακούλες με καθαρό φαγητό από τους κάδους των σκουπιδιών (όπου συχνά κρεμάνε πολύ για να τις βρίσκουν όσοι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια) και να τοποθετούνται σε πιο ασφαλές και καθαρό μέρος, δηλαδή στις κρεμάστρες.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιούνται οι περίοικοι ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο. Στη Γλυφάδα, ο «Τοίχος της Καλοσύνης» βρίσκεται στην 2η παραλία μπροστά από το αναψυκτήριο «Ζέρβας». Το μήνυμα που εντοπίσαμε σε μία κολόνα της ΔΕΗ, στο κέντρο της πόλης αναφέρει: 

•«Τοίχος καλοσύνης », 

•Για αυτούς που έχουν ανάγκη 

•Αν τα χρειάζεσαι πάρτα, Αν δεν τα χρειάζεσαι άφησε κι’ άλλα

•Κάνε το καλό και χαμογέλα
Πλέον, οι τοίχοι της καλοσύνης έχουν στηθεί και σε άλλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα και η Κόρινθος, ενώ τη δράση έχουν ξεκινήσει και γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, την Καισαριανή, το Περιστέρι, το Παλαιό Φάληρο και τον Πειραιά. 

Εσύ απλά αναζήτησε τις ανάλογες σελίδες στο Facebook, βρες που υπάρχουν οι κρεμάστρες και διέθεσε λίγα λεπτά από το χρόνο σου και μια μερίδα από το φαγητό σου για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Και να θυμάστε: Η αλληλεγγύη δεν είναι μόδα, είναι τρόπος ζωής!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου