Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Οι 8 καλύτεροι τρόποι να αντιμετωπίσεις τους επικριτές σου....!!!!!!!!

Όλοι έχουμε επικριτές όταν θέτουμε και κυνηγάμε τους στόχους μας, ανεξάρτητα από το που είμαστε ή ποιοι είναι οι στόχοι μας : άνθρωποι που λένε όλο όχι, επικρίνουν, μας παίρνουν στο ψιλό, θυμώνουν, ή μας λένε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε.

Οι επικριτές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, κι ας φαίνεται να περνούν καλά εις βάρος μας. Μην τους αφήνεις να σε σταματούν ή ακόμη και να σε καθυστερούν.

Πως αντιμετωπίζεις τους επικριτές ? Κάθε ένας θα είναι διαφορετικός, αλλά παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές : 

1.Πρώτα μάθε να τους αναγνωρίζεις. Κάποιες φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι κάποιος είναι επικριτής. Μπορεί να είναι ένας στενός φίλος, ο σύντροφός μας, ή άλλος άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας, ώστε όταν χλευάζουν ή λένε αρνητικά πράγματα, εμείς τους εμπιστευόμαστε και το παίρνουμε κατάκαρδα. 

Αλλά υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ρεαλιστής και στο να είσαι αρνητικός. Μάθε να ακούς αυτά που λένε οι άλλοι, και δες ποια είναι η αντίδρασή σου. Αν σε αποθαρρύνει, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι θέλεις να τα παρατήσεις, τότε ίσως αυτός ο άνθρωπος είναι επικριτής. 

2.Δες αν έχουν ένα βάσιμο επιχείρημα. Όπως είπα, κάποιες φορές προσπαθούν να είναι απλά ρεαλιστές. Μπορεί να έχουν έναν καλό λόγο για την αρνητικότητά τους. 

Σκέψου αντικειμενικά μήπως βάζουν κάποιο πραγματικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσεις, και αν ναι, προσπάθησε να δεις πως θα το ξεπεράσεις. Σπάνια είναι αξεπέραστο. Αν το θέλεις πολύ, μπορείς να βρεις μια λύση. Τώρα, αν δεν έχουν κάποιο βάσιμο επιχείρημα, συνέχισε να διαβάζεις. 

3.Εξαφάνισε οποιεσδήποτε αρνητικές σκέψεις σου μεταδίδουν. Οι επικριτές έχουν έναν τρόπο να παίρνουν τις δικές τους αρνητικές σκέψεις και να τις μεταδίδουν σε εσένα. Ξαφνικά, έχουν σπείρει την αμφιβολία. 

Και αυτή η αμφιβολία μπορεί να μεγαλώσει από σπόρος που ήταν σε ολόκληρο δέντρο, με ρίζες που ξεσκίζουν τα θεμέλια των στόχων σου. Σταμάτησε αυτές τις αρνητικές σκέψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Διώξτες, και σκέψου θετικά. Μην τις αφήνεις να σε νικήσουν. 

4.Συνειδητοποίησε ότι πάντα θα υπάρχουν επικριτές, και άστους να περάσουν χωρίς να σε αγγίξουν. Στην ζωή κάθε ανθρώπου, θα υπάρχει τουλάχιστον ένας επικριτής, αν όχι περισσότεροι. Δεν μπορείς να τους αποφύγεις τελείως. 

Αλλά δε χρειάζεται και να τους ακούς. Απλά χαμογέλα, και άστους να μιλάνε. Οι κουβέντες τους δεν μπορούν να σε σταματήσουν. Δεν έχουν καμιά επίδραση πάνω σου αν αγνοήσεις τις κουβέντες τους. 

5.Αντιμετώπισέ τους , και πάρτους με το μέρος σου. Κάποιες φορές ο επικριτής είναι κάποιος κοντινός σου, κάποιος που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Αν είναι έτσι, το καλύτερο είναι να επιστρατεύσεις τη βοήθεια αυτού του ανθρώπου αντί να τον έχεις απέναντί σου. Κάντο αυτό όσο πιο νωρίς γίνεται. 

Πες του ότι αυτός ο στόχος είναι πολύ σημαντικός για σένα, και ότι δεν μπορείς να τον πετύχεις χωρίς την βοήθειά του. Πες του ότι βλέπεις πως έχει αμφιβολίες, αλλά πραγματικά χρειάζεσαι να είναι θετικός και να σε υποστηρίξει. Μπορεί να είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος, αντί να είναι ο χειρότερος επικριτής σου. 

6.Γέλα μαζί τους. Κάποιες φορές οι άνθρωποι αισθάνονται άβολα όταν κάνεις μία αλλαγή, κι έτσι, για να διευκολύνουν αυτό το ξεβόλεμα, θα λένε αστεία ή θα σε πειράζουν. Πιθανότατα αυτό δεν έχει τόσο να κάνει με σένα, παρά με την έλλειψη άνεσης που νιώθουν εκείνοι. 

Δεν ξέρουν πως αλλιώς να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή. Συνειδητοποίησέ το αυτό, και απλά γέλα. Αν το πάρεις απλά σαν ένα καλό ανέκδοτο, κάποιες φορές αυτό θα τους αφοπλίσει. Μπορεί να συνεχίσουν να κάνουν πλάκα, αλλά δεν θα είναι τόσο έντονο και δεν θα έχει τόση επίδραση πάνω σου αν συνεχίσεις να γελάς. 

7.Έχε έτοιμα κάποια επιχειρήματα για να τους αντικρούσεις, και παράλληλα ενημέρωσέ τους. Κάποιες φορές απλά οι άνθρωποι έχουν εσφαλμένες πληροφορίες. Μπορεί να έχουν παρεξηγήσει αυτό που κάνεις. 

Σκέψου τα επιχειρήματά τους, και τα άλλα πιθανά επιχειρήματα, και έχε έτοιμα τα δικά σου επιχειρήματα που θα αντικρούσουν τα δικά τους. Κάνε την έρευνά σου, για να είσαι πολύ ενημερωμένος. Στη συνέχεια, προσπάθησε να εκπαιδεύσεις αυτόν που σε επικρίνει. 

Αν το κάνεις σωστά, με μία θετική, ειλικρινή συμπεριφορά, μπορεί πραγματικά να κάνεις τον άλλο να σε ακούσει, και ίσως ακόμη και να του αλλάξεις την γνώμη. Αν όχι, τουλάχιστον ξέρεις κι εσύ καλύτερα, και δεν αφήνεις τα επιχειρήματά του να σου γεμίσουν το μυαλό με αμφιβολίες. 

8.Νιώσε ασφαλής με το να ξέρεις ότι κάνεις κάτι καλό. Κάποιες φορές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν μπορείς να τους πάρεις με το μέρος σου, δεν μπορείς να τους αποφύγεις, δεν μπορείς να γελάσεις μαζί τους. Έτσι, θα πρέπει απλά να τους αγνοήσεις, και να λες στον εαυτό σου ότι όταν πετύχεις τον στόχο σου, αυτό θα είναι η επιβράβευσή σου που ανεχόσουν κάποιους επικριτές. 

Και πάλι, πάντα θα υπάρχουν επικριτές στη ζωή σου. Απλά προστίθενται στα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσεις για να φτάσεις στον στόχο σου. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά αν σκέφτεσαι θετικά, και ψάχνεις λύσεις, μπορείς να τα νικήσεις (ή να πάρεις όσους στέκονταν εμπόδια, με το μέρος σου).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου