Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Καιρός για έναν διαφορετικό απολογισμό....!!!!!!!

Δεν ξεκινάμε από τα απτά αποτελέσματα, αυτά που η κοινωνία αξιολογεί σαν θετικά επιτεύγματα. Αυτά μας ενδιαφέρουν λιγότερο και μπορεί να είναι ένα μέρος μόνο της διεργασίας.

Εξετάζουμε πρώτα τα βιώματα μας, όλα τα βιώματά μας, θετικά και αρνητικά, αυτά που μας έδωσαν χαρά, πληρότητα, ανάταση ψυχής, αλλά και αυτά που συνοδεύονταν από λύπη, ντροπή, ενοχή, αρνητική αξιολόγηση του εαυτού μας.

Τα θετικά βιώματα , μας βοηθούν να βρούμε τον δρόμο της χαράς μας. Κάθε στιγμή που συνοδεύεται από θετικό συναίσθημα, σημαίνει εσωτερική ευθυγράμμιση με τον Ανώτερο Εαυτό μας, σημαίνει σύνδεση και ροή ενέργειας, σημαίνει καθοδήγηση και εμπνευσμένη δράση. Είναι καλό να σημειώνουμε αυτές τις καταστάσεις και τις στιγμές. Είναι οδηγοί για να βρούμε τον δρόμο της χαράς στο μέλλον.

Στα πλαίσια του διαφορετικού απολογισμού μας ...

Τα αρνητικά βιώματα, δεν τα εξετάζουμε για να ''μάθουμε από τα λάθη'' μας. Δεν τα εξετάζουμε για να μην επαναλάβουμε τα ''λάθη'' μας.

Τα εξετάζουμε γιατί γνωρίζουμε τον ρόλο των αντιθέσεων και των ''αρνητικών'' εμπειριών, που δεν είναι άλλος από το να μας βοηθήσουν να ορίσουμε σαφέστερα τις επιθυμίες μας. Επιθυμίες για το τι θέλουμε να κάνουμε και το ποιοι θέλουμε να είμαστε.

Αυτή την ερώτηση κάνουμε για κάθε μια αρνητική εμπειρία της χρονιάς που πέρασε στον εαυτό μας. Έχοντας βιώσει αυτό, τι είναι εκείνο που επιθυμώ; Ποιος διαλέγω να είμαι στο μέλλον απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο, απέναντι σε αυτή, ή σε μια παρόμοια κατάσταση;

Έτσι παίρνουμε την πιο σημαντική απόφαση, το Ποιοί θέλουμε να Είμαστε. Ποια είναι η επόμενη υψηλότερη εκδοχή μας που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ποιος είναι ο Εαυτός που θέλουμε να εκφράσουμε και να βιώσουμε.

Μπορεί να είναι αυτός που αγαπά και σέβεται τον εαυτό του, αυτός που βάζει υγιή όρια, που δεν κρίνει και κατακρίνει, που βοηθά και ενδυναμώνει, που βλέπει πάντα το καλό και την θεϊκή ουσία στα μάτια των ανθρώπων ...

Έχοντας πάρει την σημαντικότερη απόφαση για το «ποιοι θέλουμε να είμαστε» , μπορούμε να πάμε ένα ακόμα βήμα παρακάτω : Nα ορίσουμε το πως η ύπαρξή μας θα επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας, τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και αυτούς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή μέσα από την εργασία και τις δραστηριότητές μας, ακόμα και τις απλές καθημερινές μας ανάγκες.

Μπορεί έτσι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε αυτό που λέμε ''αποστολή'' ή λόγο ύπαρξης. Είναι αυτό που απαντά την ερώτηση. Πως ''αγγίζουμε'' τον κόσμο; Τι υπόδειγμα συμπεριφοράς προσφέρουμε; Ποια δώρα προσφέρει στους ανθρώπους η επαφή τους και η συνεργασία τους με μας;

Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω έχουμε πια το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να εντάξουμε τις επιθυμίες και τους στόχους μας για τον κάθε τομέα της ζωής μας. Με την σκέψη τους δίνουμε τις ''παραγγελίες'' μας στο Σύμπαν και βάζουμε σε ενέργεια τις δυνάμεις δημιουργίας τους.

Καλή Χρονιά!!!





Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
New Spirituality Network -
Humanity's Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου