Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Τα οφέλη της γενναιοδωρίας.....!!!!!!!!

«Αν θέλετε να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους να δείχνετε συμπόνια. Εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι να είστε συμπονετικοί» είχε πει ο Dalai Lama. Το ίδιο ισχύει και για την γενναιοδωρία, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες. 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ''Ιnternational Journal of Behavioral Medicine'', η γενναιοδωρία κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία και θα μπορούσε να γίνει το μυστικό για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Η γενναιοδωρία μειώνει το άγχος, βοηθάει στην καλή σωματική υγεία, δημιουργεί στους ανθρώπους το αίσθημα της επιδίωξης και καταπολεμά την κατάθλιψη σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Psychalive οι γενναιόδωροι άνθρωποι έχουν πιο ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις στη ζωή τους. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες Jason Marsh και Jill Suttie στο δημοσίευμα : «Όταν δίνουμε στους άλλους δεν τους φέρνουμε μόνο πιο κοντά μας αλλά αισθανόμαστε κι εμείς πιο κοντά σε αυτούς». 

Η γενναιοδωρία μας κάνει να αισθανόμαστε – χωρίς εγωισμό - καλύτερα και για τον εαυτό μας. Μας τονώνει την αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να εστιάσουμε σε όσα δίνουμε και όχι σε όσα μας δίνονται, κάνοντάς μας δηλαδή λιγότερο εγωιστές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γενναιοδωρία μπορεί να ξεκινήσει με ένα δώρο που δεν είναι απαραίτητα ακριβό αλλά έχει συναισθηματική αξία για κάποιον. Επιπλέον, η ευγνωμοσύνη μας βοηθά να γίνουμε γενναιόδωροι αλλά και να χτίσουμε πιο δυνατές σχέσεις με τους ανθρώπους. 

Εάν, μάλιστα μάθουμε να δεχόμαστε τη γενναιοδωρία των άλλων μπορούμε να αποκτήσουμε και αυτοεκτίμηση, αφού μερικές φορές είναι πιο εύκολο να δίνουμε από το να δεχόμαστε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου