Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τα 7 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια.....!!!!!!!

Ίσως η συνταγή της ευτυχίας για μια υγιή σχέση δεν αποτελείται από πράγματα που πρέπει να κάνετε με τον έτερον σας ήμισυ αλλά από εκείνα που δεν πρέπει να κάνετε. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μια ευτυχισμένη σχέση είναι περισσότερο αποτέλεσμα προσπάθειας παρά τύχης!

Εάν λοιπόν θα έπρεπε να κάνουμε κάποιες γενικεύσεις σχετικά με τις συνήθειες που παρατηρούμε στα ευτυχισμένοι ζευγάρια, αυτές θα ήταν οι ακόλουθες...

Δεν παραπονιούνται για τη σχέση τους σε φίλους και συγγενείς
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να μην εμπλέκουν άλλους στη σχέση τους. Μιλάνε απευθείας για τα μεταξύ τους θέματα αντί να συμβουλεύονται άλλους, οι οποίοι μπορεί -άθελά τους- να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος!

Δεν συγκρίνονται με άλλα ζευγάρια
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποδέχονται και αγαπούν ο ένας τον άλλο ως έχει. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται με άλλα ζευγάρια και δεν αφήνουν την ανασφάλεια να «φωλιάσει» στο γάμο τους.

Δεν το παίζουν «θύμα»
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποτελούνται από ανθρώπους που αναλαμβάνουν την ευθύνη των συναισθημάτων τους, αλλά και του ρόλου που έχουν μέσα στη σχέση. Δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τα προβλήματά τους και αντί να γκρινιάζουν, διεκδικούν αυτό που χρειάζονται μέσα στη σχέση.

Δεν τα παίρνουν όλα στα σοβαρά
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν τι πάει να πει «ευτυχία» και «διασκέδαση» και αυτό επειδή γελούν πολύ και διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι εξαιρετικά αγχωτικά, το αντιμετωπίζουν με χιούμορ!

Δεν κρίνουν ο ένας τον άλλο
Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι βλέπουν πάντα πρώτα τα θετικά του άλλου. Ακόμα κι όταν κάτι στη συμπεριφορά του τους ενοχλεί, προσπαθούν να βρουν ένα γλυκό τρόπο για να το επισημάνουν, χωρίς να κατακρίνουν και χωρίς να γκρινιάζουν. Αν λοιπόν ο σύζυγός σας κάνει κάτι που σας ενοχλεί, ανακαλύψτε πρώτα το λόγο που σας ενοχλεί και βρείτε έναν ασφαλή τρόπο να το συζητήσετε.

Δεν παραμελούν τα οικονομικά τους
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι τα οικονομικά ασκούν πίεση σε ένα γάμο. Μπορούν να βρουν οποιαδήποτε λύση στα οικονομικά τους προβλήματα με επικοινωνία, ώστε να μπορούν να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις για το κοινό τους μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει ένας γάμος ευτυχισμένος, αν τα οικονομικά είναι ένα θέμα που προτιμάτε να αποφεύγετε να συζητάτε!

Δεν προσπαθούν να μαντέψουν ο ένας τι έχει στο μυαλό του ο άλλος
Αντιθέτως ξέρουν πώς να επικοινωνούν και γνωρίζουν τα συναισθήματα του/της συντρόφου τους ανά πάσα στιγμή. Κι όταν θέλουν να πουν κάτι στον άλλον, δεν έχουν την απαίτηση να το μαντέψει, αλλά το ζητούν με τον πιο ξεκάθαρο και συγκεκριμένο τρόπο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου