Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αξιοποίηση και διαχείριση χρόνου....!!!!!!

Από τη γέννησή μας, μας δίνεται ένα πολύτιμο δώρο που παρά το ότι δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τίποτα, το θεωρούμε δεδομένο. Το δώρο αυτό είναι «ο χρόνος» και δυστυχώς είναι περιορισμένος και δεν μπορούμε ούτε να τον αγοράσουμε ούτε βέβαια να τον αποθηκεύσουμε.

Μπορούμε όμως να τον διαχειριστούμε σωστά. Η σωστή διαχείριση του χρόνου βοηθά στον έλεγχο της ζωής μας, του άγχους μας, της ενέργειάς μας. Μας οδηγεί σε πρόοδο στην εργασία μας αλλά και στην επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία , την προσωπική και την οικογενειακή μας ζωή. Μας κάνει ευέλικτους ώστε να ανταποκρινόμαστε σε αλλαγές και νέες ευκαιρίες.

Σωστή διαχείριση χρόνου σημαίνει : στόχοι, προγραμματισμός και οργάνωση.

Στόχοι : Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε να είμαστε, να κάνουμε και να έχουμε. Επίλεξε τους στόχους που θέλεις να επιτύχεις στη ζωή σου. Στόχους συγκεκριμένους, μετρήσιμους, ρεαλιστικούς, υλοποιήσιμους, χρονικά καθορισμένους. Επίλεξε τι πραγματικά θέλεις και ποιες αλλαγές είσαι πρόθυμος να κάνεις στη ζωή σου για να το πετύχεις. Πάντα να θυμάσαι ότι οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν.

Προγραμματισμός : Αν καταγράφουμε καθημερινά τι θέλουμε να κάνουμε κάθε στιγμή (πρόγραμμα) και στη συνέχεια τι πραγματικά κάνουμε θα καταλάβουμε σε ποιες δραστηριότητες σπαταλιέται ο χρόνος μας και μας στερεί την επιτυχία, την αποτελεσματικότητα και βασικά την ευτυχία μας. Οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής : 

α) κάνε μια λίστα με όλα όσα κάνεις, 
β) όρισε προτεραιότητες, 
γ) προγραμμάτισε το χρόνο σου, 
δ) δράσε. 

Προγραμμάτισε τη δουλειά σου και δούλεψε πάνω στο πρόγραμμα. Αναγνώρισε τις δράσεις που θα σε οδηγήσουν στους στόχους και ενσωμάτωσε τις στην καθημερινότητά σου.

Οργάνωση : Οργάνωσε τις δράσεις σου κατηγοριοποιώντας τες σε :
α) σημαντικές και επείγουσες – καθήκοντα που πρέπει να γίνουν άμεσα

β) σημαντικές αλλά όχι επείγουσες – καθήκοντα που πρέπει να γίνουν σε εύλογο διάστημα χρόνου (αυτή η κατηγορία διακρίνει τους αποτελεσματικούς από τους μη αποτελεσματικούς ανθρώπους)

γ) επείγουσες αλλά όχι σημαντικές – φωνάζουν για προσοχή αλλά με αντικειμενική ματιά είναι μικρής προτεραιότητας

δ) Πολυάσχολες δράσεις – γίνονται συνήθως πριν τα σημαντικά πράγματα γιατί είναι εύκολες και παρέχουν ένα αίσθημα δραστηριότητας και επιτυχίας. Προσοχή μην παραλείψεις τις σημαντικές δράσεις με το να πέσεις στην παγίδα «των πολυάσχολων δράσεων»

ε) Χάσιμο χρόνου – εάν αναλώνεσαι στο να σκέφτεσαι ότι ο χρόνος που πέρασε θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά, χάνεις χρόνο.

Θέσε προτεραιότητες. Δώσε μεγάλη προτεραιότητα στην κατηγορία β και όχι μόνο στην α. Μη σπαταλάς χρόνο σε δράσεις μικρής σημασίας. Εάν πραγματοποιήσεις τις σημαντικές δράσεις πρώτα, θα έχεις πάντα το προβάδισμα.

Προγραμμάτισε το χρόνο σου. Ο μη διακοπτόμενος χρόνος που επενδύεις στην ολοκλήρωση του στόχου είναι αυτός που μετράει πιο πολύ. Σχεδόν κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί εάν εστιάσουμε πραγματικά σ’ αυτόν. 

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις δημιουργικές ώρες που αφιερώνουμε σ’ αυτά που θέλουμε να καταφέρουμε. Ανακάλυψε ποιες είναι οι πιο δημιουργικές σου ώρες και προγραμμάτισε να κάνεις τις πιο σημαντικές εργασίες τις ώρες αυτές. 

Συγκεντρώσου σ’ αυτό που θα σου δώσει τα καλύτερα μακροχρόνια οφέλη. Όπου είναι εφικτό, τακτοποίησε με τέτοιο τρόπο τα πράγματα, ώστε να μη διακόπτεται καθόλου ο χρόνος σου.

Πολύ σημαντικό : Ξεπέρασε την αναβλητικότητα σου τώρα.
Πόσο επηρεασμένος είσαι από την αναβλητικότητα; Έχεις ποτέ αναβάλλει για αργότερα, και αργότερα, και αργότερα, τις πιο σημαντικές σου εργασίες γιατί είσαι απασχολημένος με λιγότερο σημαντικά πράγματα; 

Ελπίζεις να έχεις περισσότερο χρόνο και καλύτερη διάθεση στο μέλλον για να ξεκινήσεις να κάνεις τις εργασίες σου και να τις κάνεις σωστά; Κάθε φορά που πλησιάζει μια χρονική προθεσμία, αυτό σου προκαλεί κρίση; 

Αμφιβάλλεις συνεχώς όταν είναι να πάρεις μια απόφαση για το τι να διαλέξεις; Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η αναβλητικότητα να έχει πάρει τον έλεγχο στη ζωή σου. 

Σ’ αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να την ελέγξεις, πριν αυτή η άσχημη συνήθεια σου στερήσει ευκαιρίες και καταστρέψει τις σχέσεις και τη ζωή σου.

Αιτίες αναβλητικότητας
– Περιμένεις να έχεις την κατάλληλη διάθεση

– Περιμένεις τον κατάλληλο χρόνο

– Έλλειψη ξεκάθαρων στόχων

– Υποτίμηση της δυσκολίας των εργασιών

– Κακή εκτίμηση του χρόνου που χρειάζονται οι εργασίες για να ολοκληρωθούν

– Αίσθηση ότι οι εργασίες σού επιβάλλονται από εξωτερικούς παράγοντες

– Πολύ ασαφώς προσδιορισμένες εργασίες

– Αδυναμία λήψης αποφάσεων

– Φόβος αποτυχίας ή επιτυχίας

– Τελειομανία

Για να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να καταφέρεις. Το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψεις τι προσπαθείς να αποφύγεις και σχεδίασε να το αντιμετωπίσεις αμέσως.

Πώς;
- Απομόνωσε τις μη παραγωγικές δραστηριότητες. Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Αν θέλεις να ξεκινήσεις έχοντας περισσότερα πλεονεκτήματα από το χρόνο, κάνε μια λίστα με όλα όσα σου «τρώνε» χρόνο, όπως τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, παιχνίδια-βίντεο και άλλα. Ξεχώρισε ποια σου δίνουν πραγματική ευχαρίστηση και ποια όχι. Απομόνωσε από τη λίστα αυτά που δε σου δίνουν χαρά.

- Χρησιμοποίησε τη «μέθοδο ισορροπίας». Χώρισε ένα χαρτί στη μέση και γράψε στο ένα μέρος τους λόγους για τους οποίους αναβάλλεις τα πράγματα και στο άλλο μέρος τα οφέλη αν προχωρήσεις μπροστά. Συμπεριέλαβε και το συναίσθημα ανακούφισης και ολοκλήρωσης που νιώθεις όταν τα καταφέρνεις.

- Δοκίμασε την τεχνική «του σαλαμιού». Χώρισε το μεγάλο πλάνο σου σε μικρά μέρη που μπορείς να χειριστείς. Κάνε μια λίστα, διάλεξε την πρώτη δραστηριότητα, κάνε την και συνέχισε με μία-μία τη φορά.

- Αντικατάστησε τις κακές συνήθειες με καλές. Κάνε ένα πλάνο, σκέψου πώς θα το επιτύχεις και κάνε το πρώτο βήμα.

Αφήσαμε τελευταία την καλύτερη «δράση». Επιβράβευε διαρκώς τον εαυτό σου. Προγραμμάτισε να λαμβάνεις ξεχωριστές και ουσιαστικές ανταμοιβές, όταν θα καταφέρνεις κάτι δύσκολο ή σημαντικό. Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που πραγματικά αγαπάς και διάλεξε τις ανταμοιβές που θα συμβάλλουν στο να έχεις πραγματική ποιότητα ζωής.

Και όπως η αλεπού είπε στον μικρό πρίγκιπα :
«Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια . Εσύ όμως δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Θα “σαι για πάντα υπεύθυνος για κείνα που έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου…»

Είμαστε υπεύθυνοι για όλα εκείνα στα οποία αφιερώνουμε το χρόνο μας.

Θετική σκέψη της ημέρας :
« Ο καιρός που αφιέρωσες στο τριαντάφυλλο σου είναι που κάνει το τριαντάφυλλο τόσο σημαντικό »......«Ο μικρός πρίγκιπας» , Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ





Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 30η ημέρα....!!!!!!

Τριακοστή ημέρα.....τέλος του μήνα.
1.Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος. 

Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2.Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3.Για να παραμείνετε ευθυγραμμισμένοι με την συνείδηση της αφθονίας σας, χρειάζεται να σας εμπνέει κάτι. Χρειάζεται να επισημάνετε τι είναι αυτό που σας παρακινεί και σας εμπνέει να προχωρήσετε μπροστά.

Χρειάζεται να δεσμευτείτε σε κάτι που σας δίνει ενέργεια να δημιουργήσετε ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί!

Γνωρίζοντας στο σκοπό της ζωής σας είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να εμπνευστείτε. Σήμερα θα πάτε το σκοπό της ζωής σας, ένα επίπεδο παραπάνω.

Διαθέστε λίγο χρόνο για να νιώσετε το συναίσθημα που σας δίνει ο σκοπός της ζωής σας. Καθώς διαβάζετε τη χτεσινή άσκηση, πως σας κάνει αυτό να νιώθετε; Είστε ενθουσιασμένοι; Συγκινείστε; Σας εμπνέει και σας κάνει να νιώθετε όμορφα;

Ρωτήστε την εσωτερική σας σοφία τι μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας που θα είναι σε ευθυγράμμιση με το σκοπό της ζωής σας. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δουλειά που μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι;

Μόλις νιώσετε έτοιμοι, γράψτε την απάντηση που λάβατε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τη χθεσινή διαδικασία γραψίματος για να συντονιστείτε με την απάντηση.

Πραγματικά, παίξτε και οραματιστείτε αυτά που γράψατε στην απάντησή σας. Γράψτε λεπτομέρειες, κρατείστε σημειώσεις για το πως σας κάνει να νιώθετε. Δείτε τους ανθρώπους γύρω σας να αντιδρούν θετικά στην ισχυρή σας επιθυμία.

Φανταστείτε το συναίσθημα της ολοκλήρωσης του πεπρωμένου σας…..Πραγματικά ζήστε και απολαύστε το όραμά σας.

Όταν ολοκληρώσετε, γράψτε μια λίστα με τα 5 πράγματα που θα κάνετε αυτήν την εβδομάδα για να ξεκινήσετε να πραγματοποιείτε το όνειρό σας. Μπορεί να είναι απλά το ότι θα οραματίζεστε για 15 λεπτά κάθε μέρα. Μπορείτε να αγοράσετε βιβλία και περιοδικά. Μπορεί να χρειάζεται να μοιραστείτε το όνειρό σας και με άλλους.

Βρείτε τρόπους να συνδέσετε το όραμά σας με την πραγματικότητα. Φτιάξτε έναν πίνακα οραματισμού (σ.σ. είναι σαν τον χάρτη θησαυρού που είχαμε φτιάξει ) και βάλτε τον στο γραφείο σας. Κρατήστε μικρές κάρτες ή post-it στο αμάξι σας, στην τσάντα σας με λέξεις κλειδιά που θα σας υπενθυμίζουν το όραμά σας.

Κάθε φορά που θα νιώθετε εγκλωβισμένοι, στεναχωρημένοι, ανήσυχοι για εσάς και για το τι κάνετε, κάθε φορά που βρίσκεται αντίσταση, θυμηθείτε το ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ, το σκοπό της ζωής σας και το λόγο για τον οποίο ήρθατε στη γη.
Απολαύστε το!!!!

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry





Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 29η ημέρα....!!!!!!!

Εικοστή ένατη ημέρα
1.Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος. 

Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2.Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3. Όλοι έχουμε ένα λόγο για τον οποίο ζούμε. Κάθε ζωή έχει ένα λόγο και ένα νόημα. Ίσως το νιώθετε μέσα σας. Μπορεί να ξυπνάτε κάθε πρωί και να νιώθετε πως υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε με τη ζωή σας αλλά δεν γνωρίζετε τι ακριβώς. Είναι σαν να έχετε ένα ξυπνητήρι μέσα στην ψυχή σας που χτυπάει και ανησυχείτε γιατί υπάρχει κάτι που έχετε να κάνετε αλλά δεν το ξέρετε.

Μπορεί ήδη να γνωρίζετε τι θέλετε να κάνετε. Τις προηγούμενες εβδομάδες ξεκαθαρίσατε τι θέλετε, ξεκαθαρίσατε τις πεποιθήσεις που σας εμπόδιζαν να λάβετε όσα θέλετε και δημιουργήσατε νέες συνήθειες για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε στη ζωή.

Προσδιορίσατε για ποιό λόγο θέλετε κάποια από τα πράγματα που θέλετε. Γίνατε σαφής για τα συναισθήματα που θα θέλατε να ζείτε στη ζωή σας κάθε μέρα.

Σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω.

Η σημερινή άσκηση έχει δύο μέρη. Θα κάνετε το πρώτο μέρος σήμερα και το δεύτερο μέρος αύριο.

Σήμερα θα ξεκαθαρίσετε και θα μάθετε ποιός είναι ο Σκοπός της Ζωής σας.

Για να κάνετε αυτήν την άσκηση θα χρειαστείτε τουλάχιστον 20 λεπτά χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς, απαλή μουσική, ένα άνετο μέρος να καθίσετε, το τετράδιο σας και ένα στυλό ή μολύβι.

Θα μάθετε ένα νέο τρόπο να συνδέεστε με την εσωτερική σας σοφία. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται “αυτόματη γραφή”. Η αυτόματη γραφή σας επιτρέπει να παρακάμψετε τη διαδικασία της σκέψης και να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση με την εσωτερική σας σοφία μέσα από ένα γραπτό κανάλι συνειδητότητας.

Ξεκινήστε την διαδικασία με μια πρόθεση. Στην κορυφή της σελίδας στο τετράδιό σας γράψτε την εξής πρόταση :


Τώρα καθίστε αναπαυτικά. Θα ξεκινήσετε τη διαδικασία παίρνοντας μερικές βαθιές χαλαρωτικές ανάσες.

Ξεκινήστε παίρνοντας πρώτα μια μεγάλη βαθιά αναπνοή και μετά πάρτε τέσσερις κανονικές σας ανάσες. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για άλλες τρεις φορές.

Μόλις τελειώσετε με τις αναπνοές, γράψτε τις ακόλουθες ερωτήσεις :

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου; Γιατί είμαι εδώ; Τι χρειάζεται να κάνω για να εκπληρώσω το σκοπό της ζωής μου;

Τώρα θα αρχίσετε να γράφετε την απάντηση. Κάποιοι από εσάς ίσως βρουν την απάντηση ενόσω γράφουν αυτές τις ερωτήσεις. Κάποιοι ίσως χρειάζονται πρώτα να τις ξαναδιαβάσουν (σ.σ. τις ερωτήσεις) και να ξεκινήσουν να γράφουν μια απάντηση. Δεν υπάρχει “σωστός τρόπος” για να το κάνετε αυτό. Απλά ακολουθείστε τη ροή και την ενέργεια της διαδικασίας.

Συνεχίστε να γράφετε μέχρις ότου ολοκληρώσετε. Όταν τελειώσετε ευχαριστήστε την εσωτερική σας σοφία για τη βοήθειά της. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και χαλαρώστε.

Τώρα ξαναδιαβάστε τις απαντήσεις σας. Τι μάθατε; Είστε στο σωστό δρόμο; Τι αλλαγές χρειάζεται να κάνετε; Ποιά πράγματα χρειάζεται να συνεχίσετε να κάνετε;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που πιστεύετε πως χρειάζεστε απαντήσεις σε μια σοβαρή ερώτηση. Αυτός είναι ένας πρακτικός και πολύ δυνατός τρόπος για να συντονιστείτε με την εσωτερική σας σοφία.
Καλή διασκέδαση. Περισσότερα θα πούμε αύριο!

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry





Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 28η ημέρα....!!!!!!!

Εικοστή όγδοη ημέρα
1.Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος. 

Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2. Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3.Σήμερα είναι η ημέρα Σχεδιασμού Εστίασης.

Πάρτε το τετράδιό σας και βάλτε το χρονόμετρο. Θυμηθείτε να χρονομετρήσετε αυτήν την άσκηση. Ο σκοπός είναι να γράψετε μέσα από την καρδιά σας, όχι μέσα από το κεφάλι σας! 

Για ένα λεπτό γράψτε πως θα θέλατε να ΕΙΣΤΕ. 
Για οχτώ λεπτά γράψτε τι θα θέλατε να ζήσετε. 
Για άλλα οχτώ λεπτά γράψτε τι σκοπεύετε να κάνετε για να αποκτήσετε αυτά που θέλετε να ζήσετε. 

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry




Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 27η ημέρα....!!!!!!!!

Εικοστή έβδομη
1. Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος. 

Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2. Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3. Ας είμαστε ειλικρινείς, η επιρροή των άλλων μας επηρεάζει περισσότερο από όσο θέλουμε να παραδεχτούμε. Θα είναι υπέροχο αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο εξέλιξης που θα δώσουμε την άδεια στον εαυτό μας να κυνηγήσει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι.

Αλλά, αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, δεν αισθάνεστε άνετα όταν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε ένα όνειρό σας και οι γύρω σας είναι επικριτικοί και δεν σας υποστηρίζουν.

Μπορείτε να αυξήσετε δραματικά την υποστήριξη που λαμβάνετε και να βελτιώσετε την ποιότητα των σχέσεών σας κάνοντας ένα πολύ απλό πράγμα.

Όταν ξεκινάτε μια καινούργια σχέση είναι εύκολο να βλέπετε μόνο τα καλά στοιχεία του ατόμου δίπλα σας. Προσέχετε όλα τα πράγματα που το ευχαριστούν και όλους τους τρόπους με τους οποίους θα κάνετε το σύντροφό σας να νοιώσει όμορφα.

Με τον καιρό, ίσως ζήσατε κάποιες εμπειρίες στη σχέση που δεν σας έκαναν να νιώθετε όμορφα. Ίσως να υπήρχαν παρεξηγήσεις, ασυνεννοησία, ή μικρά πράγματα που άρχισαν να σας ενοχλούν.

Προσέξατε πως όταν έχετε ένα πρόβλημα με κάποιον και του το λέτε πως εκείνος δεν το βλέπει όπως ακριβώς το βλέπετε εσείς; Μπορεί και να σκέφτονται πως ΕΣΕΙΣ κάνατε κάτι που τους θύμωσε ή τους νευρίασε.

Και εσείς ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πως δεν είχατε σκοπό να πληγώσετε το φίλο ή το σύντροφό σας. Και, το πιθανότερο είναι, ούτε κι εκείνοι να είχαν σκοπό να σας πληγώσουν.

Βλέπουμε τους άλλους μέσα από το δικό μας σύστημα πεποιθήσεων. Το πως βιώνεις τις σχέσεις σου είναι απλά η μεταφορά των πεποιθήσεων που έχεις για τον εαυτό σου.

Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σου είναι πολύ επικριτικός, ίσως εσύ δεν νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τη θέση σου στη ζωή.

Κάθε τι που βλέπεις, ακούς, μυρίζεις, αγγίζεις και γεύεσαι είναι μια αντανάκλαση των πεποιθήσεών σου. Αν δεν έχεις ικανοποιητικές σχέσεις ίσως να είναι μια αντανάκλαση των πεποιθήσεών σου και της δικής σου κατάστασης αυτοεκτίμησης.

Όταν εστιάζεσαι σε αυτό που δεν λειτουργεί σωστά, θα παίρνεις περισσότερα πράγματα που δεν θα λειτουργούν σωστά.

Η σημερινή άσκηση είναι η εξής : θα γράψετε ένα γράμμα βαθιάς εκτίμησης σε ένα άτομο που υπάρχει στη ζωή σας και το αγαπάτε. Διαθέστε 15 με 20 λεπτά και γράψτε όλες τις όμορφες ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν σε αυτό το άτομο.

Θα διαπιστώσετε πως μόλις ξεκινήσετε, θα σας είναι δύσκολο να σταματήσετε. Δεν χρειάζεται να δείξετε σε αυτό το άτομο όσα γράψατε για εκείνο. Απλά, κρατήστε την εστίασή σας σε όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του, αυτό θα αλλάξει δραματικά το επίπεδο της ενέργειας που υπάρχει μεταξύ σας προς το καλύτερο και το ύφος της σχέσης σας μεταξύ σας.

Θα διαπιστώσετε πως, όταν παραμένετε σε κατάσταση “εκτίμησης” του άλλου ατόμου, σύμφωνα με το νόμο της έλξης θα αρχίσετε να λαμβάνετε την ίδια συμπεριφορά από αυτό.

Και αν αυτό το άτομο δεν σας ανταποδώσει την ίδια συμπεριφορά, τότε θα δείτε πως, με όμορφο τρόπο θα απομακρυνθεί από τη ζωή σας και θα κάνει χώρο σε άλλα άτομα που θα σας εκτιμούν και θα σας σέβονται για να σας πλησιάσουν.

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry





Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 26η ημέρα....!!!!!!!

Εικοστή έκτη ημέρα
1. Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος. 

Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2. Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3.Σήμερα θα συνεχίσετε να εργάζεστε στο περιβάλλον σας. Το περιβάλλον σας δεν είναι μόνο το σπίτι σας και τα πράγματα που σας ανήκουν, αλλά και η ενέργεια που βάζετε σε κάθε τι που κάνετε, η μουσική που ακούτε, τα βιβλία που διαβάζετε, τα ΜΜΕ που παρακολουθείτε.

Δώστε προσοχή σήμερα σε όλα τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο γύρω σας. Όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας, τι βλέπετε; Όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας, τι μουσική παίζει το ράδιο; Τι ταινίες βλέπετε στην τηλεόραση;

Σε τι είδους μηνύματα εκθέτετε τον εαυτό σας συνέχεια; Αυτά τα μηνύματα σας βοηθάνε να προχωρήσετε μπροστά; σας κάνουν να νιώθετε καλά ή άσχημα;

Θυμηθείτε πως τα συναισθήματά σας είναι το τιμόνι σας. Όταν κάτι σας κάνει να νοιώθετε καλά σας φέρνει πιο κοντά στις επιθυμίες σας. Όταν κάτι σας κάνει να νιώθετε άβολα σας απομακρύνει από τις επιθυμίες σας.

Όταν παρακολουθείτε ειδήσεις στην τηλεόραση ή μια ταινία και βλέπετε κάτι που δεν σας αρέσει, μπορείτε είτε να εστιάσετε στο “κακό” που είδατε, είτε στην επιθυμία σας να διορθωθεί αυτή η κατάσταση για τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό που παρακολουθείτε.

Όταν κατανοείται πραγματικά και συνδέεστε με τις επιθυμίες σας, συνδέεστε με την καρδιά σας. Η καρδιά σας είναι ένα τρυφερό, ενεργειακό κέντρο βασισμένο στην αγάπη. Θέλει να το ταϊζετε με αγάπη και καλοσύνη και σκέψεις και ιδέες που εστιάζονται στην δημιουργία αφθονίας για τον εαυτό σας, για αυτούς που αγαπάτε και για τον πλανήτη μας. Όταν κρατάτε την καρδιά σας ανοιχτή, γίνεται όλο και πιο εύκολο να εστιαστείτε στις επιθυμίες σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο σήμερα για να δείτε την ενέργεια του περιβάλλοντός σας. Κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας να αφαιρέσετε οτιδήποτε δεν σας κάνει να νοιώθετε χαρά. Βρείτε εναλλακτικές και κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν

Ακούστε σε θετικά μηνύματα καθώς οδηγείτε, τραγούδια που μιλάνε για αγάπη και όχι για χωρισμό, αλλάξτε το σταθμό στο ράδιο μόλις ακούσετε κάποιο τραγούδι που μιλάει για πόνο, είναι λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά σιγά σιγά θα δείτε πως δεν θα θέλετε πλέον να ακούτε αυτά τα τραγούδια ακόμα κι αν σας εκφράζουν τη δεδομένη στιγμή στην προσωπική σας ζωή!

Αλλάξτε κανάλι στην τηλεόραση μόλις δείτε κάποια δυσάρεστη σκηνή, ή κλείστε την τηλεόραση και αφιερώστε αυτό το χρόνο για να γράψετε μια δήλωση για το όνειρό σας ή να το εμπλουτίσετε με περισσότερες λεπτομέρειες που σκεφτήκατε, ή περάστε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή απλά χαρίστε στον εαυτό σας ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Η καρδιά σας είναι η πιο πολύτιμη πηγή σας. Διατηρείστε την ανοιχτή!

Όλος ο κόσμος, σας χρειάζεται να είστε ευτυχισμένοι για να εκπέμπετε αγάπη!

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry






Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 25η ημέρα....!!!!!!

Εικοστή πέμπτη ημέρα
1.Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος.
 
Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2. Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3. Υπάρχουν δύο παράγοντες που επηρεάζουν το σημείο έλξης σας :

α) Οι συνήθειές σας

β) Η επιρροή των άλλων

Οι συνήθειες είναι επαναλαμβανόμενες πράξεις που κάνετε συνέχεια και μπορεί να είναι σκέψεις ή επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

Για να αποκτήσετε θετικές συνήθειες, οι σκέψεις και οι πράξεις σας χρειάζεται να στραφούν προς αυτό που επιθυμείτε να δημιουργήσετε. Το να είσαι ένας ισχυρός “δημιουργός” απαιτεί συνεχόμενη επαγρύπνηση για θετικές σκέψεις και πράξεις όσον αφορά αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Σήμερα θα επικεντρωθείτε στην επιρροή των άλλων επάνω σας.
Η δημιουργία μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν υπάρχει χώρος για δημιουργία. Αν κουβαλάτε ένα κουτί γεμάτο με πράγματα, ίσως παραγεμισμένο με πράγματα, θα είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρετε να χωρέσετε ακόμα ένα πράγμα μέσα σε αυτό το κουτί. Αλλά, εάν έχετε ένα κουτί που είναι άδειο, τότε υπάρχει αρκετός χώρος για να προσθέσετε νέα πράγματα στο κουτί σας.

Το να μην υπάρχει χώρος για αφθονία μπορεί να σας μπλοκάρει από το να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε. Όταν η ζωή σας είναι γεμάτη από πράγματα που πλέον δεν θέλετε (παλιά ρούχα, αναμνηστικά, έπιπλα κλπ) δεν υπάρχει χώρος για να έρθει κάτι νέο στη ζωή σας.

Δεν μπορείτε να λάβετε όταν το “κουτί” σας είναι γεμάτο!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά , δημιουργείται και μια ενέργεια γύρω από αυτά τα “πράγματα”. Δοκιμάστε να κάνετε αυτό: ανοίξτε την ντουλάπα σας και βγάλτε έξω τυχαία μια κρεμάστρα. Κοιτάξτε στο ρούχο που κρέμεται σε αυτήν την κρεμάστρα για ένα λεπτό και δώστε προσοχή στις σκέψεις σας.

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που το φορέσατε; Ήταν μια εξαιρετική περίπτωση ή μια άσχημη εμπειρία αυτό που σας θύμισε το ρούχο; Αγαπάτε αυτό το ρούχο; Δεν μπορείτε να το φορέσετε πλέον επειδή έχετε πάρει κάποιο κιλό παραπάνω αλλά …κάποια μέρα θα το φορέστε …παρότι είναι εκτός μόδας ;

Η ντουλάπα σας είναι μια μεταφορά της ζωής σας και των συνηθειών σας. Είναι η ντουλάπα σας τακτοποιημένη και σε τάξη; Γνωρίζετε ακριβώς που βρίσκεται το κάθε τι; Χρησιμοποιείτε ΟΛΑ όσα υπάρχουν στην ντουλάπα σας;

‘Η μήπως είναι η ντουλάπα σας γεμάτη από πράγματα που δεν θέλετε και δεν φοράτε πια; Χρειάζεται να κάνετε…”εσκαφή” μέσα στην ντουλάπα σας για να βρείτε εκείνα τα μαύρα γάντια που φορέσατε πέρσι τα Χριστούγεννα και θέλετε πάρα πολύ να ξαναφορέσετε και φέτος αν καταφέρετε να τα βρείτε……;

Είναι η ντουλάπα σας γεμάτη με παλιές αναμνήσεις και πράγματα που μπλοκάρουν νέες εμπειρίες και δημιουργίες να έρθουν στη ζωή σας;

Είσαστε έτοιμοι-ες να ελευθερώσετε το μυαλό και τη ζωή σας και να δημιουργήσετε χώρο για νέα πράγματα να έρθουν στην πραγματικότητά σας;

Η σημερινή άσκηση είναι η εξής : ψάξτε όλα σας τα πράγματα. Κοιτάξτε σε όλο το σπίτι σας και βρείτε τα πράγματα που έχετε αλλά που δεν σας δίνουν πλέον ευχαρίστηση, δεν τα χρησιμοποιείται, δεν τα φοράτε. 

Βρίσκονται όλα αυτά τα πράγματα μέσα στο σπίτι σας γιατί νιώθετε “υποχρεωμένοι” να τα κρατάτε και να τα δείχνετε; Σας τα έδωσε κάποιος και νιώθετε ενοχή αν τα ξεφορτωθείτε παρότι τα σιχαίνεστε;

Έχετε ρούχα στην ντουλάπα σας που δεν θέλετε πλέον; Ίσως δεν σας κάνουν πια ή είναι εκτός μόδας.

Κοιτάξτε στην κουζίνα σας, στο γραφείο σας, στο πατάρι σας, στην αποθήκη σας, στο γκαράζ σας, στο αυτοκίνητό σας, στο πλυσταριό σας. Δείτε σε όλο το σπίτι σας και ανακαλύψτε τι δεν χρειάζεστε πλέον, τι δεν χρησιμοποιείτε. Να είστε αμείλικτοι.

Να θυμάστε, το σπίτι σας είναι μια μεταφορά του εαυτού σας. Καθώς ψάχνετε το σπίτι σας, μεταφορικά ψάχνετε τον εαυτό σας, τις συνήθειές σας και όλες τις προηγούμενες εμπειρίες σας που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Δημιουργείτε χώρο για κάτι ΝΕΟ και απελευθερώνεστε για να το απολαύσετε.

Στη φύση παρατηρείται το εξής φαινόμενο : μόλις μείνει άδειος κάποιος χώρος αμέσως γεμίζει με κάτι νέο. Εσείς δημιουργείται τώρα χώρο για να γεμίσετε τη ζωή σας μόνο με τα πράγματα και τις εμπειρίες που ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!!!

Και σκεφτείτε αυτό…καθώς ξεφορτώνεστε τα πράγματα που δεν σας είναι πλέον χρήσιμα, γίνεστε μέρος της αλυσίδας της αφθονίας. Τα πράγματα που εσείς δεν χρειάζεστε πλέον, μπορεί να είναι αυτό που ακριβώς κάποιος άλλος έψαχνε! 

Δώστε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για να καταλήξουν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σκεφτείτε τη χαρά που θα κάνει κάποιος αν αποκτήσει το πορτατίφ που σας έκανε δώρο η θεία Δωροθέα. Ναι, κάποιος άλλος μπορεί να έψαχνε για αυτό ακριβώς το πορτατίφ για χρόνια!
Καλή διασκέδαση με το ξεκαθάρισμα!

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry






Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 24η ημέρα....!!!!!!!

Εικοστή τέταρτη ημέρα
1.Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος.
 
Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2.Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3. Κάθε φορά που εστιάζεστε στην επιθυμία σας, στην πραγματικότητα εστιάζεστε σε δύο πράγματα : σε αυτό που επιθυμείτε και στην έλλειψή του. Συχνά, όταν σκέφτεστε αυτό που θέλετε ουσιαστικά σκέφτεστε πως “αυτό” σας λείπει. Χρειάζεται να ψάξετε βαθιά μέσα σας για να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε ΤΩΡΑ! Είναι πολύ σημαντικό να εστιάζεστε σε αυτό που επιθυμείτε και ΟΧΙ στο γεγονός ότι δεν το έχετε ΑΚΟΜΑ στη ζωή σας.

Η εστίασή σας είναι το σημείο έλξης σας. Αν εστιάζεστε στην επιθυμία σας και στο πόσο πολύ ανυπομονείτε να τη ζήσετε, τότε το έλκετε πιο γρήγορα στη ζωή σας. Αν όμως, εστιάζεστε στην απογοήτευση και στο φόβο γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η επιθυμία σας, τότε έλκετε αυτήν την εμπειρία στη ζωή σας.

Σήμερα θα μάθετε έναν νέο τρόπο για να διατηρείτε την εστίασή σας σε αυτό που θέλετε και όχι σε αυτό που δεν θέλετε. Θα χρειαστείτε το τετράδιο σας και ό,τι έχετε (αν έχετε) δημιουργήσει για να σας υπενθυμίζει το όνειρό σας (π.χ. έναν χάρτη θησαυρού κλπ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την άσκηση για ό,τι νιώθετε πως δεν γίνεται έτσι όπως το επιθυμείτε :

1. Γράψτε το όνειρό σας και ελέγξτε το πως νιώθετε για αυτό. Σε κλίμακα από το 0-10 , το “0” είναι άσχημα και το “10” πολύ καλά, βαθμολογείστε τα συναισθήματά σας για το όνειρό σας για να δείτε σε τι συναισθηματική διαύγεια βρίσκεστε.

2. Αν νιώθετε τρομαγμένοι, απογοητευμένοι ή ανήσυχοι πως το όνειρό σας δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, τότε γράψτε τις δύο πιο τρομαχτικές σκέψεις για το όνειρό σας. Ο σκοπός σας είναι να βοηθηθείτε ούτως ώστε να προσδιορίσετε τις αρχικές αιτίες για τις αρνητικές σας σκέψεις. 

Μόλις αρχίσετε να αναγνωρίζετε τις αιτίες για αυτές σας τις σκέψεις, θα είσαστε σε επιφυλακή για να ανακαλύψετε το μονοπάτι των νευροσυσχετισμών αυτών.

3. Γράψτε μια σκέψη ή μια πεποίθηση σχετικά με το όνειρό σας που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Μετά γράψτε κι άλλη μια τέτοια σκέψη, κι άλλη μία μέχρι το συναισθηματικό σας “θερμόμετρο” να φτάσει στην κλίμακα του “10”

Σας δίνω ένα παράδειγμα
Όνειρο : Έχω μια υπέροχη σχέση με έναν σύντροφο που με κάνει να γελάω και έχουμε κοινούς στόχους και αναζητήσεις στη ζωή.

Αρνητικές πεποιθήσεις :
α)Άλλο ένα σαββατοκύριακο και είμαι μόνος/η.

β)Χρειάζεται να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι αυτό το σαββατοκύριακο και δεν έχω κανέναν να έρθει μαζί μου.

Νέος τρόπος σκέψης :
α) Μου αρέσει που έχω ένα τεράστιο κρεββάτι στη διάθεσή μου.

β)Το να ταξιδεύεις είναι μια περιπέτεια και πάντα συναντώ νέους ανθρώπους. Ίσως να συναντήσω την αδελφή ψυχή μου καθώς ταξιδεύω.

γ) Τα πράγματα πάντα δουλεύουν υπέρ μου, ακόμα κι όταν νιώθω απογοητευμένος/η.

δ)Έχω υπέροχους φίλους-ες που με αγαπάνε και είναι πάντα δίπλα μου αν τους χρειαστώ.

Να θυμάστε, πως το σύνολο των σκέψεών σας και η συναισθηματική σας κατάσταση είναι τα σημεία έλξης σας. Κρατάτε πάντα την ενέργειά σας στο “10”.

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry





Το Μανιφέστο της Αφθονίας - 23η ημέρα....!!!!!!

Εικοστή τρίτη ημέρα
1.Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας.

Ø Είμαι ένα ακτινοβόλο, πλάσμα που έλκω την αφθονία. 

Ø Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και η φυσική μου κατάσταση. 

Ø Έλκω όλα όσα επιθυμώ στη ζωή μου με ευκολία και χαρά. 

Ø Γνωρίζω πως ο Θεός η υπέρτατη δύναμη με υποστηρίζει συνεχώς. 

Ø Εστιάζω την προσοχή μου και την ενέργειά μου στο να έχω ακριβώς ό,τι θέλω να υλοποιήσω στη ζωή μου. 

Ø Είμαι ανοικτή στη μαγεία του Σύμπαντος που με βοηθάει σε κάθε βήμα της δημιουργίας. Θαύματα συμβαίνουν σε μένα καθημερινά. 

Ø Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου. Γνωρίζω πως με βοήθησαν να διευρύνω τη σκέψη μου και την αντίληψή μου. 

Ø Τα θετικά μου συναισθήματα μου δείχνουν πως η προσοχή μου βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις επιθυμίες μου. Είμαι στη διαδικασία υλοποίησης ακριβώς όλων όσων θέλω. 

Ø Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που υποστηρίζουν την δημιουργική μου διαδικασία. 

Ø Ευκαιρίες αφθονίας εμφανίζονται συνέχεια σε εμένα. 

Ø Η δημιουργία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Πάντα την κάνω σωστά! Πάντα μεγαλώνω και αλλάζω! 

Ø Κάνω μελετημένες κινήσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις επιθυμίες και τα πιστεύω μου. 

Ø Είμαι απόλυτα αξιαγάπητη, προστατευμένη και υπέροχα δυνατή! Είμαι ένα απεριόριστο παιδί του σύμπαντος. 

Ø Το εισόδημά μου διαρκώς αυξάνεται κι εγώ ευημερώ ότι κι αν κάνω. 

Ø Η ζωή μου είναι ένα υπέροχο σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες. 

Ø Το μαγνητικό μου σημείο έλξης, είναι πάντα στραμμένο σε όσα επιθυμώ. 

Ø Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να κερδίσει άφθονα χρήματα. 

Ø Πληρώνω με άνεση και ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου. 

Ø Παραδίδω στο Θεό όλες μου τις ανάγκες και επιτρέπω στον εαυτό μου να απολαύσει την αφθονία σε όλους τους τομείς

2.Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3.Βρίσκεστε σε αυτόν τον πλανήτη για να εξελιχθείτε και να ωριμάσετε. Το μυαλό σας και η συνείδησή σας μεγαλώνουν μαζί με το σώμα σας. Καθώς αναπτύσσεται μεγαλύτερη κατανόηση για τον κόσμο γύρω σας και για όσα συμβαίνουν, μεγάλωσε και η ικανότητά σας να επιθυμείτε και να θέλετε περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα.

Έχετε παρατηρήσει πως, μόλις αποκτήσετε κάτι που επιθυμούσατε, θέλετε κάτι άλλο; Δεν υπάρχει τέλος στην επιθυμία σας. Πάντα θα υπάρχει κάτι ακόμα που θα θέλατε… Για να εξελιχθείτε χρειάζεται να σκέφτεστε όλο και πιο μεγαλόπνοα.

Σήμερα, θα σκεφτείτε συνειδητά την πρακτική της εξέλιξης. Θα χρειαστείτε ένα τετράδιο. σήμερα θα επεκτείνετε την αντίληψή σας και θα βγείτε από την “ζώνη άνεσής σας”. Θυμηθείτε, ο Θεός και το Σύμπαν είναι απεριόριστα. Και το ίδιο είστε κι εσείς! Σε ότι εστιάζεστε, αυτό ακριβώς και θα λάβετε.

Όταν επεκτείνεις την εστίασή σου, ανοίγεις την πόρτα στην αφθονία με πιο μεγαλόπνοο τρόπο. Όσα περισσότερα πιστεύετε πως έχετε, τόσα περισσότερα θα λάβετε.

Ξαναγράψτε το όνειρό σας σε ιστορία, μόνο που αυτή τη φορά, ξεπεράστε το όνειρό σας! Μεγαλοποιείστε και ονειρευτείτε περισσότερα για κάθε στοιχείο που εμπεριέχει το όνειρό σας! Για παράδειγμα : ονειρεύεστε ένα σπίτι με 6 δωμάτια; τώρα γράψτε πως ονειρεύεστε ένα σπίτι με 12, με 30 δωμάτια!

Εξασκηθείτε στο να αυξήσετε την χωρητικότητα του ονείρου σας και να επεκτείνετε τις πλευρές όλων των δημιουργημάτων σας! Όταν αυξήσετε τις επιθυμίες σας, αυξάνετε και την ικανότητά σας να σκέφτεστε μεγαλόπνοα και θα αυξήσετε την ικανότητά σας να θέλετε μεγαλύτερα επιτεύγματα στη ζωή σας και να σκέφτεστε περισσότερο out of the box, δηλαδή “έξω από τα καθιερωμένα”.

Μπορείτε να λέτε και την εξής θετική δήλωση :
Παρότι παλιότερα περιόριζα τις σκέψεις μου, τώρα επιλέγω να κάνω μεγάλα όνειρα και να είμαι ευγνώμων για τις υλοποιήσεις των ονείρων μου.

Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο EFT FOR EVERYONE της Karen Curry