Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χόρχε Μπουκάι : Αυτός είναι ο τρόπος μου να αγαπώ, δεν έχω άλλον....!!!!!

             
Τι ωραία που θα ήταν αν αποκτήσουμε τη συνήθεια, τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγάλα πράγματα, να μπορούμε να λέμε με τ’ όνομά τους γεγονότα, καταστάσεις και συναισθήματα κατευθείαν, χωρίς περιστροφές, έτσι όπως είναι.

Δεν μιλάω για ακρίβεια, αλλά για ορισμό. Που πάει να πει: ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ τι περιλαμβάνει, από πού μέχρι πού, το περιεχόμενο του θέματος που συζητάμε. Ίσως γι’ αυτό προσπαθώ επίσης, πάντοτε να διευκρινίζω για τι πράγμα ΔΕΝ μιλάω όταν μιλάω για αγάπη.

Δεν εννοώ το να είναι κανείς ερωτευμένος, όταν μιλάω για αγάπη.

Δεν εννοώ το σεχ, όταν μιλάω για αγάπη.

Δεν μιλάω για συναισθήματα που υπάρχουν μόνο μέσα στα βιβλία.

Δεν μιλάω για χαρές φυλαγμένες για λίγους και ξεχωριστούς.

Δεν μιλάω για μεγάλα πράγματα.

Μιλάω για ένα συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ο καθένας.

Μιλάω για απλά και γνήσια συναισθήματα.

Μιλάω για εμπειρίες σπουδαίες, που δεν υπερβαίνουν όμως την ανθρώπινη φύση ή τους περιορισμούς της.

Μιλάω για την αγάπη που σημαίνει, απλώς, να θέλεις κάποιον πολύ.

Και λέω να θέλεις όχι με την ετυμολογική έννοια της κτήσης, αλλά με την έννοια που καθημερινά δίνουν σ΄αυτό το ρήμα οι ισπανόφωνες χώρες, όπου το θέλω σημαίνει σ΄αγαπώ.

Εκεί, σπάνια χρησιμοποιούν το σ΄ αγαπώ. Λένε καλύτερα σε θέλω, σε θέλω πολύ, ή σε θέλω πάρα πολύ.

Όμως τι ακριβώς λένε με αυτό το “σε θέλω”;

Μπορώ να κάνω ένα σωρό πράγματα για να σου εκφράσω, να σου δείξω, να σου αποδείξω, να επιβεβαιώσω ή να υποστηρίξω ότι σ΄αγαπώ, όμως, μόνο ένα πράγμα μπορώ να κάνω με την αγάπη μου, κι αυτό είναι να Σ΄ΑΓΑΠΩ, να ασχολούμαι μαζί σου, να εκδηλώνω τα συναισθήματά μου όπως τα νιώθω. Και το πως τα αισθάνομαι είναι ο δικός μου τρόπος να σ΄αγαπώ.

Μπορείς να το δεχτείς ή μπορείς να το απορρίψεις, μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ή μπορείς να το αγνοήσεις παντελώς. Αυτός, όμως, είναι ο τρόπος μου να σ΄αγαπώ, δεν έχω άλλον.

Ο καθένας έχει έναν μόνο τρόπο ν’ αγαπάει : τον δικό του. Αν κάποιος δεν σ΄αγαπάει όπως θα ήθελες να σ΄αγαπήσει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σ΄αγαπάει με όλη τη δύναμη της ψυχής του…

”Δρόμος της Συνάντησης” Χόρχε Μπουκάι, από το βιβλίο: ”Δρόμος της Συνάντησης”, εκδόσεις Opera





7 συναισθήματα που (αν τα νιώθεις ) επιβεβαιώνουν ότι είσαι σε μία δυνατή σχέση....!!!!!!!

               
Να πως μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι με τον σωστό άνθρωπο για σένα

Δεν υπάρχει ιδανική συνταγή για την τέλεια σχέση, ούτε μα λίστα με πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνεις, αλλά αν ο φίλος σου σε κάνει να νιώθεις τα παρακάτω, τότε σίγουρα είστε σε καλό δρόμο.

1. Σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη.
Σίγουρα, σε μια σχέση, υπάρχουν και άσχημες στιγμές.Αν αυτές δεν υπερτερούν και δεν επισκιάζουν τις καλές, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

2. Σε κάνει να “ανησυχείς”
Όχι γενικά, αλλά μην τον χάσεις. Δεν εννοούμε να νιώθεις φοβερές ανασφάλειες, αλλά βλέπεις, το να θεωρείς δεδομένο το φίλο σου, αργά ή γρήγορα θα σε κάνει να βαρεθείς.

3. Να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη
Όταν ο άλλος ξέρει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τη σχέση σας, σημαίνει ότι αξίζει που είσαι μαζί του. Προσοχή όμως στα υπερβολικά κοπλιμέντα.

4. Σε σέβεται
Αυτό συμπεριλαμβάνει να δέχεται τις απόψεις, τις αρχές και τις αξίες του. Και κυρίως, να μη προσπαθεί να τις αλλάξει επειδή απλώς αποκλίνουν από τις δικές του.

5. Σε κάνει να νιώθεις πραγματικά άνετα
Μία σχέση δεν μπορεί να έιναι υγιής αν όταν είσαι μέσα σε αυτή διστάζεις να δείξεις όλες σου τις πτυχές μήπως σε παρεξηγήσει ή αλλάξει η γνώμη του για σένα, αλλά όταν είσαι αληθινά άνετη μαζί του χωρίς να προσποιείσαι ή να κρύβεσαι.

6. Να αισθάνεσαι ότι σε αγαπάει αληθινά
Και όχι επειδή στο λέει κάθε μέρα, αλλά επειδή το βλέπεις και το νιώθεις από τον τρόπο που σου συμπεριφέρεται.

7. Να θυμώνεις
Καμιά φορά, όχι συνέχεια. Όπως είπαμε και παραπάνω, μια σχέση έχει και τις καλές και τις κακές της στιγμές. Αυτό που μετράει είναι να θυμώνεις επειδή πραγματικά νοιάζεσαι και θέλεις να διορθώσεις όποια τυχόν προβλήματα θέλεις, όχι για να του τραβήξεις την προσοχή ή από συνήθεια. 




Πως μπορώ να φορτίσω τη ζωή μου με θετική ενέργεια ;

Είναι κάποιες μέρες που μπορεί να νιώθετε την ενέργειά σας πεσμένη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διερευνήσετε την αιτία που έχετε πεσμένη διάθεση. Από κει και πέρα μπορείτε να βρείτε αρκετούς τρόπους που θα σας φορτίσουν εκ νέου. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους από αυτούς τους τρόπους.

Ασκηθείτε
Δέκα λεπτά περπάτημα αυξάνουν την ενέργεια και ενισχύουν τη διάθεση. Οι περισσότεροι λένε ότι είναι πολύ κουρασμένοι για να ασκηθούν, αλλά στην πραγματικότητα αν κάποιος κάνει γυμναστική σε υψηλό επίπεδο έντασης, τότε αυξάνει την ενέργειά του.

Βγείτε στον Ήλιο
Η καθημερινή έκθεση για τουλάχιστον δέκα λεπτά στον ήλιο είναι πολύ σημαντική. Ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνη D για να επιβιώσει και ο καλύτερος τρόπος για να την λάβει είναι η έκθεση στο φυσικό φως που ενισχύει τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας.

Ακούστε έντονη μουσική
Αυτός είναι ένας από τους πιο γρήγορος και ευκολότερους τρόπους για να ανεβείτε ψυχολογικά και ενεργειακά.

Αναπνεύστε!
Ο περισσότερος κόσμος παίρνει μικρές ανάσες όλη την ημέρα, γεγονός που δυσκολεύει τη μεταφορά του ίδιου του οξυγόνου σε όλο τον οργανισμό. Για να είστε σε εγρήγορση και ήρεμοι, θυμηθείτε να εισπνέετε βαθιά έως το στομάχι και να πραγματοποιείτε ολοκληρωμένες εκπνοές, προσπαθώντας ο αφαλός σας να αγγίξει την σπονδυλική στήλη.

Μιλήστε με τους φίλους σας
Η επαφή αυτή θα σας δώσει ενέργεια. Αν λοιπόν αισθάνεστε τη διάθεσή σας στα… πατώματα, τότε πάρτε έναν φίλο σας και τρέξτε ή περπατήστε μαζί κουβεντιάζοντας.

Καταναλώστε υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες παρέχουν άμεση ενέργεια και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, όσπρια, φρούτα). 

Πρέπει όμως να αποφεύγετε στο ίδιο γεύμα να υπάρχουν 2 τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες καθώς αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη στον οργανισμό γεγονός που επιφέρει μετά από λίγο πτώση του σακχάρου στο αίμα και αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κόπωση. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε καθημερινά.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια
Κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και ανάλογη ποσότητα από αιθέριο έλαιο λεμονιού. Τα αιθέρια έλαια θα σας κάνουν να νιώσετε έντονη ευεξία.

Ασκήσεις στο πρόσωπο
Με τις άκρες των δαχτύλων σας κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας για 3-4 λεπτά. Κάντε μασάζ στους κροτάφους, στο μέτωπο, αλλά και κάτω από τα αυτιά. Ιδανική στιγμή για την άσκηση είναι το πρωί.

Πιείτε χυμό μήλου
Πιείτε έναν ζεστό φυσικό χυμό μήλου. Καθαρίστε 2 μήλα και βάλτε τα στο μπλέντερ. Αδειάστε τον πολτό σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Ο χυμός αυτός θα σας χαλαρώσει. Ακόμη κάνει καλό στο συκώτι και καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες.

Πιείτε Βασιλικό πολτό
Ο βασιλικός πολτός εκκρίνεται από κάποιους αδένες των μελισσών. Με τον πολτό αυτό τρέφονται οι βασίλισσες, αλλά και οι προνύμφες, που αργότερα γίνονται βασίλισσες, οι οποίες ζουν 10 φορές περισσότερο σε σχέση με τις εργάτριες μέλισσες. 

Ο βασιλικός πολτός ενδείκνυται για άτομα που νιώθουν εξάντληση και έχουν φανερά σημάδια υπερκόπωσης. Θα πρέπει όμως η λήψη του για την καταπολέμηση της υπερκόπωσης να γίνεται έγκαιρα για την καλύτερη αντιμετώπιση της.

Φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα
Η σοκολάτα : δίνει δύναμη, χαρίζει ευεξία, ενισχύει την πνευματική διαύγεια. Έχει ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες καθώς περιέχει υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, μεγάλες ποσότητες καλίου και μαγνησίου, αξιοσημείωτες ποσότητες ασβεστίου, νατρίου και χαλκού, μικρές ποσότητες βιταμίνης Α, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης D, βιταμίνης Ε, σιδήρου, αλκαλοειδή, πολυφαινόλες κ.α.

Σπιτική συνταγή για φυσικά, ενεργειακά & αθλητικά ροφήματα

Συστατικά :
• 1 λίτρο πράσινο τσάι

• 1 / 4 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων ή φυσικό θαλασσινό αλάτι

• ¼ φλιτζάνι χυμού ή περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφύλι, μήλο, λεμόνι, λάιμ, ανανά, κ.λπ.

• 1-2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, στέβια, κ.λπ.

Οδηγίες :
• Ετοιμάστε το τσάι

• Προσθέστε το αλάτι της θάλασσας

• Προσθέστε το χυμό και ανακατέψτε ή ανακινήστε καλά

• Ψύξτε το ρόφημα και διατηρείστε το στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσετε





10 συνήθειες που σας δηλητηριάζουν τη ζωή

1. Προσποιείστε ότι όλα είναι εντάξει όταν στην πραγματικότητα δεν είναι.
Αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή ότι θέλετε να τα παρατήσετε; Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε γι’ αυτό. Δεν είστε ρομπότ, αλλά ακόμα κι αν ήσασταν πάλι θα έπρεπε να σταματήσετε για λόγους συντήρησης. 

Δεν πρέπει να ντρέπεστε να παραδεχτείτε ότι αισθάνεστε εξαντλημένοι και πεσμένοι ψυχολογικά. Αυτό αποτελεί φυσικό μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Το γεγονός ότι το συνειδητοποιείτε, σημαίνει ότι είστε σε θέση να το αντιστρέψετε.

Ακόμα κι αν νιώσετε ότι καταρρέετε για κάποιο διάστημα, δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να προσποιείστε πάντα ότι είστε δυνατοί ούτε να αποδεικνύετε συνεχώς ότι όλα πάνε καλά. Μην ασχολείστε με το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι. Αν θέλετε μπορείτε να κλάψετε, είναι κάτι υγιές. Όσο πιο γρήγορα κλάψετε, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρετε να χαμογελάσετε ξανά.

2. Αφήνετε τις πληγές του παρελθόντος να καταστρέψουν το παρόν.
Μέσα από τους δύσκολους καιρούς γίνεστε δυνατότεροι, μέσα από τα λάθη σας σοφότεροι και γνωρίζοντας τη θλίψη γίνεστε πιο ευτυχισμένοι. Σε κάθε δυσάρεστη συζήτηση που κάνατε υπήρχε πάντα κάποιος που σας δίδαξε κάτι για τον εαυτό σας. 

Κάθε κατάσταση μας δίνει μια ευκαιρία για βαθύτερο στοχασμό και γνώση του εαυτού μας. Κάθε στιγμή ανατροπής, απογοήτευσης και φόβου μας διδάσκει κάτι. Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Τίποτα απολύτως.

Υπάρχει ένα θετικό και μια ευλογία κρυμμένα σε κάθε εμπειρία και κάθε αποτέλεσμα. Επομένως, μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε να τα παρατήσετε σήμερα επειδή τα πράγματα ήταν άσχημα χτες. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά. (Διαβάστε το βιβλίο «Ο Δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος»).

3. Πιστεύετε ότι οι καλύτερες μέρες είτε θα έρθουν στο μέλλον είτε ανήκουν στο παρελθόν.
Περνάτε ολόκληρη τη ζωή σας εγκλωβισμένοι μέσα σε έναν λαβύρινθο, σκέφτεστε τρόπους για να ξεφύγετε κάποια μέρα καθώς και το πόσο όμορφα θα είναι τότε, και φαντάζεστε ότι το μέλλον σας πάει μπροστά, αλλά εσείς ποτέ δεν προχωράτε. 

Απλώς χρησιμοποιείτε το μέλλον για να δραπετεύσετε από το παρόν. Αυτό ακριβώς κρατά τόσους πολλούς από εμάς αγχωμένους και δυστυχισμένους. Και η άλλη πλευρά όμως αποτελεί επίσης μια πραγματικότητα: η εμμονή με το παρελθόν.

Ο Δαλάι Λάμα το έθεσε ως εξής : «Πρέπει να αποδεχτείτε ότι υπάρχουν μόνο 2 ημέρες του χρόνου που δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Η μία είναι το χθες και η άλλη το αύριο». Έτσι λοιπόν σήμερα και τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αγαπήσουμε, να γελάσουμε, να εργαστούμε και να ζήσουμε με τόλμη. Αυτή η στιγμή ακριβώς χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σας, διότι εδώ και τώρα είστε πραγματικά ζωντανοί.

4. Προσπαθείτε να παραμείνετε όπως ήσασταν πριν αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής.
Οι δύσκολες καταστάσεις μοιάζουν με δυνατές καταιγίδες που έρχονται καταπάνω σας. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι σας εμποδίζουν να φτάσετε εκεί που θέλετε. Μπορούν επίσης να κομματιάσουν διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς σας, εκτός βέβαια από εκείνες τις βασικές που δεν μπορούν να κομματιαστούν, έτσι ώστε αργότερα να αντικρίσετε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είναι κι όχι όπως θα θέλατε να είναι.

Αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Μπορεί να σας φαίνεται αδύνατο τώρα, αλλά μια μέρα θα γυρίσετε πίσω σας να κοιτάξετε τις καταιγίδες που έχετε ξεπεράσει και θα πείτε ένα σιωπηλό ευχαριστώ. 

Για πολλούς από εμάς, οι καταιγίδες της ζωής είναι η αιτία που αποκτήσαμε συμπόνια, ευγένεια και πραότητα και που πλέον μπορούμε να τις προσφέρουμε και στους άλλους, επειδή αυτές οι αξίες υπάρχουν μέσα μας.

5. Αντιστέκεστε στην αλλαγή και την εξέλιξη.
Οφείλετε να ελέγχετε συστηματικά τον εαυτό σας και να αναρωτιέστε: «Έχω αποφασίσει να αισθάνομαι καλά ή να εξελιχτώ;». Η εξέλιξη δεν είναι πάντα ευχάριστη και το να νιώθουμε καλά δεν οδηγεί πάντα στην εξέλιξη. 

Κανένα από τα 2 δεν είναι λάθος, εφόσον υπάρχει ισορροπία. Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι το να νιώθουμε άσχημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό το συναίσθημα δημιουργείται συχνά την πιο κατάλληλη στιγμή.

Μην το αποφύγετε – αγκαλιάστε το. Διοχετεύστε την ενέργειά σας με τρόπο που θα σας οδηγήσει στην εξέλιξη. Η αλλαγή και η εξέλιξη ξεκινούν από εκεί που τελειώνει η ζώνη άνεσης. Όταν αισθάνεστε άσχημα, να έχετε υπόψη ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας σηματοδοτούν μια νέα αρχή κι όχι το τέλος.

6. Ανησυχείτε συνεχώς χωρίς να αναλαμβάνετε δράση.
Το άγχος και η ανησυχία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του παρόντος. Δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, απλώς απομυζούν τη χαρά σας και σας απασχολούν μην αφήνοντάς σας να κάνετε απολύτως τίποτα. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε καταστάσεις που δεν θέλετε.

Απαλλαγείτε από αυτή την αρνητική συνήθεια! Είναι πολύ προτιμότερο να νιώθετε εξαντλημένοι από την προσπάθεια παρά να κουράζεστε μην κάνοντας τίποτα εκτός από το να ανησυχείτε. Μην χάνετε την προσπάθεια αποφεύγοντάς την. Προχωρήστε κι αναλάβετε δράση. Σήμερα κιόλας, ρωτήστε τον εαυτό σας τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας και στη συνέχεια βρείτε το θάρρος να χτίσετε την ημέρα σας γύρω από αυτό.

7. Θυσιάζεστε για τους άλλους.
Δώστε στους άλλους τόσο, όσο μα μην βλάπτεστε εσείς οι ίδιοι. Μην δίνετε υπερβολικά από τον εαυτό σας, γιατί αν το κάνετε ύστερα δεν θα έχετε να προσφέρετε τίποτα σε κανέναν, ακόμα και σε αυτούς που αγαπάτε πολύ. 

Κάθε φορά που νιώθετε παγιδευμένοι και δυσκολεύεστε ακόμα και να αναπνεύσετε, να θυμάστε ότι πρέπει πρώτα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αυτό δεν σας κάνει εγωιστές, σας κάνει ανιδιοτελείς.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πιο αληθινή μορφή ανιδιοτέλειας που μπορεί κανείς να βιώσει. Μόνο αν αγαπήσετε τον εαυτό σας θα μπορέσετε να αγαπήσετε και τους άλλους. 

Για να αποκτήσετε μια αληθινή σχέση αγάπης και υποστήριξης με τους άλλους, θα πρέπει να μάθετε πρώτα πώς να γίνετε εσείς ο καλύτερος φίλος του εαυτού σας. Πρέπει να αγαπήσετε τον εαυτό σας πρώτα και να μοιραστείτε αυτή την αγάπη με όσους σας εκτιμούν. Είναι προτιμότερο από το να ψάχνετε την αγάπη με σκοπό να αντισταθμίσετε το κενό που νιώθετε για τον εαυτό σας.

8. Παίρνετε προσωπικά οτιδήποτε συμβαίνει.
Όταν δεν παίρνετε απολύτως τίποτα προσωπικά, θα νιώθετε απίστευτα ελεύθεροι. Εξάλλου οι άνθρωποι σπάνια κάνουν πράγματα εξαιτίας σας. Ο λόγος για ό,τι κάνουν είναι οι ίδιοι. Έτσι, να θυμάστε ότι ακόμα κι όταν κάτι μοιάζει να είναι προσωπικό, πιθανότατα δεν είναι.

Κι όταν θα νιώσετε θυμωμένοι, πληγωμένοι ή ότι έχετε πέσει θύματα των πράξεων κάποιου άλλου, προσπαθήστε να βρείτε βαθιά μέσα σας ένα μέρος γαλήνης που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο πόνο μπορεί να έχει βιώσει αυτός ο άνθρωπος, πόσο βαρύ φορτίο πρέπει να κουβαλά στην ψυχή του και πόσο σκληρός έχει αναγκαστεί να γίνει προκειμένου να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην ηθική του.

9. Αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να σας βασανίζουν.
Μην πιστεύετε όλα όσα ακούτε, ακόμη και τις σκέψεις που δημιουργεί το ίδιο σας το μυαλό. Αν επιλέξετε να είστε δυστυχισμένοι, θα βρείτε πολλούς λόγους για να γίνετε. Αν επιλέξετε να είστε ευτυχισμένοι, θα βρείτε πολλούς λόγους για να τα καταφέρετε. Κατά 99% είναι τόσο απλό. 

Το να μιλάμε για τα προβλήματά μας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εθισμούς. Είναι σπουδαίο να εκφράζουμε ό,τι μας πονάει αλλά δεν έχει κανένα νόημα να αναμασάμε το ίδιο πρόβλημα.

Μιλήστε για πράγματα που σας κάνουν να χαίρεστε, που αγαπάτε και για τα όνειρά σας. Κάντε παρέα με ανθρώπους που έχουν χιούμορ και εξασκήστε κι εσείς το δικό σας χιούμορ. Εκφράστε τη δημιουργική σας πλευρά. Η Τέχνη είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για τον ψυχισμό μας.

10. Αρνείστε να χαλαρώσετε και να είστε δεκτικοί στην αβεβαιότητα.
Η κατάκτηση της αληθινής ευτυχίας χρειάζεται θάρρος. Χρειάζεται να εκθέσετε τον εαυτό σας και να ρισκάρετε δείχνοντας θάρρος που μπορεί να μοιάζει ακόμα και παράλογο. Δεν είναι εύκολο να δοκιμάσετε τα όρια της ευαισθησίας σας, να διερευνήσετε βαθύτερα τον πυρήνα της ύπαρξής σας και να αποδεχτείτε τα μειονεκτήματά σας αλλά και ταυτόχρονα να τα εκθέσετε στους άλλους.

Αξίζει να είστε πρόθυμοι να απελευθερωθείτε από τους κανόνες, να σταματήσετε να προσπαθείτε να φαίνεστε ψύχραιμοι και να μην νοιάζεστε τόσο πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Υιοθετήστε μια στάση ζωής. Στην πραγματικότητα, όλοι πρέπει να βρούμε χρόνο να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από τους τρελούς ρυθμούς της ζωής.

Πρέπει να καθίσουμε για λίγο και να κοιτάξουμε τον ουρανό χωρίς να ελέγχουμε τα μηνύματα στο κινητό, να δούμε το ηλιοβασίλεμα χωρίς να το ανεβάσουμε στο Instagram και να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας. Αξίζει να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας και να ζήσουμε το παρόν, να αγαπήσουμε, να μην φοβηθούμε να πληγωθούμε και πάνω απ’ όλα, να ρισκάρουμε.





Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πέστε ΟΧΙ…. Για να πετύχετε.....!!!!!!!

Να τα 10 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε ‘ΟΧΙ’ και να σταματήσετε να κάνετε, αν θέλετε να πετύχετε οτιδήποτε!

Τι σημαίνει για εσάς ΕΠΙΤΥΧΙΑ; Μπορεί να είναι χρήματα, καλή καριέρα, μια ωραία σχέση, γάμος, οικογένεια, δημιουργικότητα, οτιδήποτε… Το πώς ορίζετε την ευτυχία για εσάς είναι δικό σας θέμα και δική σας ευθύνη. Πώς, όμως, μπορείτε να πετύχετε σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς;

Αλήθεια, τι είναι επιτυχία, - δηλαδή σημαντικό - για εσάς;
Ø Καταρχήν, θα πρέπει να ορίσετε τι είναι σημαντικό για εσάς (και όχι για το τι θα πει η κοινωνία, η μητέρα ή ο πατέρας σας, κλπ).

Ø Το δεύτερο στοιχείο είναι να θέσετε την επιτυχία με τρόπο που φαίνεται ότι έχετε τον έλεγχο τον πραγμάτων. Έτσι, το ''να μου πέσει το λαχείο'' δεν είναι θέμα επιτυχίας, αλλά τύχης. Αλλά το να πείτε ‘επιτυχία για μένα είναι να είμαι δημιουργική είναι κάτι που μπορείτε να το ελέγξετε.

Ø Ένα τρίτο σημαντικό σημείο είναι βάλετε κάποιους αντικειμενικούς και μετρήσιμους στόχους για την επιτυχία, οι οποίοι να εξαρτώνται από το χέρι σας. Το να πείτε ''θέλω να είμαι ζωγράφος'', ''θέλω να γίνω συγγραφέας'', ''θέλω να έχω μια ωραία σχέση'', είναι πράγματα τα οποία μπορείτε να ελέγξετε, αλλά εκφρασμένα έτσι είναι τόσο γενικά και αόριστα που δε σας βοηθάνε. 

Είναι προτιμότερο λοιπόν να πείτε ‘επιτυχία για εμένα είναι να πάρω μια σειρά μαθημάτων ζωγραφικής και να ολοκληρώσω 10 πίνακες, ή ''να γράψω το μυθιστόρημά μου'' ή ''να βρω έναν άνθρωπο με τον οποίο να έχω κοινά ενδιαφέροντα και να μοιραζόμαστε τη ζωή μας''.

Το πρόβλημα
Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές οι φόβοι και οι πράξεις των ανθρώπων είναι τα εμπόδια στην ίδια τους την επιτυχία! Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως, η συμπεριφορά μας είναι αυτή που μας μπλοκάρει ή μας ανοίγει τους δρόμους προς την επιτυχία.

Σταματήστε να σαμποτάρετε την ευτυχία σας..!!

Να τι θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να ανοίξετε τα μονοπάτια προς την επιτυχία.

1. ΟΧΙ στις δικαιολογίες
Πρόκειται για συνήθεια κατάλοιπο των παιδικών μας χρόνων! «Δε φταίω εγώ που δεν έμαθα την ορθογραφία, η μαμά μου φταίει που δε μου πήρε τετράδιο», «δε φταίω εγώ που δεν έκανα την άσκηση, η διπλανή μου φταίει που με σκούντησε», κλπ, κλπ. 

Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες για όσα δεν κάνετε! Σταματήστε να κατηγορείτε άλλους για το γεγονός ότι δεν παίρνετε αυτό που επιθυμείτε. Αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας αλλά και των λαθών σας. 

Και, ναι, θα κάνετε λάθη, θα πέσετε, αλλά δε μετράει το πόσες φορές θα πέσετε, αλλά το πόσες φορές θα σηκωθείτε. Δεχτείτε κάθε λάθος σαν ευκαιρία να μάθετε κάτι καινούργιο, αλλά μην το επαναλάβετε. Πιστέψτε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας, κάντε αυτό που πρέπει, και, σύντομα, θα δείτε αποτελέσματα.

2. ΟΧΙ στο ''αυτομαστίγωμα''
Στον αντίποδα του να κατηγορείτε διαρκώς τους άλλους για τα ελαττώματα ή τις μειονεξίες σας ή τις λανθασμένες συμπεριφορές σας είναι το να κατηγορείτε τον εαυτό σας ενοχικά για το κάθε τι. 

 Ένα από τα σημαντικά κλειδιά της ευτυχίας είναι να μπορεί κανείς να ελέγχει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του όταν αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν παρασύρεται σε αυτοκατηγόριες ή αρνητική εκτίμηση του εαυτού, αλλά σε αντικειμενική αποτίμηση της κατάστασης.

Έτσι, όταν κανείς αντιλαμβάνεται αντικειμενικά ότι κάτι είναι δύσκολο, περίπλοκο, ή χρονοβόρο (ή ακόμα χειρότερα και τρία αυτά μαζί!) σχεδιάζει και τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την κατάσταση.

3. ΟΧΙ στην επικέντρωση στα αρνητικά
Εδώ πρόκειται για το κλασικό «πώς βλέπετε το ποτήρι; Μισοάδεια ή μισογεμάτο;». καταργήστε την αρνητική θεώρηση της ζωής και των πραγμάτων και επικεντρωθείτε στα θετικά. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα σταματήσετε να λαμβάνετε υπόψη τα αρνητικά, σημαίνει ότι δε θα επικεντρώσετε τη ζωή σας αποκλειστικά γύρω από τα αρνητικά και τα στραβά και ανάποδα που μπορεί να σας συμβούν.

4. ΟΧΙ στο φόβο της αποτυχίας
Να θυμάστε ότι κανείς ΔΕ γεννήθηκε επιτυχημένος, όλοι έγιναν! Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με εμπόδια, έχει λακκούβες και κακοτοπιές. Δεχτείτε το ως δεδομένο και δουλέψτε με αυτή την κατανόηση στο μυαλό σας. 

Δεχτείτε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και μάθετε να τας δέχεστε. Να θυμάστε ότι όποιος μαθαίνει από τα λάθη του δεν τα επαναλαμβάνει! Και, φυσικά, επίσης να θυμάστε ότι τα λάθη δε σας μειώνουν σαν άνθρωπο ή χαρακτήρα.

5. ΟΧΙ στον ευκολότερο ή συντομότερο τρόπο
Η επιτυχία σχεδόν ποτέ δεν είναι συνώνυμη με το «γρήγορα» ή το «εύκολα», αν και πολύ θα θέλαμε να είναι έτσι! Η επιτυχία είναι συνυφασμένη με την ατομική προσπάθεια, με τη μέθοδο ‘δοκιμής και λάθους’, την υπομονή και την επιμονή. 

Αν δε δεχτείτε τα παραπάνω, απλώς θα δυσκολέψετε τη ζωή σας! Για να πετύχετε θα πρέπει να βάλετε χρόνο, κόπο, προσπάθεια, ένα κομμάτι του εαυτού σας. Κάντε το σωστό και όχι το εύκολο! Βάλτε στόχους, ζορίστε τον εαυτό σας, δείτε ως που φτάνουν οι δυνάμεις σας και μη φοβάστε!

6. ΟΧΙ στην αγνωμοσύνη
Μία από τις χειρότερες πρακτικές, τόσο για την κατάκτηση τόσο της επιτυχίας όσο και της ευτυχίας, είναι η τάση του ανθρώπου να απαξιώνει τα πάντα και να μην αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τίποτα. 

 Όταν κανείς δεν αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όσα έχει και είναι, δε νιώθει ευτυχία και χαρά, δε νιώθει όμορφα μέσα του με τον εαυτό του. Και όταν κανείς δεν είναι καλά με τον εαυτό του, δυσκολεύεται σε όλους τους τομείς της ζωής. 

 Όταν όμως ένας άνθρωπος νιώθει ευγνωμοσύνη για τη ζωή του και τα θετικά της, τότε έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κινητοποιηθεί για κάτι ακόμα καλύτερο. Η ευγνωμοσύνη είναι ένα είδος πυξίδας που μας δείχνει που βρισκόμαστε και προς τα πού θέλουμε να πάμε.

7. ΟΧΙ στο να είστε ''παρτάκιας''
Φυσικά για να πετύχει κανείς χρειάζεται να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Αλλά όχι σε σημείο που να μη μπορεί να δει τις ανάγκες των άλλων ή να μη μπορεί να συνεργαστεί. Βγάλτε το μανδύα του εγωισμού από πάνω σας και υιοθετήστε μια πιο ανοιχτή στάση, δίνοντας σημασία και στους γύρω σας. Βοηθώντας τους άλλους είναι ένας ακόμα τρόπος να ακολουθήσετε το μονοπάτι της επιτυχίας.

8. ΟΧΙ στη διάσπαση της προσοχής
Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιθυμούν να επιτύχουν σε κάτι, οτιδήποτε, κάνουν ένα βασικό λάθος: ξεχνιούνται, κάνουν κάτι άλλο και αφήνουν την προσοχή τους να διασπαστεί από τον αρχικό τους στόχο. 

Κάτι άλλο γίνεται, κάτι συμβαίνει, κάτι τους τραβάει την προσοχή και ποτέ δεν αρχίζουν ή δεν ολοκληρώνουν αυτό που στ’ αλήθεια ήθελαν εξαρχής. Προσοχή λοιπόν στις διασπάσεις και τα εμπόδια! Ακόμα και στα απλά καθημερινά μικροπράγματα. 

Αν λέτε «θέλω να αφιερώσω χρόνο στο Χ πράγμα, αλλά ας μπω πρώτα στο Facebook ένα λεπτό» και καταλήγετε να αφιερώσετε δυο ώρες, τότε, απλά, έχετε χάσει το στόχο σας! Αφήστε το μονοπάτι της επιτυχίας σας ανοιχτό και προχωρήστε σε αυτό προσηλωμένοι στους στόχους σας.

9. ΟΧΙ ζωή χωρίς στόχους
Να θυμάστε το βασικό: για να πετύχετε, πρέπει να έχετε θέσει κάποιο στόχο! Όσο αστείο και αν σας φαίνεται πολλοί άνθρωποι έχουν μια γενική και αόριστη ιδέα ότι θέλουν να πετύχουν αλλά δεν έχουν συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους που πρέπει να κατακτήσουν με μία σειρά προκειμένου να φτάσουν εκεί που θέλουν. 

Οι στόχοι που δίνουν νόημα στη ζωή μπορεί να είναι απλοί ή σύνθετοι, να σχετίζονται με εσάς τους ίδιους ή με κάτι πέρα από εσάς. Στόχος είναι να μην έχετε στρες, να αποκτήσετε περισσότερους φίλους ή να πάρετε επιτέλους αυτό το μάθημα ζωγραφικής, αλλά εξίσου στόχοι είναι να γράψετε ένα μυθιστόρημα, να μαζέψετε χρήματα για ένα ταξίδι, να κάνετε τη δική σας επιχείρηση, κλπ. 

Αποκτήστε φιλοδοξίες, μικρές ή μεγάλες, βάλτε στόχους, σχεδιάστε πώς θα τους κατακτήσετε και προχωρήστε στη ζωή σας!

10. ΟΧΙ στο «δε μπορώ»
Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει «δε μπορώ», υπάρχει «δε θέλω». Τι κάνετε κάθε φορά που τα βρίσκετε σκούρα; Πώς αντιμετωπίζετε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο σας; Είστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι από τη φύση σας; Έχετε θετική σκέψη και στάση ζωής; 

Οι πετυχημένοι άνθρωποι συναντούν όσα εμπόδια (αν όχι και παραπάνω) συναντούν και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Η διαφορά; Οι πετυχημένοι άνθρωποι απλώς δεν το βάζουν κάτω! Πέφτουν και σηκώνονται πάλι και συνεχίζουν. Και όποιος συνεχίζει και επιμένει (με σωστό τρόπο) πετυχαίνει!

Οι αποτυχίες, οι απογοητεύσεις και τα εμπόδια είναι μέρος της ζωής και μέρος της διαδικασίας που ακολουθεί κανείς για να πετύχει. Δείξτε επιμονή και υπομονή, μάθετε από τα λάθη σας, διορθώστε τη στρατηγική σας και θα πετύχετε!
Διαλέξτε Αγάπη, Ηρεμία, Χαρά!





Δρ Λίζα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«Ο ταπεινός είναι ο πλούσιος που δεν κινδυνεύει από πτώχευση»....!!!!!!!

Ο παιδοψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης γράφει στο βιβλίο του, Ρωγμές και Αγγίγματα, για το εάν ταπείνωση είναι, να είσαι γκρίζος άνθρωπος. Ένα συγκλονιστικό κείμενο…

«Τι μπορεί να σημαίνει η ταπείνωση σ' έναν κόσμο που έχει αυτοπροσδιορισθεί ως κοινωνία της αγοράς; Σε μια κοινωνία που, έχοντας ως στόχο της το κέρδος πουλάει το κάθε τί; 

Η διαφήμιση και το marketing δεν αφορούν μόνο κάποια καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και την πολιτική, τις τέχνες, τον αθλητισμό, ακόμη και την φιλανθρωπία. Πώς μπορεί κάποιος, σε έναν κόσμο που έχει αποθεώσει την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις, να αναφέρεται στην ταπείνωση δίχως να είναι γραφικός; 

Πώς να προβληθεί η ταπεινότητα ως αξία, όταν ο όρος ταπεινός παραπέμπει σ' έναν κακομοίρη, καημένο, μίζερο και απομονωμένο άνθρωπο, που δεν έχει επιτύχει κάτι σημαντικό ή, αν καταφέρει κάτι, δεν θα το χαρεί, αφού αν το αναγνωρίσει ως σημαντικό, τότε θα έχει υπερηφανευθεί; 

Είναι ταπεινός ο άνθρωπος που δεν έχει κοπιάσει επιμελημένα, ώστε να ολοκληρώσει ένα έργο; Είναι ταπεινός ο άνθρωπος που δεν έχει βιώσει έντονα ευχαριστιακά κάποιο τομέα της ζωής όπως εργασία, επιστήμη, τέχνες, σπορ, έρωτα, οικογένεια; Η αναγνώριση της προσπάθειας σημαίνει και το γκρέμισμα της πνευματικότητας; 

Είναι ταπείνωση το να είσαι γκρίζος άνθρωπος, δίχως έντονους τόνους και λαχτάρες; Ένας άνθρωπος που δε λαχτάρησε ποτέ να ανεβεί ψηλές κορφές, να ερωτευθεί, να ζήσει έντονα; 

Είναι ταπείνωση - αν θεωρείσαι επιφανής - το να καταδέχεσαι να συναναστρέφεσαι κάποιους λιγότερο σημαντικούς; 

Είναι ταπείνωση το να μιλάς περιφρονητικά για τα όποια χαρίσματά σου ή τις όποιες ικανότητές σου και να εξαναγκάζεις με τον τρόπο αυτό τους άλλους γύρω σου να σου επαναλαμβάνουν ακατάπαυστα το πόσο αξίζεις; 

Η ταπείνωση δεν απαιτεί προσπάθεια, καθώς αποτελεί τον καρπό της κατανόησης της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο βαθμό που συνειδητοποιείται η μετοχή στην κοινή πανανθρώπινη μοίρα, η βεβαιότητα του θανάτου προσφέρεται ως μέτρο της ζωής. 

Όχι βέβαια ως παραίτηση από κάθε τι που μπορεί να ομορφαίνει και να χαριτώνει την ύπαρξη, αλλά ως μέτρο των ορίων της ύπαρξης. 

Η συνειδητοποίηση ότι κανείς δεν έχει πετύχει κάτι εντελώς μόνος του, αλλά ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ενεργειών πολλών ανθρώπων, δίνει το μέτρο της γελοιότητας εκείνων που θεωρούν τον εαυτό τους αυθύπαρκτο. 

Πίσω από έναν επιστήμονα που έχει ανακαλύψει μια μοναδική, πρωτότυπη ανακάλυψη, έχει προϋπάρξει στο διάβα των αιώνων ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσφέρει τις γνώσεις που του επέτρεψαν να στηριχθεί για να χτίσει και αυτός ένα ψηλότερο σκαλί. 

Πίσω από τον αθλητή που πρωτεύει, υπάρχει μια οικογένεια που του έχει συμπαρασταθεί, ένας ή πολλοί προπονητές που τον έχουν καθοδηγήσει, ομάδα φυσιοθεραπευτών και αθλητιάτρων που τον έχουν φροντίσει, οικονομικοί χορηγοί. 

Υπάρχει και το ταλέντο που μπορεί να διαθέτει, αλλά για το οποίο δε συνέβαλε περισσότερο από ό,τι κάποιος που βρέθηκε εκ γενετής σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. 

Η πραγματικότητα ότι κάποιος μπορεί να είναι πολύ πετυχημένος σ' έναν τομέα της ζωής δεν υποτιμά το γεγονός ότι σε άλλους τομείς της ζωής μπορεί να υποφέρει αισθητά και ότι αργά ή γρήγορα θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα αν πιστεύει στην ψεύτικη παντοδυναμία του. 

Ο εγωισμός είναι μια φυλακή της ανθρώπινης φύσης, καθώς η κοινωνία με τους άλλους ανθρώπους είναι ο μοναδικός τρόπος ουσιαστικής διαμόρφωσης του ανθρωπίνου προσώπου. 

Αυτός που αδιαφορεί για τους άλλους ανθρώπους είναι τελικά ο χαμένος, γιατί δεν ολοκληρώνει την ύπαρξή του, αλλά αναπτύσσει επικίνδυνα μονομερώς κάποιες ιδιότητες ή δραστηριότητες του, π.χ. εμφάνιση ή οικονομική επιτυχία.

Αυτή η επιτυχία του προσφέρει μια ψευδαίσθηση παντοδυναμίας, που προσωρινά του δίνει τη βεβαιότητα της πλήρους επιτυχίας και τη φαντασίωση ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι πλασμένοι μόνο για να τον υπηρετούν και για να τον υμνούν. 

Αυτή η ψευδαίσθηση είναι μια αφόρητη απομόνωση. Ανεξάρτητα από τα πλήθη των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί, έχει απωλέσει τη δυνατότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας. Σχετίζεται αγοραία με στόχο την επικράτηση.

Σε κάποιους επιμέρους τομείς - πολιτική, αγορά του θεάματος - μπορεί να είναι επιτυχημένος και η εικόνα-είδωλο που έχει δημιουργήσει να πουλάει ισόβια, όπως το πορτραίτο του Dorian Gray, αλλά η ύπαρξή του να υποφέρει βασανιστικά από έλλειψη αυθεντικότητος. 

Ο εγωισμός είναι μια πανικόβλητη στάση εμπρός στα άπειρα μεγέθη των δισεκατομμυρίων γαλαξιών, και τρισεκατομμυρίων αστέρων του αχανούς σύμπαντος και τα απειροστά μεγέθη των νανομέτρων του DNA. 

O εγωισμός είναι η καταδίκη της ύπαρξης σε ισόβια δεσμά. Πρόκειται για μια επικίνδυνη θανατηφόρο νόσο της ανθρώπινης φύσης. Παράλληλα είναι από τις πλέον κακοποιημένες έννοιες, με αποτέλεσμα η αναφορά σ' αυτόν να γίνεται με τον πλέον διαστρεβλωτικό τρόπο. Εγωισμός δεν είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων του εαυτού, αλλά το κλείσιμο στα δεσμά του εαυτού. 

Η περιφρονητική στάση απέναντι στους άλλους ανθρώπους δεν αναπαριστά μια έκφραση δύναμης και σιγουριάς, όπως πολλοί φαντάζονται, αλλά έκφραση μιας εσωτερικής αναπηρίας που έχει απωλέσει την δύναμη της τρυφερότητας. 

Μιας εσωτερικής ερημιάς όπου τίποτα νέο δεν συντελείται, αλλά όλα είναι αφόρητα επαναλαμβανόμενα. Μιας κατεστραμμένης ουσιαστικά ζωής, όπου ισχύει το διαστροφικό ''κάνε την καταστροφή της χαράς σου, χαρά της καταστροφής''. 

Η κακομοιριά και η μιζέρια είναι μορφές εγωισμού που δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες. Είναι το κλείσιμο στον μικρόκοσμο της αυτολύπησης, της παραίτησης, της αδικίας, της έλλειψης επιθυμιών, που δεν επιτρέπει το άνοιγμα στον άλλο άνθρωπο. 

Κατ' αυτόν τον τρόπο ερμηνεύονται οι ενέργειες των άλλων μέσα από τον ατομικό μικρόκοσμο της απογοήτευσης. Αναζητώντας το άλλοθι για τα προβλήματά τους στις κακές συνθήκες, στο μοιραίο, δεν ελπίζουν και συνεπώς δεν αναζητούν λύσεις για τις οποίες θα πρέπει να κοπιάσουν. 

Κλεισμένοι στη δυστυχία τους, την αυτοκατασκευασμένη δυστυχία τους, ηδονικά αναμασούν τα αρνητικά γεγονότα που έχουν ζήσει. Δικτατορίσκοι στη μικρή επικράτειά τους, δεν επιτρέπουν σε κανένα να αμφισβητήσει την ερμηνεία που οι ίδιοι προσφέρουν για την κακοδαιμονία τους. 

Ο ανταγωνιστικός τρόπος θέλει να αποδείξει την υπεροχή του απέναντι των άλλων. Οι άλλοι καταγράφονται ως αντίπαλοι που πρέπει να υπερκερασθούν. Η συνεργατική στάση της ταπείνωσης δεν αποτελεί προϊόν αδυναμίας αλλά συνειδητή επιλογή. 

Η ταπείνωση αρνείται τις ανασφάλειες που κρύβονται στην επιβεβαίωση, η οποία προσπαθεί να αποδείξει την μοναδικότητά της στην ατομικότητα. 

Η ταπείνωση, όταν γίνεται ως επιταγή, τότε χάνει την γνησιότητά της και καταντά μια γελοιογραφία. 

Ένας ταπεινολογών ψευδοταπεινόφρων δεν θα υποψιαστεί πόσο μακριά βρίσκεται από την αρετή. Θεωρεί ότι η ταπεινοφροσύνη καθορίζεται από κανόνες έκφρασης και συμπεριφοράς. Γι' αυτό ασχολείται επιμελώς με επιφανειακά στοιχεία που αφορούν την εξωτερική αισθητική των σχέσεων. 

Το νόημα της ταπεινοφροσύνης, που αφορά την κατανόηση της λειτουργικής ύπαρξης του ανθρώπου, στα πλαίσια της κοινωνίας των προσώπων, εκφυλίζεται σε αναζήτηση εξεζητημένων συμπεριφορών που εμποδίζουν την αυθεντικότητα στις σχέσεις. 

Ο Φαρισαίος όταν προσέρχεται στο ναό, δεν απευθύνεται σε κάποιους ανθρώπους με στόχο να υπερηφανευθεί. Η χρόνια ενασχόλησή του με την τήρηση των θρησκευτικών καθηκόντων του προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αναφερθεί προς τον Θεό για τα σημαντικά έργα που έχει επιτελέσει. 

Έχοντας δηλαδή ασχοληθεί με τα επί μέρους, έχει κλειστεί στον μικρόκοσμό του και επομένως έχει χάσει το κριτήριο ακόμα και ως προς τον εαυτό του. Ο Φαρισαίος έχει ήδη τιμωρηθεί με το να είναι ικανοποιημένος από το πλαίσιο της αυτιστικής του μιζέριας. 

Η ταπεινοφροσύνη παίρνει τη μορφή της ελπίδας, καθώς οδηγεί στην κατανόηση του μέτρου. Αναζητά τη σοφία όπου κι αν κρύβεται. Κατέχει το νόημα, καθώς χαίρεται την κάθε ομορφιά, δίχως να απαιτεί να την κατέχει. Γι' αυτό ο ταπεινός είναι ο πλούσιος που δεν κινδυνεύει από πτώχευση. 

Η ταπείνωση αποτελεί ένα στοιχείο του ευχαριστιακού τρόπου βίωσης. Σημαίνει ότι μπορώ - συν Θεώ - να χαρώ, να γλεντήσω, να πανηγυρίσω το κάθε τι που μου έχει προσφερθεί από τον Θεό άμεσα ή έμμεσα, δίχως όμως να χάσω τη δυνατότητα να διακρίνω ότι αυτό αποτελεί τμήμα του όλου και ποτέ το όλον και το οριστικό. Μπορώ να χαίρομαι το κάθε υλικό ή πνευματικό γεγονός, αλλά μη χάνοντας τη σχέση μου με τους άλλους ανθρώπους. 

Η όποια επιτυχία μου είναι μια δυνατότητα να σχετιστώ μαζί τους πιο γνήσια. (Εμείς, αδελφέ μου, δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, τραγουδάμε για να συναντήσουμε τον κόσμο....) Διαφορετικά η επιτυχία θα αποτελεί μια τεράστια χαράδρα που θα με απομακρύνει, θα με αποξενώσει, θα με εγκλωβίσει και θα με τιμωρήσει. 

Η ταπείνωση δεν απαιτεί μια ξεχωριστή προσπάθεια, αλλά αποτελεί συνέπεια της σοφίας. Ο σοφός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να αισθάνεται ταπεινά, καθώς γνωρίζει ότι η αλήθεια δεν είναι ατομική κατάκτηση, αλλά παράγεται στη διαπροσωπική αλληλαντίδραση. 

Ο σοφός Σωκράτης καταλήγει στο ''εν οίδα, ότι ουδέν οίδα'', όχι ταπεινολογώντας, αλλά κατανοώντας μέσα από τη σοφία του το άπειρο πεδίο της γνώσης. 

Ο γέροντας ασκητής λέει: ''είμαι ο χειρότερος των αμαρτωλών''. Αυτό δεν αποτελεί ταπεινολογία. Αποτελεί τη συνειδητοποίηση της προσωπικής αδυναμίας στη διάρκεια της ισόβιας άσκησής του. Είναι αυθεντικός, γιατί εκφράζει αυτό που αισθάνεται. 

Δεν αισθάνεται όμως κατάθλιψη σαν αποτυχημένος, αφού δεν βασίστηκε μόνο στις δικές του δυνάμεις. Έχει βιώσει την απίστευτη και ανείπωτη εμπειρία της συνάντησης με τη χάρη του Θεού και ο ουρανός του έχει φανερώσει την ομορφιά του, όπως ο έναστρος ουρανός φανερώνει το μεγαλείο του εκεί που δεν εμποδίζουν τα φώτα της πόλης.»




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ένας αριθμός μόνο....!!!!!!!!

Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα κακόμοιρε άνθρωπε αλλά με τις φοβικές επιλογές σου δεν υπάρχεις! Ναι, δεν υπάρχεις! 

Είσαι ένας αριθμός, όχι άτομο, όχι προσωπικότητα, όχι ύπαρξη αλλά απλά ένας αριθμός. Ένας αριθμός στην αστυνομική σου ταυτότητα, στο e-Taxis, στη ΔΕΗ, στην ουρά που περιμένεις, στις αιτήσεις που υποβάλλεις, παντού, απλά ένας αριθμός.

Δεν σημαίνεις τίποτα, δεν είσαι ορατός παρά μόνο όσο υπηρετείς, όσο μπολιάζεις το σύστημα, όσο συντηρείς τις απαιτήσεις του οικοδομήματος που εσύ ορίζεις ως εξουσία.

Ένα δέντρο που ξεραίνεται και το κόβουν. Μετά το πετάνε. Τι σημασία έχει; Υπάρχουν άπειρα δέντρα, δεν ξεχωρίζεις το ένα από το άλλο, δεν είναι ΤΟ δέντρο, αλλά ένα δέντρο. Ένα ακόμα, ένα παραπάνω, ένα λιγότερο, τι σημασία έχει; Δεν επικοινωνείς μαζί του, δεν έχεις αποκτήσει σχέση μαζί του, δεν σε νοιάζει. Τη μια μέρα είναι εκεί, την άλλη δεν είναι. Το ίδιο και εσύ!

Θα ήταν πολύ βαρύ να συνειδητοποιήσεις πως το ίδιο είσαι και εσύ. Δεν μετράς! Ζεις, αρρωσταίνεις, πεθαίνεις, ξεχνιέσαι. Και μη μου πεις πως μένεις στη μνήμη, πως υπάρχεις μέσα από τα έργα σου, πως η ιστορία θα σε θυμάται...Λανθάνεσαι! Γιατί ο μόνος χρόνος που υπάρχει αληθινά είναι το παρόν και εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι καν.

Είσαι ταυτόχρονα ο εξουσιαστής και το θύμα του ίδιου συστήματος που καταριέσαι, που αντιπαθείς. Δεν σου έφεραν τα Μνημόνια και τη στέρηση οι κυβερνήσεις, αλλά εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου...και σε όοοοολους τους άλλους τα έχεις φέρει, που δεν αντιλαμβάνεσαι εξ' ίσου την ύπαρξή τους.

Έχεις μπερδέψει την καλοσύνη με τη φιλανθρωπία και τον οίκτο, την ευγένεια με την ασφαλή τυπικότητα/απόσταση από το συναίσθημά σου, την νομιμότητα με την υποταγή της βούλησής Σου, την αρετή με την αναγκαιότητα της επιβίωσης...ως αριθμός! 

Πολλά έχεις μπερδέψει γιατί όπως το σύστημα δεν σε βλέπει παρά μόνο σαν ένα απρόσωπο αριθμό, έτσι κι εσύ πρώτα, βλέπεις τον εαυτό σου και τον κόσμο σου. Όχι φανερά...φανερά νομίζεις πως είσαι κάποιος, πως υπάρχεις...άσχετα αν ακόμα ψάχνεις το νόημα της ζωής.

Ο ατομικισμός έχει αναγκαστικά την υποταγή, τη βία και την αδιαφορία. Συντηρεί την ασφάλεια του φαίνεσθαι, τους τύπους, τους αμέτρητους ρόλους που προσπαθείς να ισορροπήσεις (αλλά δεν μπορείς) και τους βαρύγδουπους λόγους που αποφεύγουν την πραγματική, αντικειμενική αντίληψη της ζωής. Οι λεπτομέρειες σού διαφεύγουν. Ο φόβος σε κυριεύει, η μηχανική ζωή σε έχει πλήρως δεσμεύσει.

Γιατί χρειάζεσαι κάποιον να σου απαγορεύσει να αφήνεις τα περιττώματα του σκύλου σου παντού. Γιατί χρειάζεσαι πινακίδες, κι αυτές τις αγνοείς για να μην παρκάρεις σε θέσεις αναπήρων. Γιατί βάζεις πάνω από το καλό των ανθρώπων την υπακοή των νόμων, κι ας είναι άδικοι και ταπεινωτικοί. 

Γιατί θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο που σταμάτησες να καπνίζεις αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι όλες τις άλλες συνήθειες και εμμονές σου. Γιατί νομίζεις πως εξελίσσεσαι επειδή δε τρως κρέας κάνοντας το φιλόζωο ενώ ακόμα πιστεύεις πως τα φυτά, το χώμα, ο αέρας που αναπνέεις δεν έχουν συνείδηση, απλά επειδή δεν τα ακούς να σπαρταρούν, να φωνάζουν ή να πονάνε.

Ρωτάς τον άλλον "τι δουλειά κάνετε;" για να τον "γνωρίσεις", γιατί έτσι νομίζεις πως μπορείς να τον δεις. Ουσιαστικά για να ελέγξεις... Αν σου πει "είμαι δικηγόρος" (πρόσεξε το "είμαι") τον κατατάσσεις κάπου, αν σου πει "είμαι άνεργος", κάπου αλλού. Συνεχίζεις εσύ... "έχετε παιδιά; ο σύζυγος;" και έτσι μπαίνουμε όλοι σε καλούπια... τα δικά σου καλούπια που αγωνιάς να συντηρείς!

Προσφέρεις όταν έχεις κάτι να κερδίσεις, διαφορετικά προσπερνάς. Η πίστη στην τιμωρία και στην ανταμοιβή σε ωθεί στις καλές πράξεις σου αλλά φτάνει να μη συμπεριλαμβάνουν προσωπικό κόστος. Κρύβεσαι, κυρίως από τον εαυτό σου. Δεν έχεις ιδέα γιατί ζεις! 

Μεγαλώνεις, πιάνεις δουλειά, καταναλώνεις, υπακούς, είσαι νορμάλ (όπως τους άλλους όλους γύρω σου) και ασφαλίζεσαι, υποτάσσεσαι για να μη φοβάσαι....ή έτσι νομίζεις. Αναζητείς τη σταθερότητα, τη μονιμότητα, το γνώριμο, που σου προσφέρει την ψευδαίσθηση της υποτιθέμενης ασφάλειάς σου.

Δεν βλέπεις όμως πως εξακολουθείς να φοβάσαι, πως εξακολουθείς να κυνηγάς, να αναβάλλεις τη ζωή, να αρρωσταίνεις και να εξαρτάσαι απ' όλα όσα κατακρίνεις. Και πεθαίνεις....πολύ πριν από τον βιολογικό σου θάνατο! Καθημερινά, αργά, οδυνηρά, αλλά δεν κάνεις κάτι διαφορετικό για να το αλλάξεις. Έχεις πεισθεί πως είναι φυσιολογικό...

Γράφοντας αυτές τις αράδες ακούω έναν εκκωφαντικό ήχο που δεν κατάλαβα τι ήταν, μόνο από πού ερχότανε. Πετάγομαι έξω και προλαβαίνω να δω ένα δέντρο να σπάει, ένα τεράστιο κλαδί του και να ισορροπεί πάλι στον αέρα. Είναι ζήτημα χρόνου να πέσει εντελώς, αν και ο χρόνος είναι αόριστος. Ίσως αντέξει έτσι άλλους τόσους μήνες... 

Οι περαστικοί δεν το αντιλήφθηκαν και...το "εκκωφαντικό θόρυβο" ισχύει μόνο αν βρίσκεσαι εδώ, τώρα. Όμως έχουν βάλει τα σορτσάκια τους για περπάτημα και κατέβηκαν "στο πάρκο να ασκηθούν". Με το κινητό στο αυτό ή τη μουσική στα ακουστικά, βρίσκονται στον δικό τους πλαστό κόσμο, όχι εδώ, όχι τώρα.

Θα γυρίσουν ή θα σταθούν, αν κινδυνέψει από την πτώση ένας άνθρωπος. "Μεγάλη" απώλεια...μόνο για λίγο κι αυτό....Θα γίνει μεγάλη φασαρία, θα "ζητηθούν ευθύνες", θα γράψουμε πολλές σοφιστείες, θα θρηνήσουμε (ίσως), και μετά θα προχωρήσουμε...θα συνεχίσουμε να είμαστε απών, θα κάνουμε ακριβώς ό,τι κάναμε πριν... σα να μην άλλαξε τίποτα. Αν πέσει μόνο το δέντρο, ε και τι έγινε; Δεν φώναξε, "βοήθεια, με πνίγετε, ασεβείτε"!

Πέφτει ένα αεροπλάνο σε μια άλλη χώρα αλλά δε σε νοιάζει, φτάνει να μην είναι οι δικοί σου συγγενείς επάνω. Γίνεται σεισμός, πόλεμος, αλλά οι χιλιάδες νεκροί δεν σε απασχολούν όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση, τρέχοντας να προλάβεις το ραντεβού, που η καταραμένη διαδήλωση σε εμποδίζει να φτάσεις. 

Τις προάλλες είχα την ευκαιρία να μυρίσω το θάνατο, να βλέπω ζωντανούς νεκρούς να μπαίνουν στο τελεφερίκ για να δώσουν το συνηθισμένο παρόν τους στο καζίνο...νομίζουν κι αυτοί πως ζουν!

"Εμπιστεύεσαι τους άλλους" λες, "μέχρι αποδείξεως τουναντίον", χωρίς φυσικά ν' αντιλαμβάνεσαι πως αυτό το "μέχρι αποδείξεως τουναντίον" παίζει ουσιαστικά, κρυφά και αθόρυβα εξ' αρχής. Το αρνείσαι φυσικά, όμως για μέτρα πόσες φορές έχεις προδοθεί στη ζωή σου. 

Για δες που η εμπιστοσύνη όλο και δυσκολεύει να ισχύει.... όσο κι αν επιμένεις να επαναλαμβάνεις την πιο πάνω καραμέλα σου. Και είναι σχετικά απλό... Δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου! Πώς μπορείς; Αφού δεν τον γνωρίζεις καν. 

Καλά κρυμμένος πίσω από ιστούς από προγραμματισμούς και προσωπεία, δεν γίνεται να φανεί αυτό που θέλεις να κρύβεις. Όσο για την εμπιστοσύνη στη ζωή.... ούτε λόγος! Ας μην το αναλύσουμε άλλο γιατί θα μακρηγορήσω...

Θα συνεχίσεις να πηγαίνεις τα παιδιά σου στο σχολείο, πιστεύοντας πως μορφώνονται, θα πληρώνεις τους φόρους σου ως νομοταγής πολίτης χωρίς να γνωρίζεις ποιον ή γιατί καταπατούν, αφού "δεν έχεις άλλη επιλογή". 

Θα κάνεις τις διακοπές σου για να αντέχεις τη ζωή σου, θα κυνηγάς χαρτιά και υπογραφές αποφεύγοντας την έξοδο από το σύστημα που συντηρείς και θα αναρωτιέσαι πώς να υποβάλεις το άγχος (όπως σύστησε ο γιατρός), που καθημερινά γίνεται όλο και πιο απειλητικό.

Η κατάθλιψη, λένε, μέχρι το 2020 θα γίνει η πρώτη αιτία αναπηρίας παγκόσμια. Όμως εσύ τρέξε να προλάβεις τη δημόσια υπηρεσία ή την τράπεζα προτού κλείσει, τρέξε να μαγειρέψεις αγοράζοντας "βιολογικά", γράψε τα παιδιά στα φροντιστήρια και χτύπα κάρτα στην δουλειά που σού επιτρέπει να ζεις σαν σκλάβος. 

Το βράδυ, θα πιεις ένα ποτηράκι κρασί, θα "χαλαρώσεις" στην τηλεόραση ή θα κουτσομπολέψεις με μερικούς φίλους,θα διαβάζεις στα παιδιά. Θα κάνεις τις ιατρικές εξετάσεις σου συντηρώντας το σύστημα "υγείας" αφού δεν ξέρεις να ακούς το σώμα σου, θα διαβάσεις κάτι θετικό, θα διαλογιστείς, θα ανεβάσεις τις φωτογραφίες των παιδιών σου ή την τελευταία σου selfie στο facebook... και πάλι από την αρχή.

Δίπλα μας οι άνθρωποι υποφέρουν, αλλά δεν το ξέρουμε, γιατί υποφέρουμε κι εμείς...έστω κι αν δεν το παραδεχόμαστε έγκαιρα. Η ζωή περνά κι εμείς αναβάλλουμε μόνιμα τον ανθρωπισμό μας, κλεισμένοι πίσω από συστήματα ασφαλείας και θωρακισμένες πόρτες, νομίζουμε πως είμαστε ασφαλείς από την αλήθεια που κρύβουμε από τον Εαυτό μας.

Μη νομίζεις πως τα έχω αναφέρει όλα. Η αλήθεια στάζει δηλητήριο και δεν αντέχεις πολύ ψηλές δόσεις. Χρειάζεται πολύ θάρρος να την αντικρίσεις γιατί μόνο τότε αποκτάς την ικανότητα να διαφοροποιηθείς, να θυμηθείς πως είσαι άνθρωπος, όχι αριθμός, για να ξεκινήσεις να πετάς από πάνω σου ένα ένα, τα ψεύτικα ενδύματα, τα παγωμένα χαμόγελα, τις δήθεν ασφάλειες που σε δεσμεύουν στο φόβο και στην αρρώστια, τις επίπλαστες ανάγκες που σε κατατάσσουν ανάμεσα στους "φυσιολογικούς" της κοινωνίας που αργοπεθαίνει αλλά συντηρείται με χάπια και ενέσεις.

Χρειάζεται τεράστια βούληση να θυμηθείς πως είσαι άνθρωπος ή να το διεκδικήσεις για πρώτη φορά σε έναν κόσμο αριθμών, ποσοστών, τιμωρίας και παιδιάστικης ανταμοιβής της εξουσίας για την υποταγή σου.

Νομίζεις πως μπορείς "ν' αλλάξεις τον κόσμο" χωρίς κόστος, χωρίς να χάσεις ή να στερηθείς οτιδήποτε, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς από τα γνώριμα, τις ασφάλειες ή τις προσδοκίες σου. Και δεν γίνεται! Ό,τι κι αν σου λένε ή θέλεις να πιστεύεις, αυτό δεν θα είναι ποτέ εφικτό! 

Για την ώρα, δεν υπάρχεις. Δεν ανήκεις στον εαυτό σου. Ανήκεις στους φόβους σου, στους προγραμματισμούς και τις ανάγκες σου που κανείς, πέραν από τον εαυτό σου, δεν σου επιβάλλει.

Νομίζεις πως όλα αυτά είναι αρνητικά; Νομίζεις πως είναι καταστροφολογία; Ή μήπως νομίζεις πως σε ωθώ στην παραίτηση; Τίποτα απ' όλα αυτά! Αντιθέτως....έχεις ήδη παραιτηθεί αλλά δεν το γνωρίζεις. Κρυφά θέλεις να πεθάνεις, να τελειώνει αυτή η άσκοπη ζωή σου, άσχετα τι δείχνεις ή τι διαλαλείς στους άλλους.

Για να γεννηθείς ως άνθρωπος, πραγματικός, ζωντανός Άνθρωπος, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις την αλήθεια που δεν θέλεις να δεις. Θα πρέπει κάποιος να τολμήσει να σου μιλήσει όπως δεν έχεις μάθει να ακούς από αυτούς που σε παραχαϊδεύουν. Θα πρέπει, προσπερνώντας τις παρορμήσεις σου να σταθείς σε ό,τι σε δυσκολεύει, σε ό,τι σε φανερώνει, σε ό,τι θα σε πικράνει αρχικά.

Για να αποκτήσεις την υγεία σου, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει αρχικά ν' αντιληφθείς την αρρώστια, και αυτή δεν είναι στο σώμα σου αλλά στο νου.

Για να αποκτήσει νόημα η ζωή σου θα πρέπει πρώτα να αντιληφθείς και να παραδεχτείς πως δεν έχει νόημα, πως την οδηγείς στα τυφλά, πως ακολουθείς απλά το ρεύμα (όπου κι αν ανήκεις). 

Θα πρέπει, κάποιος που έχει πεθάνει ήδη στον παλιό κόσμο/αντίληψη και δεν έχει κανένα όφελος από τη διατήρησή του σ' αυτόν να σου τον δείξει, απ' έξω, αποστασιοποιημένα, χωρίς ίχνος ενοχής, κριτικής, κατηγορίας, υποτίμησης και οίκτου. Πώς αλλιώς;

Αλλά...αυτούς τους σταυρώνεις, τους αγιοποιείς αφού φύγουν, τους ακούς όταν δεν υπάρχουν πια, τους χρησιμοποιείς για να φουσκώνεις το εγώ σου ζητώντας την αναγνώρισή τους. 

Είσαι έτοιμος να κατασπαράξεις οποιονδήποτε δεν ταιριάζει με τον εγκατεστημένο προγραμματισμό σου, αδυνατώντας να δεις το είδωλο στον καθρέφτη που η ζωή φέρνει μπροστά σου. Γιατί, η μόνη δύναμη της ζωής σου είσαι ΕΣΥ, κι εσύ έχεις παραδώσει το νου, το πνεύμα και όλα τα υπάρχοντά σου, στο σύστημα που υπηρετείς.

Για την ώρα... όσους αιώνες κι αν κρατάει αυτή η "ώρα".... Γιατί η συνείδηση, η συνειδητή παρουσία στη ζωή δεν μετράει κόστος, δεν κάνει υπολογισμούς, δεν λογαριάζει τίμημα... Έχει ψυχή, έχει πνεύμα, έχει παρόν, έχει ευθύνη!




Χριστιάνα Σοφία
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο έρωτας θέλει αγκαλιές, όχι πληκτρολόγια….!!!!!!!!

Στην εποχή της ταχύτητας της επικοινωνίας και της έλλειψης χρόνου για πραγματική επαφή μπορεί και εσύ μια φορά να ερωτεύτηκες μέσω ενός social media .Αλλά τι είναι αυτό που μπορεί να σε έκανε να ποθήσεις κάποιον από μια εικόνα;

Το facebook έχει αντικαταστήσει και σχεδόν εξαφανίσει το φλερτ όπως το ξέραμε μέχρι τις αρχές του 21 αιώνα. Κάποτε οι αντροπαρέες σεργιάνιζαν τα καφέ και τις πλατείες για να αντικρύσουν την κοπέλα που θα τους έκλεβε το μυαλό.

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες ακόμα και όταν δεν ήθελαν να ερωτευτούν καλλωπίζονταν για να εισπράξουν τα αντρικά βλέμματα και να νιώσουν ποθητές.

Τώρα αρκεί μια ρετουσαρισμένη φωτογραφία στο προφίλ, με εκατοντάδες like για να της καλύψουν αυτήν την ανασφάλεια.
Άγνωστος ήταν ο άντρας που σου μιλούσε κάποτε στο bar, άγνωστος και εκείνος που σου έκανε αίτημα φιλίας.

Αυτό που αλλάζει ουσιαστικά την παράμετρο γνωριμία είναι ότι τον ένα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις κατάματα και να αποφασίσεις σχεδόν στιγμιαία αν θα του δώσεις χώρο να προχωρήσει, ενώ τον άλλον μπορείς να τον ψάξεις, να τον δεχτείς ή να τον απορρίψεις από την ασφάλεια του χρόνου και του χώρου σου.

Μπορεί να υπάρξει πραγματικός έρωτας μέσω facebook. Είναι το ίδιο δύσκολο όμως με το να υπάρξει και ο ίδιος έρωτας από δυο ανθρώπους που γνωρίστηκαν τυχαία σε μια γιορτή. Ή μάλλον οφείλει να είναι…

Δεν ορίζει το μέσο γνωριμίας το τι εστί καρμικό ή πραγματικό. Πριν όμως ερωτευτείς μια εικόνα, φρόντισε να μάθεις ποσό σε αγγίζει το βλέμμα, ποσό σε μαγεύει η μυρωδιά.Πριν αφεθείς στο κορμί, ψάξε την ψυχή του.

Η αφετηρία μιας παθιασμένης σχέσης ζωής μπορεί να είναι από οπουδήποτε. Η συνέχεια, όμως, πρέπει να είναι ζωντανή, ουσιαστική, χωρίς πληκτρολόγια.

Μόνο με πράξεις και λόγια που ανταλλάσσονται σε απόσταση αναπνοής.

Αν είναι να αγαπήσεις και να αγαπηθείς μη μείνεις στο like.
Προχώρα και φτάσε στην αγκαλιά , στο βλέμμα, στο είναι.
Αλλιώς θα έχεις κάνει ένα ακόμα block στον ίδιο τον έρωτα.




Του συγγραφέα Αντώνη Γάκη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τι απεχθάνονται οι άγγελοι ;

Οι άγγελοι απεχθάνονται τη ρύπανση της γης, του νερού, του αέρα, και του Διαστήματος. Κάθε προστασία του περιβάλλοντος τούς δίνει υπερβολική χαρά. Δεν θέλουν οι άνθρωποι να καταστρέφουν τα δάση, τα λουλούδια, τους θάμνους, επειδή αυτά είναι δικό τους δημιουργικό έργο που προσφέρουν στις μορφές της ζωής για την επιβίωση και την απόλαυσή τους. 

Είναι μέσα από τα δάση, τα δέντρα, τους θάμνους και λουλούδια που η ενέργεια και η επιρροή των αγγέλων φτάνουν τα ανθρώπινα όντα, να επουλώσουν τις πληγές τους και να προσδώσουν στις καρδιές τους νέα οράματα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι άγγελοι απεχθάνονται να ρυπαίνεται το νερό. Τα στοιχειακά του νερού είναι η ουσία του νερού. Η ρύπανση τα κάνει να αποσύρονται, και το νερό χάνει την θεραπευτική και αναζωογονητική του ουσία. Όταν το νερό είναι μολυσμένο, επηρεάζει το έδαφος, τη βλάστηση και ακόμη και τον αέρα.

Οι άγγελοι δεν θέλουν τους πολέμους, τη διχόνοια, τις διασπάσεις μεταξύ των εθνών, μεταξύ των οικογενειών, και μέσα στην οικογένεια. Κάθε διάσπαση δημιουργεί διαταραχές στους αγγελικές κόσμους. Η ενότητα και η αρμονία τους δίνουν αγαλλίαση.

Οι άγγελοι μισούν τη ρύπανση του αέρα. Δεν μπορούν εύκολα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, αν οι άνθρωποι ζουν σε ρύπανση. Όταν τα devas αποχωρήσουν από μια συγκεκριμένη τοποθεσία, λόγω της μόλυνσης της γης, του νερού και του αέρα, η εγκληματικότητα αυξάνεται εκεί. 

Οι άνθρωποι χάνουν την πηγή της καθοδήγησης και έμπνευσής τους και ζουν μια αντί-εξελικτική ζωή. Πέφτουν σε φαύλες συνήθειες και σιγά-σιγά χάνουν την αίσθηση των αξιών και την αίσθηση της κατεύθυνσης. Σπαταλούν τον χρόνο τους, την ενέργεια, τα σώματά τους και τα χρήματα, και πρόθυμα αντιμετωπίζουν την ατραπό του εκφυλισμού και της παραφροσύνης.

Οι άγγελοι μισούν τη ρύπανση του Διαστήματος. Μέσα από λανθασμένες και εγκληματικές σκέψεις, μέσα από μίσος και αιματοχυσίες, οι άνθρωποι μολύνουν το Διάστημα και εμποδίζουν τα ρεύματα του φωτός, της αγάπης και της κατεύθυνσης από το να τους φτάσουν.

Οι άγγελοι δεν θέλουν να είναι κοντά σε εκείνους τους ανθρώπους των οποίων οι εκκρίσεις είναι δύσοσμες και δηλητηριώδεις. Μια τέτοια κατάσταση εμφανίζεται σε ανθρώπους εξαιτίας των αντικρουόμενων συναισθημάτων τους, των αισθημάτων ενοχής, του μίσους, της κακίας, της συκοφαντίας και της προδοσίας. Η καθαρότητα της αύρας τούς προσελκύει.

Τα υπνοδωμάτια που έχουν διάφορες μυρωδιές τούς απωθούν. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ανατολίτες Σοφοί συμβουλεύουν να κοιμόμαστε στο ύπαιθρο, εάν κάποιος δεν είναι σε κίνδυνο από διάφορες μολύνσεις. 

Ο ύπνος σε βουνά, ερήμους, δάση, ή κοντά στις ακτές των λιμνών ή ποταμών δίνει την ευκαιρία σε υψηλότερα όντα να έρθουν πιο κοντά σε εσάς. Τα υπνοδωμάτια πρέπει να είναι απλά και σχεδόν κενά, μακριά από οσμές, σάπια υλικά και μηχανικούς θορύβους.

Οι Άγγελοι απωθούνται από χώρους όπου υπάρχουν ροές λυμάτων ή λιμνάζοντα νερά, νεκρά ζώα, αίμα, ούρα ή άχρηστα υλικά. Τους αρέσουν οι καλά αεριζόμενοι χώροι, όπου δεν υπάρχουν οσμές και διαφορετικές μυρωδιές. 

Δεν τους αρέσει η μυρωδιά του κρέατος ή του μπάρμπεκιου. Δεν τους αρέσει η μυρωδιά των καμένων τροφίμων. Επίσης απωθούνται από τον εκνευρισμό, τον θυμό και τις βίαιες συγκινήσεις. Μια φορά όταν ήμουν θυμωμένος και εκνευρισμένος, η γιαγιά μου μου είπε, "Μην ενοχλείς τους αόρατους φίλους σου".

Η επικοινωνία με τους ανώτερους κόσμους γίνεται σταδιακά πιο δύσκολη όσο η ηθική ρύπανση συσσωρεύεται. Σαν ομίχλη γύρω από τη γη, εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους δύο κόσμους και επηρεάζει την ανθρωπότητα γενικά σε τέτοιο βαθμό που τελικά η εκκαθάριση αυτής της ηθικής ομίχλης καθίσταται αδύνατη. Αυτό οδηγεί την ανθρωπότητα προς την αυτοκτονία ή την ολική καταστροφή.

Ακριβώς όπως οι άγγελοι μισούν τη ρύπανση της γης, του νερού, του αέρα και του Διαστήματος και αποσύρονται μακρύτερα στο Διάστημα, ένα παρόμοιο πράγμα συμβαίνει σε ένα πρόσωπο, όταν ρυπαίνει το φυσικό σώμα του με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, με ανθυγιεινές σεξουαλικές πρακτικές, κλπ. όταν μολύνει το συναισθηματικό σώμα του μέσα από το μίσος, το φόβο, το θυμό, την απληστία, τη ζήλια, την εκδίκηση· και όταν ρυπαίνει το νοητικό σώμα του με τη ματαιοδοξία, τις προκαταλήψεις, την χωριστικότητα, την υπερηφάνεια και το εγώ. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Εσωτερικός Φύλακας αποσύρεται και το σκοτάδι κατεβαίνει στο δρόμο του ατόμου.

Οι άγγελοι αγαπούν την ηρεμία, τη γαλήνη, την ευγένεια, την ισορροπία, την ιερότητα και τη χάρη. Όποτε βλέπουν τέτοιες ιδιότητες σε κάποιον, έλκονται από αυτόν και του περνούν τη χαρά τους, τις ευλογίες και την προστασία τους.

Μερικοί άνθρωποι έχουν αγγελικά στοιχεία στην ομιλία, τις δράσεις και τις εκφράσεις τους. Πέρα από αυτό που είναι, έχουν κάτι που δεν μπορεί να τεθεί σε λέξεις: έχουν ένα αγγελικό στοιχείο το οποίο είναι μαγνητικό, χαριτωμένο, εμπνευστικό και ενισχυτικό. 

Μερικοί άνθρωποι περιβάλλονται από μια ομάδα αγγέλων, και η παρουσία αυτών των ανθρώπων φέρνει χαρά, ιερότητα, κατανόηση, ευγνωμοσύνη και έκσταση.

Οι άγγελοι επηρεάζουν τους ανθρώπους με την παρουσία τους, ακόμα κι αν δεν μιλούν. Η αόρατη επιρροή τους απλώνεται σαν άρωμα. Η ψυχική ενέργεια μεταδίδεται επίσης από τους αγγέλους. Είναι ισχυροί πομποί ή ακόμα και πηγές ψυχικής ενέργειας. 

Όταν ένα άτομο είναι φορτισμένο με ψυχική ενέργεια, μετατρέπεται σε πηγή δημιουργικής, θεραπευτικής και διαφωτιστικής ενέργειας.

Οι άγγελοι βοηθούν ιδιαίτερα εκείνους που διδάσκουν την καθαρή Διδασκαλία της Ιεραρχίας για την αύξηση της Ομορφιάς, της Καλοσύνης, της Δικαιοσύνης, της Χαράς και της Ελευθερίας στον κόσμο. 

Στέκονται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και ενισχύουν την αύρα τους με τις αγγελικές εκπορεύσεις τους. Τους προστατεύουν από σκοτεινές επιθέσεις. Τους υπενθυμίζουν ιδιαίτερα γεγονότα ή σημεία στη μνήμη τους. Μπορούν ακόμα να τους συνδέσουν και με υψηλότερες σφαίρες για μεγαλύτερη έμπνευση και ιδέες ή για ενέργεια.

Μερικές φορές, μια ομάδα αγγέλων εκτελεί διάφορα καθήκοντα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, μερικοί άγγελοι αναγεννούν τη μνήμη. Μερικοί από αυτούς μεταδίδουν ιδέες. Μερικοί από αυτούς φορτίζουν τα λόγια του ομιλητή με τις δικές τους ενέργειες. 

Καθαρίζουν το χώρο πάνω από το ακροατήριο. Απομονώνουν τις διανοητικές γραμμές ορισμένων ανθρώπων που συνδέονται με σκοτεινές δυνάμεις. Μερικοί από αυτούς μεταδίδουν χαρά, ενθουσιασμό και το πνεύμα της ενότητας. Έτσι φέρνουν ανάταση σε όλο το κοινό που παρακολουθεί.

Ορισμένοι άγγελοι λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ του ομιλητή και του Διδασκάλου του, ή μεταξύ του νου και του Ενορατικού πεδίου του ομιλητή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, έχει συμβεί ακόμα να παροτρύνουν τον Ηλιακό Άγγελο του ομιλητή να αναλάβει τον έλεγχο και να μιλήσει μέσα από τον ίδιο τον ομιλητή αντί μέσα από την ψυχή του.

Οι άγγελοι μερικές φορές ακόμη προστατεύουν τους ιερούς τόπους ή ορισμένα σπίτια με το να στέκονται σαν φρουροί στην πόρτα ή στα παράθυρα και να κατευθύνουν τους εχθρούς σε διαφορετικά μονοπάτια. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρέχουν χρήματα, τρόφιμα, χαρτί και βιβλία. Σας κάνουν να ανακαλύψετε χαμένα αντικείμενα και να βρείτε τους ανθρώπους των οποίων οι διευθύνσεις ήταν άγνωστες.

Οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει τρόπους και μέσα για τον έλεγχο των αγγέλων και για να τους χρησιμοποιούν για τους προσωπικούς τους σκοπούς. Η πραγματική Διδασκαλία είναι ενάντια σε τέτοιες πράξεις. Θα πρέπει να παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες για τους αγγέλους για να βοηθήσουν, δεδομένου ότι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν.

Οι άγγελοι αγαπούν την ομορφιά των κήπων, τα λουλούδια, τα φυσικά χρώματα, τη μουσική και τα αρώματα. Η μουσική είναι πολύ σημαντική γι 'αυτούς. Τους αρέσει να απολαμβάνουν μουσική ή ζωγραφική που φέρουν μια πνευματική φόρτιση από τον καλλιτέχνη. 

Αν το έργο τέχνης έχει δημιουργηθεί από ένα υψηλό πνευματικό επίπεδο και από ένα πρόσωπο που είναι φορτισμένο με υψηλές ιδέες και οράματα, η μουσική ή ζωγραφική φέρει μια μεγάλη δύναμη γι' αυτούς, μια σπουδαία τροφή και χαρά. Θα διαμείνουν σε αυτές τις περιοχές, όπου σπουδαία μουσική και τέχνη σε διάφορες μορφές δημιουργούνται ή εκτελούνται.

Οι άγγελοι αγαπούν ιδιαίτερα το άρωμα από το τριαντάφυλλο, το μόσχο, τις φρέζιες, τις βιολέτες, το κεχριμπάρι και το λιβάνι. Αγαπούν το φυσικό άρωμα που προέρχεται από ένα άτομο γεμάτο χαρά και έκσταση.

Οι devas και οι άγγελοι αγαπούν τις πηγές, τους καταρράκτες, τα βράχια και τους πολύτιμους λίθους. Αγαπούν τα κεριά, τις φλόγες και το θυμίαμα, ειδικά το σανταλόξυλο και το τριαντάφυλλο. 

Αγαπούν τα ζωντανά λουλούδια και φυτά στο σπίτι σας, ειδικά τα μικρά πεύκα. Αγαπούν τη μελωδική μουσική, τους πίνακες ζωγραφικής, τα αγάλματα που φτιάχτηκαν από μεγάλους καλλιτέχνες, και τα Ανατολίτικα και Ινδικά χαλιά.

Οι θόρυβοι είναι πολύ απωθητικοί στους αγγέλους, ειδικά ο θόρυβος μηχανημάτων. Απεχθάνονται επίσης τον θόρυβο που βγαίνει από μια ομάδα ή ένα πλήθος ανθρώπων, όπου όλοι μιλούν με όλους τους άλλους. Στην αρχαιότητα οι Διδάσκαλοι μάς είπαν ότι όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται τους επιτρέπεται να κάνουν τα εξής πράγματα:

1. Να κρατούν σιωπή
2. Να διαλογίζονται
3. Να τραγουδούν μαζί
4. Να ακούν μια διάλεξη ή μια μουσική
5. Να προσεύχονται μαζί με ομοφωνία

Στους αγγέλους δεν αρέσουν τα χειροκροτήματα. Τα χειροκροτήματα καταστρέφουν τα οχήματά τους και τη σφαίρα της ηλεκτρικής ενέργειας που χτίζουν πάνω από το κοινό, αν το κοινό είναι σε έκσταση και ενωμένο στο πνεύμα της διάλεξης ή άλλων παραστάσεων. 

Πολύ σύντομα το χειροκρότημα θα είναι ξεπερασμένο, όταν ένας ορισμένος αριθμός ατόμων αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλείται από αυτό.

Οι άγγελοι απεχθάνονται την προδοσία, τα κουτσομπολιά, την κακία και τις συκοφαντίες. Δεν συγχωρούν ιδιαίτερα ένα άτομο που αρνείται την Ιεραρχία ή λέει βλάσφημα λόγια ενάντια σε Μεγάλα Όντα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφήνουν το άτομο να αντιμετωπίσει μόνο του το σκοτεινό πεπρωμένο του.
-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Angels & Devas 





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Θαυματουργή προσευχή στον άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο για όσους αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους....!!!!!!!

Ο Ιούδας ο Θαδδαίος, δεν έχει καμία σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη που πρόδωσε τον Θεάνθρωπο.Κατά την Ιεράν Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ο Κυριος μας , θέλοντας να αποκαταστήσει το Όνομα του Προδότη Ισκαριώτη, έδωσε στον Ιούδα τον Θαδδαίο, μια ξεχωριστή ευλογία. Μια χάρη, στην οποία, ότι θα ζητάει ο Θαδδαίος από τον Χριστό μας για εμάς, αυτό θα γίνεται.

Η προσευχή που ακολουθεί είναι ακόμη μια δέηση για μεσιτεία στον Δεσπότη των πάντων … άλλη μιά προσευχή που βοήθησε κάποιους που συνάντησαν ανυπέρβλητα εμπόδια ,όταν φαινόταν να μην υπάρχει καμιά βοήθεια και είχαν σχεδόν απελπιστεί…

Σαφώς και το θέμα της προσευχής δεν είναι ποσοτικό …Το ότι έχει σχετιστεί από κάποιους αδερφούς μας η συγκεκριμένη προσευχή με μιά παράδοση επτά επαναλήψεων επί εννέα ημέρες, είναι κάτι με συμβολική μεν απόχρωση, που θα πρέπει όμως σίγουρα να αξιολογείται με μεγάλη προσοχή και την πάντα απαραίτητη διάκριση…

Επ'ουδενί λόγω βέβαια δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτή αλλά και οποιαδήποτε άλλη προσευχή με μια θρησκοληπτική διάθεση ή σαν μαγικό φάρμακο ….Μια τέτοια αντιμετώπιση της προσευχής προσιδιάζει στην πλάνη και σίγουρα δεν αναπαύει κανέναν….

Και ούτε θα πρέπει κανείς να απογοητεύεται αν αυτή ή οιαδήποτε άλλη παράκληση προς τον Τριαδικό Θεό μας , δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ….Το γιατί είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί σύμφωνα και με τον Ιερό Χρυσόστομο …

Γιατί λοιπόν ; Γιατί πολλές φορές μόλις πάρουμε αυτό που ζητήσαμε από το Θεό χαλαρώνουμε το ζήλο μας για προσευχή. Άλλοτε γιατί ζητούμε αγαθά που δεν συμφέρουν την ψυχή μας και άλλοτε γιατί δείχνουμε αδιαφορία. Καθυστερώντας ο Θεός να μας δώσει εκείνα που του ζητούμε αυξάνει το ζήλο μας και την επιμονή μας.

Ο Κύριος θέλει να μας διδάξει την συνεχή καταφυγή μας σ΄ Αυτόν , αναβάλλει, επειδή θέλει να εισπράξουμε το μισθό της υπομονής και επειδή γνωρίζει και την κατάλληλη στιγμή που μας συμφέρει να επιτύχουμε αυτά που επιδιώκουμε.

Είτε λάβουμε είτε δεν λάβουμε όσα ζητήσαμε από το Θεό, οφείλουμε να Τον ευχαριστούμε γιατί ο Θεός γνωρίζει καλύτερα από μας το συμφέρον μας…

Η προσευχή :
Αγιώτατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία, σ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείτε ως Προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα.Προσευχήσου για μένα. Είμαι τόσο απελπισμένος/η και μόνος/η. 

Σε ικετεύω κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης Χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. 

Βοήθησέ με τούτη την ώρα της ανάγκης, για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και την βοήθεια της Αγίας Τριάδος, σ όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες, και βάσανα (εδώ εκφράζετε το αίτημά σας) και να μπορώ να υμνώ τον Χριστό μαζί με σένα και με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ. 

Είθε το όνομα της Αγίας Τριαάδος να λατρεύεται και να υμνείται απ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στους αιώνες των αιώνων, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτινά, ΑΜΗΝ. Άγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, ΑΜΗΝ.Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. 

Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.Σ όλο τον κόσμο και σ όλους τους αιώνες, ΑΜΗΝ. Πάτερ Ημών Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου.

Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς.Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών, ΑΜΗΝ

Αυτή η προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου λέγεται όταν συναντάμε προβλήματα ή όταν δεν φαίνεται να υπάρχει βοήθεια και έχουμε σχεδόν απελπιστεί. 

Οι προσευχές του εννεαημέρου απαγγέλλονται επτά (7)* φορές την ημέρα, επί εννέα (9) συνεχείς ημέρες. Οι προσευχές εισακούονται την εννάτη και πριν, όταν λέγονται με πίστη και ταπείνωση και ποτέ μέχρι τώρα δεν απέτυχαν.

Θα λάβετε τη Χάριν που ζητάτε από τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο, όσο απραγματοποίητη κι αν φαίνεται. Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται με το επτά (7) φορές την ημέρα και επί εννέα (9) συνεχείς ημέρες. 

Ο αριθμός επτά (7) είναι ιερός αριθμός και οι Πατέρες της Εκκλησίας όπως ο Ιερός Χρυσόστομος τον θεωρούν αριθμό της πληρότητος του Θεού. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή αναφέρει στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη πολλές φορές τον αριθμό επτά (7),π.χ.

Επτά ημέρες δημιουργίας.
Ο Δαυίδ αναγγέλλει « ἑπτάκις τῆς ἡμέρας αἰνέσω Σε Κύριε».
Επτά οι Οικουμενικές Σύνοδοι.
Επτά οι λυχνίες της Αποκάλυψης κτλ.

Ο αριθμός εννέα (9) που αναφέρεται συμβολίζει τα εννέα τάγματα των Επουρανίων Αγγελικών Δυνάμεων τα οποία αδιάλειπτα προσφέρουν με την Χάριν του Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ την προστασία τους στους ανθρώπους και γι’ αυτό θέλουμε συμβολικά να τα τιμήσουμε.