Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το κερί που φωτίζει το δρόμο σου....!!!!!!

Θα σε παρακαλέσω απόψε να με επισκεφτείς, να νιώσω την ενέργεια σου μέσα μου. Να σε δω σαν οπτασία ιερή, αγαπημένη μου μάνα. Η φλόγα του κεριού που ανάβει δίπλα μου θα σου φωτίζει το δρόμο. Ξέρω πως θέλεις να μου μιλήσεις και περιμένεις τη στιγμή που θα μπορέσω να σταθώ ικανός να βρεθώ στη συχνότητα που θα συντονισθούμε.

Κάθε φορά που μας συμβαίνει, η φλόγα του κεριού δυναμώνει και μαζί του η ελπίδα μου για μια νέα προοπτική που έρχεται. Αυτό το ωραίο αύριο συνδυάζω πάντα με την παρουσία σου και κάθε φορά αναγεννιέμαι. 

Ξέρω ότι άφησα πίσω αρκετά ανεκπλήρωτα, από κείνα που εσύ είχες στη πρώτη γραμμή της ύπαρξής σου στον κόσμο. 

Συγχώρεσέ με, μένει σαν βάρος μέσα μου και οι σκέψεις μου δεν φεύγουν ποτέ από την εκπλήρωσή τους, όσο ο Θεός θα με αξιώσει να τα τακτοποιήσω με χάρη και χαρά.

Σου ζητώ κι απόψε την κατανόησή σου. Συνέχιζε να με στηρίζεις με το πνεύμα σου και παρακάλεσε Τον, εσύ που βρίσκεσαι πιο κοντά Του, να μου δίνει δύναμη να συνεχίζω στα δύσκολα της ζωής που βρίσκονται μπροστά μου. Ζητώ την ικεσία σου, όσο σε αισθάνομαι νε συνεχίζεις το αιώνιο ταξίδι σου με χάρη αγγελική, εκεί ψηλά, όπου όλα τα ακούτε κι όλα τα βλέπετε.

Ανάλαφρα περιδιαβαίνεις τα ουράνια. Ανάλαφρα με επισκέπτεσαι στις ώρες της σιωπής μου και στον ύπνο μου, για να γνωρίζω την άπιαστη πορεία σου σε επίπεδα χαρμόσυνων διαστάσεων. Πόσο χαίρομαι για σένα, πόσο αξιολογώ τώρα την άδολη ζωή σου, την αγάπη και τη δημιουργία σου στη γη. Θέλω να είμαι υπό τη σκέπη της γλυκιάς σου αγκαλιάς. Κοιτάζω την εικόνα της Παναγίας και σε νιώθω μάνα. Ικέτευσον.

Θα σε ονειρευτώ απόψε με τα άσπρα φωτεινά ιμάτιά σου, σε κείνο τον απέραντο κήπο, όπου με είχες καλέσει λίγες μέρες μετά το αιώνιο ταξίδι σου, για να πάρω τη διδαχή των πανύψηλων συντρόφων σου.

Πάντα ανάβω το κερί μπροστά στην εικόνα του Άγιου Ιωάννη και της Παναγίας, στο Όνομα σου. Να είναι πάντα φωτεινό το πέρασμά σου στα πέρατα του σύμπαντος. Σ' αγαπώ. Η τελευταία λέξη που άκουσα από το στόμα σου. Σ' αγαπώ κι η δική μου που έφτασε στα αυτιά σου. Σ' αγαπώ σε όλες τις διαστάσεις που συναντιόμαστε. Τώρα, περιμένω τη στιγμή της δικής σου απάντησης!





Ανώτερες Συχνότητες
http://asteri-on.pblogs.gr

Πως να σταματήσω το τσιγάρο....!!!!!!!

Πως αισθάνεστε με την ιδέα να σταματήσετε το κάπνισμα.
1.____ Επιθυμώ να καπνίσω και δεν προγραμματίζω να εγκαταλείψω το κάπνισμα.

2.____ Μ’ αρέσει το κάπνισμα, αλλά θα επιθυμούσα να το σταματήσω.

3.____ Είμαι έτοιμος (η) να σταματήσω το κάπνισμα τώρα.

Εάν απαντήσατε : «Επιθυμώ να καπνίζω και δεν προγραμματίζω να το σταματήσω», αναρωτηθείτε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το κάπνισμα. 

Εξετάστε αυτό : 50 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πρώην καπνιστές. Για ποιόν λόγο σταμάτησαν; Μερικοί από αυτούς τους λόγους μπορούν να ισχύουν και για σας. Έχετε προβλήματα με την αναπνοή σας, την καρδιά ή υψηλή πίεση; Υπάρχει ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά σας; Εγκαταλείποντας το κάπνισμα μπορεί να μειώσετε την πιθανότητα, να συμβεί και σε σας κάτι τέτοιο.

Εάν απαντήσατε : «Μ’ αρέσει το κάπνισμα, αλλά θα επιθυμούσα να το σταματήσω», τότε είστε σε θέση να το κόψετε, όπως οι περισσότεροι καπνιστές. Τώρα αναρωτηθείτε γιατί θα είστε καλύτερα αφότου το σταματήσετε. 
Ίσως να βρείτε μερικές από τις ακόλουθες απαντήσεις :
- Η υγεία μου θα βελτιωθεί. Με ποιον τρόπο;
- Θα κερδίσω χρήματα. Πόσα;
- Το σπίτι και το αυτοκίνητό μου θα είναι καθαρότερα. Γιατί είναι αυτό σημαντικό για σας;
- Η οικογένεια και οι φίλοι μου θα είναι ευτυχείς. Γιατί;
- Θα αισθανθώ καλύτερα για τον εαυτό μου. Με ποιον τρόπο;
- Ένας άλλος λόγος είναι : ____

Όσο περισσότερους λόγους έχετε να σταματήσετε το κάπνισμα, τόσο πιο πιθανό είναι να τα καταφέρετε.
Εάν απαντήσατε: «Είμαι έτοιμος (η) να το σταματήσω τώρα», ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε.
Πότε νιώθετε την ανάγκη να καπνίζετε;

- Όταν βλέπω κάποιον άλλον να καπνίζει.
- Όταν βλέπω τσιγάρα σε τασάκι.
- Όταν καθαρίζω το σπίτι.
- Όταν μιλάω στο τηλέφωνο.
- Όταν χαλαρώνω.
- Όταν πίνω ένα φλιτζάνι καφέ.
- Όταν πίνω αλκοόλ.

- Κατά τη διάρκεια ή μετά από τα γεύματα.
- Όταν οδηγώ αυτοκίνητο.
- Μετά από την εργασία.
- Όταν βλέπω τηλεόραση.

Για κάθε ερέθισμα - από τα παραπάνω - που ισχύει για σας σκεφτείτε κάτι άλλο που θα μπορούσατε να κάνετε για να μην καπνίσετε. Παραδείγματος χάριν, αντί να καπνίσετε μετά από ένα γεύμα, θα μπορούσατε να βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Χρησιμοποιείτε το τσιγάρο για να ανακουφίσετε τα ανήσυχα συναισθήματα;
Οι καπνιστές χρησιμοποιούν συχνά το τσιγάρο, για να αντιμετωπίσουν ορισμένα ανήσυχα συναισθήματα. Σκεφτείτε εάν και εσείς το κάνετε αυτό. Μπορεί να καπνίζετε, όταν αισθάνεστε τις ακόλουθες συγκινήσεις και νιώθετε:

- Θυμωμένος (η) - Κακοποιημένος (η) - Απογοητευμένος (η)
- Πληγωμένος (η) - Πικραμένος (η) - Φοβισμένος (η)
- Ντροπιασμένος (η) - Αγανακτισμένος (η) - Μόνος (η)
- Στεναχωρημένος (η) - Εγκαταλελειμμένος (η) - Κατάθλιψη
- Ένοχος (η) - Ανήσυχος (η) ή αγχωμένος (η) - Αυτολύπηση
- Βαρεμάρα - Ανήσυχος (η).

Εάν γνωρίζετε ότι χρησιμοποιείτε το τσιγάρο για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αγχωτικές ή δύσκολες στιγμές, να ξέρετε ότι τελικά μπορείτε να αντιμετωπίσετε τέτοιες στιγμές πιο αποτελεσματικά χωρίς να καπνίσετε. Βαθιές αναπνοές, ασκήσεις χαλάρωσης και η θετική προβολή έχουν βοηθήσει πολλούς καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. 

Ρωτήστε τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις τεχνικές.
Κάπνισμα : Βήματα για να σας βοηθήσουν να κόψετε τη συνήθεια
Άμεσοι λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα
-  Κακή αναπνοή και λεκιασμένα δόντια
-  Κακή μυρωδιά στα ρούχα, τα μαλλιά και το δέρμα
-  Χαμηλότερη αθλητική επίδοση
-  Βήχας και πόνος στο λαιμό
- Γρηγορότεροι κτύποι της καρδιάς και αυξημένη πίεση αίματος
- Κίνδυνος παθητικού καπνίσματος για τους ανθρώπους γύρω σας.
-  Κόστος

Μακροπρόθεσμοι λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα
- Τοξικές χημικές ουσίες που περιέχονται στον καπνό
- Κίνδυνος καρκίνου πνευμόνων και πολλοί άλλοι τύποι καρκίνων
- Κίνδυνος καρδιακών παθήσεων
- Σοβαρά προβλήματα αναπνοής
- Ο χρόνος που χάνετε από τη διασκέδασή σας λόγω ασθένειας

- Ρυτίδες
- Κίνδυνος έλκους στομάχου
- Κίνδυνος ουλών
- Κίνδυνος ζημίας στο έμβρυο γυναικών που καπνίζουν
- Γίνεστε ένα κακό παράδειγμα για τα παιδιά σας
- Καταστροφή του μεγαλύτερου ποσοστού βιταμίνης C, που λαμβάνει από τις τροφές ο οργανισμός μας
- Κίνδυνος για τα αγγεία μας. Ακόμα και αυτοί που καπνίζουν πολύ λίγα τσιγάρα ή είναι παθητικοί καπνιστές έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πάθουν καρδιαγγειακά νοσήματα από τους μη καπνίζοντες. Μέχρι πρότινος αυτό δεν είχε ανακαλυφθεί.

Πώς θα έπρεπε να προετοιμαστώ για να σταματήσω το κάπνισμα;
1. Ορίστε μια ημερομηνία να σταματήσετε το κάπνισμα μέσα σε 2 έως 4 εβδομάδες από τώρα. Έτσι θα έχετε το χρόνο να προετοιμαστείτε. Γράψτε τους προσωπικούς λόγους, για τους οποίους θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα. Να είστε συγκεκριμένοι.

2. Κρατήστε τον κατάλογο που γράψατε, για να τον κοιτάτε, όταν αισθάνεστε την ανάγκη να καπνίσετε.

3. Κρατήστε ένα ημερολόγιο σχετικά με το κάθε πότε και γιατί καπνίζετε.

4. Χρησιμοποίηση των πληροφοριών από αυτό το ημερολόγιο. Εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να καταστρώσετε ένα σχέδιο, για να αποφασίσετε τι θα κάνετε, όταν επιθυμείτε να καπνίσετε.

Αμέσως πριν την ημερομηνία έναρξης της προσπάθειάς σας πετάξτε όλα τα τσιγάρα σας, τους αναπτήρες και τα τασάκια.
Πώς μπορώ να έχω την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που χρειάζομαι;
Πέστε στην οικογένεια και στους φίλους σας τι είδους βοήθεια χρειάζεστε. Η υποστήριξη τους θα σας διευκολύνει να σταματήσετε το κάπνισμα. 

Επίσης, ζητήστε από τον οικογενειακό σας γιατρό να σας βοηθήσει να οργανώσετε ένα σχέδιο για να σταματήσετε το κάπνισμα. Μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για τηλεφωνικές επικοινωνίες ή υλικά αυτοβοήθειας, που μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα. Ο γιατρός σας μπορεί, επίσης, να σας συστήσει κάποιο πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.

Δώστε ανταμοιβές στον εαυτό σας για την παύση του καπνίσματος. Παραδείγματος χάριν, με τα χρήματα που κερδίσατε μη καπνίζοντας αγοράστε κάτι ιδιαίτερο για σας.
Ακόμη, σε αυτή την προσπάθεια βοηθά πολύ η ανάγνωση βιβλίων αυτοβελτίωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης, όπως και βιβλίων θετικής σκέψης. 

Επίσης, ο βελονισμός βοηθά να κόψουμε το τσιγάρο και να επιτύχουμε εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, δημιουργώντας μας αίσθημα αηδίας όταν πάμε να καπνίσουμε.

Τι γίνεται με την πίεση που νιώθω και θέλω να καπνίσω;
Μπορεί να συνηθίσατε να χρησιμοποιείτε το τσιγάρο, για να χαλαρώνετε όταν αισθάνεστε πιεσμένοι. Ευτυχώς υπάρχουν καλοί τρόποι να μειώσετε την ένταση χωρίς κάπνισμα. Χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο, περπατήστε, μάθετε να κάνετε βαθιές αναπνοές. 

Σκεφτείτε τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, που θα σας βοηθήσουν να αντισταθείτε στην επιθυμία να καπνίσετε. Παραδείγματος χάριν, εάν καπνίζατε όταν πίνατε καφέ, τώρα να πίνετε τσάι ή κάποιο άλλο ρόφημα που επιθυμείτε.

Τι θα συμβεί όταν σταματήσω το κάπνισμα;
Το πώς θα αισθανθείτε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα εξαρτηθεί από το πόσο καπνίζατε, πόσο εθισμένο είναι το σώμα σας στη νικοτίνη και πόσο καλά προετοιμαστήκατε για να το σταματήσετε. Μπορεί να ποθήσετε ένα τσιγάρο ή να αισθάνεστε μεγαλύτερη πείνα απ’ ότι συνήθως. 

Μπορεί να αισθάνεστε νευρικότητα και να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στη συγκέντρωση. Μπορεί, επίσης, να βήχετε περισσότερο απ’ όσο πρώτα και ίσως να έχετε πονοκεφάλους.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, επειδή το σώμα σας είναι εθισμένο στη νικοτίνη. Καλούνται «συμπτώματα απόσυρσης ή στέρησης της νικοτίνης». Τα συμπτώματα είναι ισχυρότερα κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών και εξαφανίζονται μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Τι γίνεται με την αντικατάσταση της νικοτίνης, όταν θέλω να σταματήσω το κάπνισμα;
Τα προϊόντα αντικατάστασης νικοτίνης είναι ένας τρόπος να παίρνετε νικοτίνη χωρίς να καπνίζετε. Αυτά τα προϊόντα υπάρχουν σε διάφορες μορφές. Μπορείτε να αγοράσετε τσίχλα νικοτίνης, έμπλαστρο και καραμέλες νικοτίνης χωρίς συνταγή από τον γιατρό σας. Το να μασάτε γλυκόριζα ή κόκκινη πιπεριά (καυτερή) βοηθά πολύ στο να μην νιώθετε την ανάγκη να καπνίσετε. 

Η αντικατάσταση της νικοτίνης βοηθά στο να ελαττωθεί η επιθυμία του σώματός σας για τη νικοτίνη και στο να μειωθούν τα συμπτώματα στέρησης. Αυτό σας προσφέρει την άνεση να εστιάσετε στις αλλαγές που πρέπει να κάνετε στις συνήθειες και το περιβάλλον σας.

Συζητήστε με τον γιατρό σας αν η χρήση αυτών των προϊόντων είναι πιθανό να σας βοηθήσει να κατακτήσετε τον στόχο σας.

Θα παχύνω αν σταματήσω το κάπνισμα;
Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν λίγο βάρος, όταν σταματούν το κάπνισμα. Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε αύξηση του βάρους σας αποτελεί δευτερεύοντα κίνδυνο για την υγεία σας σε σύγκριση με τους κινδύνους του καπνίσματος. Το να κάνετε δίαιτα, ενώ προσπαθείτε να σταματήσετε το τσιγάρο, θα προκαλέσει περιττή πίεση. Αντί αυτού περιορίστε την αύξηση του βάρους σας με μια πιο σωστή διατροφή φτωχή σε λιπαρά. 

Τρώτε άφθονα φρούτα και ωμά λαχανικά. Μπορείτε να μασουλάτε ωμά καρότα, αγγουράκια, ρίζες σέλινου. Έτσι, θα απασχολείτε τα χέρια σας και την στοματική σας κοιλότητα. Ο βελονισμός (που έχει την ικανότητα να σας χαλαρώσει) θα σας βοηθήσει να μην πάρετε βάρος, γιατί δεν θα τρώτε από ένταση και στρες λόγω της έλλειψης του τσιγάρου. Επίσης, ο βελονισμός μπορεί να σας κόψει την όρεξη. Μπορείτε, ακόμα, να εμπιστευτείτε έναν διαιτολόγο, ώστε να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα απώλειας ή διατήρησης βάρους.

Τι να κάνω αν καπνίσω πάλι;
Μην αισθανθείτε αυτό το γεγονός σαν αποτυχία. Σκεφτείτε γιατί ξανακαπνίσατε και τι μπορείτε να κάνετε για να μην το επαναλάβετε. Ορίστε μια νέα ημερομηνία για να σταματήσετε το κάπνισμα. Πολλοί πρώην καπνιστές δεν πέτυχαν αμέσως αλλά συνέχισαν την προσπάθεια. Όταν χάνεις μία μάχη, δεν χάνεις τον πόλεμο.

Οι πρώτες ημέρες θα είναι πιθανώς οι πιο δύσκολες. Θυμηθείτε ότι ακόμη και μια ρουφηξιά από ένα τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει υποτροπή. Για αυτό, μην το διακινδυνεύσετε.

Για να ανακαλύψετε, εάν αυτό το άρθρο ισχύει και για σας και για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα, συζητήστε με τον οικογενειακό σας γιατρό.


Πηγή Προέλευσης
Προέρχεται από το www.familydoctor.org (ευγενική προσφορά).
Assessing Nicotine Dependence (American Family Physician August 1, 2000, http://www.aafp.org/afp/20000801/579.html)

(H μετάφραση, η επιμέλεια και ή αναδημοσίευση του άρθρου είναι μια προσφορά από το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό και μορφωτικό σωματείο Αρμονική Ζωή, Γρίβα 23, Χαλάνδρι – 210 6818220, 210 6818151)

Copyright © 2000-2005 American Academy of Family Physicians (Αμερικανική Aκαδημία Οικογενειακών Γιατρών) Μπορείτε να ανατυπώσετε ή να φωτοτυπήσατε το άρθρο αυτό για μη κερδοσκοπικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς με τον όρο να το αναπαράγετε ολόκληρο με όλα τα στοιχεία του αναφέρονται στην πηγή προέλευσής του.

Προσοχή: H σωματική και ψυχολογική σας υγεία είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Πάντα να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε τεχνική ή μέθοδο.
Ανθρώπινη Αρμονία – Tόμος 1 Φυλλάδιο αρ. 17

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

3 Καθημερινές Προσευχές.....!!!!!!!!

Ο Ιησούς Χριστός μας προτρέπει να προσευχόμαστε καθημερινά αυτές τις προσευχές.

Εννεαήμερο εμπιστοσύνης στην Ιερή Καρδιά του Ιησού
Κύριε Ιησού Χριστέ, , 
στην Ιερή Σου Καρδιά εμπιστεύομαι 
αυτή την παράκληση. 
(Εδώ ανάφερε την παράκλησή σου)

Ρίξε μου μόνο μια ματιά, και
ύστερα κάνε ό,τι Σε εμπνέει η Καρδιά Σου,
Η Ιερή Σου Καρδιά ας αποφασίσει,
στηρίζομαι σ' Αυτήν, την εμπιστεύομαι,
αφήνομαι στο Έλεός Της.

Κύριε Ιησού Χριστέ, δεν θα με εγκαταλείψεις,
Ιερή Καρδιά του Ιησού Χριστού,
έχω εμπιστοσύνη σε Σένα.
Ιερή Καρδιά του Ιησού Χριστού,
πιστεύω στην αγάπη Σου για μένα.
Ιερή Καρδιά του Ιησού Χριστού, 
Ας έρθει η Βασιλεία Σου.

Ιερή Καρδιά του Ιησού Χριστού,
έχω ζητήσει πολλές χάρες, 
αλλά θερμά παρακαλώ γι' αυτήν εδώ.
Πάρε την και βάλε την στην Ιερή Σου Καρδιά.
Όταν ο Αιώνιος Πατέρας τη δει 
σκεπασμένη με το Πολύτιμο Αίμα Σου,
δεν θα είναι πια δική μου προσευχή αλλά δική Σου.

Ιησού Χριστέ, Ιερή Καρδιά του Ιησού Χριστού,
στηρίζω τις ελπίδες μου σε Σένα.
Μην αφήσεις ποτέ να ντροπιαστώ. 
Aμήν.

Προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ
Άγιε Μιχαήλ Αρχάγγελε,
υπεράσπισέ μας την ημέρα της μάχης, 
γίνε ο φρουρός μας ενάντια στην κακία
και τις παγίδες του διαβόλου. 

Ο Θεός ας τον επιτιμήσει, 
παρακαλούμε ταπεινά, και κάνε Εσύ, 
Πρίγκιπα της Επουρανίου Στρατιάς,
με τη δύναμη του Θεού,
να κατακρημνιστεί στην κόλαση ο διάβολος 
και όλα τα πονηρά πνεύματα 
που περιφέρονται στον κόσμο, 
αναζητώντας τον όλεθρο των ψυχών. 
Αμήν.

Προσευχή στην Υπεραγία Θεοτόκο
Θυμήσου, Κεχαριτωμένη Παρθένε Μαρία, 
ότι ποτέ δεν έμεινε αβοήθητος,
όποιος προσέτρεξε στη δική Σου προστασία, 
ικέτεψε τη δική Σου βοήθεια,
ή αναζήτησε τη δική Σου μεσιτεία.

Εμπνευσμένος από αυτήν την εμπιστοσύνη, 
προστρέχω σε Σένα, Παρθένε των Παρθένων,
Μητέρα μου, σε Σένα έρχομαι, 
μπροστά Σου στέκομαι, 
αμαρτωλός και μετανοημένος.

Ω, Μητέρα του Ενσαρκωμένου Λόγου!
Μην περιφρονήσεις τις παρακλήσεις μου,
αλλά κατά το έλεός Σου, εισάκουσέ με. 
Αμήν



http://www.tlig.org