Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Osho : Αυτοί οι άνθρωποι φέρνουν μια καινούρια ποιότητα στην ανθρώπινη συνειδητότητα....!!!!!!!

"Η σιωπή είναι τέτοια δύναμη, τέτοια μεταμορφωτική δύναμη, η σιωπή είναι τόσο αλχημική - είναι η μοναδική μαγεία στον κόσμο - που ο άλλος είναι αναπόφευκτο να μεταμορφωθεί. 

Απλώς περίμενε λίγο. Μην βιάζεσαι.Ο άλλος θα χρειαστεί λίγο χρόνο.Δώσε του την ευκαιρία.

Όποτε συναντάς πραγματική υπομονή και ουσιαστική σιωπή, αυτό αγγίζει κάτι βαθιά μέσα στην καρδία σου. Βαθιά μέσα σου, δεν είσαι πια ο ίδιος. Κάτι πραγματικό έχει διαπεράσει το σκοτάδι σου σαν ακτίνα φωτός.

Ο κόσμος μεταμορφώνεται από ανθρώπους που ζουν μέσα σ΄ αυτόν τον κόσμο σαν να είναι απλώς ένα όνειρο. Οι άνθρωποι αλλάζουν, μεταμορφώνονται από εκείνους που ζουν μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο, χωρίς να σκοτίζονται με ασήμαντα πράγματα, που ζουν μία ζωή με εσωτερική συγκρότηση, που ζουν μέσα στον κόσμο, όμως ο κόσμος δεν ζει μέσα τους, που παραμένουν ανέγγιχτοι, που μεταφέρουν παντού την σιωπή τους - μέσα στην αγορά εκείνοι παραμένουν μέσα στον εσωτερικό τους ναό - τίποτα δεν τους αποσπά από το είναι τους.

Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται καταλύτες. Αυτοί οι άνθρωποι φέρνουν μία εντελώς καινούργια ποιότητα στην ανθρωπινή συνειδητότητα…. Φέρνουν έναν άλλον κόσμο μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο.

Αυτή είναι η έννοια της ινδικής λέξεως “Αβαταρ”. Σημαίνει ότι φέρνουν τον Θεό μέσα στον κόσμο, ότι ο Θεός κατεβαίνει μέσα απ΄ αυτούς. Γίνονται παράθυρα. Μέσα απ΄ αυτούς μπορείς να δεις ένα όραμα, μία εικόνα από κάτι που βρίσκεται παραπέρα”."
Osho



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου