Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Feng Shui : Η δύναμη του «Τσι» στη ζωή σας....!!!!!!!!

Ο βουλωμένος νεροχύτης «ρουφά» την ενέργειά μας. Το ανοιχτό καπάκι της λεκάνης ευθύνεται για τη γρουσουζιά που μας κυνηγά τον τελευταίο καιρό. Όσο για το ακατάστατο γραφείο μας; Αυτό ευθύνεται για το μισθό μας που βρίσκεται καθηλωμένος εδώ και χρόνια. Που συμβαίνουν όλα αυτά; Μα, φυσικά στον πλανήτη Φενγκ Σούι...

Ο Πλάτωνας πρώτος είχε υποστηρίξει, πως ο άνθρωπος και το σύμπαν εναρμονίζονται απόλυτα. Κάθε ανθρώπινη πράξη ή κάθε αντικείμενο που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, επηρεάζει αρνητικά ή θετικά τη ζωή μας κατά ένα μυστηριώδη τρόπο που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.

Οι Κινέζοι προχώρησαν λίγο παραπέρα την πλατωνική φιλοσοφία. Υποστήριξαν, πως όταν ο χώρος μας πλημμυρίζει με ζωτική δύναμη, τότε όλοι οι τομείς της ζωής μας θα επηρεαστούν θετικά. Η φιλοσοφία αυτή ονομάστηκε Φενγκ Σούι και αποτελεί εδώ και 4.000 χρόνια στην Κίνα έναν πολύτιμο οδηγό επιβίωσης ενάντια στη σκληρή καθημερινότητα.

Το «Τσι» και πώς να το κατευθύνετε
Οι Κινέζοι πιστεύουν πως τα κτίρια (σπίτια, γραφεία, καταστήματα) δεν είναι άψυχα αλλά αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς. Τα «ζωντανά» κτίρια λοιπόν εκπέμπουν «Τσι» (τη ζωτική ενέργεια που διαπερνά όλα τα έμψυχα όντα, η οποία μπορεί μέσω κάποιων αντικειμένων είτε να «μπλοκαριστεί» είτε να ευεργετήσει με την αύρα της την καθημερινότητά μας).

Βασικός σκοπός επομένως της φιλοσοφίας του Φενγκ Σούι, είναι να κατευθύνουμε το «Τσι» με τέτοιο τρόπο είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, ώστε να «ξεμπλοκάρουμε» όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα φέρουν στη ζωή μας ευτυχία, υγεία, έρωτα και επαγγελματική επιτυχία.

Το «bagua» αποκαλύπτει...
Αν μαλώσατε με τον καλύτερό σας φίλο, μπορεί να μην φταίει κανείς από τους δυο σας αλλά η διάταξη των επίπλων μέσα στο σπίτι! Για να εντρυφήσετε στην φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, αρκεί να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που ξέρει να διαβάζει τον χάρτη («bagua»), ο οποίος αν τοποθετηθεί πάνω στο αρχικό σχεδιάγραμμα του σπιτιού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την πορεία της ζωής μας!

Ο χάρτης αυτός, αποτελείται από 8 τομείς, που είναι: η σταδιοδρομία, η εσωτερική γνώση, η οικογένεια, η ευημερία, η φήμη, ο γάμος, τα παιδιά και οι πιστοί φίλοι, τομείς που αντιστοιχούν σε δωμάτια του σπιτιού. 

Αν λοιπόν το «Τσι» δεν κυκλοφορεί ανενόχλητα στα δωμάτια αυτά, τότε μην απορείτε για τις μόνιμα «τρύπιες» τσέπες σας ή για το διαλυμένο σας γάμο… Αρκεί μια μετακίνηση σε ένα έπιπλο για να απελευθερωθεί η «μπλοκαρισμένη» ενέργεια και να βελτιωθεί η σχέση μας ή να «φουσκώσει» το πορτοφόλι μας.

Μα καλά, ισχύουν όλα αυτά;
Η απορία σας είναι εύλογη και δικαίως αναρωτιέστε, αν οι πρακτικές του Φενγκ Σούι, έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην καθημερινότητά μας. Αρκεί να σας αναφέρουμε, πως αρκετοί stars του Hollywood αλλά και του εγχώριου star system, προσέλαβαν ειδικούς προκειμένου να χτίσουν το σπίτι τους σύμφωνα με τις επιταγές του Φενγκ Σούι. 

Αλλά και πολλές μεγάλες εταιρείες ανά τον κόσμο, ανέθεσαν σε ειδικούς τον σχεδιασμό των καταστημάτων τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τα κέρδη που θα τους φέρει η απροβλημάτιστη ροή του «Τσι».

Υπάρχουν πολλοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να βάλετε το Φένγκ Σούι στη ζωή σας. Η πανάρχαια κινεζική φιλοσοφία, δίνει λύσεις όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για τον χώρο του γραφείου, εκεί που εστιάζεται η επαγγελματική μας ζωή. 

Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ορισμένα παραδείγματα που ενδέχεται να «μπλοκάρουν» το «Τσι» και να σας δημιουργούν προβλήματα ακόμη και αν δεν το γνωρίζετε.

-Υπνοδωμάτιο: μην βάζετε ποτέ καθρέφτη απέναντι από το κρεβάτι. Ο καθρέφτης αντλεί όλη μας την ενέργεια και μπορεί να ευθύνεται για την αϋπνία που μας ταλαιπωρεί. Τον ίδιο «κακό» ρόλο παίζει μέσα στο υπνοδωμάτιο και η τηλεόραση ή ο υπολογιστής που απορροφούν ή μπλοκάρουν το «Τσι».

-Ντουλάπα: κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες, όχι επειδή δεν έχετε ελεύθερο χώρο αλλά γιατί τα άχρηστα αντικείμενα (π.χ. τα ρούχα που δεν φοράμε εδώ και χρόνια), ενδέχεται να μπλοκάρουν την απροβλημάτιστη ροή του «Τσι».

-Σαλόνι: ξεχάστε τα βαριά και ογκώδη έπιπλα με τις πολλές γωνίες και προεξοχές. Το Φενγκ Σούι, επιτάσσει βολικά και λειτουργικά έπιπλα που ξεκουράζουν και δε δημιουργούν εκνευρισμό με τον όγκο τους. 

Επίσης, φροντίστε για τα χρώματα στους τοίχους (επιλέξτε παλ ή γήινα χρώματα και όχι έντονα και κουραστικά). Αφήστε το φυσικό φως του ήλιου να μπει από τα παράθυρα και φροντίστε να επικρατεί πάντοτε τάξη στο χώρο καθώς η ακαταστασία «μπλοκάρει» το Τσι.

-Μπάνιο: πάντα επιδιορθώνετε τις βλάβες άμεσα. Μια βρύση που στάζει, ένα καζανάκι που δεν λειτουργεί ή μια μπανιέρα που έχει «βουλώσει» ενδέχεται να απορροφήσουν την ενέργειά σας. Το ίδιο συμβαίνει και με το ανοιχτό καπάκι της λεκάνης αλλά και με την πόρτα του μπάνιου που πάντα πρέπει να είναι κλειστά! Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε τελετουργία, με αρωματικά κεριά, άλατα και αιθέρια έλαια.

-Καριέρα: η σωστή θέση του γραφείου σας μέσα στην εταιρεία ενδέχεται να καθορίσει την πορεία της καριέρας σας. Έτσι, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα γραφείο που να «κοιτά» προς την πόρτα και να μην έχετε γυρισμένη την πλάτη σε αυτήν. 

Την καριέρα σας ενδέχεται να εκτοξεύσει και ένα ιδιαίτερα περιποιημένο και χωρίς περιττά χαρτιά και αντικείμενα γραφείο που απορροφά το «Τσι». Τέλος, ακόμη και στην αίθουσα συσκέψεων, δεν πρέπει ποτέ να κάθεστε με την πλάτη στην πόρτα αλλά πάντα απέναντί της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου