Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινώντας με το Θεό....!!!!!!

Αν έχω ζητήσει από τον Ιησού να έρθει στη ζωή μου, πώς ξέρω ότι πραγματικά είναι τώρα εκεί;

Είναι υπέροχο το γεγονός ότι προσκάλεσες τον Ιησού να έρθει στη ζωή σου! Όταν πήρες αυτή την απόφαση και τον προσκάλεσες στη ζωή σου, είναι σημαντικό να μάθεις αν ο Θεός σε άκουσε. Η απάντηση είναι ναι. 

Στην πρώτη επιστολή του Ιωάννη 5:14 λέει: «Και να γιατί έχουμε εμπιστοσύνη και θάρρος απέναντι στο Θεό: Αν του ζητήσουμε κάτι σύμφωνο με το θέλημά του, μας ακούει». Ο Ιησούς υποσχέθηκε ότι θα έρθει στη ζωή μας, αν του το ζητήσουμε.

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη 3:20 ο Ιησούς κάνει αυτή την προσφορά : «Δες με, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπώ. Αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου και μ’ ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί μου». Άνοιξες την πόρτα της καρδιάς σου στο Θεό; Αν ναι, τι είπε ότι θα κάνει; Θα σε εξαπατούσε ποτέ ο Θεός;

Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 6:37 ο Ιησούς είπε : «Όποιον δίνει σ’ εμένα ο Πατέρας, αυτός θα ’ρθεί κοντά μου. Κι αυτόν που θα ’ρθεί κοντά μου, εγώ δε θα τον αποδιώξω». Και στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 10:27-29 είπε ο Ιησούς : «Τα δικά μου τα πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή μου, κι εγώ τα αναγνωρίζω και με ακολουθούν. 

Εγώ τους δίνω αιώνια ζωή και δε θα χαθούν ποτέ, γιατί κανείς δε θα μπορέσει να τ’ αρπάξει από την εξουσία μου. Ο Πατέρας μου, που μου τα έχει δώσει όλα, είναι ισχυρότερος απ’ όλους. Κανείς δεν μπορεί ν’ αρπάξει ό,τι βρίσκεται στα χέρια του Πατέρα μου».

Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μας, ώστε να μπορούμε εμείς να έρθουμε σε προσωπική σχέση μαζί Του. Αυτό που έκανε δεν ήταν κάτι απλό. Πλήρωσε μεγάλο κόστος για να μας φέρει σε μία σχέση μαζί του. Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες μας επάνω του και μας κάλυψε με τη δική του δικαιοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο μας συγχώρησε ολοκληρωτικά και μας αποδέχθηκε πλήρως. 

Δεν χρειάζεται πρώτα να ζήσουμε μια καλή ζωή, ή να κάνουμε κάποια θρησκευτικά τελετουργικά, ή να ξοδέψουμε χρόνια παρακαλώντας τον. Είναι αυτός που το έκανε εφικτό για μας να έχουμε μία σχέση μαζί του. Ήρθαμε λοιπόν σ’ αυτόν βασισμένοι σε αυτό που ο ίδιος έκανε για μας και όχι σε αυτά που μπορούμε εμείς να κάνουμε. 

Πλήρωσε για τις αμαρτίες μας για να μπορέσει να μας συγχωρήσει και να έρθει στη ζωή μας. Στην πρώτη επιστολή του Πέτρου 3:18 αναφέρει: «Γιατί κι ο Χριστός υπέμεινε το πάθος μια για πάντα για τις αμαρτίες μας, ένας δίκαιος για χάρη των αμαρτωλών, για να μας φέρει κοντά στο Θεό».

Για να αυξηθείς στη σχέση σου με το Θεό :
Για να γνωρίσεις περισσότερο το Θεό, ξόδεψε χρόνο στο λόγο του (την Αγία Γραφή), ζητώντας του να σου αποκαλύψει περισσότερο τον εαυτό του σε σένα και να χτίσει την προσωπική σου σχέση με αυτόν. Το ευαγγέλιο του Ιωάννη (το τέταρτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης) είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις.

Μίλα του ελεύθερα. Μας ενθαρρύνει λέγοντας: «Για τίποτε να μη σας πιάνει άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση τα αιτήματά σας να τα απευθύνετε στο Θεό με προσευχή και δέηση, που θα συνοδεύονται από ευχαριστία. Και η ειρήνη του Θεού, που είναι ασύλληπτη στο ανθρώπινο μυαλό, θα διαφυλάξει τις καρδιές και τις σκέψεις σας κοντά τον Ιησού Χριστό» (Προς Φιλιππησίους 4:6,7).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου