Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ψυχολόγος αποκαλύπτει το νόημα των πιο συνηθισμένων ονείρων....!!!!!!!!!

Τι σημαίνει όταν βλέπετε στον ύπνο σας ότι σας πέφτουν τα δόντια, ότι πέφτετε από μεγάλο ύψος ή ότι στέκεστε γυμνοί μπροστά σε αγνώστους;

Ο κόσμος των ονείρων είναι εξαιρετικά περίπλοκος και μυστηριώδης και αποτελεί ένα «αίνιγμα» που απασχολεί τους ψυχολόγους από τις απαρχές της επιστήμης τους.


Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι από αυτούς που έχουν εντρυφήσει σε αυτό το παράλληλο «σύμπαν», όπως ο ψυχολόγος Ίαν Γουάλας, που έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 150.000 όνειρα στη διάρκεια της 30ετής του καριέρας.

Για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, o γνωστός ψυχολόγος παραθέτει μία λίστα με τα πιο συνηθισμένα όνειρα των ασθενών του, αποκαλύπτοντας το νόημά τους και δίνοντας συμβουλές σε όσους τα βλέπουν προκειμένου να καλυτερεύσουν τη ζωή τους.

1. Καταδίωξη
Τι σημαίνει: Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στη ζωή σας που θέλετε να αντιμετωπίσετε αλλά δεν ξέρετε πώς.

Τι πρέπει να κάνετε: Τέτοιοι είδους προβλήματα αποτελούν συχνά ευκαιρίες να επιδιώξετε μία προσωπική σας φιλοδοξία. Όσο τρομακτικοί κι αν φαίνονται οι διώκτες σας, σάς ωθούν να συνειδητοποιήσετε τα κρυφά ταλέντα σας.

2. Σας πέφτουν τα δόντια
Τι σημαίνει: Τα δόντια σας συμβολίζουν πόση σιγουριά αισθάνεστε, επομένως κάποια κατάσταση έχει γκρεμίσει την αυτοπεποίθησή σας στην κανονική ζωή.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να σκέφτεστε αυτήν την κατάσταση ως κάτι που σας καθιστά ανυπεράσπιστο, εξετάστε με σιγουριά τα γεγονότα και αντιμετωπίστε τα ως πρόκληση.

3. Δεν μπορείτε να βρείτε τουαλέτα
Τι σημαίνει: Οι τουαλέτες συμβολίζουν την άμεση απόκρισή μας στις βασικές μας ανάγκες επομένως στη ζωή σας το βρίσκετε δύσκολο να εκφράσετε ξεκάθαρα τις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην κάλυψη των δικών σας αναγκών αντί να ανησυχείτε συνεχώς για τους άλλους

4. Βρίσκεστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο
Τι σημαίνει: Επιλέγουμε τα ρούχα μας με βάση την εικόνα που θέλουμε να έχουν οι άλλοι για εμάς. Η γύμνια στο όνειρο συμβολίζει μία κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε εκτεθειμένοι στη ζωή μας.

Τι πρέπει να κάνετε: Ξεπεράστε τη συστολή σας και δείξτε στους ανθρώπους τον πραγματικό σας εαυτό και τα ταλέντα σας

5. Δίνετε εξετάσεις και είστε αδιάβαστοι
Τι σημαίνει: Οι εξετάσεις συμβολίζουν τον τρόπο που αξιολογούμε την απόδοσή μας, άρα αισθάνεστε έντονες αμφιβολίες για τον τρόπο που αποδίδετε σε κάποιον τομέα της ζωής σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Σταματήστε να είστε τόσο επικριτικοί με τον εαυτό σας και να βάζετε κάθε σας ενέργεια στο μικροσκόπιο.

6. Πετάτε
Τι σημαίνει: Το όνειρο του πετάγματος σημαίνει ότι πρόσφατα απελευθερωθήκατε από συνθήκες που σας «βάραιναν στην κανονική σας ζωή

Τι πρέπει να κάνετε: Μην αντιμετωπίζετε αυτήν την απελευθέρωση απλώς ως τύχη ως σύμπτωση. Εξετάστε ποια πράξη σας οδήγησε σε αυτό το συναίσθημα ώστε να ακολουθήσετε ανάλογη στάση στο μέλλον.

7. Πέφτετε από ψηλά
Τι σημαίνει: Η πτώση από ψηλά σημαίνει ότι στη ζωή σας είστε υπερβολικά προσκολλημένοι σε μία συγκεκριμένη κατάσταση.

Τι πρέπει να κάνετε: Χαλαρώστε και αφεθείτε. Επιτρέψτε στα πράγματα να εξελιχθούν φυσιολογικά.

8. Όχημα εκτός ελέγχου
Τι σημαίνει: Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να σημειώνετε πρόοδο προς έναν συγκεκριμένο στόχο. Στη ζωή μπορεί να θεωρείτε ότι δεν ελέγχετε την πορεία σας προς την επιτυχία.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να αγωνιάτε εάν ελέγχετε ή όχι τις καταστάσεις, χαλαρώστε και βασιστείτε περισσότερο στα ένστικτά σας.

9. Ανακάλυψη ενός καινούργιου δωματίου στο σπίτι σας
Τι σημαίνει: Τα σπίτια σε ένα σπίτι αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα σας. Η ανακάλυψη ενός καινούργιου, μη χρησιμοποιημένου δωματίου σημαίνει ότι ανακαλύπτετε ένα ταλέντο που δεν γνωρίζατε ότι είχατε.

Τι πρέπει να κάνετε: Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε εξερευνώντας τα κρυφά ταλέντα σας, τόσο πιο πλήρεις θα είστε σαν προσωπικότητες, τονίζει ο Γουάλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου