Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πέρασμα στον Νέο Εαυτό! + video....!!!!!!!!!

Photo from: Philippe Sainte-Laudy in Flickr.

Σας χαιρετώ όλους μέσα από την ειρήνη της καρδιάς, την τελευταία περίοδο σκέφτομαι ότι δεν είναι λίγες οι φορές που βιώνουμε ένα μεταβατικό στάδιο στη ζωή μας από μια παλιά κατάσταση σε μια νέα κατάσταση ύπαρξης...

Το ενδιάμεσο αυτό στάδιο της μετάβασης άρχισε να γίνεται πολύ πιο αισθητό τα τελευταία χρόνια στις ζωές πολλών ανθρώπων καθώς αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς πολλές παράμετροι στην καθημερινότητά μας.

Υπάρχει γενικότερα μια λανθασμένη εστίαση θα μπορούσαμε να πούμε σχετικά με τις προθέσεις που έχει ο καθένας για το μέλλον και όσον αφορά τη ζωή του όπως κυλάει στο τώρα. Στο χώρο δηλαδή που τον περιβάλει, στην εργασία του, στην οικογένειά του στις σχέσεις του.

Τείνουμε να παραμένουμε δηλαδή προσκολλημένοι στο παρελθόν ή την παλιά κατάσταση με προσδοκία ότι θα εκδηλώσουμε ένα μέλλον με τον τρόπο που το είχαμε σχεδιάσει, αν και βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι κάτι έχει αλλάξει και τα πράγματα δεν είναι πλέον ίδια.

Όλα αυτά βρίσκονται στο νου και όχι στην καρδιά.

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά που σιγά-σιγά αρχίζει να ξεδιπλώνεται στο τώρα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν ότι τα μηνύματα της καρδιάς είναι πολύ πιο ουσιαστικά και μπορούν να δημιουργήσουν μια ζωή που πραγματικά αγαπούν.

Αν δίνουμε λοιπόν βάση στα σχέδια του νου και προσκολλόμαστε σε αυτά χάνουμε τη χαρά και τη δύναμή μας καθώς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και την ενέργειά μας σε κάτι που ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί αλλά βρίσκεται κάπου στο μέλλον.

Κάνοντας το επόμενο βήμα στη νέα πραγματικότητα!
Από το Δεκέμβριο του 2012 με την έναρξη του νέου κύκλου πάρα πολλοί έχουν αισθανθεί ένα κενό μέσα τους σχετικά με την παλιά πραγματικότητα και τη νέα πραγματικότητα, -και αυτό είναι εντάξει.

Απλά πολλές φορές δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε και εκεί παρουσιάζεται μια σύγχυση και ένα μπέρδεμα σχετικά με το πως να αντιμετωπίσουμε τη ζωή στο τώρα. Έτσι βρίσκουμε ένα μέρος του εαυτού μας να μην συνηχεί με την νέα πραγματικότητα γιατί συνεχίζει σαν αυτόματος πιλότος να μας οδηγεί σε παλιές συνήθειες που βασίζονται σε μια πραγματικότητα που ουσιαστικά έχει τελειώσει.

Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τη διαδικασία του θανάτου που περνάει η ψυχή από τη φυσική ενσάρκωση στο πνεύμα. Πολλές ψυχές που περνούν αυτή τη διαδικασία γνωρίζουμε ότι δεν αντιλαμβάνονται αρχικά ότι έχουν πεθάνει στην παλιά τους ζωή και έτσι μένουν κολλημένες για κάποιο διάστημα στο γήινο πεδίο και μεταξύ των διαστάσεων. 

Για να προχωρήσουν αυτές οι ψυχές μπροστά χρειάζεται να ενωθούν με το φως που τους παρουσιάζεται κατά τη διαδικασία του μπαρντό και να περάσουν σε μια νέα διάσταση φωτός που θα τους οδηγήσει σε κατόπιν σε μια νέα ενσάρκωση.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε ότι -αν και δεν έχουμε πεθάνει σε φυσικό επίπεδο -πολλά κομμάτια του εαυτού μας που συνηχούσαν με την παλιά δόνηση έχουν πεθάνει. Έχουμε ολοκληρώσει σε ένα μεγάλο ποσοστό τα σχέδια της ψυχής, αρκετά μαθήματα και μέρος της αποστολής που είχαμε έρθει να κάνουμε εδώ. 

Όπως επίσης και αρκετά καρμικά συμβόλαια έχουν εκπληρωθεί. Έχει πεθάνει ο πόνος της ταύτισης με τον παλιό εαυτό μας, μοτίβα και πεποιθήσεις, παλιοί τρόποι επιβίωσης και σχέδια του νου.

Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι πολύ απλά δεν λειτουργούν πλέον στη ζωή μας αν και πιθανό να κρατούμε μια στάση μη αποδοχής ή άρνησης αυτής της αλήθειας, καταβάλλοντας συνεχώς περισσότερες προσπάθειες και ενέργεια να κρατήσουμε το παλιό και την υποτιθέμενη ασφάλειά του, ότι και να σημαίνει αυτό στην κάθε περίπτωση.

Χρειάζεται λοιπόν να περάσουμε σε μια νέα πραγματικότητα αγκαλιάζοντας το νέο μας αυθεντικό εαυτό. Μοιάζουμε όπως τα φίδια που αλλάζουν το δέρμα τους. Μερικούς τους έλκει ακόμα το παλιό, άλλοι κοιτούν τη σκόνη από τα κατεδαφισμένα κτίρια που δημιούργησε ο νους.

Κάποιοι παραμένουν να μάχονται καθημερινά με τις ψευδαισθήσεις της παλιάς ενέργειας νομίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και έτσι μένουν κολλημένοι σε αυτές τις καταστάσεις. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα προς τα που να κατευθύνουν τις επιλογές τους έτσι ώστε να δουν μια νέα ανατολή..

Αυτή η κατάσταση τείνει να προκαλεί αρκετή ένταση και αποπροσανατολισμό, κατάθλιψη, αναστάτωση και σύγχυση.

Για μερικούς έχει αλλάξει η πραγματικότητα ολοκληρωτικά, το πως ζούσαν πριν δύο χρόνια και το πως ζούνε τώρα. Για κάποιους άλλους ήταν ένα είδος θανάτου πολύ πιο βαθύ με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία να το αντιληφθούν, να το κατανοήσουν και να το αντιμετωπίσουν.

Αυτή η αλλαγή συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα του φωτεινού μας σώματος και σε όλες τις διαστάσεις που μας περιβάλλουν. Για αρκετούς σημαίνει αλλαγές σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Για άλλους η αλλαγή είναι πολύ πιο εσωτερική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επηρεάσει την εξωτερική πραγματικότητα με ποικίλους τρόπους.

Ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε μια εργασία που μας ικανοποιεί ή σε μια σχέση που μας καλύπτει, ίσως να εξακολουθούμε να νιώθουμε μπερδεμένοι και να αναρωτιόμαστε αν είμαστε στη σωστή εργασία για εμάς, αν έχουμε τη σωστή συντροφική σχέση, ίσως να νιώθουμε αρκετά μπερδεμένοι και αναστατωμένοι και να αναρωτιόμαστε συνεχώς το γιατί.

Όλο αυτό συμβαίνει καθώς η ψυχή μας ξεγλιστρά θα λέγαμε από τα φθαρμένα ενδύματα ώστε να ενσωματώσουμε περισσότερο φως μέσα στη συνειδητότητα και στην καθημερινότητά μας.

Έτσι αυτό σημαίνει για μερικούς πως καθώς θα αφήνετε το παλιό σας δέρμα αναδυόμενοι στο νέο, θα βγείτε έξω από φθαρμένες σχέσεις, εργασίες ή μπορεί ακόμη να μετακομίσετε σε κάποια άλλη πόλη ή χώρα. 

Αν αυτό είναι μέσα στο θεϊκό σας σχέδιο να είστε σίγουροι ότι θα εκπληρωθεί. Για άλλους ανθρώπους αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όλες οι πτυχές της ζωής σας έχουν αναδυθεί με ένα νέο τρόπο αλλά η εσωτερική σας ευθυγράμμιση ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί, όπως παραδείγματος χάριν το πως αντιλαμβάνεστε την καθημερινότητά σας μέσα σε αυτές τις νέες πτυχές.

Έτσι ίσως η εργασία σας να είναι εντάξει αλλά θα θέλατε μια πιο υγιή ισορροπία στην καθημερινότητά σας, δίνοντας αντίστοιχα την εστίαση και το χώρο στους ανθρώπους γύρω σας όπως κάνατε μέχρι τώρα για την εργασία σας. Ή μπορεί να θέλετε να προχωρήσετε σε μια πιο δημιουργική καθημερινότητα η οποία θα περιέχει μεγαλύτερη αρμονία για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας.

Σχετικά με τις σχέσεις μπορεί η παρούσα συντροφική σας σχέση να είναι εντάξει αλλά ο παλιός τρόπος έκφρασης να μην λειτουργεί έτσι θα χρειαστεί να βρείτε μια νέα βάση, ενσωματώνοντας μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη εκδοχή αυτού που ζείτε τώρα - ισορροπώντας την ιερή αρσενική ενέργεια με την ιερή θηλυκή ενέργεια μέσα σας. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αρμονική καθημερινή επαφή με τη συντροφική σας σχέση δίνοντάς σας όλο το δυναμικό για να συνδημιουργήσετε από κοινού αυτή τη νέα πραγματικότητα που θα ζείτε. Μετ' έπειτα ίσως χρειαστεί να δώσετε βάση και στη διαδικασία που περνά ο σύντροφός σας για να μπορέσετε να κάνετε αυτή τη μετάβαση από κοινού χωρίς ο ένας να τραβά τον άλλον προς τα κάτω.

Η συμπαντική ψυχή μας καλεί τώρα να φέρουμε μεγαλύτερη ισορροπία, περισσότερο άνοιγμα καρδιάς, εκφράζοντας τον αυθεντικό μας Εαυτό την κάθε στιγμή σε οτιδήποτε κάνουμε και αυτό είναι πραγματικά μια επανάσταση αγάπης από την ουσία της δικής μας φλόγας.

Μια απλή διαλογιστική άσκηση για αυτήν την περίοδο!
Αν αισθάνεστε και εσείς ότι βρίσκεστε σε αυτό το κενό μπορείτε να πειραματιστείτε με μια πολύ απλή διαλογιστική άσκηση:

Κλείστε τα μάτια σας, πάρτε αυτές τις 2-3 βαθιές αναπνοές, δώστε το χρόνο στον εαυτό σας να χαλαρώσει...

Νιώστε το σώμα σας και τις αισθήσεις που έρχονται γύρω από εσάς και βυθιστείτε στην αίσθηση της παρουσίας...

Δείτε τον παλιό εαυτό σας να φεύγει όπως το φίδι που αλλάζει το δέρμα του, και δείτε τον νέο σας Εαυτό που έχει αναδυθεί να ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού, αργά και σταθερά προχωρώντας προς τον ήλιο...

Καθώς ανεβαίνετε προς την κορυφή του βουνού θα νιώσετε την αντίσταση. Συνεχίστε γνωρίζοντας ότι θα φτάσετε, επιμένοντας στην έλξη της καρδιάς σας για ένωση με το φως...

Καθώς φτάνετε στην κορυφή του βουνού, κλείστε τα μάτια σας και νιώστε τον ήλιο να εισέρχεται μέσα στο σώμα σας...

Νιώστε τον ήλιο γύρω σας, την ελευθερία και τον αέρα γύρω από την αύρα σας. Ανοίξτε τα χέρια σας προς τον ουρανό και πείτε: 

Τώρα είμαι έτοιμος/η για αυτό το νέο βήμα!

Είμαι έτοιμος/η να γίνω ένα με τα όνειρα της δικής μου καρδιάς! 

Νιώστε την ενέργεια να σας κατακλύζει από πάνω μέχρι κάτω... 

Όλες οι αισθήσεις του σώματός σας διευρύνονται και η αύρα σας βρίσκει μια νέα θέση γύρω απ’ το νέο σας εαυτό... Τώρα μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας πατώντας σταθερά στη νέα πραγματικότητα... 

Πως νιώθετε; Πως αισθάνεστε;

Έχει αλλάξει η πραγματικότητα γύρω από εσάς; 

Μπορείτε να επαναλάβετε την άσκηση όσο συχνά θέλετε μέχρι να ενσωματώσετε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Σας χαιρετώ αγαπημένοι,
Πασχάλης Καζακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου