Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πολύ Σημαντικά Όνειρα.....!!!!!!!

Για 90 λεπτά έως δύο ώρες ή περισσότερο κάθε βράδυ, κάθε άτομο στη Γη ονειρεύεται. Μερικές φορές, τα όνειρα είναι απλά στη σημασία τους για τον ονειροπόλο : μια μακράς χαμένο φίλο επανεμφανίζεται, μια τροπική παραλία γνέφει ή ένα τζάκποτ είναι εφικτό. Αλλά τα όνειρα δεν λένε πάντα μια απλή ιστορία, και το πεδίο της έρευνας για το όνειρο γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό όταν οι άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς και υπόβαθρα αναφέρουν ότι έχουν παρόμοια όνειρα.

"Τα όνειρα είναι μια παγκόσμια γλώσσα, δημιουργώντας συχνά περίτεχνα εικόνες από συναισθηματικές έννοιες," εξηγεί η Suzanne Μπέργκμαν, κοινωνική και ερευνήτρια των ονείρων για περισσότερα από 16 χρόνια.

Η Bergmann, η οποία είναι μέλος της ομάδας DreamsCloud που παρέχει συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο, εντόπισε 5 κοινές εικόνες που συναντώνται σε όλους τους ανθρώπους.

«Δεν υπάρχει ενιαία, οριστική σημασία για τα σύμβολα και τις εικόνες στα όνειρα," σημειώνει η Bergmann. "Αλλά ακριβώς όπως ένα χαμόγελο συνήθως σημαίνει ότι κάποιος είναι ευτυχισμένος, αυτές οι εικόνες των ονείρων είναι τόσο συχνές, ώστε να έχουν μια γενικά αποδεκτή έννοια." Ας δούμε ποια είναι αυτά τα πανανθρώπινα όνειρα, πέρα από τα γνωστά όνειρα πτήσης, πτώσης, έρωτα.

1. Ο Κυνηγημένος
Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα όνειρα. Κυρίως επειδή το άγχος που αισθανόμαστε στο όνειρο είναι τόσο έντονο, ώστε να είναι πιο εύκολο για εμάς να το θυμόμαστε. Συχνά, ο λόγος για αυτά τα όνειρα δεν προέρχεται από τον φόβο ενός πραγματικού κυνηγιού, αλλά από το ότι θέλουμε να κυνηγήσουμε εμείς τους στόχους μας. Το να βλέπουμε ότι μας κυνηγούν στα όνειρά μας θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι εμείς μπορεί να μην ανταποκρινόμαστε σε μια πρόκληση στη ζωή μας, ξυπνώντας τα ανακλαστικά μας.

2. Νερό
Το νερό αποτελεί συχνό σύμβολο για τα συναισθήματά μας ή το ασυνείδητο μυαλό μας. Η ποιότητα του νερού (αν είναι ήρεμο, θολό ή με αναταράξεις) συχνά προσφέρει μια εικόνα για το πόσο αποτελεσματικά διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας.

3. Οχήματα
Είτε ένα αυτοκίνητο, αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο, τα οχήματα στο όνειρό μας μπορεί να αντανακλούν ποια κατεύθυνση θεωρούμε ότι η ζωή μας παίρνει, και πόσο έλεγχο πιστεύουμε ότι έχουμε πάνω στο μονοπάτι που έχουμε μπροστά μας. Τα οχήματα μπορεί να μας δώσουν  δύναμη να κάνουμε μια μετάβαση και να οραματιστούμε τους εαυτούς μας να φτάνουν στο προορισμό μας - ή από την άλλη να τονίσουν τα εμπόδια που νομίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε και πρέπει να εργαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε.

4. Οι άνθρωποι
Το να βλέπουμε άλλους ανθρώπους στο όνειρό μας είναι συχνά μια αντανάκλαση των διαφορετικών πλευρών του εαυτού. Οι άνθρωποι στα όνειρα μπορεί να σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτυχθούν. Ειδικά οι άνθρωποι σχετίζονται άμεσα με τις υπάρχουσες σχέσεις ή διαπροσωπικά ζητήματα που πρέπει να εργαστούμε μέσα. Το να ονειρευτούμε έναν εραστή, ειδικότερα, είναι συχνά συμβολική μιας πτυχής του εαυτού μας, από την οποία αισθανόμαστε αποκολληθεί.

5. Ξανά στο Σχολείο
Είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση για τα άτομα στα όνειρα να βρεθούν σε ένα σχολείο ή στην τάξη, συχνά αντιμέτωποι με μια δοκιμασία που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ενός «λογοπαίγνιου στο όνειρο" - το μυαλό χρησιμοποιώντας μια λέξη ή μια έννοια μας δίνει ένα διαφορετικό ορισμό. 

Το «μάθημα» ή «δοκιμή» που αντιμετωπίζουμε μέσα στο σχολείο ή στην τάξη είναι συχνά αυτό που πρέπει να μάθουμε από το παρελθόν μας - είναι ένας λόγος που τα όνειρα αναφέρονται συχνά από τους ανθρώπους που έχουν από καιρό τελειώσει το σχολείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου