Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Το Χάρισμα της Προφητείας.....!!!!!

Τι είναι μια προφητεία; Προφητεία σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια πρόβλεψη για το μέλλον . Σημαίνει, επίσης, «να πει την αλήθεια» ή «να διακηρύξει την αλήθεια». Πολύ σπάνια κάνει ο Θεός αποκαλύπτει ένα μελλοντικό γεγονός για εμάς. Το κινητήριο χάρισμα της προφητείας είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Η προφητεία δεν μιλά αποκλειστικά για το μέλλον αλλά μεταφέρει και μια ηθική διδασκαλία .

Για τις μονοθεϊστικές θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ υπήρξαν προφήτες όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής, και Μωάμεθ, οι οποίοι πιστεύεται ότι μιλούσαν απευθείας με τον Θεό. 

Οι προφητείες τους υπάρχουν στην Βίβλο και στο Κοράνι και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους υποστηρικτές των θρησκειών αυτών, και περιλαμβάνονται στις διδασκαλίες που σχετίζονται με αυτές τις θρησκείες.

Η παγανιστική προφητεία συνδέεται συνήθως με μια κατάσταση έκστασης και επιτυγχάνεται μέσω του διαλογισμού, ωθώντας τον οργανισμό σε ακραία όρια με τη νηστεία. Μόνο ορισμένα άτομα είναι προφήτες, και επιλέγονται βάσει των ικανοτήτων που συχνά αποκαλύπτονται νωρίς στη ζωή τους. 

Ο παγανιστής προφήτης μπαίνει σε μια κατάσταση έκστασης και στη συνέχεια γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων, μερικές φορές σε μια σαφή μορφή, ενώ άλλες φορές σε μια πιο αφηρημένη μορφή που παίρνει τη μορφή του αινίγματος.

Το χάρισμα της προφητείας είναι πολύ περισσότερο από την πρόβλεψη του μέλλοντος, διότι αυτός που έχει το χάρισμα λαμβάνει μηνύματα από το Θεό που μπορεί να είναι οτιδήποτε, από προειδοποιήσεις μέχρι καθοδήγηση ή ακόμη ένας παρηγορητικός λόγος για τους δύσκολους καιρούς. 

Αυτό που κάνει το χάρισμα αυτό διαφορετικό από την σοφία και την γνώση είναι ότι πρόκειται για ένα άμεσο μήνυμα από το Θεό. 

Έτσι ο προφήτης αισθάνεται υποχρεωμένος να μοιραστεί την αλήθεια που του αποκαλύφθηκε από τον Θεό με άλλους. 

Η ιστορία των προφητών είναι μία βιβλική ιστορία.
Αυτό το δώρο μπορεί να είναι μια ευλογία μπορεί όμως να είναι και επικίνδυνο. Η Αγία Γραφή μας προειδοποιεί να μην ακολουθήσουμε τους ψευδοπροφήτες. Αυτό είναι ένα σπάνιο δώρο μεγάλης ευθύνης. Επειδή ακριβώς είναι ένα σπάνιο δώρο, για όσους έχουν το χάρισμα της προφητείας, θα πρέπει να το χρησιμοποιούν με διάκριση .

Υπάρχουν πολλοί, όμως, που πιστεύουν ότι το χάρισμα της προφητείας δεν υφίσταται πλέον. Ορισμένοι λαμβάνουν υπόψη τους την επιστολή προς Κορινθίους 13:8-13 όπου ο Απόστολος Παύλος επισημαίνει ότι οι Αποκαλύψεις ολοκληρώθηκαν και η γραφή είναι πλήρης, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για προφήτες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου