Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Φθινόπωρο και νέα συνείδηση.....!!!!!!!!

Το καλοκαίρι έφυγε και σιγά – σιγά, έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες βροχές και οι νυχτερινές ψύχρες. Το σώμα μας έχει πλέον άλλες ανάγκες, το ίδιο όμως και η ψυχή μας. Η θερινή ζέστη και οι ανέμελες βουτιές στην θάλασσα είναι πλέον παρελθόν, ίσως όμως να μας άφησαν κάποια αρνητικά κατάλοιπα που πρέπει να αποβάλουμε για να υποδεχθούμε τον σιωπηλό χειμώνα. 

Όπως οι εποχές αλλάζουν έτσι διαφοροποιούνται και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τις αναγκαίες βελτιωτικές κινήσεις που θα μας εισαγάγουν στην νέα εποχή. Ας δούμε κάποια βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε για να συνειδητοποιήσουμε την σχέση μας με την εποχή του Φθινοπώρου.

Αλλαγές στον Χώρο
Όπως έχουμε την αλλαγή του φυσικού τοπίου, έτσι πρέπει να διαμορφώσουμε ανάλογα και τον χώρο του σπιτιού μας. Σίγουρα πλέον τις περισσότερες ώρες έχουμε κλειστά τα παράθυρα και ανοιχτές τις κουρτίνες για να εισέρχεται το φως. Αυτό το φως θα είναι το κύριο συστατικό της αναγέννησης του χώρου μας. ίσως φαίνεται οξύμωρο να αναφερόμαστε στο Φθινόπωρο και για αναγέννηση, όμως δεν είναι κάτι στατικό καμία εποχή του έτους, η φύση περνά σε μια νέα φάση την οποία θα πρέπει να κατανοήσουμε και να εναρμονίσουμε τον χώρο μας. 

Παρατηρώντας το τοπίο
Οι άνθρωποι των πόλεων συνήθως είναι απομακρυσμένοι από την φύση και δεν συλλαμβάνουν εύκολα τις αλλαγές που συμβαίνουν, εξ αιτίας του γεγονότος ότι είναι ελάχιστε οι φορές που μπορούν να την αντικρύσουν. 

Αν προσέξουμε όμως τον εσωτερικό μας εαυτό θα δούμε στην προσπάθειά μας να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή της εποχής θα εμφανιστούν στο νου μας τα φθινοπωρινά χρώματα, αυτά τα παλ χρώματα της ώχρας, του κόκκινου και του καφέ ή του σκούρου γκρι μπλε. Αυτά θα είναι και τα χρώματα που θα πρέπει να κυριαρχήσουν μέσα στον χώρο μας για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε την σχέση μας με την φύση.

Ήχοι και αρμονία
Κάθε εποχή έχει τον ήχο της, όχι μόνο τον φυσικό, αλλά και αυτόν που προέρχεται από τους ανθρώπους και από τις κοινωνίες τους. Οι αντιδράσεις μας είναι τελείως διαφορετικές άλλωστε ανά εποχή έτσι θα πρέπει να αφουγκραστούμε τον ήχο του Φθινοπώρου όχι μόνο με το αυτί μας άλλα και την ανάσα που έχει και μας προκαλεί ένα άλλο διαφορετικότερο συναίσθημα από αυτό του καλοκαιριού. 

Έχουμε την βουή του αέρα, τις σταγόνες της βροχής και το αεράκι της νύχτας, ήχοι ξεχωριστοί μοναδικής αρμονίας που πρέπει να εισαγάγουμε στον χώρο μας και στην ψυχή μας γα να βρούμε την συμπαντική μας αρμονία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου