Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ζώδια και Υγεία ....!!!!!!!!!!

Οι πλανήτες επηρεάζουν την υγεία μας όπως τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα μας. Έτσι λοιπόν διαβάζοντας ποιοι είναι οι τομείς που πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας, να τρεφόμαστε σωστότερα , να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας πιο συχνά για να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε ξεκούραστοι!

ΚΡΙΟΣ :
Στον ανθρώπινο οργανισμό ο Κριός εξουσιάζει το κεφάλι (συχνοί πονοκέφαλοι) , πρόσωπο (εκτός της μύτης) άνω γνάθο (προβλήματα με δόντια) αλλά και ουροποιητικό (νεφρά, επινεφρίδια) καθώς και γενετικούς αδένες. Συχνά δηλαδή οι κριοί ασθενούν σε αυτά τα μέρη του σώματος. Έτσι μπορούν να παρουσιάσουν πονοκεφάλους, φλεγμονές, αιμορραγίες, πόνους δοντιών. 

Γεγονός είναι ότι οι Κριοί χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους όταν αρρωστήσουν αλλά ανήκουν στα θετικά ζώδια και η υγεία τους βελτιώνεται αρκετά νωρίς. Μια ισορροπημένη διατροφή και σχετική ανάπαυση θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το στρες που δημιουργείται πολύ συχνά εξ αιτίας της μεγάλης τους έντασης και έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος διαφόρων ασθενειών. 

Οι αδένες που κυβερνούν τα κριάρια είναι τα επινεφρίδια. Τα επινεφρίδια είναι βασικοί αδένες που μεταφέρουν την αδρεναλίνη στο αίμα για αυτό άλλωστε τους κάνει υπερκινητικούς και με έντονη σεξουαλικότητα! Οι κριοί χρειάζονται έξτρα φωσφορικό κάλλιο γιατί αυτό εξαντλείται εύκολα από τη μεγάλη ενέργεια που διαθέτουν. 

Τροφές που περιέχουν φωσφορικό κάλλιο είναι οι ντομάτες, τα φασόλια, το ρύζι, οι φακές, το κρέας, τα σύκα, οι μπανάνες, τα παντζάρια, το σέλινο. Θα τον ωφελούσαν ιδιαίτερα τα γαλακτοκομικά σαν ασπίδα προστασίας για τα δόντια του όπου παρουσιάζονται συνήθως αρκετά προβλήματα. Οι Κριοί πρέπει να μείνουν μακριά από το ποτό γιατί επιδρά άσχημα στα νεφρά όπου έχουν κακή προδιάθεση.

ΤΑΥΡΟΣ :
Ο Ταύρος είναι δέσμιος της απόλαυσης του φαγητού και αυτή είναι και η πηγή των προβλημάτων υγείας του. Είναι προικισμένοι ζωδιακά με πολύ έντονη γεύση για αυτό άλλωστε και απολαμβάνουν το καλό φαγητό. 

Ωστόσο παρ όλο που το ζώδιο κυβερνάει τον λαιμό (και για αυτό πολλοί ΤΑΥΡΟΙ έχουν και ωραία φωνή), σαν δευτερεύουσα επιπλοκή μπορεί να πληγεί το αναπνευστικό σύστημα. Έτσι συναντάμε συχνά ΤΑΥΡΟΥΣ που βήχουν ή που υποφέρουν από άσθμα ή άλλα χρόνια ή οξεία προβλήματα του αναπνευστικού. Πολύ εύκολα δε είναι επιρρεπείς σε πνευμονίες. Όμως σαν πρωτογενή περιοχή είναι ο λαιμός και έτσι συχνότατα έχουν αμυγδαλίτιδες αλλά και προβλήματα με τον θυρεοειδή. 

Ο Ταύρος έχει επίσης πρόβλημα με τον αργό μεταβολισμό του και η αγάπη που έχει για το καλό φαγητό καθώς και για τις μεγάλες ποσότητες που καταναλώνει τον κάνει να παίρνει βάρος εύκολα. Αν λοιπόν η μέτρια άσκηση επιβάλλεται σε όλους, στους ΤΑΥΡΟΥΣ επιβάλλεται ακόμα περισσότερο ώστε να μην επιδεινώνονται προβλήματα υγεία που προκαλεί η καθιστική ζωή. 

Το νάτριο δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή του και αυτό μπορεί να το παίρνει σαν συμπλήρωμα στη διατροφή του προσθέτοντας ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι συμπληρωματικά. Τρόφιμα πλούσια σε φυσικό ιώδιο ώστε να ρυθμίζεται σωστά ο θυροειδής είναι τα θαλασσινά που καλό είναι να τα καταναλώνει τακτικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ :
Οι ΔΙΔΥΜΟΙ κυβερνούν το αίμα, το νευρικό σύστημα και τους πνεύμονες. Έτσι οι περισσότεροι έχουν προδιάθεση σε διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος αλλά και σε κατάθλιψη. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ και επηρεάζει τους πνεύμονες και τις νευρολογικές και ψυχικές ασθένειες. 

Οι ΔΙΔΥΜΟΙ γενικά είναι σαν άτομα νευρικά, ανήσυχα με την έννοια ότι δεν μπορούν να μείνουν πολύ ώρα στο ίδιο μέρος και αποζητούν αλλαγές. Είναι για αυτούς πολύ σημαντικό να είναι ισορροπημένοι στον ψυχικό τους κόσμο γιατί έτσι περιορίζουν και διάφορες παθήσεις που εκδηλώνονται ψυχοσωματικά. 

Είναι σημαντικό να κοιμούνται αρκετά και να αναπαύονται όταν το έχουν ανάγκη γιατί με αυτό τον τρόπο ηρεμούν και ξεκουράζονται. Θα πρέπει να περιορίσουν το πρόχειρο φαγητό και να δομήσουν τη διατροφή τους με τροφές που έχουν σαν βάση το σύμπλεγμα βιταμινών Β οι οποίες βοηθούν το νευρικό σύστημα. 

Επίσης το καλύτερο είναι να κάνουν μικρά γεύματα 4-5 φορές την ημέρα. Το χλωριούχο κάλιο που είναι στοιχείο του ζωδίου δεν πρέπει να παραλείπεται με την πρόσληψη τροφών όπως σέλινο, καρότα, σπανάκι, βερίκοκα κ.α. 

Γενικά οι ΔΙΔΥΜΟΙ είναι ένα από τα πιο υγιή μεταβλητά ζώδια όμως αν αρρωστήσουν αντιδρούν και λόγω της ανησυχίας που έχουν δεν συνεργάζονται απόλυτα. Όταν όμως κατανοήσουν ότι πρέπει να συνεργαστούν η υγεία τους αποκαθίσταται πολύ εύκολα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ :
Οι ΚΑΡΚΙΝΟΙ έχουν γενικά μια τάση προς την παχυσαρκία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ζωδιακή προδιάθεση για κατακράτηση υγρών. 

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ανήκει στα αρνητικά ζώδια και εξ αιτίας του άγχους τους και των ατέλειωτων σκέψεων που κάνει πολλές φορές οδηγείται σε ασθένειες που αργούν να γνωματεύσουν οι γιατροί επειδή τα αίτια είναι ψυχοσωματικά. Κυβερνά το στήθος και τις θηλές, το πεπτικό σύστημα, το συκώτι και τον ορό αίματος. 

Πολλές γυναίκες ΚΑΡΚΙΝΟΙ έχουν πολύ όμορφο στήθος ενώ παίζει μεγάλο ρόλο και στη σεξουαλική τους ζωή. Οι ασθένειες που προσβάλλουν περισσότερο τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ είναι δυσπεψία και γενικότερα πεπτικές διαταραχές όπως έλκος, γαστρίτιδα καθώς προβλήματα με το βάρος τους. 

Οι ΚΑΡΚΙΝΟΙ έχουν μια τάση στο αλκοόλ όπου καταναλώνουν αρκετά συχνά και αυτό τους προκαλεί διάφορα προβλήματα γιατί δεν μπορούν να το ανεχτούν. Έτσι επιδεινώνονται διάφορα πεπτικά προβλήματα. 

Επειδή έχουν ανασφάλειες και αποζητούν την αγάπη καταφεύγουν στο φαγητό πολύ συχνά με αποτέλεσμα να μην προσέχουν τι καταναλώνουν. Αυτό που χρειάζονται είναι κατ αρχήν να έχουν ψυχική ηρεμία και αυτό συμβαίνει αν βρίσκονται σε ένα χώρο που τους κάνει να νιώθουν ασφάλεια και έχουν σιγουρευτεί πως τους αγαπούν. 

Το φθοριούχο ασβέστιο είναι σημαντικό στοιχείο για τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ και πρέπει να το παίρνουν με τις τροφές όπως είναι οι κρόκοι αυγών, το γιαούρτι, τα τεύτλα, το κάρδαμο, τα ψάρια και τα στρείδια. Πρέπει επίσης να μην καταναλώνει αλκοόλ και πικάντικες – καυτερές τροφές.

ΛΕΩΝ :
Τα λιοντάρια γενικά είναι ανθεκτικά στις ασθένειες. Δεν αρρωσταίνουν εύκολα και αν αυτό γίνει δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να δείξουν στους άλλους ότι έχουν καταβληθεί. Γενικά είναι από τα μακροβιότερα ζώδια. 

Ο πλανήτης που τους κυβερνά είναι ο ήλιος ο οποίος έχει συνδεθεί με την καρδιά και τη σπονδυλική στήλη. Γενικά είναι επιρρεπείς στις καρδιοπάθειες , στην υψηλή αρτηριακή πίεση, και σε ασθένειες που έχουν να κάνουν με τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα όπως για παράδειγμα σκολίωση ή αυχενικό σύνδρομο. 

Κινδυνεύουν να εξαντληθούν από την κοπιαστική προσπάθεια όταν αναλαμβάνουν να κάνουν κάτι, γιατί κατά την άποψη τους πρέπει να το ολοκληρώσουν με οποιοδήποτε τίμημα. Θα πρέπει να τρώνε τροφές πλούσιες σε φωσφορικό μαγνήσιο που βοηθάει τον σχηματισμό της σκελετικής δομής του σώματος. 

Βρίσκεται στις τροφές όπως η σίκαλη, τα αμύγδαλα, τα καρύδια τα σύκα, η καρύδα, τα σπαράγγια. Επίσης τα δαμάσκηνα, τα πορτοκάλια καθώς και τα αχλάδια κάνουν καλό στη καρδιά. Αυτό που θα πρέπει να προσέχει είναι να μην καταπιάνεται παράλληλα με πολλά πράγματα γιατί αυτό τον οδηγεί στην εξουθένωση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ :
Το ζώδιο της ΠΑΡΘΕΝΟΥ αναφέρεται στην υγεία και την ασθένεια. Έτσι οι ΠΑΡΘΕΝΟΙ ακόμα και με ένα απλό συνάχι έχουν τη τάση να μην το παρακάμπτουν σαν κάτι ασήμαντο αλλά να το ψάχνουν περισσότερο ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους. 

Το ότι «ψάχνουν» γενικά το θέμα της υγείας τους κάνοντας συχνές επισκέψεις σε γιατρούς αλλά και εργαστηριακές εξετάσεις τους βοηθάει να έχουν έλεγχο της υγείας τους αλλά μερικές φορές τους οδηγεί στο να γίνονται «κατά φαντασία» ασθενείς και να ξεπερνούν τα όρια. Πολλές φορές οικειοποιούνται αρρώστιες άλλων και καταφεύγουν σε κάθε ειδών εξετάσεις. 

Ωστόσο οι ΠΑΡΘΕΝΟΙ έχουν συχνά προβλήματα με τα έντερα και υποφέρουν από κολίτιδα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Επίσης παρουσιάζουν συχνές μυκητιάσεις τόσο στο δέρμα όσο και γυναικολογικές. Για αυτό συστήνεται να συμπεριλάβουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο το γιαούρτι που σαν τροφή είναι εύπεπτη και ευεργετική για τα έντερα αλλά και τις μυκητιάσεις. 

Επίσης έχουν συχνά προβλήματα με αιμορροΐδες. Η σωστή και ελαφριά διατροφή είναι ενδεδειγμένη για τους Παρθένους που πρέπει να αποφεύγουν τα φορτωμένα με μπαχαρικά ή τηγανιτά γεύματα. Έχουν ανάγκη από θεϊκό κάλιο το οποίο βρίσκουμε σε τροφές όπως στο αλεύρι ολικής άλεσης, την βρώμη, τα αμύγδαλα, το τυρί, τα πορτοκάλια, τις μπανάνες, τα λεμόνια, και το άπαχο βοδινό κρέας.

ΖΥΓΟΣ :
Γενικά η υγεία των ΖΥΓΩΝ είναι ισορροπημένη. Τα όργανα που είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες είναι η ουροδόχος κύστη και τα νεφρά. Οι όμορφοι ΖΥΓΟΙ ωστόσο εκτός από ένα καλογραμμένο πρόσωπο έχουν και ένα καλό παράστημα με ευθυτενή σπονδυλική στήλη. 

Έχουν όμορφο δέρμα και γερά κόκκαλα. Είναι πολύ ζωντανοί άνθρωποι και γενικά δεν αρρωσταίνουν συχνά. Έχουν μια περίεργη ικανότητα στο να μην τρώνε υγιεινά γεύματα και να καταναλώνουν ζάχαρη σε πολλές μορφές, και όλο αυτό να μην έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία τους. Ωστόσο δεν θα πρέπει να επαναπαύονται σε αυτό αλλά να μεριμνούν για την υγεία τους με την καλή διατροφή. 

Οι ΖΥΓΟΙ δύσκολα θα βρουν χαρά στην άσκηση γιατί είναι τεμπέλικα ζώδια για αυτό θα πρέπει να προσέχουν τις τροφές που καταναλώνουν ακόμα περισσότερο. Επειδή λοιπόν φαίνεται πως τα νεφρά έχουν μια προδιάθεση σε ασθένειες καλό θα ήταν να υπάρχει ισορροπία στα οξέα και στα αλκάλια ώστε η μεγαλύτερη οξύτητα στο σώμα να μην διαταράξει την ισορροπία των νεφρών. 

Επίσης θα πρέπει να πίνουν πολύ νερό κάτι που είναι βοηθητικό για τα νεφρά αλλά και την αποβολή τοξινών στο σώμα. Η κατανάλωση πρωτεϊνών με χαμηλά λιπαρά, φρέσκα φρούτα αντί για ζάχαρη καθώς και πλούσιες σαλάτες είναι μια σωστή διατροφή για τους ΖΥΓΟΥΣ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ :
Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ είναι κατά βάση το πιο σεξουαλικό ζώδιο και κυβερνά τα γεννητικά όργανα, την κύστη και την ουρήθρα. Είναι επιρρεπείς σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Οι γυναίκες έχουν διάφορα προβλήματα με την μήτρα όπως ινομυώματα και σε αρκετές περιπτώσεις συναντάμε και ανωμαλία στην έμμηνο ρύση.

Είναι δυνατά ζώδια και μπορούν να ξεπερνούν τις ασθένειες εύκολα. Σε περιόδους στενοχώριας και άγχους οι ΣΚΟΡΠΙΟΙ ξεχνάνε τη σταθερή σχέση που έχουν με το φαγητό και υπερβάλλουν στην κατανάλωση τόσο του φαγητού όσο και του ποτού. 

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ έχει ένα θέμα με το αλκοόλ το οποίο κάποιες φορές δεν μπορεί να το καταναλώσει μέσα στα όρια του και σαν συνέπεια όταν αυτά τα όρια ξεπεραστούν έχει επιπτώσεις στον οργανισμό του κυρίως γιατί τους δημιουργεί μεγαλύτερο συναισθηματικό μπέρδεμα. Για αυτό πρέπει να μάθουν να λένε όχι στην κατανάλωση του αλκοόλ. 

Το στοιχείο εκείνο που δεν πρέπει να παραλείπουν είναι το θειικό ασβέστιο το οποίο βοηθάει να αποκτήσει αντιστάσεις στα λοιμώδη νοσήματα τόσο των αναπαραγωγικών οργάνων όσο και των πνευμόνων και εντέρων. Σπαράγγια, λάχανο, κουνουπίδι, ραπανάκια, κάρδαμο, σύκα, κεράσια δαμάσκηνα είναι οι τροφές που δεν πρέπει να παραλείπει ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ στο διαιτολόγιο του.

ΤΟΞΟΤΗΣ :
Κυβερνά τους γοφούς, τους μηρούς και το συκώτι. Παρουσιάζουν συχνά διάφορα ηπατικά προβλήματα όπως ίκτερο ή ηπατίτιδα. Τραυματίζονται συχνά μυϊκά (θλάσεις) αλλά και οστικά (κατάγματα, σπασίματα) εξ αιτίας της επίπονης προσπάθειας που κάνουν με τον αθλητισμό ώστε να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση καλή. 

Οι ΤΟΞΟΤΕΣ έχουν συνήθως μακριά πόδια και παρόλο που η αθλητική δραστηριότητα είναι στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα έχουν την τάση να παίρνουν βάρος. Οι γυναίκες έχουν την τάση να το παίρνουν σε μηρούς και γοφούς. Συχνά έχουν πόνους ισχιαλγίας κυρίως γύρω από την περιοχή των γοφών. 

Ο Δίας που κυβερνά τον ΤΟΞΟΤΗ φαίνεται να επηρεάζει το συκώτι και την υπόφυση που ρυθμίζει τις ορμόνες. Μια διατροφή πλούσια σε λίπη έχει άμεση επίπτωση στη λειτουργία του ήπατος για αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται. 

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ έχει ανάγκη από διοξείδιο του πυριτίου που το συναντούμε σε φρούτα και λαχανικά κυρίως ωμά. Επίσης στις φράουλες, τα αχλάδια, τα μήλα και τις πατάτες. Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση σοκολάτας. Επίσης πρέπει να πίνουν αρκετό νερό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ :
Ο Αιγόκερος κυβερνάει τα γόνατα τα πόδια και τα κόκαλα. Έτσι δείχνουν να είναι επιρρεπείς σε ρευματισμούς, αρθρίτιδες, τενοντίτιδες, πόνους στα γόνατα. Οι γυναίκες ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ έχουν εντυπωσιακά καλά δομημένο πρόσωπο από θέμα οστών για αυτό πολλές φορές έχουν άρτια τετραγωνισμένο πρόσωπο ή πολύ καλές γωνίες. 

Έτσι, πολλές φορές παρουσιάζουν ιδιαίτερη φωτογένεια και τις αγαπάει ο φακός. Οι ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ γενικά μακροζωούν. Ωστόσο υποφέρουν από παθήσεις ποδιών και γονάτων και πολλές φορές έχουν δυσκαμψία στις αρθρώσεις τους. 

Γενικά στους ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ συναντάμε ορθοπεδικά προβλήματα που τους κάνουν δύσκαμπτους ή τους περιορίζουν κινητικά. Η διατροφή τους πρέπει να είναι πολύ υψηλή σε ασβέστιο ώστε να προστατέψουν από νωρίς τα οστά τους. Συχνά κουράζονται πολύ αγγίζοντας τα όρια της υπερκόπωσης με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι παθήσεις στα οστά τους. 

Το στοιχείο που πρέπει οπωσδήποτε να προσλαμβάνουν στον οργανισμό τους είναι το φωσφορικό ασβέστιο που βοηθάει τη σύνθεση του σκελετού. Η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ραχίτιδα ή παραμορφωμένα οστά. Έτσι λοιπόν εκτός από πολύ τυρί, γάλα και γιαούρτι που είναι πλούσια σε ασβέστιο θα πρέπει να καταναλώνουν και αμύγδαλα, βρώμη, μπρόκολο, πορτοκάλια, σέλινο. 

Δεν πρέπει ωστόσο να πέσουν στην παγίδα να τρώνε τα ίδια σχεδόν κάθε μέρα (κάτι που το κάνει συχνά ο ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ) αλλά να προσπαθούν να έχουν ποικιλία σε τροφές με ασβέστιο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ :
Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ κυβερνά τις κνήμες και τους αστραγάλους όπου σε αυτά τα σημεία δείχνουν να έχουν μια προδιάθεση για ασθένειες όπως πρηξίματα, πόνους, στραμπουλήγματα. Ωστόσο είναι πολύ επιρρεπείς και στην αναιμία, στην φλεβίτιδα αλλά και σε εθισμούς. 

Γενικά οι ΥΔΡΟΧΟΟΙ είναι υγιείς και δεν αρρωσταίνουν συχνά. Το βασικό είναι να έχουν ένα υγιές νευρικό σύστημα και να ξεκουράζουν τα άκρα τους. Οι απολήξεις που υπάρχουν στα άκρα συνδέονται με τον προστάτη, τις ωοθήκες και την μήτρα και έτσι μπορούν να επηρεαστούν και αυτά τα όργανα. 

Χρειάζεται να ξεκουράζουν τα άκρα τους και να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς τις ακραίες συμπεριφορές που εμφανίζουν οι ΥΔΡΟΧΟΟΙ να τρώνε δηλαδή τη μια μέρα καλά και την άλλη πρόχειρα. 

Το στοιχείο τους είναι το χλωριούχο νάτριο που ωστόσο θα πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο ώστε να μην κάνουν κατακράτηση υγρών και πρήζονται τα πόδια τους, ούτε όμως και να το αποκλείσουν ώστε να αφυδατωθούν εντελώς. Θαλασσινά, ψάρια, αστακός, τόνος, καρύδια, αμύγδαλα είναι τροφές που μπορεί να προτιμήσει. 

Η βιταμίνη C θα βοηθήσει το αίμα και άρα τις φλέβες σε μια υγιή κατάσταση. Πιπεριές, πορτοκάλια, φράουλες είναι καλές πηγές της βιταμίνης αυτής. Έχουν τάση στο να πίνουν πολύ καφέ που όμως πρέπει να περιορίσουν.

ΙΧΘΥΣ :
Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο των ΙΧΘΥΩΝ μπορούν να γίνουν εύκολα εξαρτημένα από διάφορες ουσίες και αλκοόλ στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να ζήσουν σε έναν δικό τους κόσμο. 

Για αυτό δεν θα πρέπει ούτε να πειραματιστούν με ουσίες ούτε να θελήσουν να δοκιμάσουν από περιέργεια γιατί η έκβαση μπορεί να μην είναι καλή. Εκτός όμως από ουσίες και …. οινοπνεύματα τα ψάρια εθίζονται εύκολα και σε τυχερά παιχνίδια. 

Για αυτό πρέπει να προσέχουν και μένουν μακριά από όλα αυτά. Γενικά αν έχουν καλές βάσεις και ανθρώπους να τους καθοδηγούν όχι μόνο δεν κινδυνεύουν να εμπλακούν σε τέτοιες καταστάσεις αλλά γίνονται και υπέρμαχοι της υγιεινής ζωής. Οι ΙΧΘΕΙΣ κυβερνούν τα πόδια, τα δάχτυλα, την υπόφυση (που ρυθμίζει τις ορμόνες στον οργανισμό), και το λεμφικό σύστημα. 

Είναι επιρρεπείς σε αρθρίτιδες, προεκλαμψία ενώ πολύ συχνά έχουν ατονία που συνοδεύεται από υπνηλία ενώ κατά διαστήματα εμφανίζουν φαγούρα σε διάφορα σημεία στο σώμα τους. Ξέρουν ότι χρειάζονται ύπνο για να ισορροπήσουν το στρες στο σώμα τους και για αυτό έχουν ανάγκη να κοιμούνται νωρίς και αρκετά. Είναι ένα ζώδιο που κοιμάται περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα. 

Ο ύπνος είναι το καταφύγιο τους. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στις ολιστικές θεραπείες όπως για παράδειγμα η ομοιοπαθητική. Έχουν εξαιρετική γεύση και καταπληκτική όσφρηση. Χρειάζονται απαραίτητα να μάθουν από μικροί να είναι εγκρατείς και έχουν μεγάλη ανάγκη σε σίδηρο. 

Άρα το συκώτι, ο κρόκος των αυγών, οι σταφίδες, τα δαμάσκηνα δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή τους. Τους αρέσουν πολύ τα αλατισμένα φαγητά αλλά θα πρέπει να καταναλώνουν με μέτρο το αλάτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου