Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ο δρόμος της συνάντησης - Χόρχε Μπουκάϊ.....!!!!!!!


Είναι σημαντικό να ξεκινήσω με το ότι η απιστία δεν αφορά τους ερωτευμένους. Ο ερωτευμένος δεν μπορεί καν να σκεφτεί αυτή την πιθανότητα αφού αισθάνεται μαγεμένος.

Η απιστία αφορά όσους θέλουν να διαφύγουν. Είτε από την σχέση τους, είτε από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν άντρα και τη γυναίκα στην απιστία;
• Η έλλειψη συναισθηματικής ή και σεξουαλικής επικοινωνίας : Μιλάω για την αποξένωση ενός ζευγαριού που έχει πάψει να μοιράζεται αληθινά συναισθήματα, σκέψεις, μια κοινή ερωτική ζωή.

• Η ανάγκη της επιβεβαίωσης : Σε αυτή την περίπτωση συναντούμε κυρίως άντρες και γυναίκες με βαθιά ριζωμένες ανασφάλειες και αδυναμία ουσιαστικής επένδυσης σε μια σχέση, άτομα που δεν αφήνονται ποτέ στα χέρια του συντρόφου τους αλλά "σπαταλώνται" στα χέρια πολλών για να νιώσουν "αποδεκτοί" ενώ παράλληλα χτίζουν τις τέλειες συνθήκες για να μην τους αποδεχτεί κανείς γι' αυτό που πραγματικά είναι.

• Ο σεξουαλικός κορεσμός ή ύπαρξη κάποιου σεξουαλικού προβλήματος, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί και δουλευτεί, σε έναν ή και στους δύο συντρόφους.

• Η επικριτική στάση, η υποτίμηση και η απαξίωση μέσα στην σχέση που κάνουν τους συντρόφους να αισθάνονται σαν δύο ξένοι που νιώθουν μια βαθιά ανάγκη να διαφύγουν από την ψυχολογική κακοποίηση που δέχονται.

Ο άνδρας είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν: Αισθάνεται ότι παραμελείται από τη σύντροφό του ή όταν αισθάνεται ότι δεν είναι τόσο σημαντικός για εκείνη όσο παλιότερα. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά μετά τον ερχομό των παιδιών στη ζωή του ζευγαριού ή όταν η γυναίκα δώσει προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής της, όπως για παράδειγμα η καριέρα της.

• Δεν λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση μέσα από τη σχέση του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω αραίωσης των σεξουαλικών επαφών με τη σύντροφό του είτε λόγω κακής ποιότητας των επαφών τους. 

Μάλιστα, πολύ συχνά ο άντρας που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως νιώθει την επιθυμία να βρεθεί ερωτικά με μια άλλη γυναίκα για να "ελέγξει" αν το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο με τη σύζυγό του ή και με άλλες παρτενέρ.

• Παρατηρεί τη σύντροφό του να παραμελεί την εικόνα της. Πολύ συχνά οι άντρες δυσανασχετούν και είναι επιρρεπείς στην απιστία όταν βλέπουν τη γυναίκα τους να παίρνει κιλά, να μην προσέχει την υγιεινή της, την ενδυμασία της και τη συμπεριφορά της απέναντί τους. Ο άντρας απομακρύνεται και είναι επιρρεπής στην απιστία όταν η γυναίκα του σταματά να τρέφει το θηλυκό της κομμάτι.

• Έχει ανάγκη να διαφύγει από την καθημερινότητα, από τα προβλήματα και τις υπερβολικές απαιτήσεις. Ο άντρας βλέπει την σαρκική απιστία ως τρόπο αγχόλυσης και προσωρινής διαφυγής από την απαιτητική καθημερινότητα αφού με μια ερωτική παρτενέρ δε θα χρειαστεί να επικοινωνήσει και να ανοιχτεί.

• Νιώθει πως έχει χάσει τον ρόλο του εραστή μέσα στην σχέση του- ένας ρόλος κυρίαρχος στον ψυχισμό του άνδρα.

Η γυναίκα είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν :
• Nιώθει ότι δεν καλύπτεται συναισθηματικά. Όταν της λείπει η τρυφερότητα, η κατανόηση, η αναγνώριση της αξίας της και των όσων προσφέρει.

• Η επικοινωνία ανάμεσα σε εκείνη και τον σύντροφό της είναι ελλιπής. Όταν αισθάνεται ότι ο σύντροφός της δεν ακούει τις ανάγκες της, ενώ εκείνη προσπαθεί να τις επικοινωνήσει, όταν αισθάνεται μόνη στη σχέση της.

• Νιώθει παραμελημένη ως γυναίκα. Όταν δεν λαμβάνει επιβεβαίωση της θηλυκής της εικόνας. Οι έρευνες δείχνουν πως αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά σε γυναίκες ηλικίας 30- 35 ετών που αισθάνονται ότι ο σύντροφός τους δεν ασχολείται μαζί τους, δεν τις διεκδικεί και ουσιαστικά εισπράττουν ματαίωση και απόρριψη ως προς την θηλυκή τους πλευρά.

• Αποδυναμώνεται η εικόνα του άντρα τους. Πρόκειται για σημείο των καιρών που προβληματίζει όλο και περισσότερο τους ειδικούς, αφού ο Έλληνας άντρας γίνεται όλο και πιο ευάλωτος μέσα από την δυσκολία του να αναπτυχθεί επαγγελματικά και να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του, με συνέπεια να αποδυναμώνεται ψυχικά και σεξουαλικά μέσα στην σχέση του. 

Η γυναίκα που δεν έχει αγαπήσει ουσιαστικά τον άντρα αυτόν - με τα δυνατά και αδύναμα σημεία του - είναι πιθανόν να ψάξει εκτός σχέσης για έναν (έστω και επιφανειακά) πιο δυνατό άνδρα.

Φυσικά, συχνά αιτία της απιστίας είναι και βαθύτερες ανασφάλειες, όπως ο φόβος κάποιου να αφεθεί και να εμπιστευτεί, να δεσμευτεί ουσιαστικά σε μια αποκλειστική σχέση αλλά και η προσπάθεια ενός άντρα ή μιας γυναίκας να «προλάβει» τον άλλον που ουσιαστικά δεν εμπιστεύεται, να απιστήσει δηλαδή πριν προδοθεί.

Ουσιαστικά όμως: «Απιστία είναι να μην πιστεύεις ότι στην σχέση που έχεις μαζί του/ της θα βρεις αυτό που ψάχνεις, με αποτέλεσμα να το ψάχνεις αλλού.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου