Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

3 Πράγματα που μας μαθαίνουν για τη ζωή οι επιθανάτιες εμπειρίες.....!!!!!!!!!!

Οι επιθανάτιες εμπειρίες (NDEs) είναι εμπειρίες που έχουν οι άνθρωποι όταν το φυσικό τους σώμα είναι νεκρό. Ενώ το σώμα τους είναι νεκρό, η συνείδησή τους αποκολλάται από αυτό και έχουν ζωντανές και διαυγείς εμπειρίες άλλων κόσμων. Αυτοί οι κόσμοι συνήθως είναι παραδεισένιοι στη φύση τους, κι όλοι οι άνθρωποι που έχουν μία επιθανάτια εμπειρία επιστρέφουν πίσω τελείως μεταμορφωμένοι απ’ όσα έχουν βιώσει.

Μπορεί κάποιοι να πουν πως αυτές οι εμπειρίες είναι υπερβολική έγχυση της διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) στον εγκέφαλο, ή ότι είναι απλώς παραισθήσεις. Γνωρίζουμε πως δεν είναι παραισθήσεις καθώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν με ακρίβεια συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έκαναν οι γιατροί στο δωμάτιο κατά την ώρα που είχα αποκολληθεί από το σώμα τους. 

Και γνωρίζουμε πως δεν είναι DMT, επειδή ο Dr Eben Alexander, ένας εκπαιδευμένος νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Harvard για 25 χρόνια, είχε μία ζωντανή επιθανάτια εμπειρία ενώ ο εγκεφαλικός φλοιός του ήταν τελείως απενεργοποιημένος.

Η επιθανάτια εμπειρία του παραμένει η πιο επιστημονικά αξιόπιστη εμπειρία της μετά θάνατον ζωής που έχει καταγραφεί ποτέ. Αλλά, το θέμα αυτού του άρθρου δεν είναι να σας πείσει πως οι άνθρωποι έχουν πραγματικές εμπειρίες. Πρόκειται για τις επιπτώσεις των εμπειριών των ανθρώπων που έχουν και πως αυτές σχετίζονται με τη ζωή μας στη γη.

Εδώ είναι 3 πράγματα που οι επιθανάτιες εμπειρίες μας έχουν διδάξει :

1) Η ζωή είναι μία δοκιμασία
Η ζωή στη γη είναι σαν ένα σχολείο όπου η ψυχή μας αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Πρόκειται για μία δοκιμασία της προσωπικής μας ανάπτυξης. Ακριβώς όπως οι εξετάσεις στο σχολείο, μπορούμε να περάσουμε, ή να αποτύχουμε. Για να περάσουμε πρέπει να ενεργούμε από αγάπη, συμπόνια και κατανόηση.

Όταν “αποτυγχάνουμε” στη ζωή, νοιώθουμε “βρώμικα” μέσα μας σαν να έχουμε κάνει κάτι λάθος. Αυτή η αίσθηση της συνείδησης και της ηθικής ανησυχίας είναι η ψυχή μας που προσπαθεί να μας καθοδηγήσει μέσα από αυτή τη ζωή. Όταν αποτυγχάνουμε στο σχολείο, μπορούμε να πάρετε ένα “5”. Όταν αποτυγχάνουμε στη ζωή, μπορούμε να μάθουμε ένα νέο μάθημα.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ένα σημαντικό μέρος της ζωής είναι να κάνουμε λάθη, επειδή μόνο απ’ την απευθείας εμπειρία μπορούμε να μεταμορφωθούμε μόνιμα. Η ζωή δεν είναι ένα τυχαίο ατύχημα, και η δουλειά μας δεν είναι να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μέχρι να πεθάνουμε. 

Η βασική εργασία μας είναι να εξελισσόμαστε και να ωριμάζει η συνείδησή μας, και αυτό επιτυγχάνεται με τον εναγκαλισμό όλων των εμπειριών της ζωής.

2) Ο Θεός είναι αληθινός
Ο Θεός δεν είναι κάποιος άνδρας ή γυναίκα στον ουρανό. Ο Θεός είναι μία διάχυτη, αιώνια, διαχρονική, άμορφη, γεμάτη αγάπη συνείδηση. Κάθε αναφορά σχετική με επιθανάτια εμπειρία που έχω διαβάσει ή που έχω ερευνήσει, περιέχει ανθρώπους να αναφέρουν ότι αισθάνονται μια απίστευτη αίσθηση επαφής με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Νοιώθουν την παρουσία του Θεού-Δημιουργού.

Ποιανού Θεού; Την Πηγή όλης της δημιουργίας, το ον, την ευφυΐα, και την ηθική τελειότητα. Διάφορες θρησκείες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον Δημιουργό. Κάποιες θρησκείες το προσεγγίζουν αρκετά, και κάποιες άλλες όχι τόσο. Για να κατανοήσουμε τον Θεό με πνευματικούς όρους είναι αδύνατον για τον εγκέφαλό μας, αλλά θέτοντάς το απλά, ο Θεός είναι Αγάπη με δημιουργικό δυναμικό. Ο Dr Eben Alexander είπε τα παρακάτω για την αγάπη :

Η αγάπη είναι, αναμφίβολα, η βάση των πάντων. Όχι κάποιο αφηρημένο και δυσνόητο είδος αγάπης, αλλά το είδος της αγάπης που μέρα με τη μέρα νοιώθουμε όταν βλέπουμε τον σύζυγο και τα παιδιά μας, ή ακόμα και τα ζώα μας. 

Στην πιο αγνή και πιο ισχυρή μορφή της, αυτή η αγάπη δε ζηλεύει, ούτε είναι εγωιστική, αλλά άνευ όρων. Αυτή είναι η πραγματικότητα των πραγματικοτήτων, η ακατανόητα ένδοξη αλήθεια των αληθειών που ζει και αναπνέει στον πυρήνα των πάντων που υπάρχουν ή που θα υπάρξουν ποτέ, και δεν μπορεί να επιτευχθεί μία απομακρυσμένη ακριβή κατανόηση του ποιοι και τι είμαστε, από κάποιον που δεν το γνωρίζει και δεν το ενσωματώνει σε όλες τις πράξεις του.

Η εμπειρία του Θεού δεν έρχεται από το δόγμα, αλλά από το προσωπικό βάθος και την έκφραση της αγάπης.

3) Είμαστε αιώνιοι
Δεν πεθαίνουμε. Όποιος σας είπε ότι έχετε γεννηθεί έκανε λάθος. ΠΟΤΕ δεν γεννηθήκατε. Το σώμα σας γεννήθηκε, αλλά υπήρχατε αιώνια στο παρελθόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και θα συνεχίσετε να ζείτε αφού πεθάνει το φυσικό σώμα σας. Ο καθένας που επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία επανέρχεται με κανέναν απολύτως φόβο του θανάτου, επειδή καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει τέλος στην ταυτότητα. Υπάρχει μόνο μετάβαση.

Η ζωή μας εδώ είναι απλά ένα τρεμόπαιγμα στο μάτι της αιωνιότητας, και σύντομα θα ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο και θα θυμόμαστε ότι μόνο προσποιούμασταν ότι ήμασταν ανθρώπινα όντα. Το “ανθρώπινο ον” είναι απλά μία μάσκα που η ψυχή μας φοράει τώρα.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες μπορούν να μας διδάξουν πολλά για τη φύση της συνείδησης και του εγκεφάλου, αλλά μπορούν να μας διδάξουν ακόμα περισσότερα για τη φύση της ζωής στο σύνολό της. 

Όταν συμπεριλάβουμε τις εμπειρίες των άλλων, ως μέρος της προσωπικής μας βάσης δεδομένων των πληροφοριών, μπορούμε να εξελιχθούμε σε υψηλές κατανοήσεις πολύ πιο γρήγορα. Μία μέρα, όλοι θα αφήσουμε αυτόν το φυσικό κόσμο πίσω.

Αγκαλιάστε την πνευματική φύση σας. Είστε απλά ένας προσωρινός επισκέπτης που διέρχεται.




Άρθρο του Steven Bancarz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου